نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 284338
ظاهرگرایی آشفته در مذاکرات هسته ای
محسن مهدیان، 31 تیر 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۹
یک گرفتاری روزگارشعارزدگی، ظاهرگرایی است. ظاهرگرایی یعنی چی؟ درگیر صورت شدن و غفلت از معنا و محتوا، ظاهرگرایی است. ظاهرگرایی وقتی رشد و نمو می یابد که ملاک برتری صدای بلندتر باشد نه محتوا و باطن عمیق تر. هرچند ظاهر از باطن جدا نیست اما در بسیاری از موارد ظاهر یک پدیده، شاخص تام و تمامی از باطن نیست. ظاهرگرایی دهها آفت جدی اجتماعی دارد که از جمله مهمترین آن ساخت بستر دورویی ها و ریاکاری ها است.

ماجرای هسته ای و مذاکرات نیز بی نصیب از این ظاهرگرایی نیست. بسیاری از نقدهای مربوط به مذاکرات هسته ای فارغ از حیثیت کارشناسی و فنی آن، ناشی از نوعی ظاهرگرایی است. چرا؟

ظاهرگرایی در مذاکرات باعث شده است ۲ گروه بصورت همزمان شکل بگیرند که هردو نیز گرفتار خطای فاحش تحلیلی اند. این دو گروه کسانی هستند که شناخت صحیح و ارزیابی مناسب از نرمش قهرمانانه ندارند.

گروه اول کسانی هستند که نرمش قهرمانانه را بدرستی متوجه نشدند و در ظاهر مذاکره مانده اند. این افراد کسانی هستند که از نرمش قهرمانانه تنها نرمش آن را متوجه شدند و آنرا در حد یک استراتژی دیپلماتیک در موضوع هسته ای تاویل کرده اند. این جریان، تغییر تاکتیک در دیپلماسی هسته ای را چرخش سیاسی نظام تلقی و اینطور برداشت کردند که مسیر انقلاب بسمت مماشات با استکبار تغییر یافته است. پاسخ رهبری به این جریان همان بود که در خطبه های نماز عیدفطر به صراحت بیان شد و اینکه خصومت جمهوری اسلامی با ظلم و استکبار و رژیم صهیونیستی ذره ای تغییر نکرده است.

گروه دوم کسانی هستند که مبارزه را تنها در خون دادن می پندارند. این جریان از مقاومت، تنها استباط جنگ دارند و راه های دیگر مقاومت را نرمش ذلیلانه می پندارند. این جریان نیز در ظاهر مذاکرات مانده اند.

مذاکرات هسته ای، مبارزه است. کسانی که فکر می کنند مذاکرات هسته ای یعنی کوتاه آمدن از مواضع انقلاب، سخت در اشتباهند. مذاکره و صلح جزئی از مقاومت است. مقاومت هست، تا وقتی ولی فقیه شجاع و مدبر و مردم مبارز وجود دارند. مذاکره را نباید جدا از مقاومت فرض کرد. نرمش قهرمانانه همین ست . صلح و خیز مجدد برای پیروزی بزرگتر. چه آنکه فتح الفتوح و فتح مکه نتیجه صلح حدیبیه بود.

به این ترتیب اگر صلح امروز را مبارزه بدانیم ناگزیر از هزینه ها هستیم. مگر ممکن است در مبارزه هزینه نداد؟ برخی مبارزه را تنها در جبهه جنگ می دانند. اینطور نیست . لازم باشد برای مبارزه پای میز مذاکره هم می رویم . طبیعی است که اینجا هزینه دادن تنها خون دادن و جان دادن نیست. بلکه باید هزینه های مادی داد و حتا از آبرو خرج کرد. اما این هزینه ها قابل تحمل است تا وقتی که در چارچوب مقاومت تعریف شود. انقلاب اسلامی با رهبری شجاع و آگاه و با درایت جز به مسیر مقاومت نمی رود. پس مذاکره امروز را باید ذیل مقاومت پنداشت و با ظاهر بینی نباید مسیر این نزاع تاریخی را تخطئه کرد.

نتیجه عملی ظاهرگرایی در مذاکرات هسته ای چیست؟ گروهی نرمش قهرمانانه را چرخش ایدئولوژیک می پندارند و مماشات دیپلماتیک را در حد یک استراتژی تساهل گرایانه با استکبار قلمداد می کنند. این جریان به سرعت در حوزه های اجتماعی خود را بصورت اباحه گرایی بروز می دهد.

در سوی دیگر این قطب بندی، ظاهرگرایی در نرمش قهرمانانه باعث می شود نه تنها مرد میدان مبارزه قامت راست نکند، بلکه مردان مبارزه و مقاومت نیز به تمسخر گرفته و خائن نامیده شوند.

