نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 266950
بن بست در یمن
ناصر ایمانی، 25 فروردین 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۷
جنگ سعودی ها در یمن ، زودتر از آن چه پیش بینی می شد به بن بست رسید. جنگی که سه هفته قبل با حملات هوائی بمب افکن های سعودی به شهرهای یمن آغاز شد، در ابتدا با سرو صدای زیاد تبلیغاتی همراه بود و مورد تائید اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس نیز قرار گرفت و قرار بود که چند کشور بزرگ مانند مصر و پاکستان و سودان نیز در آن مشارکت داشته و نیروی زمینی به یمن اعزام نمایند اما اکنون پس از گذشت تنها سه هفته از ماجرا ، نه تنها خبری از اعزام نیرو توسط مصر و پاکستان نشد ، بلکه اکنون عربستان سعودی یکه و تنها در صحنه نبردی کور و بی هدف باقی مانده و به بن بست کامل رسیده است .

همگان واقفند که بمباران هوائی تنها در صورتی مفید خواهد بود که مقدمه علمیات زمینی باشد . در غیر اینصورت هیچ تاثیری از نظر نظامی و سیاسی نخواهد داشت . سعودی ها از ابتداء می دانستند که نیروی زمینی آنها که تاکنون از زیر کولرهای گازی بیرون نیامده اند ، قادر به جنگ زمینی در کشوری مانند یمن با کوههای بلند و مردمی زجر کشیده و فقیر نیستند . از همین رو از همان آغاز دست به دامان پاکستان و مصر شدند تا اعزام نیروی زمینی به نیابت از عربستان بعهده آنها باشد . اما پاکستان بدلیل درگیری در افغانستان و کشمیر و باز شدن فضای دیگری در مبارزه با القاعده در یمن ، تمایلی به ورود به جنگ از خود نشان نداد زیرا یمن صدها کیلومتر از مرزهای پاکستان فاصله دارد و حوزه امنیتی و استراتژیک پاکستان محسوب نمی شود .

از سوی دیگر پاکستان دریافت که دخالت در یمن ناخرسندی همسایه بزرگ خود یعنی جمهوری اسلامی ایران را در بر دارد لذا مجلس پاکستان بی طرفی رسمی خود را اعلام کرد.

مصریان نیز تجربه تلخ اعزام شصت هزار نیرو به یمن در زمان جمال عبدالناصر را دارند. اعزام نیرو به یمن توسط مصر، ده هزار کشته به مصریان تحمیل کرد و در آخر هم ناصر به بهانه شروع جنگ ۱۹۶۷ با صهیونیست ها، نیروهای خود را بدون نتیجه از یمن فراخواند. جالب است که شکست مصریان در یمن به دلیل توطئه و حمله سعودی ها به یمن بود که مصر مجبور شد با تحمل کشته های زیاد از یمن عقب نشینی نماید . لذا مصریان هم می دانند که درگیری دریمن جنگی طولانی و بی هدف است که معلوم نیست چگونه و چه زمانی میتوان از باتلاق آن خارج شد.

مشکل سعودی ها در حمله به یمن از آنجا آغاز شد که توجیه آنها برای دیگر کشورها قانع کننده نبود . توجیه عربستان برای حمله به یمن ، حمایت از دولت قانونی ( به زعم آنها ) منصور هادی بود. جالب است که همین سعودی ها سه سال پیش ، رسماً به همراه کشورهای غربی به حمایت گسترده مالی و تسلیحاتی مخالفین دولت قانونی سوریه پرداختند . در حالیکه منصور هادی و دولتش اساساً فراری بودند و دولت مستقری وجود نداشت و حال آنکه در سوریه ، دولتی کامل و مستقر درقدرت بود . از سوی دیگر منطقه خاورمیانه در حال حاضر بشدت خسته از جنگ و نزاع است . نبرد فلسطینی ها با صهیونیست ها – درگیری های جنوب لبنان – جنگ شدید داخلی در عراق و سوریه و لیبی – و تهدید تروریست های ارهابی در مصر و پاکستان و تونس و غیره ، مجالی برای شروع یک جنگ جدید در یمن را نمی داد .

