نظر منتشر شده
۲۷۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 206235
ظریف و توافقنامه را چگونه باید تحلیل کرد؟
محسن مهدیان، 4 آذر 92
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۸
شب گذشته ظریف همراه با تیم هسته ای وارد کشور شد و مورد استقبال مردم و جمعی از خانواده شهدای هسته ای قرار گرفت. استقبال گرم این شبهای پائیزی مردم را باید در کنار پیشکش سرد و انتقادی رسانه های داخلی دید.

این سردی و گرمی قابل تامل است. فارغ از برخی مواضع بغض آلود سیاسی و جناحی، اغلب انتقادها به توافق سحرگاهی ایران و غرب، دلسوزانه و همراه با دغدغه های ملی و میهنی است. اما نقد توافق نامه با استقبال از ظریف و قهرمان خواندن وی، چطور ترکیب می شود؟

ظریف و تیم هسته ای با این توافق به توفیق بزرگی دست یافتند. گام بلندی برداشتند و نامشان برای همیشه در تاریخ ثبت شد. موجی از امید و شادی نیز برای کشور به ارمغان آوردند و آمریکا و غرب را مقابل اسرائیل بدهکار کردند. با این حال منتقدین توافقنامه نیز بیراه نمی گویند. اما جمع این دو چگونه است؟

به این فهم توافقنامه دیروز را باید در دو ساحت تحلیل کرد. تحلیل هسته ای و تحلیل سیاسی.

تحلیل هسته ای ماجرا چیست؟


نگاهی به توافقنامه روز گذشته به روشنی حاکی ازآن است که تعهدات طرفین نامتوازن و غیر متقابل است. بسیار ساده است؛ لیست تعهدات ایران در مقابل لیست تعهدات طرف غربی به روشنی گویای این است که توافق نامه ظالمانه است.

۱۹۶ کیلو مواد غنی شده ۲۰ درصد کاملن خنثی می شود و غنی سازی بالای ۵ درصد تعلیق می شود و فعالیت در فردو و اراک و نطنز نیز متوقف می شود. از سوی دیگر طرف غربی متعهد شده است چند قلم تحریم را معلق سازد. همه امتیازات ما سر جمع حدود ۷ میلیارد دلار ارزش دارد. همه اخبار رسانه های غربی درباره تعهدات و ایران و غرب درست بود جز آزاد سازی بخشی از دارایی های بلوکه شده ایران، که آن را نیز ندادند.

اما هنر ظریف چه بود؟

هنر ظریف این بود که بدون عبور از خط قرمز های هسته ای ایران که پیشتر توسط رهبری و نظام دیپلماسی تاکید شده بود، توانست به دستاورد بزرگی چون تصریح بر غنی سازی در توافق نامه برسد. هرچند طرف آمریکائی دقایقی بعد از امضای توافقنامه عهدشکنی کرد-که البته این نیز مهم است- اما مروری بر سند توافق نشان می دهد که حق غنی سازی ایران بعد از سالها مذاکرات تو در تو و پیچیده پذیرفته شده است. نباید فراموش کرد که تیم مذاکره کننده گذشته با همه زحماتی که کشید هیچگاه موفق نشد از طرف غربی برای حق غنی سازی ایران، تضمین کتبی بگیرد.

خاطرم هست در مذاکره مسکو یکی از دیپلمات های ایرانی از خبرنگاران می خواست که از اشتون سوال کنند که آیا حق غنی سازی را برای ایران می پذیرید یا خیر. از این طریق می خواستند اشتون حداقل بصورت شفاهی، بر این حق تصریح کند که او نیز از گفتن آن طفره می رفت.


اما هنر ظریف این بود که بدون عبور از خطوط قرمز هسته ای حق غنی سازی ایران را روی کاغذ ببرد و از طرف غربی امضا بگیرد.

گام دوم این بود که توانست جلوی تحریم های جدیدتر را بگیرد. مهمترین امتیازی که طرف غربی به جمهوری اسلامی ایران داده است تعلیق تحریم های بعدی است. نیازی به توضیح ندارد که این نیز در شرایط امروز کشور چه میزان اهمیت دارد. و سومین گام موثر ظریف و تیم مذاکره کننده نیز این است که توانست راه را برای ادامه گفت وگو ها باز کند. نباید فراموش کرد که این گام اولیه است و اصل تفاهم در گام بعدی است.


همه این ها به کنار. هنر ظریف این بود که با دستان خالی این دستآورد را برای کشور به ارمغان آورد.


چرا ظریف دست خالی بود؟

چرائی این مساله را باید از حیث سیاسی تحلیل کرد نه هسته ای.

در اینکه توافقنامه ظالمانه است، تردیدی نیست. اما هنر ظریف این بود که با دستان خالی از اضلاع استکبار جهانی امتیاز گرفت. دستان خالی ظریف را باید روی میز مذاکره دید.

بدون تحلیل شرایط کشور در این دور از مذاکرات، تحلیل توافقنامه دور از واقعیت خواهد بود. ظریف در شرایطی پای میز مذاکره رفت که طرف غربی از همه آنچه در داخل ایران می گذشت باخبر بود. مطلع بود. اطلاع دقیق هم داشت. از خزانه خالی تا مشکل دولت در پرداخت یارانه ها تا کسری قابل ملاحظه بودجه و غیره.

فارغ از اینکه چه کسی مقصر است، طرف غربی باخبر بود که کشور برای ادامه این وضعیت با مشکلات جدی اقتصادی مواجه است. ضعف اقتصاد داخلی و نداشتن برنامه مشخص برای مقابله با تحریم و ضعف تولید به سبب آنچه در سالهای گذشته رفته است و غیره، اجازه مقاوت بیشتر از آنچه امروز هست را نمی دهد.

مساله مهمتر نیز همراهی مردم است. انتخابات گذشته یک پیام روشن داشت. مقاومت در داخل ایران به هر دلیل در یک سطح معینی تعریف می شود که اثر آنرا باید در انتخابات گذشته دید. نمی شود بدون توجه به سطح مطالبه جامعه پای میز مذاکره چانه زنی کرد. تفصیل این بحث غیر ضروری است. همین سطح از تحلیل و توقع و مطالبه و مقاومت جامعه است که رهبری با مذاکره هسته ای با آمریکا موافقت می کنند و تاکید دارند که باذن الله این مذاکرت برای جامعه مفید است.

در نهایت اینکه مجموعه عوامل داخلی و تحلیل سیاسی شرایط کشور را باید در کنار این توافقنامه ملاحظه کرد و آنگاه عملکرد ظریف را ارزیابی نمود.

نقد توافقنامه بدون توجه به این ملاحظات، ناقص و غیرواقعی است. از این تحلیل ناقص، قرارداد ترکمنچای در می آید و خدای نکرده خیانت دیپلمات ها. منتقدین محترم فراموش نکنند آنچه از اشکالات این توافقنامه می فهمند، ظریف به عنوان یک دیپلمات آزموده که سالیان سال امین رهبری و نظام بوده است، اشراف بیشتری دارد. پس برای واقعی کردن این تحلیل باید متغیرهای موثر دیگری را نیز به توافق هسته ای اضافه کرد تا منصفانه تر به ارزیابی نشست.
 
فری
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۲۹:۲۷
غرب میخواست تا نتیجه مذاکرات را 5 - 1 به نفع خودش بکند
اما تیم هسته ای به کاپیتانی ظریف نتیجه را 3 - 3 کردند
خسته نباشی بچه ها
بچه ها مچکریم (1797226) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۲:۵۸
آقا به قول معروف بنده حق دارم قانع نشم؟
به فرض اینکه حرف شما درست باشه، (چون متنو من کامل نخوندم) شما نباید نقد و ول کنی نسیه رو بچسبی
خود شما میگی ما مهمترین اصل که غنی سازیه رو حفظ کردیم. اوکی. این خیلی هم خوبه. اماتوجه داشته باشید که به مهمترین موضوع هم رسیدیم. عدم ادامه تحریم ها و ازاد شدن مقادیر بسیاری از اموال ما.
پس به نظر من کاره ظریف، اقدام تیم ظریف و وی در دوماه = 8 سالللللللللللللللللل (1797335) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۲:۰۲
"...و آمریکا و غرب را مقابل اسرائیل بدهکار کردند." !!! عجب جوکی گفته ای !

در مورد حق غنی سازی ، والله ما که هرچی توی متن انگلیسی توافقنامه گشتیم جمله ای که تصریح کند طبق NPT ایران حق غنی سازی دارد ندیدیم! به همین خاطر است که بعد از اظهارات جان کری ،ظریف در پاسخ به اینکه گفته می شود در توافق ایران و ۱+۵ اشاره ای به حق غنی سازی نشده گفت: این حق نیازی به شناسایی مستقل ندارد برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است و شناسایی در آن ماده آمده است.
این در حالی است که اگر قرار بود ما به NPT استناد کنیم دیگر این بحث ها برای چیست ؟! اصل مشکل این است که امریکایی ها طوری npt را تفسیر می کنند که طبق npt هیچ کشوری حق غنی سازی ندارد !
در دولت قبل ماجرای توافق هسته ای با وساطت ترکیه و برزیل که با رضایت امریکا در حال انجام بود را که خاطرتان هست ؟! در بیانیه ترکیه، برزیل و ایران ، حق غنی سازی ایران طبق npt صریحا به رسمیت شناخته شده بود ... توافقات در حال انجام بود اما ... امریکا زد زیرش !!!

راستی 6 ماه بعد برای اینکه تحریم های اصلی برداشته شود باید چه امتیازاتی بدهیم ؟!!! (1797532) (alef-13)
 
جلیلی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۸:۰۷:۲۵
ظریف باید ظرفیت خود را بالا ببرد (1798983) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۸:۱۲:۱۶
فعلا تحریم جدیدی تصویب نشه !!!
قبلی ها پیشکش
بعد این توافق اولیه هست و شش ماهه هر دو طرف امتیازاتی دادن که به راحتی می تونن پس بگیرن شاید در توافق نهایی همین امتیازات با وجه تضمین بالاتر مورد نظر باشه.

به غیر از اینکه شما فکر کنی اورانیوم 20 درصد را برای جایی دیگری جز راکتور تهران می خواهیم که ..... (1799004) (alef-10)
 
زهرا
۱۳۹۲-۰۹-۰۸ ۱۵:۲۷:۰۷
اکسیدکردن نزدیک دویست کیلو اروانیوم بیست درصد قابل برگشته؟دادن تمام طرح ونقشه ها بدون حدومرز(ممکنه مثلا بگن تشخیص دادن که توخونه شما دوربین کار بذارن...) قابل برگشته؟خوابیدن سیستم ها وتجهیزات هسته ای قابل برگشته؟کامپیوتر نیست که بگی من امروز خاموش میکنم فردا میزنم به برق....حقیقت اینه که ما به سران امرییکاییها بیشتر ازخدا اعتماد داریم....ان تنصرا...ینصرکم.ما ایمانمون سست شده... (1808425) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۸:۳۶:۲۴
به کوری چشم نتانیاهو و عرب ها به توافق رسیدیم . (1799096) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۸:۳۸:۳۴
ببین دولت قبلی کار ایران رو به کجا رسونده بود که عربستان میگه همه گزینه ها روی میز است !!! (1799101) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۳:۰۱:۴۳
اگر در دولت قبلی تعداد سانتریفیوژ از 100به19000نمی رسید هم اکنون ایران حرفی برای گفتن ندانشت و مذاکره موضوعیتی نداشت (1799801) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۲:۳۷:۰۲
عرب ها سال ٦٦ ، حج واجب گزينه ي روي ميز رو داشتن عملي ميكرد ن،اين عرب ها از ابتدا همين طور بودن ! (1800113) (alef-10)
 
سينا صفوي
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۱:۲۱:۴۳
اين كه ما مي تونيم در سطح ٥ در صد به غني سازي ادامه بدهيم و تحريمها نه تنها افزايش نمي يابد بلكه با كاهش مختصري روبرو خواهد بود تاييد و پذيرش تلويحي حق غني سازي است. (1800063) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۲۱:۲۲:۱۷
خودت جوک میگی. (1802222) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۳:۴۳
کدوم نقد رو ول کردیم.
خنثی کردن اورانیوم 20 درصد و تبدیل اون به میله سوخت از ما هیچ نقدی رو نمیگیره چون اصولا اورانیوم 20 درصدی برای استفاده در رآکتور تهران باید به میله سوخت تبدیل بشه. البته اینکار اون رو برای بمب بلا استفاده میکنه که ما هم بمب نمیخواهیم.
تعلیق فعالیتها هم در فوردو یعنی ضافه نشدن سانتریفوژ جدید.
ضمنا ما برای برق هسته ای به اورانیوم زیر 5 درصد نیاز داریم که اون هم فعلا انجام میشه.
این وسط ما بهانه ها رو رفع کردیم و اونچه رو که واقعا میخوایم حفظ کردیم.
واقعیت اینه که ادامه غنی سازی 20 درصد فقط یک توجیه داشت و اون هم ساخت بمبه. چون اورانیوم مورد نیاز بوشهر اگر راه بیفته 3.5 درصده و راکتور تهران هم براش به اندازه چندین سال سوخت تولید شده. (1797737) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۸:۱۱:۴۸
ما هک اینو میدونیم ولی مسعله اینجاست که 6 ماه دیگه ماچیز زیادی واسه چونه زدن نداریم ولی تحریمهای نفتی کامل برقراره و تحریم بانکی هم همینطور (1799001) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۱:۰۶:۵۷
خوب البته تحریم جدیدی هم وضع نمیشه و با همین اندک گشایش فعلی و البته کم شدن سایه بی تدیبیری ها، اقتصاد ما میتونه نفس بکشه. این یعنی بعد از 6 ماه اگر به توافق خوبی برسیم که هیچ وگرنه در غیر اینصورت غربیها نمیتونند تحریم ها رو اضافه کنند چون ما اهرم افزایش درصد غنی سازی رو داریم. البته با این شرایط نهایتا غربیها مجبورن به حقوق ما اعتراف کنند. ضمنا شکسته شدن سازمان تحریم ها خودش یک دستاورد بزرگه. (1799508) (alef-10)
 
صابر
۱۳۹۲-۰۹-۰۷ ۱۱:۳۲:۴۵
جان کری,؛ایران باید تا پایان 6ماه 200کیلوگرم اورانیم خود را به 0 برساند اینا رو چه طور توجیه میکنید (1806052) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۸:۰۸
در متن انگلیسی‌ چند جا از لغت mutual consent یا mutual define , mutual agreement استفاده شد که به معنی‌ رضایت طرفین( یعنی‌ هر ۷ کشور) آمده و این یعنی‌ حقوق ایران و هر تصمیمی که گرفته شود باید با توافق و تایید ۶ کشور دیگر باشه، و همچنین تصریح شده که ایران همچنان باید از قطعنامه‌های شورای امنیت ( که خواهان پیروی کامل و توقف کامل چرخه سوخت شد) در توافق نهایی‌ تبعیت کند و از همه سوال بّر انگیز تر اینکه هرگز در هیچ جایی بّر حق غنی سازی ایران یا تعهد به پذیرش آن در آینده اشاره نشده است.

سوال این نیست که چرا ایران مجبور شده به این توافق، بلکه سوال اصلی‌ اینه که چرا ما باید همیشه از ناحیه ارزیابی نادرست و شعاری از فضای توازن قوای جهانی‌ ضربه بخوریم و خود را درگیر شعارهایی کنیم که به سیاست ملی‌ ما تبدیل بشه ولی‌ در نهیات باعث رسیدن به چنین توافقاتی مانند توافق الجزیر، ۵۹۸ و ژنو بشه، از یک سوراخ چند بار گزیده شدن؟!!! (1797746) (alef-13)
 
داریوش
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۴۴:۴۲
چونکه نفس ما مثل جنابعالی از جای گرم در نمیاد. (1798894) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۰:۳۳:۱۸
دوست عزیز آیا شما می دونین ذخیره مالی کشور (حدود 20 میلیارد دلار) تنها برای 5ماه (اونم با کلی سهمیه بندی و جیره بندی) امورات کشور کافیه؟! بعدش باید چیکار کنیم؟ سنگ بخوریم؟ به عنوان دسر هم خاک!! (1799440) (alef-10)
 
نگو
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۱۱:۰۵:۱۱
عمو! تو اطلاعات محرمانه کشور رو از کجا گیر میاری که میدونی فقط 20 میلیارد دلار داریم؟
ذخیره ارزی کشور که بالای 100 میلیارد دلاره (حداقل)
ذخیره طلای کشور؟
صندوق توسعه ملی ؟
تراز تجاری کشور مگه چقدر منفیه که ما فقط برا 5 ماه ارز داشته باشیم؟ (1800593) (alef-10)
 
شاپور
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۱۱:۱۹:۰۰
از اونهایی که اطلاعاتشون زیاده سوال دارم
تحریم بیشتر از تحرین فعلی که تحریم نفتی و بانکی هست چی میتونه باشه؟ (1800615) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۲۳:۰۳:۲۱
خوش به حال شما که دسر هم داری (1802400) (alef-10)
 
زهرا
۱۳۹۲-۰۹-۰۸ ۱۵:۳۸:۵۸
زمان جنگ خیلی خبرمیرسید به امام که تجهیزات ما کفاف یک ماه جنگ رو هم نمیده ....ایشون فرمودن این چه حرفیه شما میزنید شروع کنید خدا بزرگه ....تمام دنیادر برابر مابود...سخت بود اماپیروز شدیم...نیمی از مشکللات ما بی تدبیری سوءمدیریته نه تحریم...از خدا رو بگیرم برم باشیطان دست بدم چون شاید پنج ماه دیگه از گرسنگی بمیرم....اعتمادمون به امرییکایی ها بیشترازاعتمادمون به خداشده....به خداپناه ببریم ازلایه های پنهان شرک وجودی........ (1808441) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۳:۲۲:۲۵
از این بدتر اینکه چندبار تو متن اومده ایران "حق استفاده صلح آمیز" از انرژی هسته ای رو داره
نه غنی سازی...
توجه دارین که ای دو تا چقدر با هم فرق داره
یعنی میگه شما اجازه داری بوشهر رو داشته باشی
اما باید سایر تاسیسات رو تعطیل کنی و سوختش رو از سایر کشورها بخری!!! (1799853) (alef-10)
 
زهرا
۱۳۹۲-۰۹-۰۸ ۱۵:۳۱:۴۶
حداقا به خودمون زحمت ندادیم ماه بگیم اگه قوانین کشور اجازه بده....اگه مجلس تاییدکنه ...طرف مقبل هزارتا راه درو براخودش گذاشته ....کاش دولت تدبیر کمی تدبیر بیشتری میکرد. (1808432) (alef-13)
 
