نظر منتشر شده
۶۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 159436
اشتباهات مردم و دولت ايران در استنباط شاخصها جهانی
دکتر یاسر سبحانی فرد، 23 خرداد 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۲

هر از چند گاهي آماری از سازمانهای بین المللی در مورد کشورهای جهان گزارش می شود. این آمارها به گونه ای هستند که گاه به مذاق  دولت و نظام جمهوری اسلامی خوش نشسته و خوراك تبليغات رسانه ها مي شود و گاه به زیان آن بوده و طبیعتا رسانه هاي مخالفان و دشمنان  حکومت آن را چو پتکی بر سر حکومت و طرفدارانش می کوبند.این نوشتار سعي دارد با نگرشي توصيفي ، سيري گذرا در اعتبار و كاركردهاي برخي از مهمترين و پر استنادترين اين شاخصهايي داشته باشد.

الف) كاركردهاي سازمانهاي جهاني
سازمانهای بین المللی در بهترین حالت و در مثبت ترین دیدگاه ، سازمانهایی هستند در جهت ایجاد نظم در جهان  كه البته تجربه نشان داده در مواردي كه منافع هيچ قدرتي در ميان نباشد اين وظيفه به خوبي  به اجرا در آمده است ولی از دیدگاه ديگر می توان کارکردهای دیگری نیز برای این سازمانها در نظر گرفت. این کارکردها عبارتند از :

1- کنترل حاکمیت ملی کشورها
چه خوشایند ما باشد و چه نباشد ، سازمانهای بین المللی ابزاری نوین در جهت کنترل حاکمیتهای ملی می باشند.نگاهی به تاریخچه  سازمانهای رسمی بين المللي نشان می دهد که اغلب  این سازمانها از ابتدا توسط قدرتهای بزرگ ایجاد شده  و برای همین تحت سیطره آنها نیز می باشند.سازمان ملل متحد و تمامی سازمانهای وابسته به آن ، صندوق بین المللی پول ، بانک جهانی ،سازمان انرژی اتمی و غیره نمونه ای از این سازمانها هستند.بررسی اساس نامه اکثر این سازمانها نشان می دهد که این سازمانها اگر برای جلب منافع قدرتهای بزرگ اقتصادی و سیاسی ایجاد نشده باشند لااقل در مقابل زیان وارده به این کشورها مانع ايجاد خواهند نمود.عضویت در این سازمانها به طور قطع دولتها و حکومتها را ملزم می کند تا از قواعد آن پیروی کنند. بررسی ساختار این سازمانها نشان می دهد که در اکثریت قریب به اتفاق آنها کشورهای قدرتمند مثل آمریکا و اروپا در آنها دارای حق وتو و یا حقوقی بسیار فراتر از دیگران می باشند و بنابراین این سازمانها را در جهت منافع خود کنترل می کنند. ساير كشورها هنگامي از اين منافع منتفع خواهند شد كه منفعت هيچ قدرتي در خطر نباشد.به عنوان نمونه ايران در زمان دولت آقاي دكتر مصدق توانست از امتياز عضويت در صندوق بين المللي پول استفاده كند.

2-کنترل آینده کشورها از طریق شاخص سازی
از ديدگاهي ديگر ، قدرتهای برتر جهان از طریق ایجاد سازمانها ی  بین المللی درصدد هستند تا شاخصهایی را به عنوان هدف در اذهان دولتها و ملتها بنشانند. اگر آنها موفق شوند شاخصهایی را برای نشان دادن  مقیاس برتر بودن به ملتها و دولتها بقبولانند به طور خودکار آنها را در جهتی که می خواهند حرکت خواهند داد.این شاخص ها در بسیاری از موارد موجب استنباط های غلط از سوی کشورها و دولتها شده و اذهان و افكار دولتها و ملتها را در استنباط از وضع خود و يا اهداف خود دچار سرگيجه مي كند.شاخصهای معرفی شده از سوی این سازمانهاگاه با ضعیف ترین استدلالها مورد قبول سایر کشورها قرار گرفته و همگان بهبود خود در این شاخصها را برابر موفقیت خطاب می کنند و بنابراین در جهت این شاخصها حرکت می کنند.

ب) شاخصهاي مشهور
برخی از شاخصهايي که بیشتر از سايرين مورد استناد قرار گرفته و معيارهايي براي موفقيت خطاب شده اند به صورت زیر می باشند:
1- تولید اسمی ناخالص داخلی و درآمد سرانه اسمی
این شاخص که در بسیاری از مواقع مورد استفاده قرار می گیرد، از سوي بسياري از مردم و برخي دولتمردان در نقاط جهان، مبنایی برای ارزیابی وضعیت درآمدی و فراتر از آن میزان سطح زندگی در کشورها شده  و این در حالی است که این شاخص می تواند برای بسیاری از کشورها گمراه کننده باشد.در اين شاخص  کل مصرف خصوصي و دولتي و ميزان سرمايه گذاري صورت گرفته و مازاد تجاري  یک کشور را براساس دلار اندازه گیری كرده و سپس مقدار عددی بدست آمده را بر تعداد افراد آن کشور تقسیم کرده تا سهم هر فرد از تولید به دست آید. کشور ایران براساس آمار صندوق بین المللی پول در سال 2011 دارای تولید ناخالص داخلی اسمی به ارزش 482,445 میلیارد دلار می باشد که از این نظر در رتبه 25 جهان قرار دارد و اگر این عدد را بر جمعیت کشور تقسیم کنیم سرانه هر نفر در حدود 6,360 دلار می شود که رتبه ایران در جهان 79 از بين 192 كشور مي باشد . از اين نظر سطح زندگي يك ايراني در حدود 13 درصد سطح زندگي يك آمريكايي با 48000 دلار درآمد استنباط مي شود. ( نگاه کنید به منبع شماره 1  و 2 )

انتقاد : این شاخص دارای یک عیب بزرگ می باشد چرا که درست نیست یک دلار را در ایران با یک دلار درآمریکا دارای یک ارزش حساب کنیم.باید دید یک دلار در ایران چقدر ارزش دارد و چقدر با آن می توان کالا خرید و همان یک دلار در آمریکا چقدر می ارزد. به عنوان مثال ممکن است در ایران بتوان با 1 دلار 14 عدد نان خرید ولی در آمریکا 1 نان بتوان خرید و برای همین از نظر نان ارزش یک دلار در ایران 14 برابر آمریکاست و اگر نان تنها کالای مورد مصرف باشد پس درآمد ایرانی را ابتدا باید در 14 ضرب کرد و سپس با درآمد یک آمریکایی مقایسه نمود. حال با سرایت دادن این نوع محاسبه به تمام کالاها و سطح مصرف هر کالا و ضریب آن  مقیاس شماره 2 که کامل تر است بدست می آید.