به نظر این قلم ، در برهه کنونی نباید طرحهائی برای آتش بس و شروع مذاکرات را مطرح نمود . زیرا این طرح ها ، مطلوب عربستان برای فرار از بن بست یمن است. ضمن آنکه در مذاکرات پس از آتش بس، سعودی ها شروع به امتیاز گیری می نمایند. در این مقطع زمانی، بهترین روش، فشار از طریق کشورهای مختلف و مجامع بین المللی برای توقف حملات یکجانبه سعودی ها علیه ملت یمن است.
 
سعید
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۰۹:۰۶:۱۹
به این همزمانی دقت نداشتم. ولی امتیاز دادن همیشه بد نیست. بازی هوشمندانه ایجاب می کند که گاهی برخی را سرجایشان برگردانی (2820915) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۸:۵۷:۱۳
یکی و موشک بزنین به این بنادر عربستان تا هم نفت گرون بشه هم حساب کار دست این بزدلها بیاد (2824130) (alef-11)
 
ساحل
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۵۳:۳۹
چقدر شماها ساده اید این بازی هستش که دموکراتها سر جمهوری خواهها آوردن و باعث شدن در دوران ریاست جمهوری بوش پسر دست جمهوری خواهها از پول خالی بشه حالا هم ما رو و هم کشور های دیگه منطقه رو دارن وارد جنگهای فرسایشی در سوریه و یمن و عراق میکنن تا بعدش وارد یک چاه عمیق رکو و بی پولی بشیم همین و همین (2824407) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۰۹:۲۶:۵۸
با سلام
چرا وزارت خارجه ما از عربستان به عنوان جنایتکار جنگی به سازمان ملل شکایت نمی کند ،عربستانی که خود نظام دموکراتیک نداشته ،با نظام دموکراتیک سوریه مخالفت کرده و اکنون به بهانه حمایت از رییس جمهوری که خود استعفا نموده و زمان دولتش هم به پایان رسیده به مردم بی پناه و زیرساختخهای کشور همسایه اش حمله نموده ،آیا نباید این سگ هار را قلاده کرد؟ (2820960) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۴:۵۵:۵۴
این درست ولی اگه سازمان ملل به ایران بگه که نیروهایت علی رغم مرز مشترک نداشتن با سوریه ( بنا به درخواست رئیس ان کشور) از 4 سال پیش هنگام اعتراضات آرام مردمی و پیش از پیدایش داعش اونجا چیکار میکنه ما چی بگیم ؟ (2822280) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۲:۳۲:۳۴
ما تکذیب میکنیم و میگیم اینها تهمته! دلیل بیارید و اثبات کنید، عربستان در روز روشن داره این همه بمباران میکنه و از القاعده و طالبان و داعش و .... حمایت میکنه! (2823908) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۶:۴۲
حضور ايران در سوريه حضور مستشاري است. شايد حدود 200-300 نفر(البته يکي مرد جنگي به از صدهزار!) ضمنا ايران و سوريه توافقنامه امنيتي داشتند و اين حضور در اون چارچوب بوده. (2824731) (alef-13)
 