این ظاهرگرایی تودرتو و فرهنگی باعث می شود جایی که ولی نیاز به نصرت آرمانخواهانه و واقع گرایانه دارد، سردار مبارز یافت نشود و در بهترین حالت گروه های شعار شکل بگیرد.

و اما این ظاهر گرایی پرهزینه تنها یک چاره دارد و آن نیز روشنگری اهل فن است. اگر باطن آرمانی مذاکرات شناخته شود نه گروه های بدعت گذار شکل می گیرند و نه جریانات منکوب گر.
کلمات کلیدی : توافق ‎هسته‎ای
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۰:۴۱:۴۲
گروه دوم کسانی هستند که مبارزه را تنها در خون دادن می پندارند. این جریان از مقاومت، تنها استباط جنگ دارند و راه های دیگر مقاومت را نرمش ذلیلانه می پندارند. این جریان نیز در ظاهر مذاکرات مانده اند.
حالت خوبه؟؟ این گروه دوم فقط میگه همه چی را تحریم گره نزنیم : اقتصاد مقاومتی، توجه به نیروی داخلی، تولید داخل و..... (3060837) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۱:۵۱:۱۹
آقای ظریف وزیر خارجه کشورمان صحبت از برگشت‌پذیری متوازن در توافق وین می‌‌کند در حالی که برگشت‌پذیری کشورهای 5+1 در مدت 60 روز ولی برگشت‌پذیری برای ایران طبق نظر آقای صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان مدت 10 سال طول می‌کشد. ذوق‌زدگی در توافق صورت گرفته از این بالاتر نمی‌شود. (3061013) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۶:۳۲:۰۸
مسلما برگشت پذیری در صورتی که افزایش ذخایر اورانیم غنی شده با درصد بالا مد نظر باشد صحیح میفرمایید که خیلی زمانبر است، ولی اگر راه اندازی مجدد سانتریفیوژ ها مد نظر باشد سریع قابل استفاده مجدد هستند، ولی وقتی ما سلاح اتمی را حرام میدانیم و قصدی برای ساخت آن نداریم چه دلیلی دارد که بخواهیم اورانیم با درصد بالا ذخیره داشته باشیم و یا پولتونیم که در ساخت سلاح کاربرد دارد تولید نماییم؟!
اشکال مربوط به تیم مذاکره نیست، اشکال مربوط به زمانی است که برخی دولت مردان زمان با حرفهای نابجا و تصمیمات نادرست باعث ایجاد اجماع جهانی علیه ایران شدند و صهیونیست ها و امریکایی ها از این موضوع سود فراوانی بردند و ایران میلیاردها دلار خسارت دید و غیر از ان بعنوان یک خطر برای جامعه جهانی شناخته شد و همه کشورها در تحریمهای ایران با امریکا همکاری کردند حتی چین و روسیه! در این شرایط تیم مذاکره کننده موفق شد جلوی خسارت بیشتر و بیهوده را بگیرد و به شرایط 12 سال قبل نزدیک شویم. (3062035) (alef-13)
 
