نظر منتشر شده
۱۸۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 148168
چطور از ژاپن در اقتصاد پیشی بگیریم؟
دکتر آرمین شمس*، 11 فروردین 91
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۱۷
اقتصاد ما باید "مغز محور" باشد. از ابتدا بگذارید مشخص کنیم که مقصود ما از بررسی محور اقتصاد بررسی محور مادیست، وگرنه بدیهی ست که با یک دید بازتر باید اقتصاد را نیز خدا محور تعریف کرد.

محور مادی اقتصاد ایران نفت است که به عنوان بزرگترین ثروت ملی خدادادی ما شناخته شده است و به عنوان منبع اصلی درآمد و مرکز اصلی سرمایه گذاری کشور و کانون اقتصاد کشور نقشی بی رقیب را در دهه های اخیر بازی کرده است. تلاشهای صورت گرفته در گسترش صادرات غیر نفتی نیز نتوانسته این یکه تازی نفتی را از حکمفرمایی بر اقتصاد کشور حذف کند.

جایگزینی که برای پایان محوریت نفت ترسیم شده محوریت صادرات و صنایع غیرنفتی است و در سالهای اخیر نیز رویای شیرین گسترش شرکتها و صنایع دانش بنیان به حق مورد توجه قرار گرفته است.

این سیر و رویکرد ملی البته رو به جلو و مثبت تلقی می شود ولی مطابق تحلیل و تجربه بنده به عنوان یک مشاور تجاری (در انگلستان) می توان رویکرد دقیق تر و پرحاصل تری اتخاذ نمود که با راهبرد رهبر کشور مبنی بر استاده از راههای میان بر نیز همخوانی بیشتری داشته باشد. رویکرد "گسترش صنایع دانش بینان غیر نفتی" که به عنوان هدف انتخاب شده است می تواند به رویکرد "اقتصاد مغز محور" تغییر کند. تفاوت اصلی این دو آن است که رویکرد "اقتصاد مغز محور" مستقیم تر ما را به درد و درمان اقتصاد ایران رهنمون می شود و دید ملی بازتری به ما در حل مساله می دهد:

مهمترین ثروت مادی خدادی ما نه نفت است، نه تمدن، نه اعتماد به نفس و بلند پروازی، نه قوانین حمایتی، نه صنایع دانش بنیان حال و آینده (البته این مورد آخر به پاسخ نزدیک تر است). مهمترین ثروت خدادادی و "طبیعی" ما "مغز" هفتاد و چند میلیون ایرانی (و نه صرفا مغز تعدادی از مسوولین) است که از آن استفاده درستی نمی کنیم و در نتیجه به نست مللی که از مغز خود استفاده می کنند (مانند ژاپن) فقیریم و گاهی هم از نظر اقتصادی حیران می مانیم. این که گفته می شود ثروتهای طبیعی ما از کشوری مانند ژاپن بیشتر است و ما ثروتمند هستیم تصور رایج اما غلطی ست چون ژاپن بیش از ۱۶۰ میلیون مغز نسبتا بکار گرفته شده دارد (بگذریم که آنها هم بهینه عمل نمی کنند) و ما هفتاد و پنج میلیون مغز با سطح بگارگیری پایین داریم. این است معنای ثروت طبیعی ملی نه چیزهای جزئی مانند نفت. اقتصاد نفت ما یک بیستم اقتصاد مغز ژاپن هم نیست. همه می دانیم که همین نفت را به ژاپن می دهیم و در اثر استفاده از مغز تبدیل به محصولاتی می شود که با صدها برابر ارزش مواد خام (و آنهم با پرستیژ بالا) به ما فروخته می شود. پس معنای اصلی ترین ثروت طبیعی و میزان آن مشخص است.


عذرخواهی رسمی مدیران اجرایی سونی در کنفرانس خبری بخاطر نفوذ هکرها به شبکه psn، توکیو، ۱ می ۲۰۱۱

حال سوال این است که تفاوت این دیدگاه "مغز محور" با دیدگاه "گسترش صنایع دانش بنیان" چیست؟ با ذکر مثالی بیان می کنیم که کجا حرفی از شرکت دانش بنیان نیست ولی با بی دقتی ما "اقتصاد مغز محور" مورد تهدید جدی قرار می گیرد و تحقق نمی یابد و کشور ضعیف باقی می ماند:

یکی از مثالهای فراوان را که از تجربه خود به عنوان یکی از هفتاد و پنج میلیون ایرانی انتخاب کرده ام نقل می کنم. بنده تحصیلات در رشته رایانه دارم و در طول سالهای تحصیل به عنوان مهندس نرم افزار یا محقق یا مشاور تجاری (رشته دوم مورد علاقه ام) به کار حرفه ای در ایران و انگلستان مشغول بوده ام. در سالهای اول دوره کارشناسی سابقه اشتغال در زمینه تولید و صادرات نرم افزار به استرالیا را در شرکتی خصوصی در مشهد داشتم و طبیعتا به عنوان دانشجو با نظام آموزشی هم در ارتباط و درگیر بودیم. نتیجه تجربه کاری و درگیری من با نظام عقب مانده درسی چاپ مقاله ای در "فصلنامه آموزش مهندسی" متعلق با آکادمی علوم ایران بود که در کنار پیشنهاد دقیق راه حل مبتنی بر پژوهش نشان می داد چطور وقت دانشجوها به طرز فجیعی ("بد" نه، "فجیع"!) در نظام آموزشی مهندسی کامپیوتر کشور تلف می شود و واحد های ارائه شده تطابق عاقلانه ای با نیاز صنعت و دیگر نیازهای علمی کشور ندارد.

خوب ما شرکت دانش بنیان را همان سالها در کشور داشتیم و تعدادی مثل بنده به عنوان مهندس و محقق و کارمند مشغول به کار بودند ولی چون محوریت اقتصاد استفاده از ثروت عظیم "مغز" نبود این تحقیق هم مانند بسیاری از کارهای دیگر گرچه به رسمیت شناخته و منتشر شد ولی به کار گرفته نشد و شانس افزایش فوق العاده کیفیت آموزش در آن رشته از بین رفت و شرکتهای نرم افزاری دانش بنیان نیز از نتایج این دستاورد پژوهشی منتشر شده و به رسمیت شناخته شده محروم ماندند. علت این است که با روند فعلی یکصد سال طول می کشد ارزش اقتصادی شگرف اینگونه تحقیقات (که به هیچ وجه پیچیده و عجیب هم نیستند) شناخته شود. فوت های کوزه گری را راحت نادیده می گیریم. بهینه شدن نیمی از واحدهای ارائه شده در نظام کارشناسی مهندسی کامپیوتر به معنای صرف جویی ده ها هزار ساعت آموزشی در ابتدا و موفقیت در صادرات و پژوهش علوم رایانه در آینده است. درد بسیاری از محققین کشور با بنده مشترک است.

حال سوال مهمی به ذهن افراد با تجربه می رسد. آن سوال این است که هر مدیری با طرحها و پیشنهادات و انتقادات فراوانی مواجه می شود که چنانچه بخواهد به همه آنها عمل کند حاصلی جز ناکارایی یا حتی تناقض عملکرد با اهداف نصیب او نخواهد شد. همین طرح را با حمایت برخی اساتید نزد یکی از مسوولین دانشگاه که استاد با تجربه وباهوشی در یکی از رشته های مهندسی بود بردیم. دانشگاه دارای هیئت ممیزه بود و امکان عمل کردن به بسیاری از قسمتهای طرح را داشت. مسوول مربوطه داستانی را از طرحی مشابه ذکر کرد که در دانشگاه تا حدی در یکی از رشته ها اجرا شده و موجب دردسر نیز شده است.

بر این مبنا در طی ده دقیقه یک کار پژوهشی منتشر شده را که در آن سر رشته زیادی نداشت رد کرد! این شخص به علت رتبه علمی در رشته خودش وزن بالایی داشت و از این وزن بالا در مهندسی مکانیک برای اعمال نظر در رشته علمی "مدیریت آموزشی" آن هم در رشته مهندسی کامپیوتر بهره قاطعانه ای می برد! معادل حرف ایشان در رشته خودش (مهندسی مکانیک) این است که چون کسی قبلا یکبار در اختراع فلان دستگاه شکست خورده ما نه تنها در آن مورد سرمایه گذاری نمی کنیم بلکه در موارد مشابه هم سرمایه گذاری نمی کنیم بلکه اصلا فکر هم در این مورد نمی کنیم و به متخصص هم ارجاع نمی دهیم، بلکه با وزن علمی و اعتباری که در رشته دیگری داریم طرح چاپ شده در ژورنال پژوهشی معتبر را در عرض ده دقیقه رد می کنیم. یعنی خفه کردن جرقه ای که می توانست با الگو شدن برای دیگر دانشگاهها یکی از پایه های تحول مهندسی و علم رایانه کشور و صادرات گسترده نرم افزار باشد.

بطور خلاصه، تفاوت اقتصاد "مغز محور" با "اقتصاد نفت محور" و "اقتصاد مبتنی بر شرکتهای دانش بنیان" این است که در اقتصاد مغز محور تمام مراحل فراوری اقتصادی مغز و ذهن این هفتاد و پنج میلیون نفر، بخصوص متخصصین و نخبگان، زیر ذره بین و هدایت و حمایت قرار خواهد گرفت، مشابه یک پالایشگاه که سیستم و تمهیدات مشخصی برای فراوری نفت دارد و عده ای متخصص باید نسبت به مراحل مختلف مسوول و حساس باشند.

