نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234450
فرهنگ یک شبه درست نمی شود
بخش تعاملی الف - محمد حسن کسائیان، 24 تیر
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۱
این روزها بحث افزایش جمعیت به تیتر یک رسانه های داخلی تبدیل شده است. بحثی که گاه چنان جدی می شود که از علمای دینی تا اساتید جامعه شناسی و... در مورد آن نظر می دهند و گاه هم تبدیل به طنز می شود و سر از پیامک های تلفن همراه در می آورد.

باید در این مورد مثل خیلی از موارد دیگر ریشه ها را جستجو کرد و شکل دهی به امور سطحی این قضیه را به خود رویداد وا نهاد. چرا که اگر ریشه ها درست باشد کارها خود مسیر صحیح را پیدا می کنند. امر بزرگی مثل افزایش نسل که با بوجود آمدن یک انسان و زندگی هفتاد هشتاد ساله موجودی که این قابلیت را دارد که عالم را تحت تاثیر خود قرار دهد. بحث کوچکی نیست.

در نگاه به فرهنگ ایجاد شده در دو دهه اخیر می توان به وضوح به این مساله رسید که متاسفانه عافیت طلبی و رسیدن فوری به هدف یکی از ویژگی های سبک زندگی جامعه ایرانی شده است.شاهد مدعای اینجانب انبوه کتابهای آمادگی کنکور که به دانش آموز می آموزد چگونه بدون درس خواندن پاسخ صحیح را حدس بزند و یا شبکه های هرمی که چند سال پیش در بخش قابل توجهی از جامعه مخاطب پیدا کرده بود و به مردم یاد می داد چگونه بدون کار و فعالیت صاحب ثروت شوند و یا تبلیغات تلویزیونی که نشان می دهد مشتری بانک همواره در منزل مجلل خود روبروی رایانه نشسته است و همواره با فنجان چای در کمال آرامش در حال انجام کار بانکی است. در حالی که اصولا باید پولی به دست بیاید و سپس با آن کار بانکی کرد.

کلاهبرداری هایی که گاه و بیگاه از بانک ها انجام می شود همه و همه انگیزه اش رسیدن آسان به پول است ویا قرعه کشی هایی که به صورت لاتاری از تلویزیون پخش می شود همه این مطلب را القا می کنند که راه کسب ثروت همه چیز هست جز کار.

حال باید دید خانواده ای که سبک زندگیش عوض شده است و چیزهایی وارد زندگیش شده که تامینش هزینه فراوان می خواهد چگونه قانع خواهد شد کودک دیگری بیاورد. فرزندی که باید برای عقب نیفتادن از دیگران برای ثبت نام مدرسه غیر انتفاعیش ارقام چند میلیونی هزینه کرد. در حالی که خیلی از متخصصان و پزشکان چیره دست امروزی که از دهه شصت به قبل درس خوانده اند در مدرسه دولتی تحصیل کرده اند. اما اگر امروزه که مدارس غیر انتفاعی وجود دارد فرزندمان را به مدارس دولتی بسپاریم علاوه بر سر خوردگی او در خیل همسالان ممکن است به شکاف آموزشی بین او و بقیه که به مدارس غیر دولتی می روند منجر شود. جامعه ای که متاسفانه مدت ها است حتی در رسانه دچار گرایش های فمینیستی بوده است و اشتغال زنان برای زن ارزش محسوب می شود و زن خانه دار زنی خجاتی، بی دست و پا و عامی نشان داده می شود آیا زنان را به اجبار به سمت اشتغال سوق نمی دهد.

جامعه ای که سطح متوسط درآمد قریب به اتفاق شاغلین هیچ تناسبی با هزینه های جاری ندارد، مردان را به سمت چند شغلی و گریز از خانواده و زنان را اجبارا به اشتغال سوق می دهد. یعنی اشتغال زنان علاوه بر ایجاد پرستیژ اجتماعی برای آنها به یک امر گریز ناپذیر تبدیل شده است. به هم خوردن بالانس جنسیتی شرکت کنندگان در کنکور شاهد این مدعا است. دخترانی که اگر از آنها بپرسی، هدف اولشان ادامه تحصیل حتی تا مقطع دکترا سپس اشتغال و در پایان بعد از سی سالگی ازدواج می باشد. بخش عظیمی از جمعیت زنان تحصیل کرده امان بعد از سی سالگی را سن مناسب برای ازدواج می دانند. البته هر ذهن عاقلی موافق تحصیل بانوان محترم می باشد چرا که تربیت فرزندان یک زن تحصیل کرده بسیار متفاوت از دیگران خواهد بود البته زن تحصیل کرده ای که برای خانوده وقت بگذارد نه اینکه فقط و فقط دنبال اشتغال بیرون باشد. حال باید دید فرهنگ غلطی که در این دو دهه بر خانواده ها سایه افکنده را می شود با تصویب قوانین سخت گیرانه عوض کرد.

آیا می توان خانواده ای که این سبک زندگی در شاکله اش شکل گرفته یک شبه قانع کرد که تعدا فرزندانش را افزایش دهد. نظر نگارنده منفیست. چرا که به همان نحوی که آن فرهنگ اشتباه در داخل جامعه نهادینه شده است باید فرهنگ مبتنی بر اصالت خانواده و کرامت زن به عنوان اساس و بنیان خانواده فراگیر شود که این مهم بر عهده رسانه ها، سیستم آموزشی و اجرای عدالت اقتصادی می باشد و البته باید از راه حل های چکشی و انی پرهیز کرد و همه چیز را در بستر زمان با فرهنگ سازی مناسب حل کرد وگرنه راه به جایی نخواهیم برد.
 
