توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 407557
دلیل شکستن سکوت روحانی در مورد کلینتون و ترامپ
تاریخ انتشار : جمعه ۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۰
المانیتور نوشت: حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، برای نخستین بار از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا که موضوعی به شدت مورد بحث در رسانه های ایران محسوب می شود، سخن گفت.

به گزارش انتخاب؛ روحانی در سفر استانی روز ٢٣ اکتبر خود به شهر اراک، خطاب به جمعیت حاضر گفت: "آمریکا که مدعی برخورداری از دویست سال نظام دمکراسی است و بیش از پنجاه انتخابات ریاست جمهوری را برگزار کرده است، اکنون یک کشور بزرگ صنعتی عاری از اخلاق است و این موضوع را در مناظره های انتخاباتی میان نامزدها شاهد هستیم."

او افزود: "در سازمان ملل، یکی از رهبران از من پرسید کدام نامزد ریاست جمهوری را ترجیح می دهم و من پاسخ دادم آیا باید از میان بد و بدتر یکی را انتخاب کنم؟ ما شاهد روش سخن گفتن، افترا زدن و استهزا یکدیگر ازسوی این نامزدها بوده ایم و این دمکراسی و انتخابات آمریکایی هاست."

فواد ایزدی، تحلیل گر  هیلاری کلینتون را بدترین گزینه برای ایران معرفی کرد.

ایزدی گفت: "در خلال دوره ریاست جمهوری اوباما، سخت ترین تحریم ها با اجماع نظر جهانی علیه ایران تحمیل شد - تحریم هایی که جرج بوش جنگ طلب رئیس جمهور پیشین نتوانست بر ایران تحمیل کند. کلینتون معتقد است که این فشارها کافی نبوده است و در نتیجه او به طور قطع برخورد شدیدتری با ایران خواهد داشت. اگرچه دونالد ترامپ و کلینتون هردو دشمنان ایران هستند، ولی به اعتقاد من، کلینتون می تواند در جلب اجماع جهانی علیه ایران از ترامپ موفق تر باشد و در نتیجه او گزینه بدتری برای ایران است." 

ولی، فریدون مجلسی، دیپلمات سابق ایرانی، روز ٢٤ اکتبر در روزنامه اصلاح طلب نوآوران نوشت "دونالد ترامپ هیچ بختی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ندارد، زیرا حدود ٥٠ سال پیش و در خلال جنگ ویتنام نیز سناتوری مانند او در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد ولی با شکست بسیار فاحشی مواجه شد."

با وجود این، واکنش روحانی به انتخابات آمریکا پوشش چندانی در روزنامه ها و رسانه های تندرو نداشت و در عوض، انتقاد او از تندروها به علت افزایش حملات خود علیه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) امضا شده میان ایران و گروه پنج + یک (شامل پنج عضو دائم شورای امنیت همراه با کشور آلمان) در سال ٢٠١٥ ، موجب خشم آنها شده است.

روحانی خطاب به جمعیت حاضر در شهر اراک گفت: "در گذشته، اگر ما می خواستیم سخنی بگوئیم یا حرکتی بکنیم، قید و بند تحریم ها مانع مسیر ما بود. ولی امروز این زنجیرها دیگر وجود ندارند و ما می توانیم حرکت کنیم، زیرا مانع اصلی برداشته و روابط بانکی ما با جهان برقرار شده است و روز به روز گسترش خواهد یافت ."

او سپس به انتقاد از تندروها پرداخت و گفت: "ما اشغالگر را از باغ خود بیرون انداخته ایم و درب این باغ برای ورود افراد باز است. یک عده کودک به در باغ آمده اند و می گویند آیا می توانیم مقداری سیب و گلابی برای خوردن بیابیم. امروز این باغ با نهال های تازه کاشته شده آماده پرورش است ولی برای خوردن میوه نیاز به صبر داریم." 
مخاطب این سخن روحانی آن دسته از منتقدانی هستند که به طور مداوم توافق هسته ای او با غرب – که به گفته تندروها، هیچ منافعی برای ایران نداشته است - را مورد حمله قرار می دهند.

رورنامه تندرو وطن امروز که از سخنان رئیس جمهور میانه رو برآشفته است، روز ٢٤ اکتبر مقاله را با عنوان "وعده گلابی" منتشر کرد و در آن نوشت: "حسن روحانی بعد از مقایسه برجام با یک خورشید درخشان، اکنون یک استعاره تازه را برای توجیه برجام به کار گرفته است."

افزون براین، روزنامه تندرو کیهان در روز ٢٤ اکتبر، با مقایسه دستور کار منتشره ترامپ برای نخستین صد روز حضور خود در کاخ سفید با وعده های انتخاباتی روحانی در سال ٢٠١٣ برای حل مشکلات کشور در صد روز نخست حضورش بر منصب، نوشت: "معلوم می شود که انتشار برنامه های صد روزه محدود به نامزدهای ریاست جمهوری در کشورهای غرب آسیا نیست. دونالد ترامپ نیز در همراهی با این سنت، برنامه صد روزه خود بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را اعلام کرده است."
 
کلمات کلیدی : روحانی ، کلینتون ، ترامپ
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.