نظر منتشر شده
۳۷۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 47843
يک بحث آماري درباره فراگيري موج سبز
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ ساعت ۱۰:۰۶
این نوشته برای دفاع یا رد مواضع سیاسی هیچ گروهی نیست. این نوشته به اتفاقات رخ‌داده تا پیش از زمان انتخابات نمی‌پردازد. این نوشته در مورد عمل‌کرد صدا و سیما و ارگان‌های دولتی دیگر نیست. این نوشته ارتباطی با عمل‌کرد شورای نگه‌بان و قوة قضاییه ندارد. موضوع این نوشته نقد و بررسی یک استدلال حسی است که به نظر می‌رسد این روزها در بین افراد جامعه از عامی گرفته تا تحصیل‌کرده مورد استفاده قرار می‌گیرد.



مهندس موسوی در اواخر روز رأی‌گیری در کنفرانس خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی با بیان این‌که دولت قدر حضور گسترده مردم در انتخابات را ندانسته است اظهار داشت: «با توجه به اطلاعات بنده در سطح کشور برندة قطعی این انتخابات بنده هستم.» ایشان در همان شب بیانیة زیر را نیز صادر کردند:



«ضمن تشکر از حضور پر شور و استقبال گسترده شما از انتخابات ریاست جمهوری، به اطلاع می‌رساند طبق گزارش‌ها و مستندات واصله علی‌رغم تخلفات و کارشکنی‌های متعدد و نارسایی‌های گسترده، مستندات واصله حاکی از آن است که رأی اکثریت قاطع مردم متوجه این خدمت‌گزارشان بوده است. از مسؤولان امر می‌خواهم در شمارش آراء نهایت دقت را بنمایند و اعلام می‌کنم در غیر این صورت از همة امکانات قانونی برای احقاق حقوق حقة ملت ایران اقدام خواهم کرد. همین‌جا فرصت را مغتنم می‌شمارم و از ملت شریف ایران می‌خواهم آمادة برگزاری جشن پیروزی در شام‌گاه میلاد بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) باشند.»



روز بعد پس از اعلام نتایج توسط وزارت کشور مهندس موسوی در اولین بیانیة خود ادعا کردند که در انتخابات تقلب شده است. طبیعی است که ایشان در این بیانیه به مهم‌ترین دلایل خود برای اثبات این ادعا اشاره کرده باشند. تنها عبارتی که حاکی از دلیل وجود تقلب است این است:



«مردمی که در صف‌های طولانی اخذ رأی شاهد ترکیب آرا بودند و خود می‌دانند که به چه کسی رأی داده‌اند، با حیرت تمام به شعبده‌بازی دست‌اندرکاران انتخابات و صدا و سیما نگاه می‌کنند.»



البته ایشان و یا افراد دیگر ممکن است شواهد دیگری نیز برای اثبات تقلب داشته باشند که در این نوشته به آن‌ها پرداخته نمی‌شود. مطالبی نظیر اتهام وارد کردن به شخصیت‌های حقیقی، بیان مطالب خلاف امنیت ملی، کارشکنی برخی مسئولان، کم‌بود تعرفه، استفاده از اموال دولتی، دروغ‌گویی و... که در نوشته‌های بعدی مهندس موسوی به آن‌ها اعتراض شده است ارتباطی با بحث ما ندارند.



سبزها چه چيزهايی را مشاهده کرده اند؟



به‌طور خلاصه مردم در این روزها شاهد افرادی بودند که با لباس یا پارچة سبز طرف‌داری خود را از مهندس موسوی نشان می‌دادند. خودروهایی را دیدند که مزین به روبان سبز و تبلیغات بودند. در گفت‌وگوها و تماس‌های تلفنی رأی دیگران را جویا می‌شدند و در نهایت در هنگام رأی دادن نظر اطرافیان خود را می‌پرسیدند یا می‌شنیدند. آیا استفاده از چنین مشاهداتی برای اثبات بالا بودن رأی یک نامزد درست است؟ در ادامه به بررسی مورد به مورد این مشاهدات می‌پردازیم.



همه اطرافيان من مانند من سبزند!



این مشاهده که می‌توان آن را «مشاهدة منطقه‌ای» نامید یکی از اشتباهات معروف در آمارگیری است. واقعیت این است که در بسیاری از مسایل از جمله عقاید دینی و آرای سیاسی بین افراد «نزدیک به هم» شباهت آماری قابل توجه وجود دارد. در مورد موضوع مورد بحث کم و بیش بر همه‌گان روشن است که وضعیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی یک نفر ارتباطی جدی با نظر سیاسی او دارد؛ فردی که در شمال تهران، مثلاً در قیطریه، زندگی می‌کند به احتمال زیاد از نظر رأی سیاسی به یک هم‌محله‌ای خود شبیه‌تر است تا به کسی که در جنوب تهران، مثلاً در میدان خراسان، زندگی می‌کند. دو نفر که با هم دوست هستند به احتمال زیاد در عقاید سیاسی نیز به هم شبیه‌تر هستند تا دو نفر که با هم ارتباطی ندارند. مثال روبه‌رو نشان می‌دهد که مشاهدة منطقه‌ای تا چه حد گم‌راه کننده است. شکل زیر جامعه‌ای صد و ده نفره را نشان می‌دهد که دقیقاً نیمی از آن‌ها سبز هستند.






اکنون فرض کنید هر فرد سبز بگوید که از بین خود و اطرافیانش (که معمولاً روی هم 9 نفرند) چند درصد سبز هستند و میانگین اعداد را به عنوان درصد سبزها محاسبه کنیم:
 
 



پس 72 درصد افراد سبز هستند و این یعنی خطایی 22 درصدی! البته افراد در جامعه آمارگیری نمی‌کنند ولی این محاسبه به‌طور ناخودآگاه انجام و به یک استدلال حسی تبدیل می‌شود.



ما با لباس ها و روبان های سبز، وجود خودمان را ثابت کرديم!



باید به این نکته توجه کرد که در این مورد علاوه بر ایراد مشاهدة منطقه‌ای، که در بالا ذکر شد، ایراد دیگری هم وجود دارد و آن پیش‌گامی سبزها و سازماندهی شدن آن‌ها است؛ سبزها به دلیل دستور گرفتن از لیدرهای خود در استفاده از این نماد بسیار مصرتر بودند در حالی که کسی که هفته‌ها سبز پوشیده و کسی که بدون هیچ تظاهری به دکتر احمدی‌نژاد رأی داده هر دو فقط یک رأی دارند. البته خیلی‌ها هم که سبز بودند هنوز به سن قانونی برای رأی دادن نرسیده بودند!



هر خودرو يک ستاد: من خودم ديدم که اکثر خودروها مثل من روبان سبز داشتند!



اولاً این هم باز یک مشاهدة منطقه‌ای است؛ آیا شهروندان شمال تهران بیش‌تر در شمال تهران تردد می‌کنند یا در محله‌های جنوبی؟ جواب روشن است. ثانیاً پیش‌گامی سبزها این مشاهده را هم به نفع افزایش ظاهری درصد سبزها مخدوش می‌کند. ثالثاً آیا به این فکر کرده‌اید که هر شهروند با توجه به وضعیت مالی خود به طور متوسط چند خودرو دارد؟ در خانواده‌های ثروت‌مند، غیر از کودکان، هر فرد یک خودروی شخصی دارد و برعکس یک خانوادة فقیر، با وجود جمعیت بیش‌تر، حداکثر یک خودرو دارد. با توجه به این که به طور آماری گرایش خانواده‌های ثروت‌مند به مهندس موسوی بیش‌تر از گرایش خانواده‌های فقیر به ایشان است مشاهدة ماشین‌ها ما را گم‌راه می‌کند. فرض کنید در جامعه 50 درصد سبز باشند. اگر به طور میانگین هر دو نفر سبز یک خودرو و هر چهار نفر غیرسبز یک خودرو داشته باشند چه چیزی در سطح خیابان خواهیم دید؟ هر 100 نفر سبز 50 خودرو و هر 100 نفر غیرسبز 25 خودرو دارند و در نتیجه 66 درصد خودروها سبز هستند. این یعنی خطایی 16 درصدی به نفع سبزها!



نکتة دیگر ساعاتی است که یک خودرو در خیابان حرکت می‌کند. بسیاری از خودروهای سبز برای این‌که تبلیغات کنند علاوه بر ساعاتی که به‌طور طبیعی در خیابان هستند ساعاتی را هم اضافه کاری می‌کردند! اگر فرض کنیم یک ماشین سبز تبلیغی به‌طور میانگین دو برابر حالت عادی خیابان‌گردی کند خطا شدید‌تر خواهد شد: 100 خودروی سبز در مقابل 25 خودروی غیرسبز و این یعنی سبزها در خیابان به نظر 80 درصد می‌رسند. یعنی 30 درصد خطا!



هر کس به پنج نفر تلفن بزند: من به خيلی ها زنگ زدم، همه مثل من سبز بودند



این عمل‌کرد تبلیغاتی که با ایده گرفتن از شرکت‌‌های هرمی طراحی شده بود از دو جهت موجب تصور نادرست از درصد طرف‌داران مهندس موسوی شد. اولاً تبلیغ‌کننده‌ها به دوستان خود زنگ می‌زنند و این بسیار طبیعی است که رأی دو دوست شبیه هم باشد. ثانیاً کسانی که با تلفن توجیه می‌شدند بارها و بارها به آن‌ها تلفن می‌شد و به آن‌ها این‌طور القاء می‌شد که اکثریت جامعه طرف‌دار مهندس موسوی هستند.



اعتراض و فشار روانی به اقليت موضعی: ما که نديديم کسی بخواهد به احمدی نژاد رأی بدهد



طرف‌داران مهندس موسوی معترضان به وضع موجود هستند و طرف‌دارن دکتر احمدی‌نژاد مدافع نسبی ادامة وضع موجود. از نظر جامعه‌شناسان و کسانی که تجربه‌های اجتماعی دارند روشن است که بیان نارضایتی یک فرد معترض چندین برابر بیان رضایت یک فرد راضی است. به عنوان مثال کسی که در اداره‌ای با برخوردی ناشایست مواجه شده است به احتمال زیاد این موضوع را به دیگران منعکس می‌کند ولی کسی که کارش به‌طور عادی انجام شده است عموماً در این مورد با کسی صحبت نمی‌کند. همین وضعیت باعث شد که طرف‌دارن مهندس موسوی در استفاده از نمادهای رنگی و تبلیغات کلامی چندین برابر طرف‌دارن دکتر احمدی‌نژاد ابراز وجود کنند.

از طرف دیگر در بین گروه‌هایی که اکثریت طرف‌دار یک نامزد خاص هستند فشار روانی موجب می‌شود فرد مخالف از بیان عقیدة خود صرف‌نظر کند.





پرسيدن نظرات افراد در حوزه اخذ رأی: من با هر کسی در صف صحبت کردم مثل من فکر می کرد



واضح است که افراد معمولاً در حوزه‌ای که به محل زندگی‌شان نزدیک است رأی می‌دهند. اگر شهروند ساکن نیاوران سری به حوزه‌ای در میدان شوش بزند خواهد دید که اکثر رأی‌دهندگان خلاف او فکر می‌کنند. مثال سادة روبه‌رو نشان می‌دهد که مشاهدات سبزها در حوزه‌ها تا چه حد موجب تصور اشتباه و اغراق‌آمیز از درصد طرف‌دارن مهندس موسوی شده است. هر کدام از یازده ستون زیر یک حوزة اخذ رأی است. در حوزة سمت راست هر 10 نفر سبز هستند، در حوزة بعدی 9 نفر سبز هستند و به همین ترتیب در آخرین حوزه کسی سبز نیست. پس در کل 50 درصد سبز هستند.



اکنون فرض کنید مبنای ما برای محاسبة درصد سبزها گزارش دقیق سبزها باشد. در حوزة اول 10 نفر گزارش می‌دهند 100 درصد، در حوزة دوم 9 نفر گزارش می‌دهند 90 درصد و الی آخر. نتیجه با محاسبة ساده زیر به دست می‌آید.
 

جواب ۲۰ درصد بيش تر از مقدار واقعی است. آيا مهندس موسوی و مشاورانش از اين موضوع غافل بوده اند؟!



به هر حل وزارت کشور هم معترف است که در تهران اکثريت با ما سبزهاست!



بله، این درست است البته نه یک اکثریت نزدیک به مطلق بلکه اکثریتی نزدیک به 52 درصد و به دکتر احمدی‌نژاد هم حدود 43 درصد از مردم شهر تهران رأی داده‌اند. جدا از این حتی اگر فرض کنیم تمام مردم تهران طرف‌دار مهندس موسوی باشند، این انتخابات ریاست‌جمهوری بود نه انتخابات شهرداری تهران! طرف‌داران مردم‌سالاری می‌بایست رأی اکثریت مردم ایران را بر رأی شخصی خود و یا رأی هم‌شهریان خود مقدم بدارند.



يعنی واقعاً انتخابات هيچ ايرادی نداشته است؟!



بعید است که انتخابات بدون هیچ اشکالی برگزار شده باشد و واضح است که مطالب بیان‌شده ثابت نمی‌کند که روند انتخابات سالم بوده است. ولی آیا نباید در فضایی آرام و منطقی دلایل و شواهد موجود را بررسی کنیم؟ آیا به‌تر نیست قبل از انتشار یک خبر یا مطلب ظاهراً علمی از درستی آن اطمینان حاصل کنیم؟ در چنین شرایطی وظیفة اهالی دانش‌گاه بسیار سنگین‌تر است. چشم و نگاه اکثر مردم به جامعة دانش‌گاهی است.



*ارسال شده توسط ا. محمودی، دانشجوی رشته ی ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف



فایل PDF برای دانلود

فایل DOC برای دانلود





 
mahamsedaiim.blogfa.com
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۲۱:۱۳
تمامی افرادی که من با آنها در ارتباط خاص و عمومی هستم، اکثریت با احمدی نژاد هستند.
اتوبوس و تاکسی هرگاه بحث رای می آید بسیارند که میگویند به احمدی نژاد رای داده ایم.
بسیاری چون حوصله بحث و جدل را ندارند بنابراین از گفتن اینکه رای میدهیم پرهیز میکنند اما با این وجود به احمدی نژاد رای می دهند.
شما همین لحظه می توانید بگویید به میرحسین رای بده و کلی جدل و بحث کنید
وقتی فرد روبروی شما از بحث کردن خسته میشه و نمی خواد با شما بحث کنه بلافاصله جواب میده:من اصلا رای نمی دهم.
و درست همین لحظه هست که خیلیا فکر میکنند با رای ندادن این فرد یک رای از احمدی نژاد کم شده است.
میرحسین در هر تاکسی و اتوبوس و مینی بوس و دانشگاه همیشه 1/2 بوده و می باشد.
میتوانید این فرضیه را با انجام در تمامی این اماکن اثبات کنید.
www.mahamsedaiim.blogfa.com (155331)
 
ايماني
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۴۹:۱۶
مقاله فوق و تحليل كادر بالا جالب و منطقي بود. اشتباه انسانها هميشه از جايي است كه به آن دقت نميكنند. اگر تصور كنيم همه ايران، كره زمين و حتي عالم هستي همين جايي است كه فقط جلوي چشم ماست سخت در اشتباهيم. بايد ديدها را وسيع و جامع نمود. مسافرت به نقاط مختلف ايران مفيد و آموزنده است و حداقل آن موقع مي دانيم هموطنان بسياري در نقاط مختلف كشور هستند كه مديران و مسئولان حتي فرصت نمي كنند يكبار هم به آن شهر يا روستا سر بزنند. اگر نمي توانيم به آنها كمك بزرگي كنيم لااقل حق انتخاب آنها را محترم بشماريم. لحظه اي خود را جاي آنها بگذاريم ببينيم چه حسي دارد كه روزي مدير و مسئولي آنجا برود و آنها حس كنند كه به آنها هم اهميت داده مي شود. دوستان، بزرگترين اشتباه ما انسانها، عدم حس همدردي با ديگران است. باور كنيد آنها كه با آرامش دعوت نمي كنند به دنبال منافع شخصي هستند. دستاويزشان قرار نگيريم. (155806)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۰:۲۷:۲۲
یک نگاهی به سایت خود (که طبیعتا باید بازدیدکنندگان آن طرفداران اصولگرایان باشند) و نظری به نظرات بازدیدکننده ها (که اخیرا به شدت سانسور میشود) بنیدازید. قسمت مخالف یا موافق راه هم ببینید بعد بیایید آسمان را به ریسمان ببافید. به نظر شما چگونه است که اکثریت خوانندگان سایت اصولگرایان ، طرفداران میرحسین (و یا به بیان درست تر مخالفان احمدی نژاد) هستند؟ از نوع آسمان ریسمان شماست؟ (156584)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۹:۵۰
اگه دقت کنید قسمت زیادی از جامعه (ایران) حتی ماهی یکبار هم به اینترنت وصل نمیشن. در ضمن همونائی هم که وصل میشن از قشر تحصیل کرده و مرفه تر هستند. که مطمئنا میرحسین رای بیشتری بین اونا داره. (156877)
 
علي
۱۳۸۸-۰۵-۰۵ ۱۴:۲۷:۳۹
ايران 25 ميليون كاربر اينترنتي داره بكار بردن كلمات غير دقيق وكلي قسمت زيادي وجدا كردن قشر ها از هم غير علمي است همه كانديداها در همه اقشار طرفدار داشته اند فقط بحث اصلي اينست كه برايند آن ها بنفع چه كسي بوده كه بنظر من بنفع تغيير وضع موجود بوده نه حفظ وضع حاضر.آيا احمدي نژاد گزينه اي مناسب براي تغيير موجود از نظر راي دهندگان بوده .بنظر من نه. (193920)
 
saeed
۱۳۸۸-۱۱-۰۶ ۱۰:۴۱:۲۸
صحیح است (281271)
 
۱۳۸۹-۰۵-۲۶ ۱۷:۳۳:۱۴
کاملا درست است شما اگر به سایت اصلاح طلب ها مراجعه کنید متوجه میشوید کاملا در اشتباهید (347433)
 
بهنام
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۲:۰۸:۳۹
سلام اصلا بحث تعداد ارا نیست
بحث بر سر کرامت انسانی متن یک ملت است.
با احترام (156649)
 
استاد دانشگاه تورنتو
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۶:۱۳:۵۸
در تمام دنیا آمار صندوقها و حوزه ها را به تفکیک در اختیار عموم قرار میدهند. هرکسی در کار آمار کمی تخصص داشته باشه میدونه که آمار طبیعی دارای چیزی به نام شخصیت طبیعی است. یعنی به سهولت فقط از روی اعداد و ارقام میتوان طبیعی یا ساختگی بودن آنرا تشخیص داد. حالا چرا این آمار را توی روزنامه ها چاپ نمیکنند و یا حداقل در اختیار کاندیداها قرار نمی دهند چای تعجب دارد. آمار مذکور که منافع ملی و امنیتی مارا به خطر نمی اندازد و هیچ نوع طبقه بندی محرمانه ندارند. (156692)
 
۱۳۸۸-۰۵-۱۰ ۲۱:۳۵:۳۰
عزیزم! ای استاد دانشگاه تورنتو! حتما شما چون از ایران دوری خبر نداری که آمار صندوق ها رو به تفکیک اعلام کردن (199421)
 
سلام
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۰:۴۲
اگر دقت کنید نظر موافق و مخالف های شما هم 2/1 هست (156878)
 
saeed
۱۳۸۸-۱۱-۰۶ ۱۰:۴۷:۰۶
این آمار حاصل کاربران اینترنتی است نه تمام مردم(مثلا شخصی در یک روستا ی دور افتاده) (281276)
 
پا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۴:۰۱:۵۲
شما میدانید که خدمات آقای موسوی در 8 ساله دفاع چند برابر دولت پر درآمد و دزد احمدی نژاد است اگر سن تان قد نمیدهد از پدر تان بپرسید تا راهنمایی شوید (157325)
 
جواب به پا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۵:۵۱:۵۴
من از پدرم پرسیدم. گفت در آن دوران کار خاصی انجام نشده بود. جنگ بود. تورم میانگین 22 درصدی هم بود. افزایش حقوق کارمندان دولت هم به آن معنا نبود. کارهای عمرانی و صنعتی هم تقریبا صفر بود. این را هم بگویم که پدر من از مدیریان دوران مهندس موسوی است. ایشان فرماندار یکی از شهرهای جنوبی ایران بودند. اتفاقا در خوزستان و در اوج حملات دشمن.
شما هم یاد بگیر مودب باشی. بکاربردن الفاظ نا درست میان حامیان موسوی بسیار زیاد شده. این نظرها را اگر بخوانی متوجه میشوی که همفکران و دوستان شما هم عمدتا مثل شما فحش و ناسزا میگویند.
از قدیم گفتند هر کس که کم می آورد ، به توهین و ناسزا رو می آورد. لااقل برای حفظ وجهه \"ادب مرد به ز دولت اوست\" فحش ندهید. (157589)
 
saeed
۱۳۸۸-۱۱-۰۶ ۱۰:۴۹:۴۸
احترام باید متقابل باشد ذر ضمن از پدرتان یا هر کس دیگر بپرسید زبیر سیف الاسلام برای پیامبر چه کرد و برای علی(ع) چه کرد (281279)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۵-۰۲ ۰۱:۰۳:۳۰
اقای؟ الف
ریش و قیجی دست خودتون. خودتون میبرین و خودتون هم نظر میدین. حتما بخش نظراتتون هم مثل صندوقها قبل از اینکه خود مقاله رو بذارین به نفع مقاله پر شده. بقیه نظراتو هم تا میتونید مثل همین نظر سانسور میکنید و یا احتمالا به نفع خودتون تغییرش میدین ولی بدونید گهی زین به پشت و گهی پشت به زین و شما فعلا پشت به زین هستید. بترسید از خشم مردم. (189600)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۰۴:۵۹
ادبتان کجا رفته؟ مگه شما نمیگفتین : ادب مرد به ز دولت اوست!
22 خرداد اوج عزت ملی بود و 29 خرداد انسجام و وحدت ملی در نماز جمعه تاریخی (155962)
 
حامد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۰۹:۳۶
اشتباه پشت اشتباه!شایعه پشت شایعه عزیزم ابتدا یک بار خودت به حرفهای آقای احمدی نژاد گوش کن و بعد ببین که چه اشتباه بزرگی را مرتکب شدی به نظرم ایشان شما را اون دنیا خواهد بخشید امیدوارم که خدا هم ببخشه ثانیا چون آقای موسوی رای نیاورده میگی 22خرداد=حقارت ملی یا نه دلیل دیگه ای هم داری؟ (155974)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۰:۴۵
شما چقدر مغرور هستید و نمی خواهید با تحقیق و منطق بحث کنید 80 درصد اطرافیان من سبز نبودند (156049)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۷:۵۴
شما هنوز نمی دانید که میر حسین خود بازیچه است وگر نه این آقا عددی نیست که ازش حساب ببرن. بیچاره چهار تا کانال ماهواره را نگاه کرده و خودش گم کرده است (155663)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۱۳:۱۹
شما از آنهائي هستي كه ميگويي : زهرطرف كه كشته شود به نفع طيف فكري تواست . بطور قطع به آقاي احمدي نژاد رأي نداه اي ودلت براي انقلاب هم نميسوزد وگرنه با فرمايشات مقام معظم رهبري حداقل طرفداران ولايت بايد ادبياتشان را عوض كنند امثال شما دنبال ايجاد محيط متشنج ميگردند . من به آقاي موسوي و كروبي به هزار ويك دليل رأي ندادم ولي توهين را در ادبيات شيعه نديدم . لذا بهتر است شيعه باشيد و از فحش دادن پرهيز كنيد . (155854)
 
حامد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۱۲:۴۳
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردی ما نه ملت نمی خواست که موسوی رییس جمهور بشه چه ربطی به این اینها داره حالا خوبه که اکثر طرفدارای موسوی از این سایت به عنوان یک سایت منصف یاد می کنند حالا که یک حرفی خلاف خواسته ی شما زده این طوری صحبت میکنید البته همه ماها فهمیدیم که موسوی و طرفداراش قانون را تا جایی قبول دارند که به نفعشان هست وگرنه تقلب شده! (155985)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۵۵:۱۱
چرا نمی خوایی با باز یهای روانی که میر حسینی ها انجام دادن فقط تهرانی ها باور داشتند که میر حسین رای میاره ؟
اتفاقا استدلال بسیار زیبایی بود !
تعداد ماشینها !
تعداد جوانانی که سبز بسته بودند و اصلا نمی توانستند رای بدهند!
و همه اینها موضوعات روانیی بود که میر حسینی ها باور کرده بودند
و .... (156072)
 
دنیا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۲:۵۳
خیلی جالبه در مقابل دلایل بسیاری که برای تقلب نشدن در انتخابات می آورند طفداران آقای موسوی با تکیه بر \"هیچ دلیل قابل قبول و محکم\" از موضع مخالف صحبت می کنند. (156106)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۴:۳۲
شما دوست عزیز تحمل نداری واقعیت و اکثریت رو ببینی،ما دیگه چیکار میتونیم بکنیم،خدا هم بیاد پایین شما حرف خدت رو میزنی!
کسی که خودش رو به خواب زده رو هیچوقت نمیشه بیدار کرد! (156241)
 
بازم من
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۲۳:۰۹
حدود 40-50 در صد جمعیت کشور رو روستاییان زحمت کش و کم توقع تشکیل میدن.
30 در صد هم شهرهای کوچک و 20 در صد کلان شهرها...
واضحه که مردم به رییس جمهوری رای میدن که حداقل یه بار به شهر یا روستاشون اومده باشه ، نه اینکه رفتن به اینجور جاها کسر شانش باشه .... (155336)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۴۷:۴۲
دوست عزیز واقعا فکر میکنی چهل پنجاه درصد جمعت کشور در روستاها زندگی می کنند؟
بهتره یه نگاهی به آمارهای جمعیتی بندازی.
13 الی 14 درصد جمعت ایران روستا نشینند.
جهت اطلاع. (155804)
 
مرتضی
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۰:۳۱:۲۸
کل جمعیت روستایی ما کمتر از 30 درصد است .
لطفا با آمار غلط تحلیل نکنید (156588)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۱:۳۵:۴۰
شهرهای کوچک ومتوسط را اضافه کن. (156964)
 
سامان
۱۳۸۸-۰۴-۰۱ ۱۶:۳۷:۳۷
سلام
17 میلیون از واجدین شرایط رای دادن در انتخابات دهم ریاست جمهوری روستایی ها بودند. 15 میلیون از واجدین شرایط اهل شهرهای کوچک و بقیه اهل کلان شهر ها بودند.
شما خودتان قضاوت کنید.
فقط 12 میلیون از 24 میلیون رای دکتر احمدی نژاد مال روستاهاست پس مردم آنجا کار را می فهمند و درک می کنند که چه کسی برای آبادانی روستایشان موثر تر خواهد بود. (159311)
 
فاضل كاشاني
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۲۴:۲۳
اين گونه اقدامات شايسته كه بر پايه استدلال بنا مي شود بسيار تحسين برانگيز است. (155338)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۲۸:۳۳
دوست نگارنده بحث اصلا در مورد تقلب نیست و این فقط ظاهر امر است.
کما اینکه ناظران کاندیداها در پای صندوق برای خودشان فرمهایی تحت عنوان 22 درست کرده بودند و نتیجه دقیق ارا برایشان در ساعات اولیه بامداد شنبه روشن شدو دلیل این امر هم خاموش شدن گوشی های ستادی هایشان بود بگونه ای که تا 24 ساعت نتوانستیم با انها ارتباط برقرار کنیم (6 نفر که سه نفر در ستادهای تهران و سه نفر هم در یزد بودند ، البته دوتا از تهرانیها جز رده بالاها حساب میشوند) (155345)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۲۹:۱۲
من که یک آدم دانشگاهی هستم اصلا برام قانع کننده نبود همین استدلال ها را می توان در مورد صحبت شما هم گفت . شما هم احتمالا فقط تو تهران بودین که اینجوری آمار درست می کنید اگه یه سر به بقیه شهر ها می زدین می دیدین که موج سبز همه جارو گرفته بود . درسته احمدی نژادم طرفدارای خودش داره و تعدادشونم کم نیست ولی کی باور می کنه کسی که باعث اینهمه مشکلات در سیاست خارجی کشور شد و با یک سناریو به نام گشت ارشاد به مدت 4 سال اینهمه جوان را که بیشترین قشر جامعه ما را تشکیل می دهند به رعب و وحشت انداخت و تا جایی رسید که حتی باعث شد قشری که به دلایل معلوم هیچ وقت حاضر به شرکت در انتخابات نمی شدن بیان و رای بدهند تا این شخص به پست ریاست جمهوری نرسد رایش از 17 میلیون به 24 میلیون برسه . فکر نمی کنم یک آدم دانشگاهی که با مردم و مشکلاتشون سر و کار داره اینقدر سطحی نگر باشه که با یک عدد سازی بخواد نتیجه بگیره که سبز ها فقط همینقدر رای داشتن . (155346)
 
مسعود تركمن
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۵۹:۰۸
برادر عزيز آدم دانشگاهي شما چرا؟ بايد بدوني گشت ارشاد ربطي به دولت نداره و زير نظر دادستاني كشور مي‌باشد. در ضمن نظر شما در مورد سياست خارجي پذيرفته نيست نظر بنده دقيقا عكس نظر شماست چون به سفرهاي خارجي ميرم مي‌بينم كه مردم مثلا آلمان يا اتريش بسيار از نظرات احمدي نژاداستقبال مي‌كنند و مي‌پذيرند و بنده هم به خودم افتخار مي‌كنم. (155699)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۴۸:۱۸
من بیش از 10 ساله که در آلمان زندگی میکنم .تنها نازیستها و در واقع نژادپرستها هستند که از آقای احمدی نژاد حمایت میکنند آنهم بخاطر دیدگاههای ضد هلوکاست (155933)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۳۷:۵۴
تو که در سوید زندگی میکنی! (156393)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۱۲:۴۴
دوست عزیز آلمان نشین. من هم پنج ساله که در فرانسه زندگی می کنم. شما با مسلمون ها و بسیاری از غیرنژاد پرست ها نشست و برخاست کنید ببینید چطور می پرستن دکتر احمدی نژاد. یکی شون همین چندروز پیش به من می گفت ای کاش رییس جمهور کشور ما هم مثل شما پای منافع کشورمون انجوری ایستادگی میکرد و البته چنین اتفاقی فراوان میفته. (156488)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۱۳:۱۴
آقا رضای ناز که از نازیستها گفتی!
حرف مفت که حناق نمی‌یاره؟

تو زمانه ای که امثال موسوی لیدر شما هستند و حرف منطق سرشون نمی‌شه شما هم از این چرت و پرت ها بگو!

تو دوره‌ای که مهمترین روشنفکر زن ایران می‌یاد استدلال می‌کنه که لرها و آذری‌ها به ما رای داده بودند و فکر می‌کنه در دوره پارینه سنگی داریم زندگی میکنیم و مردم هم احمقند که بیان به هم قبیله‌ای خودشون رای بدهند شما هم از این حرفهای بی اساس بزن که خیلی اتفاقا خریدار پیدا کرده این موقع!

کسی که تا حالا نمرده از این حرفها! بگو!

اومدن برای احمدی‌نژاد شناسنامه جعل کردند که طرف یهودی بوده تغییر نام داده.
استاد دانشگاه این عکس رو با ذوق زدگی برای من فرستاده!

اصلا گیرم که اینطور بوده.

مگر نه اینکه حال آدمها شرط هست نه گذشته‌شان.
میر حسینی که دم از سبز و سیدی می‌زنه و به دل امام زمان (ع) خون کرده بهتر داره به صهیونیستها خدمت می کنه یا احمد‌ی‌نژادی که به قول شما یهودی‌زاده هست.

متاسفم که حب الشی یعمی و یصم.
کور می‌شه آدم و کر وقتی که سمپات یکی می‌شه.

چیزی که من از این جریانات فهمیدم اینه که این طرفدارها با طرفدارهای تیمهای فوتبال فرقی نمی‌کنند. امثال میر حسین و کروبی هم با مربی‌های بی منطقی که می‌گن کوتوله و گروهبان قندلی! (156490)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۴۳:۳۶
يك خواهشي از دوستان دارم! لطفا پاي امام زمان (عج)‌ رو به اين بحثهاي سياسي باز نكنيد! چه خبره كه تا كم ميارين ميچسبونين به ايشون؟ اصلا ايشون اگه نخوان قاطي اين حرفهاي بي ربط ما نشن بايد به كي بگن؟ اصلا ميدونين چيه؟ من يه حسي دارم! احساس ميكنم امام زمان (عج) از اين دري وري هاي ما خسته شدن و اصلا شايد برن از طرفاي روم و اينا قيامشون رو شروع كنن چون مادر حضرت رومي بودن! هرچي ميشه فرتي ميايم ميگيم امام زمان (عج) با همونيه كه من ميگم و مخالف من هم دشمن ايشونه! اصلا يه چيزي! به قول مولوي: شير را بچه همي ماند به او/تو به پيغمبر چه ميماني بگو! ياحق (157126)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۳:۲۶:۱۷
من بدون طرفداري از كسي، به اين نوع گفتگو معترضم. ادب و اخلاق را رعايت كنيد (157227)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۱۶:۱۵
درضمن من نمی دونم این چه سیستمی هست تو ایران مد شده اهالی دانشگاهی هرچی ی خوان بیشتر بگن ما اهل فضلیم بیشتر اهل باج دادن به غرب و خود فروختگی خودشون رو نشون می دن. تو همه ی کشورها کسایی که اهل دانشگاه هستند از همه بیشتر به کشورشون و منافع ملی فکر می کنن تو مملکت ما برعکسه. (156494)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۴۹:۲۵
آخ آقای محمد درد دل من رو هم گفتی!

چقدر دلت می‌سوزه وقتی که می‌بینی که همه کسانی که در مدارس استعدادهای درخشان از بهترین امکانات مملکت استفاده کردند و حالا هم به همین سبب به بهترین دانشگاه‌های خارج راه پیدا کردند کاسه گدایی دستشون گرفتن از امثال اوباما می‌خواهند که بیاد مشکل ایران رو حل کنه!


آخ که چقدر آدم می‌سوزه که خیانت و خیانت و خیانت (و نه خدمت) روشنفکران مملکتش رو می‌بینه!

اگر آل احمد زنده بود به گمانم اسم کتابش را می‌گذاشت در خیانت و خیانت روشنفکران!