ميرزا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۲۸:۳۴
توافقنامه ژنو را از هزاران جهت مي توان ديد و برداشتي نسبت به آن داشت.اما بايد اين توافقنامه را از يك جهت و آن هم از ديد ايران و چه نفعي براي مردم و دولت دارد بايد ديد.همينكه غني سازي حقمون بوده و هست و تحريمها متوقف مي شود و به مرور تحريمها كاسته مي شود بهترين خبر و نتيجه ايست كه براي مردم و ايران دارد. خدا را شكر. (1797805) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۴:۰۰
فكر كنم نويسنده مقاله هم مثل شما متن رو كامل نخونده. در پاورقي توافق نامه به صراحت غني سازي 5 درصد اورانيم در فوردو مورد پذيرش قرار گرفته است ضمنا اورانيوم هاي غني شده تا 20 درصد، خنثي و بلااستفاده نمي شوند بلكه نيمي به ميله هاي سوخت uo2 تبديل مي شوند كه براي راكتور تهران مورد نياز است و نيم ديگر تا سطح 5 درصد رقيق مي شوند كه آن هم براي توليد سوخت راكتورهاي هسته اي قابل استفاده است. همچنين 19 هزار سانتريفيوژ ما عملا به رسميت شناخته شده و ايران در همين دوره موقت 6 ماهه هر كدام از اين سانترسفيوژها را كه خراب شود مي تواند تعويض كند. به عبارت ديگر غرب عملا سطح فعلي توانايي هسته اي ما را پذيرفته است و تنها محدوديتي كه براي يك دوره 6 ماهه براي ما ايجاد شده است، توقف غني سازي 20 درصدي است. در عوض علاوه بر پذيرش عملي فعاليت هاي هسته اي ما توسط غرب، تحريم هاي مهمي برداشته يا تضعيف شده است كه مستقيما در وضعيت جاري مملكت تاثيرگذار هستند و نفس همين عمل باعث ايجاد تزلزل در ساختار ساير تحريم ها هم خواهد بود. همچنين آثار رواني ناشي از بهبود روابط ايران با غرب، به طور غير مستقيم به لحاظ سياسي و اقتصادي ، به تدريج تاثير مثبت خود را بر روابط بين ايران و ساير كشورها خواهد گذاشت.
به نظر من اين توافق براي شروع كار، از هرجهت براي ايران يك برد محسوب مي شود با اين قيد كه از پيگيري جدي ساير حقوق ايران در ادامه روند مذاكرات نبايد غافل شد. (1797817) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۷:۲۱:۱۱
دوست عزیزم، هیچ تحریمی برداشته نشده است یعنی قوانین تحریم تغییر نکرده است فقط بخشی از تحریم ها به تعلیق( suspend) در آمده اند، یعنی قانون تحریم به قوت خودش باقیست فقط چند ماهی بخش کوچکی از قوانین معلق میشود و این مساله هیچ تاثیری در شکستن کل تحریم ها نخواهد داشت. وقتی با دادن این همه امتیاز حتی یکی از قوانین تحریمی لغو نمیشود سوال اینجاست که در گام بعدی چه امتیازی میتوانیم بدهیم. در مورد به رسمیت شناخته شدن هم باید خدمت شما دوست بزرگوار خودم عرض کنم که آنها چیزی را به رسمیت نشناخته اند فقط به ما اجازه داده اند فعلا غنی سازی 5 درصد داشته باشیم که در مراحل بعد قطعا چنین اجازه ای را نخواهیم داشت چرا که به جز این دیگر چیزی برای مذاکرات بعدی در اختیار ما نیست. لطفا اگر برایتان مقدور است واطلاع دارید لطف کنید و بگویید که در مرحله بعد و مراحل بعدی چه چیزی برای چانه زنی داریم (1800206) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۱۴:۱۷
اگر مادستاورد به ظن شما نداشتیم بخاطر این بود که آن رو زگاری که صندوق دولت از بابت گران شدن نفت پراز دلارهای نفتی بود تحریم ها رو کاغذ پاره می دانستیم. امروز باید به دنبال غربی ها می گشتیم که اون کاغذهایی رو که پاره کردیم رو بهم بچسبانیم تا موارد تحریم را به التماس کم کنیم. (1798578) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۱۷:۳۳
یکی از برگ های برنده آقای ظریف غنی سازی بیست درصد بود که شده بود چماق دست ما.

تیم مذاکره کننده به غربی ها می گفتند که اگر تحریم ها را بردارید ما هم غنی سازی نمی کنیم

حالا بنده نباید قانع شوم؟!

غنی سازی بیست درصد در چه دوره ای صورت گرفت؟

اگر ما توی هشت سال گذشته غنی سازی نمی کردیم که الان دوباره می گفتند باید تعلیق کنید بره پی کارش

اتفاقا چماق ما این غنی سازی 20 درصدی بود. (1798588) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۱:۲۵:۲۵
غنی سازی 20 درصدی در مقابل فقیرسازی 80درصدی 75 ملیون جمعیت کشور؟دوستان بعضا نفسشان از جای گرم بیرون میآید .انصاف داشته باشید اقتصاد ور
شکسته کشور که حاصل 8سال بی تدبیری کوتوله های سیاسی حاکم بر کشوربود رادر نظر بگیرید تادرست قضاوت کنید حالا لطف خدا شامل هموطنان ما شده خداراسپاس میگوییم (1799551) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۲۵:۱۳
سلام

خواستم بگم احساسی برخورد نکنید

عدم ادامه تحریم ها----تنها شش ماه است و بعد از آن هر موقع بخواهند می توانند دوباره تحریم ها را زیاد و یا ادامه بدهند.بهتر است کشور را به سمتی پیش ببریم که از این حربه ضد انسانی غربی ها باکی نداشته باشیم.حرکت سریع به سمت صنعتی شدن

ازاد شدن مقادیر بسیاری از اموال ما---ما بیش از 40 میلیارد دلار سرمایه مان بلوکه شده،حالا به چه حقی این اروپایی ها و امریکایی این کار رو کردن بماند اما تنها 8 میلیارد دلار آن آزاد خواهد شد.پس جای خیلی ذوق زدگی نیست

پس به نظر من کاره ظریف، اقدام تیم ظریف و وی در دوماه = 8 سالللللللللللللللللل
توی هشت سال گذشته انقدر بحث هسته ای توسعه پیدا کرد که امریکایی ها اشاره کردند که ما با این توافق نامه جلوی توسعه آنها را گرفتیم و از این بابت خوشحال بودند.پس روند هشت سال گذشته به شدت درست بود.

دوم اعتماد به غربی ها و به خصوص امریکایی ها که همین دیشب 20/30 هم نشان داد خیال خام است.جان کری ادعا می کرد که غنی سازی را نپذیرفته اما اوباما می گفت به صورت محدود پذیرفتن. (1798608) (alef-10)
 
صابر
۱۳۹۲-۰۹-۰۷ ۱۱:۲۷:۳۷
این درست نیست منصف باشیم ما به غنی سازی 20درصد رسیدیم تا روی 5 درصد به تفاهم رسیدیم وگرنه همچنان مثل دو دولت قبل تر باید در غنی سازی رو پلمپ می کردیم این موفقیت خاصل کار جمعی ایست در ضمن تفاهم 6ماهه است اما باید به همه کسانی که زحمت میکشن خسته نباشید گفت تبریک به همه ملت ایران و دولت مردان حال و گذشته. (1806036) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۸:۵۳
سوال اینجاس وقتی که شما تو گام اول تا مرز خطوط قرمز عقب میای و تمام امتیازهای ممکن رو بهشون میدی و اونا فقط حالا به ادعای اقای ظریف-خودشون که قبول ندارد- غنی سازی رو به رسمیت شناختن،خب درگام های بعدی و در طول 6 ماه اینده و مذاکرات جامع دیگه چی میخای بدی؟ مگه امتیازی مونده؟ خوب یا باید توافق فعلی رو ببری زیر سوال و یا از خطوط قرمزت عدول کنی. شاید بنده اشتباه فهمیدم، کسی پاسخ این سوالو داره؟ (1797356) (alef-10)
 
عبد خدايي
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۵۶:۳۱
باسلام، براي گام بعدي الزام عملي به تعهدات داده شده در طول 6 ماه معيار و ملاك مي باشد. (1797519) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۱:۳۲
درست میگی ولی اگر الآن دو تا تحریم دیگه پشتش می آوردند اونوقت فرق پیدا میشد یک کمی نیز واقع نگر باشیم ما با جانمان بازی می کنیم آنها با پولشان این برابر نیست برادر البته خودمان نیر بازی را به اینجا کشاندیم بعضی وقتها فرار نیز پیروزی است (1797531) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۸:۵۵
دوست عزیز ما دور های بعدی امتیازی نمی دیم
فقط اعتماد سازی می کنیم و اونا تحریم هایی که گذاشتن رو رفع می کنند

اونا فقط می خواستن مطمئن بشن که ما این اطمینان رو بهشون دادیم

اینم یادت داشته باش این همه عقب نشینی دلیلش تنها و تنها ضعف دیپلماسی دولت های قبلی بود

در حالی که اونا اگه همون اول نمی زاشتن کار به اینجا برسه و با دنیا دشنی نمی کردند الان ما نه تنها هسته ای کامل شده بودیم بلکه دیگه کشور های حوزه خلیج فارس واسه ما شاخ نمی شدند (1797547) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۲:۳۱:۰۲
گذشت زمان همه چیز رو ثابت می کنه البته چیزه واضحیه ولی مثل اینکه بعضیا پیام دیر به مغزشون می رسه. شتر در خواب بیند پنبه دانه... منتظر امتیاز دادن های بعدی هم باشید. (1799716) (alef-10)
 
آیین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۵:۴۷
پس از 6ماه نوبت امتیازگیری بیشتره نه امتیاز دهی چون در این مدت ما اعتمادسازی کردیم (1797589) (alef-13)
 
سعيد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۹:۴۹
قرار نيست چيز ديگه اي بدي. كافيه ثابت كني نميخواي بمب بسازي. همين. (1797653) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۲۹:۱۰
والله دوره آقای خاتمی که اتفاقا جناب دکتر حسن روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود ما به صورت داوطلبانه 2/5 تمام فعالیت هایمان را متوقف و غربی ها و امریکایی ها تمام مراکز هسته ای را پلمپ کردند

اما باز نتونستیم ثابت کنیم که بمب اتم نداریم!!!و نمی خواهیم بسازیم

اعتماد به غربی ها خیال بچگانه ای دوستان. (1798626) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۱۰:۲۲:۳۲
این توافق را یک تاکتیک بدانید. ما به دشمن اعتماد نداریم ولی باید زیرکانه با انها در تعامل یاشیم جون دنیا دنیای بده بستان است.ما که دنبال بمب نبودیم! برای بدست آوردن حق غنی سازی ناچار شدیم با ترفند اینکه دنبال بمب هستیم( غنی سازی 20 درصد) آنان را وادار به پذیرش حق غنی سازی کنیم. حال اگر بخواهند زیاده خواهی بکنند دوباره همان آش و همان کاسه ولی مهم این است الان نیاز به تنفس داشتیم. (1800495) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۹:۵۰
ببخشید شما ایرانی هستید ؟
ما چه امتیازی دادیم ؟ (1797726) (alef-13)
 
یک نفر
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۱۷:۵۲
دوست عزیز، مساله اصلی این هست که با سیاست های دولت قبلی ما تمام خاکریزها رو از دست داده بودیم! از یک طرف به راحتی اجازه دادیم که تحریم ها تصویب بشه ( البته این قضیه به کاریزمای اوباما هم ربط داره ) و از طرف دیگه تو ایران با سیاست های غلط احتماعی و اقتصادی تاثیر تحریم ها رو صد چندان کردیم. در حقیقت ما چاره ای نداشتیم تا مرزمون عقب بیام. وگرنه با تصویب تحریم جدید میزان درآمد نفتمیون که الان 40 درصد کاهش یافته به زیر 10 درصد می رسید و فساد اقتصادی هم بیشتر میشد.

ولی یک نکته رو هیچ کس توجه نمی کنه: اول تکنولوژی و علم غنی سازی رو داریم یعنی در بدترین شرایط در عرض 1 ماه می شه دوباره 20 درصد رو تولید کرد. مهتر از اون بخش تحقیقات هست که باز مونده و این یعنی هزاران هزار تحقیق میشه انجام داد. از عنی سازی لیرزی گرفته تا بالا بردن سرعت و اندازه سانترفروژ ها ( مثال : طول سانترفروژهای ما یک متر هست مال آمریکا 12 متر). (1797774) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۲۰:۳۲
خیلی ساده ما هم می توانیم پس از این 6 ماه که ایران شفاف سازی کرد درحواست افزایش درصد غنی سازی را بدهیم. اگر قبول نکردند شروع به غنی سازی می کنیم و حداقل در این 6 ماه درآمد داشته ایم که اقتصاد کشور فرو نپاشد. (1797782) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۳۷:۰۵
خسته نباشید عجب راهکاری

مگر کشور از هم پاشیده که این جوری میگید

به قول آقای طیب نیا وزیر محترم اقتصاد الان بهترین زمانی است که ایران از یک اقتصاد رانتینه به سوی یک اقتصاد سالم(مالیاتی)پیش بره

تا زمانی که بودجه کشور به نفت وابسته است باید مثل... از تحریم ها ترسید

تا کی می خواهیم به درامدهای باد آورده نفت امیدوار و تکیه کنیم.پس کی می خواهد برنامه بدون نفت رو بریزه.

آقا جون چنتا اقتصاددان و مدیر و برنامه ریز درست و حسابی رو دور هم جمع کنن برن 5 سال 10 سال کار کنن و مطالعه کنند که این اقتصاد مریض ایران رو از این نفت مریض مستقل کنند بلکه مملکت یک نفس راحتی بکشه (1798654) (alef-10)
 
ميركيان
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۲۵:۰۹
اينجا ما حقمونو گرفتيم.قرار نيست حقمونو بديم و امتياز بگيريم.به رسميت شناختن اين گروه كه تمامي ركن سازمان ملل رو هم دارند به اين معناست كه تحريم عليه ايران كار اشتباهي بوده.وقتي حق مملكتي غني سازي بوده پس تحريم اشتباه بوده و آنها حرف زور مي زدند و الان چون "حق غني سازي داشتيم" نبايد تحريم مي شديم و الان هم "بايد تحريم ها برداشته شود " برداشته شدن تحريمها امتياز نيست بلكه ما خلافي نكرديم كه تحريم شويم. (1797796) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۶:۴۰
جنابعالی یاوضعت خوبه یا رانت درست وحسابی داری یا ازوضع اقتصادی مردم ودولت خبر نداری مملکت از لب پرتگاه برگشت خطرجنگ جدی بود یادم هست زمان جنگ هم یک عده بهانه می گرفتند که چراقطع نامه راپذیرفتیم ولی من همون موقع جبهه بودم ازوضع جبهه هاخبر دارم ومی دونم پذیرفتن قطع نامه یک درایت بود (1797858) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۳۸:۱۴
خطر جنگ جدی بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1798659) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۷:۰۴
نه شما دقیقا درست می فرمایید
متاسفانه فعلا کسی نمی خواهد به 6 ماه بعد فکر کند
همه دارند به حال فکر می کنند و از آن خوشحالند

آینده بین تیم مذاکرات اوباما بود که دست ما را کاملا خالی کرد (1797859) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۱:۱۰
مسیر راه تا توافق نهایی کامل مشخص شده. اصلن یکی از مسائل مهم این گفتگوها همین بوده که تا آخر همه چیو ببینن تا کسی اون آخر گام کم نیاره. قطعا ظریف اینقدرو می فهمه دیگه!! (1797872) (alef-13)
 
سیامک
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۵:۳۰
بله، جواب اینه که قرار نیست چیزی بیشتر از اینها داده بشه. تمام مسیر تا آخر از همین الآن روشنه. در خاتمه تمامی اقدامات، ما اطمینان سازی کرده ایم که فعالیت های هسته ای مان صلح آمیزه و تحریم ها هم برداشته شده اند. اونموقع یک پرونده معمولی در آژانس خواهد بود مطابق هر آنچه از پرونده های دیگر که در آژانس هست. البته اگر به تعهداتشان عمل کنند. اگر عمل نکردند و پایبند نبودند آنگاه میرسیم به جمله ی آخر از توافقنامه، یعنی: « هیچ چیز مورد توافق قرار نگرفته است، مگر این که همه چیز مورد توافق قرار گرفته باشد». (1797889) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۴۲:۱۹
یک سوال اگر غربی ها به تعهداتشون عمل نکردن و دوباره نقطه سر خط شد اون موقع چه اتفاقی می افته؟ (1798674) (alef-10)
 
كامران
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۸:۴۲
اره شما اشتباه فهميدي و كلا شما ٨ سال كه اشتباه مي فهميد . پرخرج بودن اين تفاهم نامه بخاطر اقدامات قبلي شما و كساني كه اين فكر دارند هستش . اون باجي هم كه شما ها مي گيد تا امروز به چين و روسيه مي داديم حالا بين ٥-٦ تا كشور تقسيم شد . در عوض ما هم يه چيز هايي گيرمون اومد . عاميانه گفتم شايد متوجه بشي (1797947) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۴۳:۳۳
باج 2/5 تعطیلی کل نیروگاه های هسته ای کشور و به خطر افتادن جان 800 هزار بیمار نیازمند رادیو دارو بود

دوست عزیز از خواب بیدار شو! (1798682) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۹:۵۱
مذاکرات برای این به وجود آمده که ایران ثابت کند در پی ساخت بمب نیست.

نه اینکه هر بار ایران یه چیزی بدهد یه چیزی بگیرد.

