نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 287632
رئیس مجلس ضرورت ارسال «برجام» به صورت لایحه را به دولت اعلام کرده است
بخش خبری الف، 16 مرداد 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۸
در دو هفته گذشته متن رسمي برنامه جامع اقدام مشترک پس از تاييد نهايي وزارت خارجه به مجلس ارائه شد تاکار بررسي جمع بندي نتايج طولاني ترين مذاکرات ديپلماتيک قرن در بهارستان آغاز شود. در عين حال احمد توکلي و علی مطهری ۲ نماينده تهران در تذکرهايي خواستار ارائه لايحه از سوی دولت در اين باره شده و همچنين بر حق راي مجلس دربررسي اين توافق تاکيد کردند، در حالي که نوبخت بحث ارائه لايحه را رد کرد و گفت: قرار نيست مجلس به اين توافق رای دهد.

سخنگوي دولت ادامه همنچنین توضیح داده بود که اين که توافقنامه را به صورت لايحه به مجلس بدهيم اين حرف جديدي است که مي شنويم. مجلس تصويب کرده در چهارچوب مصوبات شوراي عالي امنيت ملي اين موضوع رسيدگي شود. دبير شورا نيز حسب مورد گزارش هاي خود را به مجلس ارائه مي دهند. مصوبه مجلس اين را گفته بود که شوراي عالي امنيت ملي اين را تصويب کند. اين که بگوييم دولت متن توافق را به صورت لايحه بدهد يعني مجلس بند بند آن را بتواند تغيير دهد و بعد تصويب کند و بعد ما دوباره درباره متن توافق مذاکره کنيم؟ اينگونه نيست و قرار نيست مجلس به اين توافق راي دهد. بايد گزارش ها را دريافت کند و دغدغه هاي خود را به شوراي عالي امنيت ملي درباره منافع ملي و خط قرمزهاي نظام و توصيه هاي مقام معظم رهبري داشته باشد و شوراي عالي امنيت ملي بررسي کند که اين کار را خواهد کرد.

پس از آن هم علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی نیز اعلام کرد برجام نیازی به تصویب مجلس ندارد.

احمدتوکلي نماينده تهران پس از اعلام خبر ارائه اين متن از سوي حجت الاسلام ابوترابي فرد رئيس جلسه، در نطق ميان دستور خود در مجلس گفته بود که دولت و مجلس بايد تمامي جد و جهد خويش را براي تضمين بقاي حق به چنگ آمده غني سازي و تأمين خواست ملت در لغو تحريم ها بکار گيرند.

وي همچنين خواستار ارائه لايحه از سوي دولت دراين باره شد و افزود: شوراي عالي امنيت ملي بنا بر نص اصل ۱۷۶ تنها حق سياست گذاري به شرط تأييد رهبري داشته و حق تصويب تعهدات اجرايي را ندارد مگر آن که رهبري به اقتضاي اختيارات مبتني بر شرع مقدس و اصول ۵۷ و۱۱۰ حکم حکومتي بفرمايد که البته ديديم ايشان کار را به مجاري قانوني ارجاع دادند و از حکم حکومتي استفاده نکردند.

در همان روزها علي مطهري نيز در نطق ميان‌دستور خود با تاکيد براينکه بدون شک نتيجه مذاکرات وين بايد در مجلس به راي گذاشته شود گفته بود: اين سخن که تنها شوراي عالي امنيت ملي بايد نظر بدهد و اين موضوع فراتر از مجلس است، سخني باطل است زيرا همه معاهدات و قراردادهاي بين‌المللي طبق اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسي بايد به تصويب مجلس برسد.وي همچنين خواستار ارسال لايحه دولت به مجلس در اين باره شد.

حالا و به گزارش الف به نقل از خانه ملت، محمد سقایی نماینده مردم استهبان و عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه رئیس مجلس ضرورت ارائه لایحه درباره برجام را به دولت اعلام کرده است، اظهار داشت: در موضوع برجام چون تعهداتی را دولت ایران به عهده می‌گیرد، این یک موافقتنامه است و طبق قانون اساسی باید برای تصویب به مجلس شورای اسلامی بیاید، یعنی در واقع ما به اسم آن کار نداریم و به محتوا کار داریم و به نظر من باید در این زمینه موضوع به صورت لایحه به مجلس ارائه شود و مورد بررسی و رأی‌گیری قرار گیرد.

وی همچنین درباره ضرورت بررسی برجام در مجلس تأکید کرد: به نظر می‌رسد نگاه رئیس مجلس مبنی بر اینکه باید برجام به صورت یک لایحه از جانب دولت به مجلس ارائه شود تا مورد بررسی قرار گیرد، نگاهی صحیح و کارشناسی است.

