توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 198532
«کارگران» در بهارستان «مشغول کارند»
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۳۴
در حالی که این روزها خبر‌ها از تعمیرات و مرمت ساختمان بهارستان حکایت دارد، هنوز میزان هزینه و همچنین مدت زمان انجام این تعمیرات اعلام نشده است.

به‌گزارش فارس، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای نخستین بار در دوره هفتم و در تاریخ ۲۶ آبان سال ۱۳۸۳ در مجموعه بهارستان تشکیل شد؛ پس از آنکه نمایندگان ملت در جلسه علنی ۱۲ آبان آن سال مصوبه مجلس ششم درباره انتقال جلسات علنی مجلس به ساختمان بهارستان را معتبر دانستند و زمینه انتقال بخش‌های مختلف مجلس به مجموعه بهارستان فراهم شد.

مجموعه بهارستان شامل ساختمان رئیس مجلس، ساختمان‌های اداری، کمیسیون‌ها، مجموعه قدیم مجلس و صحن علنی نوساز مجلس، در مجموع ۸۰ هزار متر مربع وسعت دارد. از این میان ۲۵ هزار متر مربع آن مربوط به ساختمان مجلس شامل صحن علنی، راهروها، اتاق اینترنت، اتاق ترجمه همزمان و بخش‌های مختلف الکترونیکی است.

آن‌طور که طراحان ساختمان بهارستان گفته‌اند، ساختمان جدید مجلس که به‌صورت هرم ساخته شده و در جزء جزء آن از معماری ایرانی بهره گرفته شده، گنجایش ۳۵۰ نماینده مجلس را دارد و می‌تواند تا ۹۰۰ نفر مدعو را نیز پذیرا باشد.

همچنین رأی‌گیری از نمایندگان در ساختمان جدید مجلس به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود و نمایندگان می‌توانند رأی دادن به‌صورت مخفی را نخستین بار به‌صورت پیشرفته تجربه کنند؛ در ساختمان جدید مجلس شبکه مداربسته تلویزیونی نیز فعال است و از روند برگزاری جلسات علنی به‌طور کامل تصویربرداری می‌کند. طرح ساختمان جدید مجلس شورای اسلامی طی سال‌های ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۳ مطرح شد؛ طرح از مهندس مؤیّد با پلان دایره‌ای شکل بود که آن طرح مردود اعلام شد اما در سال ۱۳۵۵ بار دیگر طرح مجلس در دستور کار دفتر مشاوره گروه سردار افخمی قرارگرفت‌.

فرم جدید به شکل هرم و مثلث‌ سه قوه را تداعی می‌کند که رأس مثلث روی ساختمان مرتفع اداری است و هر چه به طرف کمیسیون‌ها پایین می‌آید دو بال آن باز می‌شود. ارتفاع هرم مجلس ۴۵ متر است و زیربنای تالار اصلی ۲۵۰۰۰ متر مربع‌، زیربنای اداری ۲۴۰۰۰ متر مربع‌، کمیسیون‌ها ۱۵۰۰۰ متر مربع و پارکینگ زیر زمینی ۱۲۵۰۰ متر مربع.

ساختمان جدید دارای سیستم هوشمند BMS گرمایشی و سرمایشی است‌؛ برای تهویه مطبوع نیز از روش «جِت فیوز» استفاده شده است زیرا هوا باید تا فاصله ۳۰ متری پرتاب شود تا به وسط سالن برسد. طراحی داخلی بنا مبتنی بر معماری ایرانی است؛ سقف‌ها گچ‌کاری با دست است و در آن از مُقرِّنس کاری البته به‌صورت مدرن استفاده شده است‌؛ در این ساختمان‌ دو اتاق ترجمه هم‌زمان نیز وجود دارد.

ساختمان جدید مجلس شورای اسلامی با معماری شرکت مهندسان مشاور پل میر و با طراحی و مدیریت عبدالرضا ذکایی و گروه طراحی علی سردار افخمی‌، عباس قریب‌، مسعود قاضی زاهدی‌، منصور وکیلی‌، داریوش فیروزلی و بهروز احمدی ساخته شده است‌. اما کمتر از دو سال از برگزاری جلسات علنی در ساختمان بهارستان گذشته بود که خبری مبنی بر چکه‌کردن سقف ساختمان آن و لزوم ترمیم سازه در رسانه‌ها منتشر شد.

در این خبر آمده بود که «به‌دنبال باران شب‌‏های گذشته تهران، سقف ساختمان مجلس بهارستان به چکه افتاده؛ به نحوی که تلفن و فاکس برخی قسمت‌‏های مجلس از جمله بخش رسانه‌‏های مجلس قطع شد. ساختمان بهارستان که بیش از ۱۰ سال زمان صرف ساخت و احداث آن شد، میلیاردها تومان هزینه برای کشور داشته اما اکنون با گذشت کمتر از ۱۰ سال از رفت‌وآمد منتخبان ملت در بهارستان، بار دیگر ساختمان هرمی ‌شکل مجلس نقص فنی پیدا کرده و باید تعمیر شود!