از بعد اقتصادی، فراوری سیستماتیک مغزهای مردم در کشور یعنی ده بیست برابر شدن تولید ملی و پیوستن به کشورهایی مانند ژاپن و باز شدن افقهای پیش افتادن از این کشورها. این را برای کسانی که دستی بر آتش دارند می گویم، همین اواخر کسی برای سرمایه گذاری در بورس با بنده مشورت می کرد که با ذکر اما و اگرها و جزئیات در مجموع او را نهی کردم و با تمام دلبستگی که به پیشرفت اقتصادی و صنعتی کشور دارم مجبور شدم او را به بازار زمین و مسکن و طلا حواله بدهم تا به عنوان یک مشاور تجاری در امر مشورت خیانت نکرده باشم (با سرمایه خودم می توانم ریسک بالا تحمل کنم ولی سرمایه دیگران را که نمی توانم فدا کنم!).

* دکتر آرمین شمس، استاد دانشگاه صنعتی شریف
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۲۳:۰۱
اولین راه برای رسیدن ب توسعه اقتصادی ، تلاش برای توسعه سیاسی است .
تا زمانی که فضای کشور امنیتی باشد ، احزاب اجازه فعالیت نداشته باشند ، رابطه جانشین ضابطه بوده ، هزار فامیل های جدید و قدیم بر راس قدرت باشند ، مجلس توان سوال از رئیس جمهعور را نداشته باشد ، بزرگترین قانون شکن کشور همزمان بزرگترین مجری قانون باشد .
به بهانه شرایط بین المللی چشم بر نابسامانی ها ببندیم .
با ماجراجویی های بی دلیل و نتیجه [...] هزینه برای کشور بتراشیم .
به برزیل و ترکیه و چین و روسیه و آلمان و فرانسه و انگلیس باج بدهیم اما حاضر نباشیم با مشکل اصلی یعنی امریکا مستقیما مذاکره کنیم .
از تولید ملی فقط خودرو را بشناسیم و بقیه کارخانه ها را به حال خود رها کنیم تا ورشکسته شوند .
73هزار میلیارد تومان درامد هدفمندی را به جای سرمایه گذاری در تولید بین مردم پخش کنیم تا خود عامل گرانی شود و هزار و یک نابسامانی دیگر
[...] (720533) (moderator1)
 
کریم
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۰۶:۳۸
کاش اسم مقاله را می گذاشتید : چطور از ژاپن درس اقتصاد یاد بگیریم
ما فقط زمانی می توانیم پیشرفت اقتصادی داشته باشیم که شرایط زیر بوجود آید :
بهبود روابط با دنیای غرب ( کشورهای پیشرفته )
ثبات سیاسی و به طبع آن ثبات اقتصادی در کشور
تغییر کلی سیستم اداری و حذف بوروکراسی ( کاغذ بازی )
ارجحیت ضابطه به جای رابطه در انتخاب افراد برای هر پست و مقام ( برای این کار می توان قانونی وضع کرد که به موجب آن هر شخصی که مسئولیت جائی را عهده دار می شود از استخدام اقوام منع شود )
نگاه سرمایه ای به نفت و حذف نگاه درآمدی به آن ( یعنی باید از در آمدهای نفتی فقط جهت سرمایه گذاری در پروژه های تولیدی و اشتغال زائی استفاده شود و بعد از درآمد این واحدها که از صادرات بدست می آید در اموری مثل عمران و غیره استفاده کرد ) (720797) (moderator1)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۴۱:۲۹
سلام
هر فردی هر مشکل و هر سطحی از مسئله را که می بیند بیان می کند.
مسائل اجتماعی اینگونه ساده و پیش پا افتاده نیستند که همه ی ما نسبت به آنها نظر بدهیم.
اما همینقدر گسترده هستند که همه ی ما آنها را می بینیم و اگر برای رفع هر مشکلی تعلل نکنیم و خود را به نبود آن آرام نکنیم و کبک گونه زندگی نکنیم، در نتیجه مشکلات را به متخصص واقعی آن ارجاع کنیم آنگاه جامعه در مسیر درستی وارد و واقع خواهد شد.
حال مشکلات سیاسی را شمردن کار سختی نیست چون همه می بینیم و عامل اصلاح آن مجلس و قوه ی قضائیه است.
من و شما اگر نمی توانیم وکیل و قاضی باشیم می توانیم مطالبه کنیم.
اما نکته ی اصلی اینجاست که نکند برای فرار از حل مشکلی که به دست ما ایجاد شده به تحلیل مشکلات سطوح دیگر می پردازیم؟!
مشکلاتی که همین الان در حوزه ی عملکردی ما پیش می آید، مشکلاتی که در زمانی که مسائل گوناگون را مطالعه و تحلیل بیهوده می کنیم در حوزه ی کاری ما پیش می آیند.
ما فضولی و دخالت می کنیم و دیگری باید بیاید و کاری را که ما رها کرده ایم کامل کند.
دیگری هم مشغول تحلیل می شود و این جمله سازی ها پیوسته ادامه دارد!!! (720815) (moderator1)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۰۳:۰۱
منظور شما اینست که برای رسیدن به توسعه سیاسی انرژی هسته ای را تعطیل کنیم و مثل قذافی همه تجهیزات هسته ای را سوار بر یک کشتی کرده و به امریکا تحویل بدهیم ؟؟؟ (720846) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۱:۴۶:۰۰
مطلب بالا برای کسانی بود (مانند شما ) که کمی فکر کنند ودر مورد مسئله ای که تخصص ندارند (انرژی هستهای ) اظهار نظر نکنند (721061) (moderator1)
 
سیدامیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۲:۴۸:۵۰
اگر 50% اهتمامی که امروز برای رسیدن به انرژی هسته ای گذاشته می شود برای انرژیهای نو گذاشته شود اگر نصف آن صرف صنعتی کردن بسیاری از پروژه هایی که در داخل و خارج در جشنواره ها رتبه می آورند و بهره آنها را خارجیها می برند، شود وضعیت اقتصاد و معیشت و اشتغال کشور دگرگون می شود. اگر به بخش خصوصی اجازه فعالیت برابر داده شود و انحصارطلبیهای شرکتهای شبه دولتی و غیره حذف شود جای امید برای توسعه اقتصادی و رشد به وجود می آید.
از ترکیه با تورم 1000درصدی باید درس بگیریم که با حذف دخالت نظامیان بر اقتصاد دولتی و رو آوردن به اقتصاد ملی و حمایت بخش خصوصی ضمن توسعه اقتصادی و بالابردن رفاه اجتماعی خود، بازارهای کشورهای همسایه را هم اشباع می کند و به جایی رسیده که برای صادرات به ایران سقف مبادلات اقتصادی خود را از 16 میلیارد دلار به 30 میلیارد دلار برای سال 2015 افزایش میدهد. ضمن اعتقاد قوی برای توسعه انرژی هسته ای، غفلت از توسعه در زمینه های علمی و کاربردی تامین کننده نیازهای مبرم جامعه را گناه نابخشودنی برای تصمیم گیران می دانم. (721621) (moderator22)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۰:۲۸:۴۱
سلام
شما ضمانت ميدهي احزاب شايسته سالاري كنند . من شك دارم چون احزاب به هر حال وابسته به برخي مراكز ثروت خواهند بود تا كارهايي بر اساس ميل آنها انجام دهند. خود حزب سازي به زيرساخت نياز دارد تا كميت .
ما تا بحال در سطح منطقه ماجراجويي نكرده ايم هر چه بوده بر اساس منافع ملي بوده و امروز ثابت شده كه سرمايه گذاري در بين مردم منطقه كاملا به نفع ما و مانعي براي جنگ با ايران بوده است
در خصوص حمايت از توليد نيز عرض كنم يا بايدانقلاب اداري داشته باشيم يا مقوله توليد را از وابستگي به دهها اداره سنگ تراش جدا كنيم و به يك اتاق سه در چهار واگذار كنيم
ماليات گرفتن از كارخانه ها مبلغ چنداني نمي شود ولي به درد توليد كننده ميخورد .
توليد ملي نياز به تغيير نگاه و ايجاد گفتمان ملي دارد . تا وقتي كه يك مدير در سطح بالا و يك كارمند در‌آخرين سطوح اداري كشور درك درستي از واقعيت موجود و نياز به توليد نداشته باشند وضع ما همين خواهد بود . (720923) (moderator1)
 