کلمات کلیدی : محمد حسن کسائیان
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۰:۱۶:۵۳
تا زمانیکه بزرگترین ابزار و دستگاه فرهنگی‌ کشور یعنی‌ صدا و سیما به هیچگونه ارزیابی و یا نظرات مردم پاسخ فعال انمیدهد صحبت از فرهنگ و ضرورت تحوّل آن ، از همان دست صحبت‌های شعاری است که فقط برای صحبت زده میشود. (2255575) (alef-10)
 
شخروند.......
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۱:۲۸:۲۳
با سلام سیما انتقاد میکند که درست است و نباید مجیز گو باشد باید درد مردم را به مسولان نشر دهد و مسولان که فقط شعار میدهند را افشا کند امروز که ماهواره تهاجم بی امان خود را به فرهنگ جامعه و باورهای دینی اورده سیما برای خانواده ایرانی و کودکان ما امن است و از ماهواره گوگوش و افراد مسله دار بهتر است که سموم فکری و الحاد را ترویج میدهند ولی خود سیما نیز دارای گاها مسله دار است هترپیشه که حجاب را خوب رعایت تنمیکند قط الرجال است که پشت سرهم باید این خانم را در سیما نگاه کنیم یا مدیر ومجری که به سیاست جتاب ضزقامی معترض است باید برکنار شود گناه مجری مکتبی انتقاد است (2255731) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۴:۳۲:۴۳
بزرگترین ابزار فرهنگی کشور، آموزش و پرورش است برادر یا خواهر گرامی که متاسفانه وضع آن نیز مشخص میباشد. (2256119) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۵:۰۷:۲۶
به رغم گستردگی ورود مدل های مانتو نامناسب به کشور متاسفانه با کمبود مانتوهای اسلامی در داخل مواجه هستیم. این زنگ خطری است برای مسئولین اگر گوش شنوایی داشته باشند. (2256177) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۵:۰۸:۰۳
یک فرهنگی هستم، چهار ماه پیش عمل جراحی زانو انجام دادم که هزینه آن به هفت میلیون و نیم رسید بیمه تکمیلی تنها دو میلیون و دویست‌هزار تومان آن را پرداخت می‌کند آن هم پس از رفع اختلاف با آموزش و پرورش مگر بنا نبود دولت هزینه‌های درمانی را کاهش دهد پس چه شد؟ (2256179) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۵ ۰۱:۵۱:۲۶
امام (ره) دو جمله بسیار معروف و عمیق دارند که دقیقا به امر فرهنگ مرتبط بود که فرمودند
1- به ابتدایی برسید که دانشگاه دیر است . این جمله پر معنا و در عین حال ساده مورد غفلت قرار گرفت و دقیقا بسیاری از معضلات فرهنگی ما ریشه در سالهای مدرسه دارد ! معلمین و دانش آموزان در کش و قوس تفهیم اهمیت این نهاد و این قشر به مسئولین دچار شکست عجیبی شدند !
پسرمن گفته های معلمش را با وجود اینکه تو خونه اثری از معلم نیست محترم می شمارد ! اما وقتی این تقدس معلم به باد فنا می رود دیگر چکار می شود کرد! نه بخاطر معلمان که به خاطر جامعه و خودتان به آموزش و پرورش و نحوه جذب و نگهداشت انها باید بسیار حساس بودکه متاسفانه و صد متاسفانه بنظر می رسد رو این قصیه حساسیت عکس اتفاق افتاده و با آموزش و پرورش لج کرده اند. هرچی برنامه نمایشی و فرمایشی داشته باشند ، راه بجایی نخواهند برد شروع کار فقط و فقط از مقطع ابتدایی است!
2- فرمودند صدا و سیما دانشگاه است !
صدا و سیما در کنار آموزش و پرورش می توانست همان نقش را بازی و با برنامه های حساب شده تو دل خانواده ها رفته و و نقش تربیتی و ترویج فرهنگ را عهده دار باشد که متاسفانه نه تنها کوچکترین قدمی در این خصوص بر نداشته که گاهی اوقات ضد فرهنگی هم کارکرده !
نهایت لطف این رسانه ! به شعار سال مقام معظم رهبری نشان دادن آن شعار گوشه نمایش ها ست که خدا می داند تکلیف شان را در این مقوله بسیار مهم به این حد کاهش داده اند!

حالا کسانیکه مدعی اند با پخش بودجه بین دستگاههای خنثی و بی تاثیر در فرهنگ ، می توانند سبب تغییر در رفتار شوند بسیار بیراهه می روند و می بایست بر جهلشان غبطه خورد! بنظر من میشود بسیاری از دستگاههای فرهنگی را منحل کرد و هیچ اتفاقی هم نمی افتد . و در نهایت اینکه این موضوع مثل بسیاری موضوعات دیگر به سمت سیاسی شدن پیش می رود!

