توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 485236
پايتخت، داراي بدترين پايگاه‌هاي اورژانس
بخش اجتماعی الف، 31 خرداد 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۸
سرپرست اورژانس کشور که روز گذشته گزارشي را از وضعيت مجموعه اورژانس براي اعضاي شوراي شهر تهران ارائه داد، تأکيد کرد: امروز بدترين پايگاه‌هاي اورژانس در تهران قرار گرفته است و شرايط مناسبي ندارند.

به گزارش شرق، کوليوند به حادثه پلاسکو و حادثه تروريستي تهران اشاره کرد و گفت: در هر دو، به عنوان اورژانس در کمترين زمان ممکن به محل حادثه رسيديم و بهترين خدمات را ارائه داديم. حتي در حادثه پلاسکو از يکي از کشورهاي اروپايي دو دستگاه وارد کرديم که درصد مصدوميت افراد را نشان مي‌داد که اين دستگاه‌ها، در معدن يورت نيز استفاده شد؛ اما با‌وجود همه تلاش پرسنل اورژانس، اگر اتفاقات مشابهي در تهران بيفتد، توان پاسخ‌گويي به نيازها را نداريم و ممکن است از خدمات اصلي خود باز بمانيم.

وي افزود: در حادثه تروريستي حرم و مجلس شوراي اسلامي، با توجه به اينکه در حرم مطهر امام راحل پايگاه داشتيم، بلافاصله به محل حادثه رسيديم و در مجلس شوراي اسلامي نيز پس از چهار دقيقه گروهي از آمبولانس‌هاي ما در محل مستقر شدند و مصدومان صحنه را به بيمارستان‌ها رساندند؛ اما بايد به اين نکته توجه داشته باشيم که براي شرايط مشابه، نيازمند امکانات و نيرو هستيم. براي مثال در برگزاري مراسم روز قدس، تنها چهار دستگاه اتوبوس‌آمبولانس در تهران داريم. بي‌ترديد نيازمند اين هستيم که تعدادي اتوبوس‌آمبولانس براي شهر تهران خريداري شود تا بتوان در بحران‌ها، شرايط بهتري را فراهم کرد.

سرپرست اورژانس کشور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به قوانين شهرداري‌ها اشاره کرد و افزود: در يکي از مواد قوانين شهرداري‌ها آمده است که ١٠ درصد از بودجه شهرداري‌ها به تأمين تجهيزات بهداري‌ها تخصيص داده شود. ما با توجه به وقوف بر مشکلات بودجه‌اي شهرداري تهران، درخواست تخصيص ١٠ درصد را نداريم؛ اما درخواست مي‌کنيم مقداري از بودجه را براي تجهيزکردن اورژانس اختصاص دهند. در حقيقت درخواست داريم در بحث مبلمان شهري شهرداري تهران، فوريت‌هاي درماني و پزشکي نيز پيش‌بيني شود. بي‌ترديد هرچه کيفيت و سرعت اين کار بالاتر برود، حتما شهروندان سود آن را مي‌بينند.

وي تأکيد کرد: اميدواريم مجموعه مديريت شهري در تجهيز پايگاه‌هاي ما کمک کنند؛ چراکه امروز بدترين پايگاه‌هاي اورژانس در تهران قرار گرفته است و شرايط مناسبي ندارند. اميدواريم با کمک مديريت شهري بتوانيم پايگاه‌هاي مناسب و در دسترسي را ايجاد کنيم و علاوه بر تجهيز پايگاه‌ها، امکان خريد اتوبوس‌آمبولانس‌ها نيز فراهم شود.

وي درباره سؤال يکي از اعضاي شوراي شهر تهران مبني بر استقرار پايگاه‌هاي اورژانس در ايستگاه‌هاي مترو گفت: با سازمان پدافند غيرعامل و متروي تهران صحبت‌هايي انجام شده که از طريق تونل‌هايي، بيمارستان‌هاي نزديک به خطوط مترو به شبکه ريلي متصل شوند تا بتوان در هنگام بحران، از مترو براي افزايش سرعت خدمات‌رساني استفاده کرد.

کوليوند درباره قديمي‌بودن سيستم بي‌سيم اورژانس تهران که از سوی حافظي، رئيس کميسيون سلامت شوراي اسلامي شهر تهران، به آن اشاره شده بود، گفت: تمام بي‌سيم‌هاي اورژانس تهران ديجيتال شده و نرم‌افزار آن به‌روزرساني شده است. اميدواريم مدلي مانند اسنپ را براي پزشکان و پرستاران براي افزايش سرعت عملکرد ايجاد کنيم.

وي همچنين از درخواست خود براي ارائه گزارش به شوراي شهر تهران از زمان وقوع حادثه پلاسکو خبر داد و افزود: از زمان حادثه پلاسکو، درخواست ارائه گزارش کردم که شرايط آن تا امروز مهيا نشده بود. بي‌ترديد استفاده از خطوط اضطرار اتوبان‌ها مي‌تواند در کاهش زمان انتقال بيماران به مراکز درماني مؤثر باشد و به ما کمک بسياري کرده است. در بسياري از خيابان‌ها، خط ويژه لازم است که مي‌تواند به اورژانس تهران کمک بسزايي کند.

در اين جلسه، اعضا درباره عملکرد اورژانس اظهاراتي داشتند و رحمت‌الله حافظي، رئيس کميسيون سلامت شوراي شهر تهران، با اعلام اينکه تهران با کمبود ٣٧٣ پايگاه اورژانس مواجه است، گفت: بر اساس استانداردها، براي هر ١٦ هزار نفر، بايد يک پايگاه اورژانس وجود داشته باشد و با احتساب جمعيت ثابت ٨,٥‌ميليون‌نفري شهر تهران، پايتخت به ٥٣١ پايگاه اورژانس نياز دارد که درحال‌حاضر، ١٥٨ پايگاه موجود است و ٣٧٣ پايگاه از استانداردها عقب هستند.

وي ادامه داد: ضعيف‌ترين اورژانس کشور، اورژانس تهران است. همان زمان اعلام کردم آقاي وزير، قبل از اينکه اورژانس تهران دچار ايست قلبي شود، کاري کنيد و بايد مداخله، ملاحظات و حمايت‌هاي لازم انجام شود. البته درخواست ديگري از وزير بهداشت در خرداد ١٣٩٤ درباره بالگردها داشتم که رئيس اورژانس کشور نیز درخواست کردند. در‌حال‌حاضر، باید بر اساس استانداردها ١٢٤ پد بالگرد داشته باشيم؛ اما از اين تعداد، فقط ٤٩ پد داريم که اينها نيز غيراستاندارد است. همچنين درخواست کرديم شهرداري در بلندمرتبه‌سازي و فضاهاي عمومي که امکان فرود بالگرد در آنها وجود دارد، پيش‌بيني لازم را به عمل آورد.

حافظي تأکيد کرد: در‌حال‌حاضر فقط ١١ پايگاه اورژانس در ايستگاه‌هاي آتش‌نشاني مستقر است. انتظار داريم شهرداري اين مشکل را حل کند؛ زيرا عملياتي که در آن تيم اورژانس در کنار تيم آتش‌نشاني حضور داشته است، مأموريت موفقيت‌آميز‌تری بوده است.
 
کلمات کلیدی : اورژانس تهران+ ايگاه‌هاي اورژانس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.