نظر منتشر شده
۱۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 36485
پاسخهای سلحشور به سوالات بینندگان الف
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ آذر ۱۳۸۷ ساعت ۱۹:۱۴
فرج‏االله سلحشور، نویسنده و کارگردان سریال یوسف پیامبر (ع)، به بیش از 30 سوال بینندگان الف درباره این مجموعه تلویزیونی، چگونگی نگارش و ساخت آن، انتقادات وارد شده بر سریال و... پاسخ داده است.



مشخصات مهمان ویژه الف:



فرج الله سلحشورنيا متولد 1331 قزوین است. او قبل از انقلاب در فعاليت‌هاي مذهبي در مساجد فعالیت داشته و از ابتداي سال 1357 با نمايش «حربن يزيد رياحي» در مساجد تهران وارد بازيگري در تئاتر شد. اولين اجراي نمايش او پيش از انقلاب در مسجد جوادالائمه و اجراي دوم در مسجد حضرت علي اكبر با هجوم عوامل شاه متوقف شد. پس از انقلاب فعاليت‌هايش را با بازيگري و كارگرداني در تئاتر ادامه داد و درنمايشنامه‌هاي «پرده برداري، حصار در حصار، شب آخر، تاجر ونيزي» ايفاي نقش کرد كه بعضي از اين تئاترها در قالب تله تئاتر از تلويزيون جمهوري اسلامي ايران پخش گرديد.



سلحشور اولين كار تصويري خود را با بازي درفيلم «با سقاي تشنه لب» به كارگرداني رسول ملاقلي پور آغاز کرد. از كارهاي ديگر تلويزيوني او بازيگري در فيلم كوتاه «مشكات» به كارگرداني حجت الاسلام انصاري و « نخلستان تشنه » به كارگرداني محمد نوري زاد را مي توان نام برد. وی اولين كار سينمائي خود را با نام «توبه نصوح» در سال 1360 بازي كرد و بعد از آن در فيلمهائي مثل پرواز در شب، انسان و اسلحه، گوركن، مجاهدتهاي خاموش، ايوب پيامبر و دنياي وارونه به ایفای نقش پرداخت.



سلحشور در سال 1370 «ايوب پيامبر» را نوشت و به صحنه برد و سپس آن را در قالب يك سريال 5 قسمتي فيلمبرداري و از تلويزيون پخش كرد. وی در سال 1375 سريال «مردان آنجلس» را در 18 قسمت بر اساس داستان «اصحاب كهف» از قرآن بازنويسي وكارگرداني نمود و در سال 1378 نیز نسخه سينمائي اصحاب كهف را ساخت.



او از سال 1380 تا 1383 متن سريال تاريخي «حضرت يوسف (ع)» را در 40 قسمت تحقيق و نگارش كرد و از اوائل سال 1383 فيلمبرداري سريال «حضرت يوسف (ع)» را آغاز نمود.



سلحشور در زمينة تحقيق و نگارش نيز آثاري دارد. متن نمايش ميثاق - ايوب پيامبر- ابتلاء را به چاپ رسانده و متن سريالها و فيلمنامه‌هاي رستاخيز (عزيز نبي) يونس پيامبر و يوسف(ع) و ديوانه عاقل را آماده چاپ دارد.



سریال یوسف پیامبر پس از نمایش حدود 25 قسمت با استقبال مخاطبان مواجه شده است. در زیر پرسش بینندگان الف که با نام آنها مشخص شده به همراه پاسخ آقای سلحشور را می‌خوانید.

 
*****************
 
 امیر: در کل سریال خوبی است ولی برخی ضعف ها هستند که به کار لطمه زدند. مثلا بازیگر نقش فرعون لحجه ی اصفهانی اش در سریال مشهود است یا بعضی از دیالوگ ها با هم تناسب ندارند. آیا بهتر نبود با گذاشتن وقت و دقت بیشتر این نقاط ضعف را تکمیل میکردید؟ یا اصلا خودتان این ضعف ها را متوجه نشدید؟



سلحشور: بخشی از این قضاوت که آقای جهانبخش سلطانی اصفهانی صحبت می کند به سابقه ذهنی تماشاگر بر می گردد. در حالیکه آقای سلطانی در این سریال به خوبی از عهده نقش برآمده و لهجه ای هم ندارد. در مورد تناسب دیالوگ ها و صرف وقت بیشتر باید عرض کنم ؛ چهار سال برای نگارش این سنا ریو وقت صرف شده و چنین زمانی برای هیچ سریالی تا کنون گذاشته نشده ولی با اینهمه بنده نیز معتقدم اگر وقت بیشتری صرف می شد دیالوگ ها بهتر هم می شد.



جواد: با تشكر از شما آقاي سلحشور، به نظر من صحنه دست بريدن زنها در ضيافت مهماني نسبت به بقيه كار ضعيف كارگرداني شده بود . و چندان به دل نچسبيد . مثلا زليخا نيازي نبود اعلام كنه كه شروع كنيد به پوست كندن به نظر من اگر همزمان با ورود يوسف زنها بدون جمله دستوري مصنوعي زليخا در حال ميوه پوست كندن بودن بيشتر به دل مي چسبيد. نظر شما چيست؟ البته اين يك نقد هست و نافي زحمات خوب و قابل تقدير شما نيست.



سلحشور: انتقاد شما وارد است . می شد بدون اعلام ، زنان به پوست کندن مشغول شوند و با اشاره زلیخا ، یوسف وارد شود و زنان نا غافل متوجه او شوند. اما در مورد کارگردانی این صحنه و تفاوت آن با دیگر سکانس ها خیلی با شما هم عقیده نیستم.



محمد،35 ساله: سلام جناب سلحشور عزیز. . .  چرا خودتان را جهت زمینی کردن حضرت یوسف (ع) محق دانسته و اقدام به ساختن چنین سریالی مبادرت نمودید ؟ اصلا" مگر کارفرهنگی کردن فقط فیلم و سریال ساختن است ؟ هرچند یادم آمد که هیچ تریبونی رساتر از تلویزیون دولتی نیست . . . من برای شخصیت شما احترام زیادی قائل هستم. . . لطفا"بفرمایید که هزینه سریال چقدر شد؟



سلحشور: مگر حضرت یوسف (ع) زمینی نیست؟ که ما آنرا زمینی کرده باشیم؟ قبل از ما هم در آثار سینمای غرب و هم در تعزیه های خودمان به معصومین پرداخته اند و آنها را از آسمان ( به قول شما ) به زمین آورده اند.

سوال دوم شما: ظاهراً از کاربرد و تأثیر گذاری فیلم و سریال در دنیای امروز غافل هستید و نمیدانید بینندگان یک سریال در طول یک سال برابر با تبلیغ چند سال همه علمای حوزه علمیه است. کار فرهنگی در ابعاد و اشکال دیگر هم می توان انجام داد ولی هیچ یک به اندازه فیلم و سریال تأثیر و وسعت ندارد، که خود شما هم به آن اعتراف کرده اید. سوال در مورد بودجه سریال: آنچه تلویزیون داده شش میلیارد و چهارصد میلیون است و کمکهای مردمی و نهادها ششصد میلیون ، که جمعاً هفت میلیارد تومان می باشد که برابر با یک فیلم سینمایی در حال حاضر و یک چهارم بودجه سریالهای در حال ساخت می باشد.



محمد: سلام خدمت آقای سلحشور، بنده در جایی دیدم که گفته بود حضرت موسی یکی از مهندسان هرم سازی بوده و با توجه به اینکه حضرت موسی سالها پس از حضرت یوسف آمده بودند فلسفه وجود اهرام در فیلم شما را نمیفهمم، مگر اینکه آن منبع اشتباه بوده، آیا پاسخی برای این پرسش من دارید؟ هر چند که شکل اهرام در آن زمان بسیار زیباتر بوده. از ساخته خوب شما تشکر میکنم



سلحشور: در مورد اهرام: حضرت موسی (ع) ظاهراً در معماری توانا بوده ، اما اهرام فقط در یک زمان واحد ساخته نشده . در چند دوره با فاصله های زیاد ساخته شده است. اولین اهرام نزدیک به پنج هزار سال قدمت دارند و حضرت موسی متعلق به دو هزار و هفتصد سال پیش است.



 سعيد: با عرض سلام و خسته نباشيد آقاي سلحشور لطفا بفرماييد چرا در مورد حجاب زناني كه در سريال بازي مي كردند رعايت حجاب كامل اسلمي نشده است .(بور مثال گردن زنان پيدا است)



سلحشور: این سریال برای همه دنیا ساخته شده ، فقط برای مسلمانان نیست ، در آن عصر زنان مصر خیلی عریان‌تر از اینها بوده‌اند . ما خیلی سعی کردیم آنان را بپوشانیم ولی با اینهمه می شد حجاب را بهتر رعایت کرد و از این بابت پوزش می خواهم.



میلاد: نمی دانم آقای سلحشور فیلم را برای خودشان درست کرده یا برای مردم (آن هم با سرمایه رسانه ی ملی) نمی شد فیلمنامه را قوی تر نوشت. آخر مگر پول نداشتید! وقت نداشتید. آقای میر باقری چقدر روی مختارنامه کار کرده. آیا فقط می خواهد یک فیلم بسازد و پولی بگیرد یا می خواهد یک اثر ماندگار بسازد؟

دیگر مگر کسی می آید دوباره فیلم حضرت یوسف (ع) بسازد؟ یک بار ساخته شد و تمام شد. وقتی از فیلم شما گاف می گیرم فکر این را می کنم که همه وقتی کسی می گوید حضرت یوسف (ع) با این اثرتان چه چیزی در ذهنش تداعی می شود. دوباره بیایید نظرسنجی بگیرید که بگویید آی فیلم ما چنان است و چنین.



سلحشور: در توانایی و استادی آقای میر باقری تردیدی نیست. اما در مورد زمان نگارش متن این سریال بیش از چهار سال تحقیق و نگارش برده است ، یعنی بیش از همه فیلمها و سریالهایی که تا کنون ساخته شده است. اگر چه با این ادعای من ، میدانم که از فردا صدها مدعی پیدا می شود که متن های خود را در طی هشت سال و ده سال نوشته اند! اما در مورد بودجه : بودجه یوسف یک چهارم بودجه سریالهای در حال ساخت و برابر با بودجه فیلمهای سینمایی، تاریخی در حال ساخت می باشد. اما اینکه آمار را ارائه ندهیم باید عرض کنم یک بام و دو هوا که نمی شود. آثار دیگران با معیار بیننده سنجیده شود و اثر بنده به نظر سنجی و آمار کاری نداشته باشد؟! بله آقا جان ، یوسف پربیننده ترین سریال تاریخ تلویزیون است و جزء آثار سکسی و هنری هم نیست. یک اثر قرآنی است ، چه شما از این کلمه خوشتان بیاید و چه نیاید. و علی رغم میل شما مردم این اثر قرآنی را دوست دارند و پیر و جوان ، عالم و عامی هم آنرا می بینند و به ایرادات شما هم وقعی نمی نهند.



داریوش: با سلام، سوال من از کارگردان محترم در مورد فیلم برداری این سریال هست. با توجه به هزینه ای که صرف ساخت این سریال شده,بهتر نبود کیفیت فیلم برداری خیلی بیشتر از اینا باشه؟ طراحی دکورها و صحنه قابل قبول هستن ولی چون فیلم برداری قوی نیست از کیفیت صحنه ها هم کم کرده.



سلحشور: فیلمبرداری این سریال توسط مرحوم شاد روان، رسول احدی فیلمبرداری شده که قبلاً سریالهای امام حسن و امام رضا (ع)، سرزمین مادری و چندین فیلم و سریال را فیلمبرداری کرده و از بهترین فیلمبرداران این مملکت بوده است و هزینه این سریال یک چهارم سریالهایی است که در حال حاضر در دست تهیه می باشد، سریالهایی که همزمان با یوسف آغاز شده اند و هنوز هم ادامه دارند.



بيگي: با سلام با وجود اينكه خيلي ها كل داستان را چه در قرآن يا كتب ديگر خوانده اند از معدود سريال هايي است كه با دانستن داستان مورد استقبال خوبي قرار گرفته .اما در بعضي قسمت ها زمان در نظر گرفته نشده است. مثلا زنجير هاي زندان كه چند بار زوم نشان داده شد(كه نبايد ميشد) جوش برق و فشار و نظم كارخانه اي در آن مشخص بود. ميشد تقريبا با همان قيمت توسط آهنگران قديمي كه هنوز هم هستند ساخته شود. يا گذشت 10 سال بر چهره بعضي از شخصيت هاي اكتيو نامحسوس است.در مجموع بر عكس بعضي سريال هاي تاريخي كه براي بيننده غير قابل تحمل بوده اند اين سريال طوري ساخته شده كه مخاطب را دنبال خود ميكشد.خسته نباشيد



سلحشور: از زنجیرهای موجود استفاده شد تا از احداث یک کارگاه آهنگری و مخارج گزاف آن صرفه جویی شود. برای بنده اصل ، مفاهیم و ارزشهایی بود که باید به بیننده تفهیم و او را جذب می کرد، ایراد شما وارد و صحیح است.



صابر: هر وقت اسم حضرت يوسف ( ع ) را مي شنيدم احساس خوبي پيدا مي كردم ولي با ساخت ضعيف اين سريال حالا با شنيدن نام يوسف ناخودآگاه اس ام اس هاي واقعاً خنده داري كه اين روزها رايج است به خاطرم مي آيد . اي كاش سفارش اين سريال را به هاليود مي دادند تا حداقل آنها سريال قوي مي ساختند. واقعا اين سريال مايه تاسف است .



سلحشور: به آقای صابر توصیه می کنم که ساکن آمریکا شوند و در آنجا همه چیز را از نوع هالیوودی آن ببیند. راه دیگری هم هست ، کشورمان را دربست هالیوودی کنیم تا ایشان خوشحال شوند. برادرم ، آقا صابر، مردم ایران عقیده شما را ندارند و مثل ایرانی های مسلمان از این سریال استقبال می کنند ، نه تنها ایرانی ها بلکه همه مسلمانان دنیا این اثر را با همه ضعف هایش نگاه می کنند و از آن لذت می برند.



رضا: واقعا جالب چرا یک خط در میان هنرپیشه های سریال پیر شده اند؟یعنی گریمور کم آوردید؟مثلا آن برده سیا داخل قصر اصلا پیر نمیشه یا اینکه گریم های افراد اینقدر ضعیف است؟بسیاری از هنر پیشه ها تنها گریمی که دارند کشیده شدن یک خط کنار چشم است حتی بسیاری از آنها با موهای حال حاشر خودشان هستند یعنی با مدل موی قرن21 بسیار سریال پر اشتباهی است اگر بخواهیم بشماریم خیلی ضعف دارد .وجالبتر از همه مشخص نیست این داستان حضرت یوسف است یا داستان عشق زلیخا نسبت به یوسف چرا از موضوع اصلی خودش خارج شده وبرای جذب بیننده وارد ....شده است؟



سلحشور: آقا رضای محترم؛ ما به بعضی اشکالات در گریم و حفظ راکوردها اذعان داریم ، اما نه آن مقدار که شما تأسف خوردید، تأسف شما به قدری عمیق بود که آدم را در شعور این مردم به تردید می اندازد. درست کردن موها و آرایش مصر مختص اشراف و درباریان بوده و مردم عادی نمی توانستند خیلی به خود بپردازند، آن زمان مردم مو داشتند ، امروز هم دارند. بعضی بلند و بعضی کوتاه، اگر موی کسی شبیه امروزی ها باشد ، خیلی عجیب نیست. از طرفی من اصرار داشتم یک جوان مستعد ،آقای ملکان وارد عرصه گریم حرفه ای شود ، از کار ایشان راضی هستم و تبعات آن را هم می پذیرم. اگر نمیدانید این داستان یوسف است یا زلیخا ، باید عرض کنم : خواهید دید که در هفده نسخه ای که زندگی یوسف (ع) ساخته شد، جز عشق یوسف و زلیخا هیچ ندارد که این برادر تا قسمت دهم که اصلاً زلیخایی نبوده ، ظاهراً ندیده و به عکس آقا رضا و بسیاری از مردم اعتراض دارند که چرا دوربین در تمام مدت به دنبال یوسف است و شخصیت زلیخا را و تحقیر کرده است. ما قسمت های داریم که اصلا زلیخایی در کار نیست ، در حالیکه دوربین لحظه ای یوسف را رها نمی کند.



علی: من همیشه وقتی به یک داستان تاریخی نگاه می کنم، فکر می کنم که چه چیزی را می خواهد به مخاطب منتقل کند؟ زندگی حضرت یوسف فراز و نشیب های زیادی داشته است و ده ها فراز تاریخی و عبرت در آن هست. قرآن کریم به ظرافت به همه پرداخته و به هر بخش، به اندازه و اعتبار آن اهمیت داده است. ولی فیلمی که شاهد آن هستیم، همه چیزش بر محور زلیخا و عشق زنان مصری است. در این شکی نیست که به این موضوع هم باید پرداخته شود ولی وقتی اینقدر روی این موضوع تکیه می شود، احساس ابتذال به آدم دست می دهد. سوال این است که از این همه صحنه سازی های اروتیک، چه نتیجه ای می خواهیم بگبریم؟ آیا می خواهیم ثابت کنیم حضرت یوسف پاکدامن بوده است؟ این که امری اثبات شده است. یا باید بگوییم که کار حضرت یوسف کار خیلی بزرگی بوده، ناخودآگاه این را پذیرفته ایم که این کار فقط از یوسف پیامبر و معصوم بر می آید و خیلی دور از انتظار نیست که مردان به هر پیشنهادی جواب مثبت بدهند. یا باید بگوییم که یوسف آنقدر زیبا بوده که میل زلیخا به او از هوس نبوده و چاره ای نداشته است.

به گمان من کارگردان هم خواسته یک فیلم اروتیک با جاذبه های جنسی بسازد که مخاطب را جذب کند و هم حرمت زلیخا را نگاه دارد تا در پایان داستان که حضرت یوسف او را به همسری انتخاب می کند، بیننده مشکلی پیدا نکند.

این تضاد، همان ضرافتی است که قرآن آن را به بهترین روش اعمال کرده ولی فیلمانه نویس و کارگردان نتوانسته اند آن را به خوبی پیاده کنند.

از طرفی دیگر فیلمی که در حداکثر حالت آن باید در سه تا چهار ساعت ساخته می شد، برای این که طولانی شود، پر شده است از خیالپردازی های مکرر یا اقتباس های مکرر از فیلم های هالیوودی و نسخه هی غربی داستان حضرت یوسف.



سلحشور: علی آقا ، نظر علما و مراجع و روحانیت اینست که این کار به قول شما اروتیک نیست و سالم ترین نگاه به رابطه یوسف و زلیخا در این سریال شده است. بخشی از پاسخ سوال 11 به سوال شما هم مربوط می شود . گمان می کنم نظر شما هم بر این است اگر هالیوودی ها این سریال را بسازند سالم تر و مفید تر از ساخته ما خواهد شد! جمله آخرتان که اقتباس مکرر از فیلم های هالیوودی است ! نه برادرم ، یوسف به هیچ فیلم هالیوودی شبیه نیست . برای اینکه من نه تنها هیچ فیلمی از یوسف ندیده ام که اصلا من کمتر فیلمهای هالیوودی می بینم . آن اضافات را که شما دیدید اگر دقت کنید همه آنها در تاریخ و تفاسیر ما هست و همه آنها برای تفسیر آیات قرآن از طریق تصویر است، اگر خواستید صحت و سقم ادعای بنده را بدانید به سایت سیما فیلم ، مصاحبه با مراجع مراجعه کنید. شما منظورتان قصه گفتن است که ما قصه را در یک سینمایی سه ساعته گفته ایم ، نه در چهار ساعت ولی در سریال هدف قصه گویی نیست.



