نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 378343
انتقاد وزیر علوم‌ از افزایش‌ دانشجو در مقطع‌ دکتری
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۱۲
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در شرایط کنونی نزدیک به ۱۰۰ هزار دانشجوی دکترای حرفه ای (phd) در کشور مشغول تحصیل هستند که این تعداد زیاد است.

به گزارش ایرنا، محمد فرهادی روز چهارشنبه در نشست رئیسان دانشگاههای استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی در مشهد افزود: با توجه به کثرت رشته های دکترای حرفه ای پیشنهاد شده است همراه با مجوز این رشته ها تعداد پذیرش هم ذکر شود تا جلو افزایش بی رویه گرفته شود.

وی اظهار کرد: بیش از ۴۰۰ هزار دانشجوی فوق لیسانس نیز در مراکز آموزش عالی کشور مشغول تحصیل هستند که پس از دانش آموختگی نیاز به کار و شغل دارند.

وی گفت: در همین راستا قوانین بالادستی هم باید اصلاح شود به طور مثال در ستاد نقشه جامع علمی کشور تصویب شده است که در سال ۱۴۰۴، سه درصد دانشجویان کشور باید دانشجوی مقطع دکتری باشند در حالی که هم اکنون تعداد این دانشجویان ۱.۸ درصد است اما برای تامین شغل آنها دچار مشکل شده ایم.

* راه اندازی ۷۰۰ دوره پسا دکتری
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دوره های پسا دکتری، دوره های تحقیقاتی تکمیلی و خاص است افزود: پارسال نزدیک به ۷۰۰ دوره پسا دکتری در کشور راه اندازی شد.

* مشکل آموزش عالی، مشکل تکنسینی و مهارتی است
فرهادی اظهار کرد: باید ساختار نظام آموزشی اصلاح شود زیرا مشکل نظام آموزش عالی کشور مشکل تکنسینی و مهارتی است.
وی با بیان اینکه آموزشهای مهارتی، فنی و حرفه ای باید ساماندهی شوند گفت: در این راستا آموزش های دانشگاه فنی، حرفه ای، دانشگاه علمی - کاربردی، بخشهایی از آموزشهای دانشگاه پیام نور، آموزشهای کوتاه مدت حرفه ای وزارت کار و بخشی از آموزشگاه های آموزش و پرورش به آموزشهای مهارتی اختصاص می یابد.
وی افزود: وزارت علوم مکلف است با وزارتخانه ها و دستگاههای ذیربط نظام آموزش مهارتی یا فنی حرفه ای را تهیه و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.

* دستورالعمل ممنوعیت دخالت ارگانهای خارج از دانشگاه در داخل دانشگاه تصویب شد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید با استادان دانشگاهها و تشکلهای دانشجویان بیشتر ارتباط داشت زیرا بسیاری از اوقات، جلسات نظارتی در دانشگاهها تشکیل نمی شود یا ریاست جلسه در آن شرکت نمی کند که بعد منجر به وقوع اتفاقات یا دخالت ارگانهای خارج از دانشگاه در داخل دانشگاه می شود.
وی افزود: بسیار تلاش شده که جلو این دخالتها در دانشگاهها گرفته شود و با وزیر کشور و شورای امنیت کشور هماهنگ شده و دستور العملی تهیه شده که ارگانهای خارج از دانشگاه حق حضور و دخالت در امور دانشگاه را نداشته باشند.
وی اظهار کرد: در این ارتباط با رئیس قوه قضائیه و دادستانی هم مذاکراتی شده است که به هیچ وجه کسی در درون دانشگاه دخالت نکند مگر این که بحث امنیت شهر در میان باشد که این مداخله هم باید پس از اطلاع مکتوب به رئیس دانشگاه و با حضور وی صورت می گیرد.