کریم
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۲۱:۰۷
فرق ایران و ژاپن :
در ژاپن تولیدکننده اول به کیفیت می اندیشد و بعد به سوددهی کارخانه
در ایران تولید کننده اول به سوددهی می اندیشد و بعد باز به سوددهی
و به همین علت است که اکثر اجناس ایرانی گارانتی معتبر ندارند
مثالی در این مورد می زنم:
در امریکا شخصی تصادف می کند و مصدوم می شود و کارشناسان علت صدمه دیدن او را نقص در کمربند ایمنی اتومبیل تشخیص می دهند و قاضی دادگاه شرکت سازنده اتومبیل را به چند میلیون دلار جریمه محکوم می کند حال بنظر شما این کارخانه دوباره جرات می کند که خودروهایش را با آن ایراد وارد بازار کند منظورم این است که در مقابل قوانین حمایت از تولید کننده قوانینی هم هست که از مصرف کننده حمایت می کند و همین امر خود باعث افزایش کیفیت تولیدات می شود ولی در ایران : من خودم یک خودروی پراید صفر را پس از چند ماه نوبت تحویل گرفتم پس از چند روز یک جایی رفتم وقتی رسیدم دیدم زه بالائی شیشه جلو را باد برده و به هر طرف ماشین هم دست می زدی پلاستیکهاش در حال افتادن بودند این را که دیدم سریع ماشین را فروختم چون اگر به گارانتی هم می بردم حداکثرش این میشد که آنها را موقتا در جایشان سفت می کردند و پس از مدتی دوباره روز از نو روزی از نو
در ایران ما متاسفانه فرهنگ تولید بر اساس کیفیت نداریم و با این فرهنگ هیچگاه صادرات درست و حسابی نخواهیم داشت
البته من در اینجا باید تولیدکنندگان انگشت شماری که به کیفیت اهمیت می دهند را جدا کنم ولی اکثریت را قشر بالائی تشکیل می دهند و بحث نواقص سیستم اداری و قانونی و دولتی هم که جای خود دارد (721068) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۹:۳۹:۰۳
در هر صورت حتی اگر احزاب شایسته سالاری هم نکنند هزار فامیل به دو هزار فامیل هم تبدیل شود خودش پیشرفت است (721343) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۴:۳۵:۱۹
همواره گردش قدرت بهتر از ابقای آن در دست (حتی اگر به زعم بعضی از ماها بهترین هستند) افراد مادامالعمر است. تجربه بشری در دانش حکمرانی بارها ثابت کرده است. به آب بنگرید که اگر زلالترین باشد در صورت رکود میکندد و متعفن میشود. اجرای قانون که چکیده دیدگاههای آرمانی بشر و گردش قدرت تنها کلید حل مشکل جامعه ما میباشدو همه در مقابل قانون برابر باشند. کسی برابرتر نباشد. (721653) (moderator22)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۰:۳۹:۲۳
سلام
من پيشنهادي دارم
اول اينكه شعارهاي اقتصادي چند سال اخير با هم يكي شوند و اجرا .
اصلاح الگوي مصرف : تمامي خودروهاي لوكس و ساختماي عظيم يك به يك فروخته شوند و ساده زيستي بين مسئولين اجباري شود .
همت مضاعف كار مضاعف : تمامي ادارات كشور چه دولتي چه نهادهاي عمومي امسال يك ساعت بيشتر كار كنند. علي الخصوص مجلس زحمت كش...
جهاد اقتصادي : بنگاه هاي مردمي براي جذب سرمايه مردم تشكيل و با اين سرمايه ها تعاوني هايي در سطح استان و منطقه ايجاد و با آن كارخانه هايي تأسيس شوند.
حمايت از توليد ملي : اين شعار هدف اصلي تمام اقتصاد ايران شود . در ضمن اقتصاد مواج جهان هر روز كشتي شكسته اي به مردم جهان تحويل مي دهد ميشود كارخانه هايي كه ورشكست مي شوند را خريد و به ايران آورد آخرينش كه من شنيدم شركت كداك بود حداقل تكنولوژي شركت را كه علم روز دنياست به دست خواهيم آورد.
در آخر  عرض كنم كه شايد در ظاهر امر اقدام به اين قبيل كارها تراشي سطحي به اين غده بزرگ باشد ولي حداقلش اين است كه مردم اين را درك مي كنند كه خبري هست و به به طرح هاي اقتصادي اميدوار و مطمئن به سرمايه گذاري در توليد .
موفق باشيد (720928) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۲۰:۱۹
جناب ابدارچی سیاسی ایا ما موفق شدیم با مذهب مسولینی بسازیم که عشق به مردم داشته باشند به جای عشق به جیب ؟
بهتر نبود مکانیزم قانونی برای اینکار می گذاشتیم به جای کشاندن مذهب به میان .من به خوبی می دانم که افرادی نظیر شما ورود مذهب را به تمام عرصه ها راه حل نهایی می دانید .نظرتان راجب کشور ما که حداقل به مذهبی بودن معروف شده چیست ؟
ایا می دانید بنیان های ضعیف اقتصادی به نفوذ مذهب هم لطمه می زند ؟ (721067) (moderator22)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۱:۲۵:۳۴
راه شما امتحان شده و جواب نداده .
۳۰ سال پیش هم همین حرفها گفته شد، نتیجه‌اش چه شد؟
نه اتفاقاً، باید قوانین تغییر کنند، شفاف سازی بشه و درامد آدمها مشخص بشه و اگر کسی‌ پول در آورد بدون قانون شکنی نوش جانش.
هی‌ ساده زیستی‌ ساده زیستی‌ نتیجه‌اش رئیس جمهوری این دروغ گو شد.
شفاف سازی و آزادی بیان به مراتب مفید ترند.
در ضمن به جای یک ساعت کار کردن همین ساعت هارا با بهره‌وری کار کنند.
سرمایگزاری دولتی که جناب فرمودید خودش مایهٔ فساد و هرز رفتن سرمایه است. بهتر است که امنیت سرمایگذاری را بیشتر کنند که سرمایگزار مستقل بیاد. دولت هم میتونه زیر ساخت سازی کنه و بعد خصوصی سازی کنه.
اتفاقاً باید از تولید ملی‌ حمایت نشه، ۳۰ سال حمایت از تولید ملی‌ نتیجش چی‌ شد؟ آیا قیمت خودرو‌های تولید داخل با خارج قابل مقایسه است؟ کیفیت چطور؟ (721389) (moderator22)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۰:۵۹:۱۶
اول باید قانون بطور یکسان برای همه چه در بالاترین مقام چه در پایین ترین مقام اجرا شود باید به 140000 پرونده دولت که می گوید از خلافکاری مقامات دارد رسیدگی کامل شود بدون هیچ اغماضی - باید درآمد ارزی کشور بصورت شفاف باشد و حتی یک سنت آن هم معلوم شود کجا خرج می شود و برای چه خرج می شود تا یکروز نگویند 100 میلیارد ذخیره ارزی داریم بعد از دو روز همه را بالا بکشند بگویند ذخیره ارزی خالی است و بعد آن ذخیره ارزی را به قیمت بیش ازدوبرابر قیمت واقعی در بازار آزاد بفروشند!

تا زمانی که ما تحریم هستیم و در خواب تحریم ها را دور می زنیم تا زمانیکه منزوی هستیم نه تنها به ژاپن نمی رسیم بلکه از فقیرترین کشورهای آفریقایی هم عقب تر خواهیم افتاد (720933) (moderator1)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۰۱:۲۴:۵۴
باید قوه قضایه و بانک مرکزی نیز مستقل باشند (721934) (moderator18)
 
امیر سام
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۴۴:۳۷
آقا شما یه کاری کنید از افغانستان عقب نیفتیم از ژاپن پیشی گرفتن پیشکش !!
با این وضعیت تا چند وقت دیگه باید برای کار بریم افغانستان اگر باور ندارید ببینید که هر افغانی در برابر هر ریال چقدر شده است . (721084) (moderator1)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۸:۵۴:۵۱
سلام، البته حرفهای این دوست عزیز درست است ولی تنها راه حل نیست! نمونه هایی از حکومتهای توتالیتر هم وجود دارند که کشورشان را از لحلظ اقتصادی به درستی اداره میکنند یعنی با تعطیلی توسعه سیاسی حداقل توسعه اقتصادی را به مردمشان به ارمغان آورده اند! یک نمونه اش همین نزدیکیهاست: کشور کمونیستی چین! درد کشور ما این است که همه چیز تعطیل شده و یا به عبارت بهتر همه چی وارونه پندار میشه! و بعد هم به به گویان مکافات این پندارهای غلط را ناخواسته و نداسته به فرداها انتقال میدهند! غافل از اینکه بالاخره یک روزی این مکافات فشرده شده گریبان همه را خواهد گرفت! (721326) (moderator22)
 
عرفان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۰۹:۵۵:۴۳
درست است كه بعضي حكومتهاي استبدادي توانسته اند در يك دوره زماني به توسعه اقتصادي دست يابند ليكن تاريخ نشان داده اين توسعه ثبات نداشته است نمونه آن هم كشور يوگسلاوي است كه زماني در بلوك شرق وحتي در بين برخي كشوهاي اروپايي وضعيت مناسبي داشت ليكن امروز اسمي از آن در جغرافياي عالم نيست نمونه هاي ديگرآلمان نازي در اواخر دهه 30 وشوروي در دهه 60 ميلادي بوده اند .بنابراين توسعه سياسي لازمه پيشرفت اقتصادي است. (722053) (moderator18)
 
ليقه
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۰:۵۷:۱۹
به نام خدا

طبق تحقيقات رسمي سازمان ملل، هيچ رابطه اي بين دموكراسي و پيشرفت اقتصادي نيست.
در اين تحقيق، تمام كشورهاي دنيا را از نظر شاخصه هايي كه خود غربيها در كورد دموكراسي دارند فهرست كردند و سپس اين فهرست با فهرستي كه بر اساس پيشرفتهاي اقتصادي مرتب شده بود مقايسه كردند. نتيجه اين سد: هيچ رابطه اي يافت نشد !!

مثال: كشوريي مانند چين و برخي كشورهاي عرب حاشيه ي خليج فارس كه از نظر توسعه ي اقتصادي در جايگاههاي مطلوبي قرار دارند، از نظر توسعه ي سياسي در پائين ترين جايگاهها قرار دارند و از طرف برخي از فقيرترين كشورهاي آفريقايي از نظر شاخصه هاي دموكراسي غربي، در رتبه هاي بالايي قرار دارند! (721376) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۰:۲۴:۵۶
چین درآمد ارزی آن و نحوه هزینه کردن درآمدها برعکس کشور ایران کاملا مشخص است و اقتصاد ان شفاف است. چین درآمد ارزی خودش را به هیچ کشوری نمی بخشد بلکه سعی می کند با ان درآمد سطح رفاه مردم خودش را بالاتر ببرد. چین سعی می کند تا انجا که ممکن است برعکس شوروی سابق و ایران رویارویی با آمریکا نداشته باشد و هزینه ای صرف جمع کردن طرفدار در کشورهای دیگر با پرداخت هزینه های گزاف نداشته باشد.
در چین فساد اقتصادی وجود ندارد و هر کسی در هر مقامی دارای فساد اقتصادی شوذ به زندان یا اعدام محکوم می شود بر عکس ایران!