محمد جوشنی: با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب سلحشور. یه سوال داشتم آیا نیازی بوده که از اسامی همچون اخناتون ، نفر تی تی ، سینوهه ، هورم هب و ... استفاده کرد . تمام اسامی انتخاب شده و حتی سرع آمن هوتپ چهارم (اخناتون) توی کتاب سینوهه موجود میباشد فکر میکنم شما علاوه بر اسامی ، قستمی از فیلم نامه را هم از کتاب سینوهه کپی کرده اید . آیا به صدای بازیگر نقش یوسف توجه کرده اید؟ تمام اینها یکطرف همسترهای زندان هم یک طرف ، همستر ها از زندانی ها تمیز تر و سفید تر بودند . با تشکر



سلحشور: آقای جوشنی به نظر شما بهتر نبود به جای آخناتون نام میرزا حسینقلی خان را می گذاشتیم و به جای نفرتی تی گرد آفرید؟! اسامی انتخاب شده نه تنها در تنها کتابی که شما در عمرتان از مصر خوانده اید ، یعنی در کتاب سینوهه آمده که در صدها کتاب و مجموعه آثار تحقیقاتی مصر هم آمده. بله یکی از منابع من برای صحنه پردازی و پرداخت به مصر و فرهنگ و آداب و سنن آن کتاب سینوهه بوده . صدای بازیگر یوسف از نظر بعضی ها مناسب نیست و بعضی هم آنرا خوب میدانند. اما در مورد همستر: باید به شما تبریک گفت که از میان اینهمه آیه و روایت و حکایت و نکات ارزشمند که نزدیک به سی کشور مسلمان دنیا را به تحسین وا داشته شما به نکته بسیار مهم حیاتی اساسی و دقیق توجه کرده اید که موجودیت سریال را مورد تهدید قرار داده است.



علی رضا: چرا دیالوگ های مذهبی فیلم اینقدر سطحی و شعارگونه هست؟



سلحشور: بنده ادعایی در سناریو نویسی ندارم و با کمک دوستان نوشته ام . متأسفانه ما سناریست و دیالوگ نویس مذهبی قوی در جمهوری اسلامی نداریم . مجبور شدم خودم بنویسم ، امید است ضعف ما را ببخشید.



رسول: چهره خود مصطفی زمانی واقعا بهتر و دلپسند تر بود چرا با گریم او را برای این نقش زشت تر کردید ؟ یوسف باید در نهایت وجاهت باشد مطابق آیات قرآن .



سلحشور: آقا رسول شما را ارجاع میدهم به مطالبی که آقای نقی مختاری در بالا نوشته اند. یکصد و هشتاد درجه با شما در تضاد هستند.



 حميدرضا: سلام. با سطح توقع من بعد از سريال امام علي بالا رفته يا ساخت سريالها بدون مطالعات تاريخي و فرهنگي باب شده. در هر صورت اگر هدف فقط خرج شدن بودجه و پر شدن آنتن باشه دست عوامل درد نكنه سريال تئاتر خوبي ساختن. اما اگه هدف طرح موضوع در قالب هنر باشه نميدونم چه بايد گفت؟



سلحشور: آقای حمید رضا شما را هم ارجاع می دهم به مطالب آقای نقی مختاری . ضمناً شاید بد نباشد بدانید سریال یوسف پیامبر(ع) به اندازه دو عدد فیلم سینمایی به نامهای سلیمان و رستاخیز و یک چهارم سریالهای در دست ساخت بودجه مصرف کرده. شما بهتر است اگر برای بیت المال ناراحت هستید به این آثار ایراد بگیرید.



سهراب: من يك سوال داشتم و فكر مي كنم كه منشا اين سوال ريشه در ذات و نسل و نوع تفكر نسل شما دارد. و آن همين سياه و سفيد ديدن همه چيز است.آدمهاي داستان يوسف كه شما به تصوير كشيده ايد ، يا سياه هستند و يا سفيد.يا خوب هستند و يا بد.اگر بخواهيم اين طبقه بندي را در آدمها داشته باشيم به اين شكل است: خوبها : حضرت يوسف ، پوتيفار ، آمن هوتپ سوم و چهارم ، تمامي زندانيان و زندانبانان (منهاي يم نفر) وبرادران يوسف و..... بدها : كاهنان ، آن يك نفر زنداني ، زليخا. و متاسفانه اين وسط هيچ كس خاكستري نيست.بواقع بيننده نمي پرسد كه اين همه آدم خوب چرا زنداني هستند.و چرا اين پادشاهان همه اينقدر خوب هستند و اين كاهنان چرا اينقدر همه بد هستند. من فكر ميكنم اين مشكل طبقه بندي همه چيز به خوب و بد ، سياه و سفيد ، صفر و صد ، كه بنوعي خودش را در يك اثر تاريخي ساخت شما نشان داده است ، حقيقت تفكر نسل شماست.واقعا شما خودتان به اين نكته در سريال دقت كرده ايد و اساسا اين تحليل را قبول داريد؟



سلحشور: جناب سهراب خان عزیز: یا بنده معنی سفید و سیاه را درک نمی کنم یا شما. پوتیفاری که حق را زیر پا می گذارد و یوسف را زندانی می کند و یا دستور اعدام آپوپ هیس را میدهد سفید است؟! آمن هوتپ مشروب خوار که فقط از خوب بودن ، مخالفتش با ارباب معابد را دارد، سفید است؟!

زلیخا که آن همه توطئه برای یوسف می کند و او را زندانی می کند ، سفید است؟!

زنهای حضرت یعقوب (ع) که آن همه بر علیه یوسف توطئه می کنند و بعداً پشیمان می شوند سفید اند یا سیاه؟! زندانیان خلاف کار زاویرا که با کمک یوسف اصلاح می شوند همه سفیداند؟! آن زندانیانی که بت پرست بودند و ظالم بودند و می خواستند به فرمانروا زهر بدهند و در زندان اصلاح شده تغییر مسیردادند ، اینان سفیداند یا سیاه؟ این سریال پراز آدم های خاکستری است و شما همه را سفید و سیاه می بینید؟!



علي هراتي: چرا از چهره‌هایي مثل گلزار و مهناز افشار استفاده نكرديد؟ آيا در سينماي ما فساد هست؟ آيا در اين فيلم مفسده‌اي بوده است موردي بوده است؟

تا چه اندازه به توانائيهاي آقای مدرس اعتاد داريد ايشان مجري خوبي هست



سلحشور: آقای هراتی عزیز: بنده اعتقادی به چهره های مشهور ندارم . بنده به هنرمند خوب و بد معتقدم که آقای گلزار و مهناز افشار در تعریف بنده نمی گنجند. در سینما فساد هست و این بر هیچ کس پوشیده نیست و کسی هم منکر نیست.



سوال: با سلام، شخصیتی مثل امام خمینی (ره) یک شخصیت غیر معصوم است، و تا جایی که من میدانم از نظر رتبه پیش خدا پایین تر از پیامبرانی چون یعقوب (ع) و یوسف (ع) است، اما من هرچه این دو شخصیت سریال رو نگاه میکنم، انگشت کوچیکه امام خمینی هم نمیشن. به عبارت کلی تر، این دو شخصیت شما رو در ذهنم با شخصیت این دو پیامبر جایگزین نمیکنم، چون سطحشون خیلی پایین تر از ذهنیات من است. شاید بگویید که خوب به هر حال هر بازیگری که بگذاریم همین اتفاق می افتد، به عنوان نمونه من شخصیت مالک اشتر سریال امام علی را مثال میزنم که بشدت بزرگی اون شخصیت رو نشان داد و به راحتی جایگزین ذهنیت خیلی از مردم شده است. در این مورد چه دفاعی دارید؟ (البته به نظرم بازیگر نقش یوسف از نظر چهره و صدا خوب است، اما نه به عنوان پیامبر)



سلحشور: فاطمه خانم ، اولا علمای امت ما طبق روایات ائمه از انبیای بنی اسرائیل بالاتر و یا مساوی هستند نه پایین تر، پس امام خمینی از انبیای بنی اسرائیل حتی از موسی و عیسی بالاتر است. میتوانید از علما سوال کنید. ثانیاً نظر مردم و بزرگان دین در مورد این دو پیامبر اینگونه که شما می گویید نیست، بسیاری از افراد به خاطر شخصیت حضرت یوسف (ع) و یعقوب(ع) تصمیم به اصلاح راه و اعتقاد خود گرفته اند. البته نظر شخصی شما هم محترم است ، بعضی ها ، بعضی از نقشها و بازیگران را می پسندند و بعضی نمی پسندند، این نظر شما عمومیت ندارد. ضمناً به جواب فاطمه خانم دقت بفرمایید.



 فاطمه: چرا دیالوگهای سریال اینقدر ضعیف و امروزی هستند. ضعیف از این نظر که هیچ جذابیتی ندارند، بعلاوه با قرآن هماهنگ نشده اند. یعنی اینکه قسمتهایی از دیالوگها که مستقیما از قرآن برداشت شده اند، از نظر ادبی با سایر دیالوگها همخوانی ندارند. این باعث میشود که احساس چندپارگی در سریال شود. به علاوه اگر به سریالی مثل میوه ممنوعه نگاه کنیم، آنقدر دیالوگهای شخصیتها جذاب بود که انسان را سر ذوق می آورد و پیام را به زیباترین شکل ممکن میرساند. بهتر بود شما به مانند این سریال از یک نویسنده دیالوگ به طور اختصاصی استفاده میکردید. از طرف دیگر دیالوگها امروزی هستند، یعنی اینکه اصلا احساس نمیشود که سریال مربوط به اونهمه سال پیش است.



سلحشور: دیالوگ هایی که شما را جذب نکرده بسیاری از مردم و علما و بزرگان را جذب کرده است. نظر شما مطلق نیست ، اما من هم عقیده دارم که دیالوگ ها می توانست بهتر از این هم بشود، البته اگر نویسنده اسلامی داشته باشیم.



 فاطمه: به نظر شما خوب بودن یوسف بیش از اینکه واقعی باشد، مصنوعی و در قالب حرف نیست؟ به علاوه اینکه در سریال هر قسمت بارها و بارها کسانی که او را میشناسند میگویند چقدر این یوسف خوب است. با وجودی که تلاش شده با نشان دادن کمکهای یوسف به زندانیان و مهربانی او این موضوع تصویر شود، اما من به عنوان یک تماشاگر احساس میکنم که کارگردان میخواهد به زور به من بقبولاند که چقدر یوسف خوب است، چون میزان و اهمیت کمکهای تصویر شده یوسف بسیار کمتر از میزان تعریفی است که اطرافیان از او میکنند. به علاوه هیچ چیزی از چگونگی خوب شدن یوسف در جایی نیامده. مثلا وقتی بچه بود همین طوری به شکل مادرزاد همه برادرهاش رو دوست داشت. این برای من قابل قبول نیست، انگار که جبری برای معصومیت دارد. کلا مهمتر از اینکه خوب بودن یک نفر رو نشون بدیم، اینه که چطور خوب شدن و به این مرحله رسیدنش رو نشون بدیم.



 فاطمه: ظاهراً شما به عکس مردم این مملکت در این سریال هیچ چیز ارزشمندی نمی بینید!!

نه دیالوگ ها خوبند، نه شخصیت حضرت یوسف و یعقوب(ع) و نه خوب بودن این پیامبران به دل شما می نشیند و نه فراموشی ساقی معقول است. با این حساب هر جوابی هم بدهم شما حکم خود را از قبل داده اید و پاسخ بنده را نمی پذیرید!



سوال: در مورد همان آیه مورد دعوا که در آن یوسف از ساقی شاه کمک میخواهد تا او را نزد فرمانروا یاد کند، شما بر اساس تفسیر نمونه عمل کردید و فرمودید که المیزان هم همین نظر را دارد. اما من به المیزان مراجعه کردم، علامه اعتقادی به ترک اولای یوسف ندارند، و میگویند که این کار حضرت هیج ایرادی ندارد و اتفاقا کار درستی هم بوده.



 فاطمه: با دیدن سریال احساس میکنم که خدا در آن روزگار دائما به طور مستقیم با مردم در ارتباط بوده و حالا کلا ما را فراموش کرده. مثلا دائما بر یوسف فرشته نازل میشود و به او امر و نهی میکند، این که یک فرشته بیاید و به یوسفی که مقامش از فرشته بالاتر است بگوید این کار درست است و این نیست (مثل ماجرای یوسف و درخواست زلیخا) به نظر درست نمی آید. به عبارت دیگر، با دیدن سریال شما گاهی فکر میکنم اگر من هم جای یوسف بودم و دائم بر من فرشته نازل میشد من هم حتما به همین جایگاه میرسیدم!

در ضمن مثلا اینکه شیطان از یاد ساقی برد که یوسف را یاد کند، این را خیلی طبیعی هم میشد تصویر کرد، لازم نبود که حتما هی ساقی فکر کند و هی یادش نیاید، انگار که هیچ نقشی در این اشتباه نداشته. ببینید، شیطان آنقدر توانا نیست که انسان با اراده نتواند بر او غلبه کند، پس اینکه ساقی بخواهد یادش بیاید اما نتواند از نظر معارف دینی صحیح نیست و بیشتر شبیه به اعتقاد مسیحیان است که شیطان را تواناتر از انسان میدانند. به عبارت دیگر بهتر بود که اینگونه نشان داده میشد که طرف آنقدر مشغول کارش شد که به سادگی فراموش کرد، همان کاری که خیلیها الان هم میکنند و شیطان با غافل کردن دلشان باعث فراموشی میشود نه اینکه نگذارد حافظه شان کار کند!



سلحشور: آیا شیطان یک نیروی مستقل است یا ابزاری در دست خداوند؟ ثانیا آیا تفسیر المیزان یعنی همه تفاسیر؟ به جز علامه طباطبایی که سریال حضرت یوسف (ع) برمبنای آن ساخته شده و تنها در این مورد با نظر علامه متفاوت است ، تقریبا قریب به اتفاق مفسرین معتقد اند که یوسف مرتکب ترک اولا شده . کاملا معلوم است فقط تفسیر المیزان را خوانده اید. برای اطمینان شما را به تفسیر مجمع البیان ، تفسیر نمونه ، تفسیر روان جاوید و تفسیر راهنمای آقای رفسنجانی ارجاع میدهم.



ناشناس: سلام آقای سلحشور من فقط میخوام ارتباط فیلم شمارو با کتاب سینوهه بدونم واقعا شما چطور این دوتارو به هم ربط دادید اگه کسی ارتباط اینارو میدنه به من خبر بده.



سلحشور: یکی از منابع تحقیقی ام سینوهه بوده و بعضی از مسائل مصر به معابد را از ایشان الهام گرفته ام. و خود سینوهه حکیم هم عصر حضرت یوسف (ع) و آمن هوتپ چهارم بوده ، ربطی دیگر ندارد.



رضا: لطفا آقای سلحشور میشه لطف کنید خوبیهای سریال ساخت خودتان را نام ببرید؟ فیلمبرداری قوی؟گریم؟دیالوگ؟فیلمنامه؟داستان؟باری باریگران؟طراحی صحنه؟نمی دونم چرا هر موقع سریال رو میبینم یاد تاترهای بچه ها که داخل مدرسه بازی میکنند می افتم!واقعا محشر کارتون میگم 1 فیلم سینمایی ازش جدا کنید برای مسابقه اسکار بفرستید.جالبه میگید استقبال خوبی شده از سریال مخاطب جذب کرده چه مخاطبی؟پیرزن وپیرمردهای بالای 60سال؟واقعا میدونید چقدر در بین قشر جوان جامعه استقبال شده؟



سلحشور: علی رغم میل و نگرش شما ، باید عرض کنم این سریال همه محسناتی را که حضرتعالی فرمودید دارد، دلیل آنهم اقشار گوناگون از علما و بزرگان حوزه تا اساتید و دانشجویان دانشگاه ها ، مردم عالم و عامی ، بزرگ و کوچک همه به لطف خداوند این اثر را پسندیده و با اشتیاق دنبال می کنند. من به جای شما بودم در نگرش خود شک می کردم. شاید چشم دلتان را می بندید و می نگرید. طبیعی است که هیچ یک از مواردی را که ذکر کردید نه می بینید و نه می شنوید. ضمناً شما راست می گویید ، این سریال خیلی از ابعادش شبیه آن چه شما به آن عادت کرده اید و تا کنون دیده اید نیست. شما باید قرآن و روایت بدانید، به اسلام و قرآن آگاهی داشته باشید تا این اثر را درک کنید. از گفته هایتان بر می آید که شما تفاوت تئاتر و فیلم را هم نمیدانید، چه برسد به تفاوت کلام خلق با خالق .



فاطمه: انتقاد از شما ؛ جناب آقای سلحشور، لطفا دست از توهم توطئه بردارید، چرا شما هم به مانند برخی از مسئولین وارد این جوی شده اید که در آن، هرکس که از شما انتقاد میکند طوری به او جواب میدهید که انگار بی دین است و قصد تخریب شما را دارد؟ من یک دانشجو هستم و دغدغه ای جز انتقال درست مفاهیم به مردم ندارم، انتقاداتم هم از سر دلسوزی است، اصلا با شما هم پدر کشتگی ندارم. لطفا کمی سعه صدر داشته باشید و اینقدر هر انتقادی را با تخریب یکی ندانید. شما باید از این انتقادات استقبال کنید. امام علی همیشه میفرمایند که نزدیکترین کسانت را از منتقدترینها انتخاب کن، و از متملقان و چاپلوسان دوری کن.



سلحشور: به فاطمه خانم توصیه می کنم عینک خود را عوض کنند. منفی بافی و عیب جویی به من کمکی نمی کند. منصفانه نگاه کردن است که می تواند مرا به محاسن و معایب کارم واقف کرده ، موجب حفظ محسنات و رفع نواقص خواهد شد.



سیمین: باتشکر اقای سلحشور میخواستم بپرسم ساخت این فیلم چندسال طول کشیده است ومحل فیلمبرداری بیشتر درچه جاهایی ازایران بوده است



سلحشور: با تشکر از سیمین خانم ؛ این سریال 4 سال تحقیق و نگارش و دو سال و نه ماه فیلمبرداری داشته و در شهرک سینمایی دفاع مقدس جاده قم و فرهنگسرای خاوران فیلمبرداری شده است.



سوال: شما دارید یک قصه قرآنی را بازگو میکنید، بهتر بود علاوه بر متن به شیوه قصه گویی آن هم دقت میکردید (احسن القصص یعنی بهترین قصه با بهترین شیوه قصه گویی). قرآن به شکلی کاملا موجز داستان را به بهترین نحو ممکن تعریف کرده. درست است که طولانی کردن قصه برای تصویرسازی و اضافه کردن جزئیات از قلم افتاده لازم است، اما سریال حاضر بیش از حد طولانی است که یکی از علل آن تکرار زیاد چیزهایی است که نیاز به تکرار ندارد. مثلا فقط آمار بگیرید ببینید که تا به حال چند بار در سریال گفته شده که یوسف زیباست، یا چند بار از رفتار او با زندانیان تعریف شده است؟ یا مثلا اتفاقی را که بیننده دیده است، دوباره توسط شخصیت داستان تعریف میشود. فکر نمیکنید این علاوه بر توهین به شعور و حافظه مخاطب و تلف کردن وقت بیننده، باعث کم شدن اثر گذاری داستان میشود، و آن را به ورطه شعار می اندازد؟ در ضمن هیچ کمکی هم به بهتر شدن نمیکند. کافی است نگاهی به سریالها و فیلمهای غربی بیاندازید تا ببینید که چگونه هر صحنه و هر لحظه سریال و فیلم به تنهایی مهم است و از آب بندی و تکرار خبری نیست. این یعنی احترام به شعور، آی کیو، و حافظه مخاطبان. البته این انتقاد تقریبا به همه محصولات تلویزیون وارد است، اما شمایی که مذهبی هستی و ادعای کار انقلابی و دینی داری و از همه مهمتر، منبع فیلمنامه خوب و کاملی مثل قرآن را داشتی، چرا به این شکل عمل کردی؟ کاش از فضای قصه گویی قرآن هم استفاده میکردید!



 فاطمه: با سلام، هر چند این سریال خالی از اشکال نیست اما به نظر می رسد که بسایری از انتقادات وارد شده به این سریال در رسانه ها از روی غرض است و نه فقط انتقاد دلسوزانه. من به نوبه خودم از آقای سلحشور تشکر می کنم و به ایشان عرض می کنم بسیاری از مردم مشتاقانه این سریال را دنبال می کنند.

اما انتقادات من: به نظر من سریال اصحاب کهف بسیار پخته تر بود. جلوه های ویژه در سریال حضرت یوسف بسیار ضعیف است(البته به استثنای خواب پادشاه تا این قسمت) بارها اتفاق افتاده که چهره افراد و به خصوص یوسف در دو صحنه متوالی متفاوت بوده است. نزول فرشته بر یوسف بسیار مصنوعی بازی شده و بسیاری از این گونه اشکالات جزیی... شما هم اینگونه فکر نمی‌کنید؟



سلحشور: فاطمه خانم من هنوز نفهمیده ام که دقیقا شما چه می گویید. فکر نمی کنید ضد و نقیض در سوالهای شما خیلی زیاد است؟ بهتر است به جای قضاوت های عجولانه همه کار را ببینید ، بعداً سوال و نظر بدهید.