بقالی که نیست (1797951) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۴۴:۳۰
بمب اتم اگر بد است چرا کشورهای دیگه دارن؟

اگر خوبه پس ما هم می خواهیم؟

کسی می تواند این پرسش های عامیانه را جواب دهد؟ (1798683) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۲:۳۵:۳۹
چون شما زور و پول کافی را ندارید! (1799724) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۳:۵۴
راستش این سوال برای من هم پیش اومده که گام بعدی چیه؟
اگر تعلیق فعالیتها برای اعتماد سازی هست، خب پس بعد از 6 ماه طرف مقابل باید اعتمادش جلب شده باشه، پس نیازی به ادامه ی تعلیق نیست.
یعنی احتمالا بر اساس منطق بعد از 6 ماه چون اعتماد اونها بیشتر شده، ما باید دوباره غنی سازی 20 درصد رو از سر بگیریم و اونها هم باید تحریمهای بیشتری رو لغو کنن.
یعنی اساسا منطقی نیست که بعد از 6 ماه ما دوباره امتیاز بدیم که دوباره به ما بیشتر اعتماد کنن!
در نهایت هم ما بطور کامل فعالیتهای هسته ایمون رو ادامه میدیم و اونها هم به طور کامل تحریمها رو برداشتن و همه هم به ما اعتماد کردند! درسته؟ (1797959) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۸:۳۷
بله جواب این سئوال این هست که لزوما همیشه قرار نیست امتیازات متوازن باشه در این دور ایران شاید امتیاز بیشتری داده ولی در عوض طرف مقابل رو خلع سلاح کرده ، اونها ادعا می کردن و بعضا هم درست بود که قبلا برخی کارها شده که باعث بی اعتمادی دنیا به ایران شده پس باید الان یک کارهائی کنه که اعتماد جلب بشه که واقعا به سمت بمب نمی خواهین برین بعد انرزی هسته ای صلح آمیز همراه با عنی سازی حقتونه (تو توافق هم اینو نوستن که برنامه غنی سازی جزو توافق نهای حواهد بود). تو این مرحله ایران این کارها رو تعهد کرده انجام بده در مرجله بعد طرف مقابل ادعای چندانی نمی تونه داشته باشه که بحواهد امتیازی از ایران بگیره. و این ایران هست که می گه من کارهای لازم برای اعتماد سازی رو کردم و الان نوبت شماست که همه تحریم ها رو لغو کنید. (1798001) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۸:۵۷
هدف اصلی که اعلام شده شفاف سازیه، یعنی ما کاری بکنیم که اونها نگران (در واقع یا ظاهرا) انحراف برنامه هسته ای ما نباشن، اگر در طی شش ماه به این نتیجه رسیدن و آژانس هم اعلام کرد که ما مشکلی نداریم، لزوما قدم بعدی به معنی عقب تر رفتن یا دادن امتیازات بیشتر نیست بلکه می تواند بازرسی های هوشمند تر یا اقداماتی باشد که نشان دهد برنامه ما به زعم آنها متحرف نمی شود مثل تبدیل سریع اورانیوم های غنی شده به سوخت (که ما هم براساس گفته های خودمان که هدفمان تولید سوخت هسته ایست نباید مشکلی با آن داشته باشیم) ، یا این که مثلا رآکتور آب سنگین اراک تبدیل به رآکتور آب سبک شود، یا مثلا مراحلی از کار تهیه سوخت به شکل کنسرسیون در داخل و خارج انجام شود، به این صورت که ایران هگزافلوراید غنی شده بفرستند و سوخت تحویل بگیرد و مانند آن. چرا که در وضعیت عادی و فارغ از نگرانی، هر کشور با توجه به استعداد داخلی و مزیت های نسبی خود تصمیم به ساخت یا تولید چیزی می گیرد یا آن را می خرد، مثلا ما گندم می توانیم به اندازه خودکفایی تولید کنید ولی می بینیم که آب کافی نداریم و باید چند برابر بیش از هزینه خرید گندم، عواقب کاهش پیشرونده آب قابل خوردن (شرب) را بدهیم پس تصمیم می گیریم (فرضا) نیمی از گندم خود را وارد کنیم. در مورد انرژی هسته ای باید به روزی رسید که زورگویان با توجه به توان و ظرفیت ساخت داخل، علیه ما از سوخت هسته ای به عنوان ابزار استفاده نکنند، بلکه آن را با قیمت عادلانه (مشروط بر اقتصادی بودن) بفروشند، بخشی از آن را هم برای حفظ توان و دانش، خودمان تولید کنیم. (1798002) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۰:۱۱
خیلی موافقم. مگر اینکه امریکا در دور بعد بخواهد فقط امتیاز دهد و نگیرد (1798032) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۳:۴۳
ظاهرا نه نداریم ولی در عالم دیپلماسی داریم، خیلی هم داریم. عراق، لبنان، سوریه، خلیج فارس. وهمچنین برگشت به مواضع قبلی و روی کار آمدن مجدد آدمهای تندرو!!!!
باور کنید که ما هنوز هم کشور و مردم قدرتمندی هستیم (1798043) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۷:۰۳
دوست گرامی
اگر یک بار دیگر مطلب را بخوانی( این بار با دقت) جوابتو میگیری، مگر اینکه بخواهی بهانه بنی اسرائیلی بگیری. (1798054) (alef-13)
 
عرفان
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۸:۰۷
دوست من. مسئله مهم برای طرف های مذاکره کننده با ایران این بوده که از صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران مطمئن شوند. بنابراین ایران با اقداماتی که انجام میده و شفافیت بیشتر ثابت میکنه که اهداف صلح آمیزی داره. از طرفی غربی ها کمی از تحریم ها رو لغو میکنند که مشوقی باشه برای ایرانی که پای میز مذاکره اومده. همینطور که در خود تفاهم نامه هم اومده وقتی برای غربی ها مسجل شد که اهداف ایران صلح آمیز است در نهایت باید حق غنی سازی ایران رو بپذیرند و با ایران هماهنند بقیه کشورهای عضو NPT رفتار کنند.
مثل این میمونه که روی سر یک نفر اسلحه گذاشته باشند و بهش بگند تو ساعت من رو دزدیدی. اون شخص میگه من دزد نیستم برای اثبات میتونید من رو بگردید. به عنوان تشویق اسلحه رو از روی سرش برمیدارند و اون رو میگردند. اگر ثابت شد که او دزد نیست، مرحله بعدی اینه که اون به راهش ادامه بده. نه اینکه اون رو مجازات کنند. (1798112) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۹:۱۷
برادر من دنياي سياست دنياي تاكتيكي است و تكنيكي !! مثل فوتبال !
تحليل ساده اي ايت كه شما تا خط قرمز (البته بفرض شما كه من قبول ندارم!) عقب ميري و بعد روي اين خط حركت ميكني و در يك فرصت مناسب با يك حمله دقيق پيرزو ميشوي !! مثل حركت مهاجم فوتبال رو خط افسايد!! اگر مثال عيني تري بخواهيد بايد به شكست هيتلر رو يادت بيارم وقتي تا پشت دروازه هاي پايتخت روسيه تونست پيش بره ولي همين باعث نابوديش شد!!!! و ناپلئون هم همينطور توسط روسها نابود شد (1798116) (alef-13)
 
siamak
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۹:۲۶
قرار نیست امتیاز بدهیم . قرار است اعتماد سازی کنیم. شما که فرق این دو را نمیدانید مجبور هستید اظهار فضل کنید؟! (1798117) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۵۰:۲۷
شما بفرمایید اعتماد سازی چی هست جناب؟

این اعتماد کی می خواهد جلب بشود؟

از سال 81 ایران داره اعتماد سازی می کنه!

می خواهی بزنیم همه را تعطیل کنیم و بیست سال دیگه به جای نیروی اتم زغال سنگ بسوزونیم

به نظر شما اینجوری اعتماد جلب می شود؟ (1798702) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۲:۴۶:۲۳
شما كه ميدوني ، سخنراني اوباما تو سازمان ملل و گوش دادي ؟ گفت ما ميدونيم ايران به دنبال سلاح اتمي نيست !!!
پس حالا اين كلمه ي اعتماد سازي اعتماد سازي چيه ؟ فقط يه بازي ِ همين (1800118) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۸:۵۶
ظاهرا آنها می خواهند ببینند که ما در عمل دست از غنی سازی بالای ٥ درصد و دیگر لوازمش بر می داریم یا نه. نمی خواهند ریسک کنند و ساختار تحریم های بانکی و نفتی را که کلی برایش هزینه کرده و وقت گذاشته اند را یک باره تخریب کنند. آنچه ٦ ماه دیگر در دست داریم، وفای به عهد است.
اگر آنوقت خواستند پیرامون از بین بردن تحریم ها دبه کنند یا بخواهند آن را کشش بدهند، آنوقت حجت بر ما تمام شده است. (1798162) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۴۴:۳۵
عزيزم
اول متن موافقتنامه را بخوان متوجه خواهي شد

درگام اول براي نتيجه گام آخر نيز توافق شده كه اگه دراين شش ماه طرفين به همه تعهدات خود عمل كردند بعد از آن بايستي كليه تحريم ها چه از شوراي امنيت چه از امريكا واروپا برداشته ميشود و با ايران نيز همانند بقيه اعضاي عادي آژانس همكاري و معامله خواهد شد

ماكه به دنبال صلاح هسته اي نبوديم - در ضمن چون ما توان غني سازي داريم هرموقع احساس خطري كرديم ميتوانيم درمدت كوتاه سلاح مقابله مثل براي دشمن را بسازيم

اما هيچ كشوري كه عضوNPTهستند حق غني سازي ( منظور غني سازي براي كاربرد نظامي ) درنظر گرفته نشده است

يعني همان فرانسه هم مثل ما با آژانس همكاري دارد

هرچند خيلي از كشورها مخفيانه غني سازي نظامي را دنبال ميكنند (1798265) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۹:۳۸:۴۹
قدم اول براي هردو طرف زمينه ساز اعتماد سازي است. بعد از 6ماه اگر طرفين به تعهداتشان عمل كنند وگزارشات نشان دهد كه ايران انحراف از برنامه صلح آميز ندارد وبا آزانس كاملا همكاري ميكند ، به سمت عادي شدن پرونده هسته اي ميروند . همانگونه كه درتوافقنامه آمده است دربخش اهداف غني سازي وصلح آميز بودن فعاليتها ورفع كل تحريمها نقطه نهايي است. همچنين ذكر شده است كه پيوستن وامضاء پروتكل الحاقي اقدامات نهايي است . بنابراين توقف يا تعطيل غني سازي در مراحل بعد وجود ندارد. (1799277) (alef-10)
 
یک سوال مهم
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۰:۴۲
سوال مهمی که برای من پیش آمده این است که آیا برای دور های بعدی هم چیزی داریم که در ازای کاهش تحریم ها معاوضه کنیم یا هر چه داشتیم در این دور دادیم؟ (1797810) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۱:۰۷
مذاکرات ادامه دارد
نتیجه آخر بازی مشخص می شود
غرب گذاشت سه تا گل بزنی که دستت کاملا خالی بشه

وقتی دندان شیر را بکشی دیگر هیچ غلطی نمی تواند بکند (1797871) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۴:۵۵
کجای توافقنامه حق غنی سازی را قبول کردند کری صراحتا می گوید این توافقنامه حق برخی غنی سازی ایجاد نمی کند نمی دانم چرا دوست دارند از ظریف قهرمان بسازنند (1798047) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۵:۲۲:۲۶
در مقدمه و جمع بندی دو بار صراحتا ذکر شده (1798417) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۸:۴۰:۲۳
چون ظریف واقعا قهرمان است
ظریف دوستت داریم . (1799108) (alef-10)
 
ساسان پروانه پور
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۵:۲۱:۵۱
علاقه ای که مردم نسبت به افای ظریف پیدا کردند نه فقط به خاطر صورت همیشه خندان بلکه بر این باور هستند که ایشان میتوانند مشکلات اقتصادی که در 2 سال گذشته کمر مردم را شکسته تا حدودی بر طرف کنند . ولی اوضاع سخت اقتصادی متاسفانه این امکان را از ایشان گرفته و به سختی میتوان به این مهم رسید , در این چند روز هم که شاهد کاهش نسبی ارز و سکه بودیم فقط جنبه روانی دارد چون هیچ اتفاق خاصی در عرصه پولی و اقتصادی بوجود نیامده , اگر متن توافقنامه را به دفت بخوانیم پی خواهیم برد که در کوتاه مدت اوضاع فعلی تغییر چندانی نخواهد کرد . (1798413) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۵:۴۵:۰۲
"با دستان خالی از اضلاع استکبار جهانی امتیاز گرفت. دستان خالی ظریف را باید روی میز مذاکره دید."
همانطوري كه ظريف در مصاحبه صدا و سيما گفت: منطق ايشان و قدرت چانه زني اشت بخاطر دست پر از مقاومت ملت بود
او تنها روي اين نكته تاكيد مي كرد در مورد غني سازي
1- شما وقتي تحريم را شروع كرديد 600 سانتريفيور كار مي كرد بعد از 10 سال 19 هزار تا
2- عده بسياري در ايران مواقق مقاومت و عدم نرمش هستند ( لنگه كفش خوردن روحاني بخاطر تلفن به اوباما - مرگ بر امريكاي مردم در تظاهرات - و سخراني بسيار تند رهبري درست قبل از شروع مذاكره)
بنابراين الان يك فرصت است براي غرب كه از نرمش ما استفاده كند براي رسيدن به يك توافق
و ظريف از مقاومت و استقامت و روحيه ظلم گريزي مردم در مذكره بعنوان يك سلاح بسيار قوي استفاده كرد
بعد از توافق همانطوري كه در مصاحبه بيان كرد غربي ها در اين 10سال هر راهي كه بود را ازمايش كردنند و راه ديگري براي انان باقي نمانده بود (1798503) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۱۳:۲۹
سلام دوست عزیز

بنده متن انگلیسی و فارسی این توافقنامه را به دقت و بند به بند مطالعه کرده ام.

این توافق نه آنقدر رویایی است که بعضی از دوستان از فرط خوشالی به هوا بپرند و نه آنقدر فلاک بار(مانند 2/5 سال تعلیق) که رخت عزا به تن کنیم

به هر صورت ایران به بیش از شش میلیارد دلار پول بلوکه شده خود خواهد رسید.

تحریم های جدیدی در کار نخواهد بود(به صورت محدود شش ماهه)

برخی از تحریم ها مانند،قطعات هواپیما و خودرو برداشته خواهد شد

و صد البته این امتیازات که به دلیل تحریم های اروپایی ها بوده به مدت شش ماه بیشتر دوام نخواهد داشت

از طرفی ایران هم دویست کیلو اورانیوم 20 درصدی خود را باید به سطح پنج درصد کاهش(به اصطلاح رقیق سازی کند) و مابقی را هم اکسید نمایند(از بین ببرد)

در این شش ماه ایران حق گسترش تاسیسات هسته ای خود را ندارد و...

به هر صورت دوستان به جای ذوق زدگی و تحلیل های احساسی بهتر است که به دقت متن و تحلیل های آن را که کارشناسان در خبرگزاری های مطرح می کنند ببینند و بخوانند

می توان گفت که تنها باید در این شش ماه منتظر بود ببینم که ایا این غربی ها به تعهدات خود پای بند هستند یا خیر (1798572) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۲۶:۳۱
از اين پس به افتخار آقاي محمد جواد ظريف به كسائيكه تيپشون جواده نميگيم جواد ميگيم محمود (1798616) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۲:۴۸:۰۶
باشه بچه تهرون (1800119) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۱۱:۵۵
واقعا چقدر هزینه کردیم تا 200 کیلو اورانیم 20 % داشته باشیم؟
8 سال تحریم و هزینه !!! حالا همه را نابود کنیم و دیگر هم نسازیم؟!
چه کسی مسوول است؟ چه کسی؟ (1798774) (alef-10)
 
مشکین نقاب
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۹:۲۵:۱۶
چی میگین شما. یه بار متن توافق نامه رو خوندین اصلا به انگلیسی؟! (1799241) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۱:۲۷:۴۴
چقدر 3-3 واقعا خسته نباشند مردم خوب میدونن چکار می کنید زمان ترکمانچای گذشته حتما تا شش ماه دیگه جوابی دارین به این گند کاری بدین وگرنه مردم خودشون بلدند حقشون رو بگیرند جلیلی هم می تونست چنین مزخرفاتی رو به عنوان توافق برد برد به مردم بده واقعا نوبره این همه پر رویی (1800067) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۱:۵۴
باوړ کنید ملت شادند احساس غړوړ وشعف وامنیت بین مړدم موج میزند. (1797233) (alef-1)
 
محغ
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۴۵:۰۱
دوست عزیز فکر می کنی چند درصد مردم متن موافقت نامه رو می دونند. دوستان وزرات خارجه هم که از ترجمه ی بخش مهمی از توافق نامه در پی نوشت آمده است خودداری کردند. (1797477) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۰:۰۴
رهبرى که در جريان توافقات هستند! شماها را چه شده است؟ در ضمن ما همين امروز هم داريم چوب تندروى تيم احمدى نژاد را مي خورىم, البته جنگ احد را به ياد بياوريم, در اين توافقنانه همين که فرصت يک تنفس پيدا ميکنيم و صداقت دشمن را واقعا مي سنجيم خودش مبارکه, چرا که اگر دشمن زير قولش بزنه ديگه حجت بر همه تمام شده است, واين براى وحدت داخلى عالى است. (1797603) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۵۲:۴۲
صداقت دشمن توی این 35 سال سنجیده نشده است

رهبری هم که اشاره کردند ما توی جزئیات دخالت نمی کنیم.فکر دولت به ایشان هم پاسخ گو نباشند

یعنی حجت به شخص شما تمام نشده است؟ (1798720) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۳:۱۱
بیخود حرف نزن و فتنه گری نکن. من اصل متن انگلیسی را دیده ام و حتی یک سطر آن هم حذف نشده است. در دنیای آی تی که همه چیز برملاست، نمی توان چیزی را پنهان کرد. (1797622) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۷:۵۹
همین که مملکت ازجنگ حتمی دورشد برای ماکافیه (1797862) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۹:۳۱:۰۹
کدوم جنگ؟ (1799254) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۲:۴۰:۴۴
نمیدونم چند سال داری ولی سال 1359 که جنگ شروع شد تو هفته اول هنوز بعضی ها میگفتند کدوم جنگ؟!!!! (1799735) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۹:۴۷
دوست عزیز شما چقدر فکر می کنی از مسائل هسته ای و سیاسی سردر میاری؟ فکر می کنی اونایی که مخالفت می کنن چقدر با مشکلات و مسائل آشنا هستن؟ (1798007) (alef-13)
 
siamak
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۰:۲۹
ما هم از ترجمه نام جنابعالی خودداری میکنیم! (1798121) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۴۷:۳۵
به نظر بنده ایجاد توقع بیجا در مردم اشتباه است. طرف مقابل خیلی راحت ممکن است زیر حرفش بزند و یا اینکه اضافه خواهی کند و برگردیم سرجای اول، مخصوصا با ناراحتی شدید اسرائیل. نباید از کسب یک موفقیت بیش از اندازه خوشحال شد همه این اتفاقات آزمون است

باید توجه کرد که ما غنی سازی را برای چه می خواهیم، وقتی برای انرژی اش می خواهیم خب همان 3.5 درصد کافی است، مسئله نیاز راکتور اراک به 20% بود که خب اگر دنیا عادلانه این را به ما بفروشد نیازی به دادن هزینه سنگین اینچنینی نداریم ( یک وقت روابط عادی بود و ما می گفتیم خودمان می توانیم پس تولید میکنیم اما امروز هزینه های تولید این نوع سوخت برای ایران خیلی فرا تر از پول است)

با توجه به این مسائل اگر طرف مقابل نخواهد ما را بعدا اذیت کند که احتمالش هم هست، باید گفت دکتر ظریف و تیمش عملکرد خوبی داشته اند. ضمن اینکه یادمان نرود بعضی ها چند سال رفتند و آمدند و هیچ اتفاقی نیوفتاد جز تحریم .

