نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 243748
برخي پزشکان «پول چاقو» می‌خواهند!
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۹
تعدادي از جراح‌هاي معروف تعرفه‌هاي تعيين شده را کم تشخيص مي‌دهند و از بيمار مي‌خواهند علاوه بر تعرفه تعيين شده و مقدار تعهد بيمه پول بيشتري به حسابشان واريز کند. اين جراح‌ها که عموما جزو پزشکان ماهر محسوب مي‌شوند تعرفه شان را خودشان تعيين مي‌کنند: اگر مي‌خواهيد عملتان کنم اين مبلغ را به حساب واريز کنيد. اين مبالغ که با اسامي زير ميزي و پول چاقو متداولند، بخش اصلي درآمد‌هاي هنگفت جراحان فوق متخصص را شامل مي‌شود درآمدي که با توجه به نحوه رد و بدل شدن آن شامل ماليات نيز نمي‌شود و کاري هم به سوگند بقراط ندارد.

به نوشته ابتکار، تعدادی از جرحان به خاطر مهارت در جراحي به شرطي چاقو جراحي را در دست مي‌گيرند که رسيد کارت به کارت مبلغ تعيين شده را قبل از رفتن به اتاق عمل دريافت کنند. تکنسين اتاق عمل يک بيمارستان خصوصي در اين مورد مي‌گويد: «وقتي بيمار به مطب يا درمانگاه مراجعه مي‌کند و مشخص مي‌شود نياز به جراحي دارد، با اين تبليغات روبرو مي‌شود که در صورت رفتن به بيمارستان دولتي زير نظر رزيدنت عمل خواهد شد و ممکن است عمل موفق نباشد، بيمار ترغيب مي‌شود که به بيمارستان خصوصي مراجعه کند و زير نظر يک فوق تخصص عمل شود به شرطي که مبلغ مشخصي علاوه بر تعرفه به حساب پزشک واريز کند. اين مورد بيشتر در باره عمل‌هاي حساس مانند ديسک کمر، گردن، چشم و تومر سرطاني اتفاق مي‌افتد عمل‌هايي که بسيار حساس هستند و نياز به جراح ماهر دارند. ممکن است بيمار در يک بيمارستان دولتي آنقدر معطل شود و به بهانه‌هاي مختلفي مانند آماده نبودن اتاق عمل و نبود متخصص بيهوشي و... معطل شود تا مجبور شود به يک بيمارستان خصوصي منتقل شود و با مبلغ کلاني جراحي شود، عمل‌هايي که با جان بيمار سروکار دارند. هستند جراح‌هايي که نرخ هايشان را به دلار حساب مي‌کنند! جالب اينکه تعدادي از راننده آمبولانس‌ها هم بيمار معامله مي‌کنند، با ترساندن بيمار ترغيبش مي‌کنند به بيمارستان خصوصي برود يا مطب فلان پزشک و راننده در برابر انتقال بيمار پورسانت مي‌گيرد، گاهي ممکن است اين معامله آنقدر طول بکشد که بيمار اورژانسي آسيب جبران ناپذير ببيند».