اما به که باید گفت تا رنجیده نشود !!!!!!!!!!!! (2257096) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۰:۳۰:۱۲
فرهنگ مبتنی برکرامت انسان ها ارزشمند تر است. (2255595) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۰:۳۴:۲۷
بخش اول این مقاله، پاسخ بخش دوم را داده!
وقتی نمی توان در خانه قهوه نوشید و درآمد کسب کرد و اوضاع اقتصاد آن است که فرمودید، زن (خواه مجرد خواه متاهل) نیز نیاز به اشتغال دارد. زیرا به هیچوجه درآمد پدر یا همسر برای گذران زندگی کفاف نمی دهد.
اتفاقا راه چکشی در این مشکل وجود دارد.
استخدام مشاورین زبده و کارکشته ایرانی و خارجی که در امر برنامه ریزی اقتصادی به کمکمان بیایند. سپردن اقتصاد کلان یک کشور بحران زده بدست تعدادی مدرس دانشگاهی و روخوانی کتب دانشگاهی، شفابخش اقتصاد ما نیست.
اقتصاد ناسالم و بیمار و بی برنامه، بهترین بهانه برای کژی های فرهنگی است. (2255602) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۲:۰۵:۴۶
دوست عزیز آنچه بی پاسخ مانده اینست :" آن آقا یا خانم که دارای منزل مجلل است و مقابل یک لپ تاپ یا همان رایانه قابل حمل و نقل خودمان نشسته است ؛ مظهر یا نماد کدام یک از اقشار جامعه است؟ آن جوانی که در آگهی تلویزیونی سنگ درون آب دریاچه می اندازد و سپس میگوید ماهانه 500 هزار تومان جهت اقساط فلام بانک خصوصی برای خانه دار شدن یعنی "قطره قطره" جمع گردد وانگهی دریاشود! نماد کدام قشر جامعه ماست؟؟؟ که قطره اش هنوز که هنوز است در مقابل حقوق بنده به عنوان کارشناس حوزه آی تی ، دریاست و سالها طول کشیده تا دریای ما به اندازه قطره ایشان بشود؟؟؟؟بنظرم این نوعی توهین به شعور بیننده هاست و صد البته تبلیغ زندگی تجملاتیی که فقط با رشوه و اختلاسهای یک شبه میتوان در عنفوان جوانی به آن دست یافت و الا فلان کارآفرینی که در رسانه ملی با او مصاحبه میشود و مدعی است از 28 سال عمرش 25 سال آنرا در مدرسه و دانشگاه تحصیل میکرده و 2 سال هم خدمت سربازی و حالا در کنار خانه چند ده میلیاردی و نمایی از اتومبیل 1.7 میلیارد تومانی اش پاسخ مجری تلویزیونی را سربالا میدهد و میگوید "من راهش را پیداکرده ام!" نمادی از جوانان فهیم و تلاشگر ایرانی نیستند که اکثریت جامعه را تشکیل میدهند. (2255801) (alef-10)
 
عسگراولادی مسلمان
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۲:۱۶:۳۰
جناب کسائیان؛ سلام

فرموده اید :"فرزندی که باید برای عقب نیفتادن از دیگران برای ثبت نام مدرسه غیر انتفاعیش ارقام چند میلیونی هزینه گرد.در حالی که تمام متخصصان و پزشکان چیره دست امروزی که از دهه شصت به قبل درس خوانده اند در مدرسه دولتی تحصیل کرده اند.اما اگر امروزه که مدارس غیر انتفاعی وجود دارد فرزندمان را به مدارس دولتی بسپاریم علاوه بر سر خوردگی او در خیل همسالان ممکن است به شکاف آموزشی بین او و بقیه که به مدارس غیر دولتی می روند منجر شود.جامعه ای که متاسفانه مدتهاست حتی در رسانه دچار گرایش های فمینیستی بوده است و اشتغال زنان برای زن ارزش محسوب می شود و زن خانه دار زنی خجاتی، بی دست و پا و عامی نشان داده می شود آیا زنان را به اجبار به سمت اشتغال سوق نمی دهد." آیا میدانید فرزند یک نفر کارشناس یا هر شاغل عادی دیگری اگر بخواهد در مدارس دولتی ثبت نام کند؛ نمیتواند و حق ندارد در نوبت صبح ثبت نام کند؟ آیا میدانستید آن حق تحصیل رایگانی که در قانون اساسی آمده سالهاست زیر پاهای مسئولین ارشد مملکتی لگد مال میشود به نحوی که آقای وزیر آموزش و پرورش در رسانه ملی در پاسخ به شکایات مردمی از مدارس در خصوص مطالبه پول ازآنهاتوسط مدارس ؛ میگوید قرار بوده فقط ....."صد هزار تومان" باشد نه 5 ....صد هزار تومان!!!؟ یعنی اینکه پولی شدن مدارس دولتی نهادینه شد! آیا با همه اختلاسهایی که مسئولین زحمت کش کشور میگیرند و میکنند و فلاکتی که بر دوش ملت میگذارند و فشاری که بر دوش مان می آورند تا زبانمان را ببرند و دهانمان بسته بماند و مثل برده و نوکر و کلفت فقط به آن یارانه ای که در جیبمان میگذارند تا نمیریم شکرگزار باشیم و دست بوس آقایان ؛ فرهنگی اصلا میماند آیا؟ که شما مدعی تغییر فرهنگ شده اید؟ و آیا نظر شما اینست که در مملکتی که سی و چند سال است تحت نظر علمای اعلام و با زور و تحدید و بزن و ببند و بکوب اصول و فروع شریعت اسلامی مو به مو اجرا میشود ؛ فرهنگ بدی بوده و اسلام چیز بدی است؟؟؟؟ (2255835) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۸:۴۵:۵۱
پاسخ به جمله آخر مثبت است (2256614) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۰:۴۰:۵۴
افزایش جمعیت به همان اندازه خیانت است که کم شدن جمعیت (2255618) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۰:۴۴:۳۸
۱ - طبیعت بشر مبنی بر کار کردن مرد و خانه داری زن هست. بحث اشتغال زنان را اروپای غربی
در زمان صنعتی شدن جهت سو استفاده از زنان به علت کمبود نیروی کار در ان دوره مطرح کرد که کاملا به ضرر بانوان بود. حالا ما در زمانه ای که نیمی از پسرها بیکارند داریم اجراش میکنیم
۲- خانه داری شغلی مهم ، ارزشمند و مفید است که باید ضمن فرهنگسازی حمایت های قانونی از زنان خانه دار صورت گیرد
۳- اشتغال زنان از یک طرف سطح توقع اونها را به حق بالا میبره و سن ازدواج خانم های شاغل بالا میره و از طرف دیگه موجب تنبلی مردان شده. در نزدیکان خودم سراغ دارم کسی که خودش کارمنده ولی میگه زن شاغل میخوام تا خودم دیگه کار نکنم. در ضمن در فرهنگ ما زنان شاغل همچنان وظایف خانه داری دارند که ظلم مظاعف میشه
۴- شرایط زمانه دیگه فرزند بیشتر از سه تا رو برنمیتابه. سن بارداری و فاصله بین بارداری هزینه های سنگین و قیمت بسیار سنگین مسکن مناسب جهت خانواده پرجمعیت از جمله علل هستند (2255624) (alef-10)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۲:۲۹:۵۱
دوست عزیزم سجادِ مهربان:
آیا میخواهید بگویید که با خانه هایی که جناب آقای حدادعادل از روی کشورهای چین و ژاپن کپی برداری کردند و 50 -60 متر بیشتر فضا ندارند و ما شدیم چین و ژاپن اسلامی ! جایی برای شما و همسر و سه فرزندتان هنوز هست؟ اگر اینطور است احتمالا "متر"های ما با هم فرق دارند :) متر خودی ها لابد مثل گوجه فرنگی های میوه فروشی آن عزیز گذشته مان خیلی با متر بقیه فرق میکند :) میدانید 60 متر یعنی "یک حمام و توالت ِ سرهم... (5 متر) +یک حال و پذیرایی (25 متری) + آشپزخانه اوپن(12 متر)+ اتاق خواب پدر و مادر 12 متر=54 متر ! میماند 6 متر و 3بچه؟؟؟؟ یعنی هر بچه 2 متر؟؟؟؟ آیا فکر میکنی بچه های آدمیزاد مثل بچه های فلان حیوانات میتوانند در چنین فضایی 6 متری پرورش بیابند آن هم اسلامی؟ لابد اسلام شما غیر ماست :( (2255855) (alef-13)
 