دکتر جان خسته نباشی (1797489) (alef-10)
 
یک نفر
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۲۴:۲۱
دوست عزیز، غنی سازی 20 درصد رو برای راکتور تحقیقاتی تهران می خواهیم . راکتور آب سنگین اراک نیاز به اروانیوم عنی زای شده ندارد بلکه اروانیوم 238 که در طبیعت زیاد هست مورد استفاده قرار می گیرد به همین دلیل راحت تر هست . (1797792) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۹:۳۴
من متن پاورقی توافقنامه رو هم خوندم کسی طالب باشه میره دنبالش میخونه
هیچ مشکلی به نظر من توش نیست
درود بر ظریف درود بر روحانی درود بر ایرانی (1797750) (alef-13)
 
رضاا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۷:۳۶
فکر کنم مردم حرف سیاسیون در راس رو باورکردند
کاش مردم بروند و جدول امتیازات داده شده رو بخونن بعد ببینیم شاد میمونن یا بغض میکنن (1798076) (alef-13)
 
مصلح
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۸:۰۵:۱۵
شما هم مثل بعضی از آقایون وقتی چند ده نفر رو تو خیابون میبینید اسمشو میزارید : ملت!!! (1798976) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۲:۱۲
دکتر ظریف کار بسیار بزرگی انجام داده و واقعا جای تقدیر و تشکر داره. (1797235) (alef-1)
 
عليرضا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۲:۴۴
"""196 کیلو مواد غنی شده ۲۰ درصد کاملن خنثی می شود و غنی سازی بالای ۵ درصد تعلیق می شود و فعالیت در فردو و اراک و نطنز نیز متوقف می شود"""

آخه كجاي توافقنامه اين ذكر شده؟؟؟؟؟؟؟
نصف 20 درصد اكسيد ميشه و نصفش براي راكتور تهران مصرف ميشه.
فردو و اراك و نطنز گسترش توجه كنين گسترش فعاليت ندارن نه توقف فعاليت.
من نميدونم اين تحليل كه نقادانه سعي شده نوشته بشه چرا پايه اطلاعاتيش غلط هست؟؟؟؟؟ (1797236) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۰:۴۹
کتملا صحیح است شما برو متن انگلیسی رو بخون متوجه میشی که تا 6 ماه همه چی تعطیله،چون گفته شده مقدار اورانیوم غنی شده در پایان 6 ماه نباید از حالا بیشتر شده باشه (1797429) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۴۳:۴۳
نوشته تا 6 فردو نطنز و اراك تعطيله؟؟يا نوشته گسترش فعاليتشون متوقف ميشه؟گسترش فعاليت!!!واقعا با فعاليت تفاوت نداره؟ (1797470) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۳:۵۱
نصفه سانتریفوژهای نطنز و سه چهارم سانتریفوزهای فوردو باید متوقف بشه و نه فقط 20 درصد بلکه بخشی از ذخایر 5 درصد هم باید اکسید بشه (1797581) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۰:۲۶
شما با مقوله فعالیت هسته ای آشنا نیستید. عدم گسترش فعالیت تفاوت چندانی با توقف فعالیت ندارد!!! تحلیلی که در متن بالا و انتقاداتی که مطرح شده درست است. این توافقنامه - بدون اینکه بخواهیم تلاش بی دریغ و نفسگیر تیم مذاکره کننده را نادیده بگیریم - به نفع طرف های غربی است و ما خیلی چیزها را از دست داده ایم. منتها نکته مهم این است که همه تعهدات ما به صورت داوطلبانه است؛ همان گونه که تعهدات اندک طرفهای غربی هم داوطلبان است. (1798033) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۱:۴۱
عزیز من در توافقنامه اصلی (نه اون که تو ایران ترجمه شده) توافق شده تا 6 ماه غنی سازی متوقف، تموم شد رفت بحث بیهوده نکن. (1798040) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۵۵:۲۸
ببخشید شما ترجمه اش رو توی یونان خوندی؟!! (1798728) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۰:۰۴
آقايون محترم، گفته ذخاير زياد نشه. يعني هر چي غني ميشه بايد به ميله سوخت تبديل بشه (1797688) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۱۰:۴۱
عزیز اورانیوم رو غنی سازی نمی کن که باهاش ترشی بندازن میخوان مصرف کنن و ایشالا برق و چیزای دیگه تولید کنند (1797754) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۵۷:۲۷
نخبه اگر ما ده سال پیش اورانیوم ذخیره کرده بودیم و سوخت 20 درصد داشتیم که سال 81 منت امریکایی ها رو نمی کشیدم که به ما اورانیوم 20 دصدی بدن که ندادن و جان چند صد هزار نفر بیمار نیازمند رادیو دارو به خطر بیفتد

سال 81 نه 84 و نه 88 و نه 92

سال 81 (1798739) (alef-10)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۱:۲۷
در پاورقي دوم به صراحت ذكر شده كه غني سازي اورانيوم در سطح 5 درصد در فوردو بلامانع است. ضمنا معادل آن مقدار از اورانيوم غني شده كه به ميله سوخت تبديل شود مي توان غني سازي در سطح 5 درصد انجام داد زيرا اين فرايند، برگشت ناپذير است. (1797840) (alef-13)
 
موسوی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۸:۳۱
برادر توجه کن درمورد یه متن واقعی صحبت می کنیم که اکثرمون اون رو خوندیم، نه یه چیزمبهم و تفسیری ای تو مایه های برنامه های دولت دهم در مبارزه با فساد یا تحقق آرمان های سوم تیر! (1798027) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۸:۴۳
نه دیگه
وقتی می گن نباید بیشتر بشه ، به این معنی نیست که همه چی تعطیل
به این معنی هست که ایران هر قدر از این سوخت رو توی نیروگاه هاش مصرف کرد ، می تونه در ازاش سوخت تولید کنه و در مجموع حجم سوختی که انبار کرده بیش از این نشه

در ضمن ، سوخت راکتور های آب سبک و آب سنگین حداکثر اورانیوم ۲۳۵ پنج درصد غنی شده است . و ایران با تبدیل اورانیوم ۲۰ درصد به ۵ درصد هیچ ضرری نمی کنه مگر اینکه بخواد سلاح هسته ای تولید کنه (1798028) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۵۹:۲۵
سلاح هسته ای گلم باید بیش از 90 درصد غنی سازی کنی

عدم گسترش و عدم انبار کردن یعنی هر چی میسازی باید مصرف کنی.

عین اینه هر چی پول درمیاری همه رو بخوری

به نظرت عاقلانه است (1798744) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۷:۰۸
ايشان مانند نمايندگانى که به اسم موافق ثبت نام ميکنن اما مخالف حرف ميزنند, به اسم دفاع در واقع چيزهايى گفتن که ذهنها را خراب کنند, البته داد ترکمانچاى پس از شکست در جنگ پذىرفته شد, و اين شکست امروز به پاى دولت قبل است, چرا که نتيجه ى امروز ما از عملکرد 8ساله ى دولت قبل به دست آمده, ما در جنگ کاغذ پاره ها شکست خورديم, همانطور مه برره از دشمن فرضى شکست خورد........ (1797638) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۲:۵۱:۲۰
٨ سال مقاومت يعني شكست؟ (1800120) (alef-10)
 
یاسر
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۱۴:۳۱
ظریف کاری کرد کارستان . مذاکراتی که هشت سال بی نتیجه ادامه پیدا کرده بود را در چند ماه به سرانجام رساند و ایران را از گرفتاری رهانید . (1797763) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۳:۴۹
بايد واقع بين بود

مسئله اصلي مذاكرات جامع است

ما در اين مذاكرات اورانيوم 20 % خودمون رو از بين خواهيم برد
و از طرفي اصرار داريم كه همين 5 % غني سازي باقي بماند

ولي با چه ابزاري در مذاكرات جامع مي خواهيم تحريم ها را كاهش بدهيم؟

آيا ما در يك كاهش تحريم حداقلي امتيازات حداكثري داده ايم؟
آيا قرار است در مذاكرات جامع روي مباحث ديگري بجز غني سازي بحث شود؟
يا بعد از شش ماه دوباره به همان تحريم ها برمي گرديم ولي بدون اورانيوم 20%

خيلي ابهام وجود دارد و اصلا نمي توان گفت 100% موفق بوديم يا 100 % ناموفق (1797239) (alef-1)
 
اصغرآقاسمبوليك
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۱:۲۸
در اين 6ماه اعتماد سازي ميشه و شفاف سازي.احتياجي به دادن امتيازات بعدي نيست!!!اگه ايران و غرب تو اين مدت اعتماد سازي و شفاف سازي و از همه مهمتر از وظايفشون عدول نكنن درآخر با همين توافق نامه ..گامي نهايي برداشته ميشه!!شما خودشو ناراحت نكن!!!در اين 6 ماه آژانس كارشو ميكنه و در مورد ادعاهاي ايران و غرب راستي آزمايي ميشه و در همين مدت گامهاي بعدي مشخص ومقدماتش طراحي ميشه...مثل برنامه بازرسي هاي سرزده و مصاحبه با دانشمندان اتمي و سوالاتي در مورد فعاليتهاي مشكوك كه تا 2003 انجام شده بود كه غدير خان همشو گفته و اونا ميان كه تحقيق كنن!!!واين توافق نامه به اين علت بسته كه كه ايران نتونه كه از مذاكرات برا وقت كشي و حركت به سمت به قول اونا كارهاي بدون بازگشت هسته اي بره پس تنها كار ايران اعتماد سازيه ولاغيرودرآخرين توافق نامه باز مذاكرات برا توافق نهايي انجام خواهد شد!!!ولي من شك دارم با اين برنامه هايي كه مي بينيم تندروها بذارن به همين توافق نيم بند هم پايدار متعهد بمونيم!!!خدا رحم كنه كه داريم رو لبه تيغ راه ميريم!!!ولي من يه تحليل ديگه اي هم دارم كه مذاكرات پشت پرده اي هست كه بهتر از اين مذاكرات جلو ميره و عربستان و اسرائيل بيشتر از اون مي ترسن تا اين!!! (1797841) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۴:۰۹
وقتی که غرب قانع شد که هدف ما صلح آمیز است نحریمهای بیشتری برداشته میشود واین اتفاق خواهد افتاد زحمات آقای ظریف و تیمش رو بی ارزش نبینید (1797846) (alef-13)
 
موسوی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۴:۱۵
سلام
برادر مهدیان خوب است که اعتراف می کنید بیانیه ظالمانه است اما بگویید و استدلال کنید این حق غنی سازی در کجای بیانیه آمده است؟ خود انها که می گویند در ان پی تی هست که در ان هم نیست که اگر بود چرا مذاکره کردید در برابر حقی که به رسمیت شناخته شده این همه امتیاز چرا؟ ضمنا نقد بیانیه لازمه اش ترسیم
گام بعدی هم هست یا نه؟ این بیانیه باید کار را راحت کرده باشد اما اینکار را کرده است؟ (1797242) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۹:۳۷
سلام دوست عزیز
آیا این مطلب که ایران نباید بیشتر از 5 درصد غنی سازی داشته باشه بیانگر این نیست که ایران می تواند تا سقف 5 درصد غنی سازی داشته باشد؟ آیا این اعتراف به محق بودن ایران برای غنی سازی نیست( البته 5 درصد)؟ (1797424) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۷:۰۷
معنای این جمله اینه که فعلن در این گام به ایران اجازه داده شد تا 5 درصد غنی سازی داشته باشه ولی وضعیت غنی سازی در آینده مشخص نیست. (1797596) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۳:۱۴
درسته اصلا در توافقنامه به حق غنی سازی اشاره نشده لطفا مردم به متن انگلیسی مراجعه کنند (1797443) (alef-10)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۱:۳۹
This comprehensive solution would involve a mutually defined enrichment programme with practical limits and transparency measures to ensure the peaceful nature of the programme

اين قسمتي از متن انگليسي توافق نامه است كه در آن عبارت برنامه غني سازي (enrichment programme) به صراحت ذكر شده و غني محدود و شفاف را براي مقاصد صلح آميز به رسميت شناخته است. اي كاش دوستان قدري هم به وزارت خارجه خودمان اعتماد مي كردند و به همين راحتي ترجمه آن را زير سوال نمي بردند.. (1797874) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۲:۳۸
سلام
نيازي به مراجعه متن انگليسي نيست در متن فارسي هم وجود نداره. خود ظريف هم در مصاحبه اش گفت كه نيازي نبود اين حق در توافقنامه گفته بشه چون در معاهده ان پي تي هست (1798131) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۹:۳۹
حالا شما کوتاه بیا و خودشو ناراحت نکن. اصلاً جنابعالی از قوانین بین المللی چی حالیتان هست که اینقدر جوش می زنی قربونت برم؟ خدا را شکر که البته به جای NPT نگفته ای MPT ! (1797601) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۵:۳۹
اين درسته که خيلي زحمت کشيدند
اما بايد واقعيت قرارداد را به مردم بگند نه اينکه جو کاذب درست کنند
اينکه خيلي راحت مي گند اراک و فوردو به کار خودش ادامه مي ده واقعيت نداره
اراک فريز مي شه
فوردو ديگه بيست درصد توليد نمي کنه
حجم پنج درصد هم افزايش پيدا نمي کنه
بعدش ايشون مي گه همه اقدامات قابل بازگشته
اينم درست نيست
بيست درصد وقتي اکسيد بشه که ديگه قابل بازگشت نيست
درواقع تلاش چندساله فوردو پودر مي شه و بي خاصيت مي شه
بعدش ايشون در مورد برداشتن تحريمها هم اغراق مي کنن
چيزي در حدود چند ميليارد به ما مي دند که البته در مقابلش بايد نفت بفروشيم و پولمونو نزد اونا گرو بزاريم (1797247) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۵:۰۸
درسته اراک کامل فریز میشه نیمی از نطنز و سه چهارم از فردو هم فریز میشه اینا تو متن انگلیسی هستش (1797447) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۹:۴۵
چرا دروغ می گی؟ ما هم خوندیم. اصل اینگلیسیش رو هم خوندیم. خدا از تقصیر دروغگویان نگذرد! توی چشم مردم نگاه می کنید و دروغ می گویی؟ (1797602) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۱۲:۲۲
آقا اراک در حالت عادی قرار نبود تا یکسال دیگه هم راه بیفته حالا اینها گفتن تا 6 ماه
یکم تحقیق کنید بعد بیاین زحمات شبانه روزی این بچه ها رو به باد انتقادات بیرحمانه یگیرین
انصاف هم خوب چیزیه بابا (1797756) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۳:۲۱
هيچ كدام از اين اعداد و ارقام در متن انگليسي نيامده است. كاش حداقل متن فارسي را درست مي خوانديد. متن انگليسي پيش كش! (1797878) (alef-13)
 
سياست شناس
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۴۸:۰۲
شما يك شناگرودرنظربگير،هرازچندي بايدنفس گيري كند تاانرژي ادامه دادن داشته باشد.👀 (1797680) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۲:۱۹
گرامی، اکسید شدن به معنی از بین رفتن نیست، بلکه برای تبدیل اورانیوم طبیعی (در حقیقت اکسید اورانیوم طبیعی) به سوخت و غنی کردن آن، ابتدا باید آن را به صورت تترا و سپس هگزا فلوراید اورانیوم (یو اف 6) در آورند که بشود آن را تبخیر و وارد سانتری فیوژ کرد، پس از غنی شدن، دوباره یو اف 6 باید به اکسید اورانیوم ولی با غنای مورد نظر تبدیل شده (اکسید شدن) و به شکل صفحات یا قرص های سوخت دربیاید.
بنابر این ما که می گیم نیت صلح آمیز داریم که البته داریم، اکسید کردن در حقیقت همون کاری هست که باید می کردیم. اما در مورد اراک، این رآکتور بخش های مختلفی داره که قسمتی از اون متوقف ولی بخش هایی متوقف نشده، لذا هم می شه نیمه پر رو دید و هم خالی، فردو هم یک مینیاتوری از نطنز هستش، که فقط از نظر حفاظت طبیعی مورد حساسیت واقع شده و فقط یک مکان فیزیکی هستش نه چیزی بیشتر از اون. (1798041) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۶:۱۳
سلام خوبه که خودتون هم می دونید اسم این توافق نامه چیه دوست عزیز این توافق روی میزی منعقد شد که غربیها چیده بودند وبازی وقواعد بازی هم رو خودشون وضع کرده بودند کار ما بازی خوردن بود نه بازیگری در عرصه سیاسی یا به قولی دیپلماسی اون هم از نوع قوی که بعضی ها مدعی هستند -این بازی موش گربه صهیونیستی خیلی قسمت ها داره -متاسف از این هستیم که ما گل به خودی افتخار ی به حریف دادیم واز اون بدتر اینکه پشت این میز فقط یک طرف بود وطرف دیگه که اسلام وارزش های انقلاب بود خالی خالی بود (1797248) (alef-10)
 
آرش
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۲:۱۸
مهر تایید به خواسته های طرف غربی توسط هرکسی ممکن بود چه آقای ظریف و چه فرد دیگه. هرچند تایید می کنم چاره ای جز این نبوده ولی این توافق نامه آدم رو به گریه می اندازه. نهایت زورگویی یک عده بر عده ای دیگه. (1797268) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۱۳:۳۱
یه سئالی دارم از شما
شما احیانا تو 8 سال گذشته تو هیچ زمانی حس گریه بهتون دست نداد؟؟
اگه واسه این توافقنامه میخوای گریه کنی تو این 8 سال باید خون گریه میکردی (1797761) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۰۵:۴۱
من زمانی که 2/5 فعالیت هسته ای تعطیل شد گریم گرفت

زمانی که اروپایی ها به ما سوخت بیست درصد ندادن بغضم گرفت

والبته زمانی که خودمان به کمک شهید شهریاری و... صفحات سوخت را در داخل ساختیم خوشحال شدم

وقتی سوخت بیست درصدی رو در داخل ساختیم خوشحال شدم

وقتی غربی ها ما را مسخره می کردند که ایرانی ها نمی توانند سانترفیوژ بسازند و ساختیم خوشحال شدم

و صد البته وقتی کسایی رو می بینیم که خون ریخته شده شهدای هسته ای رو نمی بینین که برای چه کشته شده اند بغض می کنم (1798754) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۵:۱۴
کلیت این متن رو قبول دارم که دکتر ظریف تلاش زیادی کردند ولی به نظر بنده بخش اول که توافقنامه ظالمانه بوده را بیشتر میپسندم و به نظرم در این امر زیان آن بیش از سود آن است
اولا اینکه ما علنا گفتیم که با تحریم زمینگیر شده ایم و اینکه سری بعد اگه بر وفق نظر اونا عمل نکنیم میگن که فلان چیز و ... را هم تحریم میکنیم و ما دوباره مجبوریم به خاطر چیزی که نیست دوباره امتیاز بدیم (واقعا اینکه ما تحریم های جدید را تعلیق میکنیم در اصل مثل اینه که اونا هیچ امتیازی ندادن)
ثانیا با این کار به نظر بنده سبب شدیم که اونا تاکید کنند که ما باید در این حد بمونیم و این حد یعنی توقف پیشرفت انرژی هسته ای (همانطور که اوباما گفت) و بعد از شش ماه اونا میگن که باید این امر ادامه پیدا کنه و اگر ما قبول نکنیم با رسانه هایی که در اختیار دارن به تمام دنیا میگن که ایران اهل تفاهم و مذاکره نیست و این برای ما بدتر از الان میشه
ثالثا اونا در عوض این امتیازی که ما دادیم فقط یه سری از تحریم ها رو برداشتن که حجمش هم زیاد نیست
رابعا اینکه ابزار چانه زنی ما که غنی سازی 20 درصد بود دیگه از بین میره. چون اونا واقعا از اینکه ما تونستیم 20 درصد تولید کنیم ترسیده بودن ولی الان با خیال راحت تر به کارشکنی هاشون ادامه میدن

خلاصه اینکه اگر که این توافق یه سری مزایا داشت که شما اونا رو خیلی تاکید کردید ولی به نظرم این توافق در کل به ضرر ما شده است (1797278) (alef-10)
 