ایثار
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۰۹:۴۴:۳۷
تو از دنیا بی خبری ،بشار گفت اگر کمک نکنید ما رفتنی خواهیم بود وایران هم بر اساس سیاست خارجی باید به مسلمانان در هر جای جهان کمک کند واین درخواست اسد بود واین را هم بدان که ایران وسوریه معاهده همکار دارند (2826694) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۱:۰۴:۲۴
توهم زدی (2826862) (alef-3)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۷:۰۰:۲۵
ما می گوییم اصلا تو چه نقش مثبتی تودنيا داری ؟ (2829774) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۳۶:۵۷
«نظام دموکراتیک سوریه»! مهدی جان بی خیال بابا! خخخخ (2824363) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۶:۵۷:۲۲
چون سازمان ملل دوست مردم نیست.دوست آمریکا ،عربستان و....است. (2829773) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۰۹:۳۰:۱۰
به نظر این قلم ، در برهه کنونی نباید طرحهائی برای آتش بس و شروع مذاکرات را مطرح نمود .
جواب خونهایی که هر روز ریخته می شود را آن قلم خواهد داد؟ دوماً بحث آتش بس زمانی مطرح است که دو طرف همدیگر را زیر آتش گرفته اند. در حالی که در جنگ فعلی این عربستان است که به یمن حمله کرده و یمن حتی یک موشک هم به عربستان نزده پس بحت آتش بس طرفین نیست بلکه موضوع پایان تهاجم و تجاوز عربستان است و باید متوقف شود. (2820972) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۷:۴۳:۵۵
برادر ایران هیچ منافعی در یمن نداره. در واقع جنگ ببن اعراب هست. ولی به هر شکل اینا میخوان ایران رو بازی بدن و درگیر کنن ایران هراسی رو هم در دنیا بیشتر جا بندازن که ببینید ایرن همه جا هست. (2822848) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۷:۴۸:۲۷
تا اخر میخوندی بد نبود!! (2822861) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۷:۰۵:۳۲
کار عربستان فقط جنبه تهاجم ندارد.عربستان یک کشورمرتجع است وازهرتکاني در منطقه می ترسد و موضع دفاعی در قالب تهاجم می گیرد. (2829775) (alef-3)
 
hamvatan
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۰۹:۳۴:۵۸
الف جان تمام مطالبی که مطرح شده مربوط به گذشته دور این کشورهایی هست که شما به آن اشاره کردید ارتش ایران زمان جنگ تحمیلی چه وضعی داشت الان چه وضعی دارد به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست پس ملاک حال هست نه گذشته بعد هم بهتره ایران و عربستان سر یمن آتش بس کنند چون من ایرانی اینو میدونم کشورم در حال صادرات شیعه به کشورهای دیگر هست پس کشور ما هم بی تقصیر نیست ما هم در کشتار مردم بی دفاع یمن بصورت غیر مستقیم دست داریم چون با حمایت از حوثی ها و تحریک آنها باعث جنگ شدیم پس بهتره ایران و عربستان هر دو پایشان از یمن خارج کنند. (2820982) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۶:۳۷:۳۱
تو موضوعی که اطلاع نداری اظهار نظر نکن. صادرات شیعه!! این که فرمودین کالای مصرفی ست؟ اگر ما مثل عربستان بخواهیم تجاوز گری کنیم تیپ ۵۵ هوابرد شیراز یک نصفه روز خاک عربستان را تسخیر می کند. با نیروی هوایی و موشک های ایران کدام نیروی هوایی منطقه قدرت جنگ دارد؟ (2822661) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۱:۰۵:۱۹
نه داداش اینجوریا هم که می گی نیست (2826867) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۴:۱۷:۲۲
تیپ هوابر د((شیراز)) و خوب اومدی (2827373) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۸:۴۴:۳۲
سلام
از این اظهار نظر تعجب می کنم.
شما هم از نظر من متعجب خواهید شد.
ما اساسا هدفمان برداشتن ریشه وهابیون است. اینها اگر قدرت پیدا کنند مکه و مدینه و اسلام را ازبین می برند.
پس در عمق عربستان هم هر کاری از ما بر بیاید انجام می دهیم. از مخالفین آنها و مخالفین صهیونیست ها حمایت می کنیم تا ضعیف شوند و از میان برداشته شوند.
اگر این دو خطر چیزی نیستند که کوچک شمرده شوند.
بگذریم، شما باید بگویید و آن کاری که باید انجام می شود.
همین (2823050) (alef-13)
 
کریم همکارهه
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۷:۱۵:۴۴
حوثي ها مردمانی فقیر اند ودرتلاش برای یک زندگی بهتر.آ نها تاکنون هفت جنگ با دولت های مرکزی و عربستان پشت سرگذاشته اند. مدتهاست که خون آ نها ریخته میشود،ربطی به ایران هم ندارد.شکل گيري این بحران هم زيرسرعربستان و منصور هادی می باشد. (2829782) (alef-3)
 