* دانشگاه پیام نور می تواند به تعداد افراد بالغ کشور دانشجو داشته باشد
فرهادی گفت: دانشگاه پیام نور دانشگاه خوبی است و می تواند به تعداد افراد بالغ کشور نیز دانشجو داشته باشد.
وی افزود: این دانشگاه، اساسنامه و چارچوب دارد و قرار بود آموزشهای آن از راه دور یا نیمه حضوری و حداقل با فواصل ۳۰ کیلومتری باشد اما این مسافتها و ملاحظات رعایت نشده است.
وی اظهار کرد: این دانشگاه می تواند حتی در دوره دکتری هم دانشجو بگیرد یا آموزشهای آزاد داشته باشد به شرط آن که مجازی یا نیمه حضوری باشد و نباید امکانات دانشگاههای حضوری کشور را به این دانشگاه داد.
وزیر علوم گفت: دانشگاه پیام نور باید یا امکانات خود را بهینه کند یا آنها را واگذار نماید بطور مثال اگر در مشهد مرکز رشد دارد این مرکز را با مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد ادغام کند.
وی افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آموزشهای 'آی.پی.تی.وی' را در دستور کار خود قرار داده است و تا قبل از پایان این دولت باید این امر به سرانجام برسد.
آی.پی.تی.وی (IPTV) سامانه ای است که در آن با استفاده از پروتکل اینترنت (IP) بر روی یک زیر ساخت شبکه با پهنای باند وسیع، برنامه های تلویزیونی به صورت دیجیتال ارائه می شود.

* عدم اقبال به رشته های فنی، مهندسی و علوم پایه
وزیر علوم گفت: امسال در حالی که دانشگاههای کشور در رشته های فنی و مهندسی ۳۰۰ هزار نفر ظرفیت داشتند فقط ۱۴۲ هزار نفر متقاضی این رشته ها شدند.
فرهادی افزود: رشته های علوم پایه کشور نیز در معرض خطر قرار دارند و این وضعیت منجر به راه اندازی هدایت تحصیلی در آموزش و پرورش شده است.

* تعیین تکلیف پردیسهای دانشگاهی خودگردان و ریاست دانشگاه فرهنگیان
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تکلیف پردیسهای دانشگاهی خودگردان روشن نیست لذا باید تعیین تکلیف شوند.
فرهادی افزود: باید تکلیف دانشجویان نوبت دوم، روزانه و پردیسها مشخص شود در حالی که هم اکنون دانشجو به اسم دانشجوی پردیس دانشگاه خودگردان وارد دانشگاه شده و در کنار دانشجویان روزانه می نشیند که این امر نقض غرض است.
وی اظهار کرد: تا یک هفته آینده مدیریت دانشگاه فرهنگیان تعیین تکلیف می شود و اگر کمیته مربوط نتواند در این باره تصمیم گیری کند در شورای عالی انقلاب فرهنگی تکلیف این امر تعیین می گردد.

* دانشگاهها با تخلفات پژوهشی برخورد کنند
وزیر علوم گفت: در زمینه تخلفات پژوهشی تاکنون قانونی وجود نداشت و وقتی بحث فروش پایان نامه و رساله به میان می آمد، نیروی انتظامی اعلام می کرد که هیچ قانونی نداریم تا با متخلفان برخورد کنیم.
فرهادی افزود: به همین منظور وزارت علوم لایحه ای قانونی تنظیم کرد که در مجلس قبل نوبت رسیدگی به آن فرا نرسید و در مجلس کنونی در دستور کار کمیسیون آموزش عالی مجلس قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: ثبت پایان نامه در سامانه ای که معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری راه اندازی کرده است راهکار دیگری برای کاهش تخلفات در این عرصه است.
 