استاد دانشگاه
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۵:۴۶
اقای مهدیان.......در غالب حمایت از آقای ظریف به ایشان و دستاورد بزرگش حمله می کنی و فکر می کنی با جماعت کر و کور طرفی؟....ایشان کشور را از نابودی و ویرانی که ثمره دیدگاههای اصولگرایان افراطی است نجات داد ...پس دست بردارید (1797281) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۲:۰۹
اصلا این طور نیست هیچ کس منکر زحمات اقای ظریف نیست واین هم میدونیم که راه دیگه ای باقی نبود ولی شمام باید قبول کنید که واقعا به ما ظلم کردند واگه بعد 6 ماه به هر دلیل به توافق نهایی نرسیم انوقت ذخایر 20 درصد که کلی بابتش زحمت کشیدیم حدر رفته تازه اونا خواستن که ما ذخایر 5 درصد هم کاهش بدیم (1797616) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۳:۳۸
کاش حرفهایتون استاد دانشگاهی بود نه اسم مستعارتون (1797703) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۵۰:۲۲
جدا استادید واین چنین افاضاتی دارید اگر ممکنه جریان ملی شدن صنعت نفت رو از اول تا آخر یک بار مطالعه بفرمایید (1798290) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۸:۲۵
برخي اين گونه تحليل مي كنند كه گويا قرارداد تركمنچاي، خيانت بوده. واقعا اين طور نيست. شاه قاجار چاره اي نداشته. مشكل اينجاست كه نمي پرسيم چرا كار به قرارداد تركمنچاي رسيد؟ چرا از قرارداد گلستان عبرت نگرفتيم؟ چرا نتوانستيم ارزيابي كنيم كه توان مقابله با روسيه را نداريم؟
در توافق اخير هسته اي هم وضع چندان متفاوت نيست. اگر كسي بدون در نظر گرفتن واقعيات و صرفا بر اساس آرمانها بخواهد وضعيت را بررسي كند، فكر مي كند كه اين توافق ظالمانه است. در حاليكه چنين نيست. در عرصه بين المللي ظلم اين است كه كسي بيش از آنكه توان دارد، مطالبه داشته باشد. عرصه بين المللي عرصه اخلاق يا دين نيست. عرصه ديپلماسي است. حتي طبق اسلام هم بسياري از مواردي كه در عرصه داخلي حرام است، در عرصه بين المللي حلال يا حتي واجب مي شود. ( مثل دروغگويي)
واقعيت اين است كه بايد از گذشته عبرت بگيريم و در آينده اجازه ندهيم امور كشورمان در اختيار كساني قرار گيرد كه با تحريك جامعه جهاني موجب خسارت به كشور مي شوند. ما در 8 سال گذشته خود را درگير مسائلي كرديم كه لزومي نداشت. مثل نفي هولوكاست. (1797287) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۲۴:۴۰
به شما پیشنهاد میکنم تفسیر دکتر شریعتی از سوره روم رو بخونی ای کاش یه کم عزت ملی داشتیم (1798821) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۸:۵۹
نگاه کردن به گام اول بدون نگاه کردن به گام سوم هم ترکمانچای می سازد.
به این فکر کنیم که در توافقنامه قید شده یا هرسه گام که شامل لغو همه تحریم هاست با هیچ. (1797288) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۰:۲۸
اما به نظر من توافقنامه اصلا ظالمانه نيست، هنر آقاي ظريف اين بود كه به طرف روبه رو با زبان خودشان يعني انگليسي گفت يا همه با هم مي بريم يا همه باهم مي بازيم. هنر شناخت دنياي سياست و قدرت ديپلماسي، كه ديگران از آن بي بهره بودند (1797292) (alef-10)
 
taamol
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۱:۴۳
آخه عزیز نویسنده
19 هزار سانتریفیوژ در حال کار، میشه دست خالی آقای ظریف؟
کجای این تفاهم نامه کذایی بر حق غنی سازی ایران تاکید میکنه؟
آخه چرا به ملت خودتون هم دروغ میگید؟
همه رو میخوان دور بزنن!!
400 میلیون دلار هم که قرار شده به حساب مراکز آموزشی ثالث در غرب واریز بشه تا آقازاده ها به اسم ادامه تحصیل برن حال و هول کنن!!
دم احمدی نژاد گرم که با همه ی لجاجت هاش پشت ملتش رو خالی نمیکرد!! به ملتش دروغ نمیگفت!!
کارشو، غلط یا درست انجام میداد پاش هم وای میساد
اینکه برگشتیم به 8 سال پیش یعنی پیشرفت؟!!
5% غنی سازی جز در موارد تحقیقاتی چه آورده ای برای ما خواهد داشت؟
ما به ازای این تفاهم نامه این شده که ایران برگرده به 8 سال پیش، اگه غربی ها صلاح دونستن نهایتا 7 میلیارد از دارایی هامونو آزاد کنن
2.5 میلیارد با اگر و اما به صورت قسطی
ما بقی اش هم در ازای راستی آزمایی ایران
آخه غیرت ملی تون کجاس؟
احمدی روشن ها دادیم که برگردیم به 8 سال پیش؟ (1797296) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۱۴:۱۹
احمدی نژاد دروغ نمیگفت؟ واااااااااااااااااای خدا، اینا دیگه کین؟؟؟؟؟ احمدی نژاد دروغ نمیگفت؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1797558) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۱۸:۰۶
احمدی نژاد به ملتش دروغ نمی گفت !!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1797564) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۳:۵۷
اگه تو همه زمینه ها مثل هستهای بتونیم برگردیم به 8 سال پیش مملکت ما گلستون میشه (1797584) (alef-13)
 
بینا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۴۹:۴۰
اینها همه دستاورد همان لجاجتها با دنیاست اونها که مادر و دایه ما نیستن که با بد اداییهای بچه شون قربون صدقه اش کنند. کار میکشه به همینجا که الان هستیم و بعدش از اینم بدتر میشد (1797686) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۶:۱۳
انشاالله با همون احمدی نژاد محشور بشی- کل این بدبختی و سرافکندگی که الان مجبوریم برا چند دلار هر امتیازی بدیم نتیجه کارهای احمدی نژاد و حامیانشه (1797714) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۷:۱۳
شما خود احمدي نژاد نيستي؟ (1797719) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۱۵:۲۰
احمدی نژاد به ملتش دروغ نمی گفت؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!
یکی از دروغ هاش واسه بچه ها از یارانه شون 20 هزار تومان ماهی ذخیره کنید 20 سال دیگه میشه 100میلیون تومان (1797769) (alef-13)
 
میرحسین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۵:۴۸
... به ملتش دروغ نمیگفت!!!
...پاش هم وای میساد!!!
داداش مطمئنی داری راجع به احمدی نژاد صحبت می کنی؟ فقط صد روز گذشته ها دیگه حافظه تاریخی مردم اونقدری که امثال شما فکر می کنید هم کوتاه مدت نیستا!!! (1797935) (alef-13)
 
علی اکبر
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۱:۵۴
هرچند کارهای مثبتی هم که آقای احمدی نژاد انجام دادند را هم نمیشود کتمان کرد. (1797982) (alef-13)
 
تام
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۱:۰۰
"دم احمدی نژاد گرم که با همه ی لجاجت هاش پشت ملتش رو خالی نمیکرد!! به ملتش دروغ نمیگفت!!"

بابا انگار شما تو این هشت سال تو این مملکت زندگی نمیکردی؟!
احمدی نزاد به ملتش دروغ نمیگفت؟!!!!!!!!!!
دروغ و بی کفایتی از این بالاتر که شما قطعنامه های صادر شده رو کاغز پاره بدونی؟ (1798036) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۷:۳۹
بيانيه تهران سال ٨٩ رو فراموش كردين؟
با تبليغات وسيعي كه به عنوان فتح الفتوح ازش شد و اصلا دروغ و مردم فريبي نبود؟
با عقب نشيني از همه مواضع و خط قرمزهاي نظام تا اون زمان؟
انتقال ذخيره اورانيوم ايران به تركيه!! واقعا خيلي قهرمانانه بود؟
و اما درباره ٢٠ درصد
خود احمدي نزاد بارها تو سخنراني - نه سر ميز مذاكره - اعلام نكرد كه اكر بهمون بفروشين، حاضريم غني سازي بيست درصد رو متوقف كنيم؟ و هيج امتياز ديكه اي هم نخواست؟

واقعا احمدي نزاد نبود كه براي فريب مردم مي كفت قطعنامه ها كاغذباره هستن و روز اخر هم كفت تحريم اقتصاد رو فلج كرده؟
خدا نكذره از كساني كه با بي درايتي و حماقتشون و يا غرض و مرضشون ايران رو به اين تحريم ها كشوندن كه حالا بايد اين بدبخت هاالتماس كنن تا قيراطي برداشته بشه
بشت ملت رو خالي كردن همين جنايت و يا خيانت احمدي نزاد بود كه در عين شروع تحريم ها ١٥٠ ميليارد دلار در يك سال خرج واردات كرد! و واردات اجناس و ماشين هاي لوكس كه تا يك سال بعد از تحريم ها هم ادامه داشت! اكر اون دلارها ذخيره مي شد، ملت ايران مجبور نمي شد براي ٧-٨ ميليارد دلار با اين خبيث ها كنار بياد!
يادتون نره كه رهبري در اول سال و در دولت قبلي بود كه كفتن مخالفتي با مذاكره ندارم، و اين موضع جديدشون محصول بي لياقتي دولت قبل بود! (1798110) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۴:۱۲
این دروغ نمی گفت رو خیلی خوب اومدی...
کلی خندیدم (1798137) (alef-13)
 
نسیم
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۴۷:۲۳
احمدی نژاد دروغ نمیگفت؟!!! خوبی شما؟!!!!! (1798273) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۵:۳۲:۱۷
احمدي نژاد دروغ نمي‌گفت!!!!!
شاخ درآوردم. ايشان استاد بي بديل اين عرصه بودند من كه به ندرت حرف راست از ايشون شنيدم. (1798454) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۲۵:۲۵
این دوستمون با اسم تامل یه جوری میگه 5 درصد غنی سازی چه آورده ای برای ما دارد که نشون میده کلا از ماجرا پرته...عزیز من مگه اورانیوم سیب زمینیه که مثلا اگه 5 درصد خالص باشه گندیدس؟؟!! یا این که هر چی بیشتر غنی سازی کنیم بهتر باشه ؟؟ نیروگاه ها ی هسته ای به میله های سوختی با غنای 3.5 تا 5 درصد نیاز دارن و اصولا اورانیوم با خلوص بیش از 5 درصد در موارد اندکی مثل راکتورهای تحقیقاتی یا پزشکی استفاده میشه که اونم میشه از کشورهای دیگه خریداری کرد و تولید اورانیوم با غنای بیش از 5 درصد صرفه ی اقتصادی هم نداره (1798610) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۴:۳۳
فقط یک چیزی ما فقط نیمی از 196 کیلو مواد غنی شده 20 درصد را کاملا خنثی کردیم(اکسید کردیم)، نیمی دیگر رقیق شده که قابل بازگشت است. (1797304) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۳:۵۵
اکسید کردن = مرحله ای از مراحل تبدیل اورانیوم به سوخت
اکسید کردن به معنی نابودی نیست (1798044) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۸:۰۹
متاسفانه به نظر می رسد در این نظرات یک یا دو نفر با ادبیاتی مشابه و تعداد علاقه مندانی بین 10 تا 20 نفر، نظراتی که شباهت فراوانی در رد توافق اخیر داده اند:
اولا: اگر این دوستان ولایی هستند، رهبری با اشراف و اطلاع کامل و جزئی به همه مسائل هسته ای از تیم تقدیر کرده اند.
ثانیا: اگر به رای اکثریت و نظر مردم اهمیت می دهند، یکی از برنامه های آقای دکتر روحانی اصلاح روابط خارجی و نیز بیان این بود که نباید سانتری فیوژ بچرخد ولی صنایع ما نچرخد، لذا ایشان با معامله آبروی خود توانست به این موفقیت برسد و خود ایشان که در جریان همه جزئیات هستند از آن به عنوان دستاورد یاد کردند، پس مخالفت و بد شمردن و به نوعی فریب خوردن در این توافق را باید مخالفت با دیدگاه های رئیس جمهور منتخب و تشخیص ایشان دانست، کسی که سالهای سال مسئولیت های بسیار حساسی را از جمله مسئول گفتگوهای هسته ای برعهده داشته است.
ثالثا: اگر شما عزیزان راهی می شناسید و می توانید کاری کنید که ایران نه تا 20 بلکه تا 100 درصد هم غنی سازی کند و به همه دنیا سوخت و دارو بفروشد و به همه جا نیروگاه صادر کند، این گوی و این میدان، بفرمایید طرح بدهید، ما هم از شما حمایت می کنیم.
رابعا: شما که مشکل بی کاری، از کار افتادن صنایع، آلودگی های زیست محیطی، اجناس نامرغوب و بنجل چینی و هندی، نبود و گرانی شدید دارو، مرگ های زودرس در اثر آلودگی هوا و هزاران مشکل دیگر را نمی بینی، یا در عوالم ملکوت سیر می کنی یا در عالم ذهن! (1798079) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۵:۰۱
به نظرم حق با شماست (1797305) (alef-10)
 
majid
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۵:۵۴
قرارداد ترکمنچای (1797309) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۲:۴۳
جنگ ایران وعراق اگر چند ماه دیگه ادامه پیداکرده بود چیزی ازانقلاب باقی نمی موند تحریمها هم داشت همون کاررا بامملکت می کرد این درایت مسئولین بود که بادنیا کنار اومدند نه قرارداد ترکمنچای (1797917) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۶:۱۱
اصلا هم ظالماه نیست، ایران 6 ماه فرصت دارد، این6ماه فرصت را غرب هم دارد. اگر غرب به تعهدات خود عمل نکند، 6ماه بعد ایران می تواند دوباره به کارهای قبلی خود برگردد. با این تفاوت که از نظر اقتصادی با استفاده ازاین 6ماه اوضاع بهتری کسب خواهد نمود. (1797310) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۴۱:۲۳
دوست عزیز این یک اصل روانشناسیه: تحمل ترس از درد بسیار سخت تر از تحمل خود درد است. این شش ماه دلار تا حدی پایین میاد ولی ترس از برگشت به شرایط قبلی مردم را وادار به پذیرش هر چیزی می کنه نه فقط دست کشیدن از هسته ای، تا به شرایط قبل دچار نشوند. صریح بگویم ما حاضر می شویم بدست خودمان سر حسین را .... و تحویل دهیم. این چیزی است که در انتظار ماست. لذا قطعا بر اساس علم بشری برگشتی در کار نیست. اینکه ملت رضایت به برگشت به شرایط تحریمها بدهند و نقشه حاکمیت سلطه در جهان نگیرد به معجزه نیاز دارد. البته این چیزی است که اسراییلیها از آن نگرانند. چند روز پیش یک معجزه (حضور بیموقع تانکر آب) سفارت ایران در بیروت را از انهدام کامل نجات داد. اگر خدا بخواهد باز هم این معجزه رخ خواهد داد (1797661) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۳:۱۵
بعد شش ماه اگه غرب به تعداتش عمل كرد و ايران هم به تعداتش عمل كرد چي ؟ دوباره مذاكره ...
خب حالا بعد شش ماه غرب ميخواد امتياز بيشتري بده و امتياز هم بگيره
ما ديگه چي داريم كه بديم ؟؟ از اين پايين تر هم ميشه اومد ؟؟؟؟؟
به نظرت غرب ميزاره كه ما غني سازي رو بالا تر ببريم ؟ مسلما اونا ميخوان كه ما به مواضع پايين تر بياييم (1797923) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۲:۵۲:۵۱
چون شما راضی بشین شروع میکنیم غنی سازی 99 درصد، بمب هسته ای میسازیم، بعد میریم سرش مذاکره میکنیم!!! (1799773) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۸:۱۴
قصد نا امید کردن ندارم ولی باید آینده نگر هم باشیم. فکر می کنید بعد از شش ماه آیا قدرت های غربی و امریکا به ایران اجازه می دهند که دوباره غنی سازی 20 درصد رو از سر بگیره؟ آیا بعد از شش ماه میگن ما دیگه به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای پی بردیم و ایران میتونه غنی سازی 20 درصد رو شروع کنه؟ به نظر بنده دو اتفاق بعد شش ماه می افته. یا غرب با غنی سازی 20 درصد مخالفت میکنه و ایران به خاطر این دبه کردن غرب شروع میکنه به غنی سازی 20 درصد و در اینصورت یا تحریم های فزاینده و یا خدای نکرده جنگ تمام عیار علیه ایران و یا اینکه بعد شش ماه دوباره ایران شش ماه دیگه مجبور میشه همین توافق نامه را تمدی کنه یعنی یک سال تعلیق غنی سازی، که اونوقت برنده غرب و اسرائیل وامریکا و بازنده ایران خواهد بود. (1797320) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۲:۰۴
مگه قراره دوباره 20 درصدو شروع کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

iq وقتی ایران راضی شده به نرمش یعنی 20 درصدو بیخیال شده.

الان استراتژی ایران اینه که در نهایت غنی سازی 3.5 درصدو حفظ کنه. به پروتکل بپیونده و در مقابل همه تحریمها لغو بشن. مفهومه؟

این اتفاق باید 6 سال پیش میفتاد. متاسفم.

ولی امیدوارم 6 ماه دیگه بیفته....... (1798066) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۵:۴۵
کجای کاریی برادر در شش ماه صحبت از تعلیق کامل است تو دنبال 20 درصدی تازه هنوز هسته ای درست نشده دنیال حقوق بشرند بعد هم جزایر (1798146) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۵:۴۲:۳۰
ما 20 درصد رو ميخوايم چيكار؟ ميشه اينو بفرماييد؟
ما با 196 كيلو مي‌توانيم نزديك 20 سال نياز پزشكيمون براي راكتور تهران را برطرف كنيم.
ضمنا 20 درصد پورد نميشه از بين بره اكسيد(تبديل به ميله سوخت) ميشه. (1798493) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۹:۰۳
به نعل و به میخ می زنید برادر. اگ توافق ظالمانه است، توجیهی بر برائت آقای ظریف نیست. به قول نویسنده یکی از مقاله سایت رجانیوز که اذعان نموده اند:( بر اساس ماده 4 ان پی تی ، این معاهده «هیچگونه محدودیتی» در مورد نوع فناوری و سطح بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای، از جمله چرخه سوخت، شامل غنی سازی ایجاد نکرده است. بنابر این حق قانونی ایران در موضوع هسته‎ای را که خط قرمز ایران در هر نوع مذاکره‎ای نیز به شمار می‎رود، می‎توان « امکان برخورداری بدون محدودیت از برنامه صلح‎آمیز هسته‎ای طبق معاهده NPT» تعریف کرد.) کار آقای ظریف خیلی هم سترگ نیست که حق غنی سازی مشروط و محدود را برای ایران تثبیت نموده اند، در حالی که این ماده خود ناظر بر این حق بوده است. برادر مهدیان شتر سواری دولا دولا نمی شود . شما همان بهتر که از موضع مخالف به نقد و کالبد شکافی بپردازید و یا لا اقل با یک به من چه؟ همه را خلاص کنید. (1797323) (alef-10)
 
mahdi
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۹:۴۱
سلام.وقتی اسراییل انقد عصبانیه یعنی ما بردیم (1797325) (alef-1)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۹:۲۱
نخیر عزیزم از یه دریا یه قطره به ما دادند ! اما اسراییل این یه قطره رو هم نمیتونه ببینیه و بجر نابودی نظام به چیزی راضی نمیشه (1797456) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۸:۴۵
به فرض درستی نظرشما اقا حمید عزیز، حالا بفرمایید کسی تا حالا توانسته بود همین یه قطره راهم بگیره؟؟؟؟ یا فقط هنرشون این نبود که دریا دریا به زیان کشور تحریم میخریدند.!! و به اون افتخار هم میکردند!!!
حالا هم همزبان با اسرائیل ، بهانه های بنی اسرائیلی میگیرند و ایادی اونا سایت ها رو پر کردند از کامنت نویسی ها با بهانه های بنی اسرائیلی!!!! (1798081) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۳۲:۱۱
برای ما مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است اما شما را نمیدانم! تازه فعلا که فقط باد هوا به شما رسیده و با گرفتن این همه امتیاز ازما اصل تحریما سر جاشه... خسر الدنیا و الاخرت (1798641) (alef-10)
 
.
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۳۳:۳۵
باور این عصبانیت اسراعیل ساده لوحیه!واقعا فکر کردید کشور های 5+1 و به خصوص امریکا بدون مشورت و رضایت یکی از هم پیمانان مهمش راضی میشه توافق نامه ایرو امضا کنه.یا تصور کردید به خاطر ایران منافع کشور اسراعیل رو نادیده میگیره؟!! اون هم امریکایی که بدون اجازه ی اسراعیل اب خوردنم حرام میدونه!!! (1798223) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۲:۰۷
حالا اگر بخش های مختلف دولت بتوانند از این فرصت سازی گرانبها استفاده مفید کنند، شرط توفیق مذاکرات است. تنها بسنده کردن به خلاصی بخشی از دارایی ها و یا رفع چند تحریم مواد صادراتی ، تمام ماحصل این موفقیت سیاسی نباشد.

