توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 285959
پنج چالش امنیتی ایران برای آمریکا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۳۰
ژنرال دمپسی گفت، موشک‌های بالستیک ، قاچاق تسلیحات، نائبان منطقه‌ای، مین‌های دریایی و فضای سایبری، پنج چالش امنیتی

به گزارش جام نیوز، مقامات ارشد آمریکا روز چهارشنبه، بار دیگر به کنگره آمریکا رفتند تا درباره توافق اتمی ایران به قانونگذاران آمریکایی توضیح دهند. جان کری وزیر خارجه، ارنست مونیز وزیر انرژی، اشتون کارتر وزیر دفاع، و ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح در کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا حاضر شده اند.

موضوع این جلسه روی این مسئله تمرکز دارد که «منافع آمریکا و توازن نظامی در خاورمیانه» چگونه تحت تاثیر توافق جامع اتمی با ایران قرار خواهد گرفت. جان مک‌کین، رئیس جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، با دفاع از تحریم های تسلیحاتی پیشین علیه ایران گفت آن تحریم ها مانع مدرن شدن نیروهای مسلح ایران شده بود اما بر اساس توافق اتمی فعلی، ایران قادر خواهد بود ارتش خود را به روز کند.

او همچنین گفت ایران با میلیاردها دلاری که از طریق توافق اتمی بدست می آورد، می تواند به خرید سلاح در بازار بین المللی به ویژه از روسیه و چین روی آورد و قدرت ایران را در خاورمیانه افزایش دهد.

جان مک‌کین گفت توافق اتمی به جای اینکه نقش بازدارنده برای ایران داشته باشد، نقش بازدارنده برای ما خواهد داشت.

او گفت این توافق به برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران مشروعیت می دهد و باعث تردید متحدان ما در تعهد آمریکا نسبت به تامین امنیت آنها می شود و می تواند باعث رقابت های تسلیحاتی و اتمی و حتی درگیری در منطقه شود. اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا در این جلسه توافق اتمی با ایران را «توافقی خوب» خواند چرا که مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی می شود، آن هم از طریق راستی آزمایی. وزیر دفاع آمریکا از سناتورها خواست که از این توافق حمایت کنند و هیچ گزینه ای را از ریاست جمهوری آینده آمریکا نمی گیرد.

وزیر دفاع آمریکا گفت توافق اتمی، در صورت اجرا، راه های دستیابی ایران به سلاح های اتمی را می بندد و هیچ محدودیتی برای اقدامات دفاعی و نظامی آمریکا قائل نمی شود. او تاکید کرد اگر ایران اقدامی خصمانه کند، هر هدفی در دسترس آمریکا خواهد بود.

اشتون کارتر گفت ایران همچنان دشمن اسرائیل است و آمریکا نیز همچنان به متحدان خود به ویژه به اسرائیل متعهد است و این تعهد را در سفر اخیر خود به کشورهای خاورمیانه ابراز کرد. اشتون کارتر گفت آمریکا می خواهد متحدان خود در منطقه را قوی تر کند و به اسرائیل هواپیمای اف ۳۵ خواهد داد و اسرائیل تنها کشور خاورمیانه خواهد بود که چنین هواپیمایی تحویل می گیرد.

از دیگر صحبت های قابل توجه مقامات آمریکایی در این جلسه سخنان ژنرال دمپسی بود که گفت، موشک‌های بالستیک ، قاچاق تسلیحات، نائبان منطقه‌ای، مین‌های دریایی و فضای سایبری، پنج چالش امنیتی ایران برای آمریکا است. دمپسی افزود، این توافق گزینه نظامی را که در دسترس است، تغییر نمی دهد و ما برای جلوگیری از فعالیت های منفی ایران در تعامل با متحدانمان به تلاش ادامه می دهیم.

همچنین جان کری در پاسخ یکی از سناتورها که گفته بود[آیت الله]خامنه‌ای دست از مواضع انقلابی خود بر نمی‌دارد، گفت، اگر نگران سخنان رهبر ایران هستید، ببینید آیا توافقی که جلوی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را بگیرد بهتر است یا این‌که به زمانی برگردیم که ایران ۱۹هزار سانتریفیوژ داشته باشد؟!

وزیر امورخارجه آمریکا افزود، تحریم ایران برای گرفتن امتیاز در پای میز مذاکره تا کی می تواند ادامه یابد؟ آیا آیت الله خامنه ای بازهم به پای میز مذاکره برخواهد گشت؟! اگر ما این گزینه را رد کنیم ایران دورتر خواهد شد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.