کلمات کلیدی : وزیر علوم+دکترا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۴ ۰۱:۰۸:۲۹
اقای وزیر برای ثابت کردن حسن نیتت جلو مدرک فروشی دانشگاهها را بگیر، جلو تدریس بیش از اندازه اساتید در دانشگاههای مختلف بگیر اون هم با برنامه جامع الکترونیکی یعنی هر استاد ی پروفایل داشته باشه در هر کجا تدریس میکنه در اون پروفایل ثبت بشه. نه در دانشگاه خودش تدرس بگیره دوبرابر اونم بره ازاد علمی کاربردی، پیام نور ، غیر انتفاعی و.... بگیره، نذارید اساتید بیش از حد پایان نامه بردارند چون هیچ کنترلی ندارند، تعداد دانشجویان هر کد رشته رو زیر 20 نفر بیارید ، هیات علمی کافی برای رشته ها تعیین کنید، و.... اینها کار عملیه برای بالابردن کیفیت آموزشی نه حرف زدن های کلی و مبهم!!!! (3865712) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۴ ۲۱:۵۵:۵۷
این افزایش ظرفیتهای نجومی از معجزات جناب دکتر احمدی نژاد و با مشارکت دانشگاه آزاد پولی بودن الان تمام رشته های فنی مهندسی , علوم انسانی و کارشناسی های وزارت بهداشت به جز پرستاری , پزشکی داروسازی و دندانپزشکی بازار کار ندارن البته دورنمای پزشکی , دندانپزشکی و داروسازی نیز با افزایش پنج برابری ظرفیت این رشته ها در هشت سال گذشته دورنمایی تاریک است کلا درس خواندن در ایران دیگر فقط یک تفریح است و آینده شغلی متصور نیست الان اگر طرح سلامت توسط دولت بعد یا دولتهای بعدی لغو شود پزشکان نیز به جرگه مهندسین خواهند پیوست البته با همین پذیرش های بالا فعلی نیز بدون حذف طرح سلامت نیز تا شش سال آتی وضعیت پزشکان و پرستاران دیدنی خواهد بود....وقتی به همه مدرک میدهند یعنی شایسته سالاری نیست ده سال پیش مدرک ارج و ارزشی داشت و لقب مهندس و دکتر احترام اما الان فقط جهت شوخی . (3867216) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۴ ۰۱:۳۲:۴۱
دیر بیدار شدید (3865752) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۱۴ ۰۱:۴۱:۵۱
دوره دکتری در ایران مایه تمسخر است من که خودم دکتر فارغ التحصیل خارج هستم و زیر نظر خود دانشجوی دکترا دارم می گویم بهتر است این دوره برای خیلی از دانشگاهها بطور کل ممنوع شود و بنحوی تب کسب مدرک بالاتر تا گور فروکش کند. (3865766) (alef-11)
 
خانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۴ ۰۴:۱۳:۴۹
مجبور نیستید مثل قارچ دانشگاه احداث کنید با مقطع phd . با پول و لابی دانشجوی دکتری بگیرید ، به جایش از نخبگان استفاده کنید ،هزینه تحصیل آنها را تامین کنید تا به جای به عنوان مثال هشتاد هزار نفر دانشجوی با پول و لابی و غیر کارا ده دانشجوی نخبه و کارا در مقطع دکترای تخصصی تربیت شوند که به درد مردم و مملکت بخورند نه صرفا برای پز دادن دکتر بیسواد شوند! (3865816) (alef-11)
 
علی
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۴ ۰۹:۲۴:۰۹
وقتی که انواع قوانین و آیین نامه ها برای اختصاص امتیازات خاص برای صاحبان مدرک دکتری وضع میشد و میشود نتیجه طبیعی آن هم همین هجوم انبوه متقاضیان کسب دکتری است. (3865958) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۴ ۱۰:۳۷:۵۷
وقتی در هر ده کوره یه دانشگاه راه انداخته اید چه انتظاری دارید که مقطع دکتری هم به همین صورت زیاد نشود؟ کجاست استاد دانشیار به بالا، آزمایشگاه مناسب با تجهیزات متوسط تکنیکی، فضای فیزیکی مناسب، ....؟!! (3866076) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.