نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257833
به بهانه برگزاری نشست معارضان سوری در مسکو؛
بشار اسد ماندنی است/ تحمیل واقعیت به کشورهای مخالف
بخش خارجی الف، 6 بهمن 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۴۲
غربی ها فعلا پیگیر هستند که از نیروهای به زعم خود میانه رو حمایت کنند اما گذشت زمان، خیالی و غیر واقعی بودن عقیده وجود یک نیروی کارامد متشکل از میانه روهای سوری را ثابت کرده است. در واقع می شود گفت نمی توان بین معارضان تفکیک قائل شد و عنوان کرد که تروریست خوب میانه رو و تروریست بد تندرو وجود دارد.

به گزارش الف، نشست مخالفان دولت سوریه روز دوشنبه در مسکو با شرکت نمایندگان گروه‌های معارض آغاز شد. در این نشست نمایندگان همه گروه های معارض سوری به استثنای تشکل موسوم به ائتلاف ملی مخالفان شرکت دارند. مطابق برنامه نشست مسکو، امروز و فردا رایزنی های سران معارضان برگزار می شود و در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هم هیات دولت سوریه با گروه های معارض وارد مذاکره می شود.

در نشست مسکو بیش از ۲۵ نفر از سران معارضان سوری شرکت دارند و در مجموع تعداد شرکت کنندگان در این نشست با احتساب اعضای هیات دولت سوریه به حدود ۳۵ نفر خواهد رسید. در رایزنی های چهار روزه مسکو، فقط طرف های سوری شرکت می کنند و حضور یا شرکت مقام دولتی و بین المللی از جمله استفان دی میستورا، نماینده دبیر کل سازمان ملل در سوریه، در آن پیش بینی نشده است.

ابتکار عمل روسیه برای حل بحران سوریه و تلاش برای رسیدن به یک راه حل بلند مدت دیپلماتیک میان اسد و گروه های تندرو به نظر می رسد با چراغ سبز کشورهای غربی مواجه شده است. بعد از تقریباً حدود چهار سال جنگ داخلی سوریه که در جریان آن، حدود ۲۰۰ هزار شهروند سوری کشته و شهرهای بی شماری نابود شده اند، به نظر می رسد کورسوی امیدی هر چند ناچیز در انتهای این تونل سوسو می زند.

جنگ داخلی سوریه با دخالت گسترده کشورهای غربی و منطقه ای شکل گرفت. تمامی کشورهای درگیر با دولت سوریه تنها بر سر یک موضوع اشتراک نظر داشتند؛ تضعیف قدرت منطقه ای ایران از طریق سرنگونی بشار اسد. همین چند ماه پیش بود که وزیر خارجه آمریکا، جان کری، عنوان کرد تا زمانی که بشار اسد در مرکز قدرت قرار دارد صلحی در سوریه برقرار نخواهد شد. در حال حاضر نیز هر از گاهی مقام های امریکایی تاکید می کنند که هرگونه راه حل سیاسی پایدار مستلزم برکناری اسد است. ولی حقیقت آن است که بشار همچنان بر سر قدرت باقی مانده و امریکا و متحدان آن ناچار به پذیرش این واقعیت مهم شده اند.

نکته مهم این است که وضعیت میدانی سوریه به سرعت و به صورتی قابل توجه تغییر کرده است. داعش، که اکنون کنترل بخشی از سوریه را به دست دارد، مهمترین گروهی بود که در جنگ با نیروهای دولتی بود اما با سرازیر شدن تروریست های داعش به عراق و اشغال موصل، امریکا بازوهای پیش برنده اهداف خود در سوریه را از دست داده و دیگر نمی تواند برای شکست دادن اسد بر روی آنها حساب باز کند.

در واقع به نظر می رسد در حال حاضر نه بشار اسد، بلکه داعش تهدید بزرگ و واقعی محسوب می شود. به ویژه اگر داعش به گسترش خود در سوریه، عراق و کشورهای عربی ادامه دهد و مبارزان خارجی بیشتری را جذب کند که در آن صورت احتمالا از قلمرو خود یا از نیروهای تندرو در کشورهای اروپایی و آمریکایی برای انجام حمله علیه غرب استفاده بیشتری خواهد کرد.

به موجب یک بررسی انجام شده توسط موسسه «رند» آمریکا، اگرچه فروپاشی نظام سوریه بعید به نظر می رسد، ولی وقوع این اتفاق بدترین نتیجه ممکن برای منافع امریکا را به همراه دارد و باعث خواهد شد که سوریه از باقی مانده نهادهای دولتی خود محروم و فضای بیشتری در اختیار داعش و دیگر تندروها و تروریست ها برای گسترش آشوب و ناامنی دهد.

چند روز پیش گاردین در گزارشی نوشته بود«حمایت آمریکا از مذاکرات صلح سوریه به میزبانی دولت روسیه در مسکو(طی هفته جاری) به عنوان مدرک و شاهد بیشتری از این موضوع است که دولت اوباما به آرامی و بی سر و صدا درخواست طولانی مدت خود درباره کناره‌گیری بشار اسد به عنوان هر گونه راه‌حلی را کنار گذاشته است.»

به موازات این امر، البته برخی کارشناسان بر این عقیده هستند که نیروهای ائتلاف به سردمداری آمریکا بدنبال کنترل داعش و بازگرداندن آن ها به سوریه برای سرنگونی بشار هستند و در حال حاضر تنها اندکی اولویت ها جا به جا شده است.

