نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 503145
آیت‌الله مکارم شیرازی: روزی نیست مردم از سود بانک‎ها شکایت نداشته باشند/ خیلی از کارخانه‎ها را بانک‎ها ورشکسته کردند
بخش خبری الف، 27 مرداد 96
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۱۴
آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: دولت باید جلوی بانک‎های افسار گسیخته را بگیرد، روزی نیست که از سوی مردم برای من نامه نیاید و از سود بانک‎ها شکایت نداشته باشند. خیلی از کارخانه‎ها را این بانک‎ها ورشکسته کرده است.

به گزارش آستان‌نیوز، آیت‌الله مکارم‎شیرازی در ویژه برنامه شب دحوالارض حرم امام رضا(ع) اظهار داشت: خداوند متعال در سوره مریم به کسانی که به او و معاد ایمان آورده و عمل صالح انجام ‎دهند وعده داده که محبت آنها را دل‎ها قرار دهد بدون آنکه تبلیغاتی کرده باشند.

این استاد حوزه علمیه قم افزود: یکی از بهترین سرمایه‎ها برای انسان محبوبیت و اعتبار مردمی است، انسان اگر دستش هم خالی باشد ولی بین مردم محبوبیت و اعتبار داشته باشد، بزرگترین سرمایه را خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه خدای متعال در سوره مریم راه کسب اعتبار و محبوبیت مردمی را بیان کرده است، گفت: ایمان به خدا اولین چیزی که برای کسب محبوبیت به آن تاکید شده، انسان مومن باید بر این اعتقاد باشد که خداوند متعال از رگ گردن و قلب به او نزدیک‎تر بوده و همه عالم محضر خداست. این درجه از ایمان در انسان تاثیرات فراوانی می‎گذارد و باعث دوری وی از ظلم، رشوه‎خواری، سرقت و آزار مردم می‎شود.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی تصریح کرد: مومنان افزون بر توحید باید ایمان به معاد هم داشته باشند، در روز قیامت تمام اعضای بدن علیه ما گواهی و شهادت می‎دهند مومن واقعی باید بر این اعتقاد باشد که در روز قیامت کوچکترین عملش هم مورد بررسی و قضاوت قرار می‎گیرد و در آن روز هرگز نمی‎تواند به اعمال نیکش بیفزاید.

وی با تاکید بر اینکه اگر ما با تمام وجود به خداوند و معاد ایمان بیاوریم در بین مردم محبوب خواهیم شد، اظهار کرد: دومین توصیه سوره مریم، عمل صالح است، اگر کسی از ایمان دم بزند ولی عمل صالح انجام ندهد اهل ایمان نخواهد بود، زیرا میوه درخت ایمان، عمل صالح است.

وی ادامه داد: عمل صالح معنای بسیار وسیعی دارد، هرکاری که برای افراد جامعه مفید و الهی باشد، در تعریف عمل صالح گنجانده می‎شود. پیامبر(ص) در روایتی می‎فرمایند که ایمان بیش از 70 درب دارد، از همه مهم‎تر توحید و از همه ساده‎تر برداشتن موانع از سر راه مردم است.

این مرجع تقلید جمع آوری جهیزیه برای دختران، ایجاد کار برای جوانان، تامین هزینه مردم مستضعف و بیمار، کمک به آزادی زندانی‌ها و غیره را برخی از اعمال صالح معرفی و عنوان کرد: اگر ما یک تفحص کوچک کنیم خواهیم دید که عمل صالح در اطراف ما زیاد است.

وی ایجاد کار برای بیکاران را یک عمل صالح ارزشمند معرفی کرد و گفت: خیلی از انحرافات و فسادها به‌خاطر بیکاری است، برای درمان بیکاری سه رکن لازم است که اولین آن «همت خودِ جوانان» است، امام علی(ع) در طول زندگی خویش با کسب درآمد از طریق کشاوری، خیلی از غلامان و کنیزان را آزاد کرد، برخی از جوانان خیلی از کارها را در  شأن خویش نمی‎دانند، در حالی که اهل بیت(ع) کشاورزی و چوپانی می‎کردند، لذا کار عار نیست.

آیت الله مکارم‎شیرازی ادامه داد: رکن دوم از بین بردن بیکاری «عدم سرمایه‎گذاری در خارج از کشور» است، برخی از سرمایه‎داران همه سرمایه خویش را در بانک‎های خارجی گذاشته‎اند تا از سودش بهرمند شوند، قرآن در آیات متعدد این کار را مذمت کرده و آنها را به عذاب عظیم و آتش سنگین جهنم وعده داده است.

این استاد و مفسر قرآن کریم «دولت» را سومین رکن حل معضل بیکاری معرفی کرد و گفت: دولت برای حل بیکاری باید هزینه زیاد خودش را کم کند و در گام بعدی یارانه‎های مردم ثروتمند را قطع کند. بنده بارها به مسئولان گفته‎ام، مشکل این یارانه را حل کنید، بیش از نیمی از مردم احتیاج واقعی به یارانه ندارند. قطع یارانه‎ها عزم، جزم و اراده سنگین می‎خواهد البته هزینه هم دارد ولی باید پرداخت شود، زیرا قطع یارانه‎ها سبب رونق اقتصاد کشور می‎شود.

وی ادامه داد: دولت باید جلوی بانک‎های افسار گسیخته را بگیرد، روزی نیست که از سوی مردم برای من نامه نیاید و از سود بانک‎ها شکایت نداشته باشند. خیلی از کارخانه‎ها را این بانک‎ها ورشکسته کرده است. در خارج از کشور سود بانکی یک یا دو درصد است و همین امر چرخ صنعت را در آنجا می‎چرخاند، اگر تورم 7 درصد است سود بانکی هم باید زیر 10 درصد باشد، تا ورشکستگی در کشور زیاد نشود.

این مفسر قرآن کریم تصریح کرد: گام بعدی دولت باید جلوگیری از قاچاق باشد، وقتی تعداد زیادی کامیون کالای قاچاق وارد کشور می‎کند یقینا دستگاه‎ تولیدی ما خواهد خوابید. رفع معضل بیکاری یک عمل صالح است که جوانان، سرمایه‎داران و دولت باید آن را در کشور حل کنند، جوان ما تا وقتی کار نداشته باشد کسی به او دختر برای ازدواج نخواهند داد.

وی اصلاح اختلافات و ایجاد دوستی بین دیگران را از دیگر اعمال صالح برشمرد و گفت: بزرگترها سعی کنند این اختلافات زوج‎های جوان را با گفتار خودشان از بین ببرند و بین آنها مودت و دوستی را بیشتر کنند. رسول گرامی اسلام در حدیثی به اصحاب خویش فرمودند ثواب و ارزش اصلاح بین افراد از نماز و روزه بالاتر است، زیرا اختلافات باعث نابودی جامعه می‎شود.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی مبارزه با فسادهای فضای مجازی را از دیگر اعمال صالح اعلام کرد و گفت: فساد فضای مجازی معضل بزرگ جامعه است، خیلی از طلاق‎ها، دزدی‎ها و انحرافات جامعه به‎خاطر عدم استفاده صحیح از فضای مجازی است. راه اصلاح فضای مجازی فیلتر کردن نیست، گاهی اوقات سرنوشت یک جوان با موبایل تغییر می‎کند. خدمات فضای مجازی باید براساس سن افراد ارائه شود.

وی رسیدگی به مناطق زلزله‎زده را از دیگر کارهای خیر معرفی و عنوان کرد: نباید رسیدگی به زلزله‎زدگان فقط خلاصه به روزهای اول باشد، نباید آنها فراموش شوند، دولت و خیرین باید کمک کنند تا مشکلات آنها برطرف شود. برای حل مشکلات زلزله‎زدگان و دیگر اقشار آسیب‎دیده، کار فردی جواب نمی‎دهد بلکه مردم باید با هم متحد شوند و گروه‎هایی را تشکیل دهند و مشکلات را برطرف کنند.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی ادامه داد: زیارت امام رضا(ع) یکی از کارهای خیر و اعمال صالح است، زائران باید کاری کنند تا با دست پر برگردند، برای حل مشکلات خویش و جامعه در این آستان از خدای متعال بخواهید و دعا کنید، زائران پس از زیارت باید به قلبشان نگاه کنند اگر تغییری در خود دیدند یعنی زیارت مورد مقبولی داشته‌اند و اگر تغییری را حس نکردند متاسفانه زیارت روی آنها تاثیری نداشته است.
 