آخ آخ آخ خدا! (156849)
 
یه بنده خدا
۱۳۸۸-۰۴-۲۹ ۰۲:۵۷:۵۵
سلام
من نمیخوام از کسی طرفداری کنم یا کسی رو بکوبم فقط میخواستم بگم که شما که توایران نیستی عزیزم چرا همین طوری یه چی میگی؟

من خودم تو یکی از همین مدارس استعدادهای درخشان میخوندم(شهید رجایی اسلامشهر) باید عرض کنم خدمت شما که ما که بودیم چیزی از بهترین امکانات مملکت ندیدیم شاید تازه آوردن (محض اطلاع عرض کنم مدرسه ما تو یکی از محروم ترین مناطق بود دور و برش خرابه بود ) فقط یه چی داشت بعضی از دبیرهاش خوب بود مثلا\" از 10 تا 3تاش اونم عزیزه من مگه رایگان بود نه عزیزم،من سال پیش دانشگاهی 220هزار تومان پول دادم.

اونایی که اونجان به نظر من فقط با تلاش خودشونه که یه چی میشن اگه همین افراد مدارس عادی هم باشن باز هم به جایی که باید برن میرسن فقط یه کمی سخت تره چون اونجا همه درس نمی خونن و شاید از راه به در بشن همین به نطر من خوبیه این جور مدارس تو جوشه که همه درس میخونن همین و بس! (185967)
 
سوسن
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۵۳:۳۱
به اين خاطر اين طور فكر مي كني چون به راديو فردا گوش ميدي ، واسه همين اظهار نظرت خيلي خنده داره! (156558)
 
داود
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۰:۳۷:۵۶
ببخشید این پرچم سوئد بالای سر جنابعالی چی کار میکنه؟


موسوی 20 ساله که تمام شده .


کسی که خوابیده میشه بیدارش کرد ولی کسی خودش رو به خواب زده نه .

حالا کی قانون گریزه ؟ احمدی نژاد یا شما؟ آقای موسوی. (156594)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۴:۲۰:۵۸
میگم اینکه پرچم سوئده کلک. تو کجا آلمان کجا؟ (156675)
 
۱۳۸۸-۱۲-۰۵ ۰۳:۳۶:۰۶
آقارضای گل این یکی رو خالی بستی.حرفهای تو بوی آلمان نشینی رو نمی ده (292179)
 
saeid
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۴:۰۸
من بیش از ۴ سال که آلمان زندگی‌ می‌کنم، کی‌ گفت که مردم اینجا از نظرات احمدی‌نژاد استقبال میکنند، ادعای شما عکس واقعیته! (156111)
 
سعید
۱۳۸۸-۱۱-۰۶ ۱۱:۰۵:۱۹
ملاک ما مردم آلمان نیست ثانیا اگر فرض محال تمام مردم دنیا ما را قبول نداشته باشند آیا باید از اعتقادات خود دست برداریم (281293)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۱۷:۱۰
پس چرا تا بحث امضای رئیس جمهور پای حکم راه اندازی گشت ارشاد شد، رئیس جمهور دیگه حرفی از مخالفتش با طرح نزد؟ (156527)
 
عليرضا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۱:۰۶:۴۷
من هم اي ن تجربه را دارم . درسته. (156613)
 
ارش از وین اتریش
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۲:۳۰:۰۸
آقای عزیز و محترم \" مسعود تركمن\"
لطفا دقت کنید اگر شما سفر میکنید به المان و اتریش یعنی اینکه مدت کوتاهی در انجا هستید. بنده حقیر که مدت طولانی ساکن و مهمان این دو کشور هستم. هرگز حتی یک نفر را هم ندیدم که از اقای احمدی نژاد بخوبی یاد کرده باشند. اصلا مثل ایرانی ها سیاست را مردم عامه دوست ندارند درباره اش بحث کنند چه برسد ابراز علاقه ان هم به اقای احمدی نژاد.
لطفا دقت کنید در گفته هایتان و سایت محترم الف هم این را نمایان کند.
سپاسگزار
ارش (156655)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۳۷:۱۸
باسلام. اتفاقا آقاي رييس جمهور هم ميخواستند اين مساله رو از گردن دولت باز كنند كه آقاي احمدي مقدم بهشون يادآوري كردند كه امضاي آقاي رييس جمهور پاي صورتجلسه ها هست. اينكه گشت ارشاد زير نظر دادستانيه به اين معني نيست كه اصلا به دولت ربط نداره. اينكه \"مردم مثلا آلمان يا اتريش بسيار از نظرات احمدي نژاداستقبال مي‌كنند و مي‌پذيرند\" هم طبق استدلال همين مقاله قابل ترديده! يعني اگر اين مقاله را قبول داريد، پس يعني شما همون مردمي رو ميبينين كه دور و برتون هستند و دوستتون هستند و ... پس طبيعي است كه همگي به خودتون افتخار كنين. اگر هم قبول ندارين كه پس اصلا استناد به اين مقاله براي استدلال آوردن شما غلطه. (157107)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۵۰:۲۰
عزيز من سند بده اينكه كسي باورش نمي شود يعني من باورم نمي شود والا آنانكه به احمدي نژاد راي دادند باورشان مي شود به گفته ي رهبري انتخابات براي همين است كه تكليف پاي صندوق راي معلوم شود والا هركسي مي تواند بگويد من باورم مي شود يا نمي شود در خصوص تقلب هم مي توانيد مدرك بدهيد در ضمن بدانيد براي 10 ميليون راي بايد حتما 10 هزار صندوق تخلف سازماندهي شده كرده باشند با توجه بهحضور دست اندركاران راي گيري يعني حداقل 170 هزار نفر در كشور با هم تباني كرده باشند و ناظران نامزدها نيز در اين تباني مشاركت كرده باشند خوب به نظر شما چنين كاري شدنيست؟ و ممكن است؟ (155808)
 
امیری
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۱۹:۱۳
دوست عزیز ناشناس دانشگاهی

سری جدیدی گشت ارشاد که از 2 سال قبل راه اندازی شده، نه چهار سال، و ربطی هم به دولت ندارد، زیرا مجری نیروی انتظامی است و بحث قضایی آن هم با دادستانی! به عنوان یک فرد دانشگاهی باید با اطلاعات دقیقتر وارد بحث شوید. ضمنا اضافه کنم که بنده به عنوان یک جوان هیچ احساس رعب و وحشتی از گشت ارشاد ندارم، زیرا به قواعد قانونی جامعه و حدود شرعی واقفم، بنابراین نباید همه جامعه را با یک حکم قیاس به خود کنید.

سیاست خارجی هم اصلا اینطور که شما می گویید نیست، اتفاقا از دیدگاه خیلی افراد از جمله خود من و بعضی اطرافیان که می شناسم، سیاست خارجی دولت یکی از نکات مثبت آن بوده است. اگر منظورتان مشکل در اخذ ویزا برای ایرانیان است، فکر می کنید این مسئله دغدغه چند درصد از مردم ایران هست؟

از همه اینها گذشته، از بدیهی ترین اصول عقلی و حقوقی است که: البینه علی المدعی ... اگر شخصی یا گروهی ادعای تقلب دارد باید مدرک مستند ارائه کند، تقبل یک جرم است که تنها با مدرک اثبات میشود، نه با حدس و تحلیل و احساس. (155864)
 
alireza
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۵۳:۴۰
دوست عزیز
من هم دانشگاهی هستم ولی به هیچ وجه این استدلال که \"موج سبز همه جا را فراگرفته بود\" برایم قانع کننده نیست. چرا سبزها از زمان اولین اعتراض خود(که قبل از پایان رای گیری بود) تا کنون سند و مدرک معتبری ندارند و فقط به کلی گویی اکتفا می کنند. حتا اگر بجای جمعیت چندصدهزار نفری 2میلیون نفر هم بخ خیابان ها می ریختند حق نداشتند به نتایج اعتراض کنند چون بیشتر از این تعداد به میرحسین(در تهران) رای داده اند و این جمعیت ها فقط برای کسانی عظیم است که حوصله تجزیه و تحلیل ندارند. شما باید سری به شهرهای کوچکتر می زدید (مثلا شهرهای استان خراسان جنوبی یا شمالی) تا می دیدید مردم قبل از تبلیغات تصمیمشان را گرفته بودند و تبلیغات 3ماهه میرحسین نمی توانست آنها را قانع کند به احمدی نژاد رای ندهند.
عزیز دل؛ ایران فقط تهران نیست و حتی تهران هم فقط آن چندصدهزار نفر نیستند. خودتان را \"همه\" نبینید. واقعیت این است که از هر سه نفر یک نفر به میرحسین رای داده است و این غیرمنطقی به نظر نمی رسد.
انتقادهای شما هم بنابر نظر شخصی شماست و نمی توان ادعا کرد به خاطر گشت ارشاد مردم نمی بایست به احمدی نژاد رای می دادند. کما اینکه گشت ارشاد جزو برنامه های نیروی انتظامی بوده است نه دولت!
من خودم یک تحریمی فرهنگی می شناسم که بعد از 12سال تحریم انتخابات امسال شرکت کرد و به احمدی نژاد رای داد بخاطر اینکه پس از چهارسال عزم او را در تغییر حلقه بسته ی مدیدریتی سالهای قبل باور کرده بود.
هر ایرانی یک رای دارد و تمام رای ها هم ارزش اند. (155941)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۱:۱۴:۵۷
باسلام/ماکه چیزی نفهمیدیم فقط همه گفتن دانشگاهیم.
ای کاش یاد میگرفتیم که هدف از دانشگاه رفتن این نیست که با لفظ دانشجو و دانشگاهیم بخواهیم مهر خاموشی بر دهان دیگرن بکوبیم.
هر چند که من حامی و عضو ستاد انتخاباتی دکتر احمدی نژاد بودم اما یک لحظه به یاد شعار دوستان رقیب - حامیان آقای موسوی-افتادم که هر جا عکس دکتر احمدی نژاد را میدیدند بر چسببی با متن: علم چندان که بیشتر دانی چون ادب در تو نیست نادانی! را بر روی آن می چسباندند.
البته بهتر است بگویم نظرات من هم شبیه علیرضا عزیز میباشد و مخاطب اصلی من سایر دوستان بودند.
موفق و پاینده باشید. (156619)
 
حامد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۱۸:۳۳
عزیزم منم دانشگاهی هستم و استدلال ایشان کاملا بجا بود و البته ایشان هیچ وقت نگفت که موسوی تو شهرهای دیگر طرفدار ندارد و مسلما یکی از دلایل ان مشارکت حداکثری فضای باز سیاسی در کشور که یکی از آنها پخش مناظره ها بود می باشد چرا این تصور غلط برای شما بوجو آمده که این ده میلیون اضافی همه به موسوی رای دادند نخیر یکی از دوستان خود بنده که تا حالا رای نمیداد این سری رای داد و گفت که من رای خود را به مخالف هاشمی میدهم! (155998)
 
000
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۲۲:۲۸
گشت ارشاد زیر نظر قوه قضاییه تشکیل و اداره می شود به ریاست جمهوری مربوط نمی شود. متاسفانه جنگ روانی شایعات کار خودش رو کرده شما نیز بر مبنای همین شایعات نظر داده اید، در این زمانه حرف های زیادی زده می شود ولی باید تحقیق کرد و صحیح ترین آنرا انتخاب کرد. (156007)
 
يك ايراني
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۴۴:۲۴
برادر گرامي دانشگاهي آخه شما هم كه از ديد خودت مبيني من خودم يكي از ناظرين بودم به خدا قسم كه راي آقاي احمدي نژاد در محله هاي متوسط و فقير نشين بيشتر بود . از طرفي آقاي موسوي ودوستانشان انگار نمي‌خواهند باور كنند كه مردم محروم هم حق راي دارند! (156171)
 
سامان
۱۳۸۸-۰۴-۰۱ ۱۶:۵۸:۳۰
سلام
راست میگی عزیز دل
طبق بیانیه ی آقای خاتمی جامعه ی مدنیت ایران (تهران) نادیده گرفته شده.
از دیدگاه این آقایان روستاییان و شهرهای کوچک جز ایران نیستند و حق رای دادن ندارند.
نمی دانم پس چرا دم از خدا و پیغمبری می زنند که همیشه ساده زیست بوده و فقرا را دوست داشته و به آنها اهمیت می داده.
موفق و سربلند باشی. (159342)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۰۳:۵۲
سلام من هم یک دانشگاهی هستم برای یک دانشگاهی چرا عجیب است که عده کثیری از مردم بر خلاف تصور وباور او (که تصوراتش عمدتا اشتباه است) به یک فرد دیگر رای داده باشند.سبزها که هیچ سفیدها و فیروزه ای ها هم انقدر رای نداشتن شما که دانشگاهی هستی وتحصیلات عالی داری میتونی بگی انتخابات با آمارگیری یا تصویر سازی ذهنی چه فرقی داره؟ (156216)
 
دانشجو
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۰:۳۲
به عنوان یک دانشجوی ارشد خیلی از مخالفتتون تعجب کردم. به استدلال شما هم بحث بالا وارد بود. نظرات من کاملاً خلاف شماست. ما به چند روستا و شهر کوچک زنگ زدیم و پیش از انتخابات نظرشان را نمیدانستیم. همه به احمدی نژاد رای داده بودند. شما آنقدر بین خودتان از سیاستهای دولت غیرمنصفانه انتقاد کرده بودید که باورتان نمیشود کسی غیر از شما فکر کند. در جمع ما که کمتر از یک سوم مانند شما هستند چند خصوصیت دارند: خیلی بلند صحبت میکنند، سریع اهانت و دیگران را مجبور به سکوت میکنند، با تمسخر با نظرمان برخورد و از تنش استقبالمیکنند. نتیجه: اگر میخواهی آرامش داشته باشی خاموش باش. خودخواه نباشید. شاید همه آنچه از نظر شما عیب است از نظر ما حسن اوست! (156235)
 
مصطفی
۱۳۸۸-۰۴-۰۴ ۱۵:۱۸:۳۸
من خودم اهل روستام. تو روستای ما احمدی نژاد بیشتر از همه رای آورد. دو تا از این رای دهنده ها پدربزرگ و مادربزرگ بنده بودند که حتی نمی تونستن از احمدی نژاد دفاع کنن. سواد خوندن نوشتن هم ندارن. فقط به خاطر سهام عدالتی که دم انتخابات به اونا داده شد به احمدی نژاد رای دادن و هی اونو دعا میکردن! آیا انتخاب بدین صورت ارزشی داره؟! (163957)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۴:۱۹:۵۱
آقای عزیز و محترم. این درسته که موسوی توی همه جاها طرفدار داشت. ولی این رو هم باید بگین که حامیان احمدی نژاد توی اکثر مناطق بیشتر بوده. موسوی چون از رنگ خاصی برای تبلیغات استفاده کرده بود ، تبلیغاتش نمود بیشتری داشت و این تصور را برای عده ای ایجاد کرده بود که همه حامی او هستند. من شهر خودم رو مثال میزنم. در اهواز روزیکه احمدی نژاد برای ملاقات با مردم اومد، جمعیت بسایر زیادی به استقبالش اومده بودند که حتی در سفر استانی او هم این مقدار به استقبالش نیومده بودند. مسیر حدودا 8 کیلومتر از فرودگاه اهواز تا مصلی این شهر، مملو از جمعیت بود. بطوریکه ایشون با تاخیر حدودا 2 ساعته به مصلی اهواز که محل سخنرانی بود رسیدند. البته شنیدم و البته از طریق رسانه ها و تلویزیون دیدم که در شهرهای دیگه هم به همین نسبت مردم از ایشون استقبال کرده بودند. در اصفهان ، میدان امام این شهر پر بود و خیابانهای منتهی به این میدان هم پر بود. این رو به استناد تصاویری که از اینترنت دیدم میگم و البته تماسی که با یکی از دوستانم در اصفهان داشتم.
در اینکه موج سبز به همه جا رسیده بود، شکی نیست. ولی به اعتقاد من در برابر موج مردمی حامیان احمدی نژاد قابل توجه نبود. هر چند که در شهر هایی مثل تهران و یا بعضی مراکز استانها موج سبز نمود بیشتری داشت.
ضمنا آقای دانشگاهی عزیز ، مشکل شما اینه که مردم رو فقط عده ای میبینید که گشت ارشاد با اونها برخورد کرده و به نوعی سرخورده شدند. نه اخوی. این استلال شما اصلا صحیح نیست.ایهمه جوانی که میگویید ارشاد با آنها برخورد کرد چه کسانی هستند؟ کو اینهمه که میگویید؟ من که خودم در دوستان و بستگان خود کسی را سراغ ندارم که با او برخورد کرده باشند. البته نمی گویم گشت ارشاد با بعضی ها برخورد نکرد. ولی اینگونه که شما میگویی، گویا همه جوانان را گشت ارشاد مورد عنایت قرارداده .
البته تراژدی توهین به شعور مردم همچنان در بعضی اشخاص که خودشون رو تحصیل کرده و یا روشنفکر! میدونند متاسفانه ادامه داره.
اتفاقا من معتقدم که خیلی از کسانیکه تا حالا رای نداده بودند ، وقتی متوجه شدند مافیای قدرت و ثروت از جریان خاصی حمایت میکنند، وارد عرصه انتخابات شدند. من خودم این را در بعضی از افراد فامیلم به عینه مشاهده کردم. کسانیکه شاید حدود 20 سال بود رای نداده بودند، اینبار نه به حمایت از احمدی نژاد بلکه به مخالفت با جریان اقتدارگرا و انحصارطلب، وارد عرصه شدند.
امیدوارم دیگه شاهد تحلیلهای اینچنینی نباشیم( که بیشتر به اظهار نظر شبیه هستند تا تحلیل) که با گشت ارشاد و رعب و وحشت در جامعه باعث شدند که مردم به موسوی رای بدهند و یا اینکه چون ما مردم فلان منطقه هستیم، پس مردم آنجا همه با غیرت و تعصب به ما رای میدند و... بسیاری جملات از این دست.
دوست عزیز، مردم به دلیل توهینهایی که ظرف دو سه ماه قبل از انتخابات به آنها شد و در نزدیکی انتخابات شدت پیدا کرد، به جریان حامی موسوی نه وبه احمدی نژاد بله گفتند. مطمئنا هیچ یک از این مردمیکه به احمدی نژاد رای دادند، طمع رسیدن به مال و مکنت و پست و عنوان و ... را نداشتند. بلکه به دلیل اینکه موسوی و حامیان اصلی اش( ونه مردم و توده های مردمی حامی او) حمایتهای دولت را از بخشهای محروم و مستضعف جامعه، گداپروری نامیدند و عزت و شان عده زیادی از مردم را با خطاب عنوان گدا به آنها،لگد مال کردند، به موسوی رای ندادند. اینکه گفتند مردم به هر کسیکه آش بیشتری به آنها بدهد رای میدهند، تحقیر و توهین مردم نبود؟ اینکه فهم مردم و قدرت تشخیص و تصمیم آنها را اینگونه زیر سوال ببرندو شاخص تصمیم گیری مردم را آش بیشترقراردهند، صحیح است؟ چگونه زمانیکه همین مردم به آنها رای دادند ، گشنه و پاپتی و گدا نبودند؟
نه برادر من، مشکل جای دیگری بود. مردم به کسانیکه همیشه در سابقه کاری خوداز بالا به مردم نگاه میکردند و همچنان نیز نگاه میکنند، نه گفتند.به کسانیکه هم نشینی با مردم را دون جایگاه رئیس جمهور میدانند ، نه گفتند.
فقط به تهران خود نگاه نکنید لطفا، هر چند که در تهران هم عده بسیاری حامی احمدی نژاد بودند و این را در مصلی تهران و یا خیابان آزادی دیدیم(مگر اینکه همچنان بخواهیم چشم بر حقایق ببندیم). در شهرستانها و روستاهای کشور ، عمده مردم به احمدی نژاد آری گفتند.چرایی این موضوع هم نیاز به تحلیل پیچیده ندارد. چون خدمات دولت را مناطق خود به راحتی میدیدند و چه تبلیغی از خدمت به مردم بهتر؟ (156674)
 
استاد دانشگاه از اصفهان
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۱:۵۹:۵۱
دوست عزيز دانشگاهي بنده هم يك استاد دانشگاه هستم. به نظرم از اول هم استراتژي ستاد موسوي بر پايه عمليات رواني بنا شده بود به جاي اينكه پايه محكمتري براي پيشبرد اهداف خود در نظر بگيرند.
عمليات رواني كه خيلي شبيه نوع تبليغات غربيها بود. آن نوع تبليغات هم فقط همانجا جواب مي دهد نه در ايران كه همه مردم از دور افتاده ترين روستاها تا شهرهاي بزرگ هر كدام خودشان را يك سياستمدار مي دانند. مشكل اينجاست كه ابزراهاي جنگ رواني كه با استفاده از اينترنت و شبكه هاي ماهواره اي انجام مي گيرد برد زيادي در ايران ندارد و براي همين هم هست كه عده اي دچار توهم اكثريت شدند. بله وقتي كه كسي با طرفداران آقاي موسوي كاري نداشته باشد ولي به جرم چسباندن يك عكس احمدي نژاد در دوران تبليغات چرخهاي خودروي افراد را پاره مي كردند يا شيشه خودرو را خرد مي كردند يا در بهترين حالت عكس را پاره مي كردند و خشي به خودرو مي كشيدند شما مي خواستيد مردم چه بكنند؟ نگوييد اينها شعار است بنده اينها را با چشم خود ديده ام يا بر سر افراد فاميلم آمده است. روزي كه احمدي نژاد در ميدان امام اصفهان سخنراني كرد عكسها و بنرهاي موسوي همه در مسير راهپيمايان و تجمع كنندگان دست نخورده بود ولي وقتي مردم رفتند سوار خودروهايشان شوند خيلي از آنها لاستيكهايشان پاره شده بود يا آسيبهاي ديگر به آنها وارد شده بود.

چرا فكر مي كنيد اگر اطرافيان شما سوار موج سبز شده بودند و موج سواري مي كردند بقيه ملت هم سوار همان موج بوده اند. بسياري از افرادي كه در خيابانها حد اقل در اصفهان كه من خودم ديدم رها بودند و نوارهاي سبز به سر و گردن و دستان خود آيزان كرده بودند زير سن راي دادن بودند. (157000)
 
سعید
۱۳۸۸-۱۱-۰۶ ۱۰:۵۶:۵۷
من در مشهد در قسمتی زندگی می کنیم که اکثرا طرفدران موسوی دارد اما این فقط یک قسمت شهر است نه تمام کل شهر مشهد که اکثریت طرفدار احمدی نژاد بودند (281286)
 
niloofar
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۲۹:۱۶
سلام چه خوب میشد 1 انسان بی طرف کاملا بی طرف 1 رای گیری اینتر نتی میگذاشت . یا چه اشکالی دارد که با این همه طرفدار دوباره زیر نظر 1 مقام بی طرف (مجتهد) انجام بشه. انکه حساب پاکه از محاسبه چه باک؟ (155347)
 
سید
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۵۰:۵۴
برگزاری رأی گیری اینترنتی عملی نیست. چند درصد مردم ایران به اینترنت دست رسی دارن؟ از کجا معلوم کسانی نیان و چند بار به نفع یک نفر رأی ندن؟ از کجا معلوم عده ای از لج یکی، به یکی دیگه رأی ندن؟
ایده ی رأی گیری اینترنتی قبلاً به فکر من هم رسیده بود. ولی به علت مشکلات بالا قالب انجام نیست. (155810)
 
علی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۲:۲۸
ببخشید ... تو انتخابات اینطوری نمیشه که یه عده ای از لج یکی به اون یکی رای بدن... والا ما هر چی تا حالا انتخابات دیدیم ، ایجابی بوده نه سلبی (156052)
 
م.مرگان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۶:۲۳
البته سایت تبیان یه رای گیری اینترنتی کرده بود. و چند بار هم آن را تکرار کرد. هنوز باید نتایجش تو سایت باشه.
خوبی این رای گیری این بود که کسی نمی تونست دو بار رای بده. چون ازش شماره موبایل می خواست. وباید با اس ام اس رایش رو تایید می کرد.
یک خوبی دیگه ش این بود که تا لحظه قبل از بسته شدن اینترنت شخص می تونست رای خودش رو عوض کنه. البته با استفاده از موبایل و اس ام اس زدن.
یه شماره گذاشته بودند که شماا گر بعد از مناظرات و یا به هر دلیلی نظرت عوض میشد می تونستی رایت رو با اس ام اس عوض کنی.

نتیجه نظر سنجی فکر کنم حدودا 61.32 درصد برای احمدی نژاد به 34.7 درصد برای موسوی شد. رضایی و کروبی هم 3 و 1 درصد فکر کنم بودند. همین حدود.
می تونید در سایت تبیان ببینید. (نظر سنجی مربوط به همه بود. نه فقط سایت کاربران تبیان. همه می تونستن شرکت کنند)

سایت الف هم همیشه نظرسنجیهاش بیطرفه. اون هم در نظرسنجیش همین نتایج را داده بود. بسیاری سایتهای خارجی هم همین نتایج را داده بودند. حتی روزنامه هایی مثل واشنگتن پست و مرکز آمارهای مهم و معتبر!

منتها نمی خوان قبول کنند. دوست دارن حرف زورشون رو به کرسی بنشونند (156119)
 
ali@ziba.net
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۶:۳۵
\"مقام بي طرف و مجتهد\" اين را مي داند كه نطرسنجي اينترنتي ارزش آماري ندارد. (155911)
 
بابک برهانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۰۹:۵۶
دوست عزیز آیا به نظر شما مردم روستایی کشور به اینتر نت دسترسی دارند ؟
و در صورت دسترسی آیا استقبال خواهند نمود؟ (155978)
 
000
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۲۴:۳۶
بیشتر از 80 درصد رای دهندگان حتی یک بار هم از فضای اینترنت استفاده نکردند و توانایی استفاده از آنرا ندارند (156011)
 
آسیه
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۰:۰۳
به نظرت این درسته که به خاطر حرف زوری که یک عده می زنند دوباره رای گیری بشه.
اونوقت مطمئن باش که هر رای دیگیری دیگه ای هم بعد از این انجام بشه، گروه بازنده دبه در میاره و میگه دوباره رای گیری کنین.

کلا کار غیرقانونی و تسلیم حرف زور شدن درسته؟ (156101)
 
دنیا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۶:۲۰
عزیز جان مگر همه اینترنت دارند؟ مشکل همینه که شماها نمی خواهید بپذیرید که به غیر ما -کسانی که دسترسی به اینترنت داشته ایم و نظراتمان را منتشر می کردیم- اشخاص دیگری هم در این مملکت دارای حق رای هستند. (156118)
 
پاينده باد ايران، بدون رنگ و نيرنگ
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۸:۱۲:۵۵
با سلام
اول مي خواستم بگم من نه دانشجو هستم، نه خودم رو روشنفكر مي دونم.
من يكي از راي اولي ها هستم كه به دكتر احمدي نژاد راي دادم.
من با اين نظر آقاي موسوي و طرفداران فهيمشون كاملا موافقم كه اين انتخابات ابطال بشه، و يك انتخابات ديگه، زير نظر مرجع نظارتي مورد توافق دو طرف برگزار بشه! اما با 3 پيش شرط:

اول اين كه اگر مهندس موسوي در انتخابات مجدد كمتر راي آورد، تعجب نكنند.

دوم در صورت انتخاب جناب آقاي موسوي، اين حق رو براي دكتر احمدي نژاد و طرفدارانشون قايل باشند كه بدون هيچ دليل و مدركي تقلب رو عامل انتخاب نشدن ايشون بدونند، و بدون داشتن هر گونه مجوزي به تظاهرات خياباني بپردازند، و به تخريب اموال عمومي و مساجد و خانه هاي مردم پرداخته (البته تا حدودي به خاطر تحريك عوامل خارجي) و امنيت مردم را سلب كنند.

سوم اين كه در صورت خواست آقاي احمدي نژاد، همان طور كه اين حق براي آقاي موسوي در نظر گرفته شد، انتخابات ابطال شود، و دوباره برگزار شود.

البته من هنوز دانشگاه نرفته ام تا 2تا كلمه ي قلمبه سلمبه ياد بگيرم تا اين جا بنويسم، اما فكر مي كنم اين موضوع در كتب راهنمايي هم هست: \"چرخه\"

با توجه به اين كه همه مي دونيم، چرخه (تا زماني كه انرژي اش تموم نشده) همواره ادامه پيدا مي كنه، پس با اين اوصاف، تصور دهمين رئيس جمهور براي ايران محال است.

البته به دليل اين كه حوصله مردم هم حدي داره، پس از مدتي بايد منتظر برگزاري انتخابات با كمتر از 2 شركت كننده(!) باشيم، كه صحت انتخابات رو زير سوال مي بره!

حالا چاره چيه؟ (157823)
 
هموطن
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۱:۴۰
سلام. واقعاَ عالی بود. یک تحلیل معقولانه. امیدوارم طرفداران احساساتی هم در این مورد کمی فکر کنند .موفق باشید. (155351)
 
ا ك - دانشجوى كارشناسى ارشد مهندسى نرم افزار
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۲:۴۷
دست نويسنده درد نكنه بخاطر اينكه با اعداد و ارقام بحث را انجام دادند. من همين دلايل را به بعضى از دوستان با مثال آوردن منتقل مى كردم ولى خيلى مفيد نبود. ان شاء الله كه دوستان بخوانند و دقت كنند. (155352)
 
قلب سلیم
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۳:۰۱
آمارها برای من که دانشجوی ارشد اقتصاد هستم جالب بود. البته فرمول های آن را نیز به پیوست بگذارید بد نیست. چون علمی بحث شد باید محکم تر حرف زد. البته توهم سبزها واقعا مشهود بود و بنده که در شمال شهر زندگی می کنم این موضوع را کاملا حس کردم. خیلی از رای اولی های 90 ساله هم انتظار رای نیاوردن را با این همه سبز پوش نداشتند. به هر حال میزان رای ملت بود که ملت فقط شمال شهر تهران نیست و ما هم به قانون تن می دهیم. (155354)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۵:۵۹
آقا/خانم دانشجوی \"ارشد اقتصاد\"
کل فرمول مورد استفاده در این مقاله، همان چیزی هست که توی دبیرستان (زمان ما در درس ریاضی‌ جدید) میگن و فقط یه محاسبه بسیار ساده احتمال هستش.
البته مطالعه یک پدیدهٔ بسیار پیچیده مثل انتخابات نیاز به دانستن آمارگان و داده‌های زیادی داره، و با این فرضیات بسیار ساده شده (و بدون دلیل برای در نظر گرفتن اون فرضیات البته)، صحت نتایج مقاله نیز، اگر از اعتبار ساقط نشود، بسیار پایین میاد.


همان دانشجوی دکترا (156038)
 
علی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۶:۵۲
حرفتان منطقی است اما 2 نکته

اولا این مسئله در مورد هواداران آقای احمدی نژاد هم صدق می کند و تصورات آنها.
ثانیا لطف کرده و نام این اساتیدی را که همکاری کرده اند ذکر فرمایید. (155358)
 
ali@ziba.net
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۸:۳۳
درر مورد طرفداران احمدي نژاد صدق نمي كند، چون آنها دچار توهم پيروزي نشدند. در عوض مي دانستند كه هياهو و تشكيل زنجيره پر سرو صداي انساني تاثيري در راي نهايي آنها ندارد. (155915)
 
يه بنده خدا !
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۵۷:۲۸
با سلام
دوست عزيز ، نگارنده يه بحث علمي آماري كرده . بس . نتيجه‌اي هم نگرفته .
بعد هم طرفداران احمدي‌نژاد كه ادعايي ندارند . كما اينكه شب انتخابات از اينكه احمدي‌نژاد رأي نياورد مرديم و زنده شديم و از لحاظ فكري خود را آماده آشوبهاي اراذل و اوباش خياباني به بهانه پيروزي موسوي نموديم . چرا ؟ چونكه من هم در شمال شهر تهران بودم و هجمه عظيم تبليغاتي موسوي رو مي‌ديديم . مخصوصاً زنجيره انساني وليعصر رو از روي پل پارك وي ديدم و باخت خود را حتمي . با اينكه آمار شهرستانهاييكه با آنها در ارتباط بودم حكايت از اكثريت احمدي‌نژاد داشت ولي تصور مي‌كردم به خاطر دروغگوئيهاي جناحهاي مخالف دولت و ايجاد فضاي رعب و وحشت دارند تقيه مي‌كنند .
ولي آراء و ادعاهاي آنها كاملاً واقعي بود و امثال بنده نفهميديم .
ضمناً دوستان موسوي كاملاً دروغ گفته‌اند و اين رأي‌گيري از اين جهت كه رأي‌دهندگان در نهايت پنهانكاري رأيشان را به صندوق مي‌انداختند بي‌نظير بود تا آنجا كه من نتوانستم در هر صورت آراء دوستان جلو و عقبي خود را پس از 2 ساعت در صف ايستادن متوجه شوم . (البته اگر طرفداران موسوي بنده را به كند ذهني! متهم نكنند).
در هر صورت استدلالات نگارنده بسيار جالب و براي بنده كه دستي به تحصيلات مثلاً دانشگاهي دارم بسيار سودمند بود و لازم ميدانم تشكر كنم . (155948)
 
سیدمحمدحسین موسوی زاده
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۲:۴۲
واقعا من و اطرافیان من (البته اونهایی که موافق احمدی نژاد بودند) در پیروزی احمدی نژاد بسیار مردد بودیم. طرافدارای میرحسین خیلی هیاهو کرده بودند. سروصدای یک همایش 1000نفری اونها، به اندازه ی یک تظاهرات 1000000نفری بود.

موافقم لیست اساتید و حتی دانشجویان رو ذکر کنید. (156238)
 
ستاره- کارشناس ارشد عمران
۱۳۸۸-۰۴-۰۲ ۱۳:۴۱:۵۷
آقای موسوی زاده!
من هم مثل شما در برد آقای احمدی نژاد مردد بودم. به خصوص که در شمال تهران زندگی می کنم و در محیط دانشگاه هستم.
در متن مقاله هم اشاره شده است که طرفداران آقای احمدی نژاد به دلیل فشار روانی وارده کم تر در محافل عمومی جهت گیری خود را ابراز می کردند.نی خواهم از این موضوع مثالی بزنم: بعد از انتخابات در یکی از آزمایشگاههای دانشکده، کارگری که قبل از انتخابات از ترس برچسب \"املی\" می گفت در انتخابات شرکت نمی کند و رأی نمی دهد، و پس از آنکه فهمید من طرفدار موسوی نیستم، خیلی آرام گفت که به احمدی نژاد رأی داده و تمام دوستان هم محل او که در یکی از نقاط اطراف تهران زندگی می کنند نیز به احمدی نژاد رأی داده اند. وقتی از این آقا پرسیدم چرا قبل از انتخابات به جمع بچه ها می گفتین رأی نمی دین، گفت: چون فکر می کردند ما که کارگریم امّلیم و نمی فهمیم.
ببینید، این یک مثال ساده است. نه تنها این آقا، بلکه من و بیشتر دوستان دانشجو در دانشگاه ها از ترس این برچسب نظر خود را به طور واضح بیان نکرده بودیم. به عبارتی تقیه کرده بودیم! :). این مسأله یکی از دلایل نمود کمتر طرفداران آقای احمدی نژاد است.