به همین دلیل است که غربی ها فعلا پیگیر هستند که از نیروهای به اصطلاح و به زعم خود میانه رو حمایت کنند اما گذشت زمان، خیالی و غیر واقعی بودن عقیده وجود یک نیروی کارامد متشکل از میانه روهای سوری که بتوانند اسد را سرنگون کنند، ثابت کرده است. در واقع می شود گفت نمی توان بین معارضان در سوریه تفکیک قائل شد و عنوان کرد که تروریست خوب میانه رو و تروریست بد تندرو وجود دارد. واقعیتی که هرگز شرکای منطقه ای آمریکا و کشورهای غربی بدلیل منافع خود نخواستند به آن توجه کنند حتی اگر به قیمت 200 هزار کشته و نابودی یک کشور باشد.
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۱:۴۸:۴۴
متاسفانه شما هنوز درگیر شعارید به نظرت اگر جای اوباما مک کین رییس جمهور بود و امریکا مثل عراق وارد عملیات میشد بشار می ماند؟
کاری به این که امریکا بده یا باطله ندارم در مورد واقعیت فیزیکی میپرسم

متاسفانه با تیم جدید الف به نظر می اید هم کامنتها دیر منتشر میشه هم سانسور شدید شده (2635304) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۹:۵۹:۳۴
در هر صورت آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند (البته در صورت استقامت ملتهای مستضعف) (2635959) (alef-3)
 
محروم
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۴:۲۰:۰۷
چشماتو باز کن اطرافتو خوب ببین !! امریکا غلطهای کرده زیاد داره !! (2659729) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۱:۵۴:۲۱
تحلیل شما غیرواقعی است و با واقعیات سوریه هم خوانی ندارد . روسیه مجبور است از حمایتهای خود از بشار اسد دست بردارد .
با وجود بشار اسد بحران سوریه حل نخواهد شد . این ربطی به غربیها و یا کشورهای عربی ندارد . این یک واقعیت است و هر چه رو به جلو برویم غربیها بیشتر به آن پی خواهند برد .
حتی اگر غربیها با بشار اسد کنار بیایند (که نخواهند آمد) آنچه در درون سوریه می گذرد مطابق میل غربیها نخواهد بود . (2635317) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۲:۰۴:۰۸
از زمان پیدایش داعش اسد درگیری با نیروهای داعش نداشته است . این موضوع بسیار عجیب است .
همین که بشار اسد پذیرفته است با مخالفان گفتگو کند این یک عقب نشینی از طرف اوست زیرا قبلا بشار اسد مخافان را تروریست می خواند و حاضر به گفتگو با آنها نبود .
واقعیات سوریه بیان می کند که بحران سوریه با ماندن اسد حل نخواهد شد . مهم نیست غربیها چه در سر داشته باشند .
روسیه به خاطر تحریمها مجبور است در سوریه کوتاه بیاید و شروع به بازی با کارت ایرات بکند و این خود باعث می شود توافقی به دست نیاید و کشور ما در معرض خطر باشد. (2635351) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۲:۱۶:۰۱
همه این کارا را کردند که ایران را نا امن کنند که نتوانستند.
دوستانی که شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران سر می دادند داعش تهدید حمله به ایران کرده وقت فدا شدنه (2635384) (alef-11)
 
آریا
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۸:۳۰:۰۸
شما نگران نباش به موقع برای ایران فدا میشم ولی نمیذاریم دست این داعشیها و دیگران بیافته
چراغی که به خانه رواست به مسجد حرامه (2635806) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۲:۱۵:۴۸
اونوقت شما بشین از دور تماشا کن . (2636245) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۳:۱۶:۵۵
بشار اسد خوب یا بد دیکتاتور است. (2635467) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۳:۴۳:۴۰
خدا کند هرچه زودتر جنگ و خونریزی در سوربه خانمه یابد (2635516) (alef-11)
 
محمد10
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۰:۱۹:۵۱
من موندم چرا تو خاورمیانه همه زوری میخوان خدمت کنن اگه دو دوره بیشتر خدمت نکنن نمیشه نهایت 8سال نه از پدر به پسر از نوه به نتیجه فرقش با ضدام چیه اونم گفت منن ریس جمهور قانونی هستم (2635579) (alef-11)
 
باقر
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۸:۰۱:۲۳
جلسه مسکو به جایی نمی رسد چون بزرگترین ائتلاف مخالفان شرکت نکرده است.بشاراسد هم ماندنی نخواهدشد. امیدوارم هرچه زودترنیروهای داعشی ازسوریه بیرون برند وگفتگوی ملی صورت گیرد. (2635766) (alef-11)
 
کاوه
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۳:۲۲:۲۶
سوریه عملا چند پاره شده و حتی اگر اسد بماند تجزیه سوریه محتمل است و با این جنگی که در سوریه اتفاق افتاد نظام اسد بسیار ضعیف و ناتوان شده و فکر نمیکنم دیگر بتواند مثل سابق به جبهه مقاومت علیه اسراییل کمک چندانی کند و این تازه در صورتی است که بماند ولی فکر کنم داعش با عقب نشینی از عراق دوباره فشارش را روی رژیم اسد خواهد گذاشت و در این صورت غرب هم شاید با همه مخالفان در سوریه سر اینکه اسد برود به توافق برسند و در هر صورت امیدی به نظام سوریه نیست. (2636369) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۲۰:۳۷:۳۲
غرب تصميم گرفته اسد را از خاورميانه جديد حذف كند.واينكار هم عملي خواهد شد منتهي نهم همين امروز .چون انها چون طرح دراز مدت دارند اجراي خواسته اشان نيز دراز مدت است.عجله اي ندارند كه همين الساعه به هرقيمت اسد را حذف كنند كارشان را با كمترين هزينه براي خود وبيشترين هزينه براي طرف مقابلبانجام ميرسانند (2637075) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.