امير
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۰۹:۴۱:۱۶
با سلام
كار تجاوز جنون آميز آل سقوط (آل سعود)و ساير وابستگان قومي .قبيله اي ومنطقه اي به كشور يمن ديگر نيازي به تحليل و تفسير ندارد.
همين بس آرزو كنيم خزان سياسي نظام منحط بي شرم و آزرم قبيلوي
با جمود فكري متوليان بتكده آل سعود در آينده نزديك با مقاومت مردم بحرين/يمن/لبنان/سوريه/عراق/مصر وافغانستان با سقوط ساختار رژيم وهابيگراي و منحوس آل سعود مبدل گردد تا همگان شاهد طلوع بهار سبز در خاورميانه پر آشوب كنوني باشيم .انشاءا... (2820993) (alef-13)
 
مسعود خان
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۱:۰۰:۴۵
انشاءالله
لعنت بر آل سعود = آل یهود (2823829) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۰:۰۴:۰۱
به نظرم مقاله اي كاملاَ احساسي و فاقد مولفه اي لازم براي تحليل صحيح از وقايع و تحولات يمن است. شما فرض بگيريد كه عربستان در بم باران يمن شكست خورد و به اهداف خود نرسيد ايا در ان صورت حاضر است بپذيرد كه حوثي ها حكومت را در يمن به دست بگيرند. برادر عزير موضوع يمن براي عربستان حيثيتي شده است و حاضر نيست به اين راحتي عقب نشيني كند لذا بايد فكري كرد كه دامن اين جنگ كل منطقه را نگيرد. به نظر بنده تا زماني كه سعودي ها در يمن به حداقل سهم خود (عقب نشيني حوثي ها از عدن، به رسميت شناختن حكومت عبد ربه منصور هادي و نيز مشاركت حزب اصلاح در حاكميت) نرسند جنگ ادامه خواهدا داشت. مسئله يمن براي سعودي ها بسيار مهم و اساسي است. عربستان با يمن بيش از 1700 كيلومتر مرز مشترك دارد و .... لذا بايد تحليل هاي ما واقعي و مبتني بر واقعيات صحنه باشد. به نظر بنده بايد گفتگو و مذاكره با سعودي ها با منطق تقسيم منافع و مشاركت همه گروه ها در يمن در دستور كار مراجع ذي ربط كشورمان قرار گيرد در غير اين صورت جنگ ميان عربستان و ايران آن هم به طور مستقيم دور از انتظار نيست. (2821062) (alef-13)
 
م ع
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۲:۱۳
درسته که یمن برای سعودی حیثیتی شده اما مگر غزه و لبنان برای اسرائیل و عراق برای آمریکا و دور تر افغانستان برای شوروی حیثیتی نبود. اگر ملتی پای غیرت خودش بایستد از هیچ ابرقدرتی کاری ساخته نیست چه برسد به سعودی که قدرتی استیجاری دارد. (2822753) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۰:۰۴:۴۹
نگذارید به خاطر امتیاز گیری مردم بی گناه کشته شوند (2821064) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۱:۰۷:۵۶
تحلیل خیلی ضعیفی بود. سعودی از اول هم قصد حمله زمینی نداشت. هدفش تضعیف و کند کردن پیشروی ارتش حامی حوثی ها بود که داشتند کل یمن را تصرف میکردند. کشتار مردم بی گناه چیز ساده ای نیست که ما اینجا راحت بنشینیم و بگیم کسی طرح آتش بس ندهد!! ما ندهیم کشور دیگری می دهد و ما کنارگذاشته میشویم (2821285) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۷:۳۲:۰۵
سید گرامی قصد بازی کردن با احساسات پاکتان ندارم ولی واقعیت این است که ریختن خون انسان های بی گناه به ویژه در سیستم موجود جهانی خیلی ساده است.دلیل :

دیدی چقدر ساده خون یک میلیون انسان طی جنگ 2003امريکا عراق وبعد آ ن ریخته شد.اصلا کسی غیراز خانواده عزادارشان به این نان آ وران تلف شده و کودکانی که از تحریم دارو مردند فکر می کند.مردم بی خیال این حرف ها هستند.

