نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 66996
آسيب‌شناسي عملکرد مسئولان درباره نامگذاري‌هاي سالانه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۸۹ ساعت ۰۲:۰۹


«اين شعارها نه فقط يك امر نمايشى است، و نه هم اينجورى است كه ما خيال كنيم در اين سال، اين شعار همه‌ى مشكلات كشور را حل خواهد كرد؛ نه، اين تشريفاتى نيست، نمايشى نيست؛ اين خط روشنى را به ما نشان ميدهد... اين همتِ بيشتر مخصوص امسال نيست. همت برتر مخصوص سال 89 نيست. ما بايد اين را به عنوان يك انگشت نمايشگر راه در مقابل چشم خودمان قرار بدهيم؛ همتمان را نبايد كم كنيم. كارهاى بزرگى داريم، اهداف بلندى در مقابل ماست؛ بايد همت را بلند داشت تا بتوانيم به آن هدفها برسيم. كار هم بايد بيشتر بشود. كار بايد متراكمتر بشود تا بتوانيم به آن اهداف برسيم.»





مقام معظم رهبري هر ساله را نامي را به عنوان نام سال تعيين مي‌کنند. همان‌طور که از بيانات ايشان مشخص مي‌شود،‌ هدف اين نام‌گذاري نشان دادن خط حرکت مسئولان و مردم است. صرف تعيين نام از سوي ايشان اثرات و برکات زيادي براي کشور دارد و نوعي تغيير و اصلاح در فرهنگ عمومي مردم و مسئولان را ايجاد مي‌نمايد. ليکن نبايد غفلت کرد که برخورد مسئولان با اين نام‌گذاري‌ها توام با اشکالات و ايراداتي بوده است که اين يادداشت در صدد تبيين برخي از مهمترين آنها است. به اين اميد که در سال جاري اين ايرادات کاهش بيايد.

- برخورد شعاري: شايد مهمترين و اولين آسيب محدود شدن به فعاليت‌هاي شعاري و تبليغاتي است. بلافاصله تابلوهاي بزرگ با عنوان سال جديد در شهرها نصب مي‌شود، هر صاحب تريبوني سعي مي‌کند در سخنان خود به نوعي به نام سال اشاره نمايد، همايش‌هاي متعدد، نشريات و ويژه‌نامه ها منتشر مي‌شود و... البته که بخشي از اين کارها ضرروي است و اساسا بدون يک کار فرهنگي و ترويجي نمي‌توان به هدف مد نظر رسيد اما :

- اولا خارج شدن از حد معمول در کار تبليغي منجر به اسراف بيت‌المال مي‌شود و نوعا اثرات منفي بر روي افکار عمومي به جا مي‌گذارد. لذا بايد کار تبليغي و رسانه‌اي هم به اندازه و هم با کيفيت و دقت خوب انجام شود.

- ثانيا همه فعاليت‌ها نبايد به کار تبليغاتي محدود شود. ديده شده است سازمانهايي که وظايف اصلي بر عهده دارند و بايد کارهاي عملي بکنند، صرفا اقدام به کار تبليغاتي کرده‌اند. هدف اصلي نام‌هاي سالانه تحرک در کشور براي تحقق اهداف است و نه فقط حرف زدن.

- برخورد ابزاري و تناقص در عملکرد: در سال اصلاح الگوي مصرف همايش‌هاي متعددي برگزار شد که نام اصلاح الگوي مصرف را يدک مي‌کشيدند اما در اجراي آنها هيچ نشانه‌اي از اصلاح الگوي مصرف نبود. چندين مدل غذا، ريخت و پاش‌هاي فروان و... . اين نمونه يک رفتاري متناقض است. صدا و سيما براي اصلاح الگوي مصرف برنامه‌هاي خوبي ساخت اما همچنان روح حاکم بر سريال‌هاي عادي، تبليغات تلويزيوني و... در خلاف جهت اصلاح الگوي مصرف و در جهت مصرف زدگي بود. صدا و سيما مي‌توانست يک نفر و يا يک کميته را مسئول تطبيق تبليغات تلويزيوني با اصلاح الگوي مصرف نمايد. شايسته تحقق شعار همت مضاعف و کار مضاعف اين بود که مسئولان روز هفتم فرودين‌ماه در سر کار خود حاضر باشند. اين مي‌توانست نشان‌دهنده جاري شدن روح نام سال در مسئولان باشد.