وی در ادامه یادآور شد: بنده اطلاع دارم که ریاست محترم مجلس به دولت اعلام کرده است که «برجام» باید در قالب لایحه به مجلس ارسال شود.

سقایی در پایان خاطرنشان کرد: موافقتنامه‌های معمولی بین کشورها در زمینه حمل و نقل و ترابری و همه زمینه‌های دیگر در صحن مجلس بررسی و رأی‌گیری می‌شود و سابقه نداشته است موافقتنامه‌ای بین ایران و سایر دولت‌ها بررسی نشود و به مجلس نیاید؛ در موضوع برجام نیز چون تعهداتی را دولت ایران به عهده می‌گیرد، این یک موافقتنامه است و طبق قانون اساسی باید برای تصویب به مجلس بیاید و مورد بررسی و رأی‌گیری قرار گیرد.
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۵۰:۵۷
خداروشکر
با این اقدام زوایای برجام برای مردم مشخص می شود.
به صلاح ملت تصیمم گیری می شود
به شرط آنکه نگاه حزبی به آن در زمان بررسی و تصویب نشود. (3099735) (alef-13)
 
شکایت دارم
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۸:۱۰:۲۳
ببخشید، طبق اصل دموکراسی و مردم سالاری دینی، مردم حق شکایت از مجلس خودشون را دارند؟ یا نه؟ من از مجلس شکایت دارم. خیلی داره روی اعصاب و روح و روان مردم راه میره.
مرسی الف از درج کامنتم طبق اصل مردم سالاری (3100030) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۱:۳۱:۱۸
طبق اصل دموکراسی می تونی امسال در انتخابات شرکت کنی و به کسایی که دوست داری رای بدی ولی تا اون وقت لطفاً بگذار قانون کار خودش رو بکنه! (3100238) (alef-13)
 
رمضانی
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۲:۲۸:۰۰
آفرین حرف حق را زدی. نمی دانم این مجلس تا کی می خواهد این طور عمل کند هر موقع اخبار مجلس را می خوانم دوست دارم هر چه زودتر عمر این مجلس تمام شود. (3100303) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۳:۰۲:۴۳
آقای ظریف با استناد به گفته آقای لاریجانی در خصوص قبول قطعنامه 598 بدون تصویب مجلس تصویب برجام توسط مجلس را لازم ندانسته‌اند. اولا قطعنامه 598 با حکم امام‌(ره) مورد پذیرش قرار گرفت درثانی، نگرانی از بررسی و تصویب توافق به عنوان وظیفه ذاتی مجلس نشان می‌دهد این همه جشن و پایکوبی برای توافق خوب را خود دولتمردان و تیم هسته‌ای آنگونه که شعار می‌د‌هند دارای یک پشتوانه منطقی قابل دفاع نیست. (3100350) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۳:۲۲:۱۴
از حرف مخالف عصبی می شی؟
اگه منطقت قوی بود بیشتر آرامش داشتی
خواه مخالفت حرف حساب می زد یا نه (3100391) (alef-13)
 