2- تولید ناخالص داخلی به قدرت خرید
با در نظر گرفتن انتقاد وارده به شاخص شماره 1 شاخص دیگری در طی سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته که سطح زندگی را به گونه ای واقعی تر مورد اندازه گیری قرار می دهد. از نظر این شاخص از نظر صندوق بین الملل پول  کل تولید ناخالص داخلی ایران برابر 990,219  میلیارد دلار و رتبه 17  قدرت اقتصادي جهان  و سرانه هر ایرانی حدودا  برابر 13,053 دلار می باشد که از این نظر در رتبه69  قرار دارد . از این نظر سطح زندگی در ایران در حدود 27 درصد يك آمريكايي با سرانه 48000 دلار استنباط مي شود يعني نسبت به قبل 2 برابر بهتر استنباط مي شود  ( نگاه شود به منبع 2 و 3 )

انتقاد اول ، درآمد چگونه پخش شده است ؟ در این شاخص سران بدست آمده نشان دهنده میانگین درآمد می باشد و مشخص نیست که واقعا چند درصد مردم زندگی خوبی دارند و درآمد در دهک های اول و آخر جمعیت به چه نسبتی پخش شده و اختلاف طبقاتی چگونه است.آیا اگر درآمد سرانه در عربستان بیش از یونان است اکثر عربستانی ها بهتر از یونانی ها زندگی می کنند یا خیز کسر کوچکی از عربستان سطح زندگی بسیار بالایی دارند که باعث بالا رفتن این سرانه شده اند. جهت رفع اين مشكل مي بايست شاخصهاي برابري درآمد مانند ضريب جيني ، نسبت درآمد دهك ثروتمند به دهك فقير را مد نظر قرار داد. از نظر اين نظر ضريب جيني در ايران حدودا برابر44  و 10 درصد ثرتمند ايران حدودا 17  برابر 10 درصد فقير داراي درآمد هستند.اين شاخصها براي كشورهاي هم سطح ايران  نظير تركيه به ترتيب برابر39 و 17 و براي مالزي به ترتيب برابر46 و 28 برابر  و براي كشور شاخص دنيا يعني آمريكا 45 و 15  مي باشد. يعني وضع توزيع درآمد در مالزي بدتر از ايران ، در تركيه تقريبا برابر و در آمريكا از نظر ضريب جيني كمي بدتر و از نظر نسبت درآمد كمي بهتر از ايران مي باشد.
 ( نگاه شود به منبع 5 )

انتقاد دوم ،ايرانيان چقدر به خدمات پول مي دهند؟  این شاخص  ارزشهای تکراری و خدماتی را نیز مورد محاسبه قرار می دهد به عنوان مثال اگر در ایران مردم اکثر کارهای خود ( نصب کولر ، تعمیر لوازم منزل ، کار باغبانی ، خانه داری و غیره ) را خود انجام می دهند و در مقابل اگر در کشور دیگر مردم برای هر یک از این کارها به متصدی آن زنگ می زنند تا برای انجام به منزل بیاید آنگاه در ایران این فعالیتهای ارزش آفرین در جایی به عنوان درآمد نشان داده نمی شود. در کشورهای توسعه یافته سهم بزرگی از تولید ناخالص منتعلق به خدماتی است که در کشورهای کمتر توسعه یافته مردم خود آنها را انجام می دهند. آمارهاي تركيب بندي توليد ناخالص داخلي  نشان مي دهد كه در كل جهان به طور متوسط در حدود 62 درصد توليد ناخالص مربوط به بخش خدمات است كه اين آمار براي كشورهايي مانند ايران ، تركيه و آمريكا به ترتيب برابر48 درصد ، 63 درصد ،   76 درصد مي باشد كه اين نشان از گمنامي احتمالي بسياري از فعاليتهاي ايرانيان و در مقابل اضافه شدن بر رقم كشورهايي مانند تركيه و آمريكا است.
 ( نگاه شود به منبع شماره 6 )

انتقاد سوم وقتي درآمد بالا نشان دهنده وضعيت مناسب نيست. این شاخص همانطور که از نام آن پیداست ارزش تولید ( که برابر درآمد است ) را مبنا قرار داده و سوال اینجاست که آیا با ارزش درآمد می توان سطح زندگی را اندازه گیری کرد؟آنچه باید مد نظر باشد ارزش سود ملی یا سرانه است نه درآمد. اگر فردی ماهانه 1 میلیون درآمد داشته باشد و 1 میلیون هزینه آیا وضع او بهتر از فردی است که 300 هزار درآمد دارد و 200 هزار هزینه؟ سطح رفاه می بایست با میزان سود مشخص شود.در همین کشور ما ممکن است یک تهرانی با درآمد 1 میلیون تومان فقیر حساب شود ولی در شهری رشت با یک میلیون بهتر بتوان زندگی کرد و از تمام امکانات نیز بهره مند بود چرا که مثلا در تهران هزینه اجاره منزل و کرایه تاکسی  بالاتر است.به همین نسبت درآمد بالای هر آمریکایی باز هم نمی تواند مبین این باشد که با ضرب و تقسیم بگوییم یک آمریکایی مثلا 4  برابر یک ترکیه ای بهتر زندگی می کند چراكه يك  آمریکایی با اینکه درآمدش بالاست اما هزینه هایش هم بالاست. ( در اين زمينه شاخصي كه نگارنده از آن مطلع باشد وجود نداشت )
انتقاد چهارم زندگي فقط پول و اقتصاد نيست.  آیا سطح زندگی تنها به اقتصاد است؟آیا هر کس وضع اقتصادی اش بهتر بود زندگی بهتری دارد و خوشبخت تر است؟ جهت پاسخ به این انتقاد آخر ( سایر انتقادات به جای خود باقی است ) شاخص توسعه انسانی ایجاد شده است.