بخصوص وزارت های اقتصاد و صنایع کشور اگر از حالت منجمد شده و منفعل فعلی خارج شوند می تواند با برنامه ریزی و مدیریت منابع، استفاده حداکثری از این توافقنامه را حاصل کند. (1797331) (alef-10)
 
محغ
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۲:۲۸
سر اینکه توافق به نفع ایران نبود هم نظریم، اذعان غرب به حق ایران به اندازه ای که شما توصیف کرده اید ارزش ندارد. زیرا افکار عمومی و حتی مقامات غربی نیز استفاده صلح آمیز ایران را پیش تر پذیرفته بودند. دیگر آنکه حق غنی سازی را در توافق نامه داوطلبانه محدود کرده ایم. حقی که پذیرفته ایم ولی اعمال نکنیم ارزش چندانی ندارد. ولی دستان ظریف خالی نبود:
۱- طی ۱۰ سال گذشته ایران اهداف هسته اش را پیشبرد، و تحریم ها روی این مسئله تاثیر نداشت. این نکته را مقامات غربی هم بیان کردند.
۲- با حفظ وجهه ی تعامل گرا و تنش زا، دولت می توانست جلوی وضع تحریم های بیشتر را بگیرد و مذا کرات را کش دهد. خود شما هم اذعان دارید که هم اکنون هم امتیاز جندانی کسب نکردیم.
۳- دولت پتانسیل آن را داشت که مردم را در مقابل زورگویی های غرب متحد کند، این به همراه فشار، به قول دوستان، افراطی ها قدرت چانه زنی ظریف را بالا می برد.
۴- برای آنانی که به رهبری اعتقاد دارند این دلیل هم کار می کند که به فرموده ی ایشان راه حل مشکلات معیشتی مردم تکیه به نیرو و استعداد داخلی است. (1797332) (alef-10)
 
اياز
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۶:۴۷
مورد اول به شدت مخالفم - مراجعه شود به دولتمردان سابق و فعلي كه هميشه مي گفتند اين تحريمها باعث شده مشكلات بوجود بياد.
مورد دوم-يا منظور تعامل رو نمي دانيد يا اينكه تعامل رو به معناي سر كار گذاشتن طرف تعبير مي كند.سوال انجاست كه آنها مردمان ابله نيستند.در چه زمينه بايد آنها را سر كار بگزاريم.آقاي جليلي كش مي داد ولي بعد از هرجلسه چند تحريم سنگين وضع مي كردند.
مورد سوم-خزانه دولت خالي است.پولهاي نفت كه بلوكه است و كارخانجات توليد ندارند.گراني بيش از حد هم روي مردم فشار آورده.چگونه اين مردم را مي خاستيد متحد كنيد؟
مورد چهارم-به شرطي كه نيروهاي دلسوز قلع و قمع نمي شدند و پولو هدر نمي دادند و جلوتر از رهبر راه نمي رفتند. (1797824) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۵:۳۶:۴۰
اول درست بخون بعد نظر بده:
1- نوشته تحریم رو هسته ای اثر نداشت.
2- این دیگه هنر مذاکره کننده است. کل امتیاز ممکن رو 2 روزه تو گام اول برباد دادن که دیگه هنر نیست. الآن تو گام بعد شما چی رو می خوای رو کنی؟!
3- توده ی مردم آنقدر غیرت دارند که از حقشان دفاع کنند. اگر بعضی ها بگذارند.
4- اون نیروهای دلسوز که نمردند برگرونید سرکار. خزانه هم خالی نیست. وزیر اون شخص بصیری که روز قبل مذاکرات از خزانه ی خالی تو دانشگاه صحبت کرد حرفای رییسشو ماسمالی و رد کرد. کسی هم جلوتر از رهبری راه نرفته رهبری همیشه از صبر و استقامت و تکیه به داخل صحبت کرده. (1798466) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۳:۰۶
يكي به من بگه اگه اين چيزي كه روحاني و دوستان ميگن درست باشه (بقول آقا آنچه مرقوم داشتند)، اين سوال اساسي پيش ميايد، مگه تا حالا ايران تو مذاكرات چي ميخواست يعني تاحالا ميگفتيم ميخواهيم بمب بسازيم!!!!!
ارههههههه
بابا يك جاي كار ميلنگه!! آنچه آمريكا ميگه با آنچه روحاني و دوستان ميگن فرق داره ها!! (1797336) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۲:۴۴
بقول خودت ارههههههه .
فکر میکنم یه جای تحلیل های دوستان بهانه گیر میلنگه!!
این قدر بهانه های بنی اسرائیلی نگیرید. این کار را خود اسرائیل داره انجام میده!!! (1798095) (alef-13)
 
سعید قاسمی ز
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۳:۱۶
سلام
دست ظریف خالی نبود. دست پرظریف و طرف ایرانی، خاورمیانه، وضعیت اسفبار آمریکا به دلیل مداخلات آمریکایی در منطقه بود. افغانستان، سوریه عراق، خطر تروریسم گسترده بودکه بدون تعادل بخشی ایران عزیز، جهان نمی توانست این معظلات را تحمل کند.

نمی دانم چرا از این نویسنده قدرتمند، دستان ظریف را خالی می دانست. یک چیز دیگر، با اینکه خودم نوشته ای در دفاع از موضع ظریف در ماه گذشته در الف داشته م، اما فراموش نکنیم همه چیز برای این توافق آماده بودبخصوص در طرف آمریکایی.

لذا، گذشتگان پرونده را به طور کامل محکوم نکنیم.

و بالاخره، هنر ظریف این بود که شرایط محیا را قدر شناخت و به ظرافت گرهی که در کار همه طرفین افتاده بود را هنرمندانه هدایت کرد تا حل شود.

خدا عزتش را مستدام کناد
یا علی (1797337) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۳:۲۲
دور بعدی مذاکرات دستش از این هم خالی تر میشه. چون همه امتیازهایی که برگ برنده ایران بوده رو دادند. (1797339) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۳:۳۶
تحلیلی منطقی و از نظر من کاملا درست . امید آن که همه منصف باشیم (1797341) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۰:۵۱
همه اش تعریف می کنی، باز می گویی توافق ظالمانه بود؟ ظالمانه بودن یا نبودنش را باید از مردم کوچه و بازار پرسید نه از سیاست مدار ان و تحلیل گران (1797399) (alef-10)
 
یک ایرانی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۲:۵۹
خودمان را به شدت ناتوان و طرف غربی را به شدت توانا فرض کرده و سپس پای میز مذاکره می رویم.
با این دید، در آینده نزدیک همین مقدار را هم براحتی از ما خواهد گرفت.
6 ماه بعد تحریم های اصلی نفتی و بانک مرکزی برداشته نمی شوند و در عوض طرف های غربی از ما می خواهند تا مادام العمر در همین سطح غنی سازی بمانیم. چیزهایی که قبلا براش جان دادیم و تحریم های سخت کشیدم حالا با چند اب نبات از دست دادیم (1797405) (alef-10)
 
حسان
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۶:۵۳
دوست عزیز اگه اطلاع داشته باشی ایران نیازی به غنی سازی 20 درصد نداره ..برای تولید برق به اورانیوم 3.5 تا 5 درصد نیاز هست .برای سوخت راکتور تهران و اراک به مقدار کمی اورانیوم 20 درصد نیاز هست که میتوان با توافق از کشور ها خریداری کرد و تولید داخل آن صرفه اقتصادی و سیاسی ندارد.این که ایران چرخه 20 درصد را راه اندازی کرد دلیل دیگری دارد(قدرت چانه زنی در این مواقع) (1797636) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۴:۳۳
توانایی های واقعی و نه خیالی و واژه ای ما چیست؟
مگر نه این است که غرب به مدت 6 سال ما را در چنین مخمصه ای قرار داد؟ ما چه دفاع و عملکرد قوی و از موضع قدرتی توانتیم انجام بدهیم؟ نه این است که ذره ذره مثل قورباغه ای در ظرف در حال جوشیدن به داغ شدن آب عادت کرده بودیم و فکر میکردیم که در حال مقاومتیم تا آن جا که آب پز بشویم؟
یک بار دیگر بدون عینک مقاله رو بخون دوست عزیز
دستان ظریف واقعا خالی بود (1798046) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۸:۵۰
اين آبنبات رو از دكتر جليلي تون ياد گرفتي ديگه.....لياقت ما با اين سطح فكر همينه كه اينجوري زير بار فشار هاي اقتصادي له بشيم (1798114) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۵:۴۲
مهمترین دستاورد همانا مهار تندروهای داخلی است (1797411) (alef-10)
 
عین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۰:۲۵
وقتی 6 ماه دیگه همین هم ازت گرفتن میفهمی تندرو کیه (1797906) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۱:۰۳
بدبخت کشور رو به غربی ها تحویل بدبد به خاطر چند تندرو (1798064) (alef-13)
 
نوروزی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۱:۴۸
با سلام
درود بر شما که در عین رعایت انصاف دیپلماسی ومبادلات دیپلماتیک را بر بستر زمین سخت وسنگلاخی واقعیات سیاست بین الملل وسیاست قدرت می فهمید ومی بینید.تجربه بشری والبته تجربه سالهای گذشته خودمان به روشنی گویای آن است که با حماسه سرایی بی بهره از پشتوانه قدرت وبویژه پشتیبانی وهمراهی ورضایت عمومی نمی توان منافع ملی وامنیت انسانی مردم را در مقابل قدرتهای حریص وسلطه طلب دنیا ورقبا ودشمنان منطقه ای وجهانی تضمین کرد.در واقع تیم دیپلملتیک روحانی- ظریف به خوبی مفهوم "قدرت نرم" رابه رغم شعار آن توسط دیگران در عملکرد خود متبلور ساختند ونشان دادند که مهارت وخرد دیپلماتیک در تلفیق با خرد دمکراتیک یکی از مولفه های بسیار ارزنده ی قدرت ملی است و البته پر پیدا است که حمایت مقام رهبری دراین آزمون کامیاب بسیار راهگشا وکارگشا بود که درغیاب آن تصور چنین دستاوردی ناممکن می نماید.پاینده باشید (1797435) (alef-10)
 
محغ
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۴۰:۱۸
اینکه همه از گرفتن امتیاز صحبت می کنیم منظورمان بازگشت بخش کوجکی از پول بلوکه( بخوانید دزدیده شده که سود بلوکه شدن آن کم نیست) ی ایران و کاهش فشارهای ظالمانه و غیرقانونی بعضا ۱ جانبه است. در حقیقت ایران هیچ امتیازی در مقابل تعهدات بسیار نگرفت. (1797459) (alef-10)
 
حسان
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۴۱:۴۰
پس از نظر شما هنگام جنگ که خرمشهر رو پس گرفتیم نباید شادمانی وجشن میگرفتیم دیگه؟؟!دشمن به زور شهرمونو گرفته بود ما حقمونو پس گرفتیم (1797663) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۵:۵۸:۰۷
چه ربطی دارد؟ ایشان دارد عدم توازن میان آنچه دادیم و آنچه گرفتیم را بیان می کنند. (1798539) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۴:۳۱
بزرگترین امتیازگرفته شده اجتناب ازتحریم ودرآخرهم جنگ خانمان براندازبود (1797925) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۵:۳۹:۵۰
کدوم جنگ؟! (1798481) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۴۱:۳۳
خوش بود گر محک تجربه ايد به ميان....... درود بر روحاني و ظریف (1797464) (alef-10)
 
سياست شناس
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۶:۵۸
تاريخ سازان را تاريخ قضاوت خواهدكرد.سربلندباشيد💫🌟✨ (1797637) (alef-13)
 
بابا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۹:۰۰
اگرانصاف داشته باشیم اعتراف میکنیم امیرکبیر عصرما است برای سلامتی انها صلوات محمدی (1797723) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۴۸:۴۹
حق گرفتني است و كسي صاحب حق ست كه آن را به چنگ آورده باشد. موضوعاتي مثل غني سازي كه موضوعي استراتژيك محسوب مي شود طبيعيست كه با مخالفت كشورهاي قدرتمند روبه رو گردد و مهم اين است كه عليرغم تلاش آنها ما خودمان حقمان را احقاق كرديم.ضمنا بايد توجه داشت كه درحال حاضر كشور به ميزاني بيش از آنچه در توافق نامه آورده شده نياز به غني سازي ندارد و همينكه قدرتهاي جهاني مجبور به پذيرش(بخوانيد تحمل) ادامه غني سازي در ايران شده اند زمينه را براي گسترش برنامه هاي هسته اي آينده، حسب ضرورت و نياز كشور فراهم مي كند. (1797494) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۵۱:۳۲
خواهشمندم دوستان منصفانه متن توافق نامه را بخوانند (1797504) (alef-13)
 
شاکر
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۵۳:۵۵
بهترین شناگر هم بعد مدتی باید سرشو بیاره بیرون نفس تازه کنه این سبک شدم تحریمها برا ما یه تجدید نفسه وگرنه خفه می شدیم (1797509) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۵۸:۳۲
سلام.
واقعاً جالبه! به که نظر خیلی از دوستان دست ظریف خالی نبوده!
آخه واقع نگر بودن هم چیز خوبی.

وقتی که تمام تحریم های غرب در این دوسال به ثمر نشته واگه تحریم های جدید رو وضع کنن اقتصاد ما تا مرز نابودی میره چه لزومی داره که غرب بدون گرفتن امتیاز تمام هزینه های که این دو سال برای اعمال تحریم ها متحمل شده رو هدر بده.
این نکته هم قابل توجه است که دکتر ظریف بارها گفتن که مذاکرات را تا گام نهای طرح ریزی کردند بنابرین به فضل الهی در پایان می تونیم با غنی سازی 5 درص به همه تحریم ها پایان بدیم. (1797529) (alef-13)
 
...
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۲:۵۲
اگر منصف باشیم و منصفانه و بدون هیجان کاذب، متن توافقنامه را مطالعه کنیم، احتمالا درخواهیم یافت که ایالات متحده کاملا به وعده‌ای که به صهیونیست‌ها در خصوص تسهیل تنها 5 درصدی تحریم‌ها داد، وفادار بوده است. تحریم‌های اصلی باقی مانده و ظاهرا آزادسازی اموال بلوکه شده ایران تنها در سطح 4.2 میلیارد دلار است. (1797534) (alef-13)
 
حیدری
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۷:۰۰
تحلیل واقع بینانه بود می توان با دست خالی شعار عامه پسند داد ودر سایه این موج منویات سیاست داخلی راگذراند اما درمواجهه با دنیای واقعی و دشمن انچه راهگشاست قدرت سیاسی ،اقتصادی،صلابت، منطق وظرافتهای دیپلماتیک است. (1797544) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۹:۵۰
مساله ای که مورد مناقشه است عدم افزایش حجم غنی سازی 5 درصد ماست. در توافق نامه ذکر شده که حجم ذخایر غنی سازی 5 درصد ما از انچه هست بیشتر نشود. اصولا ما اورانیوم غنی شده را برای چه می خواهیم. برای مصرف نیروگاه ها، کدام نیروگاه؟ نیروگاه بوشهر که سوختش تامین شده است و روسیه فعلا تضمین تامین سوخت آن را داده است. آیا ما به حجم زیادی سوخت 5 درصد فعلا نیاز داریم. به نظر من که نه. ابتدا بایستی نیروگاهها به اندازه کافی تاسیس شود و سپس به میزان مورد نیاز غنی سازی انجام شود.
در معاهده هم به این اشاره شده:
"- متضمن یک برنامه غنی سازی باشد که توسط طرفین تعریف می‌گردد، برنامه‌ای که شاخصه‌های آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی، با محدودیت‌های مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیت‌های غنی سازی، ظرفیت غنی سازی، محل‌هایی که در آن غنی سازی انجام می‌شود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی که مورد توافق قرار می‌گیرد، تعیین می‌گردد."

یعنی ما بایستی منطبق با نیازهای عملی مان غنی سازی انجام دهیم هرچقدر که نیروگاه بیشتر داشته باشیم بیشتر می توانیم غنی سازی کنیم. البته این نیاز به مذاکره دارد ولی به نظر منطقی می آید و اصلا ظالمانه نیست. آخه چرا ما بایستی بیشتر از نیازمان غنی سازی کنیم.

ببینید مهم داشتن دانش توانایی غنی سازی بود نه خود غنی سازی. چرا که غنی سازی اصلا توجیه اقتصادی ندارد ولی الان غرب می داند که اگر زمانی سوخت برای ما فراهم نکند ما خودمان اینکار را البته با هزینه بیشتر انجام می دهیم. بحث تحقیقات و توسعه هم که به رسمیت شناخته شده است:
"ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمی گیرد، ادامه خواهد داد."

من نمی دانم کجای این توافقنامه ظالمانه است. اگر ما می خواستیم بمب هسته ای داشته باشیم این توافق نامه ظالمانه بود ولی ما خودمان گفتیم که ما بمب نمی خواهیم. (1797550) (alef-13)
 
شاهرخ
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۱۶:۵۹
ظريف ثابت كرد با كمر دردش هم قادره تخته سنگهايي را كه آقايان............در چاه انداختند يك تنه در بياره!
به قول اخراجي ها ايول ايول داش ممدو ايول (1797562) (alef-13)
 
محمد باقری
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۴:۳۳
اگر متن انگلیسی توافق نامه را بخوانید در دو بند بر حق غنی سازی ایران تصریح شده است ضمنا هیچ صحبتی از تعلیق فعالیت ها به میان نیامده بلکه از ایران خواسته شده فعالیت های هسته ای را در سطح فعلی نگه دارد. به نظر من توافق نامه کاملا ابرومندانه شرافتمندانه و بیشتر به نفع ایران است. یادمان باشد تا پیش از این غربی ها به کمتر از توقف کامل غنی سازی راضی نمی شدند اما نهایتا ایران خواسته خود را به غرب تحمیل کرد. درود بر اقای روحانی و اقای ظریف. (1797585) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۹:۲۸
با سلام، من فکر می کنم ما این شکست را می بایست همان ده سال پیش می پذیرفتیم تا این همه خسارت و زیان را متحمل نمی شدیم. ایکاش دولتمردان قبلی کمی عقلانیت و تدبیر بخرج می دادند تا ما مجبور نمی شدیم در موضع ضعف تن به این عقب نشینی بدهیم، البته الان هم بد نشده است و ما می توانیم با درایت و تدبیر و تلاش مضاعف عقب افتادگی را جبران کنیم. البته اگر دقیق تر و علمی تر به موضوع نگاه کنیم سیاست هسته ای برای تامین انرژی از همان آغاز کار که توسط دولتمردان تکنوکرات دوران سازندگی شروع شده بود سیاست نادرستی بوده است چرا که انرژی هسته ای از دهه 90 به بعد جزو سیاست های اقتصادی ناموفق و خطرناک محسوب می شده است. ایکاش از همان موقع بفکر تولید انرژی خورشید و باد می رفتیم. ایران الحمدالله جزو کشور های غنی از لحاظ انرژی خورشید و باد است ایکاش قدر این نعمت خدادادی را می دانستیم و بفکر تکنولوژی انرژی این دو می رفتیم. الان هم دیر نشده است ولی ظاهرا هنوز خوابیم. (1797648) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۴۳:۲۴
شما هر كدام يك چيزي را مي گويد كه خودتان ان را بور نداريد ايا با يك اقتصاد فلج شده كه نياز به شوك دارد كار ديگري مي توان غير از اين كرد . شما بوديد به جاي اين اقايان چه مي كرديد به قول معروف به تب رازي مي شديد كمي خوب است سطح دركمان را بالا ببريم منصف باشيد من شايد زياد خوسحال نشدم اما كمي از مشكلات كشورم كم مي شود و فشار كمتري به مردم وارد مي شود در اين مدت تمامي ملت ايران در فشار مضاعف بودند اميدوارم كه شرايط رو به بهبودي باشد (1797667) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۰:۱۹
باید در صدا وسیما از دکتر طریف به طور ویژه از طرف مردم تقدیر شود باید در نماز جمعه ها از دکتر طریف تشکر شود باید در مجلس از دکتر طریف تشکر شود (1797689) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۳:۲۴
زحمت هشت ساله آن مرد که رفت ودیگه نیست را در عرض 100 روز به بادرفت (1797702) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۴:۱۸
این نقل و قول از آقای بروجردی:
((ما غنی سازی 20 درصد را فقط برای رآکتور تهران نیاز داشتیم از این رو با تعلیق موقت آن موافقت کردیم. در حدود 19 هزار سانتریفیوژ در سایت‌هایمان داریم و این مقدار برای غنی سازی کافی است، و این امتیاز را هم دادیم که سانتریفیوژ جدید ایجاد نکنیم، و در فردو و نطنز و اراک هم کار جدیدی(تاکیدا!کارجدید نه توقف) انجام نشود.