منیره
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۵:۰۵:۱۲
طبیعت بشر چیزی نیست که شما در خانه بنشینید و آن را حدس بزنید بلکه چیزی است که اتفاق می افتد! (2256171) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۹:۰۹:۵۲
دوست عزیز،
تفاوت انسان با حیوان در این است که برخی از ویژگیهای وی ذاتی است و برخی اکتسابی. به همان دلیل که نمی توان گفت از آنجا که روز گاری انسان ساکن غار بوده است پس طبیعتش غارنشین است، نمی توان ادعا کرد مسئله اشتغال (که که یک مفهوم انسانی است، چرا که حیوانات شاغل نمی شوند!) در طبیعت انسان مذکر بوده است و نه مونث، و یا ثروت و مالکیت در طبیعت انسان سفید پوست بوده است و نه سیاه پوست، و یا نشستن بر صندلی پارک بخشی از طبیعت یک فرد انگلیسی بوده است و نه هندی!! قوانین امور اکتسابی توسط خود انسان اختراع می گردد، و برعکس فرمایش جنابعالی، تجربه نشان داده این قوانین به مرور به تعالی رسیده و متعادل می گردند و اولین نسخه ایشان طبیعی ترین نسخه نیست، بلکه ضعیف ترین نسخه است.
در خصوص افزایش جمعیت باید عرض کنم با توجه به اینکه والدین امروزه نسبت به فرزندان احساس مسئولیت بالایی دارند (امیدوارم این را نیز خلاف طبیعت نشمرده و کم کردن این حس مسئولیت را به عنوان راه کاری جهت افزایش جمعیت مطرح نفرمایید)، عدم احساس امنیت و امید به آینده منجر می شود تا این مسئولیت بزرگ را بر عهده نگیرند، بنابراین راهکار افزایش جمعیت را در ایجاد این امنیت و امید باید جست.
نگاهی به کشورهای غربی که در آن رفاه اجتماعی بالاست بیندازید، علی رقم آمار طلاق و ...، بالاترین تعداد فرزندان به دو گروه تخصیص دارد، یکی طبقه مشکل دار جامعه (مانند معتادین) که عملا مسئولیتی حس نمی کنند بنابراین به شیوه کاملا به قول شما طبیعی(!) فرزند دار می شوند، که اتفاقا فرزندان این گروه خود یکی از مشکلات هر جامعه ایست، زیرا اگر مسئولیت آموزش و پرورش و بهداشت ایشان را برعهده نگیرد(که تا به امروز هیچ جامعه ای در این امر بیش از 15 تا 20 درصد موفق نبوده) این فرزندان ،خود اکثرا خلافکاران بالقوه فردا هستند و برای کشور تنها هزینه خواهند بود. ولی گروه دوم کسانی هستند که اتفاقا از رفاه اجتماعی کاملا مناسب برخوردارند، توانایی پرورش فرزندان خود را داشته و به آن اهمیت می دهند، و درنهایت فرزندانشان در آینده آن نیروی جوان مورد نیاز کشور برای پیشرفت و تعالی خواهند بود. ضمنا نیم نگاهی به سومالی و امثال آن نشان می دهد لزوما فرزند زیاد باعث پیشرفت کشور نخواهد شد! (2256672) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۰:۵۰:۱۸
عزیزم زیاد جوش نزن اینها منظورش شما نیستین که افزایش جمعیت داشته باشید اینها منظورشان ششهرستانی ها و روستاییان هستند که یک دو جین بچه بیاورند و بعد بچه هایشان با یک بار فرهنگ جور و واجور و ناجور سرازیر شن تهران و شهرستان های دیگر (2255643) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۴:۰۸:۲۳
دقیقا جمعیت بدون کیفیت بهترین سربازان چشم و گوش بسته هستند (2256068) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۱:۴۸:۴۳
الان باید حداقل حقوق دریافتی دو و نیم میلیون تومن باشه تا خانواده ها تازه روی خط فقر قرار بگیرن در حالی که هنوز حقوق های زیر یک میلیون تومن می دن. آخه با این حقوق می شه ازدواج کرد که انتظار بچه اوردن رو هم دارن؟ خودتون حساب کنید هر سال به حقوق خود من صد هزار تومن اضافه می شه که عرض یک سال می شه فقط یک میلیون تومن! در حالی که نصف این افزایش حقوق صرف افزایش هزینه رفت و آمد و بیمه تکمیلی می شه و از اون طرف قیمت خودروها و خونه و لوازم خونه و...........به صورت چند میلیون چند میلیون می ره بالا. می ترسم با این وضع تا پنج سال دیگه من و امثال من کارتون خواب شیم. فعلا وقتی برای فکر کردن به ازدواج و بچه نداریم. (2255771) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۲:۰۶:۴۱
نظر شما در مورد مدارس دولتي و غيرانتفاعي كاملا اشتباه و نادرست است
اصلا بحث چشم و همچشمي نيست . شما خيلي بيش از حد از وضعيت مدارس دولتي بي اطلاع هستيد. اگر ذره اي اطلاع داشتيد هرگز فرزند خود را به مدارس دولتي نمي فرستاديد.
البته اين را هم گفته باشم كه غيرانتفاعي داريم تا غيرانتفاعي !! (2255804) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۵:۱۸:۲۵
نه دوست عزیز! اگه بچه ای از ضریب هوشی بالا برخوردار باشه و درسخون هم باشه در مدارس دولتی هم به بالاترین مدارج علمی میرسه. (2256204) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۰:۱۳:۵۸
تكرار مي كنم :
شما خيلي بيش از حد از وضعيت مدارس دولتي بي اطلاع هستيد (2262509) (alef-14)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۴۰:۵۶
درسته به شرطي كه بتونه سالم بمونه و آلوده به انواع مواد و خلاف هاي ديگر نشه. (2262676) (alef-14)
 