3- شاخص توسعه انسانی
در این شاخص برای اینکه تنها عوامل اقتصادی مد نظر نباشند چندین مورد دیگر غیر از تولید ناخالص سرانه مد نظر گرفته شدند که عبارتند از زندگی طولانی و سالم، دسترسی به دانش و معرفت و سطح زندگی مناسب. رتبه ایران از نظر این سرانه این شاخص در رتبه 88  و در سطح کشورهاي با  توسعه بالا قرار دارد.نمودار زير پيشرفت  ايران  از سال 1359 به بعد را در مقايسه با پيشرفت ساير نقاط جهان نشان مي دهد. روند مذكور نشان مي دهد كه ايران نسبت به جهان ، كشورهاي توسعه يافته و كشورهاي جنوب آسيا در اين 31 سال داراي رشد بهتري بوده و عملكرد بهتري داشته است.ايران در سال 1359 از نظر اين شاخص زير متوسط جهاني بوده است.  ( منبع شماره 7 )
  

آماري جالب توجه  از نمودار 2
مقايسه روند 5 كشور ايران ، كره جنوبي ، آمريكا ، تركيه و مالزي  در نمودار بالا مي تواند خط بطلاني بر بسياري از گفته ها باشد كه براي بسياري از ما بديهي تلقي شده است. نمودار فوق نشان مي دهد كه در سال 1359 ( برخلاف نظر عموم كه كره ، تركيه و مالزي را  در اين سالها عقب مانده تر از ايران مي دانند )  ايران ( خط سبز پايين )  در زمينه شاخص توسعه انساني از تمامي اين 4 كشور عقب تر بوده و با رشد بيشتر نسبت به سايرين امروزه از تركيه جلوتر و فاصله خود را با مالزي  ( خط فيروزه اي ) كرده. به نظر مي رسد فاصله ايران و كره جنوبي  ( خط سورمه اي پايين ) در اين 32 سال حفظ شده است.
( منبع شماره 8 )
انتقاد : انتقادی که به این شاخص وارد است این است که چرا تنها این موارد معدود  باید نشان دهنده خوش بختی و توسعه انسانها  باشند؟چه کسی آن را انتخاب کرده؟عوامل روانی و استرس مردم چه نقشی دارد؟معنویت آیا در سطح احساس خوش بختی تاثیر ندارد؟آیا تنها طول زندگی مهم است یا کیفیت زندگی طولانی مثل سلامت هم مهم است؟و این سوالات مهمی است که ممکن است کشوری که در آن شاخص توسعه انسانی پایین است  زندگی بهتری جریان داشته باشد.

4- نرخ ارز
شاخص دیگری که در جهان ممکن است موجب گمراهی دولتمردان یا مردم شود نرخ ارز است. مردم در دنیا ممکن است با استفاده از نرخ برابری پول خود با دیگری چنین استنباط کنند که کشورشان از دیگری قوي تر و یا ضعیف تر است و این درحالی است که ارتباط زیادی در این بین وجود ندارد.برابری نرخ ارز ها معمولا تحث تاثیر عواملی مانند نرخ تورم، سیاست صادراتی و وارداتی دولتها ، سیاست تبدیل و درآمد زایی داخلی دولتها از پول خارجی ، عوامل روانی و سفته بازی مردمی و تقاضا برای یک ارز در کشور و بسیاری دیگر از عوامل  باشد که بسیاری از این عوامل ربطی به قدرت اقتصادی ندارد. به عنوان مثال در کشور ایران نرخ ارز به دلایل گفته شده بسیار گران تر از ارزش واقعی اش مبادله می شود.برای محاسبه نرخ واقعی ارز ( مثلا دلار ) یک راه استفاده از قدرت خرید است.ابتدا باید دید 1 دلار در امریکا برابر چقدر کالا است و سپس همان مقدار کالا را در ایران باید به ریال تبدیل نمود.اگر به مثال نان در شاخص شماره 2 توجه شود می توان نرخ دلار را بر اساس قدرت خرید نان تعیین کرد و با سرایت آن به تمام کالاها نرخ واقعی دلار را تعیین نمود. محاسبات صندوق بین الملل پول تولید ناخالص بر اساس قدرت خرید ایران را 990,219  و بر اساس اسمی را 482445  میلیارد دلار تعیین کرده و بنابراین می توان گفت به محاسبات صندوق پول نرخ دلار در ایران حدودا 2  برابر گران تر است یعنی برای نرخ دلار واقعی نرخ دلار بازار فعلی را تقسیم بر این عدد نمایید تا به عدد واقعی بر اساس صندوق پول برسید.وانگهی ارزش برابری ارز یک عدد اسمي است به عنوان مثال اگر دولت ايران مانند برخي دولتهاي ديگر مثلا 3 صفر از پول ملي حذف كند‌آنگاه مي توان گفت وضع ايرانيان بهتر از قبل خواهد بود؟

5- رشد علمی
دولت و حكومت ايران طي يك سال اخير بسيار در تبليغات خود به رشد سريع علمي كشور اشاره دارد. مبناي اين آمار گزارش سايت تامسون- رويترز منتشر كننده مقالات آي اس آي مي باشد.  با اينكه در اين گزارش ايران  رتبه 15 را در توليد علم دنيا دارد و بيشترين رشد را در جهان به خود اختصاص داده باز هم بايد توجه كرداين شاخص تنها يك صورت اسمي از تعداد مقالات است. اماسوالات مهمي كه بايد به آن پاسخ داده شود اين است كه  چند درصد از اين مقالات واقعا مسئله ايران را حل كرده؟آيا مقالاتي كه چاپ مي شوند بايد مشكل ما را حل كنند يا مجله مبداء را ؟ كه البته مورد دوم درست است. ما سالانه در حال حل بسياري از مسائل مجلات و نهادهاي علمي خارجي هستيم نه الزاما مسائل ايران . رشد در اين زمينه مناسب است اما بايد داخل محور باشد. به عنوان مثال بسياري از تحقيقاتي كه روسها منتشر مي كنند سري و يا به زبان خود در مجلات خودشان است و اين در جايي ثبت نمي شود.