اینها مجموعه نکاتی بود که آنها به عنوان گام مثبت از سوی ایران پذیرفتند و درعوض حق ما را در غنی سازی به رسمیت شناختند، و تحریم‌ها رو به کاهش گذاشتند و قرار شد در پروسه شش ماهه این موارد عملی شود، و برای دور جدید ما دوباره مذاکره کنیم.))
خواهشا انقدر اما اگر نیارید.نمیدونم چرا یه عده با اسراییلی ها یک کاسه شده اند.توروخدا بذارید زندگی مردم سروسامون بگیره (1797705) (alef-13)
 
مريم
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۶:۰۹
حتما ادعا نمی کنیم که کارما بی نقص بوده است. از ابتدا می دانستیم که وظیفه سختی را می پذیریم و می باید از تمام توان و حیثیتی که از همین کشورو انقلاب و مردم گرفته ایم هزینه کنیم. از انتقاد سازنده و نقد مشفقانه هم استقبال می کنیم. همزمان ازهمه دوستان انتظار داریم که همواره دو ملاحظه را درنظر بگیرند: انصاف و مهمتر از آن منافع ملی. به عبارت دیگر، تفاوت مذاکره با خواندن بیانیه و اعلام موضع را فراموش نفرمایند و مهمتر فضاسازی تبلیغاتی طرف های مذاکره را درست تشخیص دهند که با تمامی ابزارهای خود از لحظاتی پس ازمذاکره دست بکارشدند تا ناکامی های طبیعی خود در روند تفاهم و اجماع سازی متقابل را کمرنگ کرده و حتی وارونه جلوه دهند. توجه داشته باشند که صهیونیست ها و دیگرجنگ افروزان هنوز هم به شدت عصبانی و خشمگین اند و در تلاش برای استفاده از هر ابزاری برای به شکست کشاندن توافقی که آنرا توافق قرن برای ایران می دانستند و می دانند.
يادداشت آقاي ظريف (1797713) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۶:۱۸
واقعا خوبه واقعیت توافقنامه را به مردم بگند، چرا جو الکی میدند؟متن انگلیسی همه چیو معلوم کرده دیگه حالا هی بیایم باسه خودمون بگیم همه چی مثل قبل ادامه پیدا میکنه ولی از همه اینا که بگذریم مهم اینه که طرف غربی حق غنی سازی رو واقعا کتبا قبول کرده یا نه؟؟؟؟ که البته ظاهرا هم کتبا قبول نکرده و شاید شفاها اشاره ای شده باشه به این موضوع مثل صحبتهای اوباما تو سازمان ملل که گفت ایران حق دسترسی به انرژی هسته ای رو دارد، بعد داخل همه گفتند اوباما حق غنی سازی رو برای ایران به رسمیت میشناسه بعد اوباما گفت من کی چنین حرفی زدم؟! من فقط گفتم حق دسترسی داره یعنی بیاد از ما بخره و استفاده کنه نگفتم حق غنی سازی داره که!!!! (1797715) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۷:۴۵
اینم از دولت راستگویان
شما مقایسه کنید نامه روحانی به رهبری و سخنان روحانی را با توافق نامه (1797745) (alef-13)
 
فرج
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۱۸:۴۳
چه عجب بعد از هشت سال به جای ادبیات :لولو برده" و "آب رو بریزین همونجا" و "قطع نامه دان" و "کاغذ پاره" و این خزعبلات بالاخره ادبیات دیپلماتیک جواب داد. حالا تفاوت سرباز و ژنرال و تفاوت حقوقدان و گازانبر مشهود است.
درود بر مردم و رهبری و روحانی و ظریف (1797778) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۶:۲۱
شمايي كه هم اكنون تحليل گر خبره شده ايد چرا به اين واقعيت نگاه نميكنيد كه در اين هشت سال چگونه عمل شد و چه شد كه به اينجا رسيديم كه بقول شما توافقنامه ظالمانه اي به ما تحميل شود. چگونه رفتار شد كه پرونده هسته اي از NPT به شوراي امنيت سازمان ملل منتقل شود.چرا در زمان مناسب درست عمل نكرديم تا قطعنامه پشت قطعنامه براي ما صادر نشود و چگونه با بلاهت محض ( اگر نگوييم خائنانه) انها را كاغذ پاره خواندند و بخورد مردم دادند.800 ميليارد دلار پول اين مملكت را چه كردند و چگونه بباد دادند كه اكنون خزانه مملكت مانند جيب درويش تهي است و دولت جديد براي پرداخت حقوق كاركنان خود با مشكل شديد روبرو است. تمامي پروژه هاي سرمايه اي و عمراني يا راكد و يا در حداقل اجرا هستند.اقتصاد مملكت در شرايط فوق بحراني است. با كدام اسلحه اقتصادي بايد پشت ميز مذاكره مي نشستيم تا بقول شما مغبون نشويم و بر ما ظلم نرود.مردم روز به روز فقير تر شدند و تاجران تحريم ( بخصوص از نوع داخلي) پروار تر. براستي چرا در انزمان صدايي از شما برنخاست؟ ما هم به اين واقف هستيم كه بخشهايي از اين توافقنامه تلخ است ولي براي درمان و پيشگيري از نابودي محض اين تلخي را با جان و دل ميپذيريم. شما نيز ميتوانيد از بازمانده شربت شيريني كه از قبل محروم كردن جامعه از حداقل هاي زندگي بدست آورده ايد بنوشيد تا آينده چه شود. (1797822) (alef-13)
 
رو ح الله
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۶:۴۴
این توافق اولیه است .مذاکرات محرمانه واسناد پشت پرده هم ممکنه وجود داشته باشه .وقتی ارتباط حسنه شد ودرکشور سرمایه گذاری کردند انوقت خودشان نیز مجبوربه کمک هستند همانطور که اسراییل حمایت میشود (1797823) (alef-13)
 
Ali
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۲:۲۱
من كاري به توافقنامه ومتن آن وبحث هاي موجود ندارم ولي ازعصبانيت اسرائيل وعربستان ميتوان به موفقيت تيم هسته اي جديد به رهبري آقاي ظريف پي برد لازم بذكراست در دوران آقاي احمدي نژاد با اقدامات تيم قبلي خوشحالترين دولت دنيا اسرائيل بود وحالا برعكس!!!! (1797845) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۴:۴۴
این توافق نامه رو باید تحت شرایطی دید که توی اون شرایط، بیش از 10 سال طرفین به توافق نمی رسیدند. نفس رسیدن به توافق مهمه اما شاید ( ما به دلیل عدم حضور توی مذاکرات نمی تونیم بگیم) اگر کمی بیشتر چانه زنی می شد، می تونستیم امتیازات بیشتری رو برای توافق نهایی نگه داریم. (1797886) (alef-13)
 
محمودرضا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۴:۴۷
توافق ایده الی نیست منتها نکات خوب فراوانی دارد که رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس امروز به انها اشاره کرده است. ضمنا برخی از دوستان گفتند که برای 6 ماه بعد ما دیگر چیزی نداریم که به عنوان امتیاز بدهیم. نکته اینجاست که اثبات حسن نیت ایران و اینکه اساسا به دنبال تولید سلاح هسته ای نیست میتونه خود امتیازی تلقی بشه که نباید به سادگی ازش گذشت. (1797887) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۶:۳۵
با سلام
اگر هايي وجود دارد كه كه اگر بر رفع انها تلاش بشود قطعا مملكت ما انچنان اقتداري خواهد داشت كه زير بار هيچ قطع نامه تركمان چايي نرود .برخي از انها شامل:
1-رحم كردن احاد جامعه در حق هم و رعايت انصاف در تمام امور زندگي نه مسابقه دادن براي كلاه برداري ،دزدي،گران فروشي ،بيگانه پروري و ...براي
بدست اوردن مطامع مادي دو روزه دنيا.
2-بالا بردن روحيه ظلم ستيزي در جامعه و دستگيري از مظلوم و نه بي تفاوت شدن به ظلم ظالم براي داشتن لقمه ناني چربتر كه اگر همچون سمي مهلك كه درون جامعه تزريق شود بي تفاوتي و ذلت به دنبال دارد.
3-درس اموزي از محرم و عاشوراي حسيني كه نشان داد كفر و استكبار فرصت طلب اگر برايش مقدور باشد اب را بر طفل شش ماهه مي بندد چه رسد به اجازه غني سازي 20 درصد.
3-حسيني بودن جامعه چرا كه اگر كشور ما و مردم ما و مسو لين ما حسيني باشند كه اشا الله هستند و شرايط ما شرايط بدر باشد و نه شعب ابي طالب

به جاي تحميل صلح بر امام حسن (ع) شهادت را انتخاب مي كنند تا ذلت را چون به چشم خود ديدند كه معاويه بند هاي صلح نامه را اجرا نكرد.
4- و بسيار موارد ديگر كه اگر در خانه كس است يك حرف بس است. (1797895) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۲:۵۸
غرور ملی رو نفهمیدم! (1797921) (alef-13)
 
ساناز عقیلی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۹:۳۹
آقای مهدیان، لطفا یادداشت قبلی خود را دوباره بخوانید که چگونه از توافقنامه‌ای که منتشر نشده بود، ذوق مرگ شدید!
فکر کرده اید هر طور چرخش کردید در نظرات تان، مردم نمی فهمند. مردم را ابله گیر آورده ای برادر؟! (1798030) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۰:۳۳
بچه های حزب اللهی با برخورد منطقی شان به اصلاح طلبان درس مردمسالاری دینی دادند (1798035) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۱:۲۵
الف
میخوام از صمیم دل ازت و از نویسنده این مقاله تشکر کنم
ایم مقاله جزو مقاله های جامع و واقع بینانه ای است که جایشان واقعا در رسانه ها و خبرگزاری های مملکتمان حس میشود
آرزو دارم این گونه مقاله های واقع بینانه و همه جانبه نگرتون بیشتر بشود و این روند ادامه بیابد
ذکر دستاوردهای ظریفبه خصوص آن جا که به دستان خالی ظریف اشاره کردید بسیار عالی بود. امیدوارم منتقدان و مردم عزیز بیشتر به این نکات توجه کنند و از ظریف سپاسگزار بیشتری به عمل بیاورند (1798037) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۰:۰۵
اسرائیل روبرو وایستاده با دستاش اشکاشو پاک می کنه ولی اگه از پشت نگاه کنی داره با دستاش بشکن می زنه. این توافقنامه روی ترکمانچای رو سفید کرده، تمام تعهدات ما کمی است و متقن ولی تمام تعهدات آنها کیفی و مشروط به توافق سیاسیشون. نوبرشه والا. (1798061) (alef-13)
 
رضاا
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۵:۳۷
بعضی وقتها از حالم از الف سیاست زده به هم میخوره که داستان و ریسمان به هم میدوزه که به احمدی نژاد ربطش بده
تا این حد که این توافقنامه کم مصرف رو پیروزی جلوه مبده و دلایل بنی اسرائیلی از نوع + برای خوب بودن این توافقنامه میسازه
مملکت ما مملکتیه که سیاست میتونه خادم رو خیانت کار و بلعکس نشون بده (1798069) (alef-13)
 
صابر
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۸:۵۵
تحليلي نسبتا" منصفانه اي بود واقعا"دكتر ظريف با دست خالي به موفقيت بزرگي دست يافته است.ظريف شاهكار كرده است،كاري در راستاي كار دكتر مصدق در جريان ملي شدن صنعت نفت ايران.ظريف با روحيه انقلابي و عرق ملي و وطن پرستي كشور را از لبه جنگ و نابودي نجات داده است.بيش از اينها بايد از ظريف و روحاني تجليل و تقدير به عمل آيد.چون كشور را با عقلانيت و تدبير و منطق دارند مديريت مي كنند و پيش مي برند.براي اينان منافع ملي و كشور مهم است نه تحليل هاي بيمارگونه جناحي كه چشم ديدن موفقيتهاي ملي طرف مقابل خود را ندارند. (1798083) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۷:۲۰
شماهايي كه سنگ غني سازي و انرژي هسته اي رو به سينه ميزنيد.........اينا به چه درد ما ميخوره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟......دست از اين تعصبات خشكتون بردارين.....ما داريم زير بار فشارهاي اقتصادي له ميشيم.....شما ها انگار خيلي دلتون خوشه (1798109) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۹:۲۶
هر از چندگاهی سایت الف یک مقاله قابل خوندن و درست حسابی می زاره و این هم یکی از اونها بود. به نظر من نویسنده مقاله به نکنه خیلی مهمی اشاره کرده و به نظر من مقاله عادلانه و خوبی بود. لطف کنید یک نسخه اش رو برای نویسندگان روزنامه کیهان هم ارسال کنید که مطالعه کنند. (1798118) (alef-13)
 
ساسان پروانه پور
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۱۶:۴۲
خیلی ها توافق هسته ای را با فرارداد ترکمنچای مقایسه میکنند , لازم به ذکر است که اگر در زمان قرارداد ترکمنچای که ایران از همه جا با مشکل روبرو بود ( اقتصادی و نظامی و .. ) این معاهده امضا نمیشد امروز ایرانی باقی نمی بود تمامی نواحی اذربایجان سواحل جنوبی دریای خزر و خراسان امروز از ایران جدا میبود . پس به قوله نظامی ها بعضی وقتها باید زمین داد تا زمان خرید (1798150) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۲۸:۰۹
دوستانی که اینقدرازکاهش ذخایر اورانیوم 20% ناراحتند لطفا یگویند ایران باید بااین ذخایرچه کار میکرد یا باید ترشی اورانیوم درست میکرد و یا بمب اتم >؟
وقتی هیچ کدوم هدف نیست اصراربرافزایش آنها و دربرابرتحریمها برای چیه؟
شما نمیتوانید جامعه جهانی را یک عده احمق فرض کنید؟ (1798196) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۵۳:۴۵
يكي از شاه هاي قاجار كه بهش گفته بودن استان هاي ايران از دست داره ميره در جواب گفته بود : اينهمه زمين رو مي خواهيم چيكار همين تهران واسه ما بسه!!!! (1798725) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۲۹:۰۴
بسه دیگه خودتون رو به خواب نزنید و به جای تعریف کورکورانه از ظریف به خودتون زحمت بدید متن توافقنامه رو با دقت بخونید!
در گام آخر در بند مربوط به غنی سازی عنوان شده حتی مکان غنی سازی باید با توافق همه باشه! و عنوان نشده داخل کشور حتماً! یعنی برید تو ترکیه غنی سازی کتیداونم با محدودیت! اون چیزی هم که استناد میکنن به غنی سازی 5 درصد، این مربوط به گام اوله! وگرنه ما تو گام آخر حق غنیسازی رو میخواستیم!!! (1798201) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۳۹:۱۹
علت این عقب نشینی آشکار رو باید در سیاستهای غلط اقتصادی در سه سال آخر کار دولت احمدی نژاد جستجو کرد . هرچند ایستادگی و محکم بودن ایشون در مقابل کشورهای دیگه و در عرصه های بین المللی خوب بود ، اما استفاده از افراد بی تخصص و بی تعهد در پسنهای کلیدی و اهمیت ندادن به وضعیت داخلی ایران ، شرایط رو تا مرز فروپاشی اقتصادی پیش برد و نتیجه این وضع هم میشه همین امتیاز دادن های بی پشتوانه دولت فعلی .
اگر احمدی نژاد دست از اونهمه لجبازی جناحی و گروهی در داخل مملکت برمیداشت و افراد بی کفایت رو در پستهای مختلف به کار نمیگرفت ، امروز میتونستیم هم از تمام دستاوردهای خودمون ، با غرور و افتخار ، بهره برداری کنیم و هم اینکه سرمون رو در مقابل دیگران بالا بگیریم .
من فقط به یک نمونه از بی تدبیریهای دولت گذشته اشاره میکنم . وقتی احمدی نژاد به ریاست جمهوری رسید ، به صراحت میدونست که در عرصه بین المللی چه روشی رو در پیش میگیره و نتیجه اون روش رو هم هر کودک نابالغی میتونست حدس بزنه ! آیا کشوری که میخواد در مقابل دهها دشمن قسم خورده خودش بایسته ، باید میلیاردها دلار از داراییهای خودش رو در بانکهای خارجی نگه داره تا به محض آغاز درگیری ، بلوکه بشه ؟ کدوم آدم عاقلی وقتی میخواد بره جنگ ، تمام اموال و دارایی و هست و نیست خودش رو از قبل ، به دشمنانش میسپره ؟ ؟ ؟
آقای احمدی نژاد , مشکل شما این نبود که بر منافع ملی پافشاری میکردین ، که این خیلی هم خوب بود ، بلکه ایراد شما در بی برنامه به جنگ دشمنان رفتن بود ! اگر قانون مضحک هدفمندسازی رو اینجور بی حساب و کتاب اجرا نکرده بودین ، اگر از همون چند سال پیش اقتصاد مملکت رو برای مقابله با این حجم عظیم تهدیدات خارجی آماده کرده بودین ، اگر به جای ورق پاره خوندن تحریمها سعی میکردین از قبل برای مقابله با اونها چاره اندیشی کنین ، اگر مملکت رو محدود به چهار نفر از اطرافیان خودتون نمیدونستین ، و هزار اما و اگر دیگه ، امروز این بیچاره ها مجبور نبودن دست بسته به مسلخ برن و مثل گوشت قربونی برگردن !!! (1798249) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۸:۱۴:۲۱
در سه سال آخر احمدي ن‍ژاد؟ بهتر نيست بگي كل 8 سالشو؟ يه ذره فكر كن (1799010) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۰:۲۳:۱۰
خب اشکال نداره شیش ماه بیان تدبیر اقتصادی کنن بعد مجبور نباشیم همین طور امتیاز بدیم. مشکل اینجاست که اینها هم راه حلی برای اقتصاد ندارند! (1799415) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۴۲:۱۳
جدا دیدن مجدد جومونگ خیلی کمک کننده است وقتی امپراطور به تسو میگفت الان قبول میکنی برادرت گروگان چینی ها بشه بعدا اگرچیز دیگری خواستند چه میکنی
آقا تالب مرز امتیاز داده از این به بعد چیزی نداره بقیه مملکت پیشکششون آقای ظریف هم میشه میرزا حسین خان سپهسالار (1798258) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۴۴:۱۵
ما مردم ایران نتیجه بی تدبیری مسئولین اقتصادی روبرای این روزها ورای به دنیاطلبی بزودی خواهیم دید
وای برمردمی که عزت را باذلت عوض میکنند
نمیدانم این فصل را چگونه تدریس کنم (1798262) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۵۹:۰۶
آفرین! (1798947) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۱۴:۴۳
اینجا یک نکته مهم وجود داره و اون هم نوع واکنش اسراییلیها به این توافقه . خیلیها میگن ناراحتی ظاهری اونها ، دلیل موفقیت ماست . اما این از اساس غلطه . اسراییل مثل یک بچه نفهم نازپرورده غرب می مونه که هرچی رو فقط و فقط برای خودش میخواد ، اون هم تمام و کمال ! اگر صد تا اسباب بازی توی این اتاق باشه ، همه ش رو باید بدن به این طفل نامشروع ، وگرنه صدای ونگ ونگش گوش همه رو کر میکنه .
حالا این اعتراضات اسراییل به این توافق ، مسلما بابت این نیست که ایران ، بیش از اون که امتیاز داده باشه ، امتیاز گرفته ! یا حتی بابت این نیست که ایران همونقدر که امتیاز داده ، امتیاز گرفته باشه . بلکه بابت اینه که چرا ایران نود و نه درصد حقوق خودش رو واگذار کرده و هنوز یک درصد دیگه باقی مونده !!! بابت این عدم تکمیل شکست ایرانه که اونها سر و صدا میکنن ، وگرنه دیشب تمام سایتهای منسوب به اسراییل و حامیانش ، جشن گرفته بودن که بالاخره ایران از پا دراومد .
چشم آقای احمدی نژاد روشن با اون مشایی بازیهای آخر دوره کارش ! الان دیگه میتونه تا آخر عمر بره مرخصی (1798579) (alef-10)
 
