نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 200844
خصوصی سازی مخابرات و جفایی که بر مردم رواشد
بخش اقتصادی الف، 13 مهر 92
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۷
درباره خصوصی سازی مخابرات تاکنون مطالب بسیاری گفته شده است و جز عده ای اندک که یا ذینفع یا ذیربط در خصوصی سازی بودند و بنابر دفاع از عملکرد خویش برصحت و سلامت این خصوصی سازی تأکید داشتند هیچ کارشناس یا نماینده مجلس یا حتی مردم عادی نسبت به سلامت این خصوصی سازی نتوانستند رضایت خود را اعلام نمایند. بیان مشکلات این خصوصی سازی از شیوه تقسیم شبکه مادر و غیر مادر گرفته تا صورت وضعیت اموال و قیمت گذاری آنها، عدم تعیین تکلیف بیش از ۵۷۰۰۰ میلیارد ریال ودایع مشترکین و شیوه واگذاری با حذف رقیب و ... شاید دیگر از حوصله خوانندگان خارج باشد.

شورای رقابت نیز ﭘﺲ از ﺑﺮرﺳﯽ ھﺎی ﻓﺮاوان و بر خلاف اختیارات خود ﺑﺎ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﺑﺮ اﯾﻦ ﮐه ﻣﻌﺎﻣﻠه ﺳﮭﺎم ﻣﺨﺎﺑﺮات ﻏﯿﺮ رﻗﺎﺑﺘﯽ و اﻧﺤﺼﺎری ﺑﻮده، اﻣﺎ ﻣﻌﺎﻣﻠه ﻣﺨﺎﺑﺮات را ﺗﺎﯾﯿﺪ نمود. اما نمایندگان مجلس با تحقیق وتفحص وارائه گزارش در صحن علنی این واگذاری را مورد ایراد دانستند و پرونده را به قوه قضائیه ارسال نمودند.

حال دعواها بر سر میزان تعرفه ها و انحصاری بودن خدمات، بین وزارت خانه و مخابرات در گرفته است که از قبل نتیجه این خصوصی سازی و انحصاری که از دولت به بخش خصولتی (بخش خصوصی با ماهیت پشت پرده دولتی) با حامیان نظامی واگذار شد، مشخص بوده وعلیرغم اعتراض های فراوان مجلس ومردم آنچه به جایی نرسید فریاد بود.

در این خصوص موارد ذیل قابل توجه است:
۱- اساساً زمان واگذاری در مالکیت دولتی مخابرات ابهام وجود داشت به واسطه اینکه سرمایه گذاری این شرکت بر دوش مشترکین بوده و درصد جزئی از سرمایه گذاری توسعه مخابرات توسط دولت انجام گرفته است و نسبت به ودایع مشترکین که از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۸۸ از ایشان اخذ شد سهم ناچیزی محسوب می شود که بخشی هم پرداخت زیان های ناشی از عملکرد ضعیف مدیران دولتی بود. لذا معلوم نیست به چه منطقی با وجود ثبت نام برای واگذاری سهام مخابرات به مردم این شرکت با تعجیل خصولتی سازی شد.

۲- همچنین معلوم نیست سود حاصل از این ودایع با توجه به قانون مدنی واستفتاء از مراجع که باید به خود صاحب ودیعه برگردد، چگونه صرف سرمایه گذاری مخابرات شد و چرا به ایشان بازگردانده نشد. همچنین با فرض اینکه دولت قصدی برای پرداخت این سود نداشت چرا اصل پول مردم که ودیعه وامانت مردم به دولت بود و بدون تغییر در ماهیت این قرارداد حقوقی و شرعی بدون کسب اجازه ار صاحب ودیعه به کس دیگری واگذار شد به مردم بازنگرداند. قابل توجه اینکه ارزش امروزی ودایع حتی از سال ۱۳۸۷ تاکنون با توجه به نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی در فاصله سالهای 87 تا 91 و بدون توجه به ۶ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۲ و نیز بدون محاسبه ارزش امروزی ودایع از سال ۱۳۵۰ تا سال ۱۳۸۷ به رقم غیر قابل باور ۱۴۱ هزار میلیارد ریال می رسد که سود سپرده گذاری کوتاه مدت سالانه این مبلغ بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال است و بر اساس متوسط بازده بورس به نزدیک ۶۰ هزار میلیارد ریال می رسد. حال مردم و دولت به مالکین مخابرات بدهکارند؟
شرکت مخابرات ایران باید کل ودایع را با محاسبه ارزش روز به مردم برگرداند.