نتيجه
در مورد شاخص هاي بين المللي در ابتداي امر مي بايست نسبت به صحت شاخص تشكيك نمود. سوال  دسته اول اين است آيا شاخص مورد نظر با فرهنگ ، اعتقادات و افكار ما همخواني دارد؟آيا شاخص زندگي را بايد ديگران براي تعريف كنند؟ به عنوان مثال بهبود وضعيت زندگي خوب است اما آيا اين تمام زندگي است؟آيا طبق اعتقادات ما زندگي تنها براي مصرف و اين جهان است؟آيا اگر پيامبر هم زنده بود خود را با شاخصهاي صرفا مادي اندازه گيري مي كرد؟آيا  اين شاخصها همان شاخصهاي كافران و ماده گرايان و اين جهاني ها نيست؟ اگر انديشمندان ما علاوه بر اين شاخص بتوانند شاخصهاي ديگري نيز تعريف كنند به بيراه نرفته اند و آنگاه مي توانيم هم زندگي  مادي خود را بهبود دهيم و هم خانه آخرت و معنويت را آباد.پيروي محض و كوركورانه از شاخصهاي تعريف شده توسط ديگران در بهترين حالت ما را از نظر و معيارهاي آنها بهود داده و ما از سوي آنها تحسين خواهيم شد. آيا هدف ما  تحسين از سوي غرب است يا تحسين از سوي اعتقاداتمان كه هم دنيا را مي طلبد و هم آخرت؟

سوال دسته دوم اين است كه اين شاخص ها تا چه حد براي مردم تبيين شده اند؟بسياري از مردم اشتباهات رايج را در تفسير آمارهاي نمونه ذكر شده دارند و اين مي تواند استنباط آنها را از زندگي شان تحت تاثير قرار دهد. در اين حرفي نيست كه ايراني به دلايلي فراوان تاريخي و سياسي در طول اين 200 سال از ديگران عقب تر افتاده و زندگي مادي بهتري ندارد اما به نظر مي رسد مردم ايران تصويري بسيار دردناك تر از زندگي خود داشته و ديگران را غرق در نعمت و بسيار فراتر از آنچه هستند استنباط مي كنند كه يكي  از عوامل آن استنباط هاي اشتباه ازشاخص هاي جهاني است.

 

منابع
1- كل توليد ناخالص داخلي كشورها ( عدد اسمي )
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29

2- سرانه توليد ناخالص داخلي ( اسمي )
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29_per_capita

3- كل توليد ناخالص داخلي به قدرت خريد كشورها
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29

4- سرانه توليد ناخالص داخلي به قدرت خريدكشورهاي جهان
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita
 
5- شاخص هاي برابري درآمد كشورهاي جهان
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_income_equality

6- تركيب بندي توليد ناخالص داخلي در كشورها
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_sector_composition

7- شاخص توسعه انساني در مقايسه با ساير نقاط جهان
http://hdrstats.undp.org/en/countries/profiles/IRN.html

8- مقايسه شاخص توسعه انساني و چند كشور خاص
http://hdr.undp.org/en/data/trends/ 

 
كند ذهن
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۰:۵۵:۳۴
سلام .

نمودارها كجا هستند ؟

قانونمندي - انضباط و مديريت خرد و كلان از مهم ترين عوامل توسعه هستند كه
نمره همه آنها در كشور ما بيست است . ( آخه كمتر از بيست نامردي و بي معرفتيه ) (830758) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۵:۰۳:۵۴
حق با شماست بیست از هزار و بیست (831512) (moderator102)
 
ابله
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۱:۰۷:۴۰
با تشکر
انصافا مقاله علمی و قابل اعتنایی بود، بالاخره الف یک مقاله اقتصادی واقعا علمی هم چاپ کرد (830796) (moderator22)
 
علی و.
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۴:۱۱:۱۴
واقعا تشکر داره.
با این مقاله و یکی-دو تا دیگه که در این 2-3 روز منتشر شده، کلی از فشار فحش هایی که بابت مقاله تورم یا توهم خوردم کاسته شد! (831356) (moderator102)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۰۷:۵۲:۱۳
1-در آمریکا یک نان یک دلاری و البته با کیفیت مطلوب یک پوند وزن دارد یعنی 450 گرم. در ایران تنها نانی که اسماً باید 450 گرم باشد نان بربری هست که قیمت جدید آن 500 تومان است و با حساب آقای دکتر 14 عدد از این نان یک دلار میشود یعنی هر دلار 6000 تومان!، حالا چطور آقای دکتر صبحانی با یک دلار در ایران می تواند 14 عدد نان مشابه بخرد.
2- در آمریکا ممکن است بعضی از کالاها گرانتر از ایران باشد(البته خیلی از کالاهای اساسی ارزانتر از ایران است مثل برنج و گوشت) ولی در زمانهای مختلف که خیلی هم تکرار میشود کالاها حراج واقعی میشوند یعنی مثلاً لباسی که 30 دلار است با 80 درصد تخفیف روبرو می شود و با 5 تا 10 دلار می توان آنرا خرید.
در شاخصهای جهانی بعضی از شاخصها مستقیماً از دولتها پرسیده می شود و آن عدد را بدون تغییر ثبت می کنند که باید در مورد فقط اینگونه شاخصها در مورد کشورهای معدودی مثل ایران که می خواهند همه چیز را مثبت نشان دهند با دقت بیشتری بررسی کرد . (832942) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۱:۱۱:۲۰
من فقط میدونم یه مهندس توی امریکا بهترین ماشین و خونه را با قسط ده ساله و با بهره 4 درصد و نصف قیمت ایران میخره و درامدش 5 برابر یه مهندس ایرانیه و موقع خرید گوشت و مرغ و میوه و غیره اصلا نگاه به برچسب قیمتش نمیکنه.
حالا اگه قبول ندارین که اون بحث دیگریست! (830806) (moderator22)
 
م. مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۴:۰۹:۱۹
شما همینو بدون. توی اداره هم بخور و بخواب. رشوه بگیر. اگه مغازه داری، احتکار کن. مطمئن باش یه روز سوپرمن میاد همه آرزوهاتو با پول نفت برآورده میکنه.

تا کی میخواید خودتونو با طلبکاری پول نفت گول بزنید؟ (831351) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۵:۴۳:۵۰
ما پول نفت را نخواستیم برادر من،فقط موش ندونن توی کار ما مردم بسمونه به خدا!
اتفاقا بنده تولید کننده هستم و به امید سوپر من یا مشابهش هم ننشستم ولی نمیذارن کارمون را بکنیم و باید یواش یواش کرکره را بکشیم پایین! (831626) (moderator102)
 
محمد محمودي
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۴:۱۶:۲۸
اتفاقاً يكي از اقوام ما در سوئد كه ميدونيد كشور ثرومتنديه زندگي مي كنه و به عنوان آشپز مشغول به كار هست مي گفت يك بار براي دوستانم قيمه ايراني درست كردم و اونها گفتند اگر ما اين غذاها را بخوريم بيچاره ميشيم
حالا مصداق شما از كجاي امريكا اومده نمي دونم (831378) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۵:۴۲:۰۶
منظورشون این بوده که از درد معده بیچاره میشن دوست ساده من!!! (831620) (moderator102)
 
