نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 233956
جزییات سقوط صادرات نفت به پایین‌ترین سطح 8ساله
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۰
تولید نفت کشور در سال ۹۱ به پایین‌ترین میزان خود در هشت سال اخیر رسیده است.

به گزارش ایسنا، میزان تولید نفت خام کشور در سال ۹۱ حدود یک میلیارد و ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه (۱۰۴۰.۶ میلیون بشکه) بوده که از این میزان ۶۴۵ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه به عنوان خوراک در پالایشگاه‌های داخلی به مصرف رسیده و ۴۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه به طور مستقیم صادر شده است.

عدم سرمایه‌گذاری لازم برای اکتشاف نفت
بر این اساس تولید نفت خام در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ از کاهش ۲۷.۲ درصدی برخوردار شده که یکی از دلایل اصلی آن عدم سرمایه‌گذاری لازم جهت اکتشاف و تولید نفت بوده است؛ زیرا سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها جهت اجرای طرح خود از بودجه شرکت ملی پالایش و پخش و شرکت ملی گاز استفاده کرده و این شرکت‌ها را با موانعی در تامین منابع مواجه کرده است.

ادامه تشدید تحریم‌های بین المللی علیه ایران و محدودیت‌های حمل و نقل دریایی را می توان از دیگر دلایل افت تولید نفت برشمرد.

کاهش ۴۹ درصدی صادرات در سال ۹۱
در این راستا کاهش ۲۷.۲ درصدی تولید نفت از یک سو و افزایش ۲.۶ درصدی مصرف داخلی آن از سوی دیگر سبب شد تا در این سال صادرات نفت ایران ۴۹ درصد کاهش یابد براین اساس طرح معاوضه نفت خام که از سال ۱۳۷۶ در کشور اجرا شده بود و صرفه اقتصادی زیادی برای ایران داشت تحت تاثیر این عوامل قرار گرفت.

به طوری که در سال ۹۱ واردات سوآپ ایران نسبت به سال قبل از کاهش ۶۹.۹ درصدی برخوردار بود. البته صادرات سوآپ ۳.۲ درصد افزایش یافت.
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۱:۳۴:۰۱
وضعیت حال نتیجه گذشته است (2249051) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۱:۴۲:۵۹
پس چه طور وقتى آقاى احمدى نژاد گزارش ساليانه به رهبر مى داد همه چيز رو به رشد و در حال شكوفايى بود!؟!؟ آقاى احمدى نژاد نبايد حداقل پاسخگوى اين موارد باشد!؟ (2249059) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۱:۴۴:۳۹
سال ٩١ چه ربطي به امسال دارد ؟ اين نوع خبر رساني كه تيتر زمان حال را القا كند اما در متن خبر متوجه شويم مربوط به زمان ديگري است جز سم پاشي عليه دولت معناي ديگري ندارد (2249061) (alef-13)
 
ساغشکی
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۱۱:۴۸:۲۱
اگر واقع عمده سرمایه گذاری در مناطق جنوب و غرب بوده که به دلیل خصوصیات مرزی-قومی توأمان این مناطق ریسک بالای دارد. متاسفانه عمده سرمایه پالایشگاه و نیروگاههای برق آبی و سوختی نیز در نیمه غربی و نزدیک مناطق مرزی-قومی این نیمه غربی است، با توجه اتفاقات روی داده و مسائل استراتزیک لازم است ذخایر گازی و نفتی نیمه شرقی به بهر برداری برسد. همزمان ساخت نیرگاههای برق گازی و دیگر سوخت فسلی و همچنین پالایشگاه و پتروشیمی در نیمه شرقی انجام شود.
کشفیات جدید نیز موید این موضع است که میتواند از منابع موجود منطقه بهر برد تا ضمن تامنی انرژی مناطق شرق، شمال شرق و مرکز ایران باقی مناطق نیز بهره‌مند شوند.
سرمایه گذاری در امر تولید گاز و نفت خام و ایجاد پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاههای برق علاوه بر مقرون به صرفه بودن به جهت کاهش هزینه های انتقال و اتلاف برق، امنیت انرژی کشور را بالا برده و موجب رونق اتقصادی منطقه میشود. چرا که با وجود اقلیم خشک و خشک‌سالیهای طولانی و ماندگار، لزوم سرمایه گذاری در بخش صنعت در نیمه شرقی کشور را الزامی کرده است تا جمعیت بومی منطقه حفظ شوند.
این نکات استراتژیک است و بی توجهی بیشتر به مهم، ممکنست ضربات جبران‌ناپذیری به کشور وارد شود.
پیشنهاد میشود در پیرامون شهرهای زیر پالایشگاه و نیروگاه برق ایجاد شود:
سنگ بست یا فریمان (جنوب مشهد، به دلیل جلوگیری از آلودگی هوای کلان‌شهر مشهد با توجه جهت ورزش بادها و اقلیم )، شاهرود، بجستان، بشرویه، طبس، سربیشه بیرجند، بافق، نایین...

این شهرها همگی در مسیر راه آهن هستند و هم با ایجاد تاسیسات صنعتی برزگ میتواند جلوی مهاجرت مردم گرفت و از این طریق به امنیت و تمامیت راضی کشور کمک زیادی خواهد شد. (2249069) (alef-13)