به علاوه، بسیاری از کسانی که تحمل داشتن برند \"املی\" را داشتند، از آسیب اموالشان می ترسیدند. مثلا پدر خود من از ترس آسیب ماشینش حاضر نبود اثری از پوستر های آقای احمدی نژاد را در ماشین داشته باشد. یک مثال دیگر یکی از اقوام ما است که خودروی بنز ایشان به دلیل داشتن تبلیغات آقای احمدی نژاد از محبت دوستان سبز اندیش! بی نصیب نماند و خسارت میلیونی را نوش جان نمود.


مسأله بعد، نوع بافت فرهنگی و مذهبی اکثریت طرفداران آقای احمدی نژاد و در مقابل آن طرفداران آقای موسوی است. من قصد اهانت به طرفداران آقای موسوی را ندارم، اما همه ما می دانیم که طیف وسیعی از طرفداران آقای موسوی از خانواده های باز و با آزادی های اجتماعی نسبتا بیشتری بوده اند (همان گونه که به شدت به گشت ارشاد معترض بودند!)
این گروه چه دختر و چه پسر می توانند با آزادی بیشتر تا ساعات نیمه شب در خیابان ها و معابر باشند و تبلیغ کنند و بنا بر این در ذهن ها نقش پررنگ تری ایجاد کنند، تا آنجا که بیشتر دیده شوند. در سوی دیگر، طرفداران آقای احمدی نژاد کم تر به معابر می آمدند و کم تر دیده می شدند. چون اکثر آنها به دلیل بافت ذهنی مذهبی و نسبتا سنتی این کار را صحیح نمی دانستند. این مسأله که شما فرمودید هم ناشی از همین است. تازه اگر طرفداران آقای احمدی نژاد در جایی جمع می شدند، هیاهو و فریاد های زیاد طرف مقابل را نداشتند.

البته ممکن است من شرایط محل زندگی خودم را تحلیل کرده باشم و در دیگر مناطق تهران یا کشور این دلایل خیلی صادق نباشد (160475)
 
هادی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۷:۲۸
جالب بود (155360)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۷:۵۱
فرض کنیم فرمایش شما در مورد سبزها درست! در مورد رای دو کاندید دیگر چه توجیهی داشته باشیم؟ کدام عقل سالمی می پذیرد کروبی تنها 200 هزار و رضایی تنها 500 هزار رای داشته باشند؟ در انتخابات قبلی هم رای با احمدی نژاد شد آنهم با تقلب ولی دست کم در مورد خودم می توانم قضاوت کنم که آن موقع نسبت به نتیجه آرا چگونه فکر می کردم و الان چطور؟
کدام عقل سلیمی باور می کند که مشارکتی 85 درصدی صورت گرفته باشد به امید رای 63 درصدی احمدی نژاد؟ این 10 میلیون آرای اضافی عاشق چشم و ابروی احمدی نژاد بودند؟ یا به دروغ های ایشان دل خوش کرده بودند؟
جمعیت روستایی و شهرهای کوچک ما معمولا آرا مشخصی دارند که میتوان پذیرفت در این دوره هم به آقای احمدی نژاد رای داده باشند ولی خیل عظیمی که بعضا برای اولین بار رای میدادند در طی 30 سال (سوای رای اولیها) ایا خواهان ادامه سیاست های مهرورزانه جاری بوده اند؟
شما را به خدا نه خودتان را گول بزنید نه آب به آسیاب دروغ و تزویر بریزید... (155362)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۳:۱۱
آقارضادوست عزيز
شمامناظره ي آقاي كروبي راديدوفهميديد كه از خود هيچ ندارد. (155652)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۵۶:۱۸
معلوم نيست اين همه توهين به افراد چرا دائم مي گويند كدام عقل سليمي فكر مي كند.... دوستان يعني چه ؟ يعني هر كس مانند شما فكر نكند عقل سليم ندارد اين همه خودبيني و خودشيفتگي باعث شده تا نتوانيد به هيچ چيز باور داشته باشيد جز خودتان هميشه گفته مي شد كه اصلاح طلبان بر دنيايي از خيال و رويا اتكاء‌كرده اند باورمان نمي شد اما الان روشن و واضح است كه شماها با خيالات خود زندگي مي كنيد افسانه اي ساخته بوديد كه آراي خاموش در كيسه ي شماهاست افسانه اي بي پايه كه مانند داستان ملاو آش سر كوچه ... خودتان هم باورتان شده بود براي همين دائم مي گوييد كدام عقل سليم ... آخه عزيز من عقل سليم را تو از كجا مي تواني تشخيص بدهي اگر بنا بود هر كس تو دوست داري راي بياورد پس چه نيازي به راي گيري و تبليغات و اين همه دنگ و فنگ خوب يك اطلاعيه مداديد كه آقايان و خانمهاي داراي عقل سليم بيايند من آنها را راهنمايي كنم همين همه سه سوت در جلوي پاي شما آماده به يراق براي راي دادن به هر كس شما مي پسنديدي حاضر مي شدند (155818)
 
امیری
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۲۶:۵۴
آقا رضا

اولا که آقای کروبی بیش از 300 هزار رای آورد و نه 200 هزار.
ثانیا اصلا هم عجیب نیست، آرای سیاسی چپ و اصلاح طلب و مخالف که همه در اردوی آقای موسوی جمع شد، آرای طرح پنجاه هزار تومانی دوره قبل هم که با عملکرد آقای احمدی نژاد در مناطق محروم و روستاها به ایشان منتقل شد، عملکرد ایشان هم که در مناظره ها به گواهی افراد مختلف از جناحهای مختلف کاملا افتضاح و یک شکست کامل بود، فضا هم که کاملا دوقطبی شده بود، پس چرا باید مردم به ایشان رای بدهند؟

ضمناً، بحث تقلب در انتخابات یک جرم است که باید با سند و مدرک اثبات شود، لطفا بحث عقل سلیم و احساس طرفداران و حدس دیگران را پیش نکشید. (155883)
 
ali@ziba.net
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۴۶:۱۲
1: شعار change براي اوباما بود و مردم آمريكا! آقاي كروبي اگر مي گفت چنچه 10 ميليون راي مي آورد!
2: تصور كرديد 10 ميليون راي خاموش عاشق چشم و ابروي آقاي موسوي بودند كه با ناشي گري تمام نقابي شد براي چهره آقاي خاتمي كه 8 سال در باغ سبز اصلاحات را به مردم نشان داد و به جاي درايت هاشمي در دولت داري، جامعه را 8 سال در تنش نگه داشت؟
اتفاقا بخش بيشتر اين 10 ميليون به خاطر پرده دري هاي آقاي احمدي نژاد نسبت به آقاي هاشمي كه هنوز هم براي بسياري از آراء خاموش كاريزماي منفي دارد به سمت احمدي نژاد گرايش پيدا كردند.
3: اين 10 ميليون راي به نسبت 7 به 3 به آراء 4 سال قبل اضافه شد. (17 ميليون در برابر 10 ميليون) (155929)
 
بابک
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۵۱:۲۲
این حرف ها رو فقط رمال هایی مثل احمدی نژاد وشما طرفداراش می زنین وقبول دارین (156185)
 
جواب آق بابک
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۴:۴۵:۴۱
این هم ادب طرفدارهای موسوی.
گفت: ادب مرد به ز دولت اوست. طفلی واسه اینکه به دولت برسه اصلا بی ادبی نکرده ها. نه فحش داده. نه توهین کرده. این آق بابک حق داره. آخه ایشون هم معتقده که موسویها با ادب ترین هستند.
راستی این رمال رو اولین بار کی به احمدی نژاد گفت؟ (156685)
 
هموطن
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۲۱:۱۱
لطفا بگوييد اينها هم نمونه هايي از رمالي هست يا نه؟

1- ادعاي همسر يك كانديدا چند روز قبل از انتخابات كه يا شوهر من پيروز مي شه يا حتما تقلب شده؟

2- ادعاي همسر يك حامي يك كانديدا پس از انداختن راي خود به صندوق: يا آقاي مورد حمايت ما پيروز ميشه يا حتما تقلب شده!

3- مصاحبه مطبوعاتي يك كانديدا با شبكه هاي خبري بين المللي همزمان با بسته شدن شعبه هاي راي گيري و در حالي كه هنوز تعدادي از مردم در حال راي دادن بودند و ادعاي \"ىيروزي\"

4- تبريك پيروزي آن آقا توسط خاتمي در حالي كه هنوز هيچ صندوق رايي شمره نشده بود؟


حمايت از ديدگاههاي هر شخصي حق افراد است و لي حمايت كوركورانه و چشم بستن بر حقايق فقط باعث آبرو ريزي براي افراد متوهم مي شود. (157054)
 
حقي
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۰۹:۵۶
دوست گرامي آقا رضا سوال جالبي طرح نمود. در طول هفته هاي اخير قبل از انتخابات وقتي از طرفداران آقاي موسوي (بيشتر در شهر تهران، استان كردستان و آذربايجان غربي) مي پرسيدم كه گيريم شما به هيچ وجه به آقاي احمدي نژاد راي نمي دهيد ولي چرا به آقاي رضايي كه با برنامه تر از آقاي موسوي است راي نمي دهيد؟ در جواب مي گفتند ايشان فرد مناسبي است ولي چون راي زيادي ندارد بجاي وي به آقاي موسوي راي مي دهيم. طرفداران آقاي موسوي بيشتر كساني بودند كه از نكته اي يا حرفي در دوران دولت نهم دلگير بودند و فقط حدفشان اين بود كه اعتراضشان اينگونه بيان شود وگرنه اكثر آنها اعتقادي به آقاي موسوي نداشتند بلكه تلاش بود اجماع كنند. (155977)
 
بابک برهانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۱۲:۲۴
چهار سال قبل انتخابات را اصلاح طلبان برگزار کردند . چطور ممکن است به نفع یک اصولگرا تقلب کرده باشند ؟!
کمی منطق هم واقعا خوب است ها ... (155984)
 
دنیا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۹:۳۰
متاسفانه به جای استدلال و دلیل مدرک صحبت های شبیه به این ها می شنویم و می بینیم. آقای عزیز آیا در جایی که مثلا معاون اول آقای کروبی به ایشان رای نداده اند می توان انتظار داشت آقای کروبی بیشتر باشد؟ با آن طرز صحبت در مناظرات؟ من که فکر می کنم همین ها هم که به کروبی رای داده اند کسانی که احمدی نژاد را نمی خواسته اند ولی به موسوی هم اعتماد نداشته اند. (156128)
 
م.مرگان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۱:۵۲
1- اقای کروبی در مناظره ها حرفی برای گفتن نداشت
2- اقای کروبی با دو فیلم تبلیغاتی خودش رایهای مذهبی ها را 100% از دست داد . مخصوصا به خاطر دفاع از دراویش گنابادی و بهائیان
3- حتی کرباسچی معاون کروبی هم به او رای نداد. یکی از پسران فامیل ما که تنها کسی بود که در ستاد کروبی فعالیت میکرد به همراه مادرش قرار بود به کروبی رای دهند، ولی در روز آخر به موسوی رای دادند. و توجیهشون این بود که کروبی رای نمیاره!

در مورد آقای رضایی
من بعضیها رو می شناسم که می خواستند به رضایی رای بدن چون میگفتن منطقی تره. ولی اونها هم به همون دلیل قبلی ندادند که رضایی رای نمیاره. پس به احمدی نژاد رای میدیم که خدای نکرده مملکت باز به دست بعضیها نیفته. بعضی ها هم می گفتن رضایی نظامی هست و صلاح نیست بیاد. (156135)
 
محمد شكيبا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۰۶:۲۴
رضا جان وقتي آقاي كرباسچي به كروبي راي نداد انتظار داري مردم به ايشون راي بدن؟
از آقاي رضايي چه كساني پشتيباني كردند كه راي بياره؟
اقاي موسوي رو مثل بادكنك بزرگ باد كردند و خيلي ها فكر كردند كه چه خبر شده؟ ايا آقاي موسوي برنامه داشت؟
بهت قول ميدم بيش از 60 درصد افرادي كه به مهندس موسوي راي دادن فقط به خاطر اين بود كه اولا احمدي نژاد راي نياره ثانيا گزينه اي بهتر ايشون نداشتن.
آقاي موسوي هنوز هم برنامه اي نداره ميدوني چرا؟
چون خودش نيست. چون داره درس ميگيره. شايد خيلي ها از اين حرف من ناراحت شدن اما خودشون هم فهميدن كه آقاي موسوي سخنانش از ذهن افراد ديگه اي جاري ميشه. (156221)
 
پاسخ به رضا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۴:۴۲:۳۶
چرا نمیتونین تصور کنین که کروبی 200 هزار رای آورده؟ انتخابات که اصلا دو قطبی بوده. این رو هم اصلا نمیشه انکار کرد. ضمنا وقتی معاون اول خود آقای کروبی( کرباسچی) به موسوی رای داد دیگه چرا عجیبه که کروبی رای نیاورده؟ اصلا شما خودت چند نفر رو میشناسی که به کروبی رای داده باشند؟ ولی مطمئنم خیلی ها رو میشناسی که به موسوی یا احمدی نژاد رای داده باشند. مشت هم نمونه خرواره.

جالبه بدونین در بعضی زا صندوقها آقای کروبی حتی یک رای هم نداشت. یعنی اینکه حتی نماینگان خود کروبی هم در اون صندوقها به کروبی رای ندادند. دلیلش هم نماینده های آقای کروبی اینجوری گفتن که به ما گفتند اگه دیدین در صندوقی که شما هستین کروبی رای زیادی نداره ، رای خودتون رو خراب نکنین و به موسوی رای بدین.

ضمنا چرا شما اینقدر مطمئن هستین که 10 میلیون رای اضافی باید حتما به موسوی رای داده باشند؟ یعنی میگین همه این 10 میلیون عاشقان موسوی و حامیان سینه چاکش مثل فائزه و مهدی هاشمی و ... بودند و به خاطر اینکه فهمیدند خاندان هاشمی و خیلی کله گنده های دیگه پشت موسوی هستن، به او رای دادند؟
نه نه نه نه ، این یه اشتباه محضه. مشکل شما اینه که با واقعیات کنار نمیاین و در توهمات و تصورات خودتون میخواهید هنوز سیر کنید. خیلی از این 10 میلیونی که جنابعالی میگین ، وقتی دیدند موسوی چطور داره از بعضی ها حمایت میکنه و همون بعضی ها هم چطور دارند از موسوی حمایت میکنند، رایشان از موسوی برگشت.
به قول یکی از دوستان ، بعضی از افراد نه اینکه خواستند به احمدی نژاد آره بگن به او رای دادند، بلکه چون خواستند به موسوی و حامیانش نه بگن به احمدی نژاد رای دادند.

( باور نکن این آخری را، من هم مثل تو معتقدم که این 10 میلیون همه به موسوی رای دادند! اگه اینها بهش رای نمیدادند که موسوی بیش از سه چهار میلیون رای نمی |آورد)
گفتم که این آخری رو جدی نگیر. (156682)
 
هموطن
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۱۴:۴۰
مشكل اينجاست كه عده اي فكر مي كنند كساني كه به هر دليل براي اولين بار راي مي دهند بايد حتما به موسوي يا كروبي راي داده باشند.
خوب تكليف كروبي كه روشن است. كسي كه 24 ساعت وقت لازم دارد تا بفهمد خانه اش را فروخته و در منزل اجاري زندگي مي كند چه كسي به او راي مي دهد؟
در مورد موسوي هم آنها دچار توهم هستند. من خودم كساني را ديدم كه براي اولين بار راي دادند و به احمدي نژاد راي دادند و البته كساني هم براي اولين بار راي دادند و به موسوي راي دادند. ولي در اينجا تعداد زيادي از مردم واقعا از نحوه برخورد موسوي و رفتار سبزپوشان او ترسيدند و با اينكه هيچ وقت راي نمي دادند رفتند و به احمدي نژاد راي دادند. (157030)
 
پاينده باد ايران، بدون رنگ و نيرنگ
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۸:۲۹:۳۸
بسيار نكات جالبي رو فرموديد، ولي كاش كمي اطلاعاتتون رو قبل از اظهار نظر بيشتر كنيد.

31 درصد واجدين شرايط در روستاها، و 36 درصد در شهرهاي كوچك، و 33 درصد باقيمانده از 46200000 نفر در شهرهاي بزرگ ساكن بودند.

بيش از 90 درصد واجدين شرايط در روستاها و شهرهاي كوچك هم در انتخابات شركت كردند. عدد به دست آمده نشان دهنده ي شركت بيش از 27858600 نفر در انتخابات از شهرهاي كوچك و روستاها است.

البته من فوق ابر دكتراي(!) رياضيات ندارم، و با ماشين حساب اين عدد به دست اومده. خوشبختانه شما هم قبول داريد كه در شهرهاي كوچك و روستاها آقاي احمدي نژاد بيشتر راي داشت، حالا هر چي هم موج سبز مهندس موسوي در شهرهاي بزرگ زياد باشه، اينقدر نمي شه.

اميدوارم روزي برسه، كه مردم به اوني كه مي دونن خوبه راي بدن، نه به اوني كه 4 نفر تو خيابون داد مي زنن خوبه.

اي كاش طرفداران دكتر احمدي نژاد تو مشهد ديده مي شدند، كه باعث شدن مسيري كه مي شه با پاي پياده، تو كمتر از 10 دقيقه رفت، با ماشين بيش از 1:30 طول بكشه، و به دليل همين ازدحام، مسئولين حرم نتونستندنماز جماعت ظهر رو در صحن جامع(بزرگترين صحن حرم) برگزار كنن! و البته شهرهاي ديگه. (157852)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۷:۵۲
اگر فرض كنيم براي هر فرد از زماني كه شناسنامه اش را تحويل مي دهد تا هنگامي كه رايش را داخل صندوق ميريزد حد اقل 1 دقيقه طول بكشد پس حدود چهل ميليون دقيقه صرف راي دادن مردم به انتخابات شده است
40000000 را تقسيم بر 60 كنيم به ساعت محاسبه ميشود يعني 666666 ساعت كل زمان انتخابات از همه صندوقها زمان صرف شده
حال اگر اين عدد را تقسيم بر تعداد كل صندوقهاي منتشر شده كنيم يعني:
46000/666666 عدد 10:48 برست مي آيد يعني در همه صندوقها 10 ساعت و 48 دقيقه زمان براي راي گرفتن مردم صرف شده است كه نشان ميدهد دوستان اجرايي ما چقدر در راي گرفتن مردم قدرتمند بوده كه از ساعت 8 صبح تا 10:45 دقيقه شب مدام داشتند راي مردم را داخل صندوق مي ريختند حال اينجا را هم در نظر بگيريد كه در روستا هاي ما معمولا ساعت 6 يا 7 شب ديگر كس براي راي دادن نمي آمدند يا اينكه اگر يك دقيقه را فقط 30 ثانيه اضافه كنيم زمان به 21 ساعت هم ميرسد خواهش ميكنم من هم فارق التحصيل رياضي هستم از اين معادلات صحبت ميكنيد و براي مردم شبهه به وجود مي آوريد ... (155363)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۶:۵۲
استدلال زمان صرف شده براي راي گيري ميتواند جزو شواهد باشد ولي نه به اين ترتيب. چون زمانهاي يك دقيقه اي كه دوست فارغ التحصيل (نه فارق التحصيل) گفته اندبا هم همپوشاني دارد و بنابراين نميتوان با هم جمع كرد. ولي خود فرايند چك كردن كامپيوتري شناسنامه حدود يك دقيقه زمان ميبرد كه فكر ميكنم از عصر به بعد متوقف شد. (155660)
 
بابک
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۵۷:۱۲
من واقعا تعجب می کنم یه کم به مغزت فشار بیار دوست عزیزمون عدد حاصل رو به تعداد صندوق ها تقسیم کرده پس این زمان کاملا درست هست و هیچ همپوشانی وجود ندارد .شما طرفدارهای احمدی اگه از مختون می خواستید استفاده کنید که بهش رای نمی دادین. (156200)
 
جواب به بابک
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۵:۳۶:۲۱
اتفاقا ایشون طرفدار احمدی نیست. معلومه که هیچ کدوم متوجه نشدین که آقای\" چرا چهل میلیون رای\" قصد تخریب انتخابات رو داشته. نه اینکه تمجید کنه. نوشته اون حالت طعن و کنایه داره. میخواد بگه که ممکن نیست با فرض حتی یک دقیقه وقت برای هر نفر ، اینهمه آدم بخوان رای بدن.
ولی من جوابش رو دادم که در محاسباتش چجوری دچار اشتباه فاحش شده. مطلبم رو با عنوان \" بگم چرا چهل میلیون رای\" که در جواب \" چرا چهل میلیون رای\" گذاشتم بخون تا متوجه بشی. البته اگه مطلبم رو منتشر کنند.
حالا معلوم شد کی از مخش استفاده نمیکنه آقا بابک؟ (156689)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۴۳:۵۸
ممنونم بابك عزيز لااقل يكي از نظراي موافقمو ديدم خودت بورو ببين چن نفر نظر موافق دارن (157127)
 
هموطن
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۴۹:۲۱
ادب مرد به ز دولت اوست!
عينا به خاطر همين استفاده از مخ است كه ملت اينجوري راي داده است (157141)
 
علي
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۸:۰۸
جناب \"فارق التحصيل\" رياضي!
شايد هم واقعا جدايي شما از تحصيل باعث اين مغلطه شده باشد!
تقريبا در تمام شعب اخذ راي (غير از بعضي صندوق هاي سيار) 4 يا 5 نفر بصورت همزمان اقدام به اخذ راي مي كردند. يعني اگر زمان راي گرفتن از هر كس را 2 برابر هم حساب كنيم باز هم 5 ساعت زمان براي اخذ اين مقدار راي كافيست. (155665)
 
امیری
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۰:۰۵
جناب آقا محمد ریاضیدان!

شما دقت نکردید که در هر صندوق 2 نفر (گروه کاری) بصورت موازی شناسنامه ها برای انجام امور رای دادن تحویل می گرفتند؟
ضمنا حتما می دانید که حداقل در تهران رای گیری از ساعت 8 صبح با صف مردم شروع شد و حداقل تا 10 و در خیلی از صندوق ها تا 11 شب ادامه داشت. این یعنی 14 تا 15 ساعت رای گیری! (155891)
 
000
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۱:۳۰
اگر قرار به محاسبه است باید تعداد کل آرا را بر کل صندوق ها تقسیم کرد
40000000/46000=869.5 رای در هر صندوق یعنی در این 10 ساعت 870 رای گرفته شده این غیر ممکن نیست
شما طوری حساب کردید که انگار همه ملت به یک صندوق می خوان رای بدن (156025)
 
دنیا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۱:۴۲
دلیل تان واقعا شاهکار بوده است. اولا از کجا معلوم که دقیقا 1 دقیقه صرف شده باشد. ثانیا به قول خودتان در شهرهای کوچک و روستاها از 6 و 7 شب کسی برای رای دادن نیامده است و در انجا رای گیری هم وجود نداشته. تا 10 شب مربوط به شهرهای بزرگ است که مشخصا تعداد رای دهنده های متفاوتی با شهرستانها و روستاها داشته اند. (156134)
 
م.مرگان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۴:۰۰
ببخشید ولی در عرض یک دقیقه ای که من شناسنامه ام را تحویل میدم و رایم را در صندوق می اندازم، بقیه بیکارند و نفر بعدی شناسنامه اش رو تحویل نمیده و منتظر می مونه که من رایم رو بریزم و بعد اون شناسنامه اش رو بده!
بنازم به هوش شما! با این محاسبه! (156137)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۴۲:۳۶
ببين دوست عزيز قبل از اينكه جواب بديد خواهش ميكنم خوب روي مطلب نوشته شده فكر كنين براي هر شخص حداقل حتي واسه نوشتن نام و مشخصات يك دقيقه زمان است اينو براي كل صندوقها حساب كنين اگه بخواهيم دقيقتر حساب كنيم به طور همزمان حدود 46000 راي ريخته شده دوست عزيز (157124)
 
saeid
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۵:۱۴
این اظهار نظر فاقد منطق است. به یک دلیل ساده، شما اگر دقت میکردین متوجه میشدن که در هر دقیقه بیشتر از ۱ رای به صندوق‌ها ریخته میشد! (156139)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۳۷:۵۷
دوست عزيز بله درسته ولي اگه فكر كني كه 46000 راي در يك دقيقه همزمان به صندوق ريخته شده هم همون ساعت 10:48 دقيقه ميشه آخه چرا به مطلب نوشته شده فكر نميكني (157109)
 
رحمانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۱۹:۳۱
فارغ التحصیل جان! 10.48 به علاوه 8 میشه 18.48 یعنی ساعت 6.48 بعد از ظهر نه 10.48 دقیقه شب عزیز دل برادر (156233)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۳۶:۲۴
باسلام
در جوابتون باي بگم چون سريع تايپ كردم بجاي 14:48 دقيقه نوشتم 10:48 دقيقه ولي اگه يه خورده به اين موضوع فكر كني به واقعيتش پي ميبري دوست من (157103)
 
رهگذر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۲۸:۵۶
عزیزم در هر یک دقیقه چند نفر با هم رای را مینویسند کسی منتظر نمیشه تا نفر قبلی رای بده بعد رای خودشو بنویسه من وقتی رای دادم همزمان 6 نفر دیگه هم رای دادن
البته من دانشجوی ریاضی نیستم ولی خیلی سادس احتیاجی نداره ریاضی دان باشی (156381)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۳۹:۱۸
منم قبول كردم با اين شرط مطلبمو نوشتم دوست عزيز اگه فرض كنيم در يك دقيقه 460000 هزار راي همزمان ريخته شده باشه هم بازم به مطلب من پي خواهي برد خوب به مطلب نوشته شده فكر كنيد (157114)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۳۶:۱۰
سلام
من پارسال مسول صندوق بودم
يك دقيقه بيشتر طول ميكشه ولي تو همون يك دقيقه حدوداً 4 الي 5 نفر راي مي‌دن. انتظار نداريد كه نفر بعدي وايسه تا شما كلاً كارتون تموم بشه و خارج بشيد. اصلاً شما راي داديد؟ (156501)
 
بگم چرا چهل میلیون رای؟
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۵:۳۰:۰۳
اشتباه شما در محاسبه اینجاست که بر اساس محاسباتت ، زمان رای گیری میانگین برای هر صندوق را 10 ساعت و 48 دقیقه محاسبه نموده ای. تا اینجا همه چیز درست است. ولی اشتباه محاسباتی ات اینجاست که گفتی \" از ساعت 8 صبح تا 10:45 دقیقه شب مدام داشتند رای مردم را داخل صندوق میریختند\" نکند دوران تحصیل هم همین گونه جواب سوالات ریاضی استادت را میدادی؟ اگر 10 ساعت و 45 یا 48 دقیقه را به ساعت 8 صبح یعنی زمان شروع رای گیری اضافه کنیم میشود ساعت 18:45 یعنی ساعت 6 و 45 دقیقه بعد از ظهر نه ساعت 10 و 45 دقیقه شب. اینها 4 ساعت با هم اختلاف دارند.
شما میخواستی بگویی که : اگر متصور شویم هر نفر یک دقیقه صرف رای دادنش شده باشد، باید از از ساعت 8 صبح تا 10:45 شب بصورت مداوم رای داده باشند، حال آنکه این ممکن نیست که از ساعت 8 صبح تا 10:45 شب عوامل اجرایی یکریز و بدون وقفه از مردم رای گرفته باشند. پس این چهل میلیون که میگویند دروغ است.
ولی به اینجا توجه نکردی که محاسبات خودت ایراد دارد. چگونه شما زمان 10 ساعت و 45 دقیقه را با ساعت 8 صبح جمع میزنی و میشود ساعت 10:45 شب ؟ در حالیکه میشود 18:45 بعد از ظهر.

تحلیل دوستان شبهه ایجاد نمیکند. بلکه مسائل را روشن میسازد. ولی تحلیلهای اینگونه مانند تحلیل شما که اشتباهی فاحش در حد 4 ساعت در محاسباتتان وارد شده( که نمیدانم عمدی بوده یا سهوی!) قطعا ایجاد شبهه میکند. (156688)
 
محمد شكيبا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۱:۵۱:۳۴
برادر عزيز شما چرا فكر ميكنيد اگر راي گيري زود تمام شد فقط طرفداران آقاي موسوي راي ندادند؟
طرح اين مسئله خيلي خنده داره D:
چون اگر قرار بود زمان انتخابات بيشتر بشه شايد راي آقاي احمدي نژاد بيشتر ميشد.
قبول داريد؟ (156986)
 
هموطن
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۳۲:۲۶
اينها از شبهات ساخته و پرداخته ذهن افراد با پيش فرضهاي غلط است.

اولا از 8 صبح تا 10 شب مي شود 14 ساعت نه 10 ساعت و 45 دقيقه!

ثانيا فرايند چك كردن شناسنامه و مهر كردن و نوشتن تعرف و انداختن راي به صندوق به صورت زنجيره انجام مي شود نه به صورت اينكه يك نفر بيايد همه اين مراحل را بگذراند تا نفر بعدي را راه بدهند.

ثالثا همين استدلال ناقض امكان تقلب است. يعني اگر مردمي كه خود آمده اند و راي داده اند و به تعداد تعرفه ها مشخصات شناسنامه اشان وارد كامپيوتر شده و بخش مشخصات تعرفه براي آنها پر شده اين همه زمان مي خواسته با اين همه عامل اجرايي پس چگونه امكان داشته حدود 15 مليون راي تقلبي يا حتي 10 مليون راي تقلبي براي آقاي احمدي نژاد تهيه شده باشد؟ آيا اين راي هاي تقلبي ادعايي را چاپ كرده بودند يا با دست نوشته اند؟ با كدام امكانات؟ تازه اگر قرار بوده پانزده مليون راي موسوي را دزديده باشند آن راي ها كجا سر به نيست شده و چگونه از صندوقهاي راي جدا شده؟


آقايان حرفي نزنيد كه مردم به عقل شما شك كنند! (157082)
 
دكتر ا.ش
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۹:۳۱
با احترام از آنجا كه شخص بي طرفي هستم و دو سه روز قبل از انتخابات از روزنامه دست راستي ديلي تلگراف اخبار را مطالعه كردم كول فريمن از خبرنگاران طراز اول اين روز نامه برآورد كرده بود آقاي دكتر محمود احمدي ن‍‍زاد با بيش از 60درصد بررقبا غلبه خواهد كرد تحليل شما قابل توجه است چه بسا كار بر روي اين مطلب بتواند به مباحث خوبي در زمينه علمي در مفهوم سياست بيانجامد كه چگونه ميتوان از تاكتيك هاي رواني در جلب ديگاه بهره بردوتبلور نسبي آرا وعقايد را دگرگونه جلوه داد به نحوي كه فضاي تبليغي ممتد 1984ارول در مقطع زماني كوتاهي براي همگان قابل باور شود. (155365)
 
hamed
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۵۶:۵۵
می شه بی زحمت لینک این مطلب رو بدهید؟ (155695)
 
شهاب
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۰:۰۱
چرا صدا و سیما از فعالان بزرگ اصلاحات دعوت نمی کنه تا با مردم سخن بگه اما خیلی از اصولگراها (توکلی، مطهری، حداد و ...) رو به تلویزیون آورده. تازه خود موسوی هم اعلام آمادگی کرده (155367)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۸:۰۸
آقاشهاب
حدادعادل وشريعتمداري ازميرحسين دعوت كردند.در اخبارهم پخش كردند.
ازشما سوال مي كنم آقاي موسوي تابه حال چه مستنداتي ارائه كردند (155666)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۹:۵۸
آقاي حداد عادل و شريعتمداري چه كاره قانون هستند كه دعوت كنند؟ (155919)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۲۸:۵۴
آقای موسوی اگه قصد بهانه گیری نداشت همین فرصت ها رو غنیمت می شمرد و میومد بای مردم لایل نداشته اش رو توضیح می داد. ایشون از همون روز الش هم نشون داد حرفی برای گفتن نداره و هویت اش در خرابکاری تعریف شده. یک نگاهی به تبلیغاتشون بندازید. حالا هم که لشکرکشی راه انداخته تو خیابوناالان و با دوره ی تیرکمون شاه اشتباه گرفته. (156498)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۲۹:۳۴
آقای حداد نماینده مجلس است
آقای موسوی چکاره قانون است (156537)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۸:۴۳
آقای موسوی هم اعلام آمادگی کرده اند، ولی تلویزیون چون باید هر شب مصاحبه با آقای حداد را پخش کند، زمانی ندارد که به آقای موسوی اختصاص بدهد. (156156)
 
مهرداد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۵۵:۳۸
اخه مگه حداد و شريعتمداري كاري جز تهمت و دروغ و جوسازي بلدند؟به كسي اينا را بگو كه نه حداد را بشناسه نه اون شريعتمداري قاتل را. (156193)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۰۰:۴۵
مگر آقای احمدی نژاد و طرفدارانش این مسائل را نمیدانند؟ (155704)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۳۴:۰۳
واقعاً فکر میکنید بیاید؟ کسی که برای پیگیری مطالباتش به شورای نگهبان هم نمیرود؟ چه بگوید؟خیلی زود هوادارانش را ناامید میکند! (156258)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۰:۰۱
اولین و واضحترین اشکال به این مقاله اینه که نویسنده نگفته که این توزیع آماری سبز‌ها تو جامعه رو از کجا در‌آورده. به وضوح با تغییر مدل توزیع (مثلا ایجاد پراکندگی بیشتر و به وسط آوردن سبز‌ها) تمام احتمالات محاسبه شده تغییر می‌کنه

دانشجوی دکترا- همان دانشگاه شریف، رشتهٔ برق،مخابرات سیستم (155368)
 
سحر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۳:۳۳
شما اگه دانشجوی شریفی تو آمریکا چی‌کار می‌کنی؟ (155655)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۷:۳۱
هر دانشجو میتونه به عنوان فرصت مطالعاتی برای یه مدتی‌ بره یه دانشگاه دیگه تحقیق کنه (البته اگه از دانشگاه مقصد بتونه برای اون مدت پذیرش و پول بگیره، چون بعد از رحلت حضرت امام دیگه دولت بابت رفتن به دانشگاهای آمریکا پول نمیده)

همان دانشجوی دکترا (155914)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۴۴:۳۹
عزیز دلم وقتی که از پروکسی استفاده شود بسته به اینکه پروکسی مورد نظر در چه کشور قرار داشته باشد مرجع فرد نظر دهنده همان کشور محسوب می شود. اینو همه بدونید بدنیست. (155927)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۰۸:۴۰
مرد حسابی لیسانس یا فوق رو دانشگاه شریف بوده یا شاید الان مسافرتی، فرصت مطالعاتی ای دارد که از آمریکا فرستاده، بهتر است کمی هم فکر کنیم بعد اتهام بزنیم.(کاری که بعضی روسای دولتها نمیکنند!) (155969)
 
يه بنده خدا !
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۰۹:۵۵
دوست عزيز شريفي . نگارنده كه گفتند شمال تهران و جنوب تهران . مثلاً در شمال تهران راكندگي از چه پارامترهايي تبعيت مي‌كند و در جنوب چطور . لطفاً يكبار ديگر مطالعه بفرمائيد و شتابزده نظر نديد . با تشكر (155976)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۲۱:۰۴
عزیز جان اگه دقت کنید یه جامعه 50 درصدی مورد مطالعه قرار گرفته و فقط میخواسته درصد خطای منطقه ای رو نشون بده. نکنه شما هم مثل اون دوست قبلی \"فارغ از تحصی\" این مطلب رو مطالعه کردی؟ (156003)
 
مریم
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۶:۰۲
سلام نمیدونم اینچه توهمیه که هر کی یه مدرک میگیره فکر میکنه عقل کله منم دکترای مدیریت داره از دانشگاه تهران پس شما باید حرف منو قبول کنی
مدرک که دلیل بر عقلانیت نمیشه (156144)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۸:۲۲:۱۱
سلام
دكتر عزيز
حداقل ميشه حدس زد كه از نتيجه انتخابات تو تهران اقتباس شده (نزديك به 50-50).
و كاملاً يك چيز دلخواهه و صحبت شما هم دقيقاً هدف اين متنو ثابت مي‌كنه كه كاملاً وابسته به جاييه كه شما توشين. ميخواين زحمت بكشين همه رو سبز كنين تا خيالتون راحت بشه:-)
اصلاً ايده كلي اينه كه همه چي پاي صندوق معلوم ميشه نه نيمه شب تو كنفرانس خبري و قبل از فك پلمپ خيلي از صندوق‌ها.
بنده هم بيسواد نيستم ولي فهميدن خيلي از موضوعات مدرك دكترا از شريف نمي‌خواد. (156308)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۰۶:۵۳
سلام،

اولا من دانشجوی دکترا هستم و هنوز دکتر نشدم. و اینی هم که گفتم من برق خوندم برای اینه که بگم به هر حال من هم چند واحد آمار و احتمال و از این جور چیزها پاس کردم، وگرنه بهترین کسایی‌ که میتونن در این زمینه نظر بدن کسایی هستن که رشتهٔ آمار و علوم اجتماعی خوندن.