رمز پیروزی چین برعکس شوروی سابق این است که چین خودش را وارد مسابقه تسلیحاتی با آمریکا نکرده و اقتصادش را کم کم برعکس روش شوروی سابق باز کرده است و هزینه برای بوجود آوردن طرفدار در کشورهای دیگر مانند ایران بر ضد آمریکا خرج نمی کند. (722972) (moderator18)
 
بي پول
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۱:۳۱:۳۷
دوست عزيز خيلي طولاني پاسخ اين مقاله رو دادي بنده در يك جمله پاسخ ميدم به قول معروف از طلا گشتن پشيمان گشته ايم مرحمت كرده مارا مس كنيد الانشم نميخواد خواب اقتصاد ژاپن رو ببينيد لطفا يه كاري كنيد كه ارزش پولمون نشه يك بيست و هشتم در مقابل پول افغانستان.ممنونم (721394) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۱:۳۷:۳۹
چرا همه چيزو به سياست و سياسي كاري ربط ميدين . اين اوضاع نتيجه ي همين مدل تفكره. (721399) (moderator22)
 
نسیم
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۰:۰۵:۲۷
ما هنوز در اجرای مصوبات و تصمیمات مشکل داریم برای اینکه تصورات برنامه ریزان و مدیران از استانداردهای ما بالاتر است و مهمتر اینکه اقتصاد ما اصلا استاندارد نیست و قالب کاملا مشخصی نیز ندارد تا بتوان برنامه بلند مدتی را اجرا کرد
بدتر از همه اینکه گاهی با جابجایی فقط یک نفر در سیستم کل استاندارد و سازه اقتصادی تغییر میکند و قوانین و برنامه ها گاهی اوقات ذبح نظرات شخصی میشوند
--------------
ما در مدیریت سلیقه ای مشکل داریم - اساسی (722065) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۳۰:۲۹
مواردی را که بر شمردید تعداد زیادی از ان اگاهند بطوریکه به شکل دیگری در یاداشت اقای رحیم پور ازغدی امده است در نظری که برای یادداشت اقای نهاوندیان قرار داده بودم هم قید کردم که به دلیل اعمال نفوذ و توانائی صاحبان سرمایه و مرتبطین در ارکان قدرت برنامه ریزی ها و گاه مقررات به نفع صاحبان سرمایه است نه صاحبان کار فکری یا فیزیکی یا به قول شما مغز محور، که اسم این وضعیت را هم گداشته اند اقتصاد ما بانک محور است بعنوان مثال شما برای اخذ وام نیز باید وثیقه های کلان به بانک ارائه کنید یعنی ثروت و دارائی داشته باشید نه فکر و توانائی و علاقمندی و ...؛ در ایجاد این و ضعیت شاید بیش از همه اقتصاد خوانده ها مقصر بوده اند که الگوهای امریکائی را در قالب علم اقتصاد در کشور پیاده کرده اند نتیجه ان در کشور ما اولویت همیشگی پول و سرکایه مادی بوده است (720537) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۳۰:۳۵
تا زمانیکه نگاه ما به اقتصاد و سرمایه محوری نباشد امکان پیشی گرفتن در اقتصاد برای ما از هیچ کشوری امکان پذیر نیست ، خیلی ها کشور ما را با مالزی مفایسه میکنند که برنامه توسعه ایی این کشور در طول 30 سال گذشته ثمرات بسیارخوبی را برای آن کشور به همراه داشته و موجب شکوفایی کشور مالزی شده است که این هم [...] قابل الگوبرداری نیست. (720538) (moderator1)
 
بیگی
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۴۰:۳۵
ژاپنی ها انگیزه ای برای تلاش دارند اعتقاد به وطنشان یا هر چیز دیگر..ما چطور؟وطن پرستی؟مذهب؟با رفتارمان هر دو را از پای در آورده ایم و بجای آنها کیسه های حرص و ولع پول گرفته است.شاید خیال پردازی ما بی شباهت به حکایت کور و عصایش و کوزه روغن نباشد.افسوس که شعار رکن اصلی مدیریت های ما شده. (720545) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۴۴:۳۳
با سلام
دکتر شمس عضو هیئت علمی دانشگاه شریف نیستند و استاد مدعو محسوب می شوند

لطفا اصلاح بفرمائید (720549) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۱۴:۱۷
اینجا هم گفته نشده عضو هیئت علمی گفته شده استاد (720800) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۰:۰۱:۴۹
اصلا اهميت نداشت (720914) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۱:۳۸:۲۷
ایشون از ترم جاری استاد هیئت علمی مرکز زبان هستند!
محض اظلاع (720947) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۴:۲۵
اگر هر کسی مغز هم داشته باشد از این مملکت می ره و کشورهای دیگر با آغوش باز از او حمایت می کنند.
" مغز" احتیاج به آرامش خاطر دارد نه اینکه ببینه بقال سر کو چشون در آمدش از اون بیشتره. (720567) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۵۴:۲۳
اگر کسی مغز فعال متعهد داشته باشه دنبال فضای راحت نمی گرده بلکه فضای مناسب را در حد خودش ایحاد می کنه. (720870) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۴۴:۰۱
این " مغز فعال متعهد" یک انسان است. احتیاج به خانواده دارد احتیاج به آرامش دارد از نظر روانی باید نتیجه دستاوردش را ببیند . نمی تونه از یک طرف مبارزه کنه از یک طرف دیگر تحقیق کند. مثلا" صبحها بره سرکار بعد بره مسافر کشی چطوری می تونه تمرکز حواس داشته باشد؟ شما یک نمونه تو دنیا نشون بده که چنین محققی این جوری زندگی می کنه.
حال فرض کنیم این آدم در حد مافوق تصوری فداکار باشه خانوادش چی؟می تونه به بچه اش هم بگه تو هم فداکاری کن ؟ اونوقت واقعا" فکر می کنید دسترنج این افراد نصیب کی میشه؟
بروید ببینید چه کسانی را مدیران واحد های پژوهشی کرده اند که فقط کارشان بهره کشی است.
خوب طرف می بینه می ره خارج . ازش فقط انتظار دارند تحقیق کنه. آینده فرزندش هم تامینه . از نظر دینی هم کسی برایش مزاحمتی ایجاد نمی کند و می تواند به دلخواه خودش زندگی کند . خوب برای چی نرود؟
اگر خارج بد بود این همه مسئولین مملکت که باید نمونه فداکاری باشند بچه هایشان
را نمی فرستادند . (721124) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۸:۲۷:۲۷
مغز واسه اينه بهترين راه رو پيدا كنه! (721737) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۳:۴۹:۵۶
پس امثال شهید شهریاری، علیمحمدی، احمدی روشن و رضایی نژاد افرادی بی مغز بودن که از کشور فرار نکردن! (721451) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۷:۲۴
همین ساده انگاری ها باعث عقب مانده ما است دیگه. واقعا از یک استاد دانشگاه بعید بود. (720575) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۱۵:۰۱
کدام ساده انگاری؟ چرا توضیح نمی دهید؟ (720801) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۴:۴۵:۱۲
البته من هم معتقدم یک استاد دانشگاه در مورد یافتن راه حل پیشی گرفتن از اقتصاد ژاپنی ها اینگونه ساده انگار ینمی کند که بگوید خوب حالا مسولین نتونستند مغز همه مردم را به میان بیاریم! (721174) (moderator22)
 
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۲۴:۳۱
shokhi mikonid ostad vaghean man nemdionam ba che mabnai ina nevehstid ma nahyat ghrgizestan shim khodara shok konim (720577) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۲۹:۰۳
برای من سوال است که حالا که شما کرسی استادی دانشگاه را دارید چگونه تدریس می کنید و در برابر ایده های نو چقدر ریسک پذیر هستید تا موقعیت شغلی و یا اقتصادی تان به مخاطره نیفتد. (720582) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۵:۴۸:۰۹
اقا کدام ایده نو دلتان خوش است
دانشگاه شده ترجمه دادن دست دانشجو برای چاپ کتاب استاد و ترقی استاد
ما تو دانشگاهیم میدونیم چه خبره (721542) (moderator1)
 
arya
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۳۳:۴۷
یک دلیل بزرگ ثروت کشورهای صنعتی گرانفروشی بیش از حد محصولاتشان است که نامی جز غارت بر آن نمی توان گذاشت.در همین کشور آفتاب تابان فقط بدنه (یعنی بدون لنز ) یک دوربین عکاسی معمولی DSLR را حداقل 700 دلار می فروشند.با این پول میشود یک کامپیوتر خرید شامل CPU و کارت گرافیک و RAM و هارد و کیس و غیره.حال آنکه داخل بدنه آن دوربین فقط یک قطعه مهم یعنی پردازشگر تصویر وجود دارد که بمراتب از یک سی پی یو کامپیوتر ضعیف تر است.می بینید که قیمت آن بدنه باید حداکثر 100 دلار باشد.
این غارت در مورد بقیه محصولات کشورهای صنعتی نظیر هواپیما - کشتی-دارو و غیره نیز صادق است.اینهمه ثروتی که در غرب انباشته شده حاصل چپوی خریداران محصولات آنهاست.هرچیزی را که در ایران ساختیم با کمال تعجب معلوم شد که با یکدهم قیمت مشابه خارجی ساخته شد. (720583) (moderator1)
 