علي
United States
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۰۴:۴۱:۳۸
اخه مرد مومن قيمه چه ربتي به اقتصاد و اسايش و رفاه داره اونم تو سوِئد؟ (832867) (moderator102)
 
فری
United States
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۱:۱۵:۳۲
این همه شاخص پاخس را بزارین کنار . بگین که حط فقر در ایران و آمریکا و ژاپن و اروپا چقدر هست و چند درصد مردم در زیر خط فقر هستنئ . مردم که با رقم تولید خالص و ناخالص زندگی که نمیکنند . مردم با شیر کیلویی 1100 تومان کره قالبی 900 تومان سنگک 700 تومنی و روغن و برنج و شکر و مرغ و ... زندگی میکنند . چرا مدام این کوچه علی چپو پر میکنین !!! بزارین یه مدتی این کوچه بیچاره خالی باشه (830819) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۸:۳۳:۴۴
دمت گرم اقا فری کلی خندیدیدیم شاخصها و تولید و خال و ناخالص در واقع ترازوئی و نشانگری در ارتباط مستقیم و غیر مستقیم همین قیمت شیر و جیب مردم است (832030) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۱:۲۳:۰۱
من فقط مي دانم ما تو قطاري نشسته ايم كه رانندش اقاي احمدي نژاده و به قول خودش ترمز هم نداره به هر حال سرنوشت ما تو اين قطار كاملا مشخصه فقط زمان وقوع حادثه است كه در حال حاضر در اين زمينه بين علما اختلاف نظر وجود دارد (830857) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۵۸:۵۷
عزيزم بگذار اين يه بحث رو ديگه سياسيش نكنيم

راحت دوستان بيايند اينجا و نظر غير سياسي بدهند. سياسي كه بشه همه چيز با عينك تعصب ديده مي شه (831162) (moderator102)
 
يك تحصيل كرده اقتصاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۱:۵۱:۰۴
با تشكر

قيمت نفت را يادتان رفت اشاره كنيد

خيلي از مردم فكر مي كنند قيمت نفت مثلا دو برابر شد پس سطح زندگي شان بايد 2 برابر شود. در صورتي كه :

1- سهم درآمدهاي نفتي از توليد ناخالص كل ايران زير 15 درصد است و اگر مثلا قيمت نفت 2 برابر شود اين 15 درصد 2 برابر مي شود يعني وضع مردم بايد 15 درصد بهتر شود. البته اگر تمام اين درآمد به مصرف مردم داده شود نه سرمايه گذاري و چيز ديگر. البته اين 15 درصد رشد نيز اگر مثلا سرمايه گذاري در نقاط عمراني باشد شايد مثلا 5 سال ديگر خود را نشان بدهد

2- حالت بالا در صورتي است كه قيمت نفت واقعا 2 برابر شده باشد چون گاهي اين دلار است كه ارزان شده نه اينكه نفت گران شده باشد. مثلا دلار آمريكا نسبت به 5 سال پيش ارزشش نصف شده يعني اگر قيمت نفت بيش از 2 برابر شده باشد مي توان گفت نفت گران تر شده است وگرنه ارزان شدن دلار است كه قيمت اسمي نفت را بالا مي برد

3- اگر دو حالت بالا را هم در نظر نگيريم. باز ه8م گران شدن نفت به همان ميزان 15 درصد هم بهبود ايجاد نخواهد كرد چون گران شدن نفت گراني جهاني كالاها و حمل و نقل كالا را در بر خواهد داشت و تقريبا به همان نسبت كالاهايي كه وارد مي كنيم گران تر شده و بايد پول اضافي نفت را بدهيم و آنها را بخريم . يعني تا حد زيادي جيب به جيب مي شود (830955) (moderator22)
 
م. مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۴:۰۶:۴۳
آخ قربون دهنت. منِ بیسواد همینا رو در الف گفتم، منتشر نکرد. احتمالا بخاطر اینکه ننوشته بودم تحصیلکرده اقتصاد! (831343) (moderator102)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۴:۲۲:۵۵
اين يك نظر كارشناسانه است ولي مطمئنم كلي نظر مخالفت خواهد داشت چون از عمق كيفيت نظرات كاربران الف خبر دارم (831402) (moderator102)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۱:۵۵:۴۸
سلام
من دانشجوی ارشد هستم .گفته می شود که مقالات زیادی داریم منتشر می کنیم اما اکثر این مقالات در مجلات با اعتبار پایین چاپ می شوند وتاثیر چندانی بر روی پیشرفت علم نداشته اند.در همین رشته ای که بنده کار می کنم تا حالا از مجموع 500 مقاله ای که بررسی کرده ام حتی یک مقاله از ایران ندیده ام
ضمنا باید نسبت مقاله به دانشجو را هم در نظر بگیریم ما توسعه بسیار زیادی داده ایم اما اکثرا کمیت مقالات بالا رفته و کیفیت چندانی ندارند.
دلیل چاپ شدن مقالات هم مهمه مثلا شما برای پیشبرد علم تحقیق کرده اید یا اینکه یه چیزی را سر هم کرده اید که مقاله داده باشید
متاسفانه ما برای اینکه مقاله داده باشیم تولید مقاله می کنیم و چندان تحقیق علمی را جدی نمی گیریم گزارشهای منتشر شده هم تاثیر مقالات ایران بر پیشبرد علم را بسیار ناچیز نشان می دهند.
من اسم این وضعیت را تورم علمی می گذارم نه رشد علمی ،تورم علمی یعنی افزایش تعداد دانشجویان در یک مدت کوتاه و بالا رفتن مقالات به لحاظ کمی
اکثر این مقالات هم برای خروج از کشور و پذیرش در مقاطع بالاتر ارائه می شوند و همانطور که گفتم حاصل یک کار مفید علمی نیستند.
بنابراین من انچه را که نویسنده رشد علمی می داند درک نمی کنم. (830969) (moderator22)
 
امیر
United States
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۲۲:۳۷:۲۳
اتفاقا نویسنده دقیقا همین رو می خواد بگه که این شاخص ها اشتباه هست دیگه. (832429) (moderator102)
 
م. مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۱۰:۱۹
جانا سخن از زبان ما میگویی. رجوع شود به مقاله تورم یا توهم! (831012) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۰۸:۳۸
درسته

آمريكا اصلا جزء ان پي تي نيست و مسئوليتي نداره

اما در اونجا حق وتو داره و پرونده ديگران رو به شوراي امنيت مي بره

سازمانهاي جهاني اغلب مسخره و آلت دست هستند و مهمترينش سازمان ملل هست كه ابزار پيروزهاي جنگ دوم براي كنترل جهان هست (831199) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۱۹:۵۴
در آمریکا برای برای یک ساعت "عملگی" 14 دلار می دهند یعنی "روزی 112 دلار" و به عبارتی روزی 196000 هزار تومان و در ماه میشود 4.900.000 تومان!