کی می دونه چه برسر زنان و کودکان سوری طی این چهار سال آ مد؟

دنیای نسبت به جنایت اسرائیل در غزه تا حدودی حساسیت نشان داد،اما تو ایران حساسیت رسمی بود و عطوفت اجتماعی کمرنگ بود .

مردم موصل حالا چکار می کنند؟ (2829803) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۱:۱۹:۱۵
فی الواقع تمام بازیگران تحولات یمن بازنده هستند از حوثی ها گرفته تا عبدالله صالح و منصور هادی حتی جدایی طلبان در جنوب وتا کشورهای منطقه مثل ایران و عربستان بزرگترین پیروز این تحولات القاعده است چرا هرج ومرج اخیر باعث شده است بررگترین شاخه اش یعنی القاعده جزیره العرب قدرت دوچندان بگیرد.با وجود اینکه هم اکنون دولتی در یمن نداریم یمن احتمالا چند سال آینده تبدیل به کشوری مثل سومالی خواهد شد بهترین خبر برای این گروه تکفیری خواهد بود. اما جطور میشود از تولد یک داعش جدید جلوگیری کرد .1 به دلیل بافت قومیتی گسترده در یمن هیچ گروه وقومی نمی تواند به تنهایی دریمن حکمرانی کند.2کشورهای منطقه نفوذ فراوانی در گروههای درگیر دارند. 3 بنابراین بایداز این نفوذ خود استفاده کنند وثبات رابه یمن برگرداند 4.ابتدا عربستان حملات هوایی اش رامتوقف کند .5ایران از روی نفوذخود بر حوثی ها استفاده کند وآنها را قانع کندکه اسلحه هایشان را به زمین بگذارند و وارد گفت وگو شوند 6 .
تشکیل دولت وحدت ملی با عضویت تمام گروههای اقوام درگیر 7.ارتش واقوام درگیر در یمن این اسلحه ها راکه هم اکنون روبروی هم دیگر گرفته اند به سمت القاعده بگیرند8. عربستان واتحاد عرب با حملات هوایی پشتیبان آن ها باشند. (2821331) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۱:۲۷:۳۵
برادر حال خوبه القاعده رو عربستان داره ساپورت می کن بعد بهش حمله هوایی کنه؟؟؟ (2826928) (alef-3)
 