مسیح
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۲:۰۲:۰۰
با سلام
با غنی سازی زیر 4 درصد چه کاری می توان انجام داد، ما اگر دنبال تولید برق هستیم، اگه می خواهیم در پزشکی از آن استفاده کنیم ،سوخت برخی زیردریایی ها و کشتی ها غول پيکر نياز داریم به اورانيوم 45 تا 50 درصد است .اصلا با 5060 سانتریفیوژ با غنای زیر 4 درصد نمی صرفه و بازده اقتصادی نداره که ما بخواهیم به این صنعت ادامه دهیم، این میشه فرمایشی و نمایشی
بعد این بهانه و عقب نشینی از موضع باعث میشه بحث حقوق بشر، موشک ها و ... بیاد وسط
الان هم که در قطعنامه بحث موشکهای بالستیک آمده
آقای نویسنده متن اصلی که منتقدین را به ظاهر بینی متهم می کنی
سازمان مللی که قطع نامه بر ضد مردم بی گناه یمن به نفع سعودی ها صادر می کنه
سازمان انرژی اتمی که با اینکه 12 سال از ایران هیچ گونه تخطی ندیده است ولی هیچ گاه اعتراف به صلح آمیز بودن نکردن
برخی میگن قبلا 3تا سانتریفیوژ هم موافقت نکردن الان شده 5060 این پیشرفته،نخیر قبلا ما این همه سانتریفیوژ نداشتیم الان داریم الان پس رفت می کنیم
مستند روباه صحرا رو حتما ببینید، چه بلایی سر عراق آوردن، اونا دوست بودن ما دوشمنیم
الان ما قطعنامه رو پذیرفتیم
آقای نویسنده خود آقای عراقچی گفتن ما دو تا بند را اجرا نمی کنیم یکیش بحث موشکی،صراحتا در گفتگوی خبری اینو گفتن یعنی ما با سازمان ملل مجوز می دهیم ما رو ببرن زیر ماده42 یعنی اجماع جهانی جهت جنگ
اینه درد ما
بحث موشکی درد ماست
بازرسی ها بحث ماست
اوباما گفته جنگ ما با ایران جنگ هدفمند خواهد بود چون با این روشها اطلاعاتشون بیشتر میشه
................ (3063684) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۵:۴۰:۲۶
راکتور اراک چی که در صورت باز طراحی چهار پنج سال طول میکشه برگردوندنش (3064110) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۰۷:۲۸:۱۴
شما فکر می کنید اگر دو سال دیگه با یک بهانه دیگری ایران را تحت فشار اقتصادی قرار بدهند مثلا قیمت نفت را به 20 دلار برسانند یا مواد تولیدی ایران را با شانتاژ خبری بیماری زا معرفی کنند (این مثالها را زدم که نگویم تحریم که شماها بلافاصله موضع نگیرید) و اقتصاد ایران دچار کمبود منابع مالی شود و دولت ناچار شود برای تخصیص منابع مالی بازنگری کند و هزینه و فایده را در نظر بگیرد به نظر شما 6 هزار سانتیریفویژی که نمی تواند نوآوری کند و نمی تواند استفاده صنعتی از انها ببرد و و صنایعی مثل نطنز و فردو اراک که از نظر اقتصادی نمی توانند تولید برای 15 سال داشته باشند حفظ آنها در شرایط بد اقتصادی از نظر علمی امکان پذیر خواهد بود؟؟ یعنی دولت فعلی یا بعدی در صورتی که با مشکل اقتصادی روبر شود در وهله اول تخصیص منابع به این صنعت را حذف خواهد کرد یعنی خودمان به دست خودمان این صنعت را از بین خواهیم برد چون هیچ صرفه اقتصادی با وضعیت ترسیمی در توافق نخواهد داشت. این در بهترین حالت است حالا اگر تحریم هایی به اسم حقوق بشر و تروریست بر ایران تحمیل کنند که این وضعیت در اسرع وقت رخ خواهد داد و دیگر لازم نیست بهبازگشت پذیری فکر کنید و محاسبه زمان بازگشت پذیری داشته باشید حالا این را هم کنار این بگذارید که با عدم صرفه اقتصادی و عدم اولویت دولت برای این صنعتی که 15 سال هیچ دستاورد اقتصادی برای کشور ندارد هزینه تحقیقات و توسعه آن نیز در سال دوم و سوم کمتر از پیش خواهد شد و دانشمندان این صنعت نیز رفتن را به ماندن ترجیح خواهند داد و از لحاظ علمی هم سقوط خواهیم کرد زیرا عالم این رشته نمی تواند 15 سال صبر کند و بعد نتیجه تحقیقات خویش را تازه بخواهد در عمل ببیند (3065068) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۴۵:۴۶
مطمئن باش اگه اینطوری می‌شد، آمریکایی‌ها پای مذاکره نمی‌اومدند، 35 سال که صبر کردند، دو سال دیگه هم صبر می‌کردند که کلا کار ایران رو یکسره کنند. به نظرت بهتر نبود؟ (3065738) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۷:۳۱:۵۹
شما سخنان آقای صالحی را اشتباه متوجه شده اید (3062192) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۸:۱۰:۳۲
کسی قرار نیست برگرده، وضعیت قبلی هیچ سودی برای ایران نداشت و اصلا کل این همه مذاکره برای ایجاد شرایط جدید بود. وضعیت قبلی یعنی تحریم و انزوا (چیز مثل کره شمالی)
به هر حال چه الان و چه در آینده تنها راه ما تعامل و مذاکره است. رهبری هم فرمودند هدف ما بمب هسته ای نبوده و ایران قدرتش به بمب هسته ای نیست و دنیا هم دنیای رقابت و اقتصاد است (3062289) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۱:۵۲:۳۱
چرا دکتر ظریف اجازه دادند این جمله که ادعای دروغی بیش نیست در بیانیه گنجانده شود؟ «جهان امن‌تر خواهد شد» و خودش هم با افتخار قرائت کند! آیا معنی جمله این نیست که ای دنیا علت ناامنی در جهان ایران بود که با امضای این توافق او را کنترل کردیم پس دنیا امن خواهد شد! (3061018) (alef-1)
 