- گم‌شدن در روزمرگي نظام اداري: نظام اداري کشور دچار روزمرگي شديد است. اين روزمرگي به گونه‌اي است که عملا هيچ ماموريت جديدي را نمي‌توان به آن تزريق کرد. ماموريت‌ها و حرف‌هاي جديد در خوش‌بينانه‌ترين حالت به صورت يک ستاد ويژه، نماينده ويژه و يا کارگروه و... در حاشيه ساختار اداري قرار مي‌گيرد. حال آنکه توقع اين است که نام‌گذاري‌هاي سالانه در متن فعاليت‌هاي نظام اداري کشور قرار بگيرد و نظام اداري کشور براي تحقق آن اهتمام ويژه نمايد. ليکن به دليل حاشيه‌اي شدن نام‌گذاري‌هاي سالانه در نظام اداري عملا خروجي‌هاي مسئولان در اين زمينه کم‌تر از حد انتظار است.

- تعميم به همه چيز ؛ غفلت از محورهاي اصلي مد نظر رهبري: مقام معظم رهبري در سال‌هاي اخير پس از اعلام نام سال،‌ در سخنراني اول فروردين ماه به تبيين مصاديق عيني از نام سال پرداخته‌اند تا از کلي گويي اجتناب شده و بتوان از مسئولان نظام درباره عملکردشان پاسخ طلبيد. از اشکالات رايج اين است که اين اولويت‌ها به ميزان کافي مورد توجه مسئولان قرار نمي‌گيرد. البته کارهاي زيادي در لواي نام سال انجام مي‌شود و حتي نام سال بر روي بسياري از کارهاي معمول و روزمره گذاشته مي‌شود(بسياري از فعاليت‌هايي که به صورت طبيعي انجام مي‌شد را به نام سال مرتبط مي‌کنند) و ليکن درباره محورهاي اصلي مد نظر رهبري گزارش شفافي از سوي مسئولان ارائه نشده است.

مثلا در سال گذشته رهبري 4 موضوع نان، آب، انرژي و فرهنگ عمومي را به عنوان مهمترين مصاديق اصلاح الگوي مصرف ذکر کردند. اينک بايد در خيل گزارشهايي که در موضوع سال اصلاح الگوي مصرف ارائه شده است درباره اين 4 موضوع جستجو کرد و ديد که مشخصا براي اين چهار مطالبه رهبري در سال گذشته چه اقداماتي انجام شده است؟

- نکته پاياني: در سال جاري نيز رهبري براي نام همت مضاعف، کار مضاعف 7 محور مهم و اساسي را ذکر کرده‌اند. جداي از فعاليت‌هاي تبليغاتي و اقداماتي که نام همت مضاعف و کار مضاعف بر خود مي‌گيرند، انتظار مي‌رود مسئولان مربوط در ماه‌هاي اوليه سال درباره اين 7 محور برنامه مشخص ارائه دهند و در پايان سال نيز در ميان همه گزارش‌هاي متعدد؛ ‌تکليف عملکرد مسئولان نظام در اين موضوعات مشخص و گزارش‌ها شفاف باشد:

1. همت مضاعف و كار مضاعف در عرصه‌ى علم و تحقيق.

2. همت مضاعف و كار مضاعف در استفاده‌ى بهينه از منابع موجود كشور و امكاناتى كه وجود دارد. يعنى همان چيزى كه يكى از اركانش اصلاح الگوى مصرف است. از آب در كشور استفاده‌ى بهينه بشود...مسئله‌ى مصرف برق و مصرف حاملهاى انرژى - بنزين، گازوئيل - هم مهم است.

3. همت مضاعف و كار بيشتر در كيفيت بخشيدن به توليدات داخلى

4. همت مضاعف و كار مضاعف در تأمين سلامت. يك بخش از مسئله‌ى تأمين سلامت، مسئله‌ى ورزش همگانى است

5. همت مضاعف و كار مضاعف در سرمايه‌گذارى، در كارآفرينى

6. همت مضاعف و كار مضاعف در مسئله‌ى توليد فكر. كتابخوانى، افزايش معلومات عمومى در زمينه‌هاى گوناگون

7. و از همه مهمتر، همت مضاعف و كار مضاعف در مبارزه‌ى با فقر، در مبارزه‌ى با فساد، در مبارزه‌ى با بى‌عدالتى.