اهورا
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۰۹:۱۷:۲۶
خیلی از مرحله پرت هستید قربان (2271955) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۸:۵۴:۰۴
در دهه شصت اصلا مدارس غیر دولتی وجود نداشتند و همه به مدارس دولتی می‌رفتند بنابر این کلیه دانش آموزان از همین مدارس در آمده بودند و در کنکور با هم رقابت میکردند. ضمناً در آن سالها هنوز مدارس غیر انتفاعی خوب زیاد بود چون خیلی‌ سال از انقلاب نگذشته بود (2256639) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۰:۱۳:۰۱
شما خودت متوجه هستي كه چي نوشتي !!!
"در دهه شصت اصلا مدارس غیر دولتی وجود نداشتند"
"ضمناً در آن سالها هنوز مدارس غیر انتفاعی خوب زیاد بود"
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2262508) (alef-14)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۲:۰۹:۲۳
نمی شه با ابزار فرهنگسازی به جنگ هر چیزی رفت. برخی گرایشها نتیجه تکامل و پیشرفت انسانی و ناشی از انتخابهای منطقی و طبیعی است.
در گذشته مردم هیچ ابزار کنترلی برای زاد و ولد نداشتند و مسئولیت چندانی هم نسبت به فرزندان قائل نبودند. ولی الان که این ابزارها وجود دارد، انتخاب منطقی اشخاص داشتن فرزندان کمتر است.
چه جوری می شه انسانی را مجبور کرد که زندگی دو روزه خودش رو فدای اهداف دیگران کنه؟ منطقی نیست، زور نزنید. (2255815) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۲:۱۱:۵۹
معلومه که خودت اول بی فرهنگی (2255820) (alef-13)
 