منصف
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۹:۳۶:۱۱
دوست عزيز پرونده هسته اي ايران فقط مربوط به ايران نبود بلكه تمام منطقه خاورميانه تحت الشعاع ان قرار گرفته بود. عربستان و تركيه ادعا داشتند كه ما هم مي خواهيم غني سازي كنيم و احتمالا به سمت بمب هسته اي هم پيش بروند. اسرائيل هم با اين بهانه دنبال حمله به ايران بود. اما توافقنامه وين عملا اين بهانه ها را از اسرائيل و كشورهاي منطقه گرفت و مطمئنا منطقه خاورميانه و در نتيجه جهان امن تر شده است. (3062535) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۸:۳۷:۵۱
نه عزیز جان شاید از نظر ان ها چنین باشد ولی از نظر ما با این توافق احتمال جنگ امریکا و متحدانش علیه ایران کمتر می شود و در نهایت جلوی یک جنگ بزرگ ویرانگر دیگر گرفته خواهد شد (3073542) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۲:۲۵:۱۶
توجه به نیروی داخلی؟ تولید داخل؟؟ اینا همش شعاره بابا. شما یه چیزی شنیدی داری تکرار می کنی! با کدوم پول آخه؟ صادرات نفت که کمتر از نصف شده، پولشم که بهمون نمیدن، صف کارمند و حقوق بگیرو و یارانه بگیرم که همیشه منتظر ماشاالا! شما با کدوم پول می خواستی از تولید حمیت کنی؟ (3061096) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۸:۳۶:۲۷
با برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت می توان شعار را به وافعیت تبدیل کرد. (3062382) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۲:۰۳:۱۱
عزیز, اقتصاد علم است علم .... چرا شما متوجه نمیشین رو حوا که نمیشه صنعت ساخت اقتصاد این کشور یا باید متکی به نفت باشه یا باید با مدیرت صحیح علمی در دست کسانی باشه که لیاقت مدیرت داشته باشند. نه اینکه که کل کشور را داده باشند دست " خودی" ها و با پارتی بازی مثلا دکتر مهندس هم بشود بعد حالا بیا یک اقتصاد تک قطبی سست و ضعیف را دگرگون کرد. آیا از خواب بیدار شید. (3063689) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۹:۱۶:۱۵
با مدیریت و برنامه ریزی
شما همین الان تو اقوام و آشناهات اگه بگردی میفهمی که در مجموع شاید 2و3 میلیارد تو بانک گذاشتن که سود بگیرن...شاید هم بیشتر
اگه مدیریت باشه همه ی این پولا صرف تولید و ایجاد شغل میشه
نه اینکه تحویل بانک بدن تا باهاش برنج و خودرو وارد کنه و ساخت و ساز کنه (3062484) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۰:۴۱:۴۸
در قطعنامه از ایران خواسته شده که فعالیت موشکی برای حمل کلاهک هسته‌ای ممنوع است .اونا بدون بازدید چطور میفهمند که موشکی که داریم تولید میکنیم قادر به حمل کلاهک هسته ای نیست یا هست؟حتما باید بازدید کنند که بفهمند ما در زمینه موشکهایی که قابلیته حمل کلاهک هسته ای دارند فعالیت نمیکنیم... بازدیدم از مراگز نظامی و موشکی نه خطوطه قرمز ما بود این که رعایت نکردیم (3060838) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۰:۵۵:۵۸
این همه رهبر انقلاب به پرهیز از دودستگی میان جامعه تاکید کردند، بعد الف و جناب مهدیان، یادداشتی می نویسند که فهوایش تاکید و ترویج و پافشاری بر دودستگی است و قرار دادن این دو دسته مقابل یکدیگر.
متاسفم. (3060871) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۱:۱۰:۱۰
فارغ از اینکه خود متن کاملا شعاری بود باید خدمت برادر خودم عرض کنم که کسی مذاکره را به معنای مماشات با استکبار در نظر نگرفته بلکه نشستن پای میز مذاکره باب جدیدی را در انقلاب باز کرد که از راه ایدیولوژی گرایی و دشمن سازی و تشجیع توده ا لزوما نمی توان به آرمانها رسید .برای پیروزی باید پاها روی زمین باشد. اتقاقا قبول اینکه ما فعلا در موضع ضعف هستیم و به خاطر ندانم کاری های تاریخی در جایگاهی که باید باشیم نیستیم و درین مذاکرات به درستی به ضعف های خودمان پی برده و بر اساس آن و همینطور نقاط قوتمان در صدد ارتباط با جهانیم خودش اولین قدم برای پیروزیست.
پی نوشت: اصرار برادران اصولگرا برای واژه سازی و تاویل و تفسیر رویدادها بر اساس این کلیدواژه ها را نمی فهمم.چه دلیلی دارد یک کلمه نرمش قهرمانانه را بگیرید و بخواهید همه این وقایع را بر این اساس تفسیر کنید. (3060909) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۱:۲۳:۵۰
اما ادامه مطالبی دیگر در بیان باطن گرایی مسئله هسته ای ایران.
همه می دانیم که مثله هسته ای ایران با نگاهی که سمت وسوی آنرا نظامی وساخت بمب اتمی می داند،یک سناریوی غیر واقعی است وشبیه دروغی است که درباره عراق طرح شد وآخرالامر هم هیچ مدرکی بدست نیامد.دلیل اصلی آنهم فتوای مقام معظم رهبری است در خصوص حرام بودن آن.
اما حال که این مسئله با این دیدگاه(نظامی) با هر اهرم قدرتی طرح وآنقدر جا افتاده که پرونده به شورای امنیت سازمان ملل رفته ،هر سیاستمداری سعی می کند درجهت دیدگاه واستراتژی خود از آن بهره برداری کند.
بوش وامثال او در هر کجا در جهت ایجاد جنگ بهره برداری می کند،شبیه کاری که در عراق انجام دادند واگر توافق اخیر به سر انجام برسدباز هم این گروه از نظر خود کوتاه نیامده وبه دنبال آن خواهند بود واگر زمینه فراهم باشد آنرابه اجرا می گذارند (کاری که در لیبی بدلیل عدم اتحاد ملی ووجود قبایل گونگون انجام دادند).
اوباما وامثال او در هر کجا در جهت جلوگیری از در گیری مسقیم در جنگ ووعده های ضد جنگ خود بدلیل خواست اکثریت جامعه آمریکا بهره برداری می کند که از این جهت این توافق برای اوو تیمش یک پیروزی است.
اما ما که می دانیم دیگاه نظامی در صنعت هسته ای ما یک دروغ است با این جو ایجاد شده چه راهی را باید پیش بگیریم.پاسخ روشن است،حفظ امنیت ملی،برداشتن سایه جنگ از سر کشور،مطرح شدن یک کشور وملت که اهل مذاکره است وحفظ "هسته اصلی صنعت هسته ای "که همانا غنی سازی است وباخارج کردن پرونده هسته ای از شورای امنیت سازمان ملل تندیل "تهدید به فرصت" در اقتصاد ملی وتوسعه اقتصادی.
واین درست کاری بود که تیم هسته ای ایران بادقت وهوشمندی باهدایت رهبری انجام داد. یعنی حال که اصرار دارید ما می خواهیم بمب بسازیم پس اگر می خواهید بمب نسازیم این هم خواست ما است .البته با تعامل با خواست طرف مقابل که اهدافش با بوش فرق دارد.خلاصه به این می گویند مبارزه سیاسی با دیدگاه برد برد. (3060946) (alef-13)
 