۳- بامزه ترین بخش اظهارات مسئولین مخابرات، تهدید دولت به بازپس دادن بخش ثابت و ۸۰ هزار کارمند است. اول اینکه زمان واگذاری تعداد نیروهای مخابرات ۳۰ هزار نفر بود. دوم اینکه همان موقع نیز پیشنهاد جدانمودن بخش همراه و واگذاری جداگانه آن طرح شده بود، لیکن مسئولان وقت مخابرات و وزارت خانه و نیز خریداران موافقت نکردند و همچنین قیمت همراه اول به این رقم ناچیز واگذاری که حتی به ارزش روز ودایع مردم نزد مخابرات آن موقع نمی رسد، نیست.

۴- یک سوال اساسی که باید از خریداران سهام مخابرات پرسید این است: ایشان چه میزان در این شرکت سرمایه گذاری کرده اند و منابع تأمین پرداخت اقساط ایشان چه بوده است. با توجه به عدم سرمایه گذاری و نوع تقسیم سود در این چند سال که حداکثری بوده است به نظر میرسد ایشان مخابرات را با درآمد خودش خریده اند.

۵- در اینکه تعرفه های مخابرات جدیداً افزایش پیدا نکرده، شکی نیست. ولی چند نکته در این خصوص باید گفت؛ اول اینکه امروزه در بسیاری از کشورهای جهان، قیمت اتصال و حتی قیمت سرویس های پایه، سیر نزولی دارد. در کشور ما هنوز تمرکز بر حصول درآمد از سرویس های پایه وبی کیفیت کنونی است. اگر چه دوستان تقاضای مجوز نسل ۳و۴ را داده اند. در اصل نیز این طریق واگذاری پروانه ها به صورت فناوری محور غیر منطقی است، اما باید پرسید آیا مخابرات توانسته سرویس کیفی وتوزیع شده وعادلانه ومبتنی بر SLA در کل کشور را ارائه نماید که در خواست وارد شدن به بازار دیگری را دارد؟

۶- یک سوال جدی از وزارت ارتباطات و برخی از مسئولان این وزارت خانه که در زمان خصوصی سازی اتفاقاً در سازمان تنظیم مقررات نیز حضور داشتند، باید پرسیده شود: چرا پروانه این شرکت به گونه ای تنظیم شده است که دولت حتی برای توسعه زیرساخت ها و ایجاد دسترسی به کل نقاط کشور از جمله مناطق کمتر توسعه یافته، هیچ اختیاری برای خود فرض نکرده است. همچنین به طور خاص، علت عدم واگشایی زیرساخت شبکه انتقال و شبکه دسترسی انتهایی چیست؟ آیا دوستانی که در آن موقع مسئولیتی داشتند و امروز نیز در مسئولیت های جدید حضور دارند، نباید همان موقع به این شیوه واگذاری اعتراض می کردند؟
البته تنها کسی که آن موقع به این موضوع به درستی اعتراض نمودند آقای انتظاری بودند که او نیز از کمیسیون تنظیم مقررات حذف شد.

سخن آخر
در اینکه مخابرات کیفیتی مطلوب و برابر با استانداردهای بین المللی ارائه نمی کند، شکی نیست. می توان میزان رضایتمندی مردم و شرکت های لایه پایین ارائه سرویس را مبنایی برای این عدم کیفیت دانست. همچنین در این که سهامداران جدید علیرغم تأکیدات پروانه و قانون برنامه پنجم توسعه تلاشی در خور برای توسعه زیر ساخت ها نکرده اند، هم ابهامی نیست. اما در این که چرا مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، با وجود اطلاع از واقعیت شیوه واگذاری مخابرات به مجموعه ایشان و نیز وضعیت حقوق ناشی از غصب ودایع مردم توسط آن مجموعه حاکم بر مخابرات و نیز گزارش تحقیق و تفحص مجلس، بازهم تأکید بر قانونی بودن واگذاری می کند، جای تعجب دارد. حداقل انتظار این است نظیر مدیرعامل قبلی که اظهارنظر در این موضوع را به نهاد های ذیربط واگذار می کرد (در حالی که خودشان عامل اصلی واگذاری شرکت بودند و در نهایت هم ۲سالی مدیرعامل مخابرات خصوصی منصوب شدند) ایشان هم در این خصوص سکوت کرده و با وزیر جدید در جهت احقاق حق مردم بیشتر تعامل می کرد.