یک مادر
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۳:۰۶:۱۳
من کارمندم و یک فرزند دارم و تحت هیچ شرایطی حاضر نیستم در خانه بنشینم و بچه بزرگ کنم و برای تهیه ضروریات زندگی خود دستم جلوی شوهرم دراز باشد
زن باید استقلال مالی داشته باشد تا کرامت انسانیش حفظ شود . این ظلم و تبعیضی که زنان جامعه ما تحمل می کنند نتیجه وابستگی مالی به مردان است به دنیا آوردن بچه و بزرگ کردن او و انجام امور خانه به هیچ عنوان برای زن پرستیژ اجتماعی ایجاد نمی کند و مردان نیز نشان داده اند برای این امور ارزشی قائل نیستند (2255945) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۳:۳۸:۰۳
اینکه بعضی دختران ازدواج را موکول به بعد از تحصیلات می کنن دلیلش اینه که خیلی از مواقع مردها همسرانشان را در امر تحصیل یاری نمی کنن ولی این امر در اینده کمتر میشه زیرا الان در بین دوستان من افرادی هستن که دکترا دارن ولی هنوز ازدواج نکردن واین خیلی توی روحیه شان اثر منفی گذاشته حتی من استاد دانشگاهی را سراغ دارم که ازدواج نکرده و در یک سمینار علمی به صراحت گفت که ابه دخترها توصیه می کنم اول ازدواج کنن بعد دنبال تحصیل برن من خودم با دو تا بچه دکترا گرفتم البته خیلی سخت بود ولی مادرم وهمسرم به من کمک کردن به همین دلیل به نظر من کم کم دخترا متوجه این امر می شن که تحصیلات و کار تنها براشون رضایت و خوشبختی در زندگی نمیاره . در بحث اشتغال زنان باید به احساس عدم اطمینان از اینده هم دقت کرد بالاخره فرهنگ نشات گرفته از واقعیات جامعه است. در قوانین ما مرد می تونه همسرش را به راحتی طلاق بده وزن را بعد از چند سال از زندگی بندازه بیرون بدون اینکه چیزی دست زن را بگیره نگید مهریه چون کافیه یکخورده زن را تحت فشار بگذاره زن هم چون حق طلاق نداره میگه مهرم حلال جونم ازاد . الان من مردهایی را میشناسم که پسر بیست وچندساله داره ولی رفته سراغ زن دیگه دست مردهام که به لطف قوانین بازه یک صیغه وتمام . بنابراین زن ها حس می کنن باید شغل داشته باشن تا در صورت بروز چنین مسائلی مجبور نباشن دستشون جلوی پدر یا برادر بگیرن بنابراین به جای محکوم کردن زنها که همیشه در همه حال تو جامعه ما علت الععلل تمام مشکلات از جمله بی بند و باری و غیره به حساب میان همه جوانب یک مسئله را بررسی کنین. در مورد بی حجابی هم به همان اندازه که زن ها مقصرن مردها هم مقصرن مردها اینطوری می پسندن من مطمئنم خیلی از زن ها احساس می کنن اگر تیپشون خوب نباشه شوهرشون را از دست میدن . من خودم چادری هستم بارها شده رفتم در یک مغازه برا خرید اصلا تحویلم نگرفتن به هر حال این مسائل رو جوانترها تاثیر میذاره. (2256004) (alef-13)
 
صمصام
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۴:۰۶:۰۳
بحث مهم و قابل تاملي است ...اصولا ميتوان بين فرهنگ و افزايش جمعيت يك ارتباط معني دار قائل شد ...كاري به كشورهاي ديگر ندارم اما شرايط كشور ما خاص و ويژه است ...ببينيد در كشور ما احترام به خانواده و الزامات فرهنگي آن موضوعي است كه متاسفانه به طور اصولي به آن پرداخته نشده است . كشور ما كشوري سنتي و داراي ارزشها و هنجارهاي مختص به خود است كه فرهنگ ايراني را ساخته است . فرهنگي كه در شرايط طبيعي معتقد به حضور زنان در كنار مردان در محيط كار و تلاش نيست ...فرهنگي كه ميگويد زنان بهتر است در محيط خانه به تربيت و پرورش فرزندان بپردازند ... فرهنگي كه معتقد است حضور زنان در خارج از خانه موجب آسيب به حريم خانواده ميشود .البته در كشور ما تا قبل از پيروزي انقلاب حضور زنان در خارج از خانه مانند امروز نبود .و به لطف حضور زنان در خانه حريم آن سالم و منسجم بود و حضور مردان جهت امرار معاش به تنهايي كافي بود . نياز به تحصيلات براي تشكيل خانوداه و امرار معاش خيلي محسوس نبود .يك جوان بعد از سربازي وارد بازار كار ميشد و تشكيل خانواده ميداد. اما درابتداي دهه 70 با توجه به روند فزاينده مواليد ،نياز به تعديل جمعيت احساس و به دنبال آن شرايط لازم فراهم شد و شاهد بوديم كه نرخ رشد از 3.5% با 1.3%كاهش يافت و در سالهاي اخير با توجه به وضعيت هرم سني جمعيتي ، نياز به افزايش جمعيت جوان احساس شد .. با نگاهي به آن سالها متوجه ميشويم كه سياست تعديل موفق بوده و جواب داده !!!!چرا ؟ چون شرايط ان مهيا و فراهم بوده، حالا شرايط خودبخود فراهم بوده يا ايجاد شده !!!!فرقي نميكند مهم تحقق سياست تعديل جمعيت است ....اما اكنون جامعه نياز به افزايش مواليد دارد و بايد شرايط ان مهيا باشد ...در اوضاع كنوني و با توجه به وضعيت دشوار معيشتي خانواده ها ،نياز به حضور زنان در محيط كار به خاطر كمك به جبران مخارج خانواده اجتناب ناپذير است و ميبينيم كه فرهنگ خانواده ايراني ديگر مانند گذشته نيست كه يك نفر كار ميكرد و يك خانواده امرار معاش ميكردند ..اكنون براي امرار معاش خانوده زن و مرد بايد با هم كار كنند ...اين است كه متوجه تغيير در فرهنگ خانواده ايراني ميشويم و به دنبال آن تغيير در نحوه تشكيل خانواده بوجود ميآيد ...در اوضاع امروز جامعه ايراني ،تحصيلات عاليه يك بايد و نياز مهم است كه خودبخود چندين سال ازدواج را به تاخيير مياندازد ..مهمتر از آن استقلال مادي يك پيش نياز مهم و اساسي براي ازدواج است ...امروزه يك پسر 25 سال بدون تحصيلات عاليه بي سواد محسوب ميشود و طبيعتا طبقه اجتماعي پاييني دارد و از انجايي كه تحصيلات عاليه يك پيش نياز مهم براي اشتغال محسوب ميشود ،اين موضوع نيز روند تشكيل خانواده و مواليد را به تاخير مياندازد ...پس ميبينيم كه اين معضل يك شبه ايجاد نشده بلكه نتيجه وجود مشكلات كهنه عديده اي است كه باعث تغيير فرهنگ نيز شده است .مشكلات معيشتي خانواده ها و استرسهاي ناشي از عدم امنيت شغلي خود موجب ايجاد تنشهاي مخاطره اميز ميشود ...هزينه هاي كمر شكن زندگي چنان است كه هر نوع فكر براي تشكيل خانواده و ازدواج را سلب ميكند چه رسد به مواليد و بچه دار شدن !!!!! در شرايطي كه يك كارمند حد اكثر حقوقي كه در ماه دريافت ميكند يك ميليون تومان است چگونه ميتوان به فكر ازدواج و تشكيل خانواده بود !!!!!!! البته قصد من ازبيان اين نظرات مخالفت با ازدواج و مواليد نيست بلكه معتقدم بايد با اتخاذ راه كارهاي اصولي و چند جانبه جامعه را متقاعد كرد كه افزايش جمعيت براي كشور ما اكنون يك نياز مهم و استراتژيك است كه بايد آن را رفع كرد ...ميتوان با ايجاد مشوقهاي مناسب و منطقي در احياي خانواده ايراني و ارتقا سلامت و شادابي جمعيت جوان ايراني اهتمام ورزيد ... نياز به گفتن نيست كه اتخاذ روشهاي خشن و بازدارنده مانند ممنوعيت وازكتومي و ...و.... هيچ تاثير مثبتي نخواهد داشت . (2256064) (alef-13)
 