مسعود: با عنايت به كتاب شرح حال سينوهه ترجمه ذبيح الله منصوري ، جاي بسيار تعجب و سئوال هست كه چرا واقعه عظيم و تاثير گذاري همچون ماجراي حضرت يوسف ع در آن كتاب مستند تاريخي نيامده است ؟ اين در حالي است كه اسامي سينوهه و هورم هب و اخن آتون و آمن هوتپ و نفر تي تي نشانگر همزماني اين دو شخصيت مي باشد؟ مضافا اينكه در آن كتاب هيچ سخني از ماجراي ذليخا نيز به ميان نيامده است ؟ آيا اين موضوع نمي تواند دليل بر عدم همزماني اين دو شخصيت باشد ؟ دراين صورت به نظر مي رسد كه تقارن اين وقايع و به ميان آوردن اشخاصي چون سينوهه و هورم هب و . . . ساخته و پرداخته خود آقاي سلحشور باشد ! لطفا" پاسخ عنايت فرماييد. با تشكر.



سلحشور: سینوهه یکی از اسطوره های مصر است و اینگونه که در کتب فرهنگی مصر نقل شده حقیقت خارجی ندارد. کتاب سینوهه یک رمّان است ، تاریخ نیست که سندیت داشته باشد. هر نویسنده ای طبیعی است یک سری اسامی از مصر را برای پرسناژهای خود باید انتخاب کند. نویسنده سینوهه نیز دوست داشته او را هم عصر آمن هوتپ چهارم فرض کنند.

داستان یوسف و زلیخا نه تنها در رمان سینوهه که در هیچ منبع تاریخی نیست ، چرا که بعد از آمن هوتپ چهارم داماد او حورم هپ به حکومت رسید . حورم هپ با کمک بانوتی ( همسر آمن هوتپ سوم) همه آثار و نشانه ها و دست آورد های یوسف (ع) را از بین برد. چرا که این مقطع از تاریخ که با همه اعصار شرک و بت پرستی مصر متفاوت بود ، نباید مثل یک ننگ در دامن مصر باقی بماند. البته بعضی هم معتقد اند که سینوهه همان یوسف (ع) است. چون نمی توانسته اند همه آثار یوسف و یاد و نام او را از بین ببرند، با نام سینوهه او را به اسطوره تبدیل کرده اند. البته معلوم نیست این حکایت چقدر صحت داشته باشد. و اگر یوسف و سینوهه یکی نباشند معلوم نیست چرا نویسنده این رمان سینوهۀ اسطوره و این قهرمان خیالی را در عصر آخناتون یا همان آمن هوتپ چهارم آورده است.



مهدی: حس می کنم که بعض صحنه ها جز ارائه تصویر هیچ بیان داستانی یا سینمایی ندارند. فکر نمی کنید سریال کش دار است و می توانست جمع و جورتر پخش شود؟



سلحشور: هدف بنده قصه گویی نبوده ، کل داستان حضرت یوسف (ع) را می شد در ده یا دوازده قسمت بیان کرد. من سعی کرده ام با آوردن حکایات و حوادث حاشیه ای آیات ، داستان حضرت یوسف (ع) در قرآن را تفسیر کنم. البته این تفسیر خود ساخته و یافته های خودم نیست . قریب به اتفاق آنها در کتب عرفانی و تفاسیر موجود است. بنده با تغییر جزئی، آنها را برای تصویر مناسب کرده ام. در حقیقت تفسیر تصویری گفتن موجب طولانی شدن سریال شده. با اینهمه بنده اصلا ادعا ندارم که سریال یوسف پیامبر(ع) بهترین است ویا بهتر از این نمیشد آنرا ساخت.



بهروز: فکر نمی کنید همه مشکلات این سریال که در عین داشتن جذابیت ظاهری اولیه محتوای چندان تاثیر گذار و عمیقی ندارد از همه کاره بودن شما در این کار نشات میگیرد معمولا در همه کار های عظیم چندین نویسنده علاوه بر مشاوران مختلف همکاری می کنند تا کوچکتری ایرادی این همه هزینه را خدشه دار نکند ولی در این کار شما هم کارگردان هستند و هم تهیه کننده و هم نویسنده . از طرف دیگر شما تجربه چندان موفقی در کار های قبلی از جمله "مردان آنجلس و حضرت ایوب " نداشته اید و همچنان بر مدار شیر فهم کردن تماشاگر حرکت میکنید و همچنان از ایجاز خبری نیست



سلحشور: مطلب آقا بهروز خیلی کلی است. اولا که چهار سال صرف وقت ، برای تحقیق و نگارش زمانی است که برای هیچ فیلم و سریالی صرف نشده ، آنهم با داشتن یک مشاور فیلمنامه نویسی( استاد منصور براهیمی) که مورد قبول همه اساتید این رشته است و سه نفر مشاور دکترای علوم قرآنی و استاد دانشگاه و سه نفر محقق و پنج نفر فیلمنامه نویس به عنوان شورای نقد و بررسی و نزدیک به شش بار بازنویسی و مطالعه نزدیک به یکصد جلد کتاب . گمان نمی کنید این وقت و نیرو برای نگارش یک اثر کافی است؟

در مورد تهیه کنندگی : یوسف تنها سریالی است که با کمترین بودجه و کوتاهترین زمان و بیشترین نظم و پرداخت حقوق همه افراد گروه در رأس موعد مقرر و بدون کوچکترین تنش و بالاترین روحیه و آرامش ساخته شد. اگر این از آثار موفقیت تهیه کنندگی نیست ، شما آنرا چه تعبیر می کنید؟

از نظر کارگردانی هم بنده به عکس کارگردانان دیگر ، کارگردان توانمند و با تجربه ای چون آقای شورجه را در کنار خود داشتم که اثری با کیفیت ارائه دهم. صرف اینکه چند کاره بوده ام اشکال نیست . اگر اثری ناموفق و ضعیف ارائه شود عیب است. که ظاهرا به لطف خداوند این اثر مورد استقبال مردم و عالمان دین قرار گرفته و در مورد اصحاب کهف و ایوب پیامبر : ایوب را ادعایی ندارم ، آن اثر یک تله تئاتر بود و قضاوت سریال و فیلم در مورد آن مقایسه به جایی نیست. و اصحاب کهف با همه ضعف هایش مورد قبول همه مردم دنیا قرار گرفته اما شما چگونه آنرا اصلا قبول ندارید؟!!

پیشنهاد می کنم نظر "یک خانواده ایرانی مقیم خارج" در همین سایت را بخوانید.



ناشناس: 1.در تیتراژ پایانی، در قسمت مشاوران مذهبی نام حبیب الله عسگر اولادی به چشمم خورد! نفرات دیگر را هم نمی شناختم. آیا بهتر نبود از چند کارشناس مذهبی قوی استفاده می کردید تا این همه ضعف محتوایی نداشته باشید؟ مثلا در قضیه ایناروس، یک بار از او می شنویم که شیطان از یاد او برده و در جای دیگر از یوسف می شنویم که این کار پروردگار بوده!  2. چرا باید بازیگر نقش یوسف (ع) از خدمت سربازی معاف شود؟ این نهایت بی عدالتی است. مگر چه گلی به سر نظام زده است که معاف می شود؟ کاری انجام داده و حقوق گرفته. 3.گریم های بازیگران زن سریال، بدون تعارف، محرک است. من به شخصه شرم دارم بعضی از صحنه ها را همراه خانواده تماشا کنم. 4.سریال کاملا تئاتر گونه است. دیالوگ های طولانی، دکورهای تئاتری و... همه موید این ادعا هستند. 5.بی حرمتی آقای سلحشور به منتقدین سریال از جمله شیخ حسین انصاریان واقعا جای تاسف دارد. 6. آقای ضرغامی متاسفم. سریال 40 سرباز و سریال یوسف پیامبر دو لکه ننگ بر دامن صدا و سیمای شماست. خاطره خوب سریال های فوق العاده امام علی و امام رضا و ... هنوز در ذهن ماست. متاسفم. خراب کردید برادر....



سلحشور: پاسختان را نمی دهم چون نام خود را ذکر نکردید. فقط خواهش می کنم نظر "یک خانواده ایرانی مقیم خارج" را در بین همین نظرات بخوانید و نظرات مردم کوچه و بازار را جویا شوید البته اگر از نظرات مثبت مردم ناراحت نمی شوید. در ضمن اگر کلمات اهانت آمیز بیشتری هم بلد هستید می توانید نثار کنید ، بنده



سعيد:‌ سلام . طبق تفسير شريف الميزان مرجع ضمير "ه" در "فانسه الشيطان ذكر ربه" حضرت يوسف (ع) نيست بلكه شرابدار شاه است چرا كه در اين سوره يوسف عليه السلام از" عبادنا المخلصين "معرفي ميشود و طبق آيه معروف " لاغوينهم اجمعين، الا عبادك منهم المخلصين"شيطان به بندگان مخلص خدا راه ندارد. اما در اين سريال اينگونه نمايش داده نشد.خواهش ميكنم توضيح دهيد.

البته از زحمات طاقت فرساي شما در خلق اين اثر فاخر و تاريخي تشكر فراوان دارم و اميدوارم طرح اشكالات اين چنيني را كه بيشتر به مشاوران مذهبي سريال بر مي گردد نشانه قدر ناشناسي بينندگان تلقي نفرماييد.خدا قوت. يا علي...



سلحشور: ما هم گفته ایم شیطان از یاد شراب دار برد نه از یاد یوسف. شیطان از یار شرابدار برد که او از یوسف نزد فرمانروا یاد کند و زمینه نجات یوسف را فراهم کند . مگر اینکه سریال را ندیده یا این قسمت هایش را ندیده باشید.





 
 
سوال 1 - امیر
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۳:۴۳
در کل سریال خوبی است ولی برخی ضعف ها هستند که به کار لطمه زدند. مثلا بازیگر نقش فرعون لحجه ی اصفهانی اش در سریال مشهود است یا بعضی از دیالوگ ها با هم تناسب ندارند. آیا بهتر نبود با گذاشتن وقت و دقت بیشتر این نقاط ضعف را تکمیل میکردید؟ یا اصلا خودتان این ضعف ها را متوجه نشدید؟ (95759)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۰۵:۵۴
بخشی از این قضاوت که آقای جهانبخش سلطانی اصفهانی صحبت می کند به سابقه ذهنی تماشاگر بر می گردد. در حالیکه آقای سلطانی در این سریال به خوبی از عهده نقش برآمده و لهجه ای هم ندارد. در مورد تناسب دیالوگ ها و صرف وقت بیشتر باید عرض کنم ؛ چهار سال برای نگارش این سنا ریو وقت صرف شده و چنین زمانی برای هیچ سریالی تا کنون گذاشته نشده ولی با اینهمه بنده نیز معتقدم اگر وقت بیشتری صرف می شد دیالوگ ها بهتر هم می شد. (96035)
 
سوال 2 - جواد
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۳:۵۹
با تشكر از شما آقاي سلحشور
به نظر من صحنه دست بريدن زنها در ضيافت مهماني نسبت به بقيه كار ضعيف كارگرداني شده بود . و چندان به دل نچسبيد . مثلا زليخا نيازي نبود اعلام كنه كه شروع كنيد به پوست كندن به نظر من اگر همزمان با ورود يوسف زنها بدون جمله دستوري مصنوعي زليخا در حال ميوه پوست كندن بودن بيشتر به دل مي چسبيد. نظر شما چيست؟ البته اين يك نقد هست و نافي زحمات خوب و قابل تقدير شما نيست. (95762)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۰۷:۱۰
انتقاد شما وارد است . می شد بدون اعلام ، زنان به پوست کندن مشغول شوند و با اشاره زلیخا ، یوسف وارد شود و زنان نا غافل متوجه او شوند. اما در مورد کارگردانی این صحنه و تفاوت آن با دیگر سکانس ها خیلی با شما هم عقیده نیستم. (96036)
 
سوال 3 - محمد-35 ساله
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۴:۰۹
سلام جناب سلحشور عزیز. . . .
چرا خودتان را جهت زمینی کردن حضرت یوسف (ع) محق دانسته و اقدام به ساختن چنین سریالی مبادرت نمودید ؟
اصلا\" مگر کارفرهنگی کردن فقط فیلم و سریال ساختن است ؟
هرچند یادم آمد که هیچ تریبونی رساتر از تلویزیون دولتی نیست . . . .
من برای شخصیت شما احترام زیادی قائل هستم. . .
لطفا\"بفرمایید که هزینه سریال چقدر شد؟ (95765)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۰۹:۰۴
مگر حضرت یوسف (ع) زمینی نیست؟ که ما آنرا زمینی کرده باشیم؟ قبل از ما هم در آثار سینمای غرب و هم در تعزیه های خودمان به معصومین پرداخته اند و آنها را از آسمان ( به قول شما ) به زمین آورده اند.
سوال دوم شما: ظاهراً از کاربرد و تأثیر گذاری فیلم و سریال در دنیای امروز غافل هستید و نمیدانید بینندگان یک سریال در طول یک سال برابر با تبلیغ چند سال همه علمای حوزه علمیه است. کار فرهنگی در ابعاد و اشکال دیگر هم می توان انجام داد ولی هیچ یک به اندازه فیلم و سریال تأثیر و وسعت ندارد، که خود شما هم به آن اعتراف کرده اید. سوال در مورد بودجه سریال: آنچه تلویزیون داده شش میلیارد و چهارصد میلیون است و کمکهای مردمی و نهادها ششصد میلیون ، که جمعاً هفت میلیارد تومان می باشد که برابر با یک فیلم سینمایی در حال حاضر و یک چهارم بودجه سریالهای در حال ساخت می باشد. (96037)
 
سوال 4 - علی زاده
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۴:۱۷
من لم یشکر المخلوق ، لم یشکر الخالق . جناب آقای سلحشور قلمم از ابراز خوشنودی وشعف برای کار بسیار زیبای شما (سریال حضرت یوسف ) عاجز است . خداوند به شما وهمه عزیزان همکارتان که توانستند به بهترین وجه بر اساس آیات شریف قرآن ، پیام پاکدامنی وتوکل و برنامه ریزی و.... را به مردم شریفمان منتقل کنند ، اجر وپاداش شایسته عطا فرماید . (95766)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۰:۰۰
خداوند از شما هم راضی باشد . سریال حضرت یوسف (ع) هر چه حسن دارد از قرآن و هرچه عیب دارد از حقیر است. (96038)
 
سوال 5 - محمد
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۴:۲۶
سلام خدمت آقای سلحشور، بنده در جایی دیدم که گفته بود حضرت موسی یکی از مهندسان هرم سازی بوده و با توجه به اینکه حضرت موسی سالها پس از حضرت یوسف آمده بودند فلسفه وجود اهرام در فیلم شما را نمیفهمم، مگر اینکه آن منبع اشتباه بوده، آیا پاسخی برای این پرسش من دارید؟ هر چند که شکل اهرام در آن زمان بسیار زیباتر بوده.
از ساخته خوب شما تشکر میکنم (95772)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۱:۲۴
در مورد اهرام: حضرت موسی (ع) ظاهراً در معماری توانا بوده ، اما اهرام فقط در یک زمان واحد ساخته نشده . در چند دوره با فاصله های زیاد ساخته شده است. اولین اهرام نزدیک به پنج هزار سال قدمت دارند و حضرت موسی متعلق به دو هزار و هفتصد سال پیش است. (96540)
 
طاهره
۱۳۸۷-۱۲-۲۸ ۲۳:۰۹:۵۸
من مطالعه تاریخی ندارم.اما فکر نمیکنم اینکه حضرت موسی معمار اهرام باشند با عقل جور در بیاید.چون اهرام نماد شرک هستند و خدمت به فرعون (110130)
 
سوال 6 - سعيد
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۴:۳۵
با عرض سلام و خسته نباشيد آقاي سلحشور لطفا بفرماييد چرا در مورد حجاب زناني كه در سريال بازي مي كردند رعايت حجاب كامل اسلمي نشده است .(بور مثال گردن زنان پيدا است) (95773)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۲:۲۸
این سریال برای همه دنیا ساخته شده ، فقط برای مسلمانان نیست ، در آن عصر زنان مصر خیلی عریان‌تر از اینها بوده‌اند . ما خیلی سعی کردیم آنان را بپوشانیم ولی با اینهمه می شد حجاب را بهتر رعایت کرد و از این بابت پوزش می خواهم. (96542)
 
سوال 7 - میلاد
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۴:۴۳
نمی دانم آقای سلحشور فیلم را برای خودشان درست کرده یا برای مردم (آن هم با سرمایه رسانه ی ملی)
نمی شد فیلمنامه را قوی تر نوشت. آخر مگر پول نداشتید! وقت نداشتید. آقای میر باقری چقدر روی مختارنامه کار کرده. آیا فقط می خواهد یک فیلم بسازد و پولی بگیرد یا می خواهد یک اثر ماندگار بسازد؟
دیگر مگر کسی می آید دوباره فیلم حضرت یوسف (ع) بسازد؟ یک بار ساخته شد و تمام شد.
وقتی از فیلم شما گاف می گیرم فکر این را می کنم که همه وقتی کسی می گوید حضرت یوسف (ع) با این اثرتان چه چیزی در ذهنش تداعی می شود.
دوباره بیایید نظرسنجی بگیرید که بگویید آی فیلم ما چنان است و چنین. (95776)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۶:۰۹
در توانایی و استادی آقای میر باقری تردیدی نیست. اما در مورد زمان نگارش متن این سریال بیش از چهار سال تحقیق و نگارش برده است ، یعنی بیش از همه فیلمها و سریالهایی که تا کنون ساخته شده است. اگر چه با این ادعای من ، میدانم که از فردا صدها مدعی پیدا می شود که متن های خود را در طی هشت سال و ده سال نوشته اند! اما در مورد بودجه : بودجه یوسف یک چهارم بودجه سریالهای در حال ساخت و برابر با بودجه فیلمهای سینمایی، تاریخی در حال ساخت می باشد. اما اینکه آمار را ارائه ندهیم باید عرض کنم یک بام و دو هوا که نمی شود. آثار دیگران با معیار بیننده سنجیده شود و اثر بنده به نظر سنجی و آمار کاری نداشته باشد؟! بله آقا جان ، یوسف پربیننده ترین سریال تاریخ تلویزیون است و جزء آثار سکسی و هنری هم نیست. یک اثر قرآنی است ، چه شما از این کلمه خوشتان بیاید و چه نیاید. و علی رغم میل شما مردم این اثر قرآنی را دوست دارند و پیر و جوان ، عالم و عامی هم آنرا می بینند و به ایرادات شما هم وقعی نمی نهند. (96543)
 
سوال 8 - داریوش
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۴:۵۱
با سلام
سوال من از کارگردان محترم در مورد فیلم برداری این سریال هست.
با توجه به هزینه ای که صرف ساخت این سریال شده,بهتر نبود کیفیت فیلم برداری خیلی
بیشتر از اینا باشه؟
طراحی دکورها و صحنه قابل قبول هستن ولی چون فیلم برداری قوی نیست از کیفیت صحنه ها هم کم کرده. (95780)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۷:۰۶
فیلمبرداری این سریال توسط مرحوم شاد روان، رسول احدی فیلمبرداری شده که قبلاً سریالهای امام حسن و امام رضا (ع)، سرزمین مادری و چندین فیلم و سریال را فیلمبرداری کرده و از بهترین فیلمبرداران این مملکت بوده است و هزینه این سریال یک چهارم سریالهایی است که در حال حاضر در دست تهیه می باشد، سریالهایی که همزمان با یوسف آغاز شده اند و هنوز هم ادامه دارند. (96544)
 