فلذا اینکه شما میگی در آمریکا با یه دلار یه قرص نون و تو ایران 14 قرص نون میشه خرید ، نمونه "یک سفسطه بی نظیر" است.

مهم نیست ارزش پول چقدر است ، مهم این است که "درآمد شما چقدر است؟" (831043) (moderator22)
 
آمار خونده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۵۳:۵۱
عزيزم

با آمارهاي كلي يك كشور نمي شود مصداقي برخورد كرد.آمارها ميانگيني هستند بعد شما مي ري مثلا يك شغل خاص عملگي در آمريكا آن هم در يك نقطه خاص را نمونه مي آوري تا كل را زير سوال ببري

اين درحالي است كه خود نمونه گيري و آمارگيري ادعا ندارد تمام نمونه ها با آن منطبق هستند بلكه نتايج نشان دهنده اكثريت است.

مثلا ممكن است از 30 دانشجو 29 نفر از كلاس راضي باشند و در نتيجه كلي رضايت از كلاس اعلان شود بعد شما بروي آن يك ناراضي را بياوري و بگويي اين آمار غلط است. اين كه نقض حرفهاي شماست. (831153) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۲۰:۰۲:۳۶
اولا که شرافت کاری یک عمله در کشورهای پیشرفته صنعتی کمتر ازشان یک مدیر در انجا نیست. ثانیا در انجاها بازده کار و تولید ده برابر یک شاغل ایرانیست. بگونه ای همین حقوق و دستمزد در ایران نسبت به بازده کاری کارکنان از سرشان زیاد هم است. (832213) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۲۵ ۱۰:۴۴:۱۲
کارگر امریکائی ژاپنی10.... ساعت حقوق میگیرد 10 ساعت تولید می کند کارگر ایرانی 10 ساعت حقوق میگیرد یک ساعت هم تولید نمی کند. (835764) (moderator102)
 
جعفریان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۲۳:۴۴
برادرانه به سوال من پاسخ دهید: وقتی می خواهید به یک مطلب علمی رسیدگی نمایید، چه کار به خدا و پیغمبر دارید؟! وقتی می فرمایید: «آيا اگر پيامبر هم زنده بود خود را با شاخصهاي صرفا مادي اندازه گيري مي كرد؟آيا اين شاخصها همان شاخصهاي كافران و ماده گرايان و اين جهاني ها نيست؟» یعنی چه واقعاً؟ اقتصاد چه ربطی به ماده گرایی و کفر دارد برادر من؟! چرا بیهوده در هر چیزی پای دین را به میان می کشید تا ناتوانی خود را در تبیین یک مقوله علمی پنهان کنید؟! (831050) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۵۵:۰۲
آقاي جعفريان

شاخص سازي براي زندگي اتفاقا يك مطلب ديني است نه علمي.

خود شاخصهاي زندگي از اعتقادات بيرون مي آيند ولي بهبود دادن و رشد دادن و اندازه گيريشون علم مي خواد (831154) (moderator102)
 
زهرخند
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۲۷:۲۲
به قول معروف مغالطه کرده ای دکتر !!!اینکه چه «هستیم» با اینکه چه «باید باشیم» و اینکه چه «می توانستیم باشیم»خیلی توفیر دارد.این شاخصها را به زور پول نفت به دست آورده ایم و نه تلاش و همت مردم و مسئولیت پذیری و دلسوزی مسئولین (831060) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۵۹:۵۹
حالا مگه دكتر اصلا گفته وضع خوبه يا بده؟
فقط آمار داده و رتبه ها رو نشون داده

از كسي هم تعريف نكرده يا بد نگفته (831167) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۰۴:۵۳:۰۷
چرا ...چند جاي مقاله گفته وضعمون خوبه و اونقدرا كه فكر ميكنيد بد نيست (832875) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۲۷:۴۵
مردم درک و شعور شون از داستان جهانی رو خوب میفهمند این مسئولین هستند که خودشون رو به ندونستن زدند (831063) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۰۰:۴۲
چطور وقتي مردم بر خلاف شما راي مي دهند مي شوند پوپوليست حالا خيلي دركشون بالا شده؟ (831169) (moderator102)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۳۱:۱۵
هر چند بعضی صحبت هاتون درسته ولی این نمودارها منو یاد نمودارهای زمان تبلیغات ریاست جمهوری انداخت که با حس عمومی مردم و حتی واقعیتها فاصله زیادی داشت.
به طور مثال طی 30 سال گذشته مقایسه ایران و ترکیه بیهوده است و هر کسی که طی این سال ها به دو کشور سفر کرده می تونه شهادت بده که ترک ها خیلی بهتر از ما عمل کردند. اینا چیزیه که مردم می بینند و صد تا نمودار هم نمی تونه خلاف چیزی که دیده و حس می شه رو ثابت کنه (831069) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۰۲:۴۱
از رو هوا كه نمي شه حرف بزني عزيز من

اتفاقا با ماشين برو تركيه مي بيني وضعيت راهها و روستا ها و شهرهاي ديگه غير از استانبول و ازمير و آنكارا رو

مردم با هيزم و پهن گاو دارند زندگي مي كنند.