ایرانی معتدل
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۲:۳۸:۱۱
درود خدا بر کسانی که با قلم و قدم و زبان و دست و اندیشه و فکر به روشنگری واقعی اقدام و حقیقت آنچه این روزها در صفحه سیاست جهان بارز است ، را برای مردم و کسانی که اهل فن نیستند و چشم به دهان توانمندان و اهل فن دوخته اند ، روشن میکنند .

کسانی که فارغ از هر حب و بغضی در این ایام صحنه سیاست و جو حاکم بر جامعه ایرانی و یا بهتر است بگوییم جهانی را پیگیری میکنند ، منتظرند تا اهل قلم ،آنها را از این همه نظرات و جبهه بندی های زد و نقیض نجات دهند و خیال توده مردم راحت شود که بلاخره ما برنده هستیم یا بازنده ...
من خود جزو کسانی هستم که از ابتدای این مذاکرات هر روزه پیگیر اخبار مربوط به مسئله بوده ام و حالا منتظرم تا ببینم افراد و گروهها و جناحهای سیاسی کشور موضع گیرهایشان تا چه حد به انصاف نزدیک است و شاید بتوان گفت این مذاکرات و این توافقنامه هسته ای ، محک امتحانی هم باشد تا مردم بتوانند سره را از ناسره و منتقدان مغرض را از منتقدان با انصاف و دوست را از دشمن تشخیص بدهند و با اطمینان میگویم که اکنون که در آستانه انتخابات مجلس هستیم ، فضای پالایشی خوبی در صحنه سیاست ایران ایجاد شده که به حول و قوه الهای برای مردم ایران خیر برکت به همراه دارد ...
انشاالله . (3061142) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۳:۰۰:۱۴
بسمی تعالی
اینجانب در مذاکرات و توافق هیچگونه اشفتگی نمیبینم لطفا القاء نفرمایید.
بسیار هم مذاکرات خوبی بود از ظریف و دکمه استین ظریف و توافق و...کاملا راضی هستم (3061229) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۷:۰۸:۵۶
حداقل بیار مطلب را می خواندید
اصلا بحث مذاکره و مذاکره کننده نبود (3062148) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۳:۲۶:۲۶
آقا نمی دونم شما چه اصراری داری که این مذاکرات رو به صلح حدیبیه تشبیه کنی(چه توی این متن چه مصلا توی یادداشت پلاس)
در حالی که خود رئیس جمهور که رئیس مذاکره کننده هاست به شدت میخواد با صلح امام حسن شبیه سازی کنه.