پیمان
Latvia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۷:۴۶:۴۱
آخه شما چه حرفی میزنی؟ دوربین DSLR تنها قطعه مهمش پردازشگرشه؟ شما یک سرچ تو اینترنت بکن تا با سختی های ساخت یک DSLR آشنا بشی. اگر میشد ارزونتر از این در آورد فکر میکنی شرکتهای رقیب نمیتونستند ارزون در بیاورند؟ مگر فقط یک شرکت دوربین سازی وجود داره؟ (720746) (moderator1)
 
بیگی
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۰۴:۲۷
شما هم بساز گرون تر بفروش .تحصیل کرده ها را فراری نده امکان فعالیت برای آنها ایجاد کن میدونی چند هزار محقق ایرانی در خارج هستند؟میدونی چند هزار نفر تحصیل کرده در انتظار "بعله" کانادا و دیگر کشور ها دقیقه شماری میکنند؟ میدونی بارقم اختلاس ها و دزدی هاو همایش های آبکی و سایر سرمایه های به هدر رفته چه امکاناتی میتوان فراهم کرد؟تصور کردنی نیست.بعله تکرار میکنم غیر قابل تصور است.همه اینها نتیجه مدیریت های آنچنانی در کشور ما است.افسوس.... (720756) (moderator1)
 
علیرضا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۳۸:۴۵
یه مثال کاربردی تر بزن نه این مثال سطح پایین . وسیله نقلیه یکی از پر استفاده ترین اقلام در سراسر دنیاست . حالا شما قیمت این وسیله نقلیه رو در ایران با خارج از ایران مقایسه کن ... این انصافه که یک پراید سه میلیون تومانی رو به مصرف کننده ایرانی 10 میلیون بفروشند در صورتی که میتونه با این پول یه تویوتا کورولا بخره ... چه قدر اطلاعاتتون ناقصه متاسفانه (720778) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۰۰:۲۷
دوربین های DSLR به دلیل وجود آینه بسیار دقیق و سنسور تصویر بزرگ و همچنین ده ها قطعه مکانیکی نظیر شاتر و... گران هستند.. در ضمن کامپیوتر شما در 10 10 10 سانت نیست و 500 گرم وزن ندارد.

اینقدر ساده اندیش نباشید. هر شرکتی دوست دارد ارزان تر بفروشد تا بیشتر بفروشد و پول در بیاورد. شما فقط به خرج خام فکر میکنید. هزینه ساخت و سرهم کردن. هزینه طراحی هزینه ای که بابت بدست آوردن تکنولوژی میکنند. و هزاران هزینه دیگر که شما گویا از آن بی خبرید. (720791) (moderator1)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۰۲:۱۶
با درود..یعنی میفرمائید.کیفیت کالاهای ساخت داخل با مشابه خارجی برابری میکند.! ؟ (720793) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۰:۲۰:۲۴
هرچیزی را که در ایران ساختیم با کمال تعجب معلوم شد که با یکدهم قیمت مشابه خارجی ساخته شد....اما وقتی استفاده کردیم با کمال تعجب دیدیم یک دهم کیفیت خارجی را دارد .
ضمنا شما مدعی نیستید که ما تا به حال دوربین عکاسی و یا قطعات کامپیوتری ساخته باشیم ؟!! (720833) (moderator1)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۰:۲۳:۰۸
جداً میفرمایید؟ شما یه دوربین را با یک کامپیوتر مقایسه می‌کنید؟ شما یک وسیله الکترو مکانیک اپتیک که باید بسیار کوچک و قابل حمل باشد با یک کامپیوتر که حداقل ۶ کیلو وزن دارد مقایسه می‌کنید؟
حتما شما مهندسید و مسائل را تحلیل می‌کنید...
بدنه دوربین‌ها قیمت‌های مختلفی‌ دارد و از ۳۰۰ دلار شروع میشود. اگر ممکن است قیمت یک دوربین تولید داخل را اعلام کنید تا بهتر مقایسه کنیم.
ولی‌ میشود قیمت خودرو را مقایسه کرد
شما تویوتا کمپری و سمند را مقایسه کنید. قیمت کمری در ژاپن نصف قیمت سمند در ایران است.
لطفا اگر در زمینه‌ای تخصص ندارید لطفا اظهار نظر نکنید. (720834) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۵۲:۴۳
" من مهندسم و مسایل را تحلیل می کنم..." این جمله خیلی برایم آشناست فکر کنم گویندش ازون مهندسهایی باشه که غیر از " صفا" کردن هیچ کار دیگه ای رو نمی توانند درست انجام دهند. (721131) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۱۸:۵۶
با مقایسه ساده قیمت خودروهای بازار ایران در برابر قیمت جهانی خودروها، نادرستی ادعای دو سطر آخرتان معلوم می شود. (720855) (moderator1)
 
ciavash
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۲:۱۳:۵۹
اتفاقا این نشاندهنده اوج تکنولوژی و کیفیت اون دوربین هست که با این قیمت نجومی باز هم مردم اون رو میخرند فقط و فقط به خاطر کیفیتش (720879) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۳:۰۷:۰۲
همین و درست کنید 1000 دلار بفروشید.
وقتی نمی تونید کاری را بکنید بهدیگران تهمت نزنید.
حتی یک دهم هزینه های تحقیقاتی شرکتهای ژاپنی را ما نداریم چطور می توانیم انمگ گرانفروشی بزنیم.
اگر گرانفروشند چرا مزدا 3 را 16000 دلار می دهند اما ما نزدیک 50 میلیون تومان می فروشیم! (720898) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۲:۲۲:۲۴
اون زمان که شما یک کامپیوتر می خریدی اون قیمت گذشت شما الان هارد همون سیستم را می خری 300,000تومان!
هرچیزی که کیفیت داشته باشه و تقاضا براش زیاد باشه یا منحصر به فرد باشه گرون میشه!
شما بدنه (به ظاهر ساده از نظر شما) را با جنس بمراتب خیلی ارزونتر چینی مقایسه کن شما پول می دهید چیزی می خرید که می دونید کیفیت داره اگر هم ندارید ارزون می خرید برای مدتی کوتاه استفاده می کنید.
(مقایسه بنز با پراید)

چه تلاشی برای تولید جنس بهتر شده که نه برای جذب بازار خارج از کشور بلکه برای جلو گیری از حدر رفتن سرمایه های داخلی انجام شده!

دوست عزیز حتی سرهم کردن یک پاور هم نمی صرفه انجام بدی چون همون جنس را آماده شده بسته بندی شده با هزینه ارسالش ارزونتر از تولید داخل در میاد! من کسی را می شناسم طراحی و ساخت پاور ایرانی را انجام می داد ولی بدلایل معلوم (نبود امنیت در بازار) مجبور به وارد کردن همون جنس با کیفیت به مراتب پایینتر شده!

لطفا منتشر کنید (720960) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۲:۲۲:۲۷
aryaی عزیز
همچین تفکری که اگر ما جنس مشابه خارجی بسازیم ارزانتر می شود من از خیلی از افراد شنیدم ولی تقریباً هیچکدام حرفه صنعتی نداشتند و این حرف ها شعار توخالی هست اگر شما در صنعت کشور بودید همچین حرفی نمی زدید.
مشکل صنعت ما انحصار دولتی و شبهه دولتی- عدم بهره وری - عدم نقدینگی - عدم داشتن دانش فنی روز و هزار دلیل دیگر است و با شعار هیچ کشوری پیشرفت نکرده و نخواهد کرد. (720961) (moderator1)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۳:۵۹:۰۸
این در مورد سویس هم درسته. یک ساعت مچی را ۲۰۰۰ الا ۱۰۰۰۰ دلار میفروشند در حالی‌ که آقا آریا ساعت دیجیتالی را ۶۰ دلار میخرند. تازه ساعت دیجیتالی یک سی‌ پی‌ یو، ال‌سی‌دی، رم، رام، تعدادی خازن، مقاومت و دیود هم دارد در حالی‌ که ساعت سوئیسی فقط یه مشت چرخ دنده و عقربهٔ دارد. از این ملودی‌ها هم نمی‌زند. (720982) (moderator1)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۴:۱۸:۳۴
دوست عزیزشما که می‌تونین یه بدنه دوربین ۱۰۰ دلاری با همان کیفیت این شرکتها تولید کنین چرا یک شرکت نمی‌‌ زنید و با nikon, canon, olympus, leika رقابت نمی‌‌ کنین؟
کلا فکر نکردید اگر انقدر آسان بود مارکت پر از دوربین‌های تقلبی چینی‌ میشد؟ شما تا به حال بدنه دوربین تقلبی دیدید؟
این کامنت من را یاد کتاب تمام مردان شاه می‌‌اندازد و جملهٔ معروفش در مورد ایرانیان.
They easily acquire a superficial knowledge of technical subjects, deluding themselves into the belief that it is profound. (720985) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۸:۱۰:۱۰
هر چيزي كه در ايران ساختين يك دهم قيمت مشابه خارجي هست و عمرش هم به همين ميزا كمتر هست. چرا الكي خودتون رو فريب مي دهيد.
اگر قرار بود هر كشوري در همه چيز خود كفا باشه دنياي امروزي وجود نداشت!! (720997) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۸:۳۲:۳۵
شما ظاهرا از قوانین بازار ازاد اطلاعاتی ندارید.دقیقا بنده جایی کار می کنم که قطعات دوربین از شرکت سونی خریداری می شود.اگر رقیبی وجود داشته باشد که کیفیت محصولش بیش از این کارخانه باشد و ارزانتر هم باشد سریعا مشتریان به سمت ان محصول می روندولی این به شرطی است که این محصول جدید بتواند رقابت کند و اطمینان مشتریان را جلب کند.شما می توانید بگویید که ما در داخل توانایی ساخت و رقابت کیفیتی با شرکت فوق را داریم؟ایا مطلع هستید که انها برای تولید این لوازم دارای تکنولوژی هستند؟و هزینه زیادی برای تحقیقات کردهاند؟حتما ما می خواهیم کپی کنیم و انهم با کیفیت پایین.حتما می دانید که ژاپنی ها برای لنز سازی به براندهای المانی مراجعه می کنند؟ایا انها توانایی ساخت ندارند ؟یا به مورد اطمینان مشتریان به محصولات با کیفیت توجه دارند.و حتما این کیفیت ها گران تر تمام می شوند.
برخورد با بازار ازاد به صورتی که شما کردید بیشتر سیاسی است تا توجه به مواردی دیگرو (721003) (moderator1)
 
