نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 264844
جاش ارنست: برداشتن تحريم ها در نخستين روز توافق غير معقول خواهد بود
تاریخ انتشار : شنبه ۸ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۱
سخنگوی کاخ سفید گفت: رئیس جمهور آمریکا بر این باور است که برداشتن تحریم ها در نخستین روز توافق با ایرانی ها کاری غیر معقول خواهد بود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، جاش ارنست در ادامه نشست خبری خود در کاخ سفید به پرسش های خبرنگاران درباره ی برنامه ی هسته ای ایران پاسخ داد.

خبرنگاری گفت: یکی از چیزهایی که ممکن است روحانی به دنبال آن باشد برداشتن سریع تحریم ها است که به گفته ی وی تحریم هایی ظالمانه هستند. رئیس جمهور آمریکا نیز بارها گفته است که برداشتن تحریم ها تدریجی خواهد بود. آیا دولت آمریکا در نظر دارد که این موضع خود را تغییر دهد؟

جاش ارنست در پاسخ گفت: من نمی خواهم در موضعی باشم که در خصوص این توافقنامه در این مکان (کنفرانس خبری کاخ سفید) مذاکره کنم اما به عنوان یک اصل کلی می گویم که آنچه را که شما درباره ی موضع مذاکراتی ما گفتید صحیح است. رئیس جمهور آمریکا بر این باور است که برداشتن تحریم ها در نخستین روز توافق با ایرانی ها کاری غیر معقول خواهد بود درحالیکه تحریم ها برای مدت زمان بسیار زیادی وجود داشته اند. براساس دیدگاه رئیس جمهور، تحریم ها به صورت مرحله به مرحله برداشته خواهند شد. تحریم ها از منابع مختلف اعمال شده اند. برخی تحریم ها از طرف سازمان ملل متحد بودند، برخی تحریم ها براساس اختیارات ریاست جمهوری اعمال شدند و البته برخی تحریم ها به قانون تبدیل شدند و کنگره ی آمریکا آنها را اعمال کرده است. رئیس جمهور آمریکا معتقد است که ما باید پیروی ایران از توافقنامه را نه تنها در طی چند روز یا چند هفته یا چند ماه بلکه به صورت پایدار و طولانی مدت راستی آزمایی کنیم و سپس درباره ی برداشتن تحریم های قانونی مصوب کنگره صحبت کنیم. مزایای ناشی از رویکرد برداشتن تدریجی تحریم ها این است که اگر ما هرگونه انحراف از جنبه ی پیروی ایران از توافقنامه را مشاهده کنیم آنگاه می توانیم این تحریم ها را دوباره اعمال کنیم. رئیس جمهور آمریکا بر این باور است که ما باید چارچوب تحریم های تصویبی کنگره را حفظ کنیم و آن را برای یک دوره ی زمانی قابل توجه حفظ کنیم تا اینکه کنگره براساس یک رای گیری اقدام به برداشتن این تحریم ها بکند.

جاش ارنست در پاسخ به پرسشی در خصوص مقایسه ی روابط آمریکا و اسرائیل با روابط آمریکا و روسیه ضمن رد این مقایسه گفت: ما با روسیه همکاری نزدیک داریم تا ایران را وادار به پاسخگویی کنیم و اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست نخواهد یافت.

خبرنگار دیگری پرسید: من به دنبال شمارش معکوس نیستم اما قطعا می خواهم برای من موضوع روشن شود.
آیا سی و یکم مارس ضرب الاجل قطعی است که پس از آن اگر هیچ توافقنامه ای روی چارچوب توافقنامه بدست نیاید همه ی فعالیت ها و گفتگوها متوقف خواهد شد؟
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ گفت: ما در این مقطع درباره ی این مسئله صحبت نکرده ایم که اگر هیچ توافقنامه ای تا سی و یکم مارس بدست نیاید چه کار بکنیم. رئیس جمهور آمریکا بسیار صحبت کرده است که اگر ببیند که ایران تمایل ندارد توافق حاصل کند آنگاه او تحریم های بیشتر را مد نظر قرار خواهد داد اما این اقدام مستلزم تماس های بیشتر ما با شرکای آمریکا در پنج بعلاوه ی یک است ، مستلزم تماس با شرکای ما در منطقه است و مستلزم تماس با کنگره نیز هست. من در این مقطع نمی خواهم در این خصوص گمانه زنی کنم جز اینکه می گویم این مذاکرات بیش از یکسال در جریان بوده است و درحالیکه شروط این گفتگوها پیچیده و مهم است ، قطعا درصورتی که این توافقنامه ی سیاسی قابل حصول باشد ما باید بتوانیم تا سی و یکم مارس به این توافق دست یابیم.