روز چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ بود که سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس در انتهای جلسه علنی اعلام کرد: در آستانه‌ تعطیلی دو هفته‌ای مجلس هستیم و اراده‌ معاونت اجرایی و هیئت رئیسه این بود که از فرصت تعطیلات برای اصلاحات عمرانی در صحن علنی استفاده کنیم. وی افزود: این احتمال وجود دارد که اصلاحات ضروری بیش از دو هفته زمان ببرد و اگر احیاناً این اصلاحات تا سه هفته به‌طول انجامید، آن را به اطلاع همکاران می‌رسانیم و جلسات‌مان را در ساختمان قدیم مجلس در مجموعه پاستور برگزار می‌کنیم.

نایب رئیس مجلس اضافه کرد: در ماده یک آیین نامه داخلی مجلس صریحاً آمده که محل دائمی مجلس بهارستان است و اگر چنانچه به دلایلی، ضرورتی یابد جلسات خارج از این ساختمان برگزار شود، باید به تصویب دو سوم نمایندگان برسد. ابوترابی‌فرد اظهار داشت: ما احتیاطاً می‌خواهیم رأی نمایندگان را در اینباره داشته باشیم تا اگر امکان برگزاری جلسه در این ساختمان نبود، رأی لازم را داشته باشیم.

وی همچنین تصریح کرد: شیشه‌های ساختمان صحن علنی گاهی فرو ریخته و اصلاح آن زمان‌بر است و برخی اصلاحات دیگر هم باید در آن انجام شود. محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در همین رابطه گفت که جلسات کمیسیون‌ها و سایر برنامه‌های مجلس در همین محل برگزار می‌شود.

در نهایت، ابوترابی‌فرد به عنوان رئیس وقت جلسه علنی مجلس موضوع را به رأی نمایندگان گذاشت که آنها با ۹۹ رای موافق، ۴۴ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر، با انتقال موقت جلسات علنی به ساختمان قدیم مجلس مخالفت کردند. اکنون محل برگزاری جلسات رسمی وکلای ملت در دست تعمیر است و تنها دو هفته زمان باقی است تا پیمانکار، کارش را تمام کند و در غیر این صورت معلوم نیست هیئت رئیسه چه تصمیمی بگیرد. البته علی افراشته معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی در این خصوص اعلام کرد که کنترل دقیق هر ساختمان‌ پس از گذشت ۱۵ سال از ساختش امری عادی در دنیاست.

او در ادامه تصریح کرد: بر همین اساس به‌دلیل گذشت ۱۵ سال از عمر ساختمان مجلس شورای اسلامی، بررسی دقیق وضعیت این ساختمان در دستور کار قرار گرفت. افراشته، مستندسازی از ساختمان مجلس شورای اسلامی را یکی از دلایل بررسی وضعیت فعلی این ساختمان عنوان کرد و افزود: این مستندسازی‌ها به عنوان نقشه‌راه در اختیار کسانی‌ قرار خواهد گرفت که بخواهند تعمیرات یا تغییراتی در ساختمان ایجاد کنند.

معاون اجرایی قوه مقننه در ادامه به جلسه چهارشنبه هفته گذشته با طراحان ساختمان بهارستان برای بررسی وضعیت این ساختمان اشاره کرد و گفت: از آن زمان کنترل دقیق ساختمان مجلس آغاز شده و قرار است طراحان و مشاوران نظرات خود را درباره مدت زمان و هزینه تعمیرات ارائه کنند؛ البته ساختمان مجلس نیاز به تعمیرات آنچنانی ندارد و اگر هم تعمیراتی باشد جزئی است.

افراشته همچنین گفت که قرار است تا پایان هفته و پس از انجام کنترل دقیق میزان تعمیرات و هزینه آن توسط طراحان به مجلس اعلام شود. سیدشریف حسینی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در خصوص جزئیات تعمیرات ساختمان مجلس به خبرنگار فارس گفت: ساختمان مجلس مشکل چندانی ندارد و بحث تعمیرات فقط مربوط به شیشه‌های سقف صحن مجلس است.

وی اضافه کرد: به‌دلیل احتمال شکستگی و افتادن شیشه‌های سقف مجلس قرار بر این شد که شیشه‌ها تعویض و تعمیر شوند. حسینی با اشاره به طراحی خاص ساختمان مجلس توضیح داد: به‌دلیل طراحی خاص باید وسایل خاصی نیز برای دسترسی به سقف و ایجاد تغییرات یا تعمیرات در آن به‌کار گرفته شود. به‌هر صورت تاکنون مسئولان مجلس بازه زمانی خاصی را برای انجام تعمیرات در بهارستان اعلام نکرده‌اند و برگزاری جلسات در صورتی که زمان تعمیرات بیش از زمان تعطیلات تابستانی مجلس باشد، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

از سوی دیگر هزینه‌های این تعمیرات زودهنگام در ساختمانی که با مبالغ میلیاردی ساخته شده‌ نیز، هنوز نامعلوم است؛ هر چند که عزت‌الله یوسفیان‌ملّا از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این رابطه به یکی از رسانه‌ها گفته «گارانتی ساختمان هنوز تمام نشده و مرمت‏ها هزینه خاصی برای مجلس نخواهد داشت.»

او همچنین متذکر شد: پیمانکار از ساختمان بازدید کرده و از نگهداری بنا در سال‌های اخیر بسیار راضی بوده است؛ به‌هر حال بهارستان ساختمان پر تردّدی است و نگهداری از آن دشوار. در هر صورت افکار عمومی منتظر است تا بداند هزینه‌های واقعی مرمت و بازسازی هرمی که بر بلندای بهارستان تهران قرار گرفته، چقدر است؟
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.