اگه حدیبیه باشه خوبه چون حدیبیه پیش در آمد فتح مکه بود،
ولی ظاهرا دوستان دولت این رو پیش درآمد همزیستی بدون حاشیه با امریکا و غرب می دونن. و به همین هم اصرار دارن که: صلح امام حسن! (3061342) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۵۱:۱۷
«نرمش قهرمانانه همین ست . صلح و خیز مجدد برای پیروزی بزرگتر. چه آنکه فتح الفتوح و فتح مکه نتیجه صلح حدیبیه بود.»

و حادثه عاشورا هم نتیجه صلح تحمیلی امام حسن (علیه السلام) بود ... (3065747) (alef-13)
 
محمّد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۴:۰۲:۵۵
ظاهرگرایی تعبیر درستی برای مفهوم ساده‌انگاری و عدم تعقل و تعمل نیست، لکن حضرت‌عالی به نکتۀ خوبی اشاره کرده‌اید، همین مسئلۀ نرمش قهرمانانه، باید عرض کنم که شما تصور حداقلی از دست‌آوردهای مذاکرات را دارید، مخصوصاً حالا که تمام Think Thankها و مدیاهای کنسراویترها و راست‌های جنگ‌طلب اذعان به سنگینی وزنۀ ایران در مذاکرات را دارند، حال‌که جمع‌بندی مذاکرات تمام شده تازه به یاد خون شهدا افتاده‌اید، باید متذکر شوم، اگر می‌خواستید از خون شهدا استفاده کنید، باید قبل از نرمش‌قهرمانانه استفاده می‌کردید چراکه اکنون این حربه نتیجه‌ای ندارد. تنها شما و همان‌هایی که به تعبیر حضرت امام (قدس سره) توانایی ادارۀ نانوایی را هم ندارند کوتاه آمدن را مساوی با مذاکره می‌گیرید. شما اقرار می‌کنید که باید سر میز مذاکره رفت و مقاومت کرد، خُب فرزندان انقلاب هم این‌گونه کردند و جوابش را هم با تهمت و افترا و خائن خواندن گرفتند و از کسی نشنیدیم که انتقادی بکنید، همین راست‌های سنتی مثل آقای توکلی چندبار در مقابل دلواپسی‌های کاسبانه ایستاده، آقایان اخلاق را به پای توازن و مصلحت ذبع کرده‌اند. از آرمان‌خواهی گفتید و باید عرض کنم که من و امثال شما باید در سیستان و بلوچستان برویم و آرمان‌خواهی کنیم، آن‌جایی که ماهی‌ها در سکوت می‌میرند و آقایان 120 میلیارد خرج بودجۀ طرحی می‌کنند که اساتیدش فقط از یک موسسۀ وابسته به طیف پایداری‌ست و بعد هم حرف از عدالت می‌زنند، بروید و ببینید چند نفر از فارغ‌التحصیلات مدرسۀ امام خمینی (ره) بی‌کارند؟ در مقابل چه‌قدر انسان شایسته که اجازۀ کار و تبیین مسائل را ندارند. (3061541) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۵:۳۶:۱۲
من در چند جا منتقد آقای مهدیان بوده ام، اما اینجا منصفانه نوشته است. حرف ایشان (منهای چند شعارها درون متن) از نظر چارچوب کلی منصفانه است. (3061835) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۶:۲۴:۲۵
برخی از چهره‌های سیاسی با نیات متفاوت سعی کردند با ارائه تحلیل بی‌اساس خود مبنی بر مطلع بودن و موافقت ضمنی رهبری با متن جمع‌بندی مذاکرات، راه بررسی دقیق متن و سنجش عیار توافق را ببندند. با توجه به «مشخص بودن خطوط قرمز نظام»، «یکسان بودن مواضع رهبری در جلسات خصوصی و عمومی»، «عدم ورود ایشان به جزئیات روند مذاکرات» و «مطالبه رهبری مبنی بر ملاحظه با دقت در متن و قرار گرفتن در مسیر قانونی پیش‌بینی شده» است. (3062006) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۶:۲۸:۲۶
جنبش دانشجویی فراموش نکرده‌است که اصلی ترین هدف برای ورود به این سطح از مذاکرات، برچیده شدن تمام تحریم‌ها به صورت یک‌جا در عین حفظ حقوق هسته‌ای کشور بود. دولت با وعده لغو کامل همه تحریم‌ها وارد مذاکره با غرب شد؛ این درحالی است که با رجوع به متن توافق شده در می‌یابیم که اکثر تحریم‌ها هم‌چنان پابرجا خواهدماند و تحریم‌های معدودی که مرتبط با هسته‌ای هستند، به جز در مورد قطعنامه‌های شورای امنیت، همه تعلیق یا متوقف خواهندشد. نکته تاسف‌بارتر این که تعلیق یا توقف همین تحریم‌ها هم منوط به اقدام ایران و راستی آزمایی و بازرسی‌های گسترده آژانس شده‌است. به عنوان مثال براساس بند 21 برجام بخشی از تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای امریکا پس از اجرای اقدامات ایران و راستی‌آزمایی آژانس، تعلیق (cease) می‌شود. و از این نمونه ها در متن فراوان یافت می‌شود (3062023) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۶:۳۰:۲۳
حال سوال این‌جاست که مدیر کل آژانس با چه مکانیزمی قرار است به این نتیجه‌ی کلان برسد که تمام مواد هسته‌ای در ایران تحت فعالیت‌های صلح‌آمیز است؟ آیا جز این است که باید تک‌تک خانه‌ها و وجب‌به‌وجب سرزمین کشور را جستجو کنند تا اطمینان حاصل کند؟ (3062031) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۲۲:۰۳:۵۹
با این مکانیزم که میان کف دست روحانی و ظریف بو میکنند و میگن آفرین بر شما فعا لیتون صلح آمیز هست اگه غیر ازاین بود که تیم مذاکره کننده قبول نمیکردن (3062775) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۶:۳۳:۲۲
سه خط قرمز در حوزه‌ امنیت ملی و منطقه‌ایِ نظام، عدم نفوذ دشمن در امنیت کشور به بهانه‌ نظارت، حفظ و توسعه‌ توان دفاعی و بازدارندگی کشور و حمایت از مقاومت اسلامی است که در متن برجام بارها مورد خدشه واقع شده‌اند. به طور مثال در بند 14 برجام با پرداختن به گزارش مورخ 8 نوامبر 2011 آژانس (مسئله PMD) با دسترسی کامل به سایت، تجهیزات، اشخاص و اسناد موافقت شده‌است. آیا این بدان معنا نیست که به واسطه افشای این اطلاعات محرمانه باید منتظر به خطر افتادن امنیت دانشمندان و نخبگان هسته‌ای باشیم؟