بهزاد
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۰:۵۱:۴۸
استدلال شما مثل این می مونه که بگیم کمپرسی چون بزرگتره پس قیمتش باید از یک پورشه بیشتر باشه!!!
دقیقا ما در این نوشته آقای آریا مشکل مملکت را می بینیم. آدمی که تخصصی نداره در موضوعی وارد می شه و اظهار نظر می کنه و الخ....
مشکل ما هم همین افرادی مثل ایشان هستند که تماما در راس امور هستند و دانش و درکی از علم و تولید علم ندارند.
آقا جان! کشورهای غربی و ژاپن علم محور هستن. پس پول علمشون رو می گیرن و نه اینکه مثل تو فقط به ظاهر توجه کنن. اون دوربینی که تو می بینی هزار و یکی الگوریتم توش هست که اونا پول اون الگوریتمها رو می گیرن. بماند که همون سنسور داخل دوربین هم هزینه تحقیق و توسعه اش چند ملیون دلار می شه پس باید هزینه برگرده عزیزم. (721036) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۹:۲۳:۳۸
اگر فقط اظهار بود که مشکلی نبود. مشکل اینجاست که بسیاری از مسئولین ما همین تفکر را دارند و در عمل اجرا هم می کنند. (721336) (moderator22)
 
امیر سام
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۳۰:۰۵
متاسفانه حمایت بی چون و چرای مسوولین از صنعت خودرو سازی که به حق در ایران بسیار ضعیف است لیکن به عنوان نماد صنعت ملی شناخته میشود باعث شده است تا در هر زمینه دیگر کارآفرینان و تولید کنندگان محصولات با کیفیت نیز جرات عرض اندام نداشته باشند .اکنون جا دارد دولت به حمایت بی چون و چرای خود از خودرو سازان پایان دهد تا این بازار انحصاری با حضور رقبای قدرتمند به بازار رقابت کامل تبدیل شود . (721070) (moderator1)
 
mhmd
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۵:۱۱:۰۶
با درود بر همه دوستان..من گزارش مالی شرکت سونی را میخوندم.
به نکته جالبی رسیدم..
هزینه (r&d)تحقیق و توسعه حدود هفت برابر سود خالص بود. و نتیجش را هم میبینیم.
شما کدوم شرکت ایرانی را میشناسید.که اولا گزارش مالی منتشر کنه و حتی یک دهم سودش هزینه تحقیقات داشته باشه.؟ (721664) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۴۹:۲۸
شما نخر اگر می تونی.
با عرض معذرت کسی که که متن بالا را نوشته حتی الفبای اقتصاد را هم نمی داند.
( متاسفانه بسیاری مسئولین مملکت هم علمشان از این دست است)
نمی خواهم وارد این بحث بشوم که اصلا" تعریف " قیمت" چیست ولی همین قدر بدانید که اون شرکت هزینه اون قطعات را نمی گیره بلکه هزینه سالها تحقیق و ابتکار و همچنین سرمایه گذاری برای محصول بعد رو هم می گیره. در ضمن باید مواظب رقیبانش هم باشد . در این زمینه خاص الان قطعات مشابه ساخت کره جنوبی آمده که با قیمت کمتری همان کیفیت را دارد. و اگر آن شرکت قیمتش را ارزان نکند بزودی ورشکست می شود. (721128) (moderator22)
 
سعید
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۵۲:۵۵
از همون تحلیل های قشنگ و خوشگل! که تو دانشگاه صبح تا شب میخونیم ولی در مرحله عمل حتی همین نویسنده محترم هم اجراش نمیکنه!!(در زندگی خودش)... (720597) (moderator1)
 
غلامرضا عالیشوندی
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۳:۲۶:۵۹
بهترین وساده ترین روش ها: مسوولان الگو باشند ماهم پیروی می کنیم.جلودزدی ها رابگیرند.آقازاده ها نیزمثل بقیه جوانان زندگی کنند.ازمدیران کاربلد در رسته ورشته خوداستفاده شود.امکانات سرمایه گذاری بی دردسربرای سرمایه گذاران فراهم شود(مثل کشورامارات ).ازفرارمغزهابه خارج جلوگیری شود.
و....
باتوجه به ثروتهای عظیم درمملکت ما ،کشورما می تواندازژاپن هم پیشرفته ترشود. (720616) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۲۳:۰۱
تحقق چنین آرزویی مستلزم پایبندی همگان به قانون، انتقاد پذیری و پاسخگو بودن مقامات مملکتی ، وجود نظارت های مردمی ، رسانه های منتقد و احزاب نیرومند است. (720857) (moderator1)
 
حبیب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۵:۱۱:۱۵
با سلام

کی میگه اقتصاد ما از ژاپن ضعیف تره؟ چرا دست آوردهای دولت عدالت محور را نمی بینید.

اقتصاد ما از ژاپن خیلی قوی تر است فقط ما از طریق عوامفریبی و آمار سازی به این اقتصاد خیلی قوی رسیدیم و ژاپنی ها با کار و تلاش!

مگه شما به پللواریسم اعتقاد ندارید؟ (720668) (moderator1)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۵:۱۱:۵۹
چند تا عکس هم از خنده مسئولان کشور می گذاشتید به خاطر فجایع اقتصادی! (720669) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۲:۲۶:۳۹
همون چند تا عکس از نمایندگان که گوشه مجلس رفتن 13 به در کافی بود !
تو اینجا هرکی مسئول میشه دیگه خودشو از مردم نمی دونه و هیچ کاری برای پیشرفت که نه! برای جلوگیری از پس رفت نمی کنه! (720964) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۵:۵۹:۲۶
با عرض سلام

ممنون از اینکه بالاخره حرف حساب شنیدیم.
واقعا بالاترین ثروت خدادی به انسان عقل است و همان چیزی است که انسان را از حیوان متمایز میکند و مهمتر آنکه ایرانیان عزیز به نسبت جامعه جهانی از درصد بالاتری در این زمینه قرار دارند.
ولی صد افسوس که کاربرد آن اینروزها کمرنگ شده...
یک موحبت الهی دیگر داریم و انهم خاک حاصلخیز است که متاسفانه کشاورزی ما هم بسیار مظلوم مانده اگرچه نباید فراموش شود که غولهای صنعتی هنوز به کشاورزی تکیه کرده اند.مثلا فرانسه و یا دانمارک بااینکه یک کشور اروپایی است ولی صنعت کشاورزی و دامداری قوی دارد. به امید فردایی بهتر. (720688) (moderator1)
 
سید مجتبی
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۶:۲۵:۲۷
دوست گرامی باید این را بدانید بلعکس بخش اعظم کشور ما را بیابیان و کویر فرا گرفته وهر ساله خشکسالی وسرمازدگی وافات مختلف به صنعت کشاورزی ودامپروری ما اسیب وارد میکند (720709) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۲۴:۲۵
سید جان! گویا از وضع اسف بار کشاورزی مملکت در اثر واردات بی رویه بی خبر هستی! (720859) (moderator1)
 
aaa
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۳:۰۱:۰۷
در قسمت هاي خشك و نيمه بياباني هم مي شود كشت و كار كرد در ضمن بخش اعظم كشور ما بيابان و كوير نيست. شايد جزو قسمتهاي خشك از نظر آب و هوايي باشه و لي غير از قسمتي در مركز ايران بقيه خاك كه بخش اعظم خاك ايران هست قابل كشت و زرع است. (720893) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۲:۲۸:۱۳
آفات و سرما کشاورزی و دامپروری را آسیب میزنه بقیه صنعت ما را چه آفتی داره نابود میکنه؟ (720966) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۴۰:۰۸
عزیز من دوست گرامی سلام
یک سری به گذشته خانوارهای ایرانی بزنید و ببینید چند درصد از گذشتگان خانواده شما کشاورز بوده اند. و الان چه شده. آیا خود شما پدر پیشه هستید یا مثل من توی یک اداره پشت میزید؟ (721121) (moderator1)
 
شش
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۳:۰۵:۱۴
خرد وزنه تعادل اعمال و رفتار انسانه و بدترين دشمن خرد و خردمندي گرفتار شدن در زياده روي و كم كاري بيش از اندازه ( افراط و تفريط) است كه متاسفانه ايراني جماعت از هردو بي نسيب نيست. جامعه ما فعلا بيش از اندازه دين زده و سياست زده شده و در هردو راه زياده روي رو در پيش گرفته و تا اينها به حالت اعتدال بازنگردد رشد اقتصادي و رفاه و پيشرفت ممكن نيست.
به نظر من رشد سياسي (فكري) زمينه ساز رشد اقتصاديه (720896) (moderator1)
 