اينكه مردم چي دارند مي بينند به خاطر تبليغات منفي و عينكي هست كه به چشماشون زدند وگر نه تا همين 20 سال پيش مردم پيكان هم نمي تونستند بخرند. پرياد ماشين اشرافي بود (831178) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۸:۱۳:۴۲
پیکان ماشین آن روز بود. هنوز هم مردم ماشین امروز رو نمیتوانند بخرند ولی شاید 20 سال دیگه بتوانند. مثل اینکه بگویی مردم قبلا موبایل نداشتند و امروز دارند. قبلا در یک خانواده یک نفر کار میکرد حالا همه باید کار کنند. (831981) (moderator102)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۰۲:۲۳:۲۷
الان مردم میتونن پراید بخرن؟ همشون؟ (832811) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۰۵:۰۱:۴۴
برادر 20 سال پيش اصلا پرايد نبود...تو كشور ما هم هنوز جا هايي هستند كه با هيزم خودشونو گرم ميكنن... براي تركيه عيب نيست چون از نطر نفت و گاز در مقابل ايران در حد صفره...من كلا مخالف مقايسه هستم...ما ادعا داريم بايد ثابت كنيم كه هستيم...فرهنگ و تاريخ و تمدن مارو چند تا تريلي نميكشه اونوقت خودمونو با همه مقايسه ميكنيم كه از فلان جا بهتريم از اونيكي بد تريم
احساس رقابت احساس حقارته برادر جان (832880) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۱۵:۲۴
مردم ايران توقع بهترين زندگي و آرمان شهر رو دارند و از همه طلبكارند و همه مقصرند جز خودشون

ولي وقت كار كردن مي شه زرنگ ترين آدمي اونيه كه كار نمي كنه ولي خيلي حقوق مي گيره

با اين فرهنگ 100 سال ديگه هم نبايد وضعمون مثل آمريكايي و ژاپني باشه

ايرانيها اينقدر سر كار ، كار نمي كنند وقتي بر مي گردند خونه تازه با خانواده مي رند پارك تفريح عمرا توي غرب اينطور باشه به شدت كار مي كنند اما ادعاي ما رو هم ندارند (831222) (moderator102)
 
ایرانی
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۴۴:۰۲
عزیزم من فرانسه زندگی می کنم در یک mall کار می کنم ساعتی 13 یورو حقو ق می گیرم و بخاطر حقوق کمتر از 65000 یورو در سال و هزینه هایم به جز پارسال 23 درصدمالیات دادم بیمه هستم (بیمه ملی) البته این 23درصد مال بیمه ملی هم بود که سال های پیش معاف بودم . ماهی 1000 یورو پول کرایه خونه می دم و ماهی 2000 یورو خرج دیگر دارم. البته زندگی خوبی دارم اکثر اوقات زیاد کار می کنم .یک پژو 207 هم دارم و از زندگی ام خیلی راضی هستم البته پوشاک خیلی گران است و بخش زیادی از هزینه ام مال مترو هست روزی 8 یورو می دهم و در صورت بیکاری 400 یورو حقوق خواهم گرفت و می توانم خانه ی
دولتی بگیرم وهمچنین از خوراک دولتی استفاده کنم البته تا بحال بیکار نشده ام
من پاریس زندگی می کنم عزیزم من فرانسه زندگی می کنم در یک mall کار می کنم ساعتی 13 یورو حقو ق می گیرم و بخاطر حقوق کمتر از 65000 یورو در سال و هزینه هایم به جز پارسال 23 درصدمالیات دادم بیمه هستم (بیمه ملی) البته این 23درصد مال بیمه ملی هم بود که سال های پیش معاف بودم . ماهی 1000 یورو پول کرایه خونه می دم و ماهی 2000 یورو خرج دیگر دارم. البته زندگی خوبی دارم اکثر اوقات زیاد کار می کنم .یک پژو 207 هم دارم و از زندگی ام خیلی راضی هستم البته پوشاک خیلی گران است و بخش زیادی از هزینه ام مال مترو هست روزی 8 یورو می دهم و در صورت بیکاری 400 یورو حقوق خواهم گرفت و می توانم خانه ی
دولتی بگیرم وهمچنین از خوراک دولتی استفاده کنم البته تا بحال بیبکار نشده ام .
پاریس زندگی می کنم محله Ile-de-France (831112) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۰۴:۰۹
با آمارهاي كلي نمي شه مصداقي برخورد كرد. يكي وضعش تو فرانسه بد باشه دليل نمي شه كل فرانسه وضعيت بده و برعكس (831183) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۴۴:۱۵
یعنی که چی که داری پز فنارسه را می دهی؟! بنده هم بوشهر زندگی می کنم و ماهی 400هزار تومان می گیرم و کرایه ی خانه ام هم 300هزار تومان است با 100هزار تومان باقیمانده هم قسط می دهم و هم زندگی «آرامی» دارم! در واقع آن قدر آرام است که کسی نای حرف زدن ندارد! حالا بفرما مگر خوشبختی شاخ و دم دارد مشتی؟! همه چی آرومه/ من چقدر خوشبختم...! (831293) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۸:۱۵:۴۷
دیگه اقتصاد و ریاضی و علم هم به زانو درآمدند که این مردم ایران چطوری با این حقوق ها زندگیشون رو میچرخونن. (831991) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۴:۴۹:۳۷
ساعتی 13 یورو میگیری. اگر فرض کنیم در ماه 250 ساعت کار کنی (6 روز در هفته روزی 10 ساعت) یعنی ماهیانه 3250 یورو درآمد داری.
ماهی 1000 یورو کرایه خونه میدی و 2000 یورو هم سایر مخارجت. یعنی 3000 یورور هزینه داری.
حالا که قراره مالیات هم بدهی احتمالا هزینه هایت از درآمدت بیشتر میشود. چطور میگی زندگی خوبی داری؟
در ایران هم اگر کسی 250 ساعت در ماه سر کار باشه میتونه یک ماشین 206 یا 207 بخره و یک خانه اجاره کنه. (831495) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۵۹:۴۷
در ایران مشکل دیگری هم هست نفت وگاز ومعادن و..نقش زیادی در تولید ناخالص داخلی دارند اما پولش توزیع برابر ندارد وتنها در دستان دولت اسراف می شود (831166) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۱۳:۳۶
مشکل پایه اینست که اقتصاد کشورما مصرفی است. در صورتیکه امریکا ژاپن المان چین ... اقتصادشان تولیدی و مصرفیست . ما فقط نفت را از زمین میکشیم بیرون و میدهیم تا کالاهای تولیدی انهارا مصرف کنیم. فقط میگوییم بیشتر بدهید تا بیشتر مصرف کنیم . از ریزترین تا درشت ترین کالا. (831218) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۲۷:۴۹
کاملا درست است.هر چقدر ارزش پول ملی کمتر باشد آن کشور اقتصاد بهتری دارد.مثلا زیمباوه الان بهترین اقتصاد دنیاست.درامد سرانه هم کمتر باشد بهتر است.انشاالله تا چند وقت دیگه درامد سرانه هر ایرانی سالی 1 دلار میشه تا وضع مردم بهتر بشه.نرخ ارز هم که گریزی از بالا رفتنش نیست.همینطور باید بالا بره تا وضع مردم بهتر بشه. (831260) (moderator102)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۴۲:۲۱
استاد توجيه و مغلطه ايد نميدونم حالا كه تمام كمال صاحب قدرتيد چرا اين استعداد رو كمي صرف اصلاح امور نمي كنيد تا مجبور نباشيد اينگونه مضحك توجيه كنيد (831287) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۶:۰۵:۰۰
عزيزم مقاله چي رو توجيه كرده؟كجا اصلا حرف سياسي زده؟