این تشکل‌های دانشجویی اعلام کردند: برگ برنده قدرت دفاع و بازدارندگی ما در منطقه، در اختیارداشتن سامانه موشکی قدرتمند علی‌الخصوص موشک‌های بالستیک می‌باشد. ولی آیا این امتیاز با توجه به بند 3 ضمیمه B قطعنامه مبتنی بر عدم فعالیت ایران در ارتباط با موشک‌های بالستیک در طول هشت سال از ایران سلب نشده و با توجه به ناامنی حاصل‌شده از حضور مستکبرانه آمریکا و اسرائیل در منطقه، قدرت ایران برای مقابله با تهدیدات خارجی تقلیل پیدا نخواهدکرد؟ با توجه به اظهارات اخیر مسئولین مبنی بر نپذیرفتن بندهای تسلیحاتی قطعنامه، اساساً آیا امکان این وجوددارد که جمهوری اسلامی قطعنامه‌ای را که به طور ضمنی در متن برجام پذیرفته و درباره متن آن مذاکره شده‌است، نپذیرد و بندهایی از آن را اجرا نکند؟ و بر فرض امکان عدم اجرای بندهای فوق‌الذکر توسط ایران، سرنوشت لغو تحریم‌هایی که در مکانیزم‌های این قطعنامه پیش‌بینی شده‌بود، چه می‌شود؟ (3062037) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۸:۰۱:۴۷
واقعیتش اینکه علت اصلی خوشحالی مردم رفع تنش و امکان گسترش و بهبود رابطه با دنیاست، وگرنه مردم از ابتدا هم در جریان مسائل فنی و هسته ای نبودند.