اما چه باید کرد؟ آیا باید مخابرات به دولت بازگردانده شود؟
در مقاله ای دیگر به این موضوع پرداخته خواهد شد، اما هم اینک بهتر است چند کار صورت گیرد.
۱- کمیسیون تنظیم مقررات و سازمان تنظیم مقررات با عمل به وظایف قانونی خود و اختیاراتی که دارد، طرحی را در جهت نظارت بیشتر بر مخابرات و سایر اپراتورها، تنظیم نماید. به گونه ای که کلیه شاخص های کمی و کیفی این خدمت دهنده ها با معیارهای ابلاغی کمیسیون قابل کنترل باشد. همچنین اپراتورها مجبور شوند برای کلیه سرویس های خود SLA داده و الزاماً رعایت آنها توسط سازمان تنظیم مقررات ارزیابی شود.

۲- در خصوص ودایع و با توجه به پایمال شدن حقوق مردم و ملی بودن موضوع، بهتر است در مجلس در جهت احقاق حقوق مردم مورد بررسی و حل فصل قرار گیرد.

۳- هر چند تقویت و ایجاد اپراتور های دیگر در جهت کاهش انحصار لازم است، اما اجبار اپراتورها به جهت همکاری با یکدیگر و قیمت گذاری تعاملات ایشان به شیوه ای که مصرف کننده نهایی سرویس مناسب از لحاظ قیمت و کیفیت دریافت کند نیز ضروری است.

۴- مسئولان مخابرات به جای گردنکشی در مقابل دولت و مقررات، از حاکمیت تبعیت کرده و تفسیر قوانین را به مراجعشان واگذار کنند.
 
سلیمپور
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۸:۵۳:۴۶
دولتی؟ عمرا. فقط ٢ کلمه: "رقابت سالم". (1696357) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۱:۳۸:۲۷
نگو و نپرس که مخابرات و خودروسازان آه از نهاد ما درآوردند دیگر شکایتمان را به کجا ببریم. .. خدایا. .. (1698524) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۹:۰۷:۵۴
در همه دنیا شرکت مخابرات متعلق به کشور است و شرکتهای خصوصی از آن حق امتیاز میگیرند مانند سوئیس کوم، بلژیک کوم، و بعدا امتیاز می دن مثلا به ارنج. (1700797) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۸:۵۸:۳۴
هرموقع که توانستید خودرو سازان را مجبور به تولید با کیفیت با قیمت کم کنید مخابرات را هم خواهید توانست (1696366) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۴۶:۱۰
چه ربطی داشت؟! (1697128) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۸:۵۸:۵۶
این مجموعه رو باید کنترل کرد (1696367) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۶:۵۵:۰۹
شاید اگر تحقیق و تفحص که قرار بود از بورس انجام بشه تحقق می یافت در زمینه واگذاری های دولتی شفافیت می شد (1698910) (alef-10)
 
س
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۰۰:۴۷
با تشکر از این مطلب نقادانه باید عرض کنم که مخارات خصوصی نشده بلکه رها شده. در کشور ما چیزی تحت عنوان خصوصی سازی نداریم همه به پیمانکارها داده و رها می شود. (1696372) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۰۵:۱۴
یعنی اگه شرکت مخابرات رو از دست نظامیا در اوردی من و دیگر مردم ایران به جان نماینده ها مخصوصا جناب توکلی دعا میکنیم
دارم به اینده ایران امیدوار میشم
یک مقاله هم درباره سرعت و کیفیت اینترنت هم بدین هیچ جای دنیا تاکید میکنم هیچ جای دنیا اینترنت حجمی نیست تازه با چه سرعتهایی و چه قیمتهای عالی هم دارن،هی به خنده میگفتیم یه روز افغانستان از ما میزنه جلو تا الان که اینترنتشون تو دنیا رتبشون از ما بهتره ما از لحاظ کیفیت اخریم شوخی نیست ها !
موسسه freedom house امار داده اینترنت ایران بدترین اینترنت دنیا هستش !
جناب توکلی اگه میخوای ایران عزتمند و قدرتمند باشه باید مردم عزتمند و قدرتمند زندگی کنن شما هر چه بیشتر مردم رو اذیت کنی و تحت فشار بزاری تو کوتاه مدت به اهدافت میرسی ولی تو بلند مدت همه ضرر خواهیم کرد. (1696380) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۴۵:۳۶
قابل توجه شما اینکه سرعت اینترنت افغانستان در حال حاضر سه برابر ایران شده است. متاسفانه مسئولان ما به عمد ما را در حوزه اینترنت عقب افتاده ترین کشور دنیا قرار داده اند. با تشکر (1696890) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۱۵:۱۷
حقوق کارکنان مخابرات را با مدیران در این چند سال مقایسه کنند تا ببینند چرا انگیزه برای مدیر شدن در این بخش زیاد شده است (1696406) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۱۶:۵۵
من به عنوان کسی که ودیعه 500 هزار تومانی موبایل زمانی که آپارتمانم را 4 میلون خریدیم یعنی یک هشتم یک اپارتمان 75 متری را پرداخت کرده ام راضی به این واگذاری نیستم و گردن سهامداران است و درامد حاصله برایشان حرام است (1696410) (alef-10)
 