اصلا خوندي مقاله رو خداييش يا چشم بسته نظر دادي؟ (831675) (moderator102)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۴:۵۹:۱۶
کاش میزان شفافیت در ایران را هم با کشورهای دیگر مقایسه می کردید. (831507) (moderator102)
 
کریم
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۵:۴۱:۰۴
تا زمانی که یاد نگیریم که معیارها را قبول کنیم همین وضع است. ما مثل شاگردان تنبلی هستیم که یا می گوئیم معلم با ما لج است یا کلا منکر معیار اصلی می شویم. این معیارها را علم و نه استکبار خلق کرده است. باید یا بپذیرید که اقتصاد یک غلم است و یا اگر این را نمیخواهید بپذیرید از علم اقتصاد که قبولش ندارید سند و مدرک نسازید بر عله خودش. یا بگویئد از نظر ما ایران مدینه فاضله است و باقی جهنم . استدلالی نیاورید که اقتصاد نابودتان را همه حلاجی کنند (831615) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۶:۵۲:۱۸
یاد کتاب التوجیهات و المغالطات و السفسطات افتادم. یادش بخیر اثر میرفندرسکیه حتما مطالعه کنید (831799) (moderator102)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۷:۱۰:۱۷
بحث جالبی است .
باید دید حد اقل دستمزد در امریکا چند دلار است ، و در ایران چقدر . نمیشود درامد ریالی باشد و هزینه ها را دلاری پرداخت . (831837) (moderator102)
 
نیایش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۱۹:۲۳:۲۷
بسیار مفید، دقیق و هوشمندانه انتخاب شده بود. ضرورت شفاف سازی موضوعات

به زبان ساده از اصول رسانه صادق باید باشد. (832131) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۲۲:۱۰:۵۴
جناب یاسر سبحانی

اصلا من به هیچ شاخصی کار ندارم

من در یک مملکت اسلامی زندگی میکنم که اخیرا ادعای مدیریت جهان را نیز دارد

بنده یک مهندس الکترونیک هستم با 10 سال سابقه کار ، چرا نباید با دریافتی ماهانه ام بتوانم هزینه های عادی یک خانواده را تامین کنم؟

حداقل درخواست افراد در این جامعه همین است ، در ضمن اگر راست میگوئید نسبت قیمت هزینه های کالاهای عمومی به حداقل دستمزد در سراسر دنیا منتشر و با ایران مقایسه کنید (832367) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۳ ۲۳:۰۸:۰۱
قدرت خريد موثر بواسطه واقعي شدن قيمتها و تورم موجود بسيار كاهش يافته مقايسه قيمت ميوه گوشت خودرو بتزين خانه و ....
بنابراين مقايسه با شاخص هاي قديمي فاقد وجاهت است. (832512) (moderator102)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۰۰:۴۴:۴۹
سلام دوباره شماهارو با يك مقاله سكار گذاشتند .راستي يك سوال .يك كيلو اهن سنگينتر است يا يك كيلو پنبه؟
اين مقاله ميخواد بگه يك كيلو اهن سنگين تر است (832715) (moderator102)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۰۸:۲۳:۴۲
در موردشاخص اخروی میتوانید به تعداد دروغگویی مسیولین و مردم ایرانی و غربی رجوع کنید.شاخص بامزه ای است.
به نرخ حجاب هم که با شاخصهای صاحب مقاله است میتونه نگاه کنه بدون اینکه توجه کنه اخلاق جنسی با کشف زنتیک و کشف نسبت پدر به فرزند الان یک موضوع فرعیه.بر خلاف قدیم که یک موضوع اصلی بود و باید هم میبود وگرنه حرج و مرج بوجود میامد.


به ریزش باران هم میتوانید رجوع کنید.چون میگن ظلم خشک سالی میاره

تضاد علم تجربی واسطوره....... (833007) (moderator102)
 
یک نادان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۱۵:۳۴:۳۱
میدونید با هر ابتکاری که بکار بردید بیشتر گند زدید به سیستم . حالا هم همش برای مردم دلائل علمی میارید و پای خدا و پیغمبر رو به وسط میکشید. وضع هر روز داره بدتر میشه و بچه هامون همشو از چشم ما میبینن و اینو علنن میگن. باورت نمیشه با بچه هات بدونه گرفتن دست بالا و اقتدار پدرانه صحبت کن. اصل موضوع اینه که شما ........ ول کن بابا! (834191) (moderator102)
 
امید
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۲۰:۵۳:۴۹
پس بنا به گفته ی نویسنده ی مقاله اگه مردم ایران شب بخوابند و صبح بیدار شوند ببینند دلار شده است ده هزار تومان باید از خوشحالی پر در بیاورند چون با ده هزار تومانشان بیشتر از یک دلار آمریکا قدرت خرید دارند!!!!

بعضی ها خدای سفسطه اند حتی اگر دکترای اقتصاد داشته باشند! (834803) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۲۴ ۲۲:۳۳:۴۷
اول اینکه این شاخصها بر خلاف ایران برای تبلیغات بین عامه مردم و گیج کردن آنها ساخته نشده اند. بلکه مانند درجه هایی هستند که نتیجه سیاستگذاریهای کشورها را نشان می دهد. تمام ایرادهایی را که گرفتید در مقدمه کتاب های اقتصاد کلان همان امریکاییها وجود دارد و آنجا توضیح می دهند که چرا باز از آنها استفاده می شوند و متخصصین امر در همه کشورها از آن باخبرند.
اینکه این شاخصها چگونه (مثلا در توسعه انسانی) محاسبه می شوند در همه آنها متدولوژی اشان را توضیح داده اند.
اگر شما شاخصهای بهتری دارید بفرمایید تا دنیا از آن استفاده کند. تازه اگر شاخصهایی برای برای ایمان و تقوا و چه و چه هم بتوانید بیافرینید آیا باز هم مطمئنید که از کشورهای دیگر وضع بهتری خواهید داشت؟ (834940) (moderator102)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.