sasan
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۶:۵۰:۳۷
سلام
وقتي اين سر و صدا هاي به اصطلاح سياسيون ايراني رو بعد از عهد نامه Genva مي بينم ياد صحنه بعد از دزدي رضا عطاران از مغازه خوار و بار فروشي تو فيلم "خوابم مي آد" مي افتم (1798705) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۱۶:۰۷
تعهدات ایران:
1.غنی سازی اورانیوم به سطح بالاتر از 5% کاملا متوقف می شود
2. 196 کیلوگرم مواد 20 درصد غنی سازی شده در ایران خنثی می شود با این تفاوت که نیمی از آن قابل غنی سازی مجدد است و نیمی از آن قابلیت غنی سازی مجدد را نیز ندارد
3.فعالیت در اراک و نطنز و فردو به هیچ عنوان نباید گسترش یابد
4.در نطنز هیچ ماشین جدیدی نصب نشود
5.ماشین های جدید نصب شده ولی فعال نشده، فعال نشود
6.ماشین های خراب در فردو و نطنز صرفا با ماشین هایی از همان نوع جایگزین شود
7.چهار آبشار موجود در فردو، اورانیوم را فقط تا سقف 5 درصد غنی سازی کند
8.دوازده آبشار دیگر در فردو فعال نشود
9.در فردو ارتباطی بین آبشارها برقرار نشود
10.در اراک آب سنگین به تاسیسات حمل نمی شود
11.هیچ نوع فعالیت بازفرآوری انجام نمی شود. (به معنای تعطیل شدن تمامی فعالیت های آب سنگین)
12.هیچ نوع تاسیسات بازفرآوری ساخته نمی شود
13.راکتور اراک سوخت گذاری نمی شود
14.سوخت جدید برای راکتور اراک تولید نمی شود
15.سوخت «تولید شده» برای راکتور اراک «تست» نمی شود
16.مواد 5 درصد بیش از 10 هزارکیلوی فعلی که در آینده تولید می شود اکسید (بی اثر) خواهد شد
17.اطلاعات مربوط به طرح‌ و نقشه‌های ایران برای تأسیسات هسته‌ای به آژانس ارائه می شود
18.توصیف و شرحی کامل از ساختمان هر یک از سایت‌های هسته‌ای ارائه می شود
19.توصیف و شرحی کامل از گستره عملیات‌های هر یک از تأسیساتی که به طور خاص به فعالیت‌های هسته‌ای مشغول هستند ارائه می شود.
20.ارائه اطلاعات در مورد معادن موجود در کشور
21.ارائه اطلاعات درباره شرکت‌های نورد اورانیوم
22.ارائه اطلاعات درباره منبع مواد
23.نهایی کردن توافق درباره پادمان ها در اراک
24.دسترسی به بایگانی دوربین های آفلاین
25.دسترسی به کارگاه های مونتاژ
26.دسترسی به تولید چرخنده های سانتریفیوژ
27.عدم تولید ماشین بیشتر در کارگاه ها جزء برای جانشینی (1798790) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۴۷:۱۰
من از صحبت های مسئولین کشورمان در صداوسیما اینطور متوجه شدم که نه تنها ما چیزی ندادیم بلکه فقط توافق شد ما به همان شکل قبلی به کار هسته ای ادامه دهیم و غرب هم رسما اینکار را حق ما دانست تازه تحریم ها را هم کم کردند! چه خوب مگه نه؟ سندش هم موجوده.... (1798902) (alef-10)
 
منوچهرفریدونی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۷:۴۷:۵۶
دوستت عزیز حالا حالاها زود قضاوت کنی دست ظریف پر بود از گزینه های که شما هرگز تصورش را هم نمی کردید و این حاصل سربازان گمنامی بود که سالهاست دارند این بازی تعغیب می کنند و سر پیچ بزنگاه تاریخی انرا بکار گرفتند امریکا وادار به پذیرش شد نه اینکه از سر رضا به این کار تن داد واین از جیغ وداد اسراییل و نمایندگان کنگره وفرانسه میتوان شنید وفهمید که این کار نه از سر رضا که از سر ناچاری بود (1798905) (alef-10)
 
تیمسار
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۹:۱۵:۴۶
تیم قبلی مذاکره کننده هم اگر به 5 درصد غنی سازی رضایت میداد موفق به اخذ مجوز غنی سازی میشد!!! (1799220) (alef-10)
 
موسوی امجد
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۱:۳۷:۰۵
واقعا یک لحظه دلم واسه تیم مذاکره کننده قبلی سوخت اونجایی که نوشتید: یک دیپلمات از خبرنگار خواهش کرد که از اشتون بپرسه حق غنی سازی قبول می کنید یا نه که حداقل شفایی قبول کنه یعنی انقدر عرضه نداشتید خودتون سوال کنید!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1799595) (alef-6)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۱:۳۸:۳۸
ببینین ، من الان میخوام یک سوال مهم مطرح کنم .

مگه نباید مملکت یک برنامه کلی داشته باشه که با تغییر افراد و عقاید ، ثابت باقی بمونه ؟ مگه کسی دیده که مثلا اون انگلیس کثیف ، توی سیصد سال قبل در منطقه خاورمیانه ، کوچکترین تغییری در عملکردش داده باشه ؟ اصلا مگه میشه یک سرزمین بزرگ مثل ایران رو بی برنامه و باری به هر جهت اداره کرد ؟

حالا سوال اصلی من . اگر قرار بود ما از تمام فعالیتهای دهه اخیرمون عقب نشینی کنیم و به زور بشینیم سر میز مذاکره ، اصلا چرا این راه پر هزینه اما کم منفعت رو طی کردیم ؟ واقعا نیاز ما به برق هسته ای اونقدر شدید بود که اینهمه درگیری رو تحمل کنیم و بعد به راحتی و زیر فشار اقتصادی ، اینجوری وا بدیم ؟ آیا اون آقای احمدی نژاد نباید از همون اول فکر روزهای بعد رو میکرد ؟ اون متوجه نبود ، هیچ نهاد دیگه ای هم نبود که نذاره این اتفاقات بیفته ؟

اگر احتیاج مبرم به این انرژی داریم ، چرا داریم از شریان حیاتی خودمون دست برمیداریم ؟ اگر احتیاج نداریم و با رها کردن دستاوردهای این سالها ، اتفاقی برامون نمیفته ، اونوقت از اول چرا باید راهی به این اندازه سخت رو شروع میکردیم ؟

چرا باید دلار هفتصد تومنی ، میشد سه چهار هزار تومن ؟ چرا باید ماست دبه ای هفتصد تومن ، میشد هفت هزار تومن ؟ چرا چیپس سیصد تومنی باید میشد هزار و پونصد تومن ؟ چرا باید پراید هفت میلیونی میشد هفده میلیون ؟ البته واضحه که اینها رو فقط به عنوان مثال میگم ، نه اینکه مملکت رو با این اقلام باید اداره کرد ، نه . منظورم اینه که اگر نیاز نداشتیم ، چرا اینهمه دردسر کشیدیم و آخرش هم با سر پایین و لب و لوچه آویزون برگشتیم سر خونه اول ، با این تفاوت که قیمت هر چیزی ده برابر شده و قدرت خرید مردم ، به همین نسبت کاهش پیدا کرده !!!

اگر انرژی هسته ای یکجور کری خونی با دنیاست ، مثل اکتشافات فضایی روسها در دوران جنگ سرد ، چرا حالا که با تلاش خودمون به سطح غنای بیست درصد رسیدیم ، باید متوقفش کنیم ؟ باز هم میگم که میدونم مردم سر سفره شون کیک زرد نمیذارن ، اما مگه میشه پروسه ای به این اندازه پیچیده و هزینه بر رو به همین راحتی کنار گذاشت ؟ پس چرا شروع کردیم ؟ چرا از اول فکر اینجا رو نکرده بودن ؟

اگر هم انرژی هسته ای یکجور بازی بچگونه و بی معناست که میشه با چند سال تحریم ، دور انداختش ، اونوقت چرا باید اینهمه هزینه بابتش میدادیم ؟ خون میدادیم ؟ آبرو میذاشتیم پاش ؟

مگه نباید مملکت ، یک طرح کلی و جامع داشته باشه که به این سادگی دستخوش حوادث نشه ؟ و مگه نباید برای انجام هر کاری ، اول سبک سنگینش کرد و بعد با چشم باز ، رفت سراغش ؟ (1799602) (alef-10)
 
کمال الدین
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۱:۴۳:۱۳
جناب آقای مهدیان متاسفم از تحلیل شما . باید بدانید که وضعیت ایران به خصوص در شهرستانها بسیار رو به وخامت می باشد احتمالا تهران اما اوضاعش خوب است و مساعد(اگر چنین هست ننگا از این تبعیض) دوم اینکه چند وجب از خاک ایران را ما به غربی ها بخشیده ایم که شما می دانید اما ما نمی دانیم که شما میخواهی به خواننده القا سیاه نمایی در این قرارداد بکنید دوستان شما در این هشت سال گفتگو چه کرده اند که ملت نمی دانند. در آخر باید بگویم شاید نفع خیلی از دوستان صاحب منصب ما در گرفتار کردن ایران به جنگ خارجی (وبدتر از ان داخلی) باشد که خود و فرزندانشان در آن زمانها در پستو ها و شاید به قول خودشان در کشورهای شیطان صفت قایم و ملت بدبخت در وسط میدان جنگ افروزان( که البته زهی خیال باطل چون سال 2013 است و مردم هوشیار و عاقل)
حال این را در سایت اگر طالب حقیقت هستید بگذارید برای اهلش (1799614) (alef-6)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۲:۴۰:۴۰
آقا متن توافق نامه که منتشر شده.لطفا یکی به من بگه دقیقا در کجای متن، حق غنی سازی به رسمیت شناخته شده؟ من هرچی خوندم، کمتر یافتم (1799734) (alef-10)
 
pooyan
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۲:۵۲:۳۶
چيزي از دست نداديم؟!!
واقعا خنده داره
اكسيد كردن اورانيوم 20% هيچي نيست؟
اين همه شهيد داديم كه باز برسيم سر خونه ي اولمون؟
فكر كردين با اين امتيازايي كه به اونا دادين دست از سرمون ورميدارن؟! (1799771) (alef-10)
 
حق
۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۲۳:۱۱:۴۸
نویسنده به ظرافتی که از نوع ظریف نیست داره توافق را به شکلی نشان میده که انگار هیچ نفعی برای کشور نداشته است (1799825) (alef-10)
 
محمد مهدی
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۰:۴۲:۱۹
بین بد و بدتر باید یکی را انتخاب کرد و چاره ای جز این نبود. این توافق نامه باعث افتخار نیست اما خوشحالی ما از آن است که فعلا از بدتر شدن شرایط مردم و مملکت جلوگیری کرد. (1800020) (alef-10)
 
صائب
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۲:۰۴:۳۹
بسم الله الرحمن الرحیم
یعنی واقعاً آقای ظریف و آقای روحانی ما را اینقدر ساده فرض کرده اند ؟؟
فکر کرده اند که اگر مرتب در صدا و سیما از خودشان تشکر کنند و به یکدیگر تبریک بگویند و تبریک سران دیگر کشورها را پخش کنند، ما باورمان میشود که در مذاکره پیروز شده ایم و چیزی به دست آورده ایم؟
البته از تفکر آقای روحانی جز این هم انتظاری نبود.
گفتند: داریم روی کلمات و واژه ها دقت میکنیم که حقوق ملت ایران یک وقت آسیب نبیند!!
دیشب متن توافقنامه را خواندم.
جز ذلت و پذیرش تحقیر چیزی ندیدم.

امشب از دریافت یارانه انصراف دادم؛ یارانه ای که به بهای فروش خون شهدا به حسابم واریز شود را چطور قبول کنم؟؟
می خواستند منافع ملی کشور انقلابی را با گدایی از دشمن و التماس بدست آورند.
اکنون می بینیم که چه بدست آورده اند؟

شرایط اکنون را با قبل از توافقنامه مقایسه کنید.
چه بدست آورده اید؟
بزرگترین حرفتان این است که شش کشور حق غنی سازی ما را به رسمیت شناخته شناخته اند!! میخواهم که تا صد سال به رسمیت نشناسند؛ بشناسند یا نشناسند چه ارزشی برای ما دارد؟ نظر دشمن خشن بیرحم که میخواهد شما نباشید چه ارزشی دارد؟
غنی سازی خود را محدود و معلق کرده اید که چه؟ که آنها به رسمیت بشناسند؟
به چه حقی تعهد داده اید که غنی سازی را محدود کنید؟
به چه حقی تعهد داده اید که در جا بزنیم؟ این است پاسداری از خون شهدای هسته ای؟
به چه حقی کفار را بر ما مسلط کرده اید که اینقدر اشراف اطلاعاتی بر مراکز هسته ای و حتی معادن ما داشته باشند؟
شما که میگفتید میخواهیم منطق مان را نشان بدهیم و با دنیا اتمام حجت کنیم؛
این بود اتمام حجت؟!
شما که گفتید میخواهیم با منطق قوی، تحریم های ظالمانه را برداریم؛ چه تحریمی را برداشتید؟
مثل عراق برای ما نفت در برابر غذا تصویب کردید؟؟
از کسی که حق خود را از دشمن گدایی میکند جز این انتظاری نیست.
از کسی که هیمنه دشمن او را گرفته و ترسانده است جز این بر نمی آید.
هر چه رهبر عزیزمان فرمود که نترسید؛ از هارت و هورت دشمن نترسید؛ نتوانستید. بله شجاعت و غیرت ذاتی است و به هر کسی هم ارزانی نشده است.
رفتید حق را بگیرید؟
کدام حق را گرفتید؟
شما که فقط تعهد دادید. چرا باید همه چیز را تعلیق کنیم؟؟ چرا باید جلوی پیشرفت مان را بگیریم؟؟
رفته اید به دنیا قول داده اید که از این به بعد کشور خوبی میشویم و کسی را اذیت نمی کنیم؟؟
سراسر توافقنامه همین است که ایران قول داد و مهار شد.
اشکال شما این است که قبول ندارید فرمایش مولای مان اباعبدالله الحسین را که :
« مرگ با عزت بهتر است از زندگی با ذلت »
آیه 51 و 52 سوره مائده را بخوانید و از خدا بترسید.
سوره آل عمران، آیات 172 تا 177 را بخوانید.
آیات 15 تا 18 سوره انفال را بخوانید و در روش مواجهه تان با دشمن تجدیدنظر کنید.
من نمیخواهم جزو کسانی باشم که در برابر این رفتار شما سکوت میکنند و با این سکوت، زمینه را برای ادامه ندانم کاری هایتان فراهم می نمایند.
کسانی که شما را در این مسیر مشایعت کنند یا تبعیت نمایند جزو شما هستند و مستحق همان چیزی خواهند بود که شما مستحق آن هستید.
ای کاش در ماه دیگری غیر از محرم مرتکب این خیانت می شدید.
محمد حسن صائب
5/9/92 (1800096) (alef-10)
 
ذ
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۰۸:۲۵:۱۵
گفت: بعد از «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا که حق غنی‌سازی ایران در توافقنامه ژنو را انکار کرده بود، «ویلیام هیگ» وزیر امور خارجه انگلیس هم در صفحه توئیتر خود نوشته است «در توافقنامه ژنو حق غنی‌سازی به ایران داده نشده است»!
گفتم: جان کری در اظهارات دیگری گفته است؛ «هدف از مذاکرات، برچیدن برنامه هسته‌ای ایران است»!
گفت: «فابیوس»، وزیرخارجه فرانسه هم گفته است، «برای لغو تحریم‌هایی که در توافقنامه ژنو آمده است باید با اعضای اتحادیه اروپا یک پیش‌نویس تهیه کنیم و این پیش‌نویس باید به امضای هر 28 عضو اتحادیه اروپا برسد»!
گفتم: حالا دیدی که آمریکا و متحدانش قابل اعتماد نیستند و هنوز امضای آنها پای توافقنامه ژنو خشک نشده، دبه درآورده‌اند!
گفت: چه عرض کنم؟! مثل این که در بدن دولتمردان آمریکایی و متحدانشان یک روده راست هم وجود ندارد.
گفتم: از چوپان دروغگو پرسیدند اسمت چیه؟ گفت دهقان فداکار! (1800289) (alef-10)
 
چنگیز
۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۱۵:۲۰:۴۵
طرف قطری داره 20 برابر ما از منابع انرژی مشترک پارس جنوبی بهره برداری میکنه. و ما بجای اینکه بریم در اون قسمت سرمایه گذاری کنیم و انرژی بگذاریم تا ثروت ملی به تاراج نره اومدیم چسبیدیم به غنی سازی هسته ای! این همه هم هزینه مادی و معنوی کردیم و سرمایه های کلان خرج کردیم ولی دست آخر همشو رو میز مذاکره جا گذاشتیم و تقدیم کردیم. تا کی بایستی سرمایه های این مردم خرج نابخردیها بشه؟ کی میخوان بفهمن که بجا و درست هزینه کنند و این همه مشکلات بخاطر لجبازیهاشون با دنیا سر این مردم آوار نکنند؟ (1801491) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۶ ۰۹:۳۴:۰۱
من نمی دانم اصرار بیش از حد بر حق غنی سازی برای چیست. حق غنی سازی حق مسلم ماست اما حق اساسی و ضروری ما نیست. در عوض داشتن تجارت آزاد با تمام دنیا حق مسلم و اساسی ماست که مستلزم برداشتن همه تحریمهاست. ما برای یک امر غیر ضروری خودمان را گرفتار کرده ایم. (1803303) (alef-10)
 
ام
۱۳۹۲-۰۹-۰۶ ۱۸:۰۲:۵۰
196 کیلو اورانیوم مهمتر یا اینهمه (ده ها میلیون) جوون که 8 سال عمرشون حروم شد و از حداقل حقوق محروم شدن؟ (1804680) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۸ ۰۸:۱۴:۴۴
تحلیل واقع گرایانه ای بود. ممنون (1807955) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.