وهاب
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۱۹:۴۴
جانا سخن از زبان ما میگویی (1696415) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۲۵:۰۴
مخابرات که سهله، همین الآن اگر توانستید جلوی فعالیت های اقتصادی بابک زنجانی و امثال او را بگیرید؟ (1696428) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۲۶:۱۷
سخنی از حق کشی دفاتر مخابرات روستای وبیمه انها نمی شود لطفا به این موضوع پرداخته شود (1696431) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۲۷:۵۷
مخابرات رو کی خریده (1696433) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۴۱:۴۸
از ما بهترون خریده خبر نداشتی (1696662) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۵۴:۱۹
دوست عزیز مخابرات توسط سپاه خریداری شده (1696925) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۰۲:۲۰
51 درصد سهم سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی (1696959) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۳۸:۲۹
متاسفانه بازهم سپاه (1697089) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۵:۲۹:۱۶
مدير عامل سابق و جمعي از مديران شركت ايز ايران خريداران شركت مخابرات هستند. اين حرف درسته كه همه اين اقايون پاسدار هستند ولي اين كه چنين پولي از كجا تامين شده نميشه چيزي گفت حتما حقوقاشون خيلي زياد بوده !!!! (1697690) (alef-6)
 
ایرج
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۷:۳۷:۳۴
من خریدم پول داشتم به کسی هم مربوط نیست تو هم اگر پول داری بسم الله (1698016) (alef-6)
 
mos
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۲۸:۵۶
سلام
جناب سردبیرمحترم وخوانندگان این مقاله بعرض می رساند که من کارمند مخابرات می باشم طبق ماده 21بند "د"ماباید تعییر صندوق بازنشستگی شویم
وطبق همین ماده هزینه تعییرصندوق به عهدی دولت می باشد ازانجای که
مخابرات را بدونه ضوابط اصل 44قانون اساسی واگذار کرده اند حدود5سال است
بلاتکلف داریم کارمی کنیم لطفا ما را کمک کنید تاخداشما کمک کند (1696435) (alef-13)
 
کارمند مخابرات
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۳۱:۰۲
با سلام ترا بخدا تلاش کنید برکت را به سفره ما برگردانید از وقتی خصوصی شده حقوق ما بی برکت شده است شاید بخاط حق الناس است (1696440) (alef-10)
 
کارمند
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۳۲:۳۲
از دولت تدبیر و امید خواهش می کنم تکلیف ودایع مردم را که حق الناس است روشن کند (1696447) (alef-10)
 
پیمان
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۹:۵۳:۱۱
لطفا تا احقاق حقوق مردم پیگیری نمایید. (1696519) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۰۸:۱۰
جفایی که به کارگران در خصوصی سازی شد به هیچ کس نشد کارمندی که میگرفت 700 تا 800 در زمان دولتی با دو برابر شدن کار و خصوصی سازی این کارگران میگیرن 400 تومن سود میره تو جیب پیمانکارو هیچ نفعی برای مردم نداره به نظر من ما نشان دادیم در خصوصی سازی کارا نیستیم (1696572) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۰۸:۱۵
همیشه همین بوده است بخش های حساس کشور را بدست گرفته اند و هر سیاستی را که دوست دارند تحمیل می کنند. جالب است سازمانی که مدعی حفاظت از اسلام است علی رغم فتوای مراجع، خودش ودایع مردم را به نفع خود مصادره کرده تازه می خواهد سود بیشتر هم بگیرد. فکر کنم توقع آن را هم دارند که مردم عاشق آنها باشند.
یکی از توقعات ما از دولت امید روحانی خاتمه دادن به فعالیت همچنین سازمان های به ظاهر خصوصی است. (1696573) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۲۸:۰۶
واقعا درسته (1697053) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۱۲:۵۲
بيشتر خودموني سازي شد تا خوصي سازي (1696579) (alef-10)
 