سوال 9 - بيگي
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۵:۰۰
با سلام با وجود اينكه خيلي ها كل داستان را چه در قرآن يا كتب ديگر خوانده اند از معدود سريال هايي است كه با دانستن داستان مورد استقبال خوبي قرار گرفته .اما در بعضي قسمت ها زمان در نظر گرفته نشده است. مثلا زنجير هاي زندان كه چند بار زوم نشان داده شد(كه نبايد ميشد) جوش برق و فشار و نظم كارخانه اي در آن مشخص بود. ميشد تقريبا با همان قيمت توسط آهنگران قديمي كه هنوز هم هستند ساخته شود. يا گذشت 10 سال بر چهره بعضي از شخصيت هاي اكتيو نامحسوس است.در مجموع بر عكس بعضي سريال هاي تاريخي كه براي بيننده غير قابل تحمل بوده اند اين سريال طوري ساخته شده كه مخاطب را دنبال خود ميكشد.خسته نباشيد (95781)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۴:۲۸:۰۸
از زنجیرهای موجود استفاده شد تا از احداث یک کارگاه آهنگری و مخارج گزاف آن صرفه جویی شود. برای بنده اصل ، مفاهیم و ارزشهایی بود که باید به بیننده تفهیم و او را جذب می کرد، ایراد شما وارد و صحیح است. (96628)
 
سوال 10 - saber
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۰:۲۵:۰۹
هروقت اسم حضرت يوسف ( ع ) را مي شنيدم احساس خوبي پيدا مي كردم ولي با ساخت ضعيف اين سريال حالا با شنيدن نام يوسف ناخودآگاه اس ام اس هاي واقعاً خنده داري كه اين روزها رايج است به خاطرم مي آيد . اي كاش سفارش اين سريال را به هاليود مي دادند تا حداقل آنها سريال قوي مي ساختند. واقعا اين سريال مايه تاسف است . (95782)
 
بچه مشد
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۲۰:۳۰
جناب صابر عزيز-زحمت ساختن سريال فوق در هاليود قبلا كشيده شده.شما كه تمايل به ديدن زليخاي آنها داريد مي توانيد فيلمش را تهيه كنيد.اس ام اس ها را هم براي خودتان نگه داريد وبراي كسي ارسال نكنيد لطفا (95806)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۰:۱۴
به آقای صابر توصیه می کنم که ساکن آمریکا شوند و در آنجا همه چیز را از نوع هالیوودی آن ببیند. راه دیگری هم هست ، کشورمان را دربست هالیوودی کنیم تا ایشان خوشحال شوند. برادرم ، آقا صابر، مردم ایران عقیده شما را ندارند و مثل ایرانی های مسلمان از این سریال استقبال می کنند ، نه تنها ایرانی ها بلکه همه مسلمانان دنیا این اثر را با همه ضعف هایش نگاه می کنند و از آن لذت می برند. (96629)
 
داود
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۲۰:۰۰
با سلام
متاسفانه خیلی از کسایی که ایراد میگیرند از تحقیق و تلاش های منجر جمع آوری مطالب زیبا و آموزنده ای ساخت این فیلم بی خبرند. همه میگن ما داستان راشنیدیم ولی کسی به صحت شنیده های خود یقین ندارد. ساخت این فیلم دستمریزاد دارد .
جناب آقای سلحشور با این همه کمبود امکانات نسبت بازهم ناز شصتت. (95805)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۶:۲۲:۵۸
از شما برادر عزیز سپاسگزارم . بنده کاری نکرده ام جز بازنویسی و بازسازی یک داستان مذهبی و کپی برداری از تفاسیر و روایات معصومین. امیدوارم کلمات ارزشمند قرآن و اهل بیت را هدر نداده باشم . ما را از دعای خیر فراموش نفرمایید. (96648)
 
مريم مرادي
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۳۱:۴۷
با تشكر از جناب آقاي سلحشور
لطفا دوستان ايرادهاي بني اسرائيلي نگيريد سريالي با اين عظمت طبيعي است داراي ضعف هايي هم باشد.
چرا نقاط قوت سريال را بيان نمي كنيد واقعا سريال قابل قبولي است (95809)
 
سوال 11 - رضا
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۴۹:۰۶
واقعا جالب چرا یک خط در میان هنرپیشه های سریال پیر شده اند؟یهنی گریمور کم آوردید؟مثلا آن برده سیا داخل قصر اصلا پیر نمیشه یا اینکه گریم های افراد اینقدر ضعیف است؟بسیاری از هنر پیشه ها تنها گریمی که دارند کشیده شدن یک خط کنار چشم است حتی بسیاری از آنها با موهای حال حاشر خودشان هستند یعنی با مدل موی قرن21 بسیار سریال پر اشتباهی است اگر بخواهیم بشماریم خیلی ضعف دارد .وجالبتر از همه مشخص نیست این داستان حضرت یوسف است یا داستان عشق زلیخا نسبت به یوسف چرا از موضوع اصلی خودش خارج شده وبرای جذب بیننده وارد ....شده است؟ (95785)
 
ابراهيم
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۹:۲۷:۲۷
دوست عزيز انتقاد شما در زيمنه گريم بعضي ها وارد است ولي كلي گويي هايي مثل\" سریال پر اشتباهی است اگر بخواهیم بشماریم خیلی ضعف دارد\" پرهيز كنيد و اگر هم يك صفحه مطلب شد اشكالات رو بنويسيد چرا كه اگر مفيد باشه مسئولين سايت منتشر ميكنن
منا عشق زليخا به يوسف هم جزء داستان است همچنين در نظر داشته باشيد كه فيلم آقاي سلحشور يك داستان تاريخي است پس نبايد انتظار داشته باشيد كه هر جاش كه مورد پسند فردي نبود حذف بشه
يا علي (96254)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۱:۵۴
آقا رضای محترم؛ ما به بعضی اشکالات در گریم و حفظ راکوردها اذعان داریم ، اما نه آن مقدار که شما تأسف خوردید، تأسف شما به قدری عمیق بود که آدم را در شعور این مردم به تردید می اندازد. درست کردن موها و آرایش مصر مختص اشراف و درباریان بوده و مردم عادی نمی توانستند خیلی به خود بپردازند، آن زمان مردم مو داشتند ، امروز هم دارند. بعضی بلند و بعضی کوتاه، اگر موی کسی شبیه امروزی ها باشد ، خیلی عجیب نیست. از طرفی من اصرار داشتم یک جوان مستعد ،آقای ملکان وارد عرصه گریم حرفه ای شود ، از کار ایشان راضی هستم و تبعات آن را هم می پذیرم. اگر نمیدانید این داستان یوسف است یا زلیخا ، باید عرض کنم : خواهید دید که در هفده نسخه ای که زندگی یوسف (ع) ساخته شد، جز عشق یوسف و زلیخا هیچ ندارد که این برادر تا قسمت دهم که اصلاً زلیخایی نبوده ، ظاهراً ندیده و به عکس آقا رضا و بسیاری از مردم اعتراض دارند که چرا دوربین در تمام مدت به دنبال یوسف است و شخصیت زلیخا را و تحقیر کرده است. ما قسمت های داریم که اصلا زلیخایی در کار نیست ، در حالیکه دوربین لحظه ای یوسف را رها نمی کند. (96630)
 
سوال 12 - علی
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۱:۳۲
من همیشه وقتی به یک داستان تاریخی نگاه می کنم، فکر می کنم که چه چیزی را می خواهد به مخاطب منتقل کند؟ زندگی حضرت یوسف فراز و نشیب های زیادی داشته است و ده ها فراز تاریخی و عبرت در آن هست. قرآن کریم به ظرافت به همه پرداخته و به هر بخش، به اندازه و اعتبار آن اهمیت داده است. ولی فیلمی که شاهد آن هستیم، همه چیزش بر محور زلیخا و عشق زنان مصری است. در این شکی نیست که به این موضوع هم باید پرداخته شود ولی وقتی اینقدر روی این موضوع تکیه می شود، احساس ابتذال به آدم دست می دهد. سوال این است که از این همه صحنه سازی های اروتیک، چه نتیجه ای می خواهیم بگبریم؟ آیا می خواهیم ثابت کنیم حضرت یوسف پاکدامن بوده است؟ این که امری اثبات شده است. یا باید بگوییم که کار حضرت یوسف کار خیلی بزرگی بوده، ناخودآگاه این را پذیرفته ایم که این کار فقط از یوسف پیامبر و معصوم بر می آید و خیلی دور از انتظار نیست که مردان به هر پیشنهادی جواب مثبت بدهند. یا باید بگوییم که یوسف آنقدر زیبا بوده که میل زلیخا به او از هوس نبوده و چاره ای نداشته است.
به گمان من کارگردان هم خواسته یک فیلم اروتیک با جاذبه های جنسی بسازد که مخاطب را جذب کند و هم حرمت زلیخا را نگاه دارد تا در پایان داستان که حضرت یوسف او را به همسری انتخاب می کند، بیننده مشکلی پیدا نکند.
این تضاد، همان ضرافتی است که قرآن آن را به بهترین روش اعمال کرده ولی فیلمانه نویس و کارگردان نتوانسته اند آن را به خوبی پیاده کنند.
از طرفی دیگر فیلمی که در حداکثر حالت آن باید در سه تا چهار ساعت ساخته می شد، برای این که طولانی شود، پر شده است از خیالپردازی های مکرر یا اقتباس های مکرر از فیلم های هالیوودی و نسخه هی غربی داستان حضرت یوسف. (95786)
 
ابراهيم
۱۳۸۷-۰۹-۲۶ ۱۹:۳۲:۲۲
سلام
دوست عزيز به كار بردن كلمه\" اروتيك\"از جهل شما به معناي اين كلمه است و اگر متن شما به زبان انگليسي نوشته شده بود باعث مضحكه انگليسي زبانها ميشد
فيلم اروتيك به فيلمهايي گفته ميشود كه سراسر داستان مسائل سخيف جنسي با هدف برانگختن شهوت بيننده ساخته ميشود
اما در مورد آنچه شما خيال پردازي فرموديد بايد عرض كنم كه تمام داستان حضرت يوسف از تفاسير و روايات اقتباس شده و خالي از هرگونه خيال پردازيست اصولا در چنين فيلمهاي تاريخي كه متون آنها متقن و قويست خيال پردازي ممكن نيست
يا علي (96256)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۳:۱۲
علی آقا ، نظر علما و مراجع و روحانیت اینست که این کار به قول شما اروتیک نیست و سالم ترین نگاه به رابطه یوسف و زلیخا در این سریال شده است. بخشی از پاسخ سوال 11 به سوال شما هم مربوط می شود . گمان می کنم نظر شما هم بر این است اگر هالیوودی ها این سریال را بسازند سالم تر و مفید تر از ساخته ما خواهد شد! جمله آخرتان که اقتباس مکرر از فیلم های هالیوودی است ! نه برادرم ، یوسف به هیچ فیلم هالیوودی شبیه نیست . برای اینکه من نه تنها هیچ فیلمی از یوسف ندیده ام که اصلا من کمتر فیلمهای هالیوودی می بینم . آن اضافات را که شما دیدید اگر دقت کنید همه آنها در تاریخ و تفاسیر ما هست و همه آنها برای تفسیر آیات قرآن از طریق تصویر است، اگر خواستید صحت و سقم ادعای بنده را بدانید به سایت سیما فیلم ، مصاحبه با مراجع مراجعه کنید. شما منظورتان قصه گفتن است که ما قصه را در یک سینمایی سه ساعته گفته ایم ، نه در چهار ساعت ولی در سریال هدف قصه گویی نیست. (96631)
 
میثم
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۱:۴۶
با سلام
جناب اقای سلحشور به نظر من خیلی جالب و نزیک به داستان هست وپیام خود را میرساند با امید به اینکه دلهای روشن پیام خدا را حس کرده و از بت پرستی دست بردارند (95787)
 
سوال 13 - محمد جوشنی
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۲:۲۲
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب سلحشور
یه سوال داشتم آیا نیازی بوده که از اسامی همچون اخناتون ، نفر تی تی ، سینوهه ، هورم هب و ... استفاده کرد .
تمام اسامی انتخاب شده و حتی سرع آمن هوتپ چهارم (اخناتون) توی کتاب سینوهه موجود میباشد فکر میکنم شما علاوه بر اسامی ، قستمی از فیلم نامه را هم از کتاب سینوهه کپی کرده اید .
آیا به صدای بازیگر نقش یوسف توجه کرده اید؟
تمام اینها یکطرف همسترهای زندان هم یک طرف ، همستر ها از زندانی ها تمیز تر و سفید تر بودند .
با تشکر (95789)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۴:۱۵
محمد جوشنی: آقای جوشنی به نظر شما بهتر نبود به جای آخناتون نام میرزا حسینقلی خان را می گذاشتیم و به جای نفرتی تی گرد آفرید؟! اسامی انتخاب شده نه تنها در تنها کتابی که شما در عمرتان از مصر خوانده اید ، یعنی در کتاب سینوهه آمده که در صدها کتاب و مجموعه آثار تحقیقاتی مصر هم آمده. بله یکی از منابع من برای صحنه پردازی و پرداخت به مصر و فرهنگ و آداب و سنن آن کتاب سینوهه بوده . صدای بازیگر یوسف از نظر بعضی ها مناسب نیست و بعضی هم آنرا خوب میدانند. اما در مورد همستر: باید به شما تبریک گفت که از میان اینهمه آیه و روایت و حکایت و نکات ارزشمند که نزدیک به سی کشور مسلمان دنیا را به تحسین وا داشته شما به نکته بسیار مهم حیاتی اساسی و دقیق توجه کرده اید که موجودیت سریال را مورد تهدید قرار داده است. (96632)
 
سوال 14 - علی رضا
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۲:۳۲
چرا دیالوگ های مذهبی فیلم اینقدر سطحی و شعارگونه هست؟ (95794)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۶:۳۵:۴۸
بنده ادعایی در سنا ریو نویسی ندارم و با کمک دوستان نوشته ام . متأسفانه ما سناریست و دیالوگ نویس مذهبی قوی در جمهوری اسلامی نداریم . مجبور شدم خودم بنویسم ، امید است ضعف ما را ببخشید. (96651)
 
نقي مختاري
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۳:۲۶
سلام آقاي سلحشور از سريال خوبي که ساخته ايد سپاسگزارم اين سريال مطابق قران ساخته شده و جلوه هاي ويژه آن خوب بوده و براي من که بارها سوره يوسف را خوانده ام راضي کننده است و برخلاف کساني که فکر مي کنند سريال بايد مطابق ميل شما ساخته مي شد بايد بگم که شما هرچه در قران و يا روايات آمده روايت کرده ايد و اين نشانه امانتداري است . ديالوگهايش هم خوب است هرچند در برخي موارد مي توانست بهتر باشد و از افراد اديب هم در اين زمينه کمک گرفته مي شد . نمي خواهم بگويم ايرادي ندارد ولي در کل خوب ساخته شده . حرفهائي هم که زده مي شود جدي نگيريد و درعين حال به نقدها براي کارهاي بعديتان توجه کنيد . من برخي حرفهائي که درباره اين سريال زده مي شود نمي پسندم و احساس مي کنم برخيها بي انصافي مي کنند . چند جاي سريال را بسيار خوب پسنديدم يکي ماجراي باز شدن 7 در دومي مجلسي که زنان دستهايشان را بريدند سومي نحوه اعدام هاپوپيس و تصويربرداريهائي که از زواياي مختلف گرفته شده بود . در ضمن نيکوکار بودن يوسف هم خوب پرداخته شده است چون در جاهاي مختلف سوره يوسف محسن بودن يوسف تاکيد شده و اين کار خوب پرداخته شده است . همه فکر مي کنند ساختن چنين سريال عظيمي آسان است و من سختي کار شما را درک مي کنم . موفق باشيد (95796)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۶:۲۳:۵۶
آقای نقی مختاری از اظهار محبت شما کمال سپاس و تشکر را دارم ، دعا کنید که خداوند توفیق خدمتگزاری به خود و بندگانش را عنایت فرماید. (96650)
 
سوال 14 - رسول
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۳:۴۵
چهره خود مصطفی زمانی واقعا بهتر و دلپسند تر بود چرا با گریم او را برای این نقش زشت تر کردید ؟
یوسف باید در نهایت وجاهت باشد مطابق آیات قرآن . (95797)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۵:۳۰
آقا رسول شما را ارجاع میدهم به مطالبی که آقای نقی مختاری در بالا نوشته اند. یکصد و هشتاد درجه با شما در تضاد هستند. (96633)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۴:۱۱
khili ali ast daste kargardan va baghye dard nakonad (95814)
 
سوال 15 - حسین
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۵:۴۶
میلیونها تومان پول و سالها وقت صرف شد تا اثری به نمایش در آید که تاثیرگذار نیست. داستان حضرت یوسف و به نوعی خود این پیامبر در این اثر سخیف لوث شد. بار نمایشی سریال به شدت کم است. صحنه های تاثیرگذار داستان که باید نقل محافل می شد و مو بر تن انسان سیخ می کرد به جک و طنز در افواه مبدل شد.
به یاد سریال حضرت علی ع افتادم که در بعضی از صحنه ها از جمله حمله آن حضرت به سوی عمر و عاص و یا حرکت آن حضرت به سوی مسجد کوفه و ... ترس و وحشت بر بیننده مستولی می شد. اگر از ابهت علی ع چیزهایی شنیده بودم در سریال امام علی که امکان نمایش چهره آن حضرت هم نبود من به عینه این ابهت را دیدم. اما در سریال حضرت یوسف چی؟ دریغ از یک فریم تاثیرگذار.
تاثیر این سریال حتی به اندازه سریال های مناسبتی تلویزیون در ماه رمضان نبود. صحنه های عبادت و تضرع بعضی از بازیگران سریالهای به اصطلاح ماورایی ماه رمضان بسی واقعی تر و تاثیرگذارتر از راز و نیاز حضرت یوسف بود.
آقای سلحشور شما با اعتقادات ما چه کردید؟ آیا صحنه دست بریدن زنان را از آن چه که شما به تصویر در آوردید مسخره تر و کمیک تر می توان تصور کرد؟ (95801)
 
سوال 16 - حميدرضا
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۶:۱۸
سلام. يا سطح توقع من بعد از سريال امام علي بالا رفته يا ساخت سريالها بدون مطالعات تاريخي و فرهنگي باب شده. در هر صورت اگر هدف فقط خرج شدن بودجه و پر شدن آنتن باشه دست عوامل درد نكنه سريال تئاتر خوبي ساختن. اما اگه هدف طرح موضوع در قالب هنر باشه نميدونم چه بايد گفت؟ (95802)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۶:۴۳
آقای حمید رضا شما را هم ارجاع می دهم به مطالب آقای نقی مختاری . ضمناً شاید بد نباشد بدانید سریال یوسف پیامبر(ع) به اندازه دو عدد فیلم سینمایی به نامهای سلیمان و رستاخیز و یک چهارم سریالهای در دست ساخت بودجه مصرف کرده. شما بهتر است اگر برای بیت المال ناراحت هستید به این آثار ایراد بگیرید. (96635)
 
يلدا
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۸:۵۷:۰۰
دوست عزيز، شايد فيلم نقاط ضعفي داشته باشد اما كوبيدن كل سريال با گفتن مايه تاسف است كلي گويي است. چه خوب است هنگام نقد خوبي ‌ها و بدي ها كنار هم گفته شود. (95815)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۶:۲۲:۰۱
خانم مریم مرادی و ناشناس و خانم یلدا از همه شما کمال سپاس و تشکر را دارم و امیدوارم از این پس نیز آثاری بسازم که هم قلب امام زمان را شاد کند و هم شما مردم را. (96647)
 
بچه مشد
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۰۹:۰۵:۱۵
سلام.خسته نباشيد.به انتقادهاي تخريبي وقعي ننهيد وبا پشتكار ودلگرمي بيشتر كارتان را ادامه دهيد.ساخت فيلم وسريال هائي از اين دست براي جوانان بسيار آموزنده است.خدا جزاي خير به شما عنايت فرمايد. (95803)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۶:۲۳:۲۸
برادر ارجمند از اظهار لطف شما بی نهایت سپاسگزارم و امیدوارم لایق این محبت ها و دعای خیر شما باشم. (96649)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۱۳:۴۰:۴۶
برخي دوستان در مورد قوي بودن سريال امام علي و ضعيف بودن سريال يوسف نوشتند.
به نظر من سريال يوسف از پرداختن به موضوع اصلي بسيار بسيار سر تر از سريال امام علي است.
كار آقاي سلحشور نسبت به تمامي سريالهاي از اين قبيل مناسب تر است (البته سريال امام رضا هم بسيار عالي بود)
واقعا دستتان درد نكند و انتقاد يكطرفه برخي افراد كه يك وجهي نگاه ميكنند مكدر نشويد.
به اميد ساخته هاي بعدي شما (95871)
 