مسئله هسته ای فعلا در اولویت دوم افرادی مثل بنده است که از هر گونه گسترش روابط برد برد استقبال می کنیم. (3062262) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۸:۴۰:۳۳
من نمیفهمم چطور کسی میتواند با این توافق مخالف باشد. این توافق به ایران اجازه میده با حفظ ابرو, از شر تحریمها خلاص بشه. البته تحریمها برای امریکا و اروپا و بقیه شریکهای تجاری ایران هم ضرر داشته , برای همین آنها هم اینقدر مشتاق توافق بودند , ولی ضرر آنها کجا و ضرری که تحریمها به ایران وارد میکند کجا ؟ برای مثال تجارت با ایران برای کشوری مثل آلمان حتی در دوران قبل از شدت تحریمها , کمتر از یک در صد تجارت خارجی میباشد . بقیه هم همینطور . ولی بر عکس تحریمها در ایران بسیار مخرب تر عمل میکنند. ایران حتی با اقتصاد مقاومتی , چاره ای به جز خلاص شدن از شر این تحریمها نداشت . ادامه تحریمها برای ایران مانند شنا بر خلاف مسیر آب میبود و بالاخره ایران را از پا میانداخت.
من تبریک میگویم به آقای رییس جمهور و وزیر خارجه که توانستند با حفظ اقتدار و اعتبار و آبروی ایران در صحنه جهانی , قفل های تحریم را باز کنند. (3062399) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۵۰:۱۳
در حالی که منتظر رفع تحریم‌ها هستی، بد نیست چند کتاب تاریخی بخونی تا این کشورها رو بیشتر بشناسی ...!! (3065743) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۲۰:۱۴:۳۰
سلام
فرض کنید آمریکا تحریم خود را بر ندارد چه ضررهای به ما می رسد
1- مسلما صنایع نفتی ما کمی ضربه می خورد چون بعضی از تکنولوژی های نفتی فقط در دست شرکت های آمریکایی است البته شاید 95 دصد آن توسط دیگر کشورها جایگزین می شود
2- به دلیل مشابه اینترنت و ارتباطات ما کمی ضربه می خورد
اما آمریکا چه ضررهای می کند
1- آمریکا توسط شرکا اروپایش منزوی می شود همانطور که اوباما گفت لطفا دقیقا مطالع کنید و فکر کنید.
2- شرکت های خودرو سازی آمریکا به علت زیاد بودن مسافت بازار کشور های خلیج فارس عراق و کشورهای مشترک المنافع ( آذزبایجان و..... ) را از دست داده اند ایران تنها کشوری است که می تواند به آمریکا کمک کند تا در فاصله بسیار نزدیکتری نسبت به کره و ژاپن ( دو تولید کننده اصلی خودرو و مقابل آمریکا) تولید کند لطفا برجام را بخوانید البته این کار برای ما سود قابل ملاحظه ای دارد. ( ببینید درایت رهبری که چگونه از خودرو سازی حمایت کرد)
3- به همین صورت می تواند کالاهای دیگر و ارزانتری را تولید کند.
4- ایران بیشترین تعداد نیروهای متخصص با کارآمدی بالا دارد که می توانند در فاصله نزدیک تر به بازار برای آمریکا کالا تولید کنند
پس اگر آمریکا تحریم های را بر ندارد بیشتر ضرر می کند
یادتان باشد جرنال موتور بزرگترین شرکت دنیا است فکر کنم تعداد کارمندانش از کل کارمندان دولت ایران بیشتر است این شرکت قصد دارد در ایران سرمایه گذاری کند دولت آمریکا دیگر کاره ای نیست.
دوستان ما باید سریع طی این 8 سال قوی شویم
خواهشمندم بیاید یک کمپینگی راه اندازی کنیم و دولت و مجلس و قوه قضائیه را تحت فشار بگذاریم ( دقیقا مثل نقد مذارکرات هسته ای) تا این 8 سال را از دست ندهند اگر ما به قدرت چین دست یابیم آمریکا سگ کی باشد که به ما گیر دهد.
دوستان الان ما از شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی تنها به استقلالش دست یافته ایم بیاید استقلال رو جشن بگیریم
قبول غنی سازی هرچند کمش رفع تحریم هر چند ناقصش یعنی قبول استقلال ما او چیزی که ژاپن و کره و آلمان و ........... ندارند بیاید کام مردم رو تلخ نکنیم مردم می دونند چی رو جشن می گیرند اونا استقلال رو جشن می گیرند.
همه شماها رو دوست دارم (3062594) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۲۰:۳۱:۳۳
پول نفت مملکتی که تمام ماهیتش به اون بستگی داره توسط امریکا قسط بندی شد و ما حتی نمیتونستیم تنها سرمایه ملی و تنها منبع درامد خودمون کسب منفعت کنیم مابقی بحرانهای اقتصادی اجتماعی سیاسی معضلات زیست محیطی به جای خود.حالا این پرستیژهای قدرت مند انگارانه ی شما از چه بابت هست در عجبم.اگر توافق نمیشد که بنده خدا همین چند دلار باقی مونده رو هم بقیه دوستان به جیب نامتناهی فرو می بردن. بعد از اون این نظام بود که بندنبال حل مشکل اتمی خودش بود چون امکان جنگ در چند جبهه را نداشت که البته منطقی هم هست (3062626) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.