علی حمیدی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۲۹:۳۱
وضعیت بلاتکلیفی کارکنان مخابرات از همه بدتر است هنوز این کارکنان نمیدانند کارمند دولتند یا نه دولت با آنها تسویه نکرده اما آنان را کارمند دولت نمیداند ومخابرات نیز زیر بار نمی رود ومیگوید سنوات خود را از دولت بگیریید بسیاری از کارکنان به دیوان عدالت اداری شکایت کرده اند ودیوان به نفع آنان رای داده است اما هیچ اراده ای تاکنون برای اجرای احکام آنها وجود ندارد البته این وضعیت برای نور چشمی ها ووابستگان به دولت قبل ومدیران وجود ندارد وبه راحتی بین وزارتخانه ومخابرات جابجا میشوند وبعضی در دولت ومخابرات ردیف های شغلی را محفوظ نگه داشته اند وبرای دو طرف تاکنون تصمیم گرفته اند و آنقدر دراین مدت منفعت برده اند که تا چند نسل بعد نیز بی نیازند جالب است که همین افراد اکثرا بدنه مدیریتی وزارت ارتباطات وشرکت مخابرات را اشغال کرده اندو هرگونه تلاشی جهت تغییر این وضعیت را خنثی میکنند درواقع منافع مشترک بین دوطرف تقسیم گردیده به نظر میرسد وزیر محترم دولت جدید باید ابتدا به وضعیت مدیران وزارتخانه رسیدگی وخانه تکانی کند تا بتواند با فراغ بال به وضعیت این اختصاص سازی رسیدگی موثر انجام دهد (1696629) (alef-10)
 
علی بوستانی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۳۲:۳۵
با سلام
مقوله این واگذاری فقط به یک رانت بزرگ دولتی شبیه تا یک خصوص سازی. امروز کار به جائی رسیده که شرکت مخابرات وسایر شرکتهای دیگر مانند آب و فاضلاب و برق با پول مردم سرمایه گذاری میکنند وبرای خود درامد حاصل مینمایند. ودیعه های ما در شرکت مخابرات بر اساس هزینه هائیکه برای برقراری یک خط تلفن انجام میشود محاسبه و دریافت شده . اگر زیر ساختهای شرکت مخابرات بوسیله پول مردم انجام شده پس این مثل یک شرکت تعاونی میباشد که مردم سهامدار آن میباشند و باید سود حاصل بین سهامداران که همان مردم هستند تقسیم شود. وزارت نیرو روی قبوض آب و برق مبلغ ده تومان بر اساس کیلووات و متر مکعب میکشد تا هزینه آبرسانی و برق رسانی به روستا ها تامین شود. چرا شورای نگهبان در اینگونه موارد ورود پیدا نمیکند که شرعی بودن و یا غیر شرعی بودن این نوع سرمایه گذاری دولت را بررسی نماید. چرا یک نهادی به این حرکتهای دولت رسیدگی نمیکند شورای نگهبان قرار نیست فقط قوانین تولید شده در مجلس را مورد بررسی قرار دهد. همه روزه در سطح مملکت همین آقایان دولتی قوانینی را تدوین و اجرا میکنند که حتی منیکه فقیه نیستم متوجه ام که کار غیر شرعیست و مخاطب آن مردمند. این درست نیست که مردم مالیات و عوارض بدهند و جهت سرمایه گذاری دولت در آب و برق روستاها برای کسب درامد آنهم از جیب مردم مایه بگذارد و مردم بجز مالیت و عوارض مئول سرمایه گذاری دولت هم باشد. (1696637) (alef-10)
 
ماهان
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۳۳:۳۹
تمام كساني كه از حقوق مخابرات ارتزاق ميكنيد آگاه باشيد اگر مسلمانيد ما راضي نيستيم حق زن و بچه مارو ميخوريد كجاست سهام و...... (1696642) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۳۴:۵۶
بردند و خوردند و رفتند و آبي هم رويش سر كشيدند . حالا هم هرچه مردم داد بزنند هيچكس به روي خودش نمي آورد . چون احتمالا خيلي از كساني كه بايد پيگير مسئله باشند خودشان ذينفع هستند. (1696645) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۴۱:۱۰
خودتون که مخابرات رو تبلیغ میکنین توی صفحتون (1696659) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۴۷:۱۷
واگذاری مخابرات یکی از جفا های بزرگ به ملت ایران است.لطفا تا بازپس گیری کامل حقوق ملت از پای ننشینید. (1696682) (alef-10)
 
عدل
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۵۰:۰۳
امیدوارم خداوند کسانی که حقوق مردم روپایمال میکنندبه سزای عملشان برساند.اینجانب درسال75مبلغ 000/300تومان بابت هرخط تلفن ومبلغ 000/600تومان درسال 78بابت همراه به مخابرات پرداخت نموده ام با توجه به ودیعه بودن این مبالغ درخواست استردادوجه اینجانب وتحویل خطوط تلفن وهمراه رادارم ازدولت تدبیروامیدتقاضای کمک دارم. (1696697) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۰۱:۰۸
دوستان چرا همون زمان این کار رو نکردن؟ چرا پرونده های یکسال و دو سال قبل رییس جمهور سابق رو همون موقع پیگیری نکردن؟
چرا تمام این مشکلات رو گذاشتید دقیقا الان که دولت خودش مشغول هست و هزار کار داره؟ (1696742) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۰۴:۲۶
الف به درستی به مسائلی چون این چندین بار اشاره کرده است. ولی متاسفانه در عمل هیچ اتفاقی نیافتاده است. یک پیشنهادی دارم که اگر الف بتواند آنرا اجرا کند می تواند به نتایج مهمی برسد:

