نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 71684
علی مطهری: حجاب الزام اجتماعی است
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۲۲
علی مطهری دولت را متولی اصلی ساماندهی حجاب در جامعه دانست و با بیان اینکه دولتها از سال 76 تاکنون در این زمینه کم کاری کرده اند درباره وضعیت پوشش در دانشگاهها به رؤسای دانشگاهها هشدار داد که مسئولند و باید از ورود دانشجویان بدحجاب به دانشگاه جلوگیری کنند.

دکتر علی مطهری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وضعیتی که امروز در مسئله عفاف و حجاب پیدا کرده ایم به خاطر جدی نگرفتن اصل امر به معروف و نهی از منکر خصوصا از طرف دولتها است. امر به معروف و نهی از منکر در واقع یک اصلاح مستمر اجتماعی است که اسلام برای منحرف نشدن جامعه پیش بینی کرده است اما متاسفانه توجه لازم به آن وجود ندارد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: غیر از وظیفه ای که مردم از نظر امر به معروف و نهی از منکر قلبی و زبانی دارند بخشی از مرحله سوم امر به معروف و نهی از منکر که مرحله "ید" نامیده شده و مستلزم اعمال قدرت و قانون است وظیفه دولت اسلامی است اما معمولا دولت ها از زیر بار این مسئولیت شانه خالی می کنند.

وی با بیان اینکه دولتها از سال 76 تا به امروز در زمینه حجاب و عفاف کم کاری کرده اند گفت: در دوره اصلاحات از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کردند و بعد از آن نیز با وجود اینکه دولت اصولگرا روی کار آمد و رئیس جمهور به عنوان یک فرد مکتبی و اصولگرا و حزب اللهی پا به عرصه انتخابات گذاشت نه تنها نسبت به انجام این وظیفه شرعی و قانونی کوتاهی شد و می شود ، بلکه گاهی اعلام می کنند که اساسا دولت نسبت به نظارت بر امور فرهنگی مسئولیتی ندارد، همان حرفی که سکولارها می گویند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در نطقی در مجلس گفتم دولت در مسائل فرهنگی لیبرال است یعنی قائل به رهایی فرهنگی است. عده ای ناراحت شدند و درصدد پاسخ برآمدند. امروز معلوم می شود که آن حرف درست بوده است.

وی افزود: گذشته از کار فرهنگی و اینکه مردم باید خود با اختیار و اراده خود حدود عفاف و حجاب را رعایت کنند - البته حدود نود و پنج درصد مردم به خوبی رعایت می کنند - همیشه در جامعه افرادی هستند که تحت تاثیر فرهنگ غربی و شبکه های ماهواره ای و یا به عنوان عکس العمل سیاسی حدود عفاف و حجاب را رعایت نمی کنند و لازم است دولت دخالت کند چون این مسئله یک مسئله فردی نیست و بیشتر جنبه اجتماعی دارد زیرا آثار مخرب اجتماعی از جمله متزلزل کردن بنیان خانواده را در پی دارد.

علی مطهری که خود از نمایندگان امضا کننده سئوال از وزیر کشور درباره اجرا نشدن قانون عفاف و حجاب بود به مهر گفت: اخیرا وزیر کشور برای ارائه توضیح درباره این سئوال به کمیسیون فرهنگی مجلس آمد اما توضیحاتی که ارائه شد قانع کننده نبود لذا مهلتی یک ماهه به وزیر کشور داده شد تا برنامه های خود را درباره ساز و کار اجرا شدن قانون عفاف و حجاب به کمیسیون فرهنگی ارائه کند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه دولت بیشترین وظیفه را درباره سامان مند شدن حجاب دارد افزود: اگر نظارت بر مسئله حجاب و عفاف از ادارات دولتی و اماکن عمومی آغاز شود و مردم احساس کنند دولت نسبت به بدحجابی حساس است و بدحجابی را در ادارات و اماکن دولتی به رسمیت نمی شناسد بخش مهمی از مشکل حل می شود. برخورد با بدحجابی باید از اماکن دولتی آغاز شود و در مرحله بعد به خیابانها و معابر عمومی پرداخته شود.