گلی
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۱۵:۳۳:۵۷
سلام
به نظر من در انتخاب بعضی کلمات دقت کافی نشده بود.مثلاً در قسمتی از سریال، نگهبان زندان چند بار از کلمه انگلیسی و تازه ایجاد شدۀ \"سلول\" استفاده می کرد.
گریم چهرۀ بازیگران به خصوص چشم های آنان نیز چندان دلچسب نبود.
اما در کل تجربه جدید و نسبتاً موقفی بود.خسته نباشید. (95887)
 
سوال 18 - علي هراتي
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۱۰:۲۶
چرا از چهره‌هایي مثل گلزار و مهناز افشار استفاده نكرديد؟ آيا در سينماي ما فساد هست؟ آيا در اين فيلم مفسده‌اي بوده است موردي بوده است؟
تا چه اندازه به توانائيهاي آقای مدرس اعتاد داريد ايشان مجري خوبي هست (95829)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۱:۰۴
آقای هراتی عزیز: بنده اعتقادی به چهره های مشهور ندارم . بنده به هنرمند خوب و بد معتقدم که آقای گلزار و مهناز افشار در تعریف بنده نمی گنجند. در سینما فساد هست و این بر هیچ کس پوشیده نیست و کسی هم منکر نیست. (96998)
 
سوال 19 - فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۱۲:۴۶
با سلام،
سوال: شخصیتی مثل امام خمینی (ره) یک شخصیت غیر معصوم است، و تا جایی که من میدانم از نظر رتبه پیش خدا پایین تر از پیامبرانی چون یعقوب (ع) و یوسف (ع) است، اما من هرچه این دو شخصیت سریال رو نگاه میکنم، انگشت کوچیکه امام خمینی هم نمیشن. به عبارت کلی تر، این دو شخصیت شما رو در ذهنم با شخصیت این دو پیامبر جایگزین نمیکنم، چون سطحشون خیلی پایین تر از ذهنیات من است. شاید بگویید که خوب به هر حال هر بازیگری که بگذاریم همین اتفاق می افتد، به عنوان نمونه من شخصیت مالک اشتر سریال امام علی را مثال میزنم که بشدت بزرگی اون شخصیت رو نشان داد و به راحتی جایگزین ذهنیت خیلی از مردم شده است. در این مورد چه دفاعی دارید؟ (البته به نظرم بازیگر نقش یوسف از نظر چهره و صدا خوب است، اما نه به عنوان پیامبر) (95830)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۳:۲۱
فاطمه خانم ، اولا علمای امت ما طبق روایات ائمه از انبیای بنی اسرائیل بالاتر و یا مساوی هستند نه پایین تر، پس امام خمینی از انبیای بنی اسرائیل حتی از موسی و عیسی بالاتر است. میتوانید از علما سوال کنید. ثانیاً نظر مردم و بزرگان دین در مورد این دو پیامبر اینگونه که شما می گویید نیست، بسیاری از افراد به خاطر شخصیت حضرت یوسف (ع) و یعقوب(ع) تصمیم به اصلاح راه و اعتقاد خود گرفته اند. البته نظر شخصی شما هم محترم است ، بعضی ها ، بعضی از نقشها و بازیگران را می پسندند و بعضی نمی پسندند، این نظر شما عمومیت ندارد. ضمناً به جواب فاطمه خانم دقت بفرمایید. (97000)
 
سوال 20 - فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۱۵:۲۶
سوال: چرا دیالوگهای سریال اینقدر ضعیف و امروزی هستند. ضعیف از این نظر که هیچ جذابیتی ندارند، بعلاوه با قرآن هماهنگ نشده اند. یعنی اینکه قسمتهایی از دیالوگها که مستقیما از قرآن برداشت شده اند، از نظر ادبی با سایر دیالوگها همخوانی ندارند. این باعث میشود که احساس چندپارگی در سریال شود. به علاوه اگر به سریالی مثل میوه ممنوعه نگاه کنیم، آنقدر دیالوگهای شخصیتها جذاب بود که انسان را سر ذوق می آورد و پیام را به زیباترین شکل ممکن میرساند. بهتر بود شما به مانند این سریال از یک نویسنده دیالوگ به طور اختصاصی استفاده میکردید. از طرف دیگر دیالوگها امروزی هستند، یعنی اینکه اصلا احساس نمیشود که سریال مربوط به اونهمه سال پیش است. (95831)
 
محمد
۱۳۸۷-۰۹-۳۰ ۱۶:۵۴:۴۱
سلام
فاطمه خانوم :
بزرگي حضرت امام از حضرت يوسف ناشي كه به اعتراف خودتون در ذهنتون و ذهن خيليهاي ديگر تداعي ميشه از ضعف اين فيلم نيست بلكه به علت معاصر بودن اين شخصيت عظيم و بزرگي حركتشون و نگاه بسياري از خبرگزاري هاي و شخصيت هاي بزرگ به ايشان، كتابها فيلمهاي مستند شعر داستان و... بسياري ساخته شده و البته باز هم به شخصيت ايشون خوب پرداخته نشده به طوريكه تازه دو مستند روح الله شبكه المنار و روح الله صدا و سيما در چند سال اخير تونستند بخشي از اين نقص رو رفع كنند
اما در مورد داستانها و مطالب قرآني كم كاري شده به طوريكه هنگام ساخت اين مجموعه ها اين تداعي ها به ذهن افراد مياد نبايد توقع داشت كه آقاي سلحشور اين كم كاري مارو در يك فيلم جبران كنه بلكه داستان نويسها شعراء و.... بايد در تمام اين نقيصه ها كمك كنند
يا علي (96536)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۴:۰۴
دیالوگ هایی که شما را جذب نکرده بسیاری از مردم و علما و بزرگان را جذب کرده است. نظر شما مطلق نیست ، اما من هم عقیده دارم که دیالوگ ها می توانست بهتر از این هم بشود، البته اگر نویسنده اسلامی داشته باشیم. (97001)
 
سوال 21 - فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۱۷:۴۹
سوال: به نظر شما خوب بودن یوسف بیش از اینکه واقعی باشد، مصنوعی و در قالب حرف نیست؟ به علاوه اینکه در سریال هر قسمت بارها و بارها کسانی که او را میشناسند میگویند چقدر این یوسف خوب است. با وجودی که تلاش شده با نشان دادن کمکهای یوسف به زندانیان و مهربانی او این موضوع تصویر شود، اما من به عنوان یک تماشاگر احساس میکنم که کارگردان میخواهد به زور به من بقبولاند که چقدر یوسف خوب است، چون میزان و اهمیت کمکهای تصویر شده یوسف بسیار کمتر از میزان تعریفی است که اطرافیان از او میکنند. به علاوه هیچ چیزی از چگونگی خوب شدن یوسف در جایی نیامده. مثلا وقتی بچه بود همین طوری به شکل مادرزاد همه برادرهاش رو دوست داشت. این برای من قابل قبول نیست، انگار که جبری برای معصومیت دارد. کلا مهمتر از اینکه خوب بودن یک نفر رو نشون بدیم، اینه که چطور خوب شدن و به این مرحله رسیدنش رو نشون بدیم. (95834)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۴:۴۵
ظاهراً شما به عکس مردم این مملکت در این سریال هیچ چیز ارزشمندی نمی بینید!
نه دیالوگ ها خوبند، نه شخصیت حضرت یوسف و یعقوب(ع) و نه خوب بودن این پیامبران به دل شما می نشیند و نه فراموشی ساقی معقول است. با این حساب هر جوابی هم بدهم شما حکم خود را از قبل داده اید و پاسخ بنده را نمی پذیرید! (97002)
 
سوال 22 - فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۱۸:۰۷
سوال: در مورد همان آیه مورد دعوا که در آن یوسف از ساقی شاه کمک میخواهد تا او را نزد فرمانروا یاد کند، شما بر اساس تفسیر نمونه عمل کردید و فرمودید که المیزان هم همین نظر را دارد. اما من به المیزان مراجعه کردم، علامه اعتقادی به ترک اولای یوسف ندارند، و میگویند که این کار حضرت هیج ایرادی ندارد و اتفاقا کار درستی هم بوده. (95836)
 
سوال 23 - فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۱۹:۴۹
سوال: با دیدن سریال احساس میکنم که خدا در آن روزگار دائما به طور مستقیم با مردم در ارتباط بوده و حالا کلا ما را فراموش کرده. مثلا دائما بر یوسف فرشته نازل میشود و به او امر و نهی میکند، این که یک فرشته بیاید و به یوسفی که مقامش از فرشته بالاتر است بگوید این کار درست است و این نیست (مثل ماجرای یوسف و درخواست زلیخا) به نظر درست نمی آید. به عبارت دیگر، با دیدن سریال شما گاهی فکر میکنم اگر من هم جای یوسف بودم و دائم بر من فرشته نازل میشد من هم حتما به همین جایگاه میرسیدم!
در ضمن مثلا اینکه شیطان از یاد ساقی برد که یوسف را یاد کند، این را خیلی طبیعی هم میشد تصویر کرد، لازم نبود که حتما هی ساقی فکر کند و هی یادش نیاید، انگار که هیچ نقشی در این اشتباه نداشته. ببینید، شیطان آنقدر توانا نیست که انسان با اراده نتواند بر او غلبه کند، پس اینکه ساقی بخواهد یادش بیاید اما نتواند از نظر معارف دینی صحیح نیست و بیشتر شبیه به اعتقاد مسیحیان است که شیطان را تواناتر از انسان میدانند. به عبارت دیگر بهتر بود که اینگونه نشان داده میشد که طرف آنقدر مشغول کارش شد که به سادگی فراموش کرد، همان کاری که خیلیها الان هم میکنند و شیطان با غافل کردن دلشان باعث فراموشی میشود نه اینکه نگذارد حافظه شان کار کند! (95840)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۶:۳۷
در جواب سوال 23 فاطمه خانم
آیا شیطان یک نیروی مستقل است یا ابزاری در دست خداوند؟
ثانیا آیا تفسیر المیزان یعنی همه تفاسیر؟ به جز علامه طباطبایی که سریال حضرت یوسف (ع) برمبنای آن ساخته شده و تنها در این مورد با نظر علامه متفاوت است ، تقریبا قریب به اتفاق مفسرین معتقد اند که یوسف مرتکب ترک اولا شده . کاملا معلوم است فقط تفسیر المیزان را خوانده اید. برای اطمینان شما را به تفسیر مجمع البیان ، تفسیر نمونه ، تفسیر روان جاوید و تفسیر راهنمای آقای رفسنجانی ارجاع میدهم. (97016)
 
سوال 24
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۲۰:۱۲
سلام آقای سلحشور من فقط میخوام ارتباط فیلم شمارو با کتاب سینوهه بدونم واقعا شما چطور این دوتارو به هم ربط دادید اگه کسی ارتباط اینارو میدنه به من خبر بده. (95841)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۵:۵۸
یکی از منابع تحقیقی ام سینوهه بوده و بعضی از مسائل مصر به معابد را از ایشان الهام گرفته ام. و خود سینوهه حکیم هم عصر حضرت یوسف (ع) و آمن هوتپ چهارم بوده ، ربطی دیگر ندارد. (97005)
 
سوال 25 - رضا
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۲۱:۰۲
لطفا آقای سلحشور میشه لطف کنید خوبیهای سریال ساخت خودتان را نام ببرید؟
فیلمبرداری قوی؟گریم؟دیالوگ؟فیلمنامه؟داستان؟باری باریگران؟طراحی صحنه؟نمی دونم چرا هر موقع سریال رو میبینم یاد تاترهای بچه ها که داخل مدرسه بازی میکنند می افتم!واقعا محشر کارتون میگم 1 فیلم سینمایی ازش جدا کنید برای مسابقه اسکار بفرستید.جالبه میگید استقبال خوبی شده از سریال مخاطب جذب کرده چه مخاطبی؟پیرزن وپیرمردهای بالای 60سال؟واقعا میدونید چقدر در بین قشر جوان جامعه استقبال شده؟ (95845)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۶:۳۵
علی رغم میل و نگرش شما ، باید عرض کنم این سریال همه محسناتی را که حضرتعالی فرمودید دارد، دلیل آنهم اقشار گوناگون از علما و بزرگان حوزه تا اساتید و دانشجویان دانشگاه ها ، مردم عالم و عامی ، بزرگ و کوچک همه به لطف خداوند این اثر را پسندیده و با اشتیاق دنبال می کنند. من به جای شما بودم در نگرش خود شک می کردم. شاید چشم دلتان را می بندید و می نگرید. طبیعی است که هیچ یک از مواردی را که ذکر کردید نه می بینید و نه می شنوید. ضمناً شما راست می گویید ، این سریال خیلی از ابعادش شبیه آن چه شما به آن عادت کرده اید و تا کنون دیده اید نیست. شما باید قرآن و روایت بدانید، به اسلام و قرآن آگاهی داشته باشید تا این اثر را درک کنید. از گفته هایتان بر می آید که شما تفاوت تئاتر و فیلم را هم نمیدانید، چه برسد به تفاوت کلام خلق با خالق . (97006)
 
سوال 17- سهراب
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۰:۲۷:۵۲
من يك سوال داشتم و فكر مي كنم كه منشا اين سوال ريشه در ذات و نسل و نوع تفكر نسل شما دارد. و آن همين سياه و سفيد ديدن همه چيز است.آدمهاي داستان يوسف كه شما به تصوير كشيده ايد ، يا سياه هستند و يا سفيد.يا خوب هستند و يا بد.اگر بخواهيم اين طبقه بندي را در آدمها داشته باشيم به اين شكل است:
خوبها : حضرت يوسف ، پوتيفار ، آمن هوتپ سوم و چهارم ، تمامي زندانيان و زندانبانان (منهاي يم نفر) وبرادران يوسف و.....
بدها : كاهنان ، آن يك نفر زنداني ، زليخا
و متاسفانه اين وسط هيچ كس خاكستري نيست.بواقع بيننده نمي پرسد كه اين همه آدم خوب چرا زنداني هستند.و چرا اين پادشاهان همه اينقدر خوب هستند و اين كاهنان چرا اينقدر همه بد هستند.
من فكر ميكنم اين مشكل طبقه بندي همه چيز به خوب و بد ، سياه و سفيد ، صفر و صد ، كه بنوعي خودش را در يك اثر تاريخي ساخت شما نشان داده است ، حقيقت تفكر نسل شماست.واقعا شما خودتان به اين نكته در سريال دقت كرده ايد و اساسا اين تحليل را قبول داريد؟ (95822)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۳ ۲۳:۵۸:۳۶
جناب سهراب خان عزیز: یا بنده معنی سفید و سیاه را درک نمی کنم یا شما. پوتیفاری که حق را زیر پا می گذارد و یوسف را زندانی می کند و یا دستور اعدام آپوپ هیس را میدهد سفید است؟! آمن هوتپ مشروب خوار که فقط از خوب بودن ، مخالفتش با ارباب معابد را دارد، سفید است؟!
زلیخا که آن همه توطئه برای یوسف می کند و او را زندانی می کند ، سفید است؟!
زنهای حضرت یعقوب (ع) که آن همه بر علیه یوسف توطئه می کنند و بعداً پشیمان می شوند سفید اند یا سیاه؟! زندانیان خلاف کار زاویرا که با کمک یوسف اصلاح می شوند همه سفیداند؟! آن زندانیانی که بت پرست بودند و ظالم بودند و می خواستند به فرمانروا زهر بدهند و در زندان اصلاح شده تغییر مسیردادند ، اینان سفیداند یا سیاه؟
این سریال پراز آدم های خاکستری است و شما همه را سفید و سیاه می بینید؟! (96997)
 
سوال 26 - فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۳:۵۸:۱۰
انتقاد از شما : جناب آقای سلحشور، لطفا دست از توهم توطئه بردارید، چرا شما هم به مانند برخی از مسئولین وارد این جوی شده اید که در آن، هرکس که از شما انتقاد میکند طوری به او جواب میدهید که انگار بی دین است و قصد تخریب شما را دارد؟ من یک دانشجو هستم و دغدغه ای جز انتقال درست مفاهیم به مردم ندارم، انتقاداتم هم از سر دلسوزی است، اصلا با شما هم پدر کشتگی ندارم. لطفا کمی سعه صدر داشته باشید و اینقدر هر انتقادی را با تخریب یکی ندانید. شما باید از این انتقادات استقبال کنید. امام علی همیشه میفرمایند که نزدیکترین کسانت را از منتقدترینها انتخاب کن، و از متملقان و چاپلوسان دوری کن. (95848)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۸:۴۳
به فاطمه خانم توصیه می کنم عینک خود را عوض کنند. منفی بافی و عیب جویی به من کمکی نمی کند. منصفانه نگاه کردن است که می تواند مرا به محاسن و معایب کارم واقف کرده ، موجب حفظ محسنات و رفع نواقص خواهد شد. (97007)
 
سوال 27 - سیمین
۱۳۸۷-۰۹-۲۴ ۲۳:۵۸:۲۴
باتشکر اقایسلحشور میخواستم بپرسم ساخت این فیلم چندسال طول کشیده است ومحل فیلمبرداری بیشتر درچه جاهایی ازایران بوده است (95849)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۰:۳۲
با تشکر از سیمین خانم ؛ این سریال 4 سال تحقیق و نگارش و دو سال و نه ماه فیلمبرداری داشته و در شهرک سینمایی دفاع مقدس جاده قم و فرهنگسرای خاوران فیلمبرداری شده است. (97008)
 
mehdi
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۰۰:۱۵:۴۷
ازتون ممنونم آقای سلحشور.قسمت های اول یه کم کشدار بود ولی الان عالیه . امیدوارم این نظرو بخونید . امیدوارم همه بدون قرض نظر بدن . من واقعا یوسف را دوس دارم امیدوارم بتونم مثل اون باشم (95898)
 
خانواده ی ایرانی مقیم سویس
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۰۰:۱۷:۲۱
با سلام...............

سریال خوبی است...ایشان زحمت کشیده اند.............

نمونه هالیوودی آن با تصاویری بسیار بد بوده است...........

قدر اقای سلحشور وهنرمندان را بدانید....

ما که در خارج از کشور هستیم وقدر نه تنها این سریال.بلکه دیگر سریالها را نیز

میدانیم....باور کنید کشور ما در این زمینه خیلی بهتر از دیگر کشور ها است با توجه

به اینکه اصولا سینما ی ایران سینمای نجیبی است.......

اقای سلحشور از انتقادات ناراحت نشوید .بعضی از روی علاقه است .

ما بینندگان خارج از کشور از شما ممنونیم.....