در سایت الف، بخشی به نام بخش "مطالبات" ایجاد شود. خود این بخش به قسمت های کوچکتری تقیسم شده و هر کدام به یک موضوعی اختصاص داده شود. مردم بیایند در قسمت مربوطه مطالبات و سوال های خود را عنوان کنند و الف بدون سانسور آنها را نمایش دهد. در مرحله بعد کاری کنیم که مسولان مربوطه بیایند و پاسخ گو باشند. البته این کار شاید ساده نباشد ولی اگر مشخصا به یک خواسته عمومی تبدیل شود می تواند مسولان را به پاسخ گویی وادارد. یا اینکه الف خبرنگارانی برای پیگیری این مطالبات و گزارش نتایج به مردم در نظر بگیرد.

مثلا همین مطلبی که در مورد مخابرات نوشته شده است: ودیعه های مردم این وسط حداقل اینکه تکلیفش معلوم نیست. یعنی مخابرات به افراد زیادی بدهکار است ولی اگر این افراد بخواهند حق خود را بگیرد باید تک تک بروند شکایت کنند و ... این کار به دلایل مختلف انجام نشده است و انجام نخواهد شد. ولی اگر الف بخش "مطالبات" را راه اندازی کند این بخش می تواند به عنوان یک دادگاه مردمی عمل کند و خواستار پاسخگوی شود.

انتقال صرف اخبار توسط رسانه کافی نیست. رسانه ها باید در جهت اصلاح خطا ها قدم های جدی بردارند. (1696755) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۱:۱۷
اون موقع که پشت سر هم به دوستان نظامی قدرت میدادید که از سد سازی و جاده سازی پا در عرصه های مخابراتی و نفتی بگذارند فکر اینجاش رو میکردید که دیگه مالکیتی ندارید که حاکمیت کنید؟! (1696812) (alef-6)
 
علی رضا
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۴۴:۱۳
اولا در مورد دولتی شدن دوباره مخابرات:
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من
آنچه البته به جایی نرسد فریاد است..

دوما در مورد فاجعه ای که برای مشترکین و کارکنان مظلوم مخابرات اتفاق افتاد و رویای حل شدن مشکلات این دو دسته:
باش تا صبح دولتت بدمد
که این هنوز از برکات سحر است...

سوما اگه شما جای اون "بسیجیان اقتصادی" بودی که "فقط و فقط به عشق خدمت" به مردم عزیز و همیشه در صحنه ایران یه شرکتی رو خریدند که به اندازه کل فروش نفت ایران (در دوران اوج تولید نفت) درآمد داشت، به نظرت پسش می دادی؟ زیر بار حرف نماینده و قانون می رفتی؟ ها؟

یه کم واقع گرا باش برادر، رویا بافی تا کی؟

چهارما درود بر شرف سردبیر و نویسندگان الف که لا اقل آنها کمی از دردهای مردم ایران را انعکاس می دهند. (1696882) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۴۸:۳۳
از ما نزدیک 300 هزار تومان به عنوان ودیعه گرفتن! البته 300 تومن اون موقع!
حالا واسه 10 هزار تومن بدهی خطو قطع میکنن! دزدی تو روز روشن! (1696904) (alef-6)
 
واقع بین
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۱۸:۳۱
پس از چهارسال، برگشت و دولتی شدن مجدد مخابرات به جهت مغایرتهای قانونی و کلاف سردرگی که پیدا می کند دیگر ممکن نیست.

لطفاً بجای پرداختن به مباحث غیرممکن اوضاع روز آن را رصد و گزارش کنید.

مثل عملکرد شرکت مخابرات در حوزه خدمات انحصاری.