اینکه گفتم توزیع، منظور نوع پراکندگی داده‌ها هستش، نه درصد هر کاندیدا.

مساله اینه که اگه به صورت خیلی‌ مدل ساده شده شما درصد رو ۵۰-۵۰ و توزیع رو تصادفی‌ یا متقارن در نظر بگیرین، به همون اندازه که به طرفدارای موسوی توهم دست داده، به همون اندازه به طرفدارای احمدی‌نژاد هم توهم دست داده.

دوباره همون دانشجوی دکترا (156794)
 
علی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۸:۳۹:۱۱
آقای مخابرات سیستم!
متاسفانه شما این نکته مقاله را درست متوجه نشدید که نمونه ها همبستگی (correlation) آماری دارند. یعنی سبزها و سفیدها بیشتر به صورت کولنی ظاهر می شوند نه آنگونه که شما می گویید به صورت پراکنده! (156329)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۲۹:۲۹
آقای علی‌،

کسی‌ ادعا نکرده که داده‌ها همبستگی‌ ندارن، توزیعی که در شکل دیده می‌شه قاعدتا باید توزیع جغرافیایی باشه، شما اگه قسمت پایین و سمت چپ توزیع رو ببینین، مشاهده می‌شه که در یک مساحت حدود چهل خونه (حدود ۳۶%)، فقط پنج خونه سبز هستش (حدود ۴.۵%) که می‌شه حدود ۱۲.۵% یعنی‌ در یک بخش ۳۶% پیوسته از ایران موسوی ۱۲.۵% رای داشته که به نظر غیر منطقی‌ میاد،

البته اصلا این نویسندهٔ مقاله هستش که باید دلیل و مرجع بیاره که این توزیع رو از کجا آورده و من و بقیه حداکثر میتونیم یه شواهد اینجوری بیاریم که این مدل به واقعیت منطبق هست یا نه

دوباره همون دانشجوی دکترا (156823)
 
دانشجوی شریف
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۰:۳۵:۳۳
شما از هر توزیع آماری که پراکندگی داشته باشد استفاده کنید نتیجه عدم برآورد صحیح توسط سبزها میشه تنها در صورتی افراد تخمینهای صحیح می زنند که منظم یکی درمیون سبز و سفید باشند تا همه به این نتیجه برسن که نصف سبزن.
ضمنا واضح است که پراکندگی رای آقای موسوی بالا بود و در نقاط شمالی شهر طرفدارا خیلی بیشتر بودن. (156590)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۱:۳۲:۰۶
با توجه به توضیحاتی که در متن در مورد نحوه پراکندگی طرفداران موسوی و احمدی نژاد در تهران آمده توزیع ارائه شده، توزیع غیر منطقی ای نیست. گرچه می شه با تغییر توزیع به نتایج جدیدی رسید ولی باید در نظر داشت که هدف مقاله رسیدن به یک عدد خاص نیست بلکه می خواهد خطای \"مشاهده منطقه ای\" را از واقعیت نشان دهد که به خوبی توانسته با این مثال نشان بدهد. (156632)
 
ادیب
۱۳۸۸-۰۶-۰۸ ۱۸:۱۵:۴۵
فکر کنم صحت عددای بدست اومده از صندوق ها رو بشه با تستای آماری بررسی کرد.


اینکه این عددا ساخته ذهن بشر هستن (تقلب) یا اعداد تصادفی.


البته من سوادم نمیرسه برای طراحی این تست.از آمار دانها باید پرسید. (217200)
 
javad
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۰:۰۷
خيلي خوب نوشته شده ولي دو تا ايراد داره
1))خيلي متن طويله و عموم مردم حال ندارن كلش رو بخونن
2))اينكه هي آخر متن مينويسي (آيا مهندس موسوی و مشاورانش از اين موضوع غافل بوده اند؟!) ميخواهي بگي همه ي اينها برنامه ريزي شده بوده؟!
يعني مهندس موسوی و مشاورانش همه ي اينها رو پيش بيني كرده بودند؟
من فكر مي كنم اين فقط يه ابتكار سياسي بوده كه خيلي هم جالب بود ديگه مهندس موسوی و مشاورانش به اين فوايد دقيق كارسون فكر نكرده بودند
3))در ضمن مهندس موسوی و مشاورانش براي برد اومده بودند نه براي آشوبهاي بعد انتخابات (155369)
 
مصطفا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۰:۲۵
واقعا مطلب بسيار جالب و هوراه با استدلال بسيار قوي بود (155371)
 
برای فردا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۱:۱۲
این روزها با هر ترتیبی خواهد گذشت ولی سخن بزرگ حکمای فرزانه علم و مذهب این مرز و بوم از یاد نبریم که گناهکاران را بر دو صورت تصویر کرده اند و به طور مثال در مورد شرابخواری فرموده اند: \" کسی ممکن است بر حسب غفلت چنین گناهی انجام دهد و بعد از ان متوجه شود و رجوع نماید ولی دیگری نیز چنین کند و در کنار ان نیز رباعیات خیام قرار دهد و بگوید این شراب می نوشم از برای عمل به منطق خیام! حساب این دو گنهکار به کل از یکدیگر جداست\" به نظر میرسد از پس انتخابات اخیر غربالی در جریان است تا شاخصی برای ایندگان برجای گذارد از این رو یادداشت اخیر را مصداق بارزی از فلسفه بافی بر خطایی هر چند مصلحانه میدانم که عواقب دشواری در پی خواهد داشت سخت است پذیرش انکه سیاست ما روز به روز با دیانت ما فاصله بیشتری پیدا میکند ولی ظاهرا مفر و گریزی از ان نیست (155372)
 
سیاوش آزرمی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۱۵:۳۶
خواهش میکنم نام عرفای بزرگ این مرز و بوم رو با دیدهای ظاهری خود خراب نکنید.
اگر مفهوم شراب از خم وحدت الهی رو نمی فهمید برید تحقیق کنید:
http://www.interuniversal.persianblog.ir
به قول حضرت مولوی:
ای ساقی جان پر کن آن ساغر پیشین را ---- آن راه زن دل را آن راهبر دین را
زان می که ز دل خیزد با روح در آمیزد ----- مخمور کند جوشش مر چشم خدابین را
خم​ها است از آن باده خم​ها است از این باده ----- تا نشکنی آن خم را هرگز نچشی این را
آن باده بجز یک دم دل را نکند بی​غم ----- هرگز نکشد غم را هرگز نکند کین را
یک قطره از این ساغر کار تو کند چون زر --- جانم به فدا باشد این ساغر زرین را


جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه ---- چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند (156230)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۴۱:۴۸
برای فردا! فرض اولتان غلط است. به همین خاطر احساس، اندیشه و نوشته تان خطاست. (156270)
 
مهرداد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۲:۲۰
من مي خواهم ببينم 12000000 تحريمي كه اضافه شدند به چه كسي راي دادند؟ آيا كساني كه 30سال راي نداده بودند ممكن استبه احمد نژاد راي بدهند؟ آيا سال84 احمدي نژاد مگر در مقابل هاشمي قرار نگرفت و درحالي كه هيچكس عملكرد او را نديده بود بازهم هاشمي 10مليون راي آورد... و بجرات مي توان گفت تمام ان روستايي ها كه الان به اونا تكيه كرديد جز همون 17مليونند و توي روساهام تحريمي به ندرت پيدا مي شه... لاوه بر اون در اين 4 سال خيلي از كساني كه به احمدي نژاد راي دادند برگشتندو به اين ترتيب كساني كه اين دور حتما به اون نه مي گفتند حدود 25000000بودند نه 14000000 (155374)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۳:۳۲
1- قابل توجه اینکه تعداد واجدان شرایط افزوده شده اند.
2- در سال 84 شناخت درستی از منش رئیس جمهور وجود نداشت.
3- رئیس جمهور شدن احتیاج به رای دارد نه زور! (155654)
 
م.مرگان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۴۵:۲۶
اولا شما از کجا می گید 12000000 که اضافه شدند تحریمی ها بودند.
عده زیادی رای اولی ها بودند. یعنی به واجدین شرایط اضافه شده بود.
ثانیا خیلی از کسانی که دفعه قبل به هاشمی رای دادند این بار به موسوی رای ندادند


کلا مردم رای داده اند! حساب دو دو تا چهارتاست. نمیشه که رای مردم را عوض کرد تا به نتیجه ی دلخواه شما رسید.
اثر انگشت هر کسی پای رایش هست. همه هم یادشونه کجا رای دادند. کافیه دو تا صندوق را اینطوری بررسی کنند تا آبروی اینها از این بیشتر بره. (156174)
 
سید
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۵۸:۱۱
افرادی به خاطر جرأتی که احمدی نژاد از خود نشان داد در مناظره اش با مهندس موسوی (چه درست، چه غلط) به او رأی دادند. افرادی که تا به حال رأی نمی دادند، چون وضعیت را مناسب نمی دانستند و امیدی به بهبود آن نداشتند.
البته تعداد این افراد را من نمی دانم چقدر است. ولی تحلیل هایی این گونه، هیچ چیز را اثبات نمی کند. (155824)
 
امیری
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۵:۲۹
آقای مهرداد عزیز:

1- این عدد 12 میلیون را از کجا آورده اید؟
2- چه کسی گفته همه افراد اضافه شده به رای دهندگان، که 12 میلیون نبوده اند، تحریمی بوده اند؟ تحریمی های که خیلی هایشان سال 76 وارد شدند و به آقای خاتمی رای دادند.
3- شما جمعیت سنی اضافه شده به رای دهندگان را حساب نمی کنید؟ بخصوص الان که هرم سنی جمعیت در ایران در حال تغییر است و رشد جمعیت کم شده است.
4- چه کسی گفته خیلی از افرادی که 4 سال قبل به احمدی نژاد رای داده اند برگشته اند؟ شما آمار مشخصی دارید؟
و مهمتر از همه ...
5- تقلب یک جرم است که اثبات آن سند و مدرک معتبر میخواهد، نه تحلیل سیاسی و احساسات هواداران! (155908)
 
ali@ziba.net
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۵۰:۵۰
بيشتر به احمدي نژاد راي دادند آن هم به خاطر اينكه جامعه ما هنوز هم درگير كاريزماي منفي هاشمي است. موسوي هم اگر از همين سياست استفاده مي كرد و به مشاور بودن او افتخار نمي كرد بيشتر اين اراء را مي آورد. (155936)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۲:۵۷
سلام
اتفاقا خيلي از روستايي ها به دليل عدم شناخت آقاي احمدي نژاد، 4 سال پيش به اقاي هاشمي راي داده بودن و امسال بيشترشون به آقاي احمدي نژاد راي دادند. (156053)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۱:۳۱
در جواب اقا مهرداد باید عرض کنم که بر خلاف نظر ایشان خیلی ها از جمله خانواده بنده که دور قبل به اقای هاشمی رای داده بودیم این دور به آقای احمدی نژاد رای دادیم ضمنا من افرادی رو دیدم که برای اولین بار در این دوره به خاطر آقای هاشمی به اقای احمدی نژاد رای دادند و استدلالشان این بود که بالاخره کسی پیدا شده که جلوی منتسبان آقای هاشمی را بگیرد (156236)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۴۷:۳۷
حداقل نظرتان اینقدر غلط است که خود من اون بار به هاشمی و این بار به احمدی رای دادم. چون هاشمی را باتجربه تر میدانستم ولی احمدی نژاد قدرتمندتر ظاهر شد. هاشمی تبریک نگفت و مرتب سنگ اندازی کرد. احمدی نژاد اصولیتر از موسوی بود و منشش را تغییر نداد. (156277)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۵۸:۳۱
دوست عزیز این همه آدمی هم که رای ندادند فقط مخالفانی نیستند که شما تصور میکنید،
خیلی از مردم ما در روستا ها و نقاط محروم که هیچ توجهی بهشون نمیشد هم اولین بار بود که رای میدادند،چون اولین بار بود که یه سری هم به اونها زدند!
قبول کن که شما که اون طرف آبی جز تهران و چند شهر بزرگ از جای دیگه خبر نداری! (156287)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۸:۳۱:۲۲
سلام
- صرفاً همان 17 ميليون آلان بيشتر شده‌اند (رشد جمعيت خوانواده‌ها و تشابه راي خانوادگي-البته از اونور هم صادقه به اين ميگن رشد جمعيت مجاز)
- 27/17 معادل 63% كه تو اون 10 تا هم خيلي هاشمي بودن كه ايندوره احمدي شدن (روستاييان عزيز و ...-البته طبق فرمايش شما عكسش هم هست)
- نسبتشو نمي‌دونم ولي من كسي رو ميشناسم كه خيلي سال راي نداده و بعد از مناظره تصميم گرفته به احمدي راي بده-البته طبق فرمايش شما عكسش هم هست.
- در روزهاي آخر و نامه سرگشاده آقاي هاشمي براي خيلي‌ها مثل من اصلاً بحث سر انتخاب احمدي به تنهايي نبود. كاملاً جبهه‌اي كه احمدي معرفي كرده بود خودشو نشون داد و نا آرامي‌هاي اخير هم نتيجه همونه. حالا ديديد ما اشتباه فكر نكرده بوديم
نتيجه نهايي:
به جز نظرسنجي‌هاي درست و علمي تنها راه كه قانوني هم هست انتخابات و صندوقه. بابا حالا كه نميشه تخلفيو بصورت گسترده اثبات كرد چه اصراري بگيم مردم قبل از انتخابات با روز انتخابات فرق كردن. (156320)
 
حمید
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۰۱:۵۱
من و تمام خانواده ام در دوره قبل با اکراه به هاشمی رای دادیم ولی اینبار به احمدی نژاد رای دادیم خیلی های دیگه رو هم می شناسم که همین جوری بودن.اون موقع فکر می کردیم که هاشمی تجربه بیشتری داره و بهتره .حتی خونواده هایی رو می شناسم که نظام و رهبری رو هم قبول ندارن ولی به خاطر شجاعت احمدی نژاد بهش رای دادن.با این مناظره هایی که برگزار شد خیلی ها خودشون تصمیم گرفتن و رای دادن . (156789)
 
هموطن
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۵۴:۵۸
بله خيلي از افراد كه تا حالا راي نمي دادند همانطور كه موسوي پس از 20 سال احساس ترس كرده بود ترسيدند و البته اينها از خود موسوي ترسيدند!
من خودم شاهد اينگونه افراد بودم. (157152)
 
بهروز تهرانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۳:۰۵
با تشکر از نویسنده محترم متن اصلی . امیدوارم که حوصله کرده . متن بنده رو نیز بخونید:
مناسب دیدم من هم نکته ی دیگری رو اضافه کنم
بنابر اخبار منتشر شده
آقای موسوی ادعا کردن 30 میلیون رأی دارن
آقای کروبی 13 میلیون رأی ادعایی
آقای رضایی 9 میلیون رأی ادعایی
با اجازه دو تا دوتا ادعا هارا مقایسه می کنیم:
مجموع آرای ادعایی آقایان کروبی و موسوی برابر 43 میلیو رأی است که بیشتر ! از کل! برگه ها ی صندوق ها است. پس بدون استفاده از ادبیات آقای موسوی (= متهم کردن به دروغ گویی) باید گفت یکی از آقایون اشتباه ! می کنند.
مجموع آراء آقایان موسوی و رضایی برابر 39 میلیون . در نتیجه جایی برای آرای آقایان احمدی نژاد و کروبی نمی ماند. پس با استفاده از ادبیات خودمان یکی از این دو آقا هم اشتباه! می کنند.
مجموع آراء آقایان رضایی و کروبی و نیز آقای موسوی به فرض آن که آقای موسوی از آراء فعلی ( حدود 13 میلیون رأی) کمتر نباشد برابر 33 میلیون رأی می شود. در حالیکه در هیچ کدام از نظر سنجی های اصلاح طلبان و دیگران آقای احمدی نژاد کمترین نفر نیست (در نظر سنجی اصلاح طلبان ایشون دوم هستند ) مثلا حدود 13 میلیون رأی .
پس از آقایان کروبی و رضایی نیز یکی اشتباه ! می کند.
با توجه به آین گزاره ها حداقل دو نفر از این سه آقای معترض اشتباه ! می کنند.
برای مملکتم متأسفم که لا اقل نیمی از کاندیدا های ریاست جمهوری به این سادگی اشتباه! می کنند.
از اونجا که توی دانشگاه و به خصوص رشته من (= ریاضی کاربردی )در طی چهار سال به هر نحو بود! مارو منطقی کردند:
لطفا نقد ها خود تون را لااقل با دستورات زرتشت عزیز منطبق سازید ( پندار نیک ، گفتار نیک ،رفتار نیک).
و در مرحله بعد با دستورات پیروان اسلام.
و از بحث های احساسی و غیر علمی خود داری کنید.
در پناه یزدان پاک (155376)
 
ali@ziba.net
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۵۴:۰۱
اتفاقا اصلاح طلبان يادشان رفت يك كمي هم از زرتشت و اين شعار سه بخشي قاطي موج سبز كنند وگرنه حتما 3 برابر راي مي آوردند. 39 ميليون (155942)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۵:۱۹
پس تکلیف آرای خاموش چی میشه؟ (155381)
 
solmaz
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۹:۳۲
خواهش مي كنم روشنك خانم برو بخواب خوابت مياد. اگر مي خواهي بگي كه دانشگاه شريف همه حامي حامي اغتشاشگرا يعني موسوي هستن خيلي اشتباه مي كني. براي خود من و دوستانم كسر شان است كه از يك آدمي كه در مناظره هاش به ته ته په ته اوفتاد و اينقدر چيز چيز كرد تا وقتش تموم شه حمايت كنم. هر چند از احمد نژاد هم دل خوشي ندارم. موسوي گندشو در آورده. لازم بشه همه دوستانمون رو جمع مي كنيم به نامه درست حسابي مي نويسيم توي دهن شما و موسوي تون مي زنيم. (155670)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۴:۲۲
زحمت نكشيد
لحن مودبانه شما نشان داد كه چه شخصيتي داريد
شمايي كه ما رو اغتشاشگر قلمداد ميكنيد با اين حرفتون حرف رهبر رو هم زير سوال برديد
خدايا بر اين بيخبران رحمت فرست (155904)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۲:۱۱
ادب مرد به ز دولت اوست
هرچند خود آقای موسوی هم تو خیلی از موارد ادب رو رعایت نکردن. (156027)
 
عبداللهی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۷:۳۰
با سلام
بنده خودم در ابتدای دور شهر قم (جنب فلکه صفائیه)کبابی دارم ومهتابی های مغازه ام بیشتر سبز بودند اما چون حامی آقای دکتر احمدی نژاد بودم ناچار شدم در این مدت شیشه مهتابی هایم را عوض کنم تا دوستان حامی اقای موسوی مرا بعنوان موج سبز به حساب نیاورند. (155383)
 
رحیم
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۲:۲۵
برادر ارجمند آقای محمودی تحلیل شما کاملا درست و به جا بود. خود من در یک تحلیل سه روزه منتهی به روز انتخابات تمام طول مسیر اداره تا محل سکونت از خیابان نفت تا خیابان جمشیدیه تمامی ماشینهایی که در حال حرکت و یا ایستاده بودند و مزین به رنگ سبز بودند را شمارش نمودند. شما هم یقینا می دانید مثل تمامی دوستان سبز که همه علاقه مندان به آقای موسوی حتی یک تکه پارچه سبز را به وسیله نقلیه یا حتی خودشان وصل نموده بودند. اگر صد در صد نباشد حتما نود درصد اینکار را انجام داده بودند. در ضمن مسیر هم در شمال تهران بود و هم در خیابان شریعتی گروههای سازمان دهی شده از سبزها به وفور وجود داشت. اما نتیجه بررسی. در روز دوشنبه کل مسیر 65 وسیله نقلیه که آرم سبز داشتند یا سرنشینان انها سبز پوش بودند. روز سه شنبه 78 وسیله نقلیه و در روز چهارشنبه92 وسیله نقلیه . قابل توجه اینکه روز چهارشنبه تبلیغات شدت بیشتری هم داشت. در ضمن ساعت این بررسی بین ساعت 18 تا 30/19 بود. خب این یک بررسی ساده بود در مسیری که اولا بسیار شلوغ و پر تردد هست . ثانیا پایگاه اجتماعی آقای موسوی در اینجا بیشتر بود. به روشنی می شود دریافت که آقای موسوی و نزدیکانشان دچار توهم پیروزی و به اصطلاح سندروم آن شده اند. چرا که در این مسیر حداقل وسایل نقلیه حتی در صورت پارک بسیار زیاد می باشد و نهایت 95 وسیله نقلیه مزین به سبز نشانگر چه چیزی می باشد. این بررسی ساده و حتی بررسیهای عمیق دیگری نمی تواند رضایت آقا ی موسوی را فراهم آورد چون ایشان توهم پیروزی دارند. یک بعد قضیه هم شاید این باشد که آقای موسوی می دانند شکست بزرگی از رقیب انتخاباتی خورده اند ولی با این کارها خود و نزدیکانشان را سرگم یک سری بازیهای سیاسی می کنند. هرچه باشد ما دلیل بیست سال سکوت ایشان را هم فهمیدیم. (155392)
 
امیرعلی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۲:۴۶
این واقعیته . . .
مطمئنا حق ندارم این حرف رو بزنم ولی گاهی اوقات توی دل خودم می گم مردم اشتباه کردن ....
به هر حال این یه واقعیته که بخش بسیار زیادی از جامعه ما از لحاظ درک سیاسی در وضعیت خوبی به سر نمی برند . این برای دو طرف قضیه صدق می کنه ، هم برای اون هایی که به آقای موسوی رای دادن و هم برای اون هایی که به آقای احمدی نژاد . . . شاید بسیاری از ما شاهد بودیم که بعضی ها برای رای دادن به آقای موسوی یا رای دادن به آقای احمدی نژاد چه دلایل مسخره ای می آورن . . .

البته خیلی ها هم بودند که خیلی عادلانه و از روی اطلاعات صحیح بحث می کردن . فکر می کنم به جای این همه سر و صدا بهتر این افراد سعی کنند شعور سیاسی رو توی جامعه بالا ببرند. (155393)
 
باویلی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۴:۰۴
1- از شکل انتخاب شده برای خودروها مشخص است که این کارشناس چقدر بی طرف هستند!
2- دوست دارم تحلیل ایشان را در خصوص آراء رضایی و کروبی هم بدانم. آیا اگر حتی فعالین ستادهای کروبی به ایشان رای میدادند، رای ایشان بیشتر نمیشد؟ چگونه ممکن است طی 4 سال رای ایشان اینقدر کم شده باشد؟ یک آمار گیری از 1000 نفر صورت دهند و ببینند که آیا همین مناظره آخر رضایی برایشان حداقل یک میلیون رای جمع نکرد؟
3- آیا میتوانند شکل مشابه را با درصدهای 30 و 60 نیز رسم نمایند؟
4- ایشان خوب است مباحث شکنجه اعداد را مطالعه نمایند؟ (155396)
 
بابک برهانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۲۴:۱۸
خود بنده در تجمعات آخر شبی یکی دو بار شرکت کردم در برابر صد ها هوادار موسوی و احمدی نژاد به ندرت چند نفری هم هوادار کروبی بودند. (156010)
 
م.مرگان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۵۱:۱۸
دوست عزیز! اگر فعالین ستاد ایشون به ایشون رای میدادن
ولی شما دیدید که ندادند! آقای کرباسچی معاون ایشون هم نداد و جلوی دوربین دانشگاه امیرکبیر به همه توصیه کرده که کروبی ها به موسوی رای بدن . چون کروبی رای نمیاره؟

به نظرم این دو تا نکته ی مهم رو نشون میده:
1- ایشون فهمیده بوده که کروبی رای قابل ملاحظه ای نداره.
2- ایشون فهمیده که میرحسین هم آنقدر رای نداره که بتونه با احمدی نژاد به دور دوم بره! و این بوده که تشویق کرده همه به میرحسین رای بدن. وگرنه اگر رای میرحسین آنقدر که میگن زیاد بوده چه نیازی بود کرباسچی دست به چنین خیانت زشتی نسبت به کروبی بزنه؟ (156184)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۲۷:۳۹
وقتی مشاور ارشد آقای کروبی (کرباسچی) به ایشون رای نمی ده و می گه ایشون رای نمیاره به موسوی رای بدید، شما انتظار دارید چقدر رای بیاره ایشون. (156534)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۵:۵۳
کاملا یک تحلیل غلط و منظور دار بود
من خودم هم به آقا موسوی رای ندادم ولی خوب این روش تحلیل اشکالات زیادی دارد و شک دارم از طرف یک استاد طرح شده باشد (155401)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۸:۰۱:۵۳
جدیدا هر کی میخواد حرفش تاثیر گذار باشه میگه من به فلانی رای ندادم ولی...
شما اگه میگی اشتباهه دلیل بیار! (156291)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۶:۲۱
جالب بود
باید این نکته هم در نظر گرفت که با جوی که بوجود آمده بود(بخصوص در دانشگاه ها) بعضی از طرفدار های احمدی نژاد نظر خودشون اعلام نمیکردند (155403)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۳۶:۴۸
در اینترنت هم همین طور بود و اصولا یک حالتی که این گروه سبز پوش ها (همون دوم خردادی های سابق) دارند همینه که فشار روانی ای ایجاد می کنند که مخالف رو له می کنه، و این باعث می شه خیلی ها به خاطر این که فشن شده و نمی شه همرنگ جماعت نبود، باهاشون همراه بشن و بعلاوه کسایی که نمی خوان همراه باشند باهاشون و روشون نمی شه تو روشون بگن، با گفتن این که من رای نمی دم یا بهونه هایی شبیه به این فقط از شر یک سری توهین راحت بشن. (156545)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۰:۵۹:۵۰
شب انتخابات در همين سايت ديدم كه آقاي احمدي نژاد در كشورهاي خارجي هم داراي اكثريت آرا هستند. موارد ذكر شده فوق به هيچ وجه شامل آنان نمي شود
دانشجويان عزير چه نظري دارند؟ (155411)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۰:۲۱
برادر دانشجو و فکور ، و اساتید و دانشجویان محترم دانشگاه صنعتی شریف ، از تحلیل آماری ، علمی و جامعه شناسانه شما استفاده کردیم . ای کاش این تحلیل چند روز قبل از انتخابات و در شور موج سبز پر هیاهو ارائه میشد ولی برای همه حتی خود موج سواران سبز هم قابل استفاده بود . (155412)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۰:۴۵
سلام
درود بر شما. که از دانشگاه ما دفاع کردی. ریاضی یعنی منطق یعنی عقلانیت.
دوست عزیز از خدا بخواهیم که دیدگاه همه ی ما ملی باشد نه شهری.
چو ایران مباشد تن من مباد
نه چون تهران مباشد ایران هم مباد (155413)
 
روح الله
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۰:۵۴
همونطور که داد بزنی و همه جا جار که\" رای ما میر حسین\" آلودگی صوتی ای بوجود میآره که ناخود آگاه به بعضیا تلقین میشه که صد در صد ایشون انتخاب میشه این موج سبز هم یجور آلودگی تصویری بوجود آورد با این کارکرد(منظور از آلودگی ازدحام صوت یا تصویره)
همه میدونن انقلاب ما از کدوم مناطق شکل گرفت. همون مناطق هم همیشه تعیین کننده بودن (155414)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۵۵:۳۳
شبها تکبیر میگویند و بعد ناسزا میگن. شاید اطراف ما ده درصد باشند ولی فعلاً چون آلودگی صوتی از اونهاست فکر میکنند همه با آنهایند. (156283)
 
محفوظ
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۲:۵۸
این نظریه شما شاید درتهران صادق باشد ولی در شهرستانها صدق ندارد.
بطور نمونه به من صدها اس ام اس زده شد وهمچنین دوستان زنگ زدند ولی رای من تغییر پیدا نکرد. من هم از خیلی ها که میشناختم پرسیدم اکثرا به برنده فعلی رای دادند (155416)
 
دانشجو
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۵:۰۴
آقای موسوی در این مدت با وارد کردن اتهامات سنگین و دروغ، به دولت و صدا و سیما و توهین به کارمندان شریف این سازمان ها و حامیان مردمی دکتر احمدی نژاد، ضربات و لطات جبران ناپذیری به آن ها وارد کرده است
خواهشمند است از طریق قانونی، این اتهامات دروغین را پیگیری کنید و هزینه لطمات وارده به مردم و لکه دار کردن نام بسیج و دولت و رسانه ملی و حامیان احمدی نژاد را از این اتهام زنان دروغین بستانید .
ایشان باید پاسخگوی این فجایع باشند (155419)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۵:۰۴
جالب بود پیشنهادم ارائه این مسئله در صدا وسما است (155420)
 
امیری
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۶:۵۲
مطلب جالبی بود، از تهیه کنندگان و سایت الف متشکرم.
بخشی از احساس طرفداران مهندس موسوی در تهران که گمان می کنند رای اکثریت با ایشان بوده است به همین دلایل می باشد. اما نکته مهم تر اینست که کل تهران و حومه فقط 5 میلیون از 39 میلیون رای را دارد.
هواداران مهندس موسوی باید همواره به خود یادآوری کنند که رییس جمهور را مردم ایران انتخاب می کنند و نه شهروندان تهران. (155422)
 
رحمانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۷:۴۱
سلام. خیلی جالب بود. اما چه فایده؟ این ها نابینا نیستند بلکه نمی خواهند حق را ببینند و گرنه مقاله قبلی الف در نقد نامه آقای موسوی به شورای نگهبان برای هر عاقل منصفی کفایت میکرد (155424)
 
م.مرگان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۸:۰۷
و دقیقا اگر چنین روندی را من که یک مشهدی مذهبی هستم دنبال کنم به همان نتایجی می رسم که آنها رسیدند.
یعنی من هم می گویم من از هر کی می پرسم به احمدی نژاد رای داده! پس این 34% موسوی از کجا آمده؟

شبها به افراد خانواده می گفتم بیایید ما هم بریم بیرون تا ببینند که ما هم هستیم. می گفتند این کار به معنی تایید بیرون رفتن آنهاست! + اینکه اکثر آنان دختر و پسرانی بودند که سن رای نیستند و جالب نیست ما مثل آنها رفتار کنیم!

حالا این به اصطلاح سبزها ما را به کل نادیده گرفته اند! و چنان می گویند ابطال انتخابات که گویی این عده اینطرفی آدم نیستند و رایشان حساب نیست! :( (155426)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۰:۱۷
اسمان و ريسمان به هم نبافيد! يك كلمه بگوييد اقاي احمدي نژاد تقلب نكرده بلكه در طول چهار سال گذشته با خاصه خرجي درامد نفت را بشكل وام و سهام و پول دستي به ملت بدبخت فقير بخشيده و انها هم به او راي داده اند. در واقع ايشان راي مردم را خريده همان كاري كه سابقا فئودال ها با رعيتها مي كردند.ضمنا چرا نامه كروبي به شوراي نگهبان را چاپ نمي كنيد؟ مگر شما سايت مثلا اطلاع رساني نيستيد؟ (155430)
 
جواب به پا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۶:۱۳:۰۱
اگر به مردم فقیر و بیچاره کمک بشه که میگین پول دادند و رای خریدند. اگه هم کمک نشه که میگین واااای، اینها مردم فقیر رو به امان خدا رها کردند. به کدوم سازتون بایر رقصید آخه؟
ضمنا فرض مبکنیم که احمدی نژاد پول نفت رو داده به به فقرا و بیچاره ها. آیا بهتر از این نیست که پول نفت توی جیب یک عده معدود و خاص بره و موقع انتخابات همه اون پولها به نفع یک کاندیدا هزینه بشه؟
یه چیزه دیگخ. شما یک سری به مناطق محروم بزن و بپرس از مردم که توی این چهار سال چه میزان کار برای آنها انجام شده. از راه و برق و تلفن و .... البته احمدی نژاد این کارها رو واسه خریدن انجام داده دیگه. من نمیدونم چرا دولتهای قبل به فکر خرید رای از طریق خدمت به مردم و کمک به قشر محروم جامعه نبودند؟
میدونی چرا؟ چون اونها پولهای نفت رو به خواص سیایسی، فرهنگی و اجتماعی میدادند تا زمان انتخابات بتوانند جو رو با حرفهای این خواص به نفع خودشون تغییر بدهند. پولهای کلانیکه به از طریق واگذاری صنایع و شرکتهای دولتی به خیلی از آقازاده ها در دولتهای قبل انجام شد به چه نیتی بوده؟ بهتره که سرمون رو توی برف فرو نکنیم و حقایق رو ببینیم.