 
رضا
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۰۸:۰۴:۲۹
اميدوارم همه کساني که مي‌خواهند امسال از مسئولان درباره عملکردشان گزارش بگيرند اول گزارش اين هفت محور را بگيرند و بعد گزارش بقيه کارها... که اولويت‌هاي کشور جابجا نشود... (300702)
 
علي
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۰۸:۵۵:۵۵
نام گذاري هر سال؛ كاري است براي فرهنگ سازي كه يكي از عوامل پيشرفت يك مملكت است. ولي با كم كاري مسئولان فقط به صورت يك شعار تبديل شده است. با نامگذاري امسال بنام كار مضاعف بايد مسئولان در يك اقدام واكنشي در سر كار خود حاضر مي شدند. برنامه هاي آتي خود را با زمانبندي ارائه مي دادند. در حاليكه در ادارات دولتي بدتر از پارسال در خواب تعطيلات عيد فرو رفته است. (300710)
 
سید غلامرضا قاضوی
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۰۸:۵۸:۱۱
باسلام:ازخداوند سبحان آرزومندیم که بتوانیم درعملکردمان در انجام کلیه کارها(دولتی،خصوصی و...)آنگونه که مدنظرآقاست موفق وموید باشیم وآن کنیم که حق است . (300711)
 
بیکار
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۶:۱۸
آقا من با مدرک فوق لیسانس بیکارم.چه جوری می توانم کار مضاعف انجام بدم.لطفا راهنمایی کنید (300760)
 
Hasan
۱۳۸۹-۰۱-۱۳ ۰۴:۱۹:۳۶
نه دیگه .
شما اول باید همتت را مضاعف کنی . هر وقت همت کردی و کار گیر آوردی تلاشت را مضاعف کن . (301072)
 
Hashem
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۱۳:۲۲:۳۱
استان خوزستان بیش از 8 سال است که با پدیده گردو غبار دست و پنجه نرم می کند شدت و غلظت این پدیده جوی گاه به حدی است که هنگامی که در خیابان راه می روند ، برخورد ذرات معلق گرد وخاک به صورت شان را حس می کنند! (300778)
 
رازی
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۱۶:۱۸:۱۸
گرد وخاک خوزستان قبول اما چه ربطی اینجا داره؟ (300816)
 
Hashem
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۱۷:۳۲:۵۸
اگر در تهران و شهر شما گرد و خاک بود به طوری که اون رو حس میکردی
هر جا می رسیدی مطلب رو می زدی شاید یکی کمک کنه
پس به نظرت این مشکل رو به کجا بزنیم؟
به کی بگیم؟
اینجا میزنیم شاید آقای توکلی صدای ما را بشوند. و برای گرد و خاک استان خوزستان کاری کند.
شما بگو اینجا نزنیم چی کار کنیم؟

آیا شهروندان غیر تهرانی ارگانیسم های طبیعی انسانی از جمله قلب ، ریه و... ندارند و آیا تاثیر شرایط جوی ناگوار فقط بر روی شهروندان تهرانی محسوس است؟! (300836)
 
ناصر
۱۳۸۹-۰۱-۱۳ ۲۱:۲۹:۴۰
برادرم.تهرانی ها هم مشکل آلودگی شدید هوا.آلودگی های صوتی و این اواخر پارازیتها را دارند! (301207)
 
محسن
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۱۵:۰۴:۵۴
دولت در سالهاي گذشته آنقدر وقت خود را در مسائل بيهوده از جمله تبليغات ، سفرهاي استاني ،تصميمات لحظه اي ،شعارها و حرفهاي جنجالي ،دشمن تراشي جهاني ،برخورد با منتقدين داخلي و.... صرف كرده است كه عملا\" از وظايف عادي خود باز مانده است و در اين شرايط بخش بزرگي از كارمندان بخش دولتي و خصوصي كاري جهت انجام دادن ندارند و پيغام مقام معظم رهبري نيز در جهت فعال شدن دوباره مملكت و بيدار شدن دولت است (300802)
 