منصور علمی
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۱:۳۰:۱۳
1 - سعودی ها به علت داشتن ثروت بادآورده حاصل از فروش نفت ، دوست داشته اند مثل بچه پولدار منطقه به دیگران کمک کنند و بهمین علت همیشه خود را برتر از دیگران دانسته و به کشورهای کمک بگیر فخر فروشی و آنها را تحقیر کرده اند از جمله مصر پاکستان و ... حالا کشورهائی که همیشه از طرف سعودی ها تحقیر شده اند از اینکه سعودی ها بدست خود در یک دام ذلت بار افتاده اند خوشحالند گرچه ظاهرا با آنها همزبانی میکنند .
2 - کشورهای اقماری بلوک غرب که دارای پتانسیل قدرت در منطقه هستند مانند ترکیه مصر پاکستان ... احساس میکنند یک کشور دارای پتانسیل قدرت در منطقه مانند عربستان از این چرخه قدرت حذف شود سهمشان از قدرت منطقه ای بهمان نسبت افزایش می یابد ، بنابراین از اینکه عربستان به دست خود خود را نابود کند خوشحالند .
3 - بلوک غرب طی دهها سال میدانسته اند ولی پنهان میکرده اند ، و حالا دیگر قابل کتمان نیست که سعودی ها بدترین روش های لیسی را در جلوگیری از حقوق بشر ، ازادی ، حقوق زنان ، داشته اند و ریشه تروریسم و افراطی گری در وهابیگری است و پایکاه آن در عربستان سعودی است . حالا دیگر خودشان اعتراف میکنند که ایجاد کننده داعش و تامین مالی و اطلاعاتی داعش توسط سعودی ها و اقمارشان انجام میشود . به این دلیل غربی ها در یک تناقض آشکار بین شعارهای دهن پرکن چند صد ساله خود ، و رفتار توحش آمیز عربستان و حمایت بیدریغشان از این ؤزیم قرار گرفته اند . و حالا ناچارشده اند برای جلوگیری از فروپاشی تئوری لیبرالیسم خود که زیر بنای تفکر سیاسی خود دانسته اند ، کم کم حمایت خود را از بزرگترین متحد خود که مخالف و دشمن این تئوری است ، یعنی سعودی ها کاهش دهند و بگذارند خودش به دست خودش مضمحل و نابود گردد .
4 - امریکا دیگر خود را مانند گذشته نیازمند نفت منطقه نمیداند و استراتژی خود را بسمت مقابله با قدرت چین در خاور دور تغییر داده و لذا سعودی ها بعنوان یک متحد مفید کذشته دیگر برای آنان از جایگاه مهمی برخوردار نیست ، بنابراین فروپاشی آنان برای امریکا از اهمیت چندانی بحساب نی آید .
5 -هزینه حمایت بیدریغ از اسرائیل برای امریکا آنچنان افزایش یافته که جایگاه اسرائیل در معادلات خاورمیانه در حال افول قرار گرفته و بنابراین متحد اسرائیل یعنی سعودی ها اهمیت خود را بالتبع از دست داده است .
6 -اگر هم مردم عربستان ( نه حکومت آن ) بعنوان یک قدرت و خطر بالقوه برای مقابله با اسرائیل تلقی شود ، پس بهتر است تجزیه گردد تا از خطرات بیداری اسلامی مردم آن در آینده کاسته شود .
در نتیجه اضمحلال قدرت سعودی و فروپاشی این نظام به نفع حامیان ظاهری او تلقی شده و شاید یک هم عقیدگی نانوشته و پنهان در مورد فروپاشی نظام سعودی ها ایجاد شده باشد .
منصور علمی (2821375) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۵۵:۲۷
نمیشه گفت درسته ولی خب دید جالب و متفاوتیه. بعیدم نیست! (2824892) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۹:۰۷
به فضل خدا یمن به گورستان متجاوزان سعودی تبدیل خواهد شد.

مردم فهیم و مسلمان ایران با درک شرایط خاص وهابیون و بی حرمتی به زائران و حتک حرمت و نا امن نمودن عربستان وجوه خود را به جای حج در موارد خیریه و مدرسه سازی به مصرف می رسانند. (2821578) (alef-13)
 
علی عسک
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۵:۴۳
عربستان سعودی که هیچ بهره ای از تعقل ندارد باید در باتلاق یمن غرق شود ان شاالله (2821673) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۲:۵۴:۰۵
سودان ، دوست سالهای قبل ایران چرا الان دوست سعودیهای بی دین شده (2821816) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۲۲:۰۸:۲۰
الان سودان به دسته شمالی و جنوبی تقسیم شده است (2823523) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۵۷:۱۲
سودان رو ول کنید، حماس رو بگو که بعد از این همه حمایت مالی و نظامی ایران الان حامی عربستانه! اصولا در دنیای سیاست همه چیز بر اساس منافعه نه دوستی و رفاقت! (2824900) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۳:۲۳:۱۱
عربستان بايد به عنوان متجاوز و جنايتكار جنگي معرفي شود. همچنين از سوي سازمان ملل اين كشور تحريم شود.
موضوع تحريم عربستان بايد هر چه زودتر برود روي آنتن (2821932) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۳:۵۹:۴۸
آل سعود نازيستهاي عرب . (2822063) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۴:۱۵:۵۰
شاه زادگان عياش كجا جنگ كجا ؟ اينها به اميد ارتش مصر و پاكستان دست به اين جنايت زدند (2822129) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۵:۰۷:۴۰
مشکل این است ه افراد بیگناه و زنان و کودکان در حال کشته شدن هستند و هر طرحی که جلوی این امر را بگیرد پسندیده است اگر چه باعث فرار عربستان از این بن بست شود (2822325) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۱۵:۳۶
عزیزم انچه که برای مسوولین کشور های مختلف ارزش ندارد جان انسان هاست مگر آنکه بتوانند با عکس های آنان به طرف مقابل فشار آورند. (2824479) (alef-13)
 