ضمنا پولی که به روستادیان و دیگران تحت سهام عدالت داده شد، پول نفت نیست. بلکه سهام کارخانجات و شرکتهای دولتیه که طی این 4 سال به بخش خصوصی واگذار شده. لطفا یک کمی مطالعه کنید. (157644)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۰:۳۰
دوست عزيز نظرات متيني را بيان كرده ايد ولي از قديم گفته اند كسي كه خواب است را مي توان بيدار كرد اما كسي كه خود رابه خواب بزند با توپ هم نمي توان از خواب بيدار كرد حالا حكايت اين دوستان مخالف وضع موجود است كهآنان اصولا هيچ منطقي را برنمي تابند و به همين دليل همه ي ساز و كارهاي قانوني را ملغي مي خواهند آنان خود و نظرات خويش را فراتر از قانون مي انگارند و به همين دليل است كه هيچ سخن آنان نشاني از قانون را نمي رساند اينان تنها محور رامنيت شخصي خويش مي دانند (155431)
 
ایرانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۰:۳۸
سلام. اول این را بگویم که متاسفانه دایره گزینشی سایت شما هم روز به روز تنگ تر می شود. من خودم از کسانی هستم به شخصی غیر از احمدی نژاد و موسوی رای دادم. در چند روز گذشته چندین نظر کاملاً مؤدبانه و منطقی فرستادم که متاسفانه هیچیک از آنها منتشر نشد. امیدوارم این یکی به سرنوشت آنها دچار نشود.
تحلیل فوق، تحلیل جالبی بود. من هم تا حدود زیادی با آن موافقم. ولی به نظرم بهتر است از ادله آماری طرف مقابل هم نمونه هایی بگذارید تا مردم بتوانند خودشان قضاوت کنند. حتماً در چند روز گذشته در مورد بررسی های انجام شده توسط قانون بن فورد (که مربوط به نحوه توزیع رقمهای 0 تا 9 در اعداد تصادفی با توزیع نرمال است و برای بررسی صحت نتایج انتخابات در همه دنیا استفاده می شود) چیزهایی شنیده اید. متاسفانه چندین بررسی انجام شده بر اساس این قانون (که یکی از آنها را خود من انجام داده ام)، همگی نشان از عدم صحت اعداد ارائه شده توسط وزارت کشور دارند. اگر تمایل داشتید، به بنده ایمیل بزنید تا یک نسخه از آن را برایتان ایمیل کنم.
امیدوارم همانطور که به این دانشجوی عزیز دانشگاه شریف اجازه داده اید که تحلیل آماری و زیبای خود را ارائه کند، برای بنده نیز این حق را قائل شوید. پاینده باشید و سربلند. (155432)
 
صابر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۱:۱۲
با توجه به رخدادها ي ايام انتخابات تحليل منطقي و بر گرفته از روح حاكم برطبقات اجتماعي تهران بنظر ميرسد.هر جند موضوعات مربوط به جريان كوتاي مخملي يا گل رز را نبايد فراموش كرد .ادعاي تقلب توسط اقليت انتخابات يكي از اجزاء فرايند كودتاي مخملي است. خوشبختانه با ارائه آمار صندوقها توسط مجريان مربوطه كه در حال انتشار مي باشد،اين شبهه بطور كامل برطرف خواهد شد. (155433)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۱:۳۷
نرود میخ آهنین در سنگ
از اونجایی که دکتر احمدی نژاد گفته ایران فقط تهران نیست و همه باید از امکانات کشور به یک اندازه بهره مند شوند هم میهنان تهرانی که تا قبل دوره نهم خودرا برتر و مالک ایران میدانستند با مشکل مواجه شدند و حال برایشان سخت است که نتوانند رایشان را بر کل ایران بقبولانند و همه این استدلالات را قبول دارند و بر زبان نمی آورند (155434)
 
طاها
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۲:۰۷
با سلام
اگر منظور سایت ارائه یک بحث علمی است تا توسط ریاضیات مغالطات روانشناسی را نشان دهد پس لطفا این توضیح ساده را هم به همان فرم در کنار توضیحات این دوست ریاضی دان مان بنویسید تا لا اقل ریاضی از دامن سیاست پاک بماند :

آنجا که دوست ما گزارش ها را با هم جمع کرده اند و عدد 70% را به دست آورده اند یک اشتباه ساده محاسباتی وجود دارد !

در هر کدام از حوزه ها افراد سفید هم گزارشی دارند ( و باید محاسبه شوند ) یعنی در حوزه دوم عدد 1*10% هم باید تفریق شود . چون مبنا گزارش گیری از همه است . به عبارتی دیگر چون در ستون اول از همه 10 نفر گزارش گرفته اید در سایر ستون ها هم باید همین قاعده رعایت شود و در آن صورت حاصل جمع عبارت همان 50% خواهد بود .

خواهش می کنم با درج مناسب این پیام از دانشکده ریاضیات شریف و درس ریاضی معذرت خواهی کنید . لا اقل ریاضی را در مسلخ سیاست سر نبرید .

اگر هم هدف یک بحث ریاضی نیست و تنها گمراه کردن مخاطب است که سعی خود را بکنید اما بدانید پیروزی از آن حقیقت است . (155435)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۱:۴۵
سلام خدمت دوست طرفدار حقیقت عزیز

به شما توصیه می کنم یک بار دیگه مطلب اصلی رو مطالعه کنی این آمار گیری به یک واقعیت به نام \"توهم سبز\" اشاره دارد و می خواهد بگوید اگر ما مبنا را سبز پوشان برای آمارگیری بگذاریم دچار چنین اشتباهی در نتیجه گیری می شویم.

شما اگر نگران آبروی ریاضیات هستید بهتر است در دفاع از آن بیشتر دقت کنید. (156237)
 
دانشجوی شریف
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۰:۲۹:۵۹
با سلام
اشکال شما وارد نیست چرا که در این مقاله بحث شده که سبزها چقدر جامعه را سبز می بینند؟ و مبنا گزارش گیری از همه نیست.
این مقاله به طور علمی بحث می کند که سبزها جمعیت خود را بیش از آنچه هستند می انگارند. (156585)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۱:۵۲:۵۴
سلام
آقا طاها همانطور که در متن مقاله می تونید ببینید محاسبات از دیدگاه سبزها است. و هدف این است که نشان دهد ادعای یک عده برای پیروزی مطابق با مشاهده آماری شان چقدر خطا می تواند داشته باشد. (156644)
 
ghf
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۲:۱۶
سلام
غير از تهران من سه تا شهر ديگه سفر كردم اكثر خوش نشين با اين اقا بودند من از شهر خودم اطلاع دارم اكثر مردم به احمدي نژاد راي دادند راي ايران فقط تهران نيست بلكه استان تهران و ساير نقاط ايران هم هست (155436)
 
حقجو
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۲:۲۴
با سلام و احترام
بسیار امیدوار هستم که دوستان با هوشیاری و دقت نظر به بیانات ارزشمند مقام عظمای ولایت توجه فرمایند که سخنان ایشان فصل الخطاب است توجه شما را به چند نکته ذیل عرض می نمایم :
1- سبز پوشیدن و حضور بیشتر طرفداران یک نامزد آن هم در مناطقی از تهران و چند شهر بزرگ کشور به منزله رای بیشتر یک کاندیدا نمی باشد.
2- بسیاری از طرفداران کاندیدا با متانت و بردباری در دفاتر کار و منازل جریان انتخابات را پیگیری می نمودند و تبلیغات خیابانی را روشی مناسب نمی دانستند .
3-در انتخاباتها از میزان حضور طرفداران یک نامزد در کوچه و خیابان و اظهار نظر احساسی و بدون اساس اطرافیان نمی توان تلقی برد یا باخت یک کاندیدا را داشت و باید در این مساله دید ملی متناسب با توزیع جمعیت در روستاها، شهرستانها و شهر های بزرگ داشت.
4-خواهشمند است دوستان از بستگان یا نزدیکان خود خدمات دولت در روستاها و شهرستانهای کوچک را بپرسند و اطلاعات خود را در مورد رسیدگی به وضعیت اماکن تفریحی ، نقاط دیدنی ، جاده ها و خدمات شهری را در این زمینه افزایش دهند.
5- در تمام تحلیل ها بدون توجه به عنوان متن ، به طور کامل متن ها را خوانده و با آگاهی قضاوت فرمایند.
6- تصمیم گیری در شرایط عادی امری مهم و دشوار است چه رسد در شرایط احساسی ؛ لذا خواهشمند است دوستان دست به قضاوت عجولانه نزنند. (155437)
 
شهروند
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۴:۳۵
از لحاظ تئوري زيباست حتماٌدر دفاعيه ارشد بشرط اينكه وزير علوم از دولت كنوني باشد موفق ميشوي پيشنهادم اين است كه ارائه بدهي دكترات تضمينه دوم شما شريفيها خيلي باهوش وشريف هستيد لطفاٌ يه چنين تحليلي رو جهت ارائه گزارش آمار صندوقهاي راي وزارت كشور ودليل اينكه به چه دليل تحليلي آماري ميتونه ضريب زاويه رشد منحني آمار خوانده شده روز 23 خرداد ثابت باشد؟. (155438)
 
بابک برهانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۰:۳۸
دوست عزیز اگر از ابتدای آمار تا انتهای آن را پی گیری میکردید می دیدید که به تدریج که شهر های بزرگ اضافه شدند آرای احمدی نژاد از 69 به 62 درصد شیب منفی داشت. و آرای آقای موسوی نیز به همین مقدار رشد داشت . (156023)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۰:۱۹:۱۸
دوست عزيز (155438 ) -سلام
به نظر مياد از حساب حداقل شيب خط رو بلدين.
من ديگه مجبورم رك بنويسم.
اگرچه بدم مياد ولي اينو ميگم كه خيال نكنين بي‌سوادم. من فارغ‌التحصيل ارشد مكانيك شريف و ورودي امسال دكتراي همونجا هستم.
من اين موضوع رو ظهر 23 خرداد (در حين اعلام تدريجي آرا) براي يكي از اساتيد شريف هم ثابت كردم. عجيبه، يا شما سواد نداري يا مغرضي. حالا خوب دقت كن.
مثال زير رو ببين (نا منطبق بصورت كامل ولي شما خودت مي‌توني با آماري كه اعلام شده صحتش رو بررسي كني):
- تهران 50-50 به نفع موسوي 5 ميليون نفر شامل 2000 صندوق 1000 تايي، 1000 صندوق 2000 تايي و 100 صندوق 10000 تايي
مشهد 60-40 به نفع احمدي 2 ميليون نفر شامل 1000 صندوق 1000 تايي و 500 صندوق 2000 تايي
اصفهان 70-30 به نفع احمدي 4 ميليون شامل 1000 صندوق 1000 تايي و 500 صندوق 2000 تايي و 500 صندوق 4000 تايي
اگر فرض كنيد در سه دوره 5، 8 و 18 و 24 ساعته صندوق‌ها به ترتيب 1000، 2000، 4000 و 10000 تايي تموم بشه و فرض منطقي كه صندوق‌هاي هر دسته يا هر كدام متناسب با آمار استان و يا مجموع آنها متناسب باشه (تو نتيجه فرقي نميكنه) به صورت زير:
فرض اول كه ساده‌تره(ولي تو نتيجه فرقي نداره): هر صندوق متناسب با كل باشه
در 5 ساعت اول
از تهران 2 ميليون با نسبت 50-50، از مشهد 1 ميليون 60-40 به نفع احمدي و از اصفهان 1 ميليون 70-30 به نفع احمدي كه ميشه 2300000 احمدي و 1700000 موسوي
در 8 ساعت علاوه بر فوق
از تهران 2 ميليون با نسبت 50-50، از مشهد 1 ميليون 60-40 به نفع احمدي و از اصفهان 1 ميليون 70-30 به نفع احمدي كه ميشه 2300000 احمدي و 1700000 موسوي و در مجموع 4600000احمدي و 3400000 موسوي
در 18 ساعت علاوه بر فوق
از تهران توقف، از مشهد توقف و از اصفهان 2 ميليون 70-30 به نفع احمدي كه ميشه 1400000احمدي و 600000 موسوي و در مجموع 6000000 احمدي و 4000000 موسوي (به توقف در افزايش آرا هم دقت كنيد، همونيه كه پيش هم اومد)
و در نهايت تنها از تهران 1 ميليون با نسبت 50-50 كه در نهايت ميشه 6500000 احمدي و 4500000 موسوي
روش بالا رو ميشه براي صندوق‌ها بصورت معقول و رندوم متفاوت فرض كرد فقط بايد نتيجه نهايي از تركيبشون براي هر فرضي كه ميكنيد فرق نكنه
دقت كنيد
كه نسبت در تمام آرا كه به تدريج اعلام ميشه تقريباً ثابته
57-57-60-59
حالا بحث دو نفر ديگه، آراي باطله (اگر چه كم هستن) و گرايش صندوق‌هاي بزرگتر به آقاي موسوي رو در نظر بگيري مي‌بينيد كه 70 درصد و نيل به 60 درصد با اتمام صندوق‌هاي بزرگ كاملاً علمي و منطقيه.
بحث بالا رو سريع نوشتم و بدون برنامه قبلي و هيچ بعيد نيست غلط محاسباتي داشته باشه چون شخص ديگه‌اي چكش نكرده. منظورم روش كاره و همه عزيزان مي‌تونن براي خودشون اينكارو انجام بدن(با توجه با آمار صندوق به صندوق ارائه شده)
با تشكر (156427)
 
کاوه
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۱:۱۵:۴۸
جالب بود اما دير ! در اين برهه حساس جاي رفع شبهه شما مدام دنبال اثبات چه هستيد ؟
...
اين کار هاي آماري و علمي ! در مقطعي که جمعيت کثيري صحبت از عدم تاثير رايشان مي کنند دردي را دوا نمي کند .
مهندس موسوي بارها درخواست يک برنامه تلويزيوني يراي کنترل جمعيت معترض و در عين حال شفاف کردن فضا را داشته است .اگر دولت و مسئولان صدا و سيما مطمئن هستند که مشکلي در روند انتخابات وجود نداشته است اين گوي و اين ميدان .
در ضمن دانشجويان دانشگا هها در اين برهه به نظر مي آيد که سوگوار از دست دادن دانشجويان مظلوم دانشگاه تهران هستند و دانشجويان دانشگاه شريف نيز در يا استعفا جمعي اساتيدشان رمقي براي کارهاي آماري نبايد داشته باشند .
....
لطفا در درج نظرات سليقه اي عمل نکنيد . (155440)
 
رحمانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۰۶:۲۶
عزیز دل دانشجویان سوگوار کدام یک از شهیدانشان هستند؟ مردمی که در آزادی کشته شدند یا کوی؟ لطفا جو سازی را بس کنید (156358)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۹:۵۷
دوست عزيز اين جو و فضا را خود موسوي با بيانيه دادن آغاز كرده است چراايشان به جاي بيانيه به رسانه هاي خارجي همان ابتدا به شوراي نگهبان شكاي نكرد و ياحتي به ديدار رهبري نرفت؟ چرا پيش از بازگشايي صندوق ها مصاحبه گذارد و خود را رئيس جمهور ناميد؟ آيا اينها نشان از اين نمي دهد كه ايشان بنايش بر تظاهرات خياباني بوده است و الان هم نمي گويد تقلب شده است زيراتقلب با بازشماري قابل روشن شدن است ايشان مي گويد انتخابات باطل شود و رطب و يابس مي بافد شما همين نامه اي كه روز شنبه به شوراي نگهبان نوشبه را بخوانيد اينكه ناظرهاي من در برخي صندوقها نبودند يا دير رفتند يا نمي دانم راهشان ندادند خوب همهي اين صندوق ها بزشماري شموند و مدارك راتطبيق دهند تا مشخص شود اما ايشان مي خواهد در كنجي بنشيند و دائم بيانيه بدهد قصد شفاف سازي ندارد وگرنه در همان سايت خودش مي توانست باارائه دلائيل منطقي گفته تقلب را بيان كند نه اينكه دائم بگويد ابطال انتخابات ... بهنظر مي رسد موسي در راهي قدم گذارده كه هيچ دليلي براي ادعاهاي پيشين خود ندارد و تنها براي كم نياوردن مي خواهد با شورش و اغتشاش و راه پيمائي به زور نظرات خود را اعمال كند و اخيرا نيز خود را به عنوان قهرمان آزادي جا بزند در حالي كه قهرمان آزادي بايد دلايل منطقي ارائه دهد نه در كف خيابان بلكه با استناد به قانون (156839)
 
مرتضی لک زایی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۴۳:۱۶
من فقط این وسط دلم برای مردم زحمت کش روستاها و شهرهای کوچیک میسوزه. کسایی که همشون اومدنو رای دادن ولی هیچ ادعایی هم ندارن. قشری که حدود50 درصد رای دهندگان از اونا بودن. انسانهای ساده ای که نه از میتینگ و جنجال های سیاسی چیزی میفهمن نه از انقلابهای مخملی و ... . اونا کسایی هستن که این انتخابات رو عرصه ای برای ابراز وجود ملی میدیدن. کسایی که اونقدر تحقیر شدن که دیگه شاید تا چند سال پیش فکر نمیکردن حقی هم تو این مملکت دارن. همونایی که با رایشون همه معادلات رو بهم زدن. و چقدر این نتایج برای عده ای سنگینه. کسایی که با میتینگ هاشون تو شهرای بزرگ چه شعارهایی که نمیدن. من نمیگم این عده ی اخیر هموطنان ما نیستن نه. من میگم که اون روستایی زحمت کش هم آدمه! (155653)
 
mmr
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۵۱:۰۱
جالب بود. فکر میکنم دیگه حنای آقای موسوی برای عموم ملت رنگی نداره و بهتره به اراده عموم مردم تمکبن کند. بنده به دلیل شرایط کاری به طور مستمر با شهرستانها در تماس و رفت و آمد بودم و در این شهرها خبری از موج سبز نبود. امیدوارم آقای موسوی سهواً ادعای تقلب و تخلف را مطرح کرده باشه نع عمداً و از روی عوام فریبی! (155673)
 
میر حسین
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۵۱:۴۹
آقا من قانع شدم دیگه اعتراضی ندارم (155677)
 
شهاب
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۵۴:۵۵
سلام
نیازی به این همه آمار نیست
اگر کتاب مغالطات نوشته آقای علی اصغر خندان را بخوانید با این فرم مغالطه آشنا می شوید
خوشبختانه این کتاب مدتها قبل از این انتخابات نوشته شده و مطالب آن کلی است
این را از آن جهت گفتم که دوستان من استدلال را اگر از طرفداران احمدی نژاد باشد نمی پذیرند (155685)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۱:۵۶:۲۷
شما که این کتاب رو خوندید بفرمائید مغالطات رو روشن کنید.
خود حرف شما هم نوعی مغلطه است. (156645)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۲:۵۹:۱۶
دوست عزیز تحلیل جالبی بود اما این تحلیل خالی از اشکال نیز نیست.
- در مورد جامعه آماری اولی شما یکنواختی و یکسان بودن در ارتباط افراد با همدیگر را از قلم انداخته ای.فردی که در گوشه ها و روی اولین ستون ست و برایش 100 درصد در نظر گرفته ای با سه یا پنج نفر در ارتباط است در حالی که افراد وسط با هشت نفر. این مشکل از آنجا ناشی میشود که شما جامعه آماری را به صورت یک مستطیل آن هم با مهره های ثابت در نظر گرفته ای که درست نیست و باید به صورت کروی یا حالتی که یکنواختی در ارتباط برای همه برقرار باشد در نظر گرفته شود.خب ایراد این قضیه این است که تو برای آنها 100 در نظر میگیری در حالی که آنها واقعا 100 مشاهده نکرده اند که این نکته با قرار دادن جامعه آماری مشابه در کنار این جامعه(تکرار آن)، کاملا مشهود است.
- در مورد مشاهدات صفها بستگی دارد به نحوه نتیجه گیری. فردی که مشاهده می کند گزارش میدهد که 100 یا 90 یا ... درصد دراین حوزه به شما رای دادند. خب منظقی است که باید این درصد در کل افراد حوزه ضرب شده و برای تمام حوزه ها جمع و در نهایت بر کل افراد تقسیم شود که همان روش درصدگیری درست است. بدیهی است که هر نحوه دیگری برای محاسبه درصد، به نتیجه گیری غلط منجر میشود.برای مثال دو ستون آخر را درنظر میگیریم که سبزها 5 درصد طرفدار دارند. برای این دو ستون همان روشی که شما ذکر کرده ای به همان 5 درصد می رسد ولی اگر سه ستون در نظر بگیریم دو نفر 20 مشاهده می کنند و یک نفر 10. میانگین هم که بگیریم حدود 16 میشود در حالی که واقعا 10 درصد سبز داریم.خب این میانگین گرفتن به این طریق غلط است و هر که انجام دهد نتیجه اشتباه میگیرد. یک فرد جامع نگر از مشاهدات تمام افراد از \"یک صف\" میانگین میگیرد و سپس در جمعیت آنجا ضرب کرده و با روشی مشابه برای بقیه صفها عمل نموده و در نهایت با هم جمع و میانگین میگیرد نه از مشاهدات همه یک دفعه میانگین بگیرد و من مهندس موسوی را به عنوان یک فرد جامع نگر می شناسم.
البته نظر شما در مورد مشاهدات تک تک افراد شرکت کننده درست است. بیشتر افراد (ستونهای ششم تا نهم در مجموع 40 نفر(73 درصد کل سبزها))بیشتر از 50 درصد مشاهده میکنند و مابقی (15 نفر(27درصد کل سبزها)) کمتر یا مساوی 50 درصد. ولی فردی که بالا نشسته نباید چنین اشتباهی بکند که قطعا نتیجه درستی نخواهد گرفت.
- در مورد بقیه مطالب هم نمیتوان بحث چندانی کرد و صرفا یک نظر شخصی است و زیاد قابل اثبات و دفاع نیست. مثلا من خودم نه خودرویی دارم و نه در محله مان جزء مناطق بالای شهر است. نه پولدارم و نه اضافه کاری تبلیغاتی کرده ام و ....ولی مهندس موسوی را به دلیل تجربه و مدیرت عالی در زمان جنگ و فهم، خرد و شعور بالا به همه ترجیح داده ام.
-نکته آخر اینکه تمام این موارد فرع بر قضیه است. باید یک سازوکار روشن و شفاف در نحوه تبلیغات قبل از انتخابات، برگزاری آن و خصوصا شمارش و اعلام نتایج تعبیه شود به نحوی که همه چیز آنلاین برای همه افراد ذینفع قابل رویت و پیگیری باشد تا جای هیچ شک و شبهه ای نماند.تا این سازوکار ایجاد نشود و صرفا به گفتن اینکه ما امین هستیم و ما آدمهای خوبی هستیم و از ما تقلب به دور است و امکان ندارد شش نفر فقیه جانبداری کنند و به حرفهایی از این قبیل بسنده شود این تردید و بی اعتمادی برطرف نخواهد شد. اکثریت قریب به اتفاق جوانان و مردم اگر واقعا برایشان مسجل باشد که فلانی رای آورده به نظر اکثریت احترام می گذارند ولی مشکل این است که این سازوکار روشن و شفاف حالا حالا ها کار دارد ایجاد شود و کماکان این بی اعتمادیها نیز وجود خواهد داشت.
در مورد قبل از انتخابات رییس جمهور مملکت با متهم کردن یک فرد مشهور و قهرمان بازی تبلیغاتی و...سعی میکند خودرا قهرمان مبارزه با زورگویی و فساد و... معرفی کند تا رای بیشتری جمع کند و هیچ نهادی هم بازخواست نمیکند که این راست میگوید؟دروغ می گوید؟چرا با آبروی آدمها بازی میکند؟چه بسا اگر همین مورد بررسی میشد و وی محکوم میشد از صلاحیت ریاست جمهوری می افتاد و دیگر این مشکلات پیش نمی آمد.
در طرف دیگر هم گفته شد این حرفهایی که زده می وشد همه دروغ است و از صهیونیستها گرفته شده و....خب بررسی اینها کاری ندارد اگر واقعا اراده ای برای روشن کردن مردم و مسیر انتخابات وجود می داشت بلافاصله (قبل از انتخابات)از متخصصین بیطرف و باتقوی دعوت میشدتا این امار و ارقام را بررسی کنند و مشخص کنند فریبکاری است یا سیاهکاری؟ ولی افسوس، بعضی وقتها گرهی که با دست گشوده می شود را بعدا نمیتوان با هیچ چیزی باز کرد. (155700)
 
ندا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۵۷:۴۴
این جمله شما به دور از بی طرفیه: «صرفا به گفتن اینکه ما امین هستیم و ما آدمهای خوبی هستیم و از ما تقلب به دور است و امکان ندارد شش نفر فقیه جانبداری کنند و به حرفهایی از این قبیل بسنده شود این تردید و بی اعتمادی برطرف نخواهد شد.»
شش نفر فقیه جانبداری نمی کنند قانون کاملا در این خصوص شفاف و روشنه. از صبح روز رایگیری تا زمان تجمیع آرا همه چیز تحت نظارته. در هر صندوق سه ناظر قانونی از طرف شورای نگهبان، وزارت کشور، مسئول حوزه (یک شخص عادی و از بین مردم) وجود داره به علاوه یک بازرس البته اینها به صورت رسمی مسئولیت نظارت و امضای فرمهای مربوطه رو دارند اما در هنگام رای گیری و نیز شمارش درهر حوزه تمامی 10 نفر افراد مشغول در حوزه شامل ناظرین کاندیدا حضور و نظارت دارند. فقط می مونه بحث تجمیع آرا که ناظر هر کاندیدا(به خصوص کاندیدایی مثل آقای موسوی که از نظر مالی خیلی هزینه کرده و توی اکثر صندوقها ناظر داشته) آرای حوزه رو به ستاد اعلام می کنه و تجمیع در هر ستاد هم صورت می گیره و میتونه نمونه آماری نسبتا کاملی از جامعه باشه. البته نمایندگان کاندیداها در زمان تجمیع هم حضور داشتن (با توجه به اعلام آقای شریفی راد)

امکان تقلب (اون هم در رقمهای بالا)خیلی کمه و باز هم تاکید دارم ساز و کار روشن و شفاف در رای گیری و شمارش وجود داره.

در ضمن یه سئوال: متخصص بی طرف و بی تقوا یعنی کی؟ (155951)
 
سلمان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۳۳:۵۰
سلام،

من در مورد ایرادات اشتباهی که به طریقه محاسبات گرفتید یا اینکه سایر موارد را بی تأثیر خواندید، نظری نمی دهم، اما واقعا نگران تصمیمات بعدی زندگیتان هستم با توجه به استدلال هایی که در مورد چرایی انتخاب آقای موسوی ارائه داده اید. هنوز هم با این همه اتفاقات وحشتناکی که رخ داده روی دلایلتان پابرجا هستید؟ (156257)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۸:۰۸:۱۴
خیلی از اطرافیان من بدلیل مطرح شدن آن بحثها در مناظره به آقای احمدی نژاد رای ندادند. آنطرف قضیه را هم درنظر بگیرید! شاید این استدلال از نظر جزئی مشکلاتی داشته باشد ولی با توجه به نظراتی که من از اطرافیانم پرسیدم فکر نمیکردم آقای موسوی اینقدر رای بیاورد.حداقل درباره ما صدق میکرد. (156300)
 
آزاده
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۴:۲۵:۰۶
موافقم . برای من همین بس است که بگویم موافقم . به شما و به همه دوستان عزیز وشریفی که دراین صفحه ارائه نظر فرموده اند درود می فرستم . به عنوان یک ایرانی به همه شما افتخار میکنم چون «دست کم» یک قدم از از «خود» فراتر رفته اید . نگرانم که اگر بگویم من دانشگاهی هستم! در معرض قضاوتهایی مشابه آنچه در بضی نظرات مطرح شده قرار گیرم. کما اینکه در روزهای گذشته مورد قهر برخی از دوستان طرفدار آقای دکتر احمدی قرار گرفته ام! ولی باور کنید من بیش از هر چیز به تفاهم نیاز دارم و این در حالی است که برای بیان بعضی مسائل و تفاهم ( و احیانا توافق) برسر آنها باید زمینه های اطلاعاتی وجود داشته باشد. آرزویم این است که روزی برسد که همه ما ( یا لا اقل تعداد بسیار بیشتری از ما )بتوانیم با هم گفتگو کنیم. باید به اطلاع شما برسانم در شهری که من در آن زندگی میکنم بدون اینکه بتوانم برایتان درصد و تعداد ذکر کنم به شکل بسیار آشکاری افراد با سطح تحصیلات بالاتر طرفدار آقای موسوی و افراد با سطح تحصیلات نسبتا پایینتر طرفدار آقای احمدی نژاد بودند.و این موضوع را من در بین افراد از طبقات اجتماعی مختلف ( که همگی محترم و شریف هستند ) شخصا ملاحظه نمودم. گرچه این برای هیچکس نمی تواند معیاری برای برآورد آراء باشد ولی آنچه مهم است و به نظر من اجحاف اصلی که طی سالهای گذشته برای من درد آور بوده است این است که تعداد بیشتری از افراد مطلع و دانشگاهی برضرورت اصلاحات اذعان دارند. ولی فرصتهای کمتری برای انتقال نظر خود به سایر افراد در اختیار داشته اند. در مقابل گروهی که با جریان اصلاحات موافق نبوده اند انواع امکانات و فرصتها را برای تبلیغ و ترویج نظر خود دراختیار داشته اند.تا وضع بر این منوال است ...ماها جز آدمهایی خار در چشم و استخوان در گلو نخواهیم بود. و آنچه البته به جایی نرسد استدلال کارشناسی است. (157380)
 
soodeh
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۰۰:۲۸
آقای محمد
سلام
ظاهرا شما در یکی از روستاها یا شهرستانهای بسیار کوچک رای داده اید که فاصله انداختن هر رای را یک دقیقه می دانید من که در دبی رای دادم و صد البته جمعیت در دبی بسیار کمتر از جمعیت هر کدام از صندوقهای تهران و دیگر مراکز استان و شهرهای پر جمعیت می باشد درست هم زمان با من اقلا 5 نفر دیگر کمتر از یک دقیقه رای خود را در صندوق انداختیم و شناسنامه مان را تحویل گرفتیم چون تعداد افرادی که در این کار همکاری می کردند زیاد بود همه کارها به سرعت انجام شد و در همان موقع هم همسرم در پاریس به همین منوال رای داده بود صد البته شما می دانید که در دبی و پاریس و تمامی مراکز رای گیری خارج از کشور رای آقای موسوی بیشتر از آقای احمدی نژاد بودالبته به گزارش وزارت کشور!ا(گر تقلب نپندارم چون خود من که به آقای احمدی نژاد رای داده بودم درست مثل حامیان آقای موسوی که انگار رای ایران همان چیزی بود که آنها در برگه مربوط به خود نوشته بودند و هر که غیر از آن نوشته بود یا ایرانی نبود یا احمق ) و من این نمونه گیری آماری را در دبی به وضوح مشاهده کرده ام پس من باید می پنداشتم که رای مال آقای موسوی است ولی من همان موقع به تهران به چند نفر از اقوام و دوستان زنگ زدم رای سعادت آباد واقعا مال آقای موسوی بود همین طور وای تجریش و الهیه ولی رای خیابان قزوین مال آقای احمدی نژاد بود همین طور رای میدان شهدا خیابان ایران و میدان خراسان با یک جمع بندی سطحی فهمیدم که آقای احمدی نژاد رای می آورد چون به طور عادی جمعیت جنوب شهر متراکم تر از شمال شهر است چون آنها در خانه های 50 متری آنهم 5 طبقه روی هم زندگی می کنند ولی شمال شهری ها از ویلاهای 2000 متری برای 3 حداکثر 4 نفر تا آپارتمانهای محقر 170 متری آنهم حداکثر برای 3تا 4 نفر البته من از مشخصات محله هایی چون شوش و رباط کریم و غیره چون هیچ وقت پایم را آنجا ها نگذاشته ام خبر ندارم ولی برای من که رشته مهندسی را در دانشگاه پلی تکنیک پاریس خوانده ام این جمع و ضرب بسیار آسان بود و نیازی به یک مدل آماری نداشتم شما که خود یک شخصیت علمی هستید چطور به این نتیجه رسیده اید خدا عالم است (155702)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۰۲:۳۱
انشاا... انتخابات 2 سال دیگر مجلس و 4 سال دیگر ریاست جمهوری خیلی از واقعیات را روشن خواهد کرد. تاریخ گویا ترین زبان حقایق است. مشخص خواهد شد که افزایش 10 تا 15 میلیون رای در تایید احمدی نژاد و طیف وابسته به ایشان بوده یا برای گفتن \"نه\" به ایشان بوده است. ملاقات ما 2 تا 4 سال دیگر... (155709)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۰۶:۳۷
دوست عزيز ابا اين تخريبي كه شماها از وجهه ي انتخابات ودولت انجام داده ايد معلوم است كه تعدادي را از راي دادن پشيمان خواهيد نمود ولي عزيز من حرف را بايد صندوق راي بزند نه شما و نه موسوي و نه احمدي نژاد مردم همه به عنوان مردم در پاي صندوق راي ... كه آنها هم حرف خود را زده اند ولي برخي دوستان خود رااز مردم والاتر و بالاتر مي دانند براي همين دائم عقل سليم غيرسليم را مطرح مي كنند (155842)
 
علی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۰۷:۱۹
چرا شما فکر می کنید علم امار تازه اختراع شده و فقط شما کشفش کردین؟ واقعا چی می شه که انسان چنین توهماتی پیدا می کنه؟ (155720)
 
فرهاد روستازاده
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۱۰:۲۸
به نظرم باید اصلاح طلبان برن قانونی رو توی مجلس تصویب کنن که بالا شهریا هر رای شان ده رای یک روستایی محسوب بشه. چون بالا شهریا باکلاسن،مانتوهای سبز تنگ می پوشن،تی شرتهای سبز رنگ خوشگل دارن شعارهاشون رو به انگلیسی و عربی می نویسن و از همه مهمتر کارهاشون بازتاب جهانی داره و بی بی سی میره سراغشون و کلی کلاس ایران رو توی سطح جهانی می برن بالا ! ولی روستایی ها تمبون های سیاه می پوشن و دستهای پینه بسته دارن از صبح تا شب کار می کنن و همین فارسی رو هم به زور میتونن بنویسن هیچ رسانه ای هم به سراغشون نمی ره.به احتمال قریب به یقین با گذراندن این قانون در آینده امید است که اصلاح طلبان حائز اکثریت آرا برای نشستن بر کرسی صندلی نرم ریاست جمهوری به دست آورند! پس زود باشید برید قانونشو بگذرونید که دیر نشه! (155726)
 
سلمان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۳۹:۳۹
سلام،

خدا حفظت کنه که این نظرت هم جامع بود هم مانع
اونقدر حرف تو همین چند خط نظر شما هست که هر کسی اهل پذیرفتن حرف حق باشه تا آخر عمر براش بسه
بارک الله فیک (156266)
 
فرهاد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۵۷:۱۰
شما فرض را بر پنجاه پنجاه مساوی محاسبه کردید در حالیکه طبق نتایج که برفرض صحیح باشد سی درصد به شصت وپنج درصد است پس طبق روش محاسباتی خودتان باید جو روانی باز به نفع احمدی نژاد می بود (155820)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۵۹:۳۰
من فکر میکنم آقای موسوی خود گرفتار تهمتی شد که به احمدی نژاد زد : توهم! (155826)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۵۹:۵۶
آقاي موسوي حتي اگر برنده هم مي‌شد اين اغتشاشات باز بروز پيدا مي‌كرد. اكنون اين اغتشاشات را به بهانه تقلب در انتخابات به راه انداخته‌اند، اگر هم پيروز مي‌شدند به بهانه اينكه ببينيد اكثريت با ماست! پس تمام ارگان‌ها اعم از مجلس و قوه قضائيه بايد نوكر حلقه به گوش ما باشند و هرچه ما مي‌گوييم را به انجام برسانند. ما فقط اينبار نيست كه با عملكرد اصلاح طلبان روبرو مي‌شويم كه! (155828)
 
مجيدl
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۰۲:۰۷
اقاي موسوي و اطرافيانش مردم رانشناختهاند همانطور كه دراين سي سال نشناختند. مردم بر اساس باورشان راي دادند وبهخود باختگان نه تاريخي گفتند شايد اين درس عبرتي باشد براي اناني كه هنوز به اين مردم ايمان ندارند. (155833)
 
جعفر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۰۵:۴۴
سلام شما که نظر سنجی کردید و دیدید که اکثر آنها یی که به موسوی می خواستند رای بدهند به خاطر نه به احمدی نژاد بود (155839)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۱۶:۱۶
اگر هر ماشین که از جلو ستاد موسوی رد می شد یک برچسب سبز به پشت آن زده شود و وقتی پس از رسیدن به مقصد متوجه شود که ناخود آگاه ستاد آقای موسوی بوده چه تغییری در احتمالات محاسبه شده داده می شود ( اتفاقی که برای خود من افتاد و به مدت نصف روز با برچسب سبز در خیابان تردد می کردم ) (155858)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۲۹:۵۶
اگه 22 خرداد عزت و افتخار ملي نيست ، پس چه افتخار است؟

چطور ، اين جمع كثير نتيجه 2 خرداد را (بقول شما حماسه و بقول ما باخت ) را بپذيرفتند و شما سالها از آن 21 ميليون راي حماسه ساختيد.