سهند
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۴۸:۵۴
دوست عزيز با اينكه در متن نوشته ها تون به عوامل درست اشاره كرده و علت يابي كرده ايد ولي دوباره بدون منطق پيشنهاد ايجاد مشوقهاي مناسب داده ايد. مگر نه اين است كه بعد از اشاره به علت ها و معلول ها بايد راه حل ها را هم از طريق آنها جست؟ پس مشوق لازم نيست اصلي ترين كار لازم ايجاد بستر مناسب يا همان افزايش وضع رفاع عمومي و اقتصاد اعم از اشتغال و كنترل قيمت ها و تامين اجتماعي ( به معني اعم) است. (2262697) (alef-14)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۸:۱۵:۵۶
احسنت به مطلب دقیقی اشاره شده است.ای کاش کمی به این نظرات کارشناسی توجه می شد.ولی مسئولین کار خودشان را می کنند (2256534) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۵ ۰۱:۲۹:۳۳
فزهنگ یک شبه درست نمی شود و ما هم عادت به برنامه ریزی و کار طولانی مدت نداریم پس نتیجه می گیریم... (2257091) (alef-10)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۴-۲۵ ۰۳:۲۳:۳۱
امروزه قیمت مسکن حتی اجاره ان بزرگترین مشکل جوانان برای ازدواج است خانوادهای زیادی را می شناسم که هزینه های گزافی را برای دانشگاه ازاد پرداخت کرده اند ودیگر پولی ندارند که هزینه ازدواج فرزندشان را یا جهیزیه را بپردازند در گذشته لازم نبود همه حتما تحصیلات عاله داشته باشند بخصوص دختها ولی الن همه مصرند تحصیل کنند در مدرسه ما بیش از ده نفر از معلم ها با سن سی تا چهل مجردند پول دارند ولی زندگی ندارند در مشاغل دیگر هم ممکن است همین باشد بهر حال اجرای فرهنگ فیمنیستی ارمغانش همین می شود که شده پسرهای بیکار بی پول دختر های شاغل مجرد با همه اینها درست نیست سی سال دیگه بشیم سی میلیون با یک جمعیت پیر چرا بالاترین امار طلاق از تهرانه ولی بالاترین امار ازدواج از سیستان ویزد یعنی هر چه از مدرنیته دور بودهاند وسنتی تر مصونیشان از اسیبها بیشتر بوده است (2257135) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۶ ۱۴:۵۷:۵۱
واقعا شما با این طرز فکر معلمی ؟ خب به پسرها توصیه کنید عرضه به خرج بدهند و کار کنند . پسرها حاضر نیستند جز به حقوق بالا زیر باد کولر رضایت بدهند انوقت شما از دخترها انتظار خانه نشینی دارید که دستشان را جلوی همین پسرها به عنوان شوهر دراز کنند . یاللعجب! (2259742) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۵ ۰۳:۲۷:۴۵
اون فردی هم که به شهرستانیها وروستای ها توهین کرده بداند یک خانواده پنج نفری روستایی را می شناسم که پنج دکتر ومعلم تحویل چامعه داده و خانوادهای تهرانی زیادی را می شناسم که یک فرزند لوس وننر دارد که به ضرب مدرسه غیر انتفاعی ومعلم سر خونه هیچی نشده وانگل جامعه است حتما شما هم این موارد را می شناسید چون مصداق هاش خیلی زیاده (2257137) (alef-10)
 