شکایت دارم 1
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۲:۵۵:۲۳
ببخشید، طبق اصل دموکراسی و مردم سالاری دینی، مردم حق شکایت از دولتشونو دارند ؟ یا نه ؟ من از دولت شکایت دارم . خیلی داره روی اعصاب و روح و روان مردم راه میره.
مرسی الف از درج کامنتم طبق اصل مردم سالاری (3101439) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۱:۱۶:۴۷
من با اینکه مجلس اصولگرا ی فعلی رو صالح و سالم نمیدونم ولی ترجیح میدم ولی قانون میگه باید به تصویب مجلس برسه (3100225) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۳:۰۳:۴۶
عبور از خط قرمزها یعنی پذیرش خواسته دشمن در پیشروی و قبول ظلم او و باز کردن بازار جلوی واردات دشمن و تعطیلی تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی. این نه عزت است، نه غیرت و نه منطق و عقلانیت. (3100353) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۳:۰۵:۴۹
به هنگام نشست 5+1 در وین و لوزان برخی بیانات منسوب به آقای ظریف در خصوص ارتباط مذاکرات هسته‌ای با انتخابات از سوی اقای ظریف تکذیب و یا ناشی از ترجمه اشتباه اعلام می‌شد. ولی اظهارات اخیر کری در خصوص اینکه اگر توافق رد بشود چه بر سر آقای روحانی می‌آید تاییدی بر آن گزارش‌هاست از آنجا که رهبر معظم انقلاب به بررسی قانونی و دقیق توافق اشاره داشتند باید مجلس و مسئولین ذی‌ربط بیشتر دقت و تامل کنند. چون رفت و آمد عجولانه کشورهای 5+1 به ایران و بسیاری از دیگر موارد پیش‌رو حکایت از حاشیه‌سازی برای انتخابات دارد. و اهمیت آن از هم‌اکنون برای دوست و دشمن هویداست. (3100360) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۴:۵۴:۲۰
همه نهادها در این چند سال مستقیم در مذاکرات دخالت داشته اند وهمه هم خود را کنار میکشند که هزینه های این توافق را نپذیرند ،حالا نوعی ادا دراوردن از کنگره امریکا وتصویب مجلس خیلی ها را راحت خواهد کرد (3099742) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۳:۰۶:۳۹
چگونه می‌توان شعار تحمل منتقد سر داد در حالی که یک نشریه هفته‌نامه با تیراژ کمتر از چند هزار نسخه را تحمل نکرد؟! (3100362) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۳:۰۷:۳۴
یک مسلمان زیرک نباید از یک سوراخ چند بار گزیده شود. همین چندی پیش بود که بی‌بی‌سی و چند رسانه همسو با آن برای چندمین بار گزارش‌های سیاه‌نما علیه ایران تهیه کردند. تعجب‌آور است که باز این رسانه منحوس،مجوز فعالیت، آن هم برای تهیه گزارش در داخل ایران آن هم در زمینه هسته‌ای می‌گیرد. لابد این هم بخشی از تفاهم با 5+1‍ است که از لایه‌های پنهان توافق سربرآورده و همسو با برخی رسانه‌های داخلی که بی‌کم و کاست برای توافق پایکوبی و فرش قرمز پهن کرده‌اند. باید در خارج از کشور نیز فتح‌الفتوح را تبلیغ کنند و این ماموریتی برای بی‌بی‌سی و امثال آن است. چیزی که بنفش‌پوشی مجریان بی‌بی‌سی آغاز آن بود. (3100364) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۵:۱۱:۲۶
بزرگترین اشتباه تاریخی دکتر توکلی و آقای لاریجانی اصرار این دو تن اعتدالی اصولگرا بر ارائه توافقنامه بسیار باارزش به مجلس به عنوان لایحه است...اگر هم نیاز به رای است چنین مسئله مهمی تنها و تنها باید از طریق رای مستقیم ملت فهیم و بزرگ ایران به تصویب و یا رد برسد ولی اصولگرایان خود میدانند که رای بیش از 80 درصد مردم ایران به این توافقنامه مثبت است. (3099770) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۶:۵۵:۲۳
اصلا فهمیدی چی گفتی؟ اشتباه تاریخی کجا بوده؟ اگر توافق خوب است پس جای نگرانی برای چیست؟ (3099906) (alef-13)
 
آماده
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۱:۰۴:۰۱
اولا آقایان دکتر توکلی و لاریجانی طبق قانون حرف می زنن این رو هیچ کس نمی تونه رد کنه
دوما بعضی از دوستان می گویند رفراندوم بزاریم
سوال اینجاست یک شخصی که 20 تا 24 سال داره اصلا بیشتر یا همین دانشجویان واقعا خدایی اگه این برنامه توافق رو به آنها بدیم چی می فهمن تا بتونن درست رای بدن
تا اونجایی که من می دونم این مردم نه ببخشید این جونا فقط به فکر ماشین های خارجی با 8سیلندر یا این گونه مسال هست
اگه واقعا انقلاب ما برای این چیزها بود دیگر چرا بزرگان انقلاب کردن
با تشکر از سایت الف که دیدگاه دوستان را منتشر می کند با رعایت قانون و احترام متقابل (3100497) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۳:۵۶:۰۹
اتفاقا هم من هم موافقم که مجلس یک اصلاحی روی توافق انجام دهد و آن را مطابق خطوط قرمز چکش کاری کند و به رفراندوم بگذارد. البته امیدوارم اگر مردم رای دادند و تأیید کردند، عده ای توی خیابونا علیه رای مردم جفتک نندازند. (3101586) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۵:۴۴:۰۶
بعد بگید دولت قانون مند.فقط زورتون به احمدی نژاد میرسید. (3099808) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۶:۳۴:۳۹
اولا اگه برفرض هم برجام تعهد آور باشه تا توسط مجلس تصویب نشه، بار حقوقی نداره. پس اتفاقا به همین دلیل بهتره توسط مجلس تصویب نشه تا در صورتی که طرف مقابل تعهد خود رو نقض کرد و ایران خواست این قرارداد رو معلق کنه هیچ مشکلی نداشته باشه. یعنی وقتی طرف مقابل نمیخواد که این موضوع توسط مجلس تصویب بشه چرا یک عده سخنگوی اونها شدن؟
تازه از اون طرف در آمریکا هم هیچ کسی نمیگه که لازمه توافق به تایید کنگره برسه با اینکه در قانون اساسی اومده که تعهدات خارجی باید به تایید کنگره برسه. البته کنگره یک قانون تصویب کرد که باید این توافق به کنگره بره و تا مدت یک یا دو ماه دولت نمیتونه بدون موافقت کنگره اون رو اجرا کنه. البته کنگره میتونه توافق رو رد کنه و اگه وتوی رییس جمهور رو هم باطل کنه بعد توافق رد میشه ولی اگه توافق رو تصویب نکنه و رد هم نکنه باز توافق قابل اجراست. (3099871) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۶:۴۶:۱۴
یعنی چی که " بر فرض هم برجام تعهدآور باشه " ؟ معلومه که تعهدآوره ، اون هم چه تعهداتی ! (3099893) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۸:۱۱:۴۹
رفراندم برگزار کنید مردم نظر نهایی را بدهند (3100033) (alef-13)
 