رشید
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۹:۵۶:۱۰
حالا که عربستان به بن بست رسید سازمان جنایت بین المللی (ملل) با تصویب تحریم یمن و به کمک روسیه جانی دوباره به ع ر ب ستان در حمله به مردم مظلوم یمن بخشید مرگ بر امریکا و اسرائیل و عربستان و البته روسیه بازیگر کثیف قرن مدرن (2824257) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۵۸:۳۳
بگذاریم یمن باتلاقی برای عربستان دریده باقی بمونه و بیش از پیش تضعیف بشه . یمنی ها فقیرند اما با غیرت (2824659) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۸:۵۶:۴۲
نیروی زمینی که تاحالا از زیر کولر گازی درنیومدن :-) (2825869) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۹:۵۳:۳۷
می نوشتید مصر زمان ناصر چرا به یمن نیرو فرستاد. اون زمان مصر در حمایت از حکومت اخوانی نیرو فرستاد و اتفاقا عربستان در حمایت از پادشاهی شیعیان زیدی به یمن کمک کرد و پیروز شد. یکم تاریخ دانستن بد نیست. الان هردو با تفکر حکومت دینی مخالفت دارند و با آن مقابله می کنند. (2825981) (alef-13)
 
سعیدی
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۱:۳۸:۰۶
عبداالناصر برای اعزام 60هزار نیرو به یمن و از دست دادن 10 هزار نفر می توانست از طریق تنها رادیوی دولتی مصر و روزنامه های تحت نظر دولت عوام مصر را توجیه کند و صدای اندک مردم آگاه را خفه کند.
اما امروز انفجار اطلاعات در رسانه های مختلف مجازی ، رادیویی و رسانه ای و ارتباطات تلفنی به حدی گسترش یافته که دولت السیسی یا هر دولت دیگر توان فریب مردم برای ازام نیرو با باتلاق یمن را ندارد. مردم این کشور ها بخوبی می دانند که اعزام سربازان شان برای پیشمرگ شدن نظامیان چپل و ترسوس سعودی و البته پولدار می باشد. غیرت مردم این کشور مانع از تحقیر سربازان آنها خواهد شد. (2826959) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۷:۴۹:۴۸
عربستانیا به غیر از خوردن و خوابیدن و زن بارگی بقیه کاراشونو پاکستانی ها و فیلیپینیها و افغانیا انجام میدن هواپیما هاشونم سودانیا و مصری ها پرواز میدن اونوقت بیان لباس رزم بپوشن (2827717) (alef-3)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۶:۴۷:۴۴
چند نظر در باره مقاله :
1_ دخالت سال 1962مصر در یمن در حمایت از جریان به اصطلاح انقلابی یمن بود که با تحمیل تلفاتی برمصر ،مصر را وادار به عقب نشینی کرد.اکنون موضوع دخالت متفاوت است ،مصر در یک ائتلاف بالقوه پر توان در جنگ یمن شرکت می کند .شرکت احتمالی مصر در این جنگ فقط در محدوده بده و بستان با عربستان قرار نمی گیرد ،بلکه مکانیزمی برای دفاع در مقابل تحولات منطقه است ،که سمت و سوی پایین کشاندن قدرت های سنتی دارد.

2_ گرچه مصر،پاکستان و ترکیه ظاهرا از جنگ کنار کشیده اند،اما اگر وضع بحرانی شود و مقدمه دو مينويي باشد،این کشورها تردید را کنار می گذارند و وارد گود می شوند.