امیر سام
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۳۳:۰۷
افراط و تفریط در جامعه ما به وضوح وجود دارد اینجاست که باید توجه کنیم :
خیر الامور اوسطها (721078) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۵:۵۹:۱۷
یعنی ما الان خیلی دین دار هستیم؟ اگر بودیم و به توصیه های دین عمل کرده بودیم وضعمان خیلی بهتر بود. (721216) (moderator22)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۵:۵۹:۴۳
واقعا ایده جالبی است من که لذت بردم بعنوان یک پزشک (720689) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۸:۳۴:۱۱
شما شغلتان را مطرح کردید رابطه ان با پزشکی چیست؟ (721004) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۶:۵۴:۳۳
چندین سال قبل با استادی از ژاپن بحث بود که با وضعیت جاری صنعت خودرو ایران فکر می کنید ما کی به شما میرسیم.؟
گفت هیچ وقت .
گفتیم چرا ؟
گفت آخه شما داری تو مسیر برعکس می روید. درست است که فکر می کنید پیشرفت می کنید ولی این پیشرفت در یک مسیر و راه دیگس (720726) (moderator1)
 
يك نفر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۷:۰۹:۵۳
تا مملكت رو از لحاظ سياسي درست نكنيم يعني شايسته سالاري مانند ژاپن نمي شويم.آيا در ژاپن هم اينقدر موقع انتخابات مشكل سازي مي شود؟ آيا آنجا هم مجلس و دولت دائم در جدال هستند؟ آيا آنجا هم براي استخدام جوان، شغل و ازدواج اينقدر بدبختي هست؟آيا....؟ (720733) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۷:۵۴:۴۰
بسمه تعالي-فرق ما با كشور ژاپن اينست كه ما دستورات صريح اسلام دراستفاده ازصالحين در هررشته رافراموش كرديم ومسئولين ما زياد به برنامه ريزي واجراي مفاد ان جندان معتقد نيستند ولي در ژاپن افراد نخبه وباستعدادراانتخاب وسرپرستي گروهي افراد معمولي راباين نحبگان مي سپارند تاهدايت وشكوفائي استعدادهاي اين افراد را بعهده بگيرند ولي درايران برعكس اين اتفاق ميافتد وهدايت وسر پرستي بهترين اسعدادها بدست افراد ضعيف ونامتعادل از نظر فكري ورواني محول ميشود واين افراد ضعيف بهترين گلهاي نشكفته و ميوه هاي نورس را نابود ومضمحل ميكنند ونتيجه ان اينست كه مي بينيم كه جوانان مستعد ما يا راهي خارج از كشور ميشوند ويا درايران افسرده وناميد از آتيه بانواع امراض روحي ورواني مبتلا ميشوند وغير ازخدادادرس وفرياد رسي ندارند (720751) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۴۷:۳۳
دوست عزیز شما و ما یک چیز دیگر هم نسبت به ژاپنی ها فراموش کردیم و آنهم آداب و سنن دیرینه و کهن ایران عزیز را آنچه که ژاپنیها بشدت پایبند به فرهنگ کهن خود هستند.
حتی بیشتر از ما به آداب کهن ما ارزش قائلند مثل نام خودروی مزدا که از نامهای کهن ایرانیست و.... (721127) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۵۸:۴۸
"هدايت بهترين استعدادها بدست افراد ضعيف ونامتعادل از نظر فكري ورواني است"
اینو خوب گفتی . من دقیقا" شاهدشم . نمی دونم چرا هر چی آدم مریضه کردند مدیر . البته یک علتش هم این باشد که در دلشون اعتماد به قشر متفکر ندارند و با این قبیل افراد می خواهند هم آنها را کنترل کنند هم ازشون بهره ببرند که تاریخ نشون داده موفق نمی شوند و فقط وقتشون رو تلف می کنند. (721138) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۴:۰۵:۲۳
با این وضعی که پیش می ره چند سال دیگه حتما" مقاله می نویسید " چطور می توان از افغانستان در اقتصاد پیشی گرفت؟"
جدیدا" و بعد از گران شدن دلار و رونق در افغانستان دیگه کار گرهای افغانی برایشان صرف نمی کند در ایران کار کنند و دارند بر می گردند. (721141) (moderator22)
 
سید محمد
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۳۱:۰۱
به نظر من اقتصاد ایران باید چه در نزد مردم چه مسئولین باید "عقل محور" شود.
بنا به فرمایش حضرت علی(ع) "هر چیز محتاج عقل است و عقل محتاج ادب"
فکر می کنم پس از سی سال مشکل در ادب دولتمردان ماست. (720769) (moderator1)
 
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۳۵:۳۹
گذشت داشته باشیم
ای آقا وقتی تو این مملکت هرکی به فکر اینکه جیب خودشو پر تر کنه اقتصاد میخواد پیشرفت کنه چی بگم که فکر میکنم نگفتنش بهتره (720775) (moderator1)
 
تنها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۴۶:۳۰
شما برید تاریخ ژاپن رو بخونید. عقایدشون رو بخونید و باورهاشون رو بشناسید.
ایرانی های مغرور هیچ وقت نمیتونن مثل ژاپنی ها عمل کنند و و فعلا بهتره از کوچکترین و ابتدایی ترین مسائل شروع کنیم و مشکلات کوچیک رو ببینیم عرضه شو داریم حل کنیم یا نه بعدش به دنبال بلند پروازی باشیم. آمریکا وقتی که از یکی از تئوری های ژاپنی واسه تلفیق با تئوری خودشون اقدام کرد حدود 8 سال طول کشید که در عمل نتیجش رو دیدند و اگر میخواستند که دقیقا تئوری زاپنی رو اجرا کنن شاید 80 سال طو ل میکشید چون آمریکایی ها واقع بین بودند و میدونستند که مردم آمریکا تعصب ژاپنی ها و وفاداری به کار ژاپنی ها رو ندارن و تنبل تر از ژاپنی ها هستن و نتیجه این واقع بینی و برنامه ریزی دقیق و درست این شده که در بسیاری از موارد سیاسی و اقتصادی بهترین شدن و ما ایرونی ها یه غرور کاذب داریم که هرچی میشه میگیم ما تاریخ داریم ما نفت و گاز داریم ما فرهنگ 5هزارساله داریم . ... ولی دیگه این حرفا هممون فهمیدیم که کاری از پیش نمیبره. وقتی بچه بودیم تو مدرسه میگفتن کشور ما پهناوره منابع عظیم نفت و گاز و مواد معدنی داره ما رو گنجیم ما تاریخ 7هزار ساله داریم تمدن 5هزار ساله داریم فلانیم بیساریم. ولی ژاپنی ها به بچه هاشون چی میگن؟ میگن ما نه نفت داریم نه گاز داریم نه وسعت داریم پس باید کار کنیم. و چیزی که هست اونجا مردم با کارشون دوست هستندو عاشقانه و فداکارانه دارن کا ر میکنن ولی اینجا مردم با کارشون لج هستن، عقب میندازن تقلب میکننو کم کاری میکنن. پس همون طوری که میبینید ما باورامون مشکل داره و به نظر شخص خودم دلیل این باورها مدیریت بوده . یعنی کسانی که روی مردم تاثیر داشتن و مردم رو مدیریت کردن. الان جوری شده که مردم منابع کشور رو وال خودشون نمیدونن و خودشون رو از این منابع و کشور جدا میدونن. و تا وقتی که مردم اینجوری اداره بشن تفکر مردم هم تغییری نمیکنه. (720782) (moderator1)
 
منصف
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۲۲:۲۹:۲۳
مطمئن باش حداقل در این مطلب که نوشتی تنها نیستی. (721868) (moderator18)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۴۶:۳۸
کافیه تیم اقتصادی مونو بفرسیم اونجا (720783) (moderator1)
 
محسن فیروزانی
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۰۵:۳۲
چطور نداره ! مدیران اونجا رو بیارید اینجا اونوقت اینجا رو پیشرفت می دهند مدیران اینجا رو هم ببرید اونجا تا اونجارو پسرفت بدهند اینطور جلو می افتیم اونم چه جور (720795) (moderator1)
 
پیام
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۴:۱۳:۳۶
نخیر ربطی به مدیر نداره خانه از پای بست ویران است
مثل فوتبالمون این همه سال مربی عوض کردیم چی شد آقاجان بازیکن نداریم
هممون با هم مشکل نداریم چرا همش فکر میکنید یک نفر راس امور مشکل داره و اگر اون عوض بشه همه چی حل میشه
نه داداش استاد مقاله نویس ژاپنی ها روحیه جمعی و جمع گرایی در کار دارند چیزی که ما نداریم ما فرد گرا هستیم خیلی هم لطف کنیم قوم گرا میشیم مثلا ببینید تو یک بخش معمولا ترک ها با هم کردها با هم و ... هستند ما خودی و غیرخودی واسه خودمون داریم ما بلد نیستیم جمعی فکر کنیم جمعی کار کنیم اگر مخابرات هزینه تعرفه مون رو بالا برد جمعی اعتراض مدنی کنیم و مثلا فقط برای یک روز هیچکی از مثلا تلفنش استفاده نکنه نخیر ما فکر میکنیم همه چی به وجود یک نفر بسته است (721144) (moderator22)
 