داستان پول‌هاي زير ميزي در وزارت بهداشت در حال پيگيري است و قرار است در مرحله اجراي مرحله سوم طرح بيمه سلامت اين مسئله برطرف گردد، هرچند اين مشکل بيشتر به وجدان پزشک و غلبه منفعت طلبي بر تعهد برمي گردد و با طرح‌هايي که تاکنون اجرا شده از جمله ايجاد سامانه پيامکي و انتشار ليست پزشکان متخلف، تغييري در استراتژي اين بخش از جامعه پزشکان به وجود نيامده. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت از شروع کار دولت يازدهم مصمم شد براي واقعي کردن تعرفه‌هاي پزشکي دست به اقدامات مهمي بزند.وي با بيان اينکه کتاب تعرفه گذاري خدمات پزشکي کاليفرنيا که در کشور آمريکا منسوخ شده، ۲۰ سال است در کشور ما اجرا مي‌شود، ادامه داد: در طي اين مدت و در عرصه خدمات پزشکي تغييرات زيادي ايجاد شده و اين در حالي است که کتاب کاليفرنيا همچنان به سبک قديمي اجرا شده است.به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، در راستاي اصلاح تعرفه خدمات پزشکي، در دولت يازدهم دو کتاب جديد ترجمه شده ارزش گذاري خدمات پزشکي به انجمن‌هاي تخصصي معرفي شدند. وي افزود: در نهايت قرار شد کتاب ارزش گذاري خدمات نسبي ۸۴ مبناي اصلاح تعرفه‌ها باشد. تاييد اين کتاب بر اساس خرد جمعي و بعد از گذراندن جلسات مختلف با روساي انجمن‌هاي تخصصي و فوق تخصصي بود به طوري که بعد از بازنگري اصول اين کتاب در شوراي عالي بيمه و ايجاد تغييراتي در آن، مجدد مورد بررسي نهايي قرار گرفت و به تاييد انجمن‌هاي تخصصي سراسر کشور رسيد.حاجي آقاجاني اضافه کرد: در واقع وزارت بهداشت تصميم گرفت بر خلاف گذشته که تعرفه‌هاي پزشکي مطابق با نرخ تورم افزايش مي‌يافت، يک فرايند اساسي ايجاد کند و نسبت ارزش خدمات پزشکي را تغيير دهد.وي با اشاره به ضرورت تغيير در تعرفه گذاري خدمات پزشکي گفت: عمده هدف تغيير در اين روند، متوقف کردن دريافت‌هاي غير رسمي و جلوگيري از خدشه دار شدن قداست جامعه پزشکي بود. ضرورت داشت يک بار اين بازنگري به صورت همه جانبه صورت گيرد و يک ميثاق نامه براي تک تک افراد در جامعه پزشکي باشد.

دکتر عليرضا اوليايي منش مدير كل دفتر ارزيابي فناوري و تدوين استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت،در اجلاس روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي، با تاکيد بر اينکه اجراي گام جديد طرح تحول نظام سلامت، نظام پرداختها در حوزه سلامت در بخشهاي دولتي و خصوصي را ساماندهي مي‌کند، گفت: «ف از اجراي اين مرحله، اد ازن و دل در ارزي ت و اد رواي وا اي در ر ا. ا زن وري ا ر ر و زي دد، ي و ت حوزه سلامت در دو و اد.يکي از اصلي‌ترين علل اخذ پرداخت‌هاي غيررسمي از مردم توسط پزشکان شاغل در بخش دولتي و خصوصي، به عدم تناسب در نسبت‌ها و ارزشهاي نسبي در درون خدمات يک رشته و به ويژه در بين رشته‌هاي تخصصي مختلف مربوط است، افزود: ايجاد تناسب در وزن اين خدمات و ايجاد شفافيت مالي در بازار سلامت کشور مي‌تواند زمينه اخذ چنين پرداخت‌هايي را از بين ببرد».

«حسينعلي شهرياري» رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس در اين اجلاس ضمن انتقاد از برخي پزشکان گفت: «برخي گروه‌هاي چاقو به دست(جراح )، درآمدهاي بيشتر و برخي ديگر درآمدهاي کمتر دارند.قبل از انقلاب، پزشکان باسواد، رشته‌هاي مادر(رشته داخلي) را انتخاب مي‌کردند، اما پس از انقلاب فرهنگ تغيير کرد و همه پزشکان تلاش مي‌کنند تا رشته‌هاي لوکسي مانند چشم پزشکي، ارتوپدي و قلب که درآمدهاي بيشتري دارند، انتخاب کنند.گروه‌هاي پزشکي مانند داخلي، اطفال، عفوني و روانپزشکي درآمدهاي ناچيزي دارند و اختلاف طبقاتي شديدي بين پزشکان وجود دارد.۷۵ درصد جامعه پزشکي را پزشکان عمومي تشکيل مي‌دهند که درآمد آنان تا اندازه اي ناچيز است که درصد قابل توجهي از آنان به حرفه پزشکي نپرداخته اند و بدنبال حرفه‌هاي ديگر رفته اند.تعرفه‌هاي درماني بايد واقعي شود تا فاصله طبقاتي گروه‌هاي پزشکي کم شده و به سمت عدالت نسبي دريافتي گروه‌هاي پزشکي برويم».
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۶:۴۹:۱۹
واقعا باید به این جراحان و عذر می خواهم تا جران سلامت هدیه داد انها حق دارند هر کاری در این کشور که نظام سلامت تجارتخانه ای بیش نشده بکنند وزیر با پول بیت المال مدعی کاهش سهم مردم شده است در حالیکه نود در صد خدمات در بخش غیر دولتی است و تعرفه های ان بالا رفته است کسی در این کشور پیدا نشد شفاف بگوید کدامین کشور دنیا متوسط حقوق کار مندان یک میلیون تومان در ماه و متخصصان حد اقل چهل میلیون تومان در ماه و با توجه به نفوذشان معاف از مالیات هستند ایا وجدانا در کشور های اروپایی هم با سلامت مردم تجاری رفتار می کنند دولت چرا توجه نمی کند دو دقیقه ویزیت حقوق یک روز کار مند و یا پر کردن دندان چهار صد هزار تومان یعنی ده روز حقوق کار مند این اگر ظلم نیست پس چیست و اگر ظلم میشد چه میشد چرا فقط و فقط ادعا داریم برای عدالت دیگران کار می کنند و به سلامت مردم تجاری رفتار نمی کنند تا این وزیر که خود سهامدار عمده بیمارستان نور تهرانه تشریف دارند فقط و فقط فریب و ریا کاری پیشه خواهد رشد راه اصلاح در مان کاهش تعرفه هاست که مردم استرس رفتن به دکتر نداشته باشند تجارتخانه را سلامت خانه خوانده ایم و خبر نداریم البته نظام پزشکی طوری سوار اسب مرالد تعرفه ها و افزایش در امد متخصصان بنام طرح سلامت شده که بعید میدانم دولت قدرت مقابله با ان داشته باشد مگر اینکه سایت ها افشا گری کرده و وضع در امد متخصصان با سایر کشور ها را افشا گری کنند تا شاید حیا کنند و کاهش دهند تعرفه ها را (2403420) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۷:۴۱:۳۷
برخي پزشكان چه نمي خواهند؟؟؟؟؟!!!!!!!! (2403510) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۸:۳۷:۳۱
(2403586) (alef-3)
 
بيمار زاده
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۸:۴۱:۱۶
پدر جان ! برخي پزشكان پول كه چيزي نيست ، بلكه " جان " مردم را هم مي خواهند!!!!! (2403594) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۲۰:۲۰:۳۲
متوسط درآمد مردم یک میلیون تومان است و متوسط درآمد پزشکان هم باید حداکثر 2 میلیون تومان باشد نه سی میلیون تومان! (2403729) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۲۰:۲۱:۴۳
پزشک رفته درس خونده زحمت کشیده. تعرفه عمل اپاندی براش زیر 20 هزار تومان است. انتظار دارید با این وجه چه کنند. تعرفه های نامعقول اونها رو هم به سمت زیرمیزی می برد. عزیزان. یک طرفه به قاضی نروید. یک صافکار هم الان زیر 200هزار تومان دست به گلگیر ماشین نمیزند در کلانشهرها. باید تعرفه اونا در کلانشهرها بالاتر باشد.
الف جان می دونم منتشر نمیکنی. ولی به جان هم انداختن مردم درست نیست به خدا. بیشتر پزشکان بسیار زحمت کش و شریف هستند. (2403730) (alef-10)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۲۰:۲۳:۵۱
برای جامعه پزشکی باید تاسف خورد که اینجوری کاسب ماابانه بجان مردم افتاده اند ونانشان را باخون مرد بیچاره قاطی میکنند وبه خورد زن وفرزندشان میدهند تا چند صباحی خوش بگذرانند اگر کمی هم به ان دنیا فکر کنند هرگز این نوع رفتارهارا انجام نمی دادن (2403737) (alef-10)
 
ناامید از ایران
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۲۰:۵۸:۱۰
بالله و تالله سایت الف بگوید در این شرایطی که رفته رفته رضایت مردم از خدمات پزشکی‌ روبه افزایش است و پزشکان جوان ما توانسته اند به خوبی جایگزین برخی‌ اسلاف زیاده خواهه خود شوند، هدف خزندهٔ شما از این تیتر‌ها چیست؟ آقای دکتر توکلی را در قیامت کبرا ضامن می‌دانم در این امر، اگر دین ندارید لا عقل در دنیای خود آزاده باشید و به جای دمیدن در شیپور بی‌ اعتمادی، اندکی‌ منویات شخصی‌ را فدای مصلحت کشور کنید. ولله من دو سالو اندیست که ساکن اروپا هستم و برای کار‌های پزشکی خود و خانواده به ایران می‌آیم.‌ای کاش سانسور نشود و‌ای کاش به رویت آقای دکتر توکلی برسد، که من هنوز به دینداری ایشان امیدوارم. با احترام- نخبهٔ سابق (2403780) (alef-10)
 
ای پدر
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۲۱:۰۴:۴۰
کمتر از۵درصد پزشکان به علت غیر واقعی بودن تعزفه درخواست وجه از بیمار میکنند. این ایراد به دولت است که تعرفه را واقعی نمیکند، بهر حال پزشک باید حق خود را از کی بگیرد؟ با توجه به اینکه دولت هم اذعان دارد تعرفه غیر واقعی است. لطفا به جای توهین،اهانت و بدگویی از پزشک از دولت بخواهید که واقع بین باشد بعد از اصلاح تعرفه اگر مشکلی بود آنگاه بر پزشکان عزیز بتازید (2403784) (alef-10)
 
سیدجعفر سیدزاده
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۲۱:۱۲:۵۴
بنده به تازگی 3 بار عمل جراحی داشته ام و این مطالب را به صورت عملی مشاهده کردم. در مطلبی در فیسبوک نوشتم که ما شاهد مرگ اخلاق نزد پزشکان هستیم. شوهای تلویزیونی وزیر بهداشت و ... دیگر رنگ باخته است. هر روز هزاران شهروند ایرانی از نظام مریض درمانی کشور صدمه می بینند وباز هم ملت می ماند و آمار و ارقام مسئولین و دم خروس.
اگر مدیر محترم نیاز به اطلاعات واقعی یک بیمار ارتوپد داشته باشند با ایمیل بنده ارتباط برقرار نمایند. (2403798) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۲۱:۵۱:۰۸
جالب است که پزشکان برای تهدید های وزارت بهداشت و دولت تره هم خورد نمی کنند (2403844) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۲۳:۱۵:۰۶
اداره ماليه برود از اين تاجران پزشك ماليات بستاند (2403951) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۰۰:۱۱:۳۳
جراحی که فقط برای یک عمل 12 میلیون تومان اجرت گرفته بود برای 15 میلیون مالیاتش عجز و ناله ای میکرد که باور کردنی نبود.اطمینان داشته باشید که پزشکان ما در هیچ کشور پیشرفته ای اجازه طبابت ندارند,پس اگر تهدید به کار نکردن و عزیمت به خارج را مطرح کردند بدانبد که فقط بلوف میباشد جون در هیچ جای دنیا یکهزارم درامد اینجا را ندارند.البته با پوزش از جراحان و متخصصین با مرام که متاسفانه تعداد کمی هستند. (2404025) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.