چطور شما ...... حرف خود را هم قبول نداريد، مگرچهارسال نگفتيدعوام فريبي كردند ، لا اقل مرد باشيد و براي توجيه شكست بگوييد آن عوام فريبي ها نتيجه داد.

آدمي به ياد بچه هايي ميفته كه تا ميبينه داره كيش و مات ميشه ، ميزنه زير صفحه شطرنج (155890)
 
رادمان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۰:۰۶
از ضرب و تقسيم دانشجويان دانشگاه شريف كه بگذريم، مطلبي كه مانند روز روشن است، پراكندگي طرفداران موسوي و طرفداران احمدي ن‍ژاد به شكل ساده به شرح زير است:

طرفداران احمدي ن‍ژاد به ترتيب:
1ـ روستاها
2ـ شهرك ها
3ـ شهرهاي كوچك
4ـ شهرهاي متوسط
5ـ شهرهاي بزرگ
6ـ كلان شهرها
7ـ تهران

طرفداران موسوي به ترتيب:
1ـ تهران
2ـ كلان شهرها
3ـ شهرهاي بزرگ
4ـ شهرهاي متوسط
5ـ شهرهاي كوچك
6ـ شهرك ها
7ـ روستاها

البته اين مسئله تقريبي است و استثناهاتي هم وجود داشت كه مي توان به بافت قومي و مذهبي اشاره كرد كه در اين زمينه مسئله تقريبا به نفع موسوي بود.

(توضيح: شكي نيست كه برتري انسان ها به شهري و روستايي بودنشان نيست بلكه به تقواي آنان است ولي اين را نيز بايد گفت كه متاسفانه دسترسي مردم ما به اطلاعات از تهران به سمت روستاها كاهش پيدا مي كند.) (155892)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۲:۴۸
سلام

مطلب زیبایی بود و من استفاده کردم
اما همانطور که خودتان اشاره کردید ، این مطلب چیزی را ثابت نمی کند.
مساله ای که من به عنوان یک رای دهنده با آن روبرو هستم ، عدم شفافیت از سوی وزارت کشور در ارائه آمار صندوق ها و هجوم یک طرفه تبلیغاتی صدا و سیما به نفع جناح حاکم است.
شخصا از به کار بردن لفظ \"ت ق ل ب\" پرهیز می کنم اما قبول کنید که رفتار متقابل بسیار شبهه برانگیز است.

به نظر می رسد گره ای که با دست گشودنی است ، در حال باز شدن با دندان است.

به امید روزهایی پر از امید ، دوستی و وحدت (155898)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۴:۳۸
فرض کنید همه اینها درست.
وزارت کشور چرا ریز آرا صندوق ها را اعلان نمی کند؟ (155906)
 
مخ
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۳۶:۱۵
سلام آقاي محمودي
واقعا متشكرم من كه واقعا استفاده كردم تازه فهميدم ما در سياه نمايي ها غرق بوديم و اصلا فكرمان كار نمي كرد بيشتر از اين علوم در سايتها بكار ببريد تا ما ديگر اغفال نشويم (155909)
 
جواد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۴۰:۲۲
سلام سوالم اینه که ایا شما فقط شمال شهریها که در کاخ های چند هزار متری را میبینید یا کلبه هایی که هر کدام دارای چند رای هستند و دنبال عافیت طتبی نیستند را نمیبینید؟در صندوق محل ما احمدی نزاد 784 رای موسوی 32 رای داشت و هکذا..الباقی؟ شما چند ماشین روبان سبز بند را باتک سرنشینی رای حساب میکنید؟ که در ایام تعطیل در ویتا های شمال و تفرجگا ها به سر میبرند اما ننه گلی عمه بانو .سیما .کشور .که با چشمان کم سو دست در دست عروسهایشان به احمدی نزاد را دادند را نمیبینید؟رای فقط شما مردم دنیا طلب و دنیا مدار نیستید ما که عملیاتهای مختلف را با نان های خشک شده مادرانمان و شال و کلاه های بافتنی خواهرانمان در قله.های بیزل دزلی مله خور مریوان وسردشت و بانه وقصر شیرین میجنگیدیم حاتا هم شما باز ما را نمیبینید در این جبهه فرهنگی و عقیدتی همان شیر دلان هستیم که بودیم. کلاه خود را قاضی کنید که رای مال ما مستضعفین است یا از افراد دنیا طلب و ثروت اندوز با مال حرام و حق کشی. (خدا همه ما را به راه راست هدایت فرماید انشاالله تعالی) (155922)
 
وحید
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۴:۴۳:۰۸
در بسیاری از بخشهای این مقاله نقطه ضعفهایی هست که نوشتن از آنها زمان زیادی میبرد... گذشته از این مقاله به گمان شما هزینه کدام یک از این دو بیشتر است:

1- برگزاری انتخابات مجدد با تامین شرایط نظارت کامل و مورد تایید مرحله به مرحله کاندیداها به گونه ای که هیچ کس توان تشکیک در ان را ننداشته باشد

2- دادن این همه هزینه برای بی اعتمادی (درست یا غلط) مردمی به داستان انتخابات و هزینه های بهره برداری بین المللی از این مسائل و عدم تبریک کشورهای موثر بین المللی و حتی عدم تبریم کثر مراجع و همه این هزینه ای که با صرف وقت ملت و دولت و مجلس و همه و همه در حال تلف شدن است و در نهایت بی اعتمادی (درست یا غلط ) به نظام؟



نتیجه ی انتخابات مجدد یا به نفع آقای احمدی نژاد خواهد بود که حقانیت ایشان ثابت میشود و یا نخواهد بود که حقانیت نظام ثابت میشود و رای مردم پس گرفته میشود و اعتماد دو صد چندانی بین مردم و نظام برقرار میشود این یعنی یک بازی برد-برد.... قطعا نظام کشور ما از شخصیت ها فراتر است و حفظ آن واجب تر.....

ضمن اینکه این مساله باعث نخواهد شد که در دفعات بعد هرکسی که رای نیاورد بهانه کند چرا که ما با تامین شرایط نظارت دقیق جلوی همه ی بهانه ها را از پیش میگیریم و در هر مرحله تایید کاندیداها را میگیریم و انتخابات یک روند روشن تر پیدا میکند (155925)
 
ايراني
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۱۴:۲۴
من آدم سياسي نيستم و فقط نظرم راجع به اين محاسبات را مي نويسم.
واضح است كه قبل از انجام محاسبات رياضي و كار با اعداد بايد منطق و فلسفه وجودي آن را به درستي درك كنيم. در غير اين صورت دچار اشتباهات بزرگي مي شويم و به جاي مدل كردن واقعيت با اعداد بازي مي كنيم.
براي مثال در قسمتي كه درصد راي دهندگان در شعبه هاي مختلف راي گيري محاسبه شده فرض بر اين است كه مثلا در شعبه اول كه همگي سبز هستند، همه به ستاد آقاي موسوي خبر مي دهند كه در اين شعبه 100% به شما راي داده اند. تا اينجا مشكلي نيست اما مشكل از آنجا شروع مي شود كه در محاسبات فرض شده آقاي موسوي 10 بار درنظر ميگيرد كه 100% به او راي دادند كه احمقانه است. مثل اينكه 10 نفر به شما خبر بدهند كه در ورزشگاه آزادي صد هزار نفر حضور دارند و شما نتبجه بگيريد كه يك مليون نفر آنجا حاضرند! (155989)
 
كيارش
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۱۴:۵۷
دوستان عزيز به نظر من بهتره از اين تاريخ به بعد به جاي اين بحث ها به كمك رئيس جمهور بريم و براي آباد كردن كشور عزيزمون تلاش كنيم. اين دليل نميشه كه وقتي مخالفمون راي آورده باهاش همكاري نكنيم. حالا معلوم هم نيست كه اگر آقاي موسوي رئيس جمهور مي شد مي تونست كاري انجام بده. (155990)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۲۱:۱۲
همه ایران تهران نیست و همه تهران محلات مرفه نیستند (156005)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۲۳:۱۳
لطفآ همه روستاییون و اقشار ضعیف رو به یک چشم نگاه نکنید روستایون زحمت کش هستن ،افراد ضعیف جامعه مانتو سبز ندارند ولی درک و فکر و منطق دارند و از لمس کردن تورم 25% عاجز نیستن! سیب زمینی هم نمیتونه باع رای دادنشون به دولت قبلی بشه،بسه دیگه توهین هم حدی داره
این چندمین نظرمنه که نمی زارید ای سایت بی طرف! (156008)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۲۳:۲۷
با نظر اون دوستمون که گفته در دانشگاه شریف اکثریت با علمای خائن است 1000% موافقم. مثلا در دانشکده ما در استخدام نیروهای جدید یک نژاد پرستی قومی- فکری وحشتناکی هست که به سبب آن بهترین فارغ التحصیلان رو بدلیل عدم همفکری یا زیر بلیط چند استاد قدیمی (با طرز فکری غربی-ضد ایرانی) نرفتن استخدام نکرده یا اخراج کردند و در عوض اساتید بی بازده و بی سواد را گرفتن و متناوبا مسئولیت ها رو بین آنها تقسیم می کنند. این وضعیت در پذیرش فوق لیسانی و دکتری هم به شدت وجود داره. مثلا در یک مرتبه خانمی که نمره ی علمیشون بسیار کمتر از من بود رو مخفیانه پذیرفتند(چون اسمشون رو رسما اعلام نکردند) ولی من رو رد کردند و عاقبت بعد از ارائه ی مدارک استعداد درخشانی بعد از اینکه دربرابر قانون 5 ماه استقامت کردند من رو پذیرفتند.
یا مثلا فرزند فلان وزیر اصلاحات که قبلا از دانشگاه بابل به دانشگاه تبریز انتقال گرفته بود و در دانشگاه تبریز معدل زیر 12 داشت رو به راحتی آب خوردن در دوره لیسانس بهش انتقال می دهند و در لوای طرح آ.ت.ت. در فوق لیسانس و دکتری هم می پذیرندش.
یک کلام حق هم از آقای جاسبی: در دانشگاه شریف معمولا کسانی قبول می شوند که خانواده های متمول مالی یا سیاسی دارند و این رو به سادگی میشه از این نکته فهمید که شما امکان نداره در ساعات کار دانشگاه بتونی تا 3 تا خیابون اونورتر هم جای پارک پیدا کنی! لذا توزیعی که دوست گرامی در محاسباتشون به کار بردن اقلا در دانشگاه شریف صادق است. (156009)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۲۹:۲۱
من نمی دونم چرا انقدر به روستایها توهین میشه انگار که اونها از دنیا بیخبرن و دلشون به یه گونی سیب زمینی خوشه! (156018)
 
سکینه موسوی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۰:۴۳
با این مقاله و استدلال کاملا موافقم، من در حال حاضر داخل ایران نیستم شب قبل انتخابات با خوانواده ام تماس داشتم آنها گفتند احمدی نژاد حتما با رای بالای 70 درصد رئیس جمهور می شود و استدلالشان این بود چون در مناطق اطراف ما (جنوب غرب شهر تهران) نسبتا پر جمعیت و محروم و مذهبی کسی نیست که بخواهد به موسوی رای بدهد فقط عده ای جوان پارچه های سبز را باخودشان اطراف می چرخانند، در ضمن بسیاری از اقوام وخویشان در شهرستانهای زنجان که آذری زبان هستند و خویشان در شهرهای شرق کردستان نیز گفته اند افکار عمومی مایل به آقای احمدی نژاد است. همینطور برادرم که در خوی آذربایجان غربی سرباز است گفته است که مردم آذری زبان این منطقه هم کاملا مایل به احمدی نژاد هستند. به اینصورت نتیجه بالای 70 در صد برایشان حتمی بود. آقای موسوی هم که اطرافشان را همان مردم اشرافی شمال تهران در بر گرفته بعید نیست که اینطور فکر کرده اند . در ضمن امار آرا منتشر شده ام دقیقا همین مسئله را نشان می دهد. (156024)
 
خویی
۱۳۸۸-۰۴-۰۴ ۱۶:۰۴:۲۱
سکینه خانم عزیز . احتمالا برادرتان سرباز پادگان حر است . فرمانده عزیز آن پادگان جزو ستاد نامریی دکتر احمدی نژاد بودند . خدا را شاهد میگیرم که اینجا آقای موسوی وحشتناک طرفدار داشتند ، آنهم در مناطق فقیر نشین حتی . روستاها ... چون در زمان دولت نهم حتی یک جوب هم در خوی و روستاهایش شاخته نشده است . تحلیل برادرتان لابد از داخل پادگان بوده که کلا رای اجباری بوده به آقای دکتر ... بعد از اعلام آرا مردم فقط می خندیدند ، از فرطتعجب ، حتی طرفداران احمدی نژاد عزیز (164000)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۸:۴۷
واقعاً عالی و منطقی بود.
خب طرفداران آقای موسوی حق دارند که قبول نکنند چون طرفداران ایشان هر کدامشان که منطقی فکر میکرد الان از موضع خود برگشته است.
پس چه سود که باز برایشان دلیل و مدرک بیاوریم. (156044)
 
يك خرده پا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۰:۵۴
تمسخر و تيكه پراني جالبي بود... اون هم از نوع استدلال مدار... (156050)
 
عمو
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۳:۲۸
بنام خدا
از تمام اين جريانات مربوط به انتخابات چند چيز براي من روشن شد كه:
• بنا به استدلال آقاي مهندس موسوي فقط ايشان مي تواند راست بگويد و رقيب او حتما دروغ مي گويد حتي اگر بگويد خورشيد مي درخشد دروغ است چون آقاي موسوي مصون از خطا است و حكم ايشان رد خور ندارد و دليلش هم اينست كه آقاي موسوي دروغ نمي گويد (دور باطل)
• چون ايشان فرد راستگويي هستند و حتما با فردي مشابه خودشان ازدواج كرده اند(لطفا از جنجال قرون وسطايي /واي ناموسم/ در اين مورد صرفنظر فرماييد . اين حرف ها به كلاس سبزها نمي آيد آنها روشنفكر تر از اين عوام زدگي ها هستند. مي گوييد نه به تصاوير تظاهرات ناموس پرستانه سبزهاي موسوي مراجعه فرماييد ) . وقتي همسر ايشان بيان مي كنند كه اگر كسي غير از موسوي انتخاب شود تقلب شده يعني لطفا خفه شويد و كليد ساختمان پاستور را بدهيد پيك بادپاي شهرداري به آدرس منزل موسوي بياورد چون همسر آقال موسوي نمي تواند دروغ بگوي چون اگر دروغ گو بود آقاي موسوي با او ازدواج نمي كرد
• آقاي موسوي با استدلال راستگويي ذاتي يك ساعت پس از اتمام راي گيري و قبل از شمارش درصد قابل توجهي از آرا اعلام پيروزي مي كند، چون فقط مي تواند راست بگويد. اگر ايشان منتظر صبح مي ماند ممكن بود ادعاي همسرش و همسر آقاي رفسنجاني(كه همان حرف هاي رهنورد را در حين راي دادن تكرار كرده بود/ ضمنا عجب خانواده سياسي دارد اين آقاي رفسنجاني – منهاي كروبي كه ننجونشم كارشناس اقتصادي بوده- همگي ماشاالله مكتب نرفته ملا شده اند/) دروغ دربيايد و تمامي استدلال راستگو بودن موسوي مورد شك قرار گيرد.
• اما... وقتي شمارش آرا يك طور ديگر نتيجه داد بايد حتي قبل از موسوي نتيجه گيري كرد كه شعبده بازي شده، كه 480 هزار عوامل ميداني راي گيري در سراسر كشور در تقلب انتخاباتي شركت داشته اند، كه مردم دروغي راي داده اند، كه ساعت راي گير يك طوري شده، كه تعرفه زياد چاپ شده ، كه...... چرا چون آقاي موسوي كه نميتوانست دروغ بگويد اگر بپذيرد كه شكست خورده حرف هاي خودش و همسرش و همسر آقاي رفسنجاني دروغ از كار در مي آيد و اين نشدني است چون آقاي موسوي ذاتا نمي تواند دروغ بگويد
• آقاي موسوي چون نمي تواند دروغ بگويد راست راست آرزوي دلش را بيان مي دارد كه مردم اگر من راي نياورده ام دروغي گفته شده يعني من مي بايست راي آورده باشم ولي چون اين مسئله رخ نداده پس حتما سر شما ! كلاه رفته و قانون دروغ مي گويد كه بايد به شوراي نگهبان شكايت كنم ، كه تجمع خيابان احتياج به مجوز دارد پس براي براي اثبات دروغ بودن قانون به خيابان بريزيد ..
• آقاي موسوي بدليل بديهي بودن راستگوييش احتياج به ارائه دليل براي مخدوش بودن آرا ندارد حتي اگر نمايندگان خود ايشان دليلي ببر وجود تقلب ارائه نكرده باشند همين حرف ايشان سند است و شما چقدر بي چشم و رو هستيد كه از يك فرد ذاتا راستگو دليل طلب مي كنيد
• يك سئوال را كه نمي توان از عصاره راستگويي پرسيد از شما مي پرسم(بشرطي كه همسن من يعني بالاي پنجاه سال باشيد و نخست وزيري آقاي موسوي را بياد داشته ياشيد) و آن اين كه آيا در زمان نخست وزيري ايشان كسي حق داشت بعنوان اعتراض در خيابان بلند داد بزند؟ چه رسد به براه انداختن تظاهرات چند صد هزار نفري از دختران سبز و فيروزه اي و پسرا ن نازنين و بعد هم باعث مختصرا كشتار 7 نفر( تا الان) بشود
• من هنوز نمي توانم بگويم آقاي مهندس موسوي قصد خيانت داشته (گرچه شواهد آن ضعيف نيست) ولي عمل نتيجه نيت است خاصه وقتي بر آْن پافشاري شود، كسي كه با اتهام دروغ به ديگران آمد و خود بدون دليل مرتكب ايراد اتهام دروغ و خيانت به گروه كثيري از هموطنانش شد و حيثيت كشورش را در جهان بخطر انداخت و تنها دليلش اين بود كه مي خواهد راست بگويد و قانون مدار باشد چگونه مي خواست رييس جمهور شود؟ كسي كه خطاب به رقيب گفت: شما براي حفظ كرسي قدرت دروغ مي گوييد ،چرا براي بدست آوردن آن مرتكب اين خرابكاري ها مي شود؟ من در مورد موسوي بجاي خيانت، به آلزايمر فكر مي كنم. واقعا ادب مرد به زدولت اوست (156054)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۵۳:۱۲
خواهشمندم این مطلب را بدون هرگونه تعصب و جانبداری مطالعه فرمایید.

واقعا متاسفم که ضعف استراتژی اصلاح طلبان روز به روز بیشترمی شود. بعنوان نمونه آقایان همچنان بر طبل ابطال انتخابات می کوبند. در حالی که اگر کمی دوراندیش بودند و تفکر می کردند به این نتیجه می رسیدند که خب اگر به فرض محال انتخابات هم باطل شد، آن وقت چه؟ خوب این دفعه که نتیجه بدتر خواهد شد. یعنی آقای موسوی دیگر آن 13 میلیون رای هم نخواهد آورد. این را به سادگی می توان با مرور در اینترنت فهمید، چرا که بنده دیده ام که خیلی ها از اینکه به آقای موسوی رای داده اند، اظهار پشیمانی می کنند. پس چه فایده؟ حتی اگر 10 بار هم دوباره رای گیری شود باز هم احمدی نژاد هر دفعه بیشتر رای می آورد.

واقعا متاسفم که دوستان اصلاح طلب ما دارند تیشه به ریشه ی دموکراسی و جامعه ی مدنی خاتمی می زنند.

امیدوارم هر چه زودتر دوستان اصلاح طلب ما متوجه شوند که مردم از افراطی گری و رادیکالیسم خوششان نمی آید.
یا حق
http://www.hagholyaghin.blogfa.com (156067)
 
بهرامی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۵۳:۴۱
من نمیفهمم چرا عده ای رای روستاییان (اکثرا کشاورز) را دربست متعلق به آقای احمدی نژاد میدانند. اتفاقا یکی از اقشاری که بیش از همه از دولت آقای احمدی نژاد متضرر شده، کشاورزان هستند. حداقل بنده در روستاهای منطقه پدری خود (غرب کشور) و روستاهای منطقه همسرم (مرکز کشور) که رفت و آمد دارم، این امر برایم واضح و روشن است. خشکسالی های اخیر هم مزید بر علت شده. وقتی با این کشاورزان صحبت میکردم (قبل از انتخابات) نمیدانستند به چه کسی رأی خواهند داد (هنوز تصمیم نگرفته بودند) اما چیزی که بسیار بر آن تأکید داشتند، نارضایتی از وضع کشاورزی و انتقاد از سیاستهای دولت در این زمینه بود.
حال من که چنین دیدم، باید بپذیرم که در این مناطق، آقای احمدی نِژاد رأی اکثریت قاطع را از آن خود کرده است؟! (156068)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۵:۵۸:۳۹
اقای موسوی قانون حاکم برکشور راقبول دارد یانه ؟ اگر قبول ندارد چرا بذیرفت در ان بازی کند ؟ اگر قبولدارد که باید نتیجه راهم ببذیرد اقی میر حسین هیچی جز خود قبول ندارد شما اگررای می اوردید برای کشور بزرگترین خطر بودید چون هرروز برای خود بهانه ای درست میکردیدو...شما مگر رهبری راقبول ندارید ؟اگر قبول دارید ببذیر اگر ندارید فردا که رای هم می اوردید هم تبعیت نمی کردیذ (156077)
 
مهرداد اسكويي
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۰۳:۵۶
بسيار در نوع خود جالب ، قابل تعمق ، عقلي و منطقي بود اما براي آنهايي كه هدفشان موج سازي و موج سواري است اين استدلال‌ها پذيرفتني نيست. (156081)
 
ايراني
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۱۰:۴۵
كجا گفتن بي اعتماد كردن مردم به قانون، دموكراسي و قانونمداري است آخه من ماندم با وجود اين همه نماينده نامزده ها سر صندوق چطور احتمال تخلف وجود دارد چه برسد به تقلب. لطفا آقاي موسوي كمي فكركنيد احتمال حتي اشتباه هم كم است و اگر كمي ذهن رياضي هم داشته باشي احتمال آن نزديك صفر است و وقتي قانون در اين زمينه وجود دارد اين كارها يعني خيانت به ايران و عدم احترام به قانون، دموكراسي و مردم سالاري (156084)
 
احمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۳:۳۲
من قبول ندارم که روستایی ها فارسی رو هم به زور می تونن بنویسن چون 4 نفر از همکلاسیهام در دوره ی دکترا دهاتی هستند و کاملا اصلاح طلب (156108)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۳:۳۸
سلام
اگر چه اشکالات زیادی به این تحلیل وارد است (که برخی دوستان در نوشته های قبلی به آن اشاره کرده اند) بنده با بخشی از استدلالهای آن موافقم. ولی سوال اصلی من این است که چرا شما در روزهای گذشته، تحلیل های آماری مختلفی که بر اساس قانون بن فورد انجام شده (که مربوط به نحوه توزیع اعداد 0 تا 9 برای اعداد تصادفی با توزیع نرمال بوده و برای صحت نتایج انتخابات در سراسر دنیا به کار می رود) را در سایت قرار ندادید. من در روزهای گذشته به کرات ایمیل های مختلفی در مورد نتایج انجام این تحلیل بر روی داده های به دست آمده از انتخابات ايران دريافت کرده ام که متاسفانه همگی حاکی از عدم صحت آماری نتايج داشتند. بعید می دانم که شما این تحلیل ها را ندیده باشید. لطف کنيد و در صورت امکان يکي از اين تحليل ها را نيز بر روي سایت قرار دهيد تا مردم بتواند نظرات و ادله هر دو طرف را شنیده و خودشان تصميم بگيرند. اگر واقعاً اين تحليل ها را در اختيار نداريد، بنده با کمال ميل آمادگي دارم که چند نمونه معتبر از آنها را در اختيارتان قرار دهم. پاینده باشید. (156109)
 
ندا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۸:۱۳:۰۹
ماکه تحلیل دارفورد رو بلد نیستیم لطف کنید بفرستید برای آقای موسوی تا حداقل کمی مستند حرف بزنن تا امکان فضای بحث منطقی ایجاد کنن بجای تشنج و فرافکنی (157824)
 
علی نوروزی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۲۵:۰۱
در جواب این دوست دانشگاهی عرض کنم که برادر من واقع بین باش تا به حال چند بارگشت ارشاد با مردمی که مشکلی از نظر رفتار و ظاهر ندارند برخورد کرده است ضمن اینکه در دولت آقای خاتمی و آقای هاشمی چند پالایشگاه نفت درست شد که ما مجبور نشویم از هندوستان و سایر کشورها بنزین و گازوییل وارد نماییم هر بار به این آقای وزیر نفت دولت خاتمی می گفتند جواب میداد ساخت پالایشگاه توجیه اقتصادی ندارد چه توجیه اقتصادی که می باید نصف واردات بنزین و گازوییل را از خارج وارد نماییم و یا شاید منافع بعضی از آقایان در واردات بوده است که حالا هم همین آقانماینده اقای موسوی است . شما ببینید راه آهن شیراز به اصفهان 16 سال در دولت آقایان خاتمی و رفسنجانی چند درصد پیشرفت داشت و دراین 4 سال اقای احمدی نژاد چند درصد پیشرفت داشت ایا درزمان دولت این آقایان کشور با کمبود پول مواجه بود والله که نبود فقط روسای جمهور دلسوزی نداشتیم . 8 سال دولت آقای خاتمی مشروط شده بود به فقط بحث و جدل بیهوده و فرصت سوزی و قهر و آشتی کردن کجا به فکر معیشت مردم بودند.در 8 سال دولت آقای خاتمی در همین شیراز بیایید ببینید یک زمین ورزشی درست نشد در همین 4 سال ورزشگاه 50 هزارنفری شیراز تقریبا در حال اتمام است انشا اله . برادر من اقای کروبی می گوید آرا من زیاد بوده به ایشان عرض می کنم که من صندوقی را سراغ دارم که از یک روستای استان فارس است شما فقط یک رای آوردید. فکر کردید بابه خیابان کشاندن طرافداران خودمی نوانید دولت و رهبری عزیز را تحت فشارقراردهید به خدا قسم اگر تا به حال ما سکوت کردیم و چیزی نمی گوییم فقط گوش جان سپردن به فرمایشات رهبر بوده است وگرنه شماها که از ارتش صدام و تمامی دنیا که قویتر نیستید. مردم به کسی رای می دهند که دلسوزتر به حال آنها باشد . من فامیل هایی دارم در کشور امارات ممتحده عربی تعریف میکرد و می گفت روزهایی میشه که عربهای وهابی که کشتن شیعه را افتخار خود می دانند می ایند و میگویند اگر یک مرد هست که جلوی اسراییل و امریکا هست و حرف خودرا می زند اون شخص احمدی نژادهست . سایر نامزدها بدانند که عزت و ذلت در اختیار خداوند است اگر شما مسلمانید می دانید که خداوند فرموده هر کسی کار خود را برای خدا خالص گرداند خدا اورا نزد مردم عزیز و گرامی میدارد و مرتبه اورا بالا میبرد پس شما دوستان نیز درون خود غور نمایید ببینید کجای کارتان اشکال دارد به جای فرافکنی و متهم کردن دیگران کار خودرابرای خدا خالص گردانید . (156114)
 
فرهاد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۷:۵۴
( 100%+ 90%+80% + 70%+ 60%+50%+ 40%+ 30%+ 20% + 10% + 0 ) * 1/11(10+9+8+7+6+5+4+3+2+1)/110= 5*11/110= 50%
تايپ كردن محاسبه عددي در اين بخش كامنت كار سختي است ولي به هر حال خود نويسنده متوجه قضيه خواهد شد. اين محاسبه ايشان اشتباه بوده است. مگر مي شود كه توي يك جامعه آماري احتمال ديدن هم رنگ ها بشود 72 درصد در حالي كه در واقع فقط 50 درصد اين جامعه هم رنگ شما باشند. اين ديگر چه وضع محاسبه است؟ (156153)
 
دكتر اسلام اسلامي ميانجي
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۹:۴۱
بنام خدا
هرمسئله ساده اي را وقتي كسي بخواهد بپيچاند ميتواند با روشهائي بسيار ساده تبديل به موردي بظاهرغير قابل حل بنمايد والا حقيقت بسيار واضح تر از انست كه وانمود مينمايند . روش تبليغات موسوي يكي از اين راههاست . بطور مثال اگر شما در يك ظرف اب ده ليتري تميز وشفاف مقدار ده سي سي جوهر سبز بريزيد در ظرف چند ثانيه شما ده ليتر اب سبز خواهيد داشت در صورتيكه فقط رقت يك هزارم تهيه شده ولي همه چيز سبز بنظر ميرسد . ايا اقاي موسوي و خانم ايشان اين مسئله را نميدانند ويا خود را به جهالت ميزنند ويا ........ اين ظاهرا نموداري از روند و روش تبليغاتي فريبكارانه مورد استفاده اين قبيل افراد ميباشد كه با استفاده از اين ترفند مبتذل و ابتدائي سعي در برعكس نمودن حقايق و گول زدن جوانان بي خبراز اين حقه هاي كثيف استعماري شياطين جنايتكار دارند .و شيريني عظيم ترين انتخابات ملت قهرمان ايران اسلامي را به تلخي و اشوب كشاندند. خداوند نابود كند انها را اگر ميدانند چه كردند و نبخشد اگر نميدانند (156160)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۴۴:۲۲
ببخشید یه سوال ریاضی دارم. چرا تقسیم بر 51 کردید؟ بنباید بر 110 تقسیم می کردید؟ من استدلال ریاضی تون رو متوجه نمی شم! (156170)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۴۵:۵۱
شماها سرکارید! طرفداران آقای موسوی متاسفانه به هیچ استدلالی تن در نمی دهند(البته به همه توهین نمی کنم) آنها فقط یک چیز را یاد گرفته و بر روی همان طبل می کوبند :تقلب در انتخابات .حالا استدالا و منطق و دلیل و برهان؟ معلوم نیست (156175)
 
حميد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۴۹:۴۹
باسمه تعالي

با توجه به اينكه 40 ميليون راي داشته ايم اگر بخواهيم 1 ميليون راي را از آن كم كنيم مي شود 39 ميليون كه حدود يك سوم آن مربوط به آقاي موسوي مي شود . حال با توجه به اينكه عوامل اجرائي صندوقهاي راي از كارمندان دولت هستند( از وزارتخانه هاي مختلف ) پس مي توان گفت در هر صندوق اخذ راي يك سوم عوامل اجرائي طرفدار آقاي موسوي بوده اند ( بجز ناظر آقاي موسوي ) پس چگونه كساني كه جزو عوامل اجرائي هستند و خودشان به آقاي موسوي راي داده اند مي گذارند كه تقلب شود . پس با اين حساب اين صحبتآقاي موسوي در باره تقلب سخن غير منطقي مي باشد . و ايشان با اين سخن خود به كساني كه به ايشان نيز راي داده اند تهمت مي زنند . (156179)
 