انشالله سلامت باشید... (95906)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۴:۵۴
از یک خانواده ایرانی مقیم خارج کمال سپاس و تشکر را دارم . ما را از دعای خیر و راهنمایی هایتان فراموش نفرمایید. (97013)
 
سوال 28- فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۰۰:۲۱:۲۷
سوال: شما دارید یک قصه قرآنی را بازگو میکنید، بهتر بود علاوه بر متن به شیوه قصه گویی آن هم دقت میکردید (احسن القصص یعنی بهترین قصه با بهترین شیوه قصه گویی). قرآن به شکلی کاملا موجز داستان را به بهترین نحو ممکن تعریف کرده. درست است که طولانی کردن قصه برای تصویرسازی و اضافه کردن جزئیات از قلم افتاده لازم است، اما سریال حاضر بیش از حد طولانی است که یکی از علل آن تکرار زیاد چیزهایی است که نیاز به تکرار ندارد. مثلا فقط آمار بگیرید ببینید که تا به حال چند بار در سریال گفته شده که یوسف زیباست، یا چند بار از رفتار او با زندانیان تعریف شده است؟ یا مثلا اتفاقی را که بیننده دیده است، دوباره توسط شخصیت داستان تعریف میشود. فکر نمیکنید این علاوه بر توهین به شعور و حافظه مخاطب و تلف کردن وقت بیننده، باعث کم شدن اثر گذاری داستان میشود، و آن را به ورطه شعار می اندازد؟ در ضمن هیچ کمکی هم به بهتر شدن نمیکند. کافی است نگاهی به سریالها و فیلمهای غربی بیاندازید تا ببینید که چگونه هر صحنه و هر لحظه سریال و فیلم به تنهایی مهم است و از آب بندی و تکرار خبری نیست. این یعنی احترام به شعور، آی کیو، و حافظه مخاطبان. البته این انتقاد تقریبا به همه محصولات تلویزیون وارد است، اما شمایی که مذهبی هستی و ادعای کار انقلابی و دینی داری و از همه مهمتر، منبع فیلمنامه خوب و کاملی مثل قرآن را داشتی، چرا به این شکل عمل کردی؟ کاش از فضای قصه گویی قرآن هم استفاده میکردید! (95854)
 
سوال 29- فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۰۰:۲۲:۲۱
با سلام
هر چند این سریال خالی از اشکال نیست اما به نظر می رسد که بسایری از انتقادات وارد شده به این سریال در رسانه ها از روی غرض است و نه فقط انتقاد دلسوزانه. من به نوبه خودم از آقای سلحشور تشکر می کنم و به ایشان عرض می کنم بسیاری از مردم مشتاقانه این سریال را دنبال می کنند.
اما انتقادات من: به نظر من سریال اصحاب کهف بسیار پخته تر بود. جلوه های ویژه در سریال حضرت یوسف بسیار ضعیف است(البته به استثنای خواب پادشاه تا این قسمت) بارها اتفاق افتاده که چهره افراد و به خصوص یوسف در دو صحنه متوالی متفاوت بوده است. نزول فرشته بر یوسف بسیار مصنوعی بازی شده و بسیاری از این گونه اشکالات جزیی...
شما هم اینگونه فکر نمی‌کنید؟ (95868)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۱:۲۵
فاطمه خانم من هنوز نفهمیده ام که دقیقا شما چه می گویید. فکر نمی کنید ضد و نقیض در سوالهای شما خیلی زیاد است؟ بهتر است به جای قضاوت های عجولانه همه کار را ببینید ، بعداً سوال و نظر بدهید. (97009)
 
سوال 30- مسعود
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۰۰:۲۳:۲۸
با عنايت به كتاب شرح حال سينوهه ترجمه ذبيح الله منصوري ، جاي بسيار تعجب و سئوال هست كه چرا واقعه عظيم و تاثير گذاري همچون ماجراي حضرت يوسف ع در آن كتاب مستند تاريخي نيامده است ؟ اين در حالي است كه اسامي سينوهه و هورم هب و اخن آتون و آمن هوتپ و نفر تي تي نشانگر همزماني اين دو شخصيت مي باشد؟ مضافا اينكه در آن كتاب هيچ سخني از ماجراي ذليخا نيز به ميان نيامده است ؟ آيا اين موضوع نمي تواند دليل بر عدم همزماني اين دو شخصيت باشد ؟ دراين صورت به نظر مي رسد كه تقارن اين وقايع و به ميان آوردن اشخاصي چون سينوهه و هورم هب و . . . ساخته و پرداخته خود آقاي سلحشور باشد ! لطفا\" پاسخ عنايت فرماييد. با تشكر. (95878)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۲:۴۵
سینوهه یکی از اسطوره های مصر است و اینگونه که در کتب فرهنگی مصر نقل شده حقیقت خارجی ندارد. کتاب سینوهه یک رمّان است ، تاریخ نیست که سندیت داشته باشد. هر نویسنده ای طبیعی است یک سری اسامی از مصر را برای پرسناژهای خود باید انتخاب کند. نویسنده سینوهه نیز دوست داشته او را هم عصر آمن هوتپ چهارم فرض کنند.
داستان یوسف و زلیخا نه تنها در رمان سینوهه که در هیچ منبع تاریخی نیست ، چرا که بعد از آمن هوتپ چهارم داماد او حورم هپ به حکومت رسید . حورم هپ با کمک بانوتی ( همسر آمن هوتپ سوم) همه آثار و نشانه ها و دست آورد های یوسف (ع) را از بین برد. چرا که این مقطع از تاریخ که با همه اعصار شرک و بت پرستی مصر متفاوت بود ، نباید مثل یک ننگ در دامن مصر باقی بماند. البته بعضی هم معتقد اند که سینوهه همان یوسف (ع) است. چون نمی توانسته اند همه آثار یوسف و یاد و نام او را از بین ببرند، با نام سینوهه او را به اسطوره تبدیل کرده اند. البته معلوم نیست این حکایت چقدر صحت داشته باشد. و اگر یوسف و سینوهه یکی نباشند معلوم نیست چرا نویسنده این رمان سینوهۀ اسطوره و این قهرمان خیالی را در عصر آخناتون یا همان آمن هوتپ چهارم آورده است. (97010)
 
سوال 31- مهدی
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۰۰:۲۴:۰۱
حس می کنم که بعض صحنه ها جز ارائه تصویر هیچ بیان داستانی یا سینمایی ندارند.
فکر نمی کنید سریال کش دار است و می توانست جمع و جورتر پخش شود؟
(95891)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۳:۳۶
هدف بنده قصه گویی نبوده ، کل داستان حضرت یوسف (ع) را می شد در ده یا دوازده قسمت بیان کرد. من سعی کرده ام با آوردن حکایات و حوادث حاشیه ای آیات ، داستان حضرت یوسف (ع) در قرآن را تفسیر کنم. البته این تفسیر خود ساخته و یافته های خودم نیست . قریب به اتفاق آنها در کتب عرفانی و تفاسیر موجود است. بنده با تغییر جزئی، آنها را برای تصویر مناسب کرده ام. در حقیقت تفسیر تصویری گفتن موجب طولانی شدن سریال شده. با اینهمه بنده اصلا ادعا ندارم که سریال یوسف پیامبر(ع) بهترین است ویا بهتر از این نمیشد آنرا ساخت. (97011)
 
سوال 32- بهروز
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۰۰:۲۴:۴۳
فکر نمی کنید همه مشکلات این سریال که در عین داشتن جذابیت ظاهری اولیه محتوای چندان تاثیر گذار و عمیقی ندارد از همه کاره بودن شما در این کار نشات میگیرد معمولا در همه کار های عظیم چندین نویسنده علاوه بر مشاوران مختلف همکاری می کنند تا کوچکتری ایرادی این همه هزینه را خدشه دار نکند ولی در این کار شما هم کارگردان هستند و هم تهیه کننده و هم نویسنده . از طرف دیگر شما تجربه چندان موفقی در کار های قبلی از جمله \"مردان آنجلس و حضرت ایوب \" نداشته اید و همچنان بر مدار شیر فهم کردن تماشاگر حرکت میکنید و همچنان از ایجاز خبری نیست (95896)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۴:۱۳
مطلب آقا بهروز خیلی کلی است. اولا که چهار سال صرف وقت ، برای تحقیق و نگارش زمانی است که برای هیچ فیلم و سریالی صرف نشده ، آنهم با داشتن یک مشاور فیلمنامه نویسی( استاد منصور براهیمی) که مورد قبول همه اساتید این رشته است و سه نفر مشاور دکترای علوم قرآنی و استاد دانشگاه و سه نفر محقق و پنج نفر فیلمنامه نویس به عنوان شورای نقد و بررسی و نزدیک به شش بار بازنویسی و مطالعه نزدیک به یکصد جلد کتاب . گمان نمی کنید این وقت و نیرو برای نگارش یک اثر کافی است؟
در مورد تهیه کنندگی : یوسف تنها سریالی است که با کمترین بودجه و کوتاهترین زمان و بیشترین نظم و پرداخت حقوق همه افراد گروه در رأس موعد مقرر و بدون کوچکترین تنش و بالاترین روحیه و آرامش ساخته شد. اگر این از آثار موفقیت تهیه کنندگی نیست ، شما آنرا چه تعبیر می کنید؟
از نظر کارگردانی هم بنده به عکس کارگردانان دیگر ، کارگردان توانمند و با تجربه ای چون آقای شورجه را در کنار خود داشتم که اثری با کیفیت ارائه دهم. صرف اینکه چند کاره بوده ام اشکال نیست . اگر اثری ناموفق و ضعیف ارائه شود عیب است. که ظاهرا به لطف خداوند این اثر مورد استقبال مردم و عالمان دین قرار گرفته و در مورد اصحاب کهف و ایوب پیامبر : ایوب را ادعایی ندارم ، آن اثر یک تله تئاتر بود و قضاوت سریال و فیلم در مورد آن مقایسه به جایی نیست. و اصحاب کهف با همه ضعف هایش مورد قبول همه مردم دنیا قرار گرفته اما شما چگونه آنرا اصلا قبول ندارید؟!
پیشنهاد می کنم نظر \"یک خانواده ایرانی مقیم خارج\" در همین سایت را بخوانید. (97012)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۰۸:۴۱:۳۱
چرا فرار حضرت يوسف (ع) از مقابل زليخا را به نيروي ماوراء الطبيعه نسبت داديد؟ مثلاً قفل درها به ترتيب يکي پس از ديگري، خود به خود باز مي شد. حال آنکه اولاً قرآن و روايات بر بشر بودن پيامبران و مانند انسانهاي ديگر رفتار کردن تاکيد دارند و ثانياً در آيه مربوط اين کيفيت تصريح نگرديده. آيا بهتر نبود به گونه ديگري سناريو نوشته مي شد: مثلاً آن جناب به کليد درها به طور اتفاقي دسترسي پيدا مي کرد و به طور طبيعي قفل درها را باز مي کرد، يا اصولاً پس از گشودن درب اول بوتيفار را مي ديد و نوبت به درهاي ديگر نمي رسيد. (95935)
 
سوال 33 -
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۱۵:۱۴:۴۲
1.در تیتراژ پایانی، در قسمت مشاوران مذهبی نام حبیب الله عسگر اولادی به چشمم خورد! نفرات دیگر را هم نمی شناختم. آیا بهتر نبود از چند کارشناس مذهبی قوی استفاده می کردید تا این همه ضعف محتوایی نداشته باشید؟ مثلا در قضیه ایناروس، یک بار از او می شنویم که شیطان از یاد او برده و در جای دیگر از یوسف می شنویم که این کار پروردگار بوده!

2. چرا باید بازیگر نقش یوسف (ع) از خدمت سربازی معاف شود؟ این نهایت بی عدالتی است. مگر چه گلی به سر نظام زده است که معاف می شود؟ کاری انجام داده و حقوق گرفته.

3.گریم های بازیگران زن سریال، بدون تعارف، محرک است. من به شخصه شرم دارم بعضی از صحنه ها را همراه خانواده تماشا کنم.

4.سریال کاملا تئاتر گونه است. دیالوگ های طولانی، دکورهای تئاتری و... همه موید این ادعا هستند.


5.بی حرمتی آقای سلحشور به منتقدین سریال از جمله شیخ حسین انصاریان واقعا جای تاسف دارد.

6. آقای ضرغامی متاسفم. سریال 40 سرباز و سریال یوسف پیامبر دو لکه ننگ بر دامن صدا و سیمای شماست. خاطره خوب سریال های فوق العاده امام علی و امام رضا و ... هنوز در ذهن ماست. متاسفم. خراب کردید برادر.... (95924)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۵:۳۱
پاسخ تان را نمی دهم چون نام خود را ذکر نکردید. فقط خواهش می کنم نظر \"یک خانواده ایرانی مقیم خارج\" را در بین همین نظرات بخوانید و نظرات مردم کوچه و بازار را جویا شوید البته اگر از نظرات مثبت مردم ناراحت نمی شوید. در ضمن اگر کلمات اهانت آمیز بیشتری هم بلد هستید می توانید نثار کنید ، بنده تحمل شنیدن دارم. (97014)
 
سوال 34 - قلی زاده
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۱۵:۱۶:۰۳
اولا\" چرا بعضی از دوستان دائما\" به آقای سلحشور توصیه می کنند از انتقادات ناراحت نشوید ! مگر ایشان بچه هستند یا نوجوان که دلشان بشکند ، هر کس کار بزرگی انجام می دهد باید و باید آنقدر قوی باشد که از انتقاد و سرزنش درس بگیرد
اما در مورد سریال به نظر شخصی من ساخت این سریال بسیار ضعیف بود چه از لحاظ تدوین ، چهره پردازی ، دیالوگ ها و چه از لحاظ استفاده از جلوه های ویژه .
اما اگر این سریال اکنون بیننده ای دارد به نظر من بخاطر عظمت داستان است عظمتی که منشاء الهی داشته و از ذهن بیمار ما انسانها تراوش نکرده است . یادمان باشد این داستان کلام وحی است . تمام ما مسلمانها سالها داستان حضرت یوسف را در قرآن کریم خوانده و شنیده ایم و این کتاب الهی برای ما مسلمانها فرا تر از یک کتاب دینی است . ما به کلام وحی احترام می گذاریم ، بی وضو به آن دست نمی زنیم ،و حالا که معروفترین داستانهای آن به تصویر کشیده شده طبیعی است که ببینیم حضرت یوسف (سلام خدا بر او باد) که زیبایی اون ورد زبان عام و خاص هست چه جور بوده ، حضرت یعقوب (ص) بارها کلمات یوسف و زلیخاه را در کنار هم شنیده ایم و از آن درس گرفته ایم .
من فقط اینگونه از اقای سلحشور سئوال دارم که :
آیا نمی شد در این سریال بگونه ای پیامبران الهی ، حضرت یعقوب و حضرت یوسف (ص) را به تصویر کشید که هر موقع در صحنه ای وارد می شوند ، بیننده از عظمت پیامبران الهی مبهوت شده و رایحه خوش این انسانهای الهی که پیام آور خداوند مطلق جهانیان است را احساس کند. مثلا\" شما آمده اید شخصیت حضرت یعقوب را از هنرمندی انتخاب کرده اید که ذهن بیننده بلافاصله یاد حسام بیک و مراد بیک می افتد . شاید از نظر شما هنرمند کارش بازی در نقشهای متفاوت است ولی می خواهم به ظرافت کار اشاره کنم .
آیا نمی شد در پلان های مناسب از قرائت آیه مرتب با آن صحنه که برای پیامبر اتفاق افتاده با لحن تاثیر گذار برخی از قاریان برجسته کشور و بهرگیری از افکت ها زیبای صوتی استفاده کرد که مو به تن بیننده راست شده ، تا نا خداگاه او را به سمت قرآن کریم سوق داده و انگیزه ای شود تا این داستان با عظمت را از نو بخواند و از آن درس بگیرد و از گناهان گذشته اش توبه کند . (در عوض شما آمده اید هنرمندی را به عنوان فرشته وحی انتخاب کرده اید که اتفاقا\" ایشان در چند فیلم و سریال نقش طنز داشته اند . باز هم اشاره من به ظرافت تاثیر گذاری در بیننده است . )
به هر حال کاش شخصیت های منفی را هم لوث نمی کردید تا من به عنوان بیننده بفهمم که پیامبران الهی بسیار با مشقت و سختی توانسته اند انسانها را به سمت خدا پرستی هدایت کنند. و ای کاش زندانی که آن حضرت در آن مبحوس بودند اینقدر نور گیر نبود تا بشود با نور چهره پیامبر خدا به آن روشنایی بخشید .
به هر حال خسته نباشید (95932)
 
ناشناس
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۱۷:۰۸:۳۵
در جواب سوال 23 فاطمه خانم
این شیطان نبود که خواسته یوسف را از ذهن ساقی برد بلکه خداوند به خاطر ترک اولی یوسف این چنین خواست تا یوسف به غیر خدایش تکیه نکند.می توانید به قران مراجعه و تفسیر آن را بخوانید. (96025)
 
فاطمه
۱۳۸۷-۰۹-۲۵ ۲۳:۴۳:۳۱
جناب ناشناس
به نظر شما \"فانساه شیطان ذکر ربه \" یعنی چه؟
فکر کنم منظور شما اینه که: شیطان باعث غفلت و فراموشی ساقی شد (اگر شما معنای دیگری از این عبارت برداشت میکنید، لطفا ما رو هم آگاه کنید!) اما این هم از حکمت خدا بود تا جواب ترک اولای یوسف باشد. که البته من در این مورد مفصل بحث کردم و گفتم که علامه با این تفسیر که این حرکت یوسف ترک اولا بوده کاملا مخالف هستن.
حالا عبارتی که از قرآن نقل کردم اشتباهه یا تفسیری که از علامه آوردم؟ لطفا قبل از انتقاد، اول سوال رو کامل بخونید بعد تهمت عدم مراجعه به قرآن رو به مردم بزنید. این حقیر علاوه بر مراجعه به نص صریح قرآن، تفاسیر مختلف این آیه را هم از کتب معتبر شیعی خواندم. به هر حال اگر در نوشته هام اشتباهی بوده که باعث برداشت اشتباه شده، عذر میخوام. (96094)
 
سعيد
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۰۸:۲۶:۴۰
سلام . طبق تفسير شريف الميزان مرجع ضمير \"ه\" در \"فانسه الشيطان ذكر ربه\" حضرت يوسف (ع) نيست بلكه شرابدار شاه است چرا كه در اين سوره يوسف عليه السلام از\" عبادنا المخلصين \"معرفي ميشود و طبق آيه معروف \" لاغوينهم اجمعين، الا عبادك منهم المخلصين\"شيطان به بندگان مخلص خدا راه ندارد. اما در اين سريال اينگونه نمايش داده نشد.خواهش ميكنم توضيح دهيد.
البته از زحمات طاقت فرساي شما در خلق اين اثر فاخر و تاريخي تشكر فراوان دارم و اميدوارم طرح اشكالات اين چنيني را كه بيشتر به مشاوران مذهبي سريال بر مي گردد نشانه قدر ناشناسي بينندگان تلقي نفرماييد.خدا قوت. يا علي... (96562)
 
سلحشور
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۷:۲۶
ما هم گفته ایم شیطان از یاد شراب دار برد نه از یاد یوسف. شیطان از یار شرابدار برد که او از یوسف نزد فرمانروا یاد کند و زمینه نجات یوسف را فراهم کند . مگر اینکه سریال را ندیده یا این قسمت هایش را ندیده باشید. (97017)
 
محسن
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۱:۲۴:۳۵
آقای سلحشور جزو معدود افراد انقلابی هستند که این جرات را کرده اند و در حوزه ی هنر که واقعا در آن ضعیف هستیم وارد شده اند.
کار بسیار خوبی هم انجام داده اند. من به شخصه از ایشان کمال تشکر را دارم. (96595)
 
۱۳۸۷-۱۰-۰۳ ۱۳:۲۷:۴۱
مردم ما هميشه عادت دارند که تا آنجا که مي توانند آثار توليدي داخل کشور را مورد آماج انتقادات خود قراردهند و آثار توليدي خارجي را مدح و ستايش کنند. هنر واقعي اين نيست که با استفاده از جذابيت هاي سکسي بيننده را مجذوب کند، بلکه هنر اينست که با يک بودجه خيلي کمتر از فيلمهاي هاليوودي و به دور از جذابيت هاي حيواني اين همه مخاطب براي يک سريال ايجاد گردد. اميدوارم در اينده بازهم شاهد ديگر اثار آقاي سلحشور باشيم. (96921)
 
سعید
۱۳۸۷-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۵:۳۳
جناب آقای سلحشور!
با سلام و خداقوت به شما بخاطر تلاش خالصانه تان. شما را از سال 60 میشناسم. از وقتی که در مدرسه و در کلاسهای آموزش تئاتر شما شرکت می کردم و از شما در زمینه تئاتر خیلی چیزها آموخته ام (اگر چه به دلیل عدم پیگیری بعدها به کارم نیامد! هر چند همیشه به من لطف داشتید و من را تشویق میکردید ودر تئاتری که به کارگردانی شما اجرا کردیم نقش اول را داشتم!). اما ....
شما نیت درستی داشته اید و تمام زحمت خود را کشیده اید ولی این کار (نوشتن فیلمنامه تاریخی- مذهبی و کارگردانی سینمایی و تلویزیونی) کار شما نیست. در واقع در این میان، تقصیر شما از آن کسی که فیلمنامه نویسی و کارگردانی این پروژه را به شما داده است، کمتر است. چرا که شما میخواسته اید کاری انجام دهید ولی آن را بلد نبوده اید ویا در حدی که چنین پروژه ای را به پایان برسانید نبوده اید. چنانکه خیلی از کارگردانان بنام عرصه سینما و تلویزیون هم از قبول مسئولیت چنین پروژه هایی به دلیل لزوم تبحر کافی و لزوم پاسخگویی به اذهان عمومی طفره میروند. البته این ضعف شما در کارهای قبلیتان هم در حد کمتری قابل مشاهده بود ولی فکر میکنم این یکی به دلیل مهمتر بودن موضوع و دقت بیشتر مخاطب به آن و همچنین سطح توقع از احسن القصص قرآن، به مراتب در جلب رضایت عموم، ناموفق تر از کارهای قبلیتان بود. بیشتر دیالوگهای بازیگران و حرکات اغراق آمیز آنها به فضای تئاتر نزدیک است و علت عدم استقبال بیشتر نسل جوان به عدم ایجاد ارتباط با شخصیتها و بواقع واقعی به نظر نرسیدن آنهاست. اگر متن فیلمنامه را با بعضی ملاحظات به متن نمایشنامه تبدیل میکردید و بعنوان یک نمایشنامه روی صحنه میبردید شاید بمراتب موفق تر میبود. به هر حال جسارت شما در تقبل مسئولیت انجام این کار به خودتان مربوط است ولی بعنوان یکی از دوستداران شما از شما خواهش میکنم قبل از اقدام برای کارهای بعدی اینچنینی چند تجربه کارهای تلویزیونی یا سینمایی ساده تر به تجربیات خود بیفزایید تا در آینده از علم، تجربه، جسارت مقبولیت و ارتباطات خود به نحو بهتری برای اشاعه فرهنگ دینی استفاده نمایید.
همیشه به یاد طنین صدای گرم و دلنشین شما در سری نوارهای \"نینوا\"هستم.
امیدوارم این نظر شاگرد قدیم خود را پذیرا باشید. (97015)
 
میثم
۱۳۸۷-۱۱-۱۴ ۱۰:۳۰:۴۳
متاسفانه انجام کارها در کشور ما از کارهای روزمره گرفته تا پروژه های بزرگ همه با یک روش که مربوط به قرون وسطا است انجام میشود و آن هم روش آزمون و خطاست.آقای سلحشور معتقد به انجام کار با تمام توان هستند که مطمئنا اینگونه است ولی یک نفر یا یک گروه محدود مگر در چند رشته میتواند تخصص داشته باشد که البته مطمئنا این تخصص هم آکادمیک و نظام مند نیست و بیشتر تجربی است. انجام کاری در این سطح مطمئنا به منابع به همان اندازه نیاز دارد که مهمترین آن نیروی متخصص است .اگر گفته میشود ما در کشورمان نیروی متخصص کم نداریم ،هر اضافه است، شاید نیروی مستعد کم نباشد ولی نیروی متخصص و حرفه ای به شدت کمیاب است و مهمترین دلیل آن هم سیستم آموزشی بدون پایه و اساس ماست.
عزیزانی هم که از هالیوود حرف میزنند و دو خط پایین تر از بودجه گلایه میکنن هم باید یه فکری به حال این تضاد بکنن.
در مجموع باید به آقای سلحشور به خاطر انجام این کار بزرگ با روش قدیمی آزمون و خطا تبریک گفت و مخصوصا اینکه به جای لاف زدن ، کار انجام داده اند. (102297)
 
soran
۱۳۸۷-۱۱-۲۲ ۰۳:۳۴:۲۵
من از زحمات اقای سلحشور و کلیه عوامل ساخت این سریال کمال تشکر را دارم و شاهد استقبال عام وخاص از این سریال هستم و بنظرم مقایسه اقای سلحشور با اقای میر باقری کار نادرستی است چون هر کدام از این عزیزان در کار خود استاد و صاحب سبک مخصوص به خود در ساختن فیلم و سریال هستن و همین امر باعث پیشرفت و رشد و حرکت رو به جلو صنعت فیلم و سریال این کشور می شود .بعنوان مثال اگر قرار بود سریال امام رضا (ع)را هم اقای میر باقری بسازند نه اقای فحیم زاده می دونید جه اتفاقی می افتاد ؟ما محکوم بودیم بجای دیدن چهره پوشیده شده امام رضا (ع)در هاله ایی از نور و شنیدن صدای مستقیم از ان چهره باید فقطدست یا پای حضرت رو یا فرمایشات ایشانرا از زبان یاران حضرت می شنیدیم مثل سریال امام علی (ع) .اقای سلحشور بنظر شما که مطالعات و تحقیق فراوانی در خصوص زندگانی حضرت یوسف (ع)داشته اید تعبیر خواب ایشان که در قران امده با وجود وفات مادر ایشان که در حکم ماه و حضرت یعقوب(ع)در حکم خورشید و یازده برادر در حکم ستارگان بوده اند چه می شود ؟ (103387)
 
احمدرضا
۱۳۸۷-۱۱-۲۳ ۰۰:۳۹:۵۱
آقای سلحشور، شما به ادعای صدا و سیما سازنده پربیننده ترین سریال تاریخ ایران هستید. به بیان دیگر حرف و اثر شما بالغ بر چهل میلیون یا بیشتر مخاطب دارد.
بهتر نیست در لحن پاسخهایتان به نقد یا ایراد یا ... مخاطبان تجدید نظر کنید! به نظر میرسد هنگام پاسخگویی بسیار عصبانی هستید. نحوه پاسخگویی شما در شآن یک هنرمند متعهد که هیچ بلکه در حد ما عوام هم نیست. (103558)
 
fatemeh
۱۳۸۷-۱۱-۲۸ ۱۸:۱۲:۴۱
من هم با دوستان موافقم. لحن صحبت های آقای سلحشور که از هنرمندان متعهد جمهوری اسلامی هستند در برابر منتقدان اصلا شایسته نیست. لطفا با حلم و مدارای بیشتری برخورد کنید. (104665)
 
عطا
۱۳۸۷-۱۱-۲۸ ۱۸:۳۰:۴۲
در اینکه در این سریال ضعف های عمده و اساسی وجود دارد شکی نیست اما جالب اینجاست که کارگردان نمی خواهد این ضعف ها را بپذیرد. شاید به خاطر زحمات زیادی بوده که متحمل شده اما آنچه در این پرسش و پاسخ ها مشهود بود این بود که کارگردان به طرز بچه گانه ای قصد داشته یک تنه حریف این همه انتقاد شود و به جای رعایت ادب و پذیرفتن انتقادات به همه به طور یکسان و به طرز خنده داری جواب داده، به نظر بنده پاسخ های ایشان کاملاً مضحک است (104667)
 
امیر
۱۳۸۷-۱۲-۰۵ ۰۲:۲۳:۱۰
نصف جوابای آقای سلحشور اینطوری شروع می شه : این ... شما رو جذب نکرده یا این ... از نظر شما ضعیفه از نظر همه ی مردم و علما خوبه و دارن می بیننو کیف می کنن! آخه مومن ! این شد جواب؟!
کاش پاسخا یخورده حرفه ای تر بود و اینقدر با همه سر جنگ نداشت
بعدشم هر دیدنی نشونه ی تایید نیست جناب سلحشور! (105784)
 
احمد
۱۳۸۷-۱۲-۰۷ ۱۳:۴۰:۴۸
آقای سلحشور در پاسخ خانمی به نام فاطمه دچار خطای بزرگی شده اند .
ترجمه علماء امتی افضل .... نه آن است که آورده و استنباط کرده اند . در این سخن و مشابه آن که باید همزبانی و آشنایی با سخن قدسی داشت مراد از عالم راهبر معصوم است . دریغ که این حداقل معرفت یک تربیت آموخته مکتب تشیع مورد غفلت قرار گرفته است . آنان که بیرون از دایره عصمت اند با حفظ همه مراتب کمال هرگز برابری و هم ارزی با ساحت اولیای معصوم ندارند . چگونه گستاخانه و متملقانه این قیاس را انجام می دهیم و سرانجام انبیارا هم بدهکار می کنیم . این خطای فاحشی است که با مشترکات لفظی به نتایج اعتقادی برسیم . علم و دانش معصوم علم حقیقی بدون خطاست و دانشی وهبی است . دانش دیگران - غیر معصومان _ مجموعه ای از احتمالات و قرائن و فرضیه هایی است که از تنگی قافیه از آن به علم تعبیر می کنیم و صاحب آن نیز توان این ادعای مردود را نکرده است . (106279)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۷:۳۹:۳۲
در حدیثی از امام صادق علیه السلام منقول است که 5 نفر اهل گریه بوده اند:
1- حضرت آدم علیه السلام
2- حضرت یعقوب علیه السلام
3- حضرت یوسف علیه اسلام
4- حضرت زهرا سلام الله علیها
5- امام سجاد علیه السلام

آیا به نظر شما در این فیلم یوسف و یعقوب گریه کردند یا زلیخا؟
در ضمن جلد 12 بحارالانوار به تفضیل زندگانی حضرت یوسف را با روایات معصومین نقل کرده است.

با توجه به احادیث می توان این فیلم را یک فیلم عاشقانه دانست و نه زندگی یوسف پیامبر. (107142)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۷:۴۶:۵۰
در حدیثی از امام صادق علیه السلام منقول است که 5 نفر اهل گریه بوده اند:
1- حضرت آدم علیه السلام
2- حضرت یعقوب علیه السلام
3- حضرت یوسف علیه اسلام
4- حضرت زهرا سلام الله علیها
5- امام سجاد علیه السلام

آیا به نظر شما در این فیلم یوسف و یعقوب گریه کردند یا زلیخا؟
در ضمن جلد 12 بحارالانوار به تفضیل زندگانی حضرت یوسف را با روایات معصومین نقل کرده است.

با توجه به احادیث می توان این فیلم را یک فیلم عاشقانه دانست و نه زندگی یوسف پیامبر. (107143)
 
محمد صمدی (Critic)
۱۳۸۷-۱۲-۱۶ ۱۰:۵۶:۰۳
با ضمن تشکر از زحمات انجام شده در ساخت اين سريال قرآني لازم دانستم چند نکته را راجع با فيلم يوسف پيامبر با کارگرداني آقاي سلحشور گوشزد نمايم .
1- بايد توجه داشت که سينما اول يک رسانه تصويري و بعد يک رسانه صوتي است. ديالوگ لازم و حياتي است اما نبايد در ديالوگ نويسي حتي کوچکترين احساسات را به تماشاگر گوشزد کرد. اگر فضاسازي ، بازي ها و فيلم نامه قوي باشد ، تماشاگر به خوبي حس صحنه را درک مي کند و ديگر نيازي به ديالوگ هاي کشدار و طولاني نيست. در واقع با توجه به ماهيت و ويژگي هاي شخصيت ها بايد ديالوگ ها را نوشت و تا حد ممکن از ديالوگهاي موجز و پر عمق استفاده کرد البته منظور ثقيل و سنگين نيست. بنابراين مي توان سه ويژگي براي يک ديالوگ مناسب ذکر کرد : خلاصه گفتن ، صحيح گفتن و عدم توضيح واضحات.

2- هدف و و هر آنچه که قرار است به تماشاگر منتقل شود بايد به خوبي از سوي فيلم نامه نويس درک شود و به خوبي نيز به بيننده منتقل شود. اين هدف ممکن است هدف هايي چون : ترساندن به ويژه در فيلم هاي ترسناک ، خنداندن به ويژه در فيلم هاي کمدي ، تفکر و تامل در فيلم هاي خاص و غير متعارف و ... باشد. در هر حال اين هدف هر چه باشد بايد به شيوه اي درست و متعالي ارائه شود و نه با دست گذاشتن بر روي سخيف ترين جنبه هاي بشري. بايد به تماشاگر احترام گذاشت و او را به شيوه اي مناسب با فيلم همراه کرد.

3- يک فيلم نامه نويس هميشه مي تواند از الگوهاي موفق و تضمين شده استفاده کند اما هرگز نبايد از خلاقيت و نو آوري و ارائه نکات و ويژگي هاي جديد پرهيز کند. در واقع بايد تلاش کند تا اگر مي تواند تماشاگرش را در يک تجربه تازه دخيل کند.

اين فيلم پرهزينه از يک داستان قرآني سرچشمه گرفته است که به صورت آيت و نشانه مي باشد و مهمترين و اگر بدبينانه نگاه کنيم تنها دليل ديده شدن اين فيلم همين است.
اين فيلم با يک فيلم نامه بسيار ضعيف که در نگاه اول به چشم هر منتقدي مي آيد که توسط يک دانشجوي ترم اول نوشته شده است متأسفانه احسن الاقصص قرآن را به يک فيلم ساده (بخوانيم : مسخره) تبديل کرده است . به طوري که تماشاگر نمي فهمد چه چيز پس از پايان هر قسمت به او القاء شده است . احسن الاقصص قرآنی بايد تمام مردم دنيا را به پای تلويزيون بکشاند .
ديالوگ هاي طولاني و توضيح واضح ترين واضحات و نداشتن يک الگوي تازه و نو بيننده تلويزيوني را به ياد فيلم هاي بي سر و ته تجاري مي اندازد .
هدف از اين فيلم را بنده حقير با گذشت اين همه قسمت نتوانستم درک کنم . آيا صرف هزينه بسيار براي اين فيلم تنها براي سرگرم کردن قشري از جامعه بوده است ؟ فيلم نامه اين فيلم بيشتر شبيه قصه هاي شبانگاهي مادر بزرگان مي ماند که مي خواهند کسي را خواب کنند . اين فيلم نتوانسته است بر دل و جان بيننده رسوخ کند و بيننده را وادار به تأمل نمي کند و به بيننده چنان القاء کرد که اين فيلم را تنها براي نشان دادن منش حضرت يوسف (ع)ساخته اند و هيچ کاربرد ديگري ندارد . (هرچند در زمان کودکي حضرت يوسف اعتماد او به خدا و کمک خدا و پيروزی حق بر باطل به از نکات جالب بود که مهمترين نکته مثبت اين فيلم است ).
آيا روش ذخيره سازي گندم ها در سيلو ها و قحطی ارزش صرف چنين هزينه اي را دارد ؟!
با کمی تأمل و کار کارشناسی مجموعه هايی ديدنی و با شأن اسلامی و ايرانی بسازید . (107561)
 
محمد صمدی (Critic)
۱۳۸۷-۱۲-۱۶ ۱۰:۵۶:۲۵
لطفا نظرات را بگذازید (107562)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۷ ۱۳:۰۵:۳۹
مقایسه امام خمینی با حضرت عیسی و موسی کار بسیار اشتباهی است.
آنها پیامبرانی بودند که از طرف خداوند برگزیده شدند دارای کتاب هستند، خداوند برای آنها وحی می فرستاد.
بهستر است آقای سلحشور یه خورده ترمز بکشند و همه مسایل را برای توجیه فیلم خودشان قاطی نکنند. (107740)
 
کیان
۱۳۸۷-۱۲-۲۰ ۰۶:۴۷:۳۳
من یک بار نظرم را نوشتم انتشار ندادید. (108305)
 
رامك
۱۳۸۷-۱۲-۲۲ ۱۱:۴۶:۱۴
ضمن سلام وخدا وقت به جناب سلحشور وديگر دست اندركاران سريال .سوال من اين است كه چرا آقاي سلحشور با عصبانيت پاسخ انتقادات را داده اند .افراد بزرگ كه دست به كارهاي بزرگ ميزنند بايد آماده انتقاد هم باشند نه با چنين انتقاداتي عصبي وبا تند خويي جواب دهند (108748)
 
کاوه
۱۳۸۷-۱۲-۲۳ ۰۴:۳۲:۲۶
آقای سلحشور
من واقعا جواب این سوالم را نمی دانم. شاید شما بتوانید کمک کنید.
چرا واقعا هیچ اثری از هویت ملی ایران در سریالهای بزرگ نیست؟!
ای کاش کمی هم از این سرمایه ها را برای ساخت فیلمهایی اختصاص می دادند که کمی هم کمک به ریشه ملی ایرانی میکرد. ما مدام نسبت به تصویر باستانی ایران در فیلمهای هالیوودی اعتراض داریم (مثل 300) بعد مشغول کار دیگریم. من نمی دانم! انگار حرف زدن و فیلم ساختن ار اساطیر و بزرگان ایران باستان جرم است. ای دریغ! (108823)
 
طاهره
۱۳۸۷-۱۲-۲۵ ۰۰:۲۵:۲۱
باسمه تعالی
باسلام
1.چرا یعقوب فقط با یک زنش به گردش میرود و رعایت عدالت را نمیکند؟
2.در این سریال طوری القا میشود انگار حضرت یعقوب یوسف را بخاطر اینکه مادر نداشته دوست دارند و آشکارا تبعیض میگذارند.در حالیکه میشد اینطور نشان داد که برادران تحمل حسن یوسف را ندارند و مثلا در درس استعداد بیشتری دارند و باعث میشود پدر ایشان را ذوق کنند و آینده درخشانی برایشان پیش بینی کنند نه اینکه پدر لباسهای بهتر به او بپوشاند و او را خیلی نوازش کند.
3تمام حساتهای برادران را تقصیر مادران دانسته ایدمثل مسیحیان که منشا گناه را زنان میدانند.
4.اینکه قبل از انداختن یوسف در چاه اورا زدند قدری زیاده روی بود.
5.اینکه به برادران میگویند از درهای مختلفوارد شوید به این دلیل است که از بس زیبا بودند اگر با هم وارد میشدند چشمشان میزدند.ناسلامتی آنها برادران یوسف بودند.
6.اینکه یوسف با زلیخا ازدواج میکند خیلی معتبر نیست و به عقیده برخی از اسراییلیات است.قبح عمل زلیخا ریخته شده و بیننده حق را به او میدهد و اگر هوسش به عشق تبریل شده اصلا نشان داده نشده.اینکه زلیخا به زن یوسف میگوید بوی یوسف میدهی بسیار اغراق آمیز است و مخصوص داستانهای تغزل گونه است.
7.پیامها مستقیم بیان میشوندمثلا زلیخا میگوید از بس عاشق یوسفم نمیدانم چه کنم(یا چیزی شبیه به این).یا یعقوب در خانه نشسته و میگوید من یوسف را خیلی دوست دارم.
8.اینکه نوه یعقوب در سن 8 سالگی اسم ابراهیم را نشنیده باشد و از پدربزرگش بپرسد که کیست خیلی عجیب است.
9.وقتی یوسف بر زنان مصر وارد میشود برستور زلیخا بهترین لباسش را میپوشد و خود را می آراید .این از پیامبر خدا بعید است که جاییکه میتواند حدس بزند نیت چیست چنین کاری کند.
10.مردان آنجلس واقعا خوب بود.فکر کنید ببینید چه شده که اینقدر افت کرده اید.شاید آنموقع خالصانه تر کار کردید. (109137)
 
امید
۱۳۸۷-۱۲-۲۹ ۰۰:۴۳:۲۲
جالب ترین بخش این سریال سکون بیش از حد بازیگران و سطحی بودن دیالوگهاست.
یک داستان غیر واقعی که در هیچ یک از اسناد تاریخ مصر(که اتفاقا دارای سنت تاریخ نویسی بسیار پیشرفته بوده است) وجود ندارد. حتی در عهد عتیق که قاعدتا باید اصلی ترین مرجع در مورد یک پیامبر بنی اسرائیل باشد داستان اینگونه نقل نشده.دیگر کم مانده اهالی مصر مسلمان بشوند. آقای سلحشور به لطف منابع خیالی (مانند سینوهه که 90 درصد آن از ذهن ذبیح الله منصوری تراوش کرده) و منابع غیر قابل استناد دیگر فیلم نامه ای سطحی و ابتدایی نوشته است که به درد همین مردم ساده دل ما و عربهای کشورهایی بدون فرهنگ سینمایی مانند سوریه و اردن می خورد.
در باب بازیگری هم که دیگر همه بهتر از من می دانند. با آن بازیگرهای بی مایه در نقشهای اصلی مثل امیرحسین مدرس و خصوصا نقش خود یوسف. کاش حداقل این بازیگر عزیز را چند دوره به کلاس بیان می فرستادید، حالا کلاس اصول بازیگری که جای خود دارد.
دکور و آکسسوار هم که بی نهایت ضعیف است. فکر می کنم طراحان صحنه و لباس محترم یکروز بعد از ظهر از میدان انقلاب رد می شده اند و نفری یک کتاب از دستفروشهای کنار خیابان خریده اند و بعد از روی همان یک کتاب که احتمالا از سری کتابهای کودک بوده زحمت طراحی را کشیده اند.
خلاصه آقای سلحشور با ساخت این سریال حسابی ما را شگفت زده کردید.
در پایان از منشی صحنه محترم هم تشکر دارم که نهایت زحمت را کشیده اند تا خدای نکرده در دو صحنه پشت هم لباسها، گریم ها، آکسساسورها و غیره با هم تفاوت نداشته باشند :)

موفق باشید و لطفا قبل از اینکه دست به کار ساخت سریال های قرآنی بزنید، کمی توانایی های خود را مد نظر داشته باشید. (110135)
 