مشکین نقاب
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۳:۱۸:۲۷
با این تفسیری که دولتیا از توافق کردن همه بهش رای مثبت میدن ولی اگه واقعیت رو اونطور که هست برای مردم روشن کنن، ما هم با رفراندوم موافقیم. (3100381) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۱۹:۵۱:۱۲
اجازه بدهید برجام به همه پرسی گذاشته بشه خیلی مهمه که مردم نظراتشون رو به یک سری افراد مستقیما بگن (3100145) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۰:۵۴:۴۱
مردم با رفراندوم موافقند نه با تصمیم جناحی عده ای دلواپس سنگ انداز (3100202) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۵-۱۶ ۲۲:۳۷:۲۴
من به عنوان یک ایرانی از نمایندگان محترم مجلس تقاضای رد این توافق را دارم.با سپاس (3100319) (alef-13)
 
فرهنگی بازنشسته
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۳:۲۰:۴۸
برجام مخفف جمله ی (برنامه جامع اقدام مشترک )می باشدپس بحث برسرچیست؟اقدام مشترک یعنی دوطرف بایدپایبندبه برنامه جامع باشندودرغیراین صورت هردوطرف محق اندکه ازمنافع شان دفاع کنند.یعنی دوطرف نبایدزیرحرفشان بزنند.واین یعنی هیچ چیز یک طرفه نیست. (3100564) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۵:۴۴:۰۹
مردم نماینده انتخاب کردند! نمایندگان مردم باید بر توافقات بین المللی نظارت داشته باشند! ظریف صد وپنچاه صفحه تعهد داده مجلس به وظیفه قانونی خود عمل کند !! اصل دموکراسی و مردم سالاری میگه دولت از حالت دیکتاتوری خارج شود و به نظرات نمایندگان مردم احترام بگذارد !! (3100602) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۵:۴۹:۱۴
اقای توکلی شما روزی ازاد مرد بودید چه شده که امروز در برابر این توافق پیچیده که هر طوری می چرخه به سود دشمنان قسم خورده ماست و هر جوری حساب می کنی به ضرر ما سکوت کرد هاید چرا این همه امتیازات نقد در برابر تعلیق تحریمهای نسیه ؟؟/جز نمایندگان مجلس چه کسی می تواند جلو تند روییهای دولت را بگیرد ؟؟؟؟ (3100603) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۰۰:۵۵:۱۲
آخه مجلس چی رو تصویب کنه؟ برجام ضمیمه ی قطعنامه است،جزئی از یک قطعنامه است،مگه میشه قطعنامه ی سازمان ملل رو تصویب کرد یا نکرد؟ اگر زود قطعنامه نمیشد،میشد تصویب کنه یا رد کنه،الان کاری نمیتونه انجام بده (3102850) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۸ ۱۳:۳۸:۰۸
مگر مسیله ای در کشور مهمتر از قرارداد وین در طول سی و چند ساله اخیر داریم که نمایندگان مردم در مجلس حق اظهار نظر در رابطه با ان را نداشته باشند چطور در باره تغییر نام یک وزارت خانه باید رای داد ولی در باره مسیله به این مهمی نظر و تصویب مجلس که در راس امور است لازم نباشد هست و نیست این ملت در گرو همین قطعنامه است و سر نوشت مردم تا سالهای طولانی در گرو همین قطع نامه است حال چگونه می توان قبول کرد که نمایندگان مردم در تصویب ان دخالت نداشته باشند (3103991) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.