ميري
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۵۱:۰۷
جناي آقاي محمودي
تحليل شما از نظر رياضي كاملا درست بود و بايد گفت كه از منظر علوم اجتماعي نيز نظر شما تاييد مگردد.
من دانشجوي ارتباطات دانشگاه تهران هستم (دانشكده علوم اجتماعي) و تعدادي از اساتيد ما در كلاس( از جمله دكتر ربيعي و دكتر كاظمي كه هر دو از اعضاي اصلي ستاد موسوي بودند) بار ها در خصوص انقلاب رنگي(مخملين) صحبت كردند و ويژگي بارز اين روش را اينگونه عنوان كردند: (اين روشي است كه تعداد زيادي از كساني كه طرفدار شما نيستند نيز در سبد شما ديده مي شوند و اساسا اين روش مي تواند يك فضاي غير واقعي را ترسيم نمايد) لذا به نظر من طراحان كميته ايكس مي دانند كه چه مي كنند و حتما آفتاب پشت ابر نخواهد ماند (156183)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۶:۵۱:۳۳
باسلام
اقای موسوی بنده خدا فکر کرده رییس جمهور تهران است بنده اکثرروستاها وشهرهای استانمان رارفته در روستاها نود نه درصد مردم ودرشهرستانها هشتاد درصد مردم به اقای احمدی نژاد رای داده انداقای موسوی به رای ملت ایران حترام بگذارند (156186)
 
عارف
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۰۰:۰۴
ضمنا موسوی را طبقات زیر فشار اقتصادی و مذهبیون و جبهه رفته ها و خانواده شهدا پذیرفته بودند او هم ساده زیست بوده (ایشون چه در زمان نخست وزیری و چه بعدش یه مدت پیکان سوار میشد و حالا هم مدتهاست پراید داره بدون اینکه توی این مدت توی چشم کسی باشه و ریا کنه) نخست وزیر امام بوده و مربوط به دوران دفاع مقدس بیشتر خانواده ی شهدا حامی موسوی بودند دوستان اگر جهت دار نیستند لطفا نگویند ما مستضعفین می رفتیم و... مستضعف من هستم که با مدرک فوق لیسانس ماهانه دویست هزار تومان حقوق میگیرم درحالیکه خط ففقر هشتصدهزارتومان است! (156206)
 
ساناز
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۰۲:۲۴
ساده زیستی ایشان از منزل نیاوران کاملا مشخص است و پایبندی شان به امام هم با زیر پا گذاشتن نظرات رهبری کاملا هویدا! کلا هم آمار شما همین طور از روی ظواهر امر است. این همه خانواده شهید را شما می شناسید که بیشتر خانواده شهید را از طرفداران ایشان می دانید؟ (156790)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۵۲:۵۰
دوست عزيز موسوي پرايد دارد ولي مدرك همسرش را نتوانست ثابت كند كه بدون رانت دريافت كرده باشد در ضمن حاميان وي چه كساني بوده اند آيا مستضعفين روستاها و شهرهاي كوچك سبزپوش بودند يا در نياوران و الهيه و خيابانهاي بالاي خيابان انقلاب بود كه سبزپوشها بودند؟ اصولا ستاد ايشان توسط چه كساني اداره مي شد آيا غير از هاشمي ها و زنگنه ها بقيه رانت خواران اين ساليان كس ديگري هم بود؟ كاش مي ديدي كه چه كساني الان دارند براي ايشان تكبير مي گويند واين مسير را از چه رسانه اي ياد گرفته اند دوست عزيز چشم خود را باز كن و حقيقت وجودي موسوي را درياب نه ظواهر آن را (156851)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۲۴:۴۸
آقا یا خانوم عارف این درست نیست که ما بر اساس نوستالژی رای دهیم. -احساسی که خودم نسبت به آقای موسوی و خانم رهنورد داشتم-. حقیقت این است که احمدی نژاد بچه انقلابی تر از خاطرات میرحسین است. انسانها عکسهایی در قاب ذهن ما نیستند، عوض میشوند. ریزش و رویش دارند. با توجه به اقدامات اخیر آیا این موسوی همان قبلیست؟ هاشمی چطور؟ حتی احمدی نژاد هم ممکنست تغییر کند. (157062)
 
ميري
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۰۰:۳۷
در خصوص كساني كه مي گويند چرا كروبي رايش از اعضاي ستادش كمتر بود بايد گفت كه وقتي رئيس ستاد ايشان(آقاي كرباسچي)علنا به آقاي موسوي راي مي دهد چه انتظاري بايد از مردم داشت؟ (156209)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۰۰:۴۳
این استدلال اگه حتی از نظر ریاضی درست باشه (که فکر نمی کنم) برای طرف مقابل هم درسته. یعنی احمدی نژادیها هم بر اساس توهم اثبات شده نگارنده این مقاله فکر میکنند که اکثریت هستند!
گفته های مهندس موسوی با گفته های مردم عادی متفاوت است. ایشون بر اساس نظرسنجی های موثق که خودشون و دیگران داشتند و برآورد ناظران شورای نگهبان و اخبار موثقی که من و شما خبر نداریم و نباید هم خبردار بشیم و .... این صحبت را کردند.
ضمنا ایشون کل مساله انتخابات رو زیر سوال برده. مخدوش کردن امکان نظارت برای ستاد ایشون در سطح وسیع از راه ندادن ناظران تا قطع تلفنهای کمیته نظارت و... کمبود تعرفه در مناطقی که مطابق نظرسنجیهای بی طرف رای ایشون در آن مناطق بیشتر بوده، اتمام رای گیری پیش از موعد بر خلاف دستور رهبری، استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات انتخاباتی فردی خاص و.... از مواردی هست که ایشون روش تکیه دارند. شما اینها رو نفی می کنید؟ (156210)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۲۷:۵۹
اغراق نکن و تعمیم نده. هرکدام از جملاتت که گویی برای 90 درصد صندوقها صدق میکند حداکثر برای تعداد انگشت شماریست. میتوانی از ناظران موسوی بپرسی! چرا با کلی گویی شانتاژ میکنی؟ (157068)
 
علی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۰۳:۲۰
حالا که دارین علمی و با عدد و رقم بحث میکنید ، ای کاش تحلیلهای علمی رو هم که بر غیر قابل بودن نتایج رای گیری آورده شده میاوردید. (156214)
 
سعيد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۰۹:۳۰
عليرغم اينكه در تنظيم اين مطلب خيلي سعي شده كه با ارائه فرمولهاي رياضي و ترسيم شكل به خواننده القا كنه كه يه مطلب علمي و مبتني بر علم آماره اما تمام پيش فرض هاي مطرح شده سليقه اي بوده و نتيجه گيري ها كاملا سليقه اي انجام شده است. بطور كلي اين مطلب فقط كسي رو قانع ميكنه كه قبل از خوندنش هم نسبت به اين موضوع قانع بوده است. در يك كلام اين مطلب فقط به درد خودتون مي خوره (156224)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۳:۲۵
شاید اینکه الان می گویند همه به احمدی نژاد رای داده اند نیز شامل همین تحلیل شما بشود. (156239)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۵:۳۵
لطفاً به یک مسئله ساده توجه بفرمائید:

آقای احمدی نژاد در سال 84، در دور دوم، از حدود 28 میلیون رأی، حدود 17 ملیون رأی آورد؛ یعنی تقریباً 61 %.
ایشان در سال 88، از مجموع حدود 39 ملیون رأی، حدود 24 و نیم میلیون رأی آورده اند؛ یعنی نزدیک به 63 %.

بنابراین محبوبیت ایشان از نظر «درصد» (از کل آراء اخذ شده) تغییر چندانی نکرده است! تعجب برخی به خاطر «فراوانی مطلق» آراء وی بوده است که برای رد آن نیز، به شواهد متقن نیاز است؛ نه ادراک شخصی. (156243)
 
چنگیز
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۷:۳۲
من هم قصد دارم یک مدل دیگر ارئه دهم . یک سری فرضیا ت هم می گیرم امیدوارم غلط نباشد . سعی می کنم منطقی باشد
1- من شنیده ام که جناب میر حسین 40.000 ناظر داشتند و همچنین حدود 45.000 صندوق داشتیم . فرض بیشینه می گیریم که در 5000 تا صندوقی که ایشان ناظر نداشتند تقلب شده است و همه ی رای های این صندوق متعلق به جناب میر حسین باشد
2- حدود 39.000.000 رای دهنده داشتیم (فرض ، رند باشد و آرای باطله هم هوچی)
3- تعداد رای ها را بر تعداد کل صندوق ها تقسیم می کنیم تا میانگین رای هر صندوق را بدست آوریم 39.000.000/45.000 =867 رای در هر صندوق دست می اید .
4- فرض کردیم در 5000 صندوق تقلب شده و همه ی رای ها متعلق به اقای میرحسین باشد در نتیجه مقدار رای تقلب شده ی ایشان را حساب می کنیم .5000*867=4.335.000
که در واقع با این فرض حداکثری من ، رای جناب میر حسین حدود 17.5 میلیون می شود و باز هم از 20میلیون احمدی نزاد(4.5 میلوین از رای احمدی نژاد کم کردم و به میرحسین اضافه کردم) کمتر است
5- اما حالا اگر ما فرض کنیم از هر صندوق 167 رای متعلق به جناب احمدی نژاد و 700 رای متعلق به جناب میرحسین باشد . تعداد رای های جناب میرحسین برابر است با 700*5000=3.500.000 یعنی 3.5 میلوین رای به ایشون اضافه می شود و....
6- دقت کنید فرض های که من گرفتم ایده آل بودند البت به نظر من به نفع جناب موسوی

با تشکر فارغ التحصیل مهندسی هوافضا امیرکبیر و دانشجوی کارشناسی ارشد .... (156248)
 
كورش
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۲۷:۵۹
البته ما كل خانواده و فاميل به آقاي موسوي راي داديم ولي هيچ كدوم از ما از پارچه يا علائم سبز استفاده نكرديم پس لزوما همه غير سبزها به آقاي احمدي نژاد راي ندادند ولي مطمئن باشين همه سبزها به موسوي راي دادن پس استدلال شما اصلا منطقي نبود (156249)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۳۲:۱۵
رهبر انقلاب جواب خوبی به اینها داد:
رای مردم در صندوق رای معلوم میشود نه کف خیابانها (156256)
 
شهروند
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۷:۴۷:۴۷
مقاله شما در چند مورد اشکال اساسی دارد:
1- نحوه قرار گرفتن افراد را چرا یک مستطیل در نظر گرفته اید؟ علی القائده باید کروی باشد
2- افراد ستون ها راست و چپ با تعداد نفرات کمتری در ارتباط هستند ولی شما در محاسبات آنها را مانند بقیه محاسبه کرده اید
3- نظریه آشوب را ندیده گرفته اید جامعه یک محیط پر آشوب است ...
اما در مجموع نمره متوسط (یا با کمی سخت گیری نمره ضعیف) میگیرد
حالا من سوال میکنم با اجازه:
یک ترکیبn از m از امار منتشر شده به عنوان آمار حوزه ها (موجود در سایت وزارت کشور) بدهید که مساوی ارقام ارائه شده در اطلاعیه های منتشر شده وزارت کشور در جمعه شب و شنبه صبح و بعد از ظهر باشد. (m کل حوزه ها و n حوزه های انتخابی برای هر مرحله) می بینید که امکان پذیر نیست ... خودتان امتحان کنید (چون دیدم اهل آمار هستی این را گفتم و الا بی فایده بود) به عنوان مثال برای اعلامیه اولیه (حدود 5 میلیون رای) ترکیب مناسب را از جایگشت تمام حوزه ها پیدا کنید و سپس با حذف این حوزه ها از آمار ارائه شده به دنبال جایگشت حوزه های باقیمانده برای اعلامیه دوم بگردید و همین طور ... خواهید دید که چنین ترکیبی وجود ندارد ... به همین سادگی ... حالا شما هم امتحان کن ... همین جا کامنت بذار اگر به نتیجه جدیدی رسیدی ... (156278)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۸:۲۸:۳۲
ما که هرچی موج سبزی دیدیم (بیشترشون) زیر 18 سال بودن! (156315)
 
علي محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۰۲:۰۸
من متعجب هستم كه مدعيان تطور و تيكنولوجي ( انصار موسوي) ادعاءاتشان كم دقت و دور از عقلانيت است. مثلا خانم رهنورد كفت \" 34 مليون زن تغيير مي خواهند\" ما مي برسيم جكونه به اين شمارة توصل شد؟ همه ايران اينقدر زن ندارد . نمي دانند كه مبالغه يكي از اشكال دروغ است ؟ و جرا اغاي موسوي قبل از شمار كفت من برندة هستم؟ جكونه ميتوان در يك ملت 70 مليوني اينكونه اطمئنان داشت؟ همه رئيسان بيش دو بار انتخاب شدند ( رفسنجاني و خاتمي) يعني احتمال انتخاب كردن احمدي نجاد وارد بود و محال نبود.
مهندس ايروسبيس (طيران) از استراليا (عذر ميخواهم زبان اولم فارسي نيست ) (156353)
 
زینب اصغری
۱۳۸۸-۰۴-۱۱ ۰۲:۲۲:۲۶
سلام آقای مهندس عزیز.
من با نظر شما کاملا موافق هستم.
پیشنهاد میکنم کمی در مورد انقلاب های مخملی که در گرجستان و اکراین و قرقیزستان شده مطالعه کنید.تمام کارها و اقدامات آقای موسوی با الگوبرداری از همان روش ها بود.ایشان قصد براندازی نرم در کشور عزیز ما دارند.
اما ما با حمایت از رهبر عزیزتر از جانمان و لطف حضرت مهدی(عج) این دسیسه ها را خنثی میکنیم.
موفق و پیروز باشید.
شما مایه ی دلگرمی و خوشحالی ما هستید. (172654)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۰۳:۵۰
با سلام خدمت همه اظهارکنندگان عزیز
دوستان! منم یه دانشگاهی هستم. دانشجوی دکتری دانشگاه تهران. با احترام به همه رای دهنگان به هر چهار نامزد باید عرض کنم در این دوره خیلی از دانشگاهی ها اونم از دوستان تحصیلات تکمیلی به آقای احمدی نژاد رای داده اند. آقای موسوی خودشون آدم موجهی هستند و قابل احترام ولی متاسفانه وقتی آدم درگیر مسائل سیاسی میشه و در یک جریان فکری قرار می گیره ممکنه فعل های غیر منطقی ازش سر به زنه. من به دوستانی که به آقای موسوی رای دادند می گفتم که بنده به دکتر احمدی نژاد رای می دم ولی اگه اقای موسوی رای اکثریت را بیاورند قطعا به عنوان یه ایرانی و بر اساس اصول دموکراسی ایشان رییس جمهور بنده و تمام ایرانیان خواهد بود. خیلی از افرادی که به احمدی نژاد رای دادند در یه ماهه مونده به انتخابات برای دوری جستن از نقد و مناظرات رویه سکوت را در پیش گرفتند. آقای موسوی 20 سال پیش مسئولیت داشته یعنی زمانی که من 5 ساله بودم لذا عملکردهای ایشون برای نسل جوان قابل لمس نبود. به نظر بنده آقای موسوی به جای فشار آوردن از کانال غیرقانونی بهتره از مراجع قانونی فشار بیاوره و انرژیشو در این مسیر بزاره. مثلا امروز شورای نگهبان گفته حاضره ده درصده صندوق ها با حضور نمایندگان کاندیداها رو به طور تصادفی بشماره. اگه آاقای موسوی نسبت به آراش اطمینان داره فشار بیاره تا این ده درصد به 50 درصد و یا بیشتر افزایش بیابد چرا اجتماعات خیابانی و کارهای غیر قانونی! موفق باشید. (156356)
 
lion2007
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۱۰:۲۰
سلام ببینید آقایان اصلا طرف ما استدلال واینها حالیش نیست قدیمیها می گویند کسی که خواب باشد با یک تکان بیدار می شود ولی اگر کسی خود را به خواب زده باشد اگر صور اسرافیل هم نواخته شود بیدار نخواهد شد. آقی موسوی جزءنفرات دوم است.من موافقم دست به دست هم بدیم دهن این خارجی ها رو .....کنیم البته ببخشید واژه بهتری پیدا نکردم (156360)
 
كامبيز
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۱۰:۵۹
سلام دوستان اتفاقا در خوزستان در يك روز دو كانديد كامدن هم احمدي نژاد و هم رضايي با هم امدن
اما تمام نقاط خوزستان فقط براي احمدي نژاد رفته بودن يعني خيلي شلوغ شده بود در ضمن اينجا كل ماهشهر فكر كنم فقط 2 ستاد بود براي موسوي بقيه ستادا همش براي احمدي نژاد اين كه موسوي ميگه تقلب شده در ارا ببينم اين 13 ميليون راي را كه اوردي اونم فكر كنم شما تقلب كرديد وگرنه شما اصلا بايد كمتر از كروبي باشيد به خاطر اينكه هيچ محبوبتي نداشتن فقط تو تهران همين يكي از دوستام كه كربلا بود گفته ما 300 نفر بويدم كل راي كه داديم 1 رضايي 5 موسوي و بقه همشون احمدي نژاد ها باز بگه تقلب شده (156361)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۲۹:۳۴
نوشته فوق عالی است و 2 نکته را باید به آن اضافه کرد و آن پالس منفی است که این موج سبز با خود به همراه داشت : واقعیت آن انست که بسیاری از افراد در جامعه تا ماهها قبل از انتخابات نسبت به جهت گیریهای سیاسی بی طرف هستند
و موج سبز آقای موسوی هرچه پیش میرفت علیرغم اینکه بر تعداد جوانان حامی اش می افزود از بقیه قشر ها میکاست و تعداد افرادی کاسته شدخیلی بیش از افزوده شده ها بود . آقای موسوی حدودا 10-15 روز قبل از احمدی نژاد رنگ سبز را برای ستادهایش برگزید در حالی که حامیان احمدی نژاد فقط چند روز مانده به انتخابات برای خودشان نماد پرچم کشورمان را انتخاب کردند . در آن 10 روز حامیان آقای موسوی موج را تبدیل به یک جریان اجتماعی کردند .
انتقاد های مغرضانه و بی انصافانه به دولت بدون ارائه برنامه خوب از طرف میرحسین بود که مردم را از او سرد کرد . هرکجا میرفتی طرفداران میرحسین از احمدی نژاد انتقاد میکردند وگویی کاری غیر از این نداشتند و همین باعث شد قشر بی طرف مردم با احمدی نژاد هم ذات پنداری کند نه میرحسین . در واقع این جو روانی به باد انتقاد گرفتن دولت باعث این هم ذات پنداری شد جو موجود در فضای اینترنت را هم به آن اضافه کنید !
برای درک بهتر کافیست فرض کنید در یک کوچه قدم میزنید و سرپیچ وارد یک کوچه دیگر میشوید به محض ورود به این کوچه چند نفر را میبینید که دارند با وضع فجیع یک نفر را میزنند به طور ناخودآگاه شما با اون فرد که زیر مشت و لگد هست همذات پنداری میکنید و از اون افراد میخواهید که کار خود را ادامه ندهند در حالی که شاید اون فرد کاری کرده کرده باشه که مستحق این عمل باشه . بسیاری از رای اولی ها و حدود 3-4 ملیون نفر از مردم کشور ما که تا آخرین روزها تصمیم قاطع نگرفته بودند به خاطر همین فضای قهر آلود و توهین آمیزی که حامیان میرحسین نسبت به دولت ایجاد کرده بودند نظرشون از میرحسین برگشت درواقع تبعات منفی این موج سبز بیش از مثبت آن بود .
اینکه طرفداران میرحسین مدام میگفتند که میرحسین رای بسیاری از اصولگرایان و مردم مذهبی رو به خودش اختصاص داده اصلا اینطور نیست من خودم تو شهر قم که یک شهر مذهبی هست زندگی میکنم و از نزدیک میدیدم که با رفتارهای هنجار شکن برخی از دخترو پسر های حامی میرحسین رای بسیاری از مردم مومن از سبد میرحسین ریخت . اگر کسی خودش تو قم زندگی کنه درک میکنه که وقتی زن یا مرد مومنی یک دحتر حامی میرحسین را میبینند که موهایش را به رنگ سبز درآورده ورژ لب سبز زده چقدر از این صحنه انزجار پیدا میکنند. (156384)
 
بهنام
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۳۷:۳۵
من که کماکان شکی ندارم که عقاید من نماینده عقاید کل ایران هست. هر آنچه من می اندیشم مثل روز روشن است که ملت هم همان فکر را میکند. هیچ عقل سلیمی نمیتواند این را انکار کند. بنابراین اگر خواستید بدانید ملت ایران چه فکر میکنند کافست از من بپرسید نظرم چیست. (156392)
 
سمايي
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۹:۴۵:۴۹
مشكل راي نيست مشكل توهين به شعور مردم است وقتي همين سايت الف دروغ هاي رييس جمهور را اعلام مي كند و دلسوزانه مي خواهد قبل از انتخابات براي همراهي با مردم و قانون و قانونگريزي رييس جمهور محترم اقدام نمايد اين كار انجام نمي شود و رهبر عظيم الشان انقلاب هم در مقابل تهمت رييس جمهور قبل از برگزاري انتخابات سكوت مي كند و مردم بر اساس اين سكوت شعار احمدي دزدگير 88 مي دهند و ايشان پس از تذكر رهبري با زهم در بيست دقيقه تنها و پس از انتخاب شدن در ميدان ولي عصر عج باز هم شعار هاشمي و ... و 15 ميليون خس و خاشاك را مطرح كردن و كليه رسانه ها را قرق كردن و فضاي كشور را امنيتي كردن و ... اين يعني چه؟ كمي انصاف هم خوبه (156400)
 
علي
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۰:۱۳:۴۱
با سلام خدمت همه خوانندگان/
به نظر من دوستان عزيز اگر قرآن 70 مني هم بياوريد و بزرگترين اساتيد منطق و فلسفه را به صف كنيد و استدلال بياوريد كه تقلبي كه شما مي گوييد انجام نشده اينها حرف خودشان را ميزنند چون مدعي بودند اگر مشاركت بالا باشد راي هاي خاموش آمده اند و راي خاموش براي آنهاست.و يك سئوال اگر اينها نگويند تقلب شما پيشنهاد داريد چه بگويند؟چيز ! ديگري مي شود گفت؟ (156420)
 
مسعود
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۰:۱۷:۴۹
آقاي موسوي توي همين چند روز نشان داد كه مي خواسته چه بلايي بر سر مردم بياره.
من كه تصور نمي كنم ايشان عاقبت به خير شوند. (156424)
 
سلمان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۰:۴۴:۰۵
با عرض سلام من به عنوان یک دانشجو چیزهای زیادی قبل از انتخابات در دانشگاه دیدم که جالب بود یکی این که بعضی دانشجویان می گفتند: میزان رای دانشجو است آیا به نظر شما این یک بی حرمتی به مردم ایران نیست. دوم این که بعضی ها می گفتند: چون دانشجویان بیشتر به موسوی رای می دهند بنابراین خانواده های آنها هم به همان میزان به موسوی رای می دهند مثلا اگر 60 درصد دانشجویان به موسوی رای دادند بنابراین 60درصد مردم ایران نیز به موسوی رای می دهند. این تاییدکننده ی تحلیل گران این سایت است که بعضی ها با در نظر گرفتن یک جامعه ی آماری اشتباه به استدلال هایی می رسند که از عقل یک انسان بی سواد به دور است چه برسد یک دانشجو هرچند که درک وفهم آنچنان که بعضی ها فکر می کنند به تحصیلات بستگی ندارد.
دانشجوی ترم دوم ژنتیک (156439)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۱:۲۵:۰۲
موسوی بس دیگه شورش دار در میاری (156464)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۱۵:۱۱
من علاقه ای به هیچ یک از این آقایان ندارم.
ولی به نظر نمیاد تقلبی رخ داده باشه که نتیجه رو عوض کرده باشه. یک سری از اقدامات مانند قطع smsو اینترنت هم نباید انجام میشده. (156492)
 
امید
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۱۵:۱۲
آقایون این موافق و مخالفتون خیلی جالبه! چون رندم کار می کنه و با یک کلیک آمار موافق و مخالف برای خودشون تغییر می کنه!

این هم حتما غیر قابل انتشاره! (156493)
 
یکی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۱۸:۲۸
آقا ما کیو باید ببینیم
بابا بقیه هم هستند.ایرااااااان فقط تهران نیست.اینو قبول کنید
با این کاراشون مطمئنم اگه انتخابات از اول برگزار بشه موسوی همین تعداد رای رو هم نمیاره.خود سبزها این حرف و زدند. می تونید برید ازشون بپرسید (156495)
 
ایمان
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۳۱:۳۱
من به آقای احمدی نژاد رای دادم و البته برای اینکار دلایل خودم را داشتم. اما به عکس اکثر دوستان مسببین وضعیت نامناسب فعلی و اتفاقات اخیر را که رفته رفته به دوپاره شدن جامعه انجامیده مدیران کشوری میدانم. مدیریت انتخابات حقا ضعیف و پر اشکال بود. بی تدبیری در مواردی چون قطع پیامکها ،دستگیریهای بی مورد، فیلترینگ سایتها و بستن روزنامه ها باعث ایجاد جو ملتهب و بروز شبهات فراوان شد. بی انصافی نکنیم آیا این بالاترین سطح مدیریت ما بود؟ آیا رییس جمهور منتخب ایران سخنان بهتری برای ارایه پس از پیروزی نداشتند؟ آیا مدیران وزارت کشور بایستی در جواب دادن به معترضین این مقدار تعلل میکردند؟ پاسخ هر چه باشد مربوط به گذشته است، امروز باید وفاق ملی ایجاد کنیم .مخالفین را محترم بشماریم و با مدیریت بحران فرصت امروز را از دست ندهیم. در پایان از آقای توکلی به عنوان وکیل خود در مجلس و فردی منطقی در این روزهایی که احساسات جای تفکر را گرفته خواهشمندم با دعوت از جناح های مختلف به پایان شرایط فعلی کمک کنند. (156499)
 
خس و خاشاک!!!
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۵۲:۵۳
کاملا مزخرفه! البته هدف شما معلومه. مردم بي سواد مهمترين نعمت براي امثال شما هستند. بگيد موسوي نبايد رئيس جمهور بشه و خلاص!
چقدر خوب بود که نويسنده محترم يک تحليلي در مورد نمودارهاي خطي اعلام نتايج با ضريب همبستگي 1 ميکرد و ميگفت که احتمال رخداد چنين پديده‌اي از نظر آماري تقريبا صفر هست! اگر سال اول رو خونده باشه ميدونه ضريب همبستگي چيه! مگر اينکه آکسفورد درس خونده باشه!مثلا نکته علمي منتشر کرديد. خسته نباشيد.
ميدونم که طبق روال جديد الف اين حتما سانسور ميشه اما گفتم که حداقل دفعه بعد از آدمهاي با سوادتر براي مقاصد خاص استفاده کنيد. نه اونايي که با سهميه ميرن دانشگاه!

تا يادم نرفته راي هاي مخالف و موافق هم با نمک شدن! قبلا يه جوره ديگه بودن! به آقاي توکلي تبريک بگيد. (156511)
 
علی خانی
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۲:۵۳:۱۲
این اولین باری بود که به سایت الف مراجعه می کردم , به همین دلیل فقط راجع به این خبر نظر نمی دم , اما تحلیلتون جذاب , با ظاهری متقاعد کننده و البته تائید کننده ی نظر شخصی من بود . اگه طراحی نسبتا جذاب سایتتون رو هم اضافه کنیم , باید بگم تاثیر احتمالا باز هم این طرف ها سری بزنم (156513)
 
جعفر
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۰۲:۱۰
با سلام
نه میرحسین مرده نه صندق ها فرار کرده بره بگه کدوم صندق تغلب شده این بی قانونی های که میرحسین میکنه بنفع اصلاح طلبان نخواهد شد موسوی باید شهامت شکست را داشته باشد وتابع قانون باشد (156519)
 
افشین
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۰۵:۲۱
وقتی دارید توی یه خیابون شلوغ راه میرید
کافیه که 10 نفر رو ببینید که دستش روبان بسته یا جوری لباس پوشیده که تابلو شده اونوقت میگید
چقدر طرفدار موسوی زیاده
این هم تقصیر ما نیست، کم توجه میکنیم
درسته تو چندتا از شهرها مثل تهران رای موسوی زیاد بوده
ولی نکته داره
ما 90 نفر دیگه ای رو که روبان نبسته بودند رو ندیدیم
یعنی بهتر بگم دیدیم ولی دلیلی برای به یاد سپردن اونا نداشتیم اکثر اوقات باید یک چیز متمایز وجود داشته باشه تا بهانه ای بشه برای بخاطر آوردن آدمها
توی شهر تهران (که همه ایران هم نیست) رای احمدی نژاد کم هم نبوده
اگه قراره انتخابات رو تحریم کنیم چون دروغه باید زندگی رو هم تعطیل کنیم چون بر پایه همون اصول انتخاباته (156521)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۲۷:۴۹
طرفداران دکتر احمدی نژاد بی سر وصدا رایشون رو دادن
اما اگه لازم بشه نشون میدن کی زیاده! (156535)
 
sayed
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۲۳:۴۶:۱۵
سلام
آقايون فكر مي كنند تهران همه ايران است بقيه مردم چي؟
بابا به خدا ايران ميدون ونك به بالا نيست بياييد بيرون از تهران مردمي هم هستند مي آيند مي روند. مشكل ميرحسين همين كوته بيني هاش است واي به حال روزي كه بخواد رييس جمهور كشور شود (156553)
 
مرتضی
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۰:۰۴:۲۰
با عرض سالم و خسته نباشید خدمت همه مردم ایران عزیز
بنده دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تهران هستم. چند نکته دارم خدمتتان عرض می کنم:
1- باید به طرفداران آقای موسوی یک خسته نباشید و ای والله اساسی گفت در نوع تبلیغات ، میزان تبلیغات و همگنی و منظم بودن آن واقعا سنگ تمام گذاشتند و شاید بتوان گفت که به مراتب، بسیار با حساب تر از نوع تبلیغاتی بود که برای آقای خاتمی در انتخابات 76 انجام شد لذا در تمام کشور موج سبزی که مورد اشاره است کاملا محسوس و اساسی بود
2- بنده به آقای احمدی نژاد رأی دادم و یکی از کسانی بودم که برایشان شدیدا در حال تبلیغ بودم و با توجه به تجربیاتی که داشتم شدیدا سعی می کردم با بدنه مردم در تماس باشم تا میزان رای دکتر را بدانم تا بلای که برسر آقایان اصولگرا در انتخابات 76 آمد و تجربه آن را داشتم برایم تکرار نشود چون در آن ایام ما توهم داشتیم که آقای ناطق حتما پیروز انتخابات است چون فقط خودمان را می دیدیم و با بدنه مردم در ارتباط نبودیم
3- به همان اندازه که به طرفداران آقای موسوی در نوع تبلیغات باید تبریک گفت به طرفداران آقای احمدی نژاد باید انتقاد داشت زیرا نوع تبلیغات آنها کاملا منفعلانه، بی نظم و گاهی اوقات ناشیانه بود و بنده بارها و بارها این مطلب را خدمت دوستان مسئول که بنده به عنوان یک خادم خدمتشان بودم عرض می کردم. البته نمی توان زیاد هم اشکال گرفت چون سازمان دهی درست نداشتند و از تشکیلات خود جوش مردمی چیزی بیشتر از این بر نمی آید . در بعضی از شهرها هر کس بنا به دلایل مختلف علمی بلند کرده بود و برای ایشان تبلیغ می کرد و بین این دسته ها اصلا هماهنگی وجود نداشت.
4- بنده در استانی تبلیغ می کردم که فضای اصلاح طلبی در آن غالب بر فضای اصول گرایی است ولی با توجه به نوع نگاهم که در بندهای قبلی عرض کردم کاملا برایم محسوس بود که رای دکتر بالاتر است زیرا بنده می دیدم که در میان مردمی که همان قشر خاکستری جامعه می باشند رأی دکتر سه برابر بود لذا در صحبتهایی که با دوستان محترم خودم که طرفدار آقای مهندس بودند عرض می کردم که دکتر در مرحله اول رای خواهد آورد ولی آنها قاطعانه می گفتند انتخابات دو مرحله ای است و به دوستان هم ستادی خودم که با دیدن موج سبز نگران بودند هم قاطعانه عرض می کردم دکتر در مرحله اول پیروز است ولی دوستان فکر می کردند دلداری می دهم و با دیدن فضاهایی ماندند زنجیره های سبز نگرانتر می شدند.
5- دکتر احمدی نژاد اگر رای آورد اصلا به خاطر تبلیغات میدانی انتخاباتی نبود و این برای من هم در ایام تبلیغات کاملا روشن بود که این مسائل در رای آوردن ایشان موثر نیست ایشان صرفا به خاطر عملکرد چهار ساله گذشته خود و تبلیغات و مناظره های تلویزیونی رای آوردند و اگر هم ما شبانه روز دنبال تبلیغ بودیم فقط به خاطر این بود که شاید بتوانیم مقداری در مقابل این موج سبز تبلیغاتی قد علم کنیم.
6- نهایتا دست دوستان حامی آقای مهندس میر حسین و دکتر احمدی نژاد را می بوسم که با شاداب کردن جامعه حماسه 40 میلیونی آفریدند و افتخاری برای کشور عزیزمان ایران شد که مدعیان دموکراسی حالا حالاها باید بدوند تا شاید بتوانند در یک اتفاق کاملا نادر حد نصاب و رکورد ما در حضور حماسی را بزنند.
از سایت وزین الف و برادران عزیزم در این سایت هم متشکرم (156566)
 
زینب اصغری
۱۳۸۸-۰۴-۱۱ ۰۲:۴۸:۱۴
سلام.
با نظرتون موافقم.با کمال افتخار میگم که به دکتر رای دادم.اول ها بروز نمیدادم ولی وقتی موج سبز رو دیدم تو یکی دو هفته آخر تصمیم گرفتم پرچم ایران به دست و کیفم ببندم.تو دانشگاه ما اگه میومدی فکر میکردی همه میرحسینین ولی وقتی تو بحثها شرکت میکردی امیدوار میشدی.
باید بگم حیفه!بریم نحوه ی تبلیغات رو از اصلاح طلبا یاد بگیریم.هماهنگی زیادی داشتن.
البته بد نیست قرآن رو باز کنید و سوره حشر آیه 14 رو مطالعه کنید.پاسخ بسیار زیبایی دریافت میکنید.این آیه دلگرمی و آرامش عجیبی به من میده.
موفق باشید.
در پناه حق... (172668)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۰:۰۵:۲۷
آقا من به مهندس رای دادم .منم سبز بودم. چون فکر میکردم مرد عمله.آقا غلط کردم . غلط . به چه زبونی بگم؟داره میبینه مردم از کار و زندگی افتادنا بازم کوتاه نمیاد. بسه دیگه بابا. (156567)
 
زینب اصغری
۱۳۸۸-۰۴-۱۱ ۰۲:۵۳:۰۶
عزیز دلم،ماهی رو هروقت از آب بگیری تازه ست.
خدا رو شکر کن که به اینجا رسیدی.هرکسی نعمت پی بردن به اشتباهشو نداره.با خودتم مهربون باش. (172669)
 
آذر
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۰:۳۷:۱۰
...