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۱۶:۲۷:۲۸
بنا به این گزارش کمی بیشتر از 10 درصد ملت ایران باید کار مضاعف داشته باشند در تفسیر نام سال عمومی برخوردکنید نه سیاسی! تمام کارهای موجود را لیست کنید و ببینید چطور تمام احاد مردم میتوانند در بستر این 7 مورد کار مضاعف کنید
بنظر من تعریف شعار سال بسادگی یعنی اگر تا حالا درامد خود را با خدمت 2 ساعت کارمفید دریافت میکردید حالا 2 ساعت و نیم کار مفید برای همان درامد کار کنید (300819)
 
سینا
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۱۷:۴۸:۲۵
وقتی قراره نظر خواهی کنید چرا نظرات را منتشر نمی کنید؟
1. سالها را باید شما بررسی کنید که ایا تاثیری در روند امور کشور و مردم داشته و یا فقط در حد حرف بوده است؟ مثلا\" سال پاسخگویی را مد نظر قرار داه و ببینید آیا در این سال مسولان رده بالی مملکت چقدر مصاحبه کرده اند با رسانه های گروهی و چقدر حاضر به مصاحبه شده اند؟ ایا وظایف مسولان با صحبتهایشان تطابق دارد؟ آیا نظارت را برتافته اند و ...
2. مشکل الان کار مضاعف نیست مشکل این است که کاری نیست که مردم بکنند و بیکاری داره بیداد می کنه. برید یقه اونهایی که قرار بوده تولید کار کنند بگیرید چرا اینو انجام ندادند
3. خیلی از افراد فکر می کنند فقط با سخت کار کردن می شه پیشرفت کرد در حالی که با فکر و برنامه است که پیشرفت حادث ی شه (300837)
 
خسروسلجوقي
۱۳۸۹-۰۱-۱۱ ۱۸:۲۴:۳۷
دوست عزيز در اين مسير نحوه كنترل و پاسخگويي مضاعف مسئولين نامشخص است و بلاتكليف و بايد به نحوي اين سامانه را فعال كرد شايد اين رسانه يكي از اين ابزار باشد (300852)
 
باقری
۱۳۸۹-۰۱-۱۲ ۱۱:۴۳:۲۷
کار مضاعف لازم وضروری است البته متاسفانه هنوز یک ماه از سخنان مقام معظم رهبری نگذاشته است که گروهی آن را از دولت به مردم واله کرده اند خاطب رهبری دولت است که باید برنامه ریزی کند تا مردم کار مناسب انجام دهند بهتر است مضاعق ترین کار را انجام دهیم وموازی کاری را در کشور کم کنیم تا دولنت کوچک شود (300945)
 
میم
۱۳۸۹-۰۱-۱۲ ۱۵:۴۱:۲۵
دستگاه های دولتی کلاً و ذاتاً مخالف و دشمن کار خلاق هستند. اگر کسی در یک دستگاه دولتی اندکی خلاقیت داشته باشد به انحاء مختلف یا بلافاصله پشیمان می شود یا فرار می کند یا اگر خیلی سمج باشد به خاک سیاه می نشیند. روسای دولتی هم فقط به فکر کارهایی هستند که بتوانند با آن یک بیلان کار کیلویی به مافوق رد کنند و کسی دنبال خلاقیت و کیفیت نیست. این مشکل هم هیچ راه حلی ندارد. بهترین شعارها و بهترین و هوشمندانه ترین ایده ها و اسامی سال ها و برنامه و چشم انداز هم در داخل این سیستم به ضد خودش تبدیل می شود. (300987)
 
مسعود
۱۳۸۹-۰۱-۱۳ ۲۱:۳۳:۲۶
در بخش خصوصی به مراتب مشکلات بخش دولتی کمتر و بازدهی کار و خلاقیت و توجه به ابتکارات و ایده های نو بالاتر است.
دولت و مجلس باید امسال و سالهای آینده را همت و کار مضاعف قرار دهند برای اجرای صحیح و بهتر اصل 44. (301209)
 
آرام
۱۳۸۹-۰۱-۱۲ ۱۶:۴۳:۱۳
آیا باید رهبر بگوید تا ما اصراف نکنیم، وحدت داشته باشیم و یا کار کنیم؟آیا در 30 سال گذشته یا 5 سال گذشته کار جدی بوده؟ اگر بوده و با برنامه بوده پس چرا احساس خلا شده و این سال چنین نامی گرفته؟ (300992)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.