۱۳۹۶/۰۵/۳۰ ۰۹:۳۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۷ ۲۱:۱۷
 
۱۳۹۵/۱۱/۲۷ ۰۶:۲۶
 
۱۳۹۵/۱۱/۲۰ ۱۸:۵۱
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۲ ۰۷:۳۱
 
۱۳۹۵/۰۹/۳۰ ۰۹:۰۵
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۵ ۱۱:۱۳
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۵ ۰۹:۴۴
 
۱۳۹۵/۰۲/۰۴ ۱۶:۴۲
 
۱۳۹۵/۰۱/۳۰ ۱۹:۱۶
 
 
کلمات کلیدی : ربا+رباخواری+بانک+مراجع تقلید
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۱:۳۳:۲۸
حضرت آیت الله
سلام علیکم
بانک ، یکی از ابزارهای اقتصاد نظام سرمایه داری است که جایگاه و عملکرد آن در کشورهایی که تابع این تفکر هستند کاملا روشن و مشخص است . اما پس از گذشت حدود چهل سال از انقلاب اسلامی نه اصول و ضوابط اقتصاد اسلامی معلوم است و نه ابزارها و روش های آن که یکی از آنها ارائه جاگزینی برای بانک است . فلسفه حکومت ما تعالی انسان براساس خداباوری و تحقق صفات الاهی در آدمی است ولی ابزارها و روشهای اداره جامعه همان ابزارها و روشهای نظام مبتنی براصالت سرمایه است . (4524941) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۰۷:۳۷:۳۲
ببخشید ولی بانکهای ما از بانک های نظام سرمایه داری خیلی خیلی سرمایه داری تر عمل میکنن. در حدی که همون بانکهای خارجی رو میتوان در مقایسه با بانکهای داخلی اسلامی تلقی کرد. (4525259) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۱۰:۰۰:۱۴
آقایان وام های کلان از بانکها گرفته اند و موقع برگشت ٱن می گویند ربا هست

بانکها کارخانه را ورشکست نکرده اند افرایش مصنوعی و گران فروشی دلار که باعث کاهش شدید توان قدرت خرید مردم و افزایش شدید تورم شده تولید کنندگان را ورشکست کرده (4525469) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۱:۳۹:۲۶
بانکها پول مردم رو جمع میکنن وام میدن به یک عده و از اونها سود میگیرن و بخشی از سود رو میدن به سپرده گذاران. حالا اگه بهره کم بگیرن، مجبورن به سپرده گذاران بهره کم بدن. اونوقت کسی پولش رو توی بانک بعنوان سپرده مدت دار نمیذاره و پولها میره توی سکه، زمین و غیره و کلی مشکل درست میشه. (4524951) (alef-13)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۰۲:۵۴:۲۲
خب عزیز من بانک این پول را کجا میبرد؟
از یک طرف ربا میگیرد و کمر اقتصاد را میشکند تولید کننده ها ورشکسته میشوند و کارگرها بیکار
از طرف دیگر با پول بادآوزده بنگاه داری غیرتولیدی میکند و دوباره باعث شکستن کمر اقتصاد میشود
از طرف دیگر در نبود نظارت دلالی هم میکند!
اگر اعتقادی به برکت هم دارید(کلی گفتم قضاوت نمیکنم!) (به نظر من جدای موارد بالا که مشکلات ظاهری است با چنین پولی راه رسیدن بسیاری از خیرات مادی و معنوی ذیگر هم بسته می شود) قطعا پول ربا برکت را از جامعه دور میکند.

کدام بانک ما با تجمیع سپرده طرح کلان اقتصادی سودآور انجام داده که منجر به رشداقتصادی و کاهش مشکلات شود؟ کجا وام نفتی بزرگ داده و یا در کدام سد و نیروگاه مدرن سرمایه گذاری کرده؟ (4525208) (alef-11)
 