سید ..

طرفدارانی که پارچه های سبز را به دست و پای سگ هایشان هم میبندند ... (156591)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۱:۱۵:۲۱
قشنگترین تحلیل بود ای ول به علم و دانایی. سبز پوشها ظاهرا کوررنگی دارند و فقط رنگ سبز را می تونن ببینن! (156621)
 
امیر خرم آبادی
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۲:۴۵:۱۰
ضمن عرض سلام به همه ی دوستان
محکم ترین و قاطع ترین دلیل که نشون میده در انتخاب تقلب شده آرای 300 هزارتایی آقای کروبیه کسی که فقط 280 هزار نفر اعضای فعال و ثبت نام شده ستادشون بوده .
لطفا اجازه بدین نظر من به قضاوت کاربران محترم سایت گذاشته بشه. (156657)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۶:۵۴:۱۴
وقتی رئیس ستاد ایشون به ایشون رای نمیده چه انتظاری دارید؟
ضمنا بیشتر اعضای ستاد افراد حقوق بگیر هستند نه طرفدار کاندیداها! (156700)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۸:۵۴
اگر كسي پول گرفته تا توي ستاد كسي كار كند دليل نمي شود به همان شخص هم راي بدهد . مثل ليدر خودتان آقاي كرباسچي كه به موسوي راي داد . (156837)
 
تیرداد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۰:۲۷:۲۱
آخه دوست گرامی همون 280 هزار نفری که میگی هم اعتقادی به کروبی نداشتند من هم می خواستم به رضایی رای بدم ولی چون انتخابات رو دو قطبی دیدم به احمدی نژاد رای دادم. پس با این منطق ها نمی توان شبهه ایجاد کرد! (156897)
 
میرزا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۳۳:۲۱
اون آقای به اصطلاح معاون اول کروبی به موسوی رای داده شما توقع داری که 280 هزار نفر اعضای ستادش به کروبی رای بدن! این چه جور منطقیه (157086)
 
امیر
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۲۱:۵۴:۰۲
اخه عزیز من وقتی خود کرباسچی به کروبی رای نمی ده چه انتظاری از تعداد معدود افراد شاغل در ستاد ایشون میشه داشت. (158079)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۲:۵۶:۱۳
بنده هم دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف هستم. تحلیل فوق یک تحلیل بسیار ساده و ابتدایی است. دوستان شریفی بنده یک نکته را که خود در بین متن بدان اعتراف کرده اند را از یاد برده اند. دوستان گفته اند: مشاهدة منطقه‌ای تا چه حد گم‌راه کننده است. اتفاقا بر طبق این نظر ما باید انتظار داشته باشیم که درصد ارای هر نامزد در پله های مختلف فرق داشته باشد. یعنی اگر در 100 رای شمرده شده 60 رای متعلق به احمدی نزاد باشد و 40 رای متعلق به موسوی این درصد باید در 100 رای دوم و سوم متغیر باشد. در حالی که نسبت آرای احمدی نژاد و موسوی در کلیه مراحل شمارش رای تقریبا ثابت بود. احتمال بروز چنین پدیده ای در یک نمونه 40 میلیونی نزدیک به یک بیست هزارم است! اگر دوستان با مفاهیم آماری آشنایی دارند این تحلیل را انجام دهند تا متوجه شوند که واقعا شریفی هستند و لزوما با سهمیه بسیج وارد دانشگاه نشده اند. لطفا چاپ کنید که این دوستان شریفی ببیند و جواب بدهند (156660)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۶:۵۰:۴۵
این محاسبات مربوط به توهم ایجاد شده در تهران است نه سراسر ایران (156699)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۹:۱۹
دوست عزيز در انتخابات 76 از ابتدا خاتمي پيش بود و تا آخر هم همين طور و با همينشكل پيش مرفت در انتخابات دو دوره هاشمي نيز همين امر از بتدا صادق بود حالا چطور شد كه در اين انتخابات مهندسي را پيش مي گيريد در ضمن گيريم كه سخنان شما درستبشد مگر نه اينكه بازشماري آراء براي رفع شبهه هست و كار ديگرير غير از اين نمي شود كرد چرا به آن تن نمي دهند؟ و مي خواهيد بااستدلالهاي بي جهت و بي منطق تقلب را اثبات كنيد آقا صندوقهاي راي موجود تعرفه ها و پيوست هاي آن نيز موجود است بازمشاري هم امكان پذير پس چرا تن نمي دهيد راستي موسوي و دوستان وي چه هراسي از بازشماري دارند ؟ بهانه ي عدم حضور ناظر در سر صندوق را مي توان با بازشماري اراء‌پاسخ داد و اين بهانه نمي تواند دستاويز ابطال باشد اما آقاي موسوي نمي خواهد آراء بازشماري شود زيرا خودش نيز نمي تواند با واقعيت دروغين خويش روبرو شود ايشان دروغي گفته كه اكنون از مواجه شدن با آن هراس دارد و لاغير (156876)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۰:۳۷:۵۹
اولا این تحلیل سطحی شما ربطی به بنفورد که در عنوان بحثتون استفاده کردید نداره .
ثانیا چرا می گید آمار در مراحل مختلف تقریبا ثابت بود ؟اصلا این جوری نبود . شاید نکته ای که شما رو گمراه کرده این باشه موقع اعلام نتایح ، میانگین درصد هر نامزد اعلام می شد ، نه درصدش توی شهر جدید! واضحه که هر چی شمارش جلوتر می ره ، تأثیر شهر جدید روی میانگین کمتر میشه .
ثالثا امسال کاری که کردن این بود که شهرستان به شهرستان اعلام کردن . خودتون هم می دونید که هر چی منطقه بزرگتر میشه ، مشاهدات به هم نزدیکتر میشه . مثلا ما نباید توقع داشته باشیم درصد آرا در استان اصفهان و استان فارس ، مقدار قابل توجهی متفاوت باشه . (156906)
 
ندا
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۷:۵۴:۴۰
هر کسی که توی بحث آماری مشکلی داشت (البته بر فرض شما)‌ لزوما با سهمیه بسیجی وارد شده؟ یکی از دلایل اختلاف فاحش رای موسوی و احمدی نژاد همین طرز تفکر شماست. هرکس که با شما اختلاف نظر داشته باشه ‌یا احمقه یا منفعت طلبه بسیجی و پاسدار هم نون به نرخ روز خور و فرصت طلبند! (157795)
 
علي
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۲۰:۲۷:۰۳
شما از اين نكته غافليد كه اولا نتايج اوليه كه اعلام شد بر اساس يك جامعه ي آماري بزرگ بود (حدود 5 و بعد 10 ميليون)كه مي تواند برآيند مناسبي را از مناطق مشابه(روستاها و شهر هاي كوچك)ارائه دهد.
از اين نكته هم غافليد كه آراي آقاي احمدي نژاد از حدود 67% به حدود 63% رسيد.
از اين نكته نيز غافليد كه ايشان تقريبا در تمام روستاها و شهر هاي كوچك اكثريت قاطع آرا را داشته اند.البته نكته اي كه كم تر در مورد آن گفته شده اين است كه ايشان تقريبا در تمام كلان شهر ها(به جز تهران)نيز اكثريت آرا را داشته اند. (157991)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۶:۴۶:۵۹
این بچه بازیهارا کنار بگذارید و به متن جامعه بیایید و مشکلات مردم را درک کنید . توسل به رنگ سبز بهانه ای برای اعتراض به نارضایتی از وضع مو جود است . بیکاری . اعتیاد . فساد . تنگ نظری . سوئ مدیریت و....... مردم از تحقیر خسته شد ه و انتظار تغییر داشتند که این رخ نداده . چاره ای باید که در حال حاضر در دولتمردان دیده نمیشود. (156696)
 
احسان
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۷:۴۰:۴۱
من خودم آماری هستم . دلائل واقعا کشکی بود . بردارین اینو از روی سایت. نباشه سنگین ترین .میتوانم قسم بخورم که نویسنده این مطلب بیشتر از 15یا 20 سال بیشتر سن نداشته . تو رو خدا تازه فکر میکردم که با یک سایت وزین اشنا شدم حالا میبینم که الف هم تو زرد از آب در اومد. (156711)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۸:۰۱:۰۳
برادران عزيز من براتون ثابت كردم كه چه طوري چهل ميليون دقيقه صرف راي گيري ميشه گفتم كه از زماني كه هر كسي شناسنامشو تحويل ميده تا زماني كه رايشو ميريزه من ملاكم آماريه كه ارائه شده يعني آمار راي ريزي مردم يعني 40 ميليون حالا آقايون چه همزمان باشن و چه غير همزمان ملاك ما آمار راي هاست كه به عبارتي 40 ميليون دقيقه صرف ميشه بقيه فرمولش رو هم كه بلدين --- به جاي پاسخهاي نا مطلوب كمي فكر كنيد يعني امكان نداره براي هر نفر 1 دقيقه زمان حتي براي نوشتن مشخصات فردي صرف شده باشه عجب پاسخ هاي جالبي ! (156729)
 
amir
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۸:۲۹:۱۱
نتیجه شمارش آرا در شهر تهران نشان داد که تحلیل فوق درست نیست و اتفاقا\" آرای کاندیداها با وضعیت ملاحظه شده در سطح شهر متناسب بود. (156755)
 
ا. ر.
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۸:۴۱:۳۱
با تشکر از تحلیل علمی دوست ریاضی دان. اما به نظر بنده فرض اولیه ایشان کمی دارای اشکال است. ایشان فرض را به 50 50 بودن ارا گذاشته و فرضیه خطای دید را اثبات کرده اند. ولی در اینجا آرای دکتر احمدی نژاد نسبت به مهمدس موسوی 2 به 1 اعلام شده است. آیای بازهم با این نسبت خطای دید نسبت به سبز ها قابل اثبات است. بنده فقط سوال میکنم پاسخ را منی دانم. (156762)
 
صادق
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۸:۴۷:۳۷
البته مطلب جالبی است. نظر افراد بستگی به این دارد که خودشان چه نظری دارند و در کجا زندگی می کنند. من بر حسب اتفاق در روستا رای دادم چون برای عیادت رفته بودم.در روستایی که من رای دادم باور کنید در بین مجموعه ای که من می شناختم همه احمدی نژادی بودند و تاکید می کردند که در روستا به ندرت کسی به آقای موسوی رای خواهد داد و این مطلبی است که شمال تهرانیها آن را نمی دانند و تازه حتما هر کسی که رنگ سبز دارد حتما به سن رای دادن رسیده باشد و تازه حتما به آقای موسوی رای بدهد.افراد بعضی وقتها به دلایلی غیر از انتخابات در این تجمعات پر از هیجان و پر از دختر و پسرهای جوان و معمولا بی پروا برای رعایت چهارچوبها حاضر می شوند و سوم اینکه ما آدمها معمولا چیزهایی را می بینیم و می شماریم که دوست داریم ببینیم و چیزهایی که عقیده ما را خدشه دار می کند نمی بینیم و یا دوست داریم کمرنگشان کنیم.دوست دارم تهرانیها سری به شهرهای کوچک بزنند تا بدانند که ایران تهران نیست و حدود 47 درصد مردم ما در روستاها زندگی میکنند یعنی چیزی حدود 33 میلیون نفر! جایی که مردم معمولا اختلاف عقیده کمی دارند و اکثریت قریب به اتفاق آنها معمولا به یک کاندیدا رای می دهند.و معلوم است که این کاندیدا در این دوره آقای احمدی نژاد بود.البته رای آقای موسوی هم کم نبود و علت این اختلاف زیاد مشارکت 85 درصدی مردم بوده است.میزان رای آقای احمدی نژاد در شهر همدان 68 درصد و در کل استان 75 درصد بوده است و این مطلب به وضوح رای بالای ایشان در روستاها و شهرهای کوچک را نشان می دهد. (156767)
 
سامان
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۰۷:۴۴
به نظرم تنها راه پایان دادن به تمام این جر و بحثها و حوادث دو شیوه بطور همزمان است :
اول
یک گروه قضایی پیگیر ماجرای تقلبها شده و در یک دادگاه با حضور نمایندگان طرفین مدعی و هیئت منصفه که پوشش خبری نیز دارد به موضوع با صبر و حوصله و وقت زیاد رسیدگی کنند
دوم
کسانی که برپا کننده اغتشاشات بوده اند دستگیر و بابت آزادی آنها سهمی از خسارات وارد شده به شهر با جریمه قابل توجهی که دریافت میشود آزاد شوند تا هم خسارات وارده بازگشت داشته باشد و هم اینکه در دورانی که پول بیشتر از جان ارزش داشته باشد دیگر شاهد حوادثی از این دست نخواهیم بود (156796)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۱۰:۲۲
نویسنده به مساله درستی اشاره کرده . اما یک فرض غلط وارد محاسبات خود نموده و آن اينکه چون اغلب افراد قشر متوسط شهروندان تهران به عينه منتقد احمدی نژاد بوده اند پس شهروندان جنوب شهر و روستاها و شهرستانها بايد طرفدار احمدی نژاد باشند. در حاليکه اغلب همين ساکنان شهر تهران -از جمله خود من و خيلي دوستان من- اصل و نسبی در شهرستانها و روستاها دارند و با همان مردم در ارتباط هستند و حس عمومی خود را متاثر از نظرات آنها نيز می دانند. واقعيت اين است که بر خلاف تصور غلط خيلي از پايتخت نشينان ضمير پاک همان پيرمرد و پيرزن روستايي خيلي بهتر از من و شما راست و دروغ و راستگو و دروغگو را تشخيص می دهد و همين است که هميشه آنها را برای امثال من و شما غير قابل پيش بيني می کند. (156799)
 
سامان
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۲۰:۲۳
راه حل سوم
ادامه مناظره های تلویزیونی است (156809)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۸:۴۰
اولا: تهران همه ی ایران نیست, تهرانیا کی میخوان قبول کنن...
ثانیا: تهران تنها کلان شهر ایران نیست...
ثالثا: شما همه ی مردم نیستی...
رابعا: اکثر رای احمدی نژاد از شهرای کوچیک و مناطق محرومه...
خامسا: ایران حدود 15 میلیون جمعیت روستایی و عشایری داره...
سادسا: دولتی که این همه بهشون سهام عدالت داده, کلی یارانه داده,براشون راه کشیده,آبرسانی کرده,برق رسانی کرده,گاز رسانی کرده,چرا بهش رای ندن...
اونا به امرار معاش بهتر نیاز دارن نه وعده وعید سیاسی...
و هزار و یک دلیل دیگه.....
اینقدر خودبین و خود رای نباشین.... (156836)
 
مجتبی
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۴۶:۳۸
به نظر من جناب آقای موسوی خودش میداند قضیه چیه از من و شما هم بهتر میداند که تقلب شده یا نشده . ولی نمیدانم چرا از بیانیه دادن و مردم را به خیابانها کشیدن دست بر نمیدارد هدفش از این کارها چیست آیا واقعا به انتخابات اعتراض دارد یا ... چرا در جلسه ای که شورای نگهبان ترتیب داده بود شرکت نکرد و به سخنان مقام معظم رهبری چرا اعتنا نمی کند و چرا ....................... (156847)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۵۴:۵۴
این تحلیل کوتاه بینانه شماست که فکر میکنید تهران فقط سبزه اونم ونک به بالا لطفآ یک سری به پایین تر از آزادی هم بزنید از بابل و اهوازو شیرازو اصفهان و تبریز و.. ابهر و زنجان خبر دارید این ها هم جز ایران هستن ها . (156853)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۵۸:۳۲
آقای ناشناس بنفورد دانشگاه شریفی بدون سهمیه
شما اصل مطلب رو متوجه نشدی
لیلی زن بوده
یک بار دیگه مراجعه کن به متن احتمالا با این تعریف هایی که از خودت کردی باید متوجه بشی.
مگر اینکه مدعی دروغین باشی (156857)
 
فاطمه
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۰۹:۵۹:۳۴
خيلي مطلب جالب و خوبي بود .در واقع شما چيزهايي رو گفتين كه از چشم خيلي از دوستان تعصبي ما دور مونده بود.واقعا ممنونم. (156860)
 
ابراهيم
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۰:۲۳:۲۶
قانون يا بي قانوني مساله اين است. (156893)
 
علي بهار
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۰:۲۶:۳۵
اي كاش اين فراست و كياست در مجريان ثابت قدم سي ساله انتخابات مي بود كه كار به اين همه فسفه بافي و آمارسازي نمي كشيد و حس اعتمادي را كه به تاريخ رنج هاي يك ملت رشيد بنا شده بود با موريانه هاي خودخواهي و خودبيني به اينجا نمي كشاندند.كساني كه متاسفانه نشسته بر اريكه تكبر و غرور و اعتماد بنفس كاذب به مهندسي انتخابات دست مي زدند و در دوره هايي به ميل خود صندوق هاي را باطل و آرايي را جابجا ميكردند و براي بالا و پايين افراد در ليست هاي انتخاباتي تصميمات خود سرانه مي گرفتند و حتي براي الفباي تاريخي خود هم احترام قائل نبودند پس نون را بر خ ترجيح ميدادند و به شعور مردم با استدلالهاي من در اوردي خويش جفا روا مي داشتند حالا بيايند و كاشته هاي خود را درو كنند...امام راحل بارها با تعبيرات مختلف مي گفت كه ملت با هيچ كس عهد اخوتي نبسته ملاك عمل افراد است و همين مردم اگر روزي به صداقت در امانتداري ما شك كنند چون اب رفته ازجوي كه برگشت پذير نيست ....آنسان تا شيقته قدرت نباشد گول آنرا نمي خورد پس آن همه درس هاي حكيمانه كه مارا بر حذر مي داشت از اين شيفته گي كجا رفته است ... (156895)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۰:۴۰:۰۸
من دانشجوی شریفم صرف نظر از بحث سیاسی این تحلیل آماری دارای اشتبهات بسیاری است که من به برخی از آنها اشاره میکنم
1-این محاسبه برای یک پیکره بندی خاص انجام شده اگر پیکره بندی افراد را تغییر دهید نتیجه به کلی متفاوت است
2- بعد سیستم تغییر هنگفتی در نتایج دارد که این شخص بعد سیستم را 2 در نظر گرفته است که اشتباه است
3- افراد فقط نزدیکترین فرد به خود را نمیبیند بلکه تعداد زیادی افراد را می بیند

در ضمن یکی از اساتید شریف مطلبی نوشته که در مورد عدم تایید انتخابات است لطفا آن نیز چاپ کنید. (156907)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۱:۲۶:۴۲
واقعا استدلال غير علمی و سطحی نگرانه ای بود !
از شما بعيده که اينطور سطحی فکر کنيد . متاسفم . متاسفم (156952)
 
فرزاد
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۰۸:۲۹
اشتباه کجاست ؟ امار ؟ ارقام ؟ استدلال ؟ یا اندیشه و رفتار ؟

اگه منصفانه و بدون جانبداری و البته صرفا از روی ظاهر قضیه بخوایم نگاه کنیم اندیشه و رفتار طرفین چه از روی خیر خواهی و یا خدای نکرده سود جویی و مصلحت طلبی اصلی ترین مطلبه . یک طرف قضیه داعیه و تکاپوی ملتی متمدن و پیشرفته و بر اساس علم روز رو دارن در حالی که به فقر و گرسنگی بخش عظیمی از این مردم بی اعتنا بودن و یا حد اقل اقدام مثبت و چشمگیری در این خصوص انجام ندادن . ادم گرسنه میگه : فکر نون باش خربزه ابه . طرف دیگه هم نون داغ و کباب داغ ظاهرا مجانی زده و در تکاپوی فرهنگ و تمدنیه که تعریفش با دسته ی مقابل متفاوته . برنده ی این دو دسته امروز یا فردا یا این دوره و حتی شاید دوره های بعد معلوم نمیشه . زمان نسبتا زیادی برای اعلام برنده لازمه . و کارگردانان و بازیگران و حتی داوران این رقابت شخص یا گروه مشخصی نیست بلکه تمام احاد مردم این سرزمین و تمام انسانهایی است که روح پاک و متعالی ذات حق تعالی در روح اونها دمیده شده .

الحمدلله رب العالمین. الرحمن الرحیم. مالک یوم الدین. ایاک نعبد و ایاک نستعین. (157017)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۱۰:۲۶
ميشه اين دانشجوي عزيز درباره نمودار خطي و ثابتي كه از 5 تا 39 ميليون راي شمارش شده را با يه درصد ثابت براي هر 4 كانديداي طي كرده بررسي كنند و بگن احتمال همچين موردي چند درصده؟ (157022)
 
امير
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۲:۱۸:۰۸
لطف كنيد به وزير محترم كشور بگوييد يك مجوز راهپيمايي بدهد تا صحت اين محاسبات اماري پيچيده جنابعالي اثبات شود. (157042)
 
سعيدي
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۳:۳۵:۰۰
سلام.
من يه نمونه از كسايي هستم كه به خاطر جو دانشگاه اعلام نكردم به دكتر احمدي نژاد راي ميدم. چون تا حرف ميزدم، كلي آدم ميخواستن منو ارشاد كنن و تا نمي گفتم كه منصرف شدم، ولم نمي كردن. كلي ايميل و sms بهم ميزدن. منم كشيدم كنار و روز انتخابات با خانواده و خيلي از كساني كه وضع مشابه من رو داشتن به دكتر راي داديم. (157254)
 
مهران
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۴:۰۷:۲۳
لطفا کمی هم دقت داشته باشید. اگر شما دانشگاهی هستید من تخصصم آماره . شما ااین استدلال را با فرض 50 به 50 آوردید ولی آیا در مورد 70 به 30 که در رای گیری اعلام شده هم همین استدلال معتبره؟ این استدلال های آقای دکتره که فکر میکنه همه مثل خودش کم عقل هستن. واسه خودمون متاسفم (157336)
 
آزاده
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۴:۱۷:۳۰
سلام آقای توکلی عزیز
من یک دانشجویم؛
اتفاقا جزء دانشجویان نه طرفدار آقای احمدی نژاد.
فقط خواستم بگم که این همه توهینی که به موسوی شد و در بالا چاپ کردید حتما توهین نبودند از نظر شما دیگه
چون طبق قوانینتون توهینها رو چاپ نمی کنین.... (157369)
 
یکی
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۵:۳۴:۴۴
امام خمینی (ره): تو قانون را قبول نداری؟ غلط می کنی،قانون توراقبول ندارد
این حرفو کسایی که از امام دم میزدن و شعار می دادن قانون عدالت آزادی به یاد بیارن
ببین چه جوری قانون و زیر پا گذاشتی و عدالت و فراموش کردی و آزادی و از همه شهروندا گرفتی
خیلی بی مرامی (157545)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۹:۴۵:۵۱
استدلالتون یه اشکال اساسی داره. چون در قسمتهای سمت راست شکلتون یعنی جاهایی که سبز هستند، امکان شرکت در انتخابات کمتر بود مثلا تعرفه انتخابات زود تموم شد، زمان رای گیری زودتر تموم شد و ... باید بگم بر اساس استدلال شما حامیان موسوی 40-60 را 72-28 می دیدند نه 50-50 را! (157938)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۲۰:۲۱:۱۵
همه ي آگاهان مي دونستند كه آقاي احمدي نژاد بار ديگر برگزيده خواهد شد (157982)
 
امیر
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۲۱:۵۰:۵۸
این ها رابهتره کسانی بدونند که مدعی اداره کشور با عقلانیت بودند...
اقای موسوی از رای دادن به شما شرمگینم. (158077)
 
ع.ص
۱۳۸۸-۰۴-۰۱ ۰۸:۲۰:۲۶
آنچه مسلم است در مناطقي كه راي احمدي نژاد با اختلاف قابل قبول بيشتر است نيازي به اين آسمون ريسمون نيست و در اون مناطق اعتراضي هم نيست اين استدلال براي مناطقي است كه ارا نسبتا\" مساوي هستند . اگر بطور طبيعي اين وضعيت را براي تهران و مناطقي كه راي آقاي موسوي بيشتر است طراحي كنيم خواهيم ديد كه اين فراگيري شديد تر احساس خواهد شد و به طور مضاعف در مناطق شمالي تهران كه برتري موسوي چشمگيرتر است.پس بايد واقعيت ها را پذيرفت ،مخصوصا\" دوستان شمال شهري كه در يك انتخابات راي غالب را به كانديداي غير پيروز داشتند بايد نشان دهند كه با ديكتاتوري مخالفند. ضمنا\"لطفا\" از ارائه كامنت هاي اينجانب خودداري نفرماييد.تا شائبه حمايت از كانديداي خاص به ذهن متبادر نشود. (158420)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۱ ۱۴:۲۹:۱۵
چرا شما تهراني ها فكر ميكنين فقط تهران كشوره ايرانه فقط اطراف خودشون را ديدن پس بقيه شهرها مگه آدم نيستند (159075)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۴-۰۱ ۱۷:۳۸:۰۰
دوست عزیز آقای ناشناس - بنفورد دانشگاه شریف تو فرانسه شعبه باز کرده ؟ (159388)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۱ ۱۹:۲۵:۰۷
امیدوارم این بار نوشته من مثل دفعه گذشته سانسور نشود


با توجه به استدلال قیاسی شما چون در تهران رای آقایان موسوی و اجمدی نژاد نزدیک است و از هر 10 نفر 5 نفر به آقای موسوی رای داده اند و 4 نفر به آقای احمدی نژاد پس باید حسی مشابه در مورد آقای اجمدی نژاد نیز وجود داشته باشد و طرفداران ایشان نیز تا جدود 65% اطافیان خود را ببینند.
در ضمن در شهر های دیگر غیر از تهران نیز باید طرفداران آقای احمدی نژاد خود را تا 100% رای دهنده ها ببینند.
جالب اینحاست که این دوستان حتی خود را 40-50 درصد هم نمی دیدند.

کاش برای توجیه امری که حتی یک آمار هم برای تایید آن ندارید فرضیاتب چنین سبک و قیاسی را مطرح نمی کردید. از دوستان هم دانشگاهی های خودم در دانشگاه شریف تعجب می کنم!

برای من این سوال مطرح است که چرا دوستان در سایت الف که خود را منتقد آقای احمدی نژاد می دانستند، برای تخریب آقای موسوی اینگونه به سنگ حمایت از آقای احمدی نژاد را به سینه می زنند (159493)
 
ترک اوغلان
۱۳۸۸-۰۴-۰۳ ۲۱:۴۸:۳۹
آقا من خیلی بی سوادم اما تا حدودی فرق بین خاتمی و احمدی نژاد رو می دونم

سوالی که داره اذیتم میکنه اینه که چند درصد کسانی که سال هشتاد به خاتمی رای دادن می تونن در سال 88 به احمدی رای بدن (چرخش تا چه حد!) ... بابا این آقا 22 میلیون رای داشت سال 80 چی شد که همفکرهاش تو سال 88 دوتایی باهم چهارده میلیون نشد.
حالا یه مطلب جالب دیگه:
مشارکت در سال 80: 66.77 درصد
مشارکت در سال 88 : 85 درصد (به گفته دولت)
این 18-19 درصد اضافه به کی ها بودن که یهو ریختن به احمدی نژاد رای دادن! که موسوی و کروبی بیچاره از اونها بی نصیب موندن.

نمی دونم من که دارم گیج می زنم! (163113)
 
ایمیل
۱۳۸۸-۰۴-۰۴ ۲۳:۳۹:۴۳
خدا را شکر آخرش میگوید که این استدلالها ثابت نمی‌کند که روند انتخابات سالم بوده است. آن هم بخاطر باطومی است که احتمالا به سرش خورده است. (164244)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۸ ۰۰:۵۱:۵۷
جالب اينجاست كه آقاي موسوي در مجموع برنامه خاصي ارائه نكرد كه قابل تحليل باشه و اكثرا مي گفتند كه با اين كار آقاي احمدي ن‍‍ژاد موافق هستم ولي به طرز ديگري اجرا خواهم كرد.. مردم چشم بينايي دارند ... در صحت انتخابات بنا به دلايل بسيار و غير قابل انكار شكي وجود نداره .. دوستان عزيز توجهشون رو به آراي قاطعانه رئيس جمهور معطوف كنند و كمـــي اگر ممكنه از خودشون دموكراسي نشون بدن.. حركات آقاي موسوي و برخي كساني كه به ايشون راي داده بودند حقيقت دموكراسي اي رو كه مدعي بودند به همه نشون داد.. اگر راي گيري دوباره اتفاق بيافته مطمئن باشين كه مردم فهيم و با بصيرت ما هشت مليون راي به ايشون نخواهند داد.. (167891)
 
س ح
۱۳۸۸-۰۴-۱۶ ۰۰:۰۸:۴۷
اگر دقت کنید می بینید که آقای موسوی یک کتاب از برنامه های خود ارائه کرد، اگر اراده می کردید می توانستید از هرکجای اینترنت آن را دانلود کرده و مطالعه کنید (176046)
 
۱۳۸۸-۰۶-۱۰ ۱۲:۳۹:۰۱
اين مبحث كاملا غلط است يك سوال ساده را نويسندگان محترم جواب دهند احتمال اينكه افراد در اين حالت قرار بگيرند چند است بعبارت ساده احتمال اينكه 100 نفر در اين حالت قرار بگيرند چند است و احتمال اينكه افراد راي دهنده از اين مدل پيروي كنند چند است؟ تقريبا صفر
در ضمن در مبحث راي گيري بيشتر بر نظر سنجي تاكيد مي شود تا مدل رياضي (218038)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۷ ۱۱:۱۱:۲۸
اگه خدا هم بگه تو این قضیه حق با احمدی نژاد بوده اینا میگن نه.
دلیل برای ادم با منطق خوبه نه این سبز های بی منطق (245221)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۸-۱۳ ۲۲:۰۶:۱۸
سلام
خسته نباشید
آخه توهم تا کی؟!
این سبزا از خودشون پرسیدن که با وجود این همه تلاش و بودجه دروغ و زرق و برق و....
چرا حتی درصدی از مردم همراهیشون نمیکنن ؟
خیلی احمقانست که فک میکنن قشر روستایی به دکتر رای داده!
بعضی ها که هنوز نمیدونن آمار دقیق و یه تفکیک صندوق ها تنها 2-3 روز بعد انتخابات منتشر شد. (247228)
 
علی
۱۳۸۸-۰۸-۱۳ ۲۲:۰۸:۲۳
آقای مهندس از رای دادن به شما شرم میکشم... (247229)
 
تینا
۱۳۸۸-۰۹-۱۸ ۱۴:۴۰:۱۳
در مورد سیاست خارجه مطلبی می خواستم بگم .
اگر یک مقدار دقت کنیم میبینمیم که خیلی از کشورهای صنعتی برای یافتن محلی برای سرمایه گذاری و فروش محصولات و ایجاد کم÷انی سراغ کشورهای ضعیفتر و اصولا فقیرتر میروند . نمونه بارز آن کم÷انی هند شرقی بود که چند سال بعد از تاسیس درآمد سالیانه آن از کل بودجه کشور انگلیس بیشتر بود . (257561)
 
مهدی
۱۳۸۸-۱۰-۲۶ ۱۷:۳۰:۴۳
سلام به همه دوستان
ببینید دوستان من یه سوال هز شما دارم.ایا وقتی اقای خاتمی رای بیست میایونی اورد تقلب شد؟ایا اگر میرحسین رای میاورد بازم میگفتید تقلب شده؟به خدا همه اینها بهانه است.اینا رو ول کنید ما رو می خوان بکنند مثل افغانستان و عراق. دیگه انتخابات تموم شد.7 ماه.اونا که دلشون به حاله من و شما نمیسوزه عزیزان من/الان باید هوشیار باشیم . (276873)
 
فریب خورده
۱۳۸۸-۱۰-۲۷ ۱۵:۰۰:۱۱
سلام
من فقط می خام بگم که واقعاً برای خودم و اطرافیان بی درایتم متاسفم. واقعا متاسفم که هر چه که گفتند ما نپذیرفتم و باز راه خودمان را رفتیم. البته، هم سال اولی که آقای خاتمی برای اولین بار نامزد ریاست جمهوری کشورم شد و هم امسال که آقای موسوی. همیشه از اینکه توانسته بودم افتخاری برای مملکتم بیافرینم بر خودم می بالیدم. اما حیف و صد حیف که در خواب غفلت بودم. اما واقعاً از جناب آقای موسوی متشکرم که چشم مرا به حقایق باز کرد. البته باز هم متاسفانه تحت تاثیر القائات و تبلیغات پوچ و واهی همه جانبه مثلاً دوستان! رای خودم را بجای صندوق رای در سطل زباله ریختم. (چون دوباره هم رأیم اشتباه بود.) ولی از این خوشحالم که حداقل در انتخابات شرکت کردم و پوزه دشمنان این اسلام و امام حسین (ع) را به خاک مالیدم. ولی آقای موسوی باید بگویم اگر این امکان بود حتما رأیم را از شما پس می گرفتم چون احساس می کنم به من دروغ گفتی!؟ چرا؟
رأی من را گرفتی اما نمی گذارم امام حسینم و اعتقاداتم را بگیری!؟ نمی گذارم؟ (277507)
 
پری
۱۳۸۸-۱۲-۱۱ ۰۰:۴۳:۵۴
بسم الله الرحمن الرحیم \" و عصی ان تکرهوا شیء و هو خیر لکم.\" صدق الله العظیم

با سلام و تبریک هفته وحدت به همه مسلمانان جهان از خداوند مهربان تشکر میکنم که

ما را از خواب غفلت بیدار کرد و مسئولین را بهتر شناختیم. مطمئن بودم اگر اقای

موسوی گول منافقین و غربی ها را نمی خورد 4 سال دیگر رای می آورد ولی الان انتظار

محاکمه وی و بقیه همکارانش را داریم زیرا خودش و اقای کروبی ابروی چندین ساله

کشورمان را در عرض یک هفته از بین بردند و خودشان نفهمیدند و ماه ها ادامه دادند تا

اینکه مردم با ایمان و خدا دوستمان در 19 دی انها را به جای خود نشاندند و واقعا هر

چند این وقایع دردناک بود ولی خیر زیادی برایمان به همراه داشت والحمداااه. در ضمن از

سربازان گمنام امام زمان (عج) تشکر می کنم .سلامتی و موفقیت انها را از خداوند

متعال خواستارم. التماس دعا (294307)
 
6565
۱۳۸۹-۰۲-۰۸ ۰۲:۵۱:۰۸
من به عنوان یک ایرانی وطن دوست خواستار اعدام موسوی و کهروبی خائن هستم که زحمات این همه شهید و مردم سرافراز ایران رو به باد فنا دادند. (307806)
 
سبح...
Russian Federation
۱۳۹۰-۱۱-۰۶ ۱۰:۵۳:۰۹
اقا يا خانوم 6565 لطفا ارزو نكن بابا ي من اعدام بشه ممنون (627479) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.