3_ این خستگی در جنگ نیست که توقف جنگ را تحمیل می کند .جنگ ،ادامه جنگ و توقف آ ن منوط به رسیدن به اهداف سیاسی معین است .

4_ درباره اینکه ،طرح های آتش بس ،نجات عربستان از باتلاقی است که واردش شده است ویا نجات مردم یمن است ویا تبعات خوب منطقه ای دیگری دارد ،شک دارم .

5_ ایران تحت فشار برای بازی کردن نقشی نادلخواهش است اول از سوی ترکیه که به نیابت از عربستان و سایرین از ایران می خواهد از نفوذش برای توقف پیشروی های انصاراله استفاده کند.دوم تحت فشار برای اعلام نشده غرب که از ایران می خواهد نقشی متفاوت از آ ن چه تاکنون در منطقه داشته ،به نفع برطرف کردن نگرانی دوستان غرب در منطقه ( اسرائیل ،عربستان وسايرين )،داشته باشد.

6_ ادامه بمباران ها،بدون جنگ زمینی ،تلفات انسانی ،گرسنگی و متلاشی شدن زیرساخت ها را بریمن تحمیل می کند،همچنانکه دريوگوسلاوي اتفاق افتاد.دخالت زمینی عربستان هم اگرچه عربستان را به باتلاق می کشاند،اما جنگ به عربستان کشیده می شود و پای مصر ،پاکستان و حتی سایرین به جنگ کشیده می شود،که در باره نوع گسترشش نمی توان نظر قطعی داد.دقیقا نمی توان پیش بینی کرد که ادامه این جنگ چقدر می تواند به عربستان ضرربزند بدون آ نکه یمن را درهم بشکند.

7_ بنای سیاست فعلی ایران ،گرفتن امتیاز از غرب در منطقه است .غرب به شرطی قدرت ایران را در منطقه به رسمیت می شناسد ،که ایران از این قدرت به نفع فرایند آرام سازی ،بدون آ سیب به اسرائیل و عربستان استفاده کند.درغیراینصورت ،مذاکرات وارد فاز دیگری می شودوايران تحت فشار قرار می گیرد.

8_ دست ایران و روسیه برای دخالت در یمن و مقابله با ائتلاف تاحدودی بسته است .اگر چه در مقطع کنونی ائتلاف طبل توخالی جلوه کرد،اما در شرایطی دیگر ائتلاف می تواند زنده و واقعی گردد.

9_ تنها انقلاب می تواند این روند شاخ و شانه کشیدن های ارتجاع رسمی ،القاعده ،داعش و غرب را متوقف سازد و منطقه را از نابودی و کشتار نجات دهد.

10_ روسیه و چین در موضع دفاعی مقابل غرب قرار دارند،وفقط در مناطق خط قرمزشان چون اوکراین و سوریه حاضرند سفت مقابل غرب بایستند و حتی تهاجمی برخورد کنند.در یمن روسیه فعلا حاضر نیست حتی با حق وتو مقابل آمریکا و منطقه بایستد .این بده بستانی اعلام نشده با غرب است .همچنانکه بسیاری از سیاستمداران مطرح آمریکا از غرب خواستند که منافع روسیه در اوکراین در نظر گرفته شودوغرب سر الحاق کریمه ساکت ماند.

11_ دادن اس سیصد به ایران و اس چهارصد به چین نیز دو جنبه دارد: یکم اینکه روسیه احساس خطر جنگ منطقه ای و جهانی می کند و دادن سلاح های استراتژیک را به نفع حفظ قدرت دفاعی دوستانش می داند.دوم اینکه می خواهد به غرب بگويد که نقشه شان را خوانده و قصد کوتاه آ مدن ندارد. (2829769) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۷:۱۰:۵۴
ربستان هم برای امریکا کلفت شده باید کمی لاغرش کند نوبت عربستان است . بقیع را می سازیم به لطف خدا و مکرو الله .... (2829779) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.