یاس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۰۷:۴۳:۴۹
عزیز؟ اگه مردم پول رو تو بانک نذارین این پول مستقیم میره سمت تولید و اقتصاد پویاتر میشه. کسی که پول دستش باشه اونو میزنه به یه کاری نه اینکه دوباره بخوابونه تا بعدا شاید سودی از این راه بدست بیاره. اتفاقا سود زیاد بانکی باعث شده تا بانک ها به طور مستقیم در اقتصاد عمل کرده و چرخه اقتصاد رو بدست بگیرن. ابن هم وضعیتی است که الان مشاهده میکنین. عمده مشکلات ما از همین بانک هاست (4525267) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۱:۴۶:۵۱
به عنوان کسی که هم در ایران با بانکها سرو کار داشتم و هم در خارج کشور، به جرئت میگم بانکهای ایران به شدت آلودۀ رباست (4524968) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۱:۵۰:۲۱
رئیس بانک مرکزی اعتراف می‌کند سود بانک‌ها در سال 94 موهوم بود؟! چرا سال گذشته اقدام عملی برای مقابله با این امر موهوم نشد! اعترافات شما بعد از مرگ سهراب همانند اعترافات «تقریبا هیچ» تان درباره برجام است! (4524974) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۱:۵۰:۵۰
کاهش نرخ سود بانکی قرار بود به چرخیدن چرخ صنعت کشور کمک کند اما بلای جان مستاجران شده است و اجاره‌های سنگین خانه‌ها، جای سود بانک‌ها را پر کرده است. وزیر محترم مسکن هم با نیمه‌کاره گذاشتن خانه‌های مسکن مهر امکان خانه‌دار شدن مستاجران را ناممکن کرد! کاش لااقل جلوی رشد بهای اجاره مسکن را می‌گرفت و کنترل می‌کرد! (4524975) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۱:۵۱:۱۵
در حال حاضر روش پرداخت سود بانک‌ها به سپرده‌های مردم با روش دریافت سود تسهیلات یکسان نیست. بانک‌ها سود پرداختی به مردم را به روش ساده و دریافت سود را به روش مرکب انجام می‌دهند. همین امر باعث شده سودی که نصیب بانک‌ها می‌شود سر از 22 درصد در بیاورد در حالی که سود داده شده به سپرده‌های مردم 15 درصد می‌باشد. (4524978) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۲:۰۵:۲۹
بسيارى از اين كارخانجات وامها را گرفتند و رفتند برج سازى و ساختمان ساز شدند
كارخانجات براى نجات خود سهام به مردم بفروشند و بجاى بهره و نزول دادن مردم را شريك خود كنند . كارى كه در همه جاى دنيا شده و ميشود . (4524993) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۰۱:۱۲:۰۳
بیشتر مردم برای اثبات نظر خود یاد گرفته اند الکی بگویند در همه جای دنیا !! جهت اطلاع در امریکا و اروپای پیشرفته سود بانکی حدود فقط یک درصد است. تا مردم دنبال تولید و فعالیت اقتصادی باشند (4525175) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۲:۱۷:۰۷
هیچ تضمینی نیست که قطع یارانه ها باعث رونق اقتصادی شود. (4525007) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۱۱:۰۵:۵۹
البته که تضمینی نیست
ولی روزهای آغازین طرح پرداخت یارانه ها تمام عقلا و آگاهان هشدار دادند که این کار باعث تورم و رکود خواهد شد ، که شد
ولی میخ آهنین آنها در سنگِ مردی از جنس مردم و معجزه هزاره سوم و حامیان مجلس نشین او نرفت که نرفت
و شد اینچنین که میبینیم . که تازه این هنوز از نتایج سحر است ...... (4525606) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۲:۲۲:۱۱
حضرت ایت الله مردم ازاختلاس رانت فساد قاچاق کالا موادمخدر اعتیاد وهزاران مفسده پنهان دیگر شاکی هستند بانک وسود بانک حای خود دارد (4525012) (alef-13)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۲:۲۷:۰۱
لطفا يك لحظه
بدون جبهه بندي سياسي انگ چپ و راست و... به اين حرف من گوش كنيد

اگر تسهيلات بانكي با نرخ ٥٪ نامحدود و به شرط اخذ تضامين لازم
از طرف بانك مركزي در اختيار كشاورز ، توليد كننده ، صنعتگر ، انبوه ساز ، شركت هاي صدور خدمات مهندسي ، توريسم و....
قرار بگيره
نه تنها مشكل اشتغال كه صد البته مشكل تورم و ركود و .... هم ، يك شبه حل خواهد شد