خبرنگار ادامه داد: شما به سه نوع تحریم شامل تحریم سازمان ملل متحد، تحریم براساس اختیارات ریاست جمهوری و تحریم های کنگره اشاره کردید. آیا دولت کنونی آمریکا معتقد است که درصورت دستیابی به توافقنامه ی سیاسی ، هیچ یک از این تحریم ها نباید برداشته شوند تا اینکه مشورت های فنی در پایان ماه ژوئن به نتیجه برسند؟

جاش ارنست گفت: براساس آنچه که من می دانم حتی اگر توافقنامه ی سیاسی هم بدست آید ، طرح اقدام مشترک همچنان پابرجا خواهد بود تا اینکه ضمیمه های فنی نیز تا پایان ماه ژوئن نهایی شوند.

خبرنگار ادامه داد: پس تا آن موقع هیچ تحریمی برداشته نخواهد شد.
جاش ارنست گفت: درست است، چون قرار است طرح اقدام مشترک پا برجا بماند. علت این است که برخی تحریم ها براساس طرح اقدام مشترک برداشته شدند که مقدار اندکی هستند اما قطعا ایران در این طرح اقدام مشترک تعهداتی داده است. اگر تا پایان ماه مارس توافقنامه ی سیاسی بدست آید، طرح اقدام مشترک پابرجا خواهد بود. پیش بینی ما این است که این مذاکرات فنی نیز تا پایان ماه ژوئن حل شود.

خبرنگار دیگری گفت: از پاسخ شما چنین بر می آید که شما احتمال تمدید را منتفی نمی دانید. آیا سی و یکم مارس یک ضرب الاجل محکم است؟ لطفا با بله یا خیر پاسخ دهید.
جاش ارنست در پاسخ گفت: من چنین برداشتی را قبول ندارم. ما در موضعی قرار داریم که می گویم اکنون پس از بیش ازیکسال مذاکرات پیچیده و دشوار در صورتی که توافق قابل حصول باشد باید تا سی و یکم مارس بدست آید.

خبرنگاری گفت: شما در این کنفرانس خبری اشاره کردید که هیچ ارتباطی بین حمایت ایران از شورشیان حوثی در یمن و موضع ایران در گفتگوهای هسته ای وجود ندارد. شما گفتید که فهرست طولانی از نارضایتی از ایران دارید اما امروز در گفتگوهای هسته ای، ظریف وزیر امور خارجه ی ایران گفت ما عربستان سعودی را محکوم می کنیم و آنها باید اقدام خود را متوقف کنند. وی در گفتگوهای هسته ای این حرف را می زند. آیا این حرف های ظریف نشان نمی دهد که ایرانی ها موضوع هسته ای را با یمن گره می زنند و می گویند که آمریکا بیش از این در یمن وارد نشود و شورشیان حوثی را بیرون نکند؟

جاش ارنست گفت: برداشت من از صحبت های ظریف چیزی نیست که شما گفتید. ما بیش از یکسال است که مشغول مذاکره هستیم و اگر ایران درباره ی دادن این تعهدات جدی است آنگاه ما قادر خواهیم بود تا پایان ماه مارس به توافق دست یابیم ولی اگر آنها درباره ی این گونه توافقنامه ها جدی نباشند آنگاه ما به توافقنامه دست نخواهیم یافت. رئیس جمهور آمریکا همچنان بر این باور است که حل کردن این وضعیت از طریق دیپلماسی به بهترین شکل به نفع آمریکا، اسرائیل و دیگر شرکای آمریکا در منطقه از جمله عربستان سعودی است. رئیس جمهور آمریکا بر این باور است که بهترین راه برای ما جهت پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای از طریق دیپلماسی است و به همین علت است که ما در دنبال کردن دیپلماسی جدی بوده ایم.

جاش ارنست در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری گفت: آمریکا و شرکای این کشور معقتدند که اگر یک توافقنامه قابل حصول باشد قطعا تا پایان ماه مارس باید بدست آید. هدف ما همچنان همین است و این امر مستلزم آن است که ایران تعهدات قابل توجه و جدی در مذاکرات بدهد. ما خواهیم دید که آنها چه خواهند کرد.
 
مازندرانی
۱۳۹۴-۰۱-۰۸ ۱۰:۵۶:۳۱
آخر نفهمیدیم چی شد ؟؟آره یا نه ؟ وقتی طرف ایرانی داره مذاکره می کنه اختیار تام داره آنها هم باید از هر طرف که حرف می زنند اختیار داشته باشند
مگر می شود اینها قبول کنند آنها قبول نکنند اینها باید با کنگره هماهنگی داشته باشند و گرنه بطوریکه ارنست گفت ظاهرا گفتگو بی فایده است و دارند مارا بازی می دهند!!!! (2770164) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۸ ۱۳:۰۴:۵۰
توافق کنید بابا خسته شدیم (2770355) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۸ ۱۷:۴۲:۴۵
خسته نباشی برادر... (2770721) (alef-13)
 
قرتاسب
۱۳۹۴-۰۱-۰۸ ۲۰:۰۳:۴۶
جالبه،ایرادهای شایعات، باید منتظر مکتوبش بود (2770893) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.