عبداله
۱۳۸۷-۱۲-۲۹ ۱۳:۴۳:۰۶
من همه نظرات رو خوندم و فهميدم كه انتقادات خيلي زيادن اگر حتي يه راي گيري هم بكنيد متوجه خواهيم شد كه فيلم انچنان خوب عمل نكرده من تنها صحنه فيلمك رو كه خيلي ساده درست شده بود رو براتون ذكر ميكنم جايي كه اون زنداني ازاد شده ميخواست يوسف رو بكشه شمشير زدن مالك كلي ما رو خندوند وقتي شمير زدن فيلم هاي كره اي رو ميبينم تعجب ميكنم (110152)
 
محمد صمدی (راه روبرو)
۱۳۸۷-۱۲-۲۹ ۱۴:۱۵:۳۵
آقای سلحشور همه زحمت شما را درک میکنیم و تنها قصد انتقاد داریم و خواهش میکنیم اگر گمراهیم پاسخ دهید و اگر راست گوییم تایید کنید .
این رسم یک مرد بزرگ منش است . (110154)
 
یک معلم دانشگاه
۱۳۸۷-۱۲-۲۹ ۱۶:۵۲:۴۰
سلام
اولاً مگر نه اینکه اغلب در فیلمها و سریالها از به تصویر کشیدن چهره پیامبران پرهیز می کنند ؟! پس چرا در خصوص این پیامبر بویژه وقتی زیبایی چهره اش موضوع مهم و مورد توجهی است و در بخشی از وقایع نقش دارد دست به چنین کاری زدید ؟ بگذریم که زیبایی بازیگر مورد نظر شما نه آنچنان زیاد است که قابل عرض و عرضه باشد نه اساساً با ذهنیات مردم از زیبایی مثال زدنی و وجه . وجهه یوسف پیامبر شباهی دارد.
ثانیاً بد نیست وقتی چنین گامهای بزرگی بر می دارید یک بار هم آنرا بازبینی (دست کم صوری ! و ظاهری) کنید . لابد در این میان در می یافتبد که \"ارائه ««لیست»» افراد فقیر ! \" در زبان و زمان یوسف کمی عجیب است.
بعلاوه سعی کنید در پاسخ به افراد کمی مودب باشید ! شما ، جناب آقای کارگردان، شکا هم مثل من عیب های زیادی دارید ولی از بد حادثه در چایگاهی قرار گرفته اید که ممکن است نوشته ها و یاد داشتهای شا را بخوانند. جملاتی که در بالا فرمو ده اید را بخوانید. باور کنید اگر به کسی به شما بخاطر تمسخر عوام خرده نمی گیرد نشاندهنده حقانیت شما نیست. نشاندهنده آن است که شما را آنقدرها هم که فکر میکنید دانشمند و عاقل نمیداند. یادتان نرود خیلی از آدمها از شما بزرگترند. مودب باشید. و موفق. (110159)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۲۹ ۱۹:۴۳:۰۲
متاسفانه درداستان سریال تحریفاتی شده که نمیدانم چرا؟ شایدمجبورشده اید.آمن هوتب خورشید پرست بود نه یکتا پرست.دکورها ضعیف ساخته شده.از کامپیوتر بیشتر میشد استفاده کرد..مثل فیلم گلادیاتور..درکل سریال ضعیفی است.از سینمای کشورمان بیشتر از اینها انتظار داشتیم..خداقوت. (110168)
 
۱۳۸۷-۱۲-۳۰ ۱۴:۲۸:۴۶
احسنت به آقای سلحشورعزیز.فیلم بسیار بسیار جذابیست.خدا حفظتون کنه. (110206)
 
طاهره
۱۳۸۷-۱۲-۳۰ ۲۳:۵۷:۴۹
امشب دیگر وقتی این سریال رو میدیدم خیلی اعصابم خورد شد.همین الآن سریال تمام شد و گفتم نقد بنویسم:
1.پیام شما از این قسمت چه بود؟یعنی اگر کسی عاشقتان شد(گذشته از اینکه شوهر و یا زن داشته باشد و یا قصد بدی داشته باشد و بخواهد با شما رابطه برقرار کند!)و شما از محیطی که او را میدیدید(و شاید احتمال گناه در آن محیط میرفت چنانچه حضرت یوسف نیز نفس خود را مبرا نمیدانستند) خارج شده اید (بگذریم از اینکه بشما تهمت هم زده باشد)حتما پیگیری کنید؛شاید عشق او پاک بوده و الآن دارد در تب عشق میسوزد!
2.اینکه همسر یوسف به زلیخا میگوید من باید عاشقی را از تو بیاموزم واقعا خجالت آور است(و اینکه چطور ملامت مردم را تحمل کرده ای)
با توجه به دو مساله بالا دیگر از جوانهایی که در کوچه و خیابان عاشق میشوند چه انتظاری دارید؟آنها نیز عشق خود را آسمانی میدانند.پس نباید آنها را سرزنش کنیم؟!درست است زلیخا گفت من عشق را با هوس در آمیختم اما عملا چیز دیگریست.
3.اینکه زلیخا گفت این من نیستم بلکه تویی دیگر خیلی زشت است؛تقلیدی خنده دار از کتابهای عرفانی.
4.چرا زن یوسف اینقدر زینت و آرایش دارد؟درست است در آن زمان هنوز حجاب نیامده بود اما هر انسان محجوبی میداند که زن نباید طوری ظاهر شود که مورد توجه مردان دیگر قرار بگیرد ؛چه برسد به همسر نبی خدا که همه جا با شوهرش میرود و باید الگو باشد؟
5.اینکه یوسف جلو همه به همسرش میگوید کسی به زیبایی تو نمیشود(یا همسر زییبا درام برایم کافیست؟(جمله دقیقش یادم نیست))از دو جنبه خیلی زشت است:یکی اینکه مهمترین مشخصه زن خوب را زیبایی میداند و دیگر عنوان کردن زیبایی زن جلوی نامحرمان است!
6.اینکه میگویید روحانیان و دانشگاهیان این فیلم را میپسندند طبق آنچه من دیدم حقیقت ندارد.من از خانواده ای روحانی-دانشگاهی هستم و هیچکدام از روحانیان و دانشگاهیانی که من میشناسم این سریال را نمیپسندند. (110295)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۱-۰۱ ۱۰:۱۳:۴۴
برادر محترم جناب آقاي سلحشور
با عرض سلام :

اولا : اين استقبال مردمي كه شما دائما در پاسخهايتان آن را بر سر منتقدان مي كوبيد مگر براي اولين بار است كه اتفاق مي افتد ؟ توجه شما را به آمار پر فروش ترين فيلمهاي سينمائي جلب مينمايم . ضمن اينكه آيا فكر نمي كنيد اينگونه نظر سنجيها ملاك قابل قبولي براي قضاوت نيست ؟
ثانيا : مگر تا كنون از فيلمها و سريالهاي عشقي اما بي محتوا استقبالهاي آنچناني نشده ؟
ثالثا : مگر روايات متعدي در مورد كراهت زياد خواندن سوره يوسف براي خانمها وجود ندارد ؟ آنوقت شما صحنه هاي خيانت يك زن به شوهرش را در تمام فيلم به رخ مردم مي كشيد و آنچنان ابه عشق و سوز و گداز اين زن به يوسف مي پردازيد كه براي هرزني اين شبه پيش مي آيد كه عجب عشق مقدسي است و خصوصا كه در اواخر فيلم زليخا مثل يك زن معصوم به عشق خود ميرسد و آيا اين نتيجه نميتواند براي زنان ما مفسده آميز باشد ؟
جناب آقاي سلحشور شما يك درام عشقي بدون صحنه هاي سكسي را به تصوير كشيده ايد كه اتفاقا تاثير منفي آن بسيار زياد است زيرا به نام دين عرضه شده و مطمئن باشيد كه اثرات منفي فيلمهاي هاليودي به مراتب بر جوانان ما كمتر از فيلم شماست زيرا آن فيلمها مخاطبش قشر خاصي از جامعه است اما شما يك فيلم عشقي را بنام ارزشهاي ديني به خانواده ها عرضه كرديد

رابعا : حتما شنيده ايد كه بازيگر نقش يوسف براي سوء استفاده مالي از جذابيتهاي ظاهري اش به شهر ها سفر كرده و ميتينگ برگزار ميكند و جالب است كه 90% مشتريانش دختران و زنان اين مرز بوم هستند كه از فيلم شما فقط مظاهر دنيائي را ديده اند نه ارزشهاي اسلامي و به نظر شما اين بازيگر كجايش از بازيگران هاليودي كم است ؟

انشاا كه خدا عاقبت شما را ختم به خير كند (110359)
 
جواد
۱۳۸۸-۰۱-۰۱ ۱۰:۱۴:۲۷
ضمن سلام وخسته نباشید به آقای سلحشور عرض میکنم که بعضی انتقادها خوب وبعضی دیگر بسیار مغرضانه و بی دلیل است ولی مهمترین نکته اینست که این فیلم توانست در مردم اثر مثبت بگذارد و پاکدانی و عفت و عیا و ... را به خوبی به منصه ظهور بگذارد و بعضی ایرادات بنی اسراییلی است (110360)
 
تعدادی از زنان مذهبی
۱۳۸۸-۰۱-۰۲ ۱۳:۲۱:۳۶
دیشب که قسمتی از سریال که به حضرت یوسف وحی!شد که برود زلیخا را بگیرد

حالم بد شد از این کار آقای سلحشور ایشان چه می خواهد بگوید؟

تا بحال به کدام پیامبر وحی شده که تو برو با کی ازدواج کن واصولا مبنای تاربخی

این قسمت از سریال ازکجا آمده است؟

اقای سلحشور شما با امام راحل دشمنی دارید؟ شما سیره امام راحل را باهمسرش نخوانده اید؟ ایا هدف از این انقلاب بزرگ این بود که امثال شما به زور وحی چند زنه ای را رواج دهید؟ خیلی کار زشتی کردید ..

ما زنان شما را نمی بخشیم ما در این انقلاب همه جور زحمت کشیده ایم

وفقط دلمون به امام ورهبری خوش است که احترام ما زنان مذهبی را حفظ کرده اند

خدا همسر محترمه امام را بیامرزد وروحش را با حضرت زهرا(س) محشور کند

از سایت وزین الف میخواهم حتما این نوشتار را به اقای سلحشور بدهید تا بخواند

این جانب در حال حاضر در خارج از کشور هستم و بسیاری از خانمهای متدین

به ایشان معترضند

ملتمس دعا

یا علی (110475)
 
طاهره
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۲:۲۶:۴۶
در مورد اینکه گفتید به کدام پیامبر وحی شده ازدواج کند تا آنجا که من اطلاع دارم به حضرت ختمی مرتبت وحی شد که با زینب(که قبلا همسر زید بوده)ازدواج کنند.البته از این نظر که اید سریال ترویج چند همسری است موافقم،گرچه در مورد انبیا نمی توان مانند انسانهای عادی قضاوت کرد اما آوردن این داستان که فکر نمیکنم سند معتبری هم داشته باشد در این دوره زمانه اشکال دارد.گرچه برخلاف نظر بسیاری چون دختر آقای سلحشور بنده فکر نمیکنم آقای سلحشور بعمدقصد ترویج چند همسری داشته اند؛اما کاش این کار را نمیکردند. (110557)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۰۰:۱۰:۰۲
سرکاران محترم خانمهای مذهبی..نظراتتان درخصوص چندهمسری عجیب است.اسلام که اصلا براساس چند همسری بنیاد شده...! (110774)
 
طاهره
۱۳۸۸-۰۱-۰۲ ۱۸:۰۰:۲۱
با نظر آقای محسن موافقم؛اما در مورد کراهت زیاد خواندن سوره یوسف من شنیده ام که کلا زیاد خواندن این سوره کراهت دارد.اما قدیمیها میگفتند این سوره را به دخترانتان یاد ندهید و فکر نمیکنم این مساله ماخذ درستی داشته باشد.بهرحال من مطمئن نیستم؛ایکاش کسیکه اطلاع کافی دارد جواب سؤال من را میداد.آیا این درست است؟
بهرحال من فکر میکنم خداوند با بیان سوره یوسف قصد دارد دو نوع دوست داشتن را به تصویر بکشد:عشق و هوس.
زیباترین و شدیدترین عشق در حضرت یعقوب نمایان میشود که متاسفانه نوبسنده محترم از آن غافل مانده و آنرا در زلیخا که باید مظهر هوس باشد نمایان کرده.ایکاش کارگردان از فیلم بوی پیراهن یوسف می آموخت که چه زیبا عشق پدر به پسر را به تصویر میکشد!
به نظر من کارگردان باید از همانجا که یوسف از زندان آزاد شد دیگر کاری به زلیخا نداشته و اورا از سریال حذف میکرد.
به نظر من این داستان مطابق آنچه در قرآن آمده نه تنها هیچ گونه بدآموزی ندارد بلکه حیا و عفت را خوب می آموزد؛زیرا این داستان درباره حضرت یوسف و شرح حال ایشان است نه زلیخا!(یعنی داستان از زاویه ایشان است)و موضوع این است که حضرت یوسف عفت پیشه میکنند نه اینکه زلیخا چطور علاقمند میشود(یا بقول کارگردان عاشق میشود)و چطور نقشه میشود.(کسانیکه حیا نداشته باشند خود راهش را پیدا میکنند و ربطی به خواندن این سوره ندارد.یعنی بیان اینکه زلیخا در را قفل کرد فی نفسه چیزی یاد نمیدهد اما اگر پردلزشش کنیم شاید...)اما در این فیلم این نکات رعایت نشده!
در مورد اینکه این سریال بد آموزی دارد من خدا را شکر میکنم که این فیلم از نظر کارگردانی ضعیف ساخته شده و از نظر عاطفی کمتر بر بیننده اثر میگذارد.
ایکاش کارشناسی که از نظر تاریخ و تفسیر خوب مطالعه کرده جواب این سوالات را .میداد (110490)
 
حسینی
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۱:۲۶:۳۵
با سلام
به نظر من قبول ازدواج دوم یوسف از طرف آستناد به آن سرعت غیر واقعی است و به هر جال او هم یک زن است؟! (110530)
 
reza
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۱۱:۱۲:۴۹
aghaye salahshur shoma mage ba mardom sare neza dari ke intor javab dadin, ya enteghad pazir bashin va ya hadeaghal moadabane tar javab bedin, shoma hamash say kardin be montaghedha betupi va beheshun hamle konid. intor javabe biadabane dadan dar shane ye kargardane honari nist. (110640)
 
احمد
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۸:۵۹:۳۳
با سلام و تشکر از اقای سلحشوربه عرض میرساند در صحنه ای که حضرت یوسف برادران خویش را در پشت پنجره در کنار همسر خود مشاهده می کرد دچار اضطراب ودلهره گردیده بود در صورتی که پیامبران الهی و حتی بنده ای مخلص همچون امام خمینی در هواپیما در زمان برگشتن از فرانسه میفرماید که من هیچ احساسی ندارم (110729)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۳:۴۸:۱۹
با سلام خدمت جناب سلحشور عزیز

کیفیت ایفای نقش شما در این سریال برجسته و در خور توجه می باشد. سوال من در رابطه با تطابق ماجرای جوان شدن زلیخا و ازدواج وی با آیات قران است . لطفا\" در صورت امکان نام سوره و شماره آیات مورد نظر را ذکر نمایید .

با تشکر (111129)
 
فرهنگ رضانیا
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۶:۵۲:۲۸
زلیخا جوان نمی شود.با یوسف هم ازدواج نمی کند...این ها قصه های مادربزرگ هاست که پایان قصه را با عروسی وهفت شبانه روز پای کوبی تمام می کردند...نه درقرآن ونه درتورات ونه دردیگر منابع تاریخی معتبر چنین داستانی نیامده است...به شما تبریک می گویم پیامبر جدیدی خلق کردید...می ماند ÷اسخ گویی شما به خداوند و یوسف در آن جهان.... (111178)
 
علی
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۰۰:۱۴:۵۹
با سلام خدمت همه دوستان
واقعا برای آقای سلحشور متأسفم. اونجوری که من از جوابای ایشون پیداس که کاملا همه رو بی شعور فرض کردن و خودشونو عالم دهر! مرد مومن به انتقادا جواب فنی بده نه اینکه هی بگی مردم و علما دیدن پسندیدن! مگه همین منتقدا جزو مردم نیستن! والله ما با اکثر مردم که حرف می زنیم می گن فیلم به معنای واقعی افتضاحه. میگید چندین سال روی این فیلم کار کردید و حالا اگه این نتیجشه پس شما در حد این کار نبودید. منطقی باشید! کسی هالیوود رو نگفته که از لحاظ ارزشی فیلم خوب می سازه ولی شکی نیست که ما در زمینه فنی فیلم خیلی از اونا عقبیم. این ز تصویرای مضحکی که شما گرفتی کاملا مشهوده!
اینقدرخودخواه نباش و قبول کن که اشتباه کردی و بودجه این مملکت رو هدر دادی! آدمای شایسته تری از شما بودن که می تونستن این فیلم رو بسازن. مگه آقای میرباقری با چه بودجه ای سریال امام علی (ع) رو ساخت. هنوزم که هنوزه تک تک سکانساش رو مردم به خاطر ارن. آدم مثه ایشون نبود این فیلم رو بسازه؟ آخه همچین پروژه ای جای فرصت دادن به جووناس که میگید ما گریمور جوون آوردیم؟ مگه لوریس چکناواریان یا فرهاد فخرالدینی نبودن که موسیقی متن بسازن؟!
و هزار حرف دیگه! واقعا واستون متأسفم! (111227)
 
ابوذر
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۰۸:۴۵:۰۹
سلام آقاي سلحشور
ذكر چند نكته را ضروري ميدانم:
1- چرا به جاي پاسخ گويي به انتقاد ها، شعور آنها را زير سوال برده و دائما ضعف هاي سريال را زير پربيننده بودن آن مخفي ميكنيد. بارها ديده ايد كه دعواهاي خياباني بسيار پر بيننده هستند و وقتي دو نفر با هم دعوا ميكنند جمعيت زيادي دور آنها جمع شده و تماشا ميكنند. آيا اين بيننده زياد نشاندهنده عملكرد خوب طرفين دعوا است؟
2- شما كه محقق هستيد حتما ميدانيد مصريان باستان از دانش و فناوري بسيار پيشرفته اي بهره ميبردند (كه البته شما در سريال خود اثري از اين قدرت به نمايش نگذاشته ايد.). اهرام مصر (كه شما در سريال همه ي آنها را در كنار مجسمه ابوالهول و بدون رعايت سايز و فاصله آنها نسبت به هم نشان داديد) معرف قدرت معماري آنهاست. براي نشان دادن علم الهي حضرت يوسف و غلبه آن بر علم زميني مردم مصر، دانستن روش ساخت سيلو خيلي ضعيف به نظر ميرسد.
3- آقاي سلحشور! سريال خود را با ديگر سريالهاي تلوزيون مقايسه كرده ايد. بايد بگويم استقبال مردم از سريال شما بسيار كمتر از تمجيد خداوند از اين قصه است. در قرآن كريم قصه حضرت يوسف احسن القصص ناميده شده است. آيا سريال شما احسن سريال هاي ايراني است؟ (در اين باره وارد مقوله سريال هاي خارجي نظير ارتش سري، جواهري در قصر، اوشين و ... نمي شوم و اصلا به مقوله هاليوود نمي پردازم.)
4- آقاي سلحشور اگر در پاسخ سوال قبل شما سريال خود را احسن سريال ها ندانستيد به حضرت يوسف و سوره حضرت يوسف جفا كرده ايد و بايد استغفار كنيد. (111282)
 
الهام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۵ ۱۶:۰۶:۵۵
خدا رحمت کند آقای سلحشور رو بخاطر این کار ارزشمندشون.
اجرکم عندالله.
خوشا به حال شما که کار فرهنگی به این بزرگی کردید و بعضیها نه تنها هیچ کاری نمیکنند بلکه فقط دنبال ایرادات جزئی کم اهمیت هستندو به کل مجموعه اهمیت نمی دهند. این ماجرا در قرآن بعنوان احسن القصص آمده و اگر بعضیها این سریال را بد میدانند به قرآن مراجعه کنند و آن را بخوانند همین که این سریال یاد پیامبران الهی را زنده میکند و تشویق به خواندن قرآن میکند هم کافیست.
واقعا اجرکم عندالله (3644343) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.