باور كنيد نميخوان مشكلات بيكاري و اشتغال حل شه
به عقل ناقص من ميرسه ، به عقل اقتصاددانان و مديران و مسئولين نميرسه
والله ميرسه
نميخوان
منافع بسيار بسيار ادم هاي محدود با منافع بانكها گره خورده و ملتي رو دچار مشكل كرده (4525017) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۳:۰۵:۴۱
بانکها کارخانجات را به ورشکستگی کشاندند (4525057) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۰۱:۰۷:۳۰
عامل اصلی ورشکستگی کارخانجات واردات قاچاق و اشتیاق مصرف کننده ایرانی برای کالای خارجی . (4525172) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۳:۱۸:۳۱
بخش بزرگی از سود تسهیلات همان سودی است که مردم از سپرده هایشان از بانک ها دریافت میکنند. (4525079) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۳:۲۳:۱۸
عامل رکود کار خانه جات داخلی بکار بردن سرمایه در وارات بوده بجای انکه در تولید . (4525085) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۳:۲۸:۳۲
کجا تورم ۷ درصده این فقط خیالات مسیولینه تورم حداقل ۲۰ درصده (4525090) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۱۴:۰۶:۲۴
این رو برو به اصلاحات چی ها و 23 میلیون طرفدارشون بگو
کو گوش شنوا (4525956) (alef-11)
 
omid
United States
۱۳۹۶-۰۵-۲۷ ۲۳:۵۱:۳۷
قابل توجه نمایندگان که میخواهند به کابینه رای دهند،که در خانه اگر کس است یک حرف بس است...
لطفا از وزیرتعاون،کار ورفاه اجتماعی سوال کتید چهار موسسه مالی و بانک وابسته به این وزارت خانه یعنی بانک رفاه کارگران،بانک توسعه تعاون،صندوق باصطلاح کار آفرینی امید و صندوق ضمانت بخش تعاون بغیر از ربا خواری و تریبت نجومی بگیر چه کاری در راستای ماموریت اصلی خود انجام داده اند؟یک وزارت خانه و چهار نهاد پولی؟واقعا توجیهی دارد؟ (4525114) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۰۳:۱۱:۳۳
واقعا چهره ی رباخوارها و ربا گیرندگان در قیامت دیدنیه!
ماها گرمیم!!! باورمون نمیشه قراره یه روز بسوزیم تو آتیش ربا!

خدایا تو شاهد باش ما مردم تمام تلاشمونو کردیم گرفتار نشیم.

ما خواستیم مسلمان و تسلیم باشیم اما عده ای با وقاحت اومدن به ماها گفتن امل و اینکه چیزی از اقتصاد جهانی نمی فهمیم! اینها رو به خودت واگذار میکنیم. (4525210) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۰۸:۴۸:۳۰
البته مردم از خیلی چیزا شاکی هستنند ....

مثلا از خودروسازها که خون مردم رو کردن تو شیشه .

یا کسایی که با رانت به جایی رسیدن .

کسایی که اختلاس و دزدی از بیت المال کردن . (4525344) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۱۴:۱۴:۱۱
مشکل اینه که خیلی ها فکر می کنند پول همان کالاست (4525978) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۰۷:۳۰:۴۵
برداشت من از احکام دین این هست که چه سود بانکی نیم درصد باشد چه ۵۰ درصد باشد در هر صورت رباست چون شرط بندی در اسلام حرام است.
اسلام مشارکت را تایید کردند که مطابق آن سود بانک می تواند هر اندازه ای باشد و در زیان وام گیرنده هم شریک باشند. (4528222) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۲۲:۲۲:۳۳
مدتها قبل پول زبادی با دلار ۷ تومان و۴۰ و۶۰ تومان به تواید تزریق کردند این پولها نه تنها در تولید هزینه نشد بلکه در بخشهای سود اور دیگر نطیر زمین مسکن خدمات دلالی واسطه گری بر ضد تولید قاچاق ار طریق مبادی قانونی باتخلفات گمرکی ثبت سفارش کالا وماشین آلات نو با دریافت ارز ارزان وورود ماشین آلات مستعمل بجای نو وسوداگری با مابقی ارر وانتقال سرمایه به خارج و......... که این این هم از موا هب تسهیلات ارزان وارز ارران برای جماعتی شد که یک شبه ره صد ساله را رفتند با انبانی پر از خیانت تا تصمیم گیران سیاسی بجای پندارها غلط به اصل منافع ملی نباشند روزگاری سیاهتر هم خواهیم داشت. (4529259) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.