هم اکنون مخابرات در ارائه سرویسها و خدمات تلفن ثابت به مردم انحصار دارد، لذا امکان رقابت وجود ندارد از جمله عدم امکان رقابت PAPها با مخابرات در ارائه خدمات اینترنتی که ناشی از انحصار سیم مسی در ید مخابرات است و . . . (1697018) (alef-10)
 
کارمند مخابرات
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۴۲:۲۱
سلام-از اونوقت که مخابرات خصوصی شده تبعیض وناعدالتی بین کارکنان افزایش پیدا کرده ومدیران خود را تافته جدا یافته می پندارند ودلسردی و یاس بین پرسنل افزایش پیدا کرده وخدمات رسانی به مردم کمتر شده ودر راس فقط فکر افزایش سود در راستای خدمت به خود هستند امیدوارم دولت جدید در پی بازگرداندن این شرکت به مردم موفق باشد. (1697113) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۵۷:۲۰
خواهشا این موضوع رو تا به نتیجه رسیدن پیگیری کنید.واقعا اتفاقی که در مورد واگذاری مخابرات افتاد بزرگترین ظلم به مردم بود.تا کی باید این وضعیت ادامه پیدا کنه؟؟ (1697165) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۳:۵۲:۰۷
بزرگترين رانت خواري تاريخ خصوصي سازي ايران.... (1697359) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۵:۰۸:۱۵
مخابرات تنها شرکتی در ایران است که دارای سود سرشار هزاران میلیارد تومانی و هزینه اندک میباشد . دکل های موبایل که در گذشته نصب شده اند و تنها هزینه آنها مبلغ اندکی پول برق و کارمندی جهت سرکشی میباشد. (1697631) (alef-6)
 
نیما
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۶:۳۱:۳۲
سال 81 از ما 440 هزار تومن ودیعه گرفتن ، شما با تورم حساب کنید ببینید به قیمت روز چقدر میشه...هر چی که باشه مطئنا از 90 هزار تومن امروز بیشتره که به خاطرش 5 صبح اس ام اس میدن بیا پرداخت کن وگرنه قطع میکنیم . (1697862) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۷:۵۱:۴۹
به کی فروختند؟ چقدر فروختند؟ چی را فروخختند ؟ به چند؟ (1698050) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۸:۳۱:۲۱
با طرح این مقالات می خواید چی بگید چه کاری از دست این ملت بر می اید؟فقط رنج کشیدن و زجرشون رو زیاد می کنید مخابرات مرکزیست که درامد ثانیه ای ان میلیاردیست اما چی به ملت می رسد؟واقعا چوب حراج به دارایی ملت زدید و الان این مسادل رو مطرح می کنید؟ (1698121) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۸:۵۲:۴۱
سالیان متمادی دولت سیم کارت را باقیمت های گزاف چند صدهزار تومانی به مردم فروخت وبا در امد ان مخابرات را توسعه داد .بعد که خوب به بازدهی رسید آنرا با ثمن بخس به سباه باسداران واگذلر کرد . کسی هم نبود سوال کند مگر نه اینکه سباه از بودجه عمومی اداره میشود از کجا شرکت تعاونیش هشت ملیارد دلار اورد وبعنوان قسط اول به فروشنده برداخت کرد ؟ سامان طی سه سالی که همراه به سباه واگذار شده هرسال در مجمع عمومی مبلغ تهصد وچند ده تومان به هرسهم سود نقدی داده شده .حساب کنید چه سود نجومی عاید خریدار شده .در حالیکه سرمایه ان کلا متعلق به عموم مردم ایران است (1698153) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۹:۵۷:۴۶
سرنوشت پول ثبت نام سیم کارت همراه اول .مبلغ سیصد وشصت هزار تومان چه شد .ای کاش این پول را با نرخ تورم روز محاسبه وپرداخت کنند. (1698318) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۱:۲۴:۵۰
همانطور که میدانید سیم کارتهای اولیه رابا قیمت هایی حدود یک میلیون تومان به مردم فروخته شد و از پول ان شرکت مخابرات توانست تلفن همراه را گسترش دهد
حالا من این سوال بحق را دارم ایا نباید سهام مخابرات به کسانی تعلق گیرد که با سرمایه انها موبایل را گسترش دادند
حال دولت احمدینژاد به چه حقی سهام همراه او را به دیگران بخشید
من که به سهم خودم ان را نخواهم بخشید و روز قیامت یقه انها را خواهم گرفت
چرا که حق ما را غصب کرده اند. (1698493) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۲:۰۵:۰۴
تنها راهش اینه مردم خودشان مخابرات را تحریم کنند تا اگر هم واگذار میشود به قیمت واقعی به بخش خصوصی واقعی واگذار شود. (1698581) (alef-6)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۰:۰۱:۵۳
سال 75 که در انگلستان مشغول تحصیل بودم پس انداز خود را در موسسه مالی به نام هالیفکس سپرده بودم بعد از 2 سال موسسه مالی مربوطه وارد بورس شد و من به عنوان یک مشتری براساس میزان سپرده دارای تعدای سهم شدم و علاوه بر سپرده خود سهامدار هالیفکس نیز شدم. حالا مقایسه کنید این را با واگذاری بانکها و یا مخابرات. آنچه که در ایران مفهومی ندارد ارزش مشتری است صاحبان قدرت مشتری را مایملک خود می دانند و هیچگونه حقی برای وی قائل نمی شوند. وقتی که بانک رفاه کارگران وارد بازار بورس شد بنده نیز از قضا صاحب سپرده بودم اما برخلاف انگلستان نه تنها سهامی به اینجانب و دیگران تعلق نگرفت بلکه اقایان از ما طلبکار نیز بودند انگار که حالا که وارد بورس شدند ما باید یه چیزی هم دستی خدمتشان تقدیم کنیم.
مخابرات با سرمایه این مردم مخابرات شد و با ودیعه هایی که ما پرداختیم به وضع فعلی رسید ولی دولتمردان ما مانند پادشاهان قاجار فکر می کنند و تصور می کنند هرچه در مملکت وجود دارد متعلق به ایشان هستند و مردم سهمی در آن ندارند. در حالیکه همه اینها متعلق به مردم است و اگر واگذاری صورت میگیرد باید سهم مردم در آن لحاظ شود (1698758) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۸:۰۱:۴۰
تبليغات جديد مخابرات رو ديدن حتما ،خانواده ٨٧ ميليوني يعني ٨٧ ميليون مشترك. حالا شما بگين واسه هر ماه از هر كدوم از اين مشتركها فقط ١٠/٠٠٠ تومان بگيرن ( من كه به ياد ندارم) با يه حساب ساده ميشه ٨٧٠/٠٠٠/٠٠٠/٠٠٠ تومان در هر ماه. يادمون باشه فقط با ماهي ١٠/٠٠٠ تومان ناقابل (1698984) (alef-10)
 