نسیم شمال
۱۳۹۳-۰۴-۲۵ ۱۲:۱۴:۰۱
ول کنید فرهنگ و 30سال خودتون و کشتید شد اینی که می بینیم .به فکر اقتصاد باشید که مردم دارن زیر فشارگرونی وبیکاری کمرشون میشکنه.فرهنگ شده راه در رو مسولان ما از مسولیت هایشان در قبال مردم. (2257685) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۶ ۰۹:۵۸:۴۳
ای الف عزیز؛تازه فرهنگ درست شده که رشد جمعیت کم شده. من استاد دانشگاه با دو بچه در یک اپارتمان 100 متری دایم با همسایه ها مشکل داریم. شما توصیه می کنید بچه ی بیشتر باعث خوشبختی است؟ این فرهنگ قدیمی با 10 -12 بچه جا میخواهد و در امد. لب گود نشستن و مردم را تشویق به ازدیاد نسل کردن گناه و مسیولیت دارد. اطلاعات غلط به مردم ندهید. شغل و اینده ی بچه های مردم تامین است؟ مگر گوسفند است که هرچه شد شد؟ (2259420) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۰:۵۹:۲۱
خدا پدرت را بیامرزد (2266669) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۷ ۰۰:۴۷:۵۵
خوب همه نیان تهران تا سیزده میلیون نفر نشه شما که استاد هستید باید بدانید ژاپن با مساحتی حدود خراسان سیضد میلیون نفر جمعیت دارد نه نفت دارد نه گاز نه هیچ موادو معدنی دیگه ولی همت بلند دارند واراده کار کردن ولی اینجا همه یک میز می خواهند بشینند پشتش چرا همه پزشکان تجمع کردند تهران ؟؟ (2260223) (alef-14)
 
یاشار بهرامی
۱۳۹۳-۰۴-۲۷ ۰۱:۰۰:۳۴
با سلام
1- بحث پیر شدن ندریجی جمعیت و به تبع آن کاهش جمعیت یک مشکل استراتژیک ملی است که وقوع آن قطعی و اثبات شده است .

2- با همین شرایط فعلی ، این خطر ، ظرف بیست تا سی سال آینده به طور کامل خود را نشان خواهد داد .

3- بر فرض که همه به درک این خطر بزرگ واقف شده و احساس مسئولیت کنند و برای رفع این معضل ، عزم ملی ایجاد شود ، ما تنها می توانیم وضع موجود را از نظر حفظ ترکیب سنی جمعیت تا حدودی حفظ کنیم .

4- در هر کشوری وقتی که به یک مشکل اضطراری یا فوری برمی خورند که منافع ملی را تهدید می کند ، بلافاصله به وضع یا صدور مقررات مشوق یا بازدارنده اقدام می کنند تا زمانی که آن مشکل رفع شده یا سطح خطرات آن کم اثر و غیر مهم گردد . بنا بر این اگر با درک اصل مشکل پیری تدریجی جمعیت به عنوان یک خطر بزرگ ، مسئولان و مجلس اقدام به وضع مقررات درمان کننده و التیام بخش برای این موضوع می کنند ، کاملا به جا و حتی کمی هم دیر !! است .

5- واژه ی محترم " فرهنگ و فرهنگ سازی " برای توجیه کاهلی یا عدم تمایل برخی در سیاستگزاری و اجرای آن به منظور رفع این مشکل مزمن ملی ، آن چنان مورد سوء استفاده قرار گرفته که واقعا حالت مشمئز کننده ای به آن داده اند .

6- هیچ کس ، کسی را مجبور نکرده که حتما باید بچه بیاورند ، بلکه کسانی که صاحب فرزند می شوند در قانون مشوق هایی برای آنان پیش بیبی شده که کاملا به جا و وسوسه کننده است .

7- این مشکل ملی آن قدر واضح و روشن است که تقریبا قاطبه ی مردم از کوچک و بزرگ درک کامل و روشنی از آن دارند و حتی خطر آن را نیز از هم اکنون احساس می کنند وهمین خود بهترین نمود درک فرهنگی مردم از موضوع است . از این گذشته خود همین مشوق ها نوعی فرهنگ سازی است و یا منتج به آن می شود .

8- بنابراین برخی جوری فریاد " وافرهنگا " ! سر ندهند که گویا قرار است یکی از سنت های عجیب و غریب قبیله ای در فلان نقطه ی آفریقا را در داخل کشور رواج دهیم و ابتدا باید فرهنگ آن را جا بیندازیم ! (2260233) (alef-14)
 
بت شکن
۱۳۹۳-۰۴-۲۸ ۱۹:۱۰:۱۷
فرهنگ یک شبه درست نمی شود ولی باور کنید یک شبه خراب می شود . (2261979) (alef-1)
 
محمد رضا سبحانی
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۶:۴۹:۳۲
سللام ما که با این جمعیت آب کم داریم اگر جمعیت زیاد شود چکار خواهیم کرد چون کمبود آب موجب کمی غلات خواهد شد وتغذیه ملت با مشکل روبرو میشود اول این مسئله حل شود تا بعد (2271541) (alef-14)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.