مطهری درباره الزامات سامان مند شدن حجاب و پوشش در اماکن دانشگاهی نیز گفت: یا باید دانشگاههایمان مختلط نباشند و دانشگاههای دخترانه و پسرانه داشته باشیم یا در صورتی که دانشگاهها مختلط هستند باید پسران و دختران دانشجو ساده به دانشگاه بیایند یعنی از لباسهای ساده استفاده کنند و از آرایش پرهیز کنند تا محیط سالم برای فعالیت علمی داشته باشیم.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نمی شود دانشگاهها مختلط باشند و هر فردی هم هر لباسی که دوست دارد بپوشد. وزارت علوم و روسای دانشگاهها مسئولیت سنگینی دارند و باید نظارت داشته باشند و از ورود افراد بدحجاب به دانشگاهها جلوگیری کنند و در این زمینه تحت تاثیر غرب گرایان قرار نگیرند. ما همان گونه که بر آزادی تفکر و آزادی بیان تاکید می کنیم با آزادی اجتماعی به معنی غربی آن که همان آزادی حیوانی است مخالفیم زیرا با نظام خانوادگی اسلام سازگار نیست.

وی افزود: دولت باید در مبادی ورودی دانشگاهها از ورود دانشجویان بد حجاب جلوگیری کند. محیط دانشگاه محل حضور دانشجویان بد پوشش و محل تحریک غریزه جنسی نیست و دولت هم نباید برخورد با این افراد را به دانشجویان متدین واگذار کند بلکه خود دولت باید ساز و کاری فراهم نماید تا در مبادی ورودی دانشگاهها از ورود افراد بدحجاب اعم از دختر و پسر جلوگیری شود. مسئولین دانشگاهها نیز در این زمینه تحت تاثیر تبلیغات دشمن قرار نگیرند و با قاطعیت کار خود را انجام دهند.

علی مطهری "اجبار" در حوزه حجاب و پوشش را مورد اشاره قرار داد و به مهر گفت: اجبار درباره حجاب و پوشش مانند همان اجباری است که درباره مسائل بهداشتی به کار می بریم که اگر لازم باشد به طور اجباری همه مردم باید واکسن بزنند یا در مسئله سوادآموزی و آموزش عمومی اجبار می کنیم زیرا مصلحت جامعه چنین اقتضا می کند. البته اجبار در مسئله پوشش درباره حداکثر پنج درصد جامعه است که دچار ضعف ایمان یا خودباختگی نسبت به غرب هستند و این اجبار به معنی سخت گیری نیست بلکه یک حداقلی باید رعایت شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اجبار در بحث پوشش و حجاب را مخالف آزادی ندانست و تاکید کرد: مصالح جامعه اقتضا می کند مسائل مرتبط با اخلاق و ایمان جامعه در برخی موارد مانند مسائل آموزشی و بهداشتی اجباری شود.

وی ابراز امیدواری کرد که دولت در این خصوص اعمال قدرت کند و گفت: امیدواریم دولت موضع خود را تغییر دهد و با جدیت به نظارت بر مسئله حجاب در جامعه و مسائل دیگری نظیر نظارت بر ساحل دریاها و خرید و فروش سی دی های خانمان برانداز بپردازد چرا که روح و جان انقلاب اسلامی همین مسائل فرهنگی است. هر قدر در انرژی هسته ای و پرتاب ماهواره پیشرفت کنیم اما در مسائل فرهنگی و سبک زندگی بخواهیم راه غربی ها را در پیش بگیریم توفیقی به دست نیاورده ایم. مهم این است که سبک زندگی اسلامی را تحقق بخشیم.
 
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۰۷:۵۷:۲۷
خیلی عالی بود (2216249) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۲:۱۱:۱۷
آفرین بر مرد معتدل دین و سیاست. (2231970) (alef-1)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.