کارگر
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۱:۴۷:۲۱
يکسال است که کابل۶۰۰ زوجي منطقه ماقطعه!منطقه کوتشيخ-خرمشهر!اما هيچکس به هيچکس نيست!بسلامتي خصوصي سازي!بسلامتي جيب بعضيا!البته باز وضع منطقه ما خوبه!به گفته کارگران مخابرات،کابل قطع شده باقدمت بيشترهم هست!اطلاعات118 ازبعدازخصوصي سازي،مرکز۱۱۸خرمشهروآبادان رو بردن اهواز(مرکزاستان)وقتي تماس ميگيري،خيلي ساده يه جواب ميشنوي[شماره موردنظرثبت نشده است]درحاليکه قبل ازخصوصي سازي،زنگ ميزدم شيراز براي مثال ميگفتم"يه لوازم شکاربه من معرفي کن،سريع چندتا با آدرس ونام بهم معرفي ميکرد.تازه اون موقع،مرکز۱۱۸دستي بود!!!! (1699413) (alef-6)
 
majid
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۳:۴۶:۱۱
سامانه رسیدگی به شکایات مخابرات ایران bazresi.telecom.ir (1699900) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۴:۲۲:۱۰
بابا کجای کارید طرف معامله یک نهاد قدرت منداست مگه قانون میتونه کاریش بکنه جناب پوررنجبر که همینجوری نمیگه هیچ احدی قدرت برگرداندن مخابرات راندارد. (1700043) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۲۲:۳۰:۰۱
خصوصی سازی مخابرات با تبلیغات گسترده مدیرعامل و مدیر روابط عمومی وقت مخابرات انجام شد و هیچکس از من کارمند مخابرات نپرسید که مایلم به بخش خصوصی منتقل شوم یا در دولتی ادامه بدهم! هیچ یک از ما کارمندان مخابرات روزهایی رو که از باغ بیسیم بیرونمون میکردند و به ساختمون سردارجنگل و جاهای دیگه پرتمون می کردند یادمون نمی ره! اما این مدیران پاداش تبلیغاتشون رو گرفتند و هنوز سرکارهاشون هستند با بهترین مزایا و بیشترین حقوق و تازه منت هم میذارن!!! (1701168) (alef-13)
 
ا
۱۳۹۲-۱۱-۱۰ ۱۸:۰۵:۲۵
به قرآن قسن با خصوصی سازی داریم کشور را بدتر میکنیم. خصوصی سازی در طرح های عمرانی جواب میدهد. (1941460) (alef-10)
 
شاهین
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۱۸:۵۸:۳۳
در جواب آقا عباس می گویم عزیزم از چیزی خبر نداری بحث نکن کم میاری خیلی بد میشه برات. کمی مطالعه شما را در شناسایی مالکان جدید مخابرات کمک میکنه. اونوقت کمتر غصه میخوری وقتی بفهمی تمام فکرت در خصوص نظامی ها و مخابرات فقط ناشی از توهم بوده. مانند مردم عادی و عامی فکر نکن . البته اگر عادی و عامی نباشی (2829159) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.