ع-ق
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۲۴:۱۳
ایاچنین تصویر عذر خواهی حتی درذهن مسئو لان کشور ما نقش می بندد دولت پاسخگو سرابی بیش نیست نمونه ی بارز ان تمسخر سئو ال نمایندگان مجلس بود که رییس دولت ان را دامن زد (720810) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۲۷:۴۸
مطمئن هستم که این کامنت را انتشار نمی دهید ولی حداقل به سمع افراد همفکر شما برسد بد نیست
بعد از جنگ جهانی دوم که کاخ پادشاه تمعیر شد می خواستند از خارج شیشه پنجره وارد کنند ولی پادشاه مانع شد و گفت فعلا کاغذ بچسبانید تا کارخانجات خودمان شروع بکار کنند
حالا این وضعیت را با وضعیت مدیران فعلی مقایسه کنید که کم مونده آفتابه لگن هم از خارج وارد کنند (720812) (moderator1)
 
ف س
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۰:۳۰:۳۲
شما جای اینکه این جوانان رابه کربلامشهد یاشلمچه اردوبفرستیداین ها را بورسیه داده به همین کشوربه فرستیدتادرانجادرس مملکت درستکردن اموزش دیده شایددرصدی از این جوانان دراینده خدمتی به این مردم کردنند مثل چمران شریعتی ودیگران که خود بهتر میدانید (720836) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۰۲:۵۹
کربلا و شلمچه برای رشد روحی ست. معنویت را با اقتصاد نباید معامله کرد بلکه باید از مغز و عقل خود برای بهبود اقتصاد و رفع فقر و فساد و تبعیض استفاده کنیم. (721222) (moderator22)
 
بهمن سپیدار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۱۴:۲۸
بنام خدای مهربان
نظرات خوبی از عزیزان دیدم
کتابی تحت عنوان
ژاپن چگونه ژاپن شد
با مضمون
تربیت برای توسعه
توسعه برای تربیت
توسط دکتر نعمت حسنی
استاد سابق دانشگاه کوبه ژاپن نوشته شده
که در اوایل سال 1390 توسط سفیر محترم ژاپن رونمایی شد
کتاب بسیار مفیدیست
توصیه میکنم علاقمندان مطالعه فرمایند
با احترام (720853) (moderator1)
 
حامد
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۲۵:۴۲
سعید اقا شما که این استاد رو از نزدیک نمی شناسید پس بهتره این طوری اظهار نظر نکنید کسی که از بهترین موقعیت ها در کشور انگلیس صرف نظر می کنه تا بیاد به مملکتش خدمت کنه این حقش نیست می دونم این طور ادما کم هستن ولی هستن موقعیتی که من و امسال شما نمی تونیم ردش کنیم لطفا بیشتر فکر کنید (720860) (moderator1)
 
;کریم زتدگان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۲۸:۰۶
ما در فرسایش خاک پیشتازیم.توسعه به بهای نابودی چیز هایی که با پول نمی توانیم بخریم نظیر خاک کشاورزی حرکت در مسیر نابودی است.رویکرد توسعه پایدار را باید ترویج کرد. (720862) (moderator1)
 
ABBAS
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۴۳:۲۹
تا پول نفت در راه تولید بیشتر خرج نشه ، تا وقتی که مالیاتها مانند کشورهای اروپایی اخذ نشود و ادارات از کارمندان بیکار خالی نشوند و ادارات و سازمانهای اضافی و موازی منحل و ادغام نشوند و مهمتر از همه تولید کنندگان بخش خصوصی در سیاست گذاری ها دخالت نکنند وضعیت به همین منوال خواهد گذشت اقتصاد بجای اینکه در دست تولید کننده باشد در دست تجار وارد کننده خواهد بود (720866) (moderator1)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۲:۵۲:۰۷
تا در ها روی همین پاشنه ها میچرخند ما هیچوقت هیچی نمیشیم. در تنها چیزی که پیشرفت داشته ایم می دادن شعار های توخالیست. (720888) (moderator1)
 
مهدی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۳:۲۴:۴۹
من نمی خواهم دستاوردهای نویسنده رو زیر سوال ببرم اما معمولا کسی که دستاوردهای تولید علمی بالایی داره موتونه در این مورد نظر بده و من به عنوان یک دانشجوی دکترا نگاهی به مقالات ایشون داشتم و مقالات ایشون و جاهایی که انتشار پیدا کردند نه مجلات معتبری هستند و نه کنفرانس های معتبر. همچنین تکرار مقالات و مشابهت آنها بسیار به چشم میاد(ISI بودن مجله گویا در رزومه ایشون خیلی براشون مهمتر بوده نه اعتبار مقاله. همچنین میزان ارجاعات به مقاله ایشون بسیار جالبه). به نظر من کسی می تونه ارزش مقالات معتبر که به پیشرفت علمی کشور کمک کنه و بتونه ثروت تولید کنه رو زیر سوال ببره که در این مورد حرفی برای گفتن داشته باشه. (720902) (moderator1)
 
شهاب
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۴:۰۹:۳۸
مهدی داداش تو هم که شدی این ادارات که سابقه ارائه بدید تجربه قبلیتیون رو بگید مدرکتون کوش؟شماها انگار ذهنتون کاملا شستشو شده با این حرفا؟بابا اصل مطلب رو ببینید اینکه مقاله در چه سطحیه آیا سطح علمی مقاله بالا هست یا خیر آخه به ما چه ربطی داره سابقه علمی نویسنده اش چیه؟حالا این همه سابقه دار علمی مثلا چه گلی به سر مملکت زدند؟اگر خیلی سابقه علمی هم داشته باشند یا تشریف میبرند غرب و میگند اینجا ما فضا نداشتیم و به ما میگند عقب مانده یا تشریف میبرند ادارات و سازمان های دولتی جذب میشند و جرات مقاله دادن واقعی رو ندارند یا اگر واقعا هیچ کدوم از اینها نباشند منزوی و خانه نشین میشند چون با اولین مقاله تحلیلی واقعی کلا بایکوت میشند و اگر وطن پرست باشند تا ابد باید خانه نشین بمونند
دوستان بی خیال سابقه باشید. کار و تخصص و دستاورد واقعی رو تحلیل کنید (721142) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۳۱:۲۹
قصد شما روشن شدن مطلب هست یا کوبیدن فرد؟ اینطوری از کسی که برای خدمت به وطن برگشته استقبال می کنید؟

به عنوان نمونه، نظر شما در مورد تعمیم یکی از قضایای پایه تئوری اعداد (در ژورنال خوبی هم چاپ شده و در بهترین ژورنال هم قابل چاپ هست) توسط ایشون چیه:

http://www.springerlink.com/content/132u502k15v15114/

نظر شما در مورد این مقاله ایشون که در یک کنفرانس ساده در مشهد چاپ شده و در یکی از ده مونوگراف برتر قرن بیستم مورد ارجاع و استفاده قرار گرفته چیه؟

2002 [20] Armin Shams-Baragh, “Formulating The Extended Josephus Problem”, National Computer Conference 2002, December 2002, Mashhad, Iran.

Interesting Note: the formula has also appeared in the new edition of Prof. Knuth’s famous “The Art of Computer Programming” book, Vol. 1, Fundamental Algorithms.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Art_of_Computer_Programming

در ضمن در سی وی های قدیمی تر ایشون قبل از عزم برگشت به ایران اثری از آی اس آی نبود. در ایران این مطلب مهمه. (721250) (moderator22)
 
مهدی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۲۰:۳۷:۱۶
سلام

گویا متوجه منظور من نشدیدو عرض کردم کسی می تونه بی ارزش بودن کار تحقیقاتی که منجر به چاپ مقاله بشه رو زیر سوال ببره که هم تو این کار موفق باشه هم خوب درک کرده باشه. در مورد مقاله اول در موضوع تئوری اعداد کار به نظر قوی میاد اما جالب اگه انقدر کار قوی هست چرا در یک مجبه معتبر ریاضی چاپ نشده و در مجله ریاضی کشور اوکراین چاپ شده. برای اون دوستمون که انقدر کار رو خوب می دونم من قول میدم دوشنبه صبح مقاله رو بگیرم و با توجه به اینکه به تخصص من نزدیک هم هست بخونم و بعد نظرم رو اصلاح کنم و در همین جا ارسال کنم.

در مورد ارجاع من رو ببخشید اما من در سایت نویسنده کتاب هستم و آخرین نسخه از جلد اول کتاب در سال 1997 چاپ شده
چطور ممکنه مقاله ایشون که در سال 2002 چاپ شده در کتابی که در سال 1997 چاپ شده ارجاع داده شده باشه؟

بحث داره منحرف می شه. اینکه ایشون مقاله معتبری نداشته باشه هیچ دلیلی بر عدم توانایی ایشون نیست بلکه در اینه که آیا نامبرده می تونه دستاوردهای علمی رو بی ارزش بخونه؟



موفق باشید (721791) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۹ ۰۰:۳۲:۴۲
کتاب مزبور تجدید چاپ شده با اضافات. در گوگل هم اسم نویسنده این مقاله و اسم کتاب رو سرچ کنید توی نتایج تصحیحات رو می بینید.

در ضمن ژورنال ریاضی اوکراین پنجاه ساله چاپ می شه و معتبره.

کسانی هم که در ایران زبانشناسی محاسباتی کار می کنند معمولا بیش از یک مقاله در یک ژورنال تخصصی زبانشناسی محاسباتی معتبر ندارند. ایمپکت فکتور معتبر ترین ژورنال زبانشناسی محاسباتی دنیا شاید 1.5 باشه. ژورنال ذکر شده هم کاملا معتبره. کمه ولی آمار این رشته همینه. اساتید شریف و دانشگاه تهران که دیدم اینطور بوده اند. مثلا از اساتید خوب سوابق دکتر ثانی یا دکتر فیلی را ببینید. (728364) (moderator18)
 
یواشکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۳:۴۹:۰۰
خودمونیم یکی از مشکلات ما اینه که خیلی ها میخوان سر باشند ونظر بدن وکمