نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 233541
رمضانیه/ حکمت و حکومت علوی (8):
حاکم اسلامی در نتیجۀ عملکرد مدیرانش شریک است
بخش خارجی الف، 16 تیر 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۵۴
موارد متعددی پیش آمده که وقتی در مورد خطاهای مدیران میانی صحبت می کنیم، می گوییم درست است فلان مدیر رده دوم و سوم ممکن است ایرادی داشته باشند، اما خطای آنها ربطی به مدیران ارشد ندارد.
اما نظر امیرالمومنین علیه السلام و مشی ایشان در حاکمیت غیر از این است! ایشان حاکم اسلامی را شریک در عملکرد مدیرانش می داند.

در سال ۳۶ هجری و پس از جنگ جمل، گزارشی از بد رفتاری ابن عباس فرماندار بصره، با قبیلۀ "بنی تمیم" به حاکم اسلامی یعنی امیرالمومنین علیه السلام می رسد. ایشان در نامه ای برای ابن عباس توضیح می دهند که چرا رفتارش با بنی تمیم غلط بوده و باید اشتباهش را جبران کند و او را از کیفر الهی بیم می دهند.
در خاتمۀ نامه، امام علی علیه السلام خطاب به فرماندار بصره می فرمایند:

" فَارْبَعْ اَبَاالْعَبّاسِ رَحِمَكَ اللّهُ فيما جَرى عَلى لِسانِكَ وَ يَدِكَ مِنْ خَيْر وَ شَرٍّ، فَاِنّا شَريكانِ فى ذلِكَ، وَ كُنْ عِنْدَ صالِحِ ظَنّى بِكَ، وَ لايَفيلَنَّ رَأْيى فيكَ. وَالسَّلامُ."

"پس مدارا کن ای ابالعباس! امید است آنچه از دست و زبان تو، از خوب یا بد جاری می شود، خدا تو را بیامرزد. چرا که من و تو در اینگونه رفتارها شریکیم. سعی کن تا خوش بینی من نسبت به شما استوار باشد، و نظرم دگرگون نشود، والسلام."
 
کلمات کلیدی : حکمت و حکومت علوی
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۰۶:۱۳:۳۱
یا علی (2243650) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۰۸:۰۶:۲۰
واعتبروا یا اولی الابصار (2243727) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۰۸:۳۳:۰۶
چه حرف سنگینی است این "فانا شریکان فی ذالک"!
اگر این باور دربین ما بود چه قدر مسائل روشن بود... (2243743) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۰۹:۰۰:۲۵
زمانه بر سر جنگ است یا علی مددی... (2243769) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۱۲:۵۹:۰۵
زمانه برسرجنگ نیست بلکه این مدیران نالایقند که سال های سال باعملکردخود وزیردستانشان روزگارمامردمان راسیاه کرده اند وکسی نمی تواند بگوید بالای چمشان ابروست. (2244213) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۱۱:۱۲:۴۲
علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را (2243934) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۱۱:۱۹:۴۳
ضرورت چنین نگرش مدیریتی بالائی ، حتی در سیستم های فرماندهی نوین ارتش های امروز جهان نیز عینیت یافته است ؛
چنانچه یک سربازی خود-زنی کند و یا حتی یک شبی در یک آسایشگاهی در یک پادگان ، سربازی از تختش به پائین بیفتد و آسیب ببیند ، مجوعۀ سلسله مراتب از ارشد آسایشگاه و پاس- بخش گرفته تا حتی سرلشگر فرماندۀ عالی کل پادگان ، باید پاسخگو باشند که اولا چرا چنین رفتاری در حوزۀ فرماندهی اونها به وقوع پیوسته و دیگر اینکه در تلاش باشند با اصلاح کاستی های مدیریتی خود ، از تکرار این رخداد ها جلوگیری نمایند ؛ (2243954) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۷ ۱۸:۵۱:۱۲
کسی که به ناحق جایگاهی را غصب کند و در اخرت بیچاره است و غصب یعنی اینکه کسی لایق تر از انسان باشد ولی انسان به خاطر حب جاه و مقام با تخریب و تبلیغ حق را بپو شاند تا به مقامی برسد و جایگاه خودش را حفظ کند (2260690) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۱۲:۲۹:۲۸
کی شود فرزند خلف امیرالمومنین مهدی موعود ظهورکند که سخت تشنه عدالتیم ! (2244135) (alef-10)
 
محمد زر
۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۱۲:۳۴:۰۶
مهمتر از كلام مولا ،درك خوب پيام وعمل به آن است كه ايشان فرمودند:«رحمت خدا بر كسي كه انديشه ورزد واندرز گيرد وبا اندرز وعبرت ،بصيرت بابد »(نهج البلاغه خطبه 103) اميدواريم اين كار فرهنگي الف وجدانهاي خفته را بيدار كند. (2244146) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۴-۱۸ ۰۲:۱۱:۰۶
با این تز پس اگر مدیری تخلف کرد و ما بالا دستش را مواخذه کردیم احتمال از بین رفتن تخلف می رود چرا که مدیر به کار زیردستش نظارت می کند که مبادا مواخذه شود.
من اینگونه فکر می کنم شما چی، آیا مجازات بالا دست در کاهش تخلف تاثیر مثبت دارد؟ (2245477) (alef-10)
 
مجیدب
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۲:۲۰:۱۲
الان مشکل همینه که مدیران ارشد جامعه وقتی به قدرت سیاسی و اقتصادی دست پیدا میکنند متأسفانه یادشان میرود که که بودن و الان که هستن و فقط به فکر اختلاس های میلیاردی و دست برد زدن به بیت المال عموم هستند.کسی که بدون هیچ نشانه خود را در جایگاه امام علی(ع)میداند دیگر نباید از او انتظار رفتار درست را داشت و زیر دستانش هیچگاه در رفتار و کردار خود دقت به خرج نخواهند داد.خلاصه اینکه کسانی که در زیر پرچم اسلام و با سوء استفاده از اسلام به مقاصد سوء شان فکر میکنند عدالت درجامعه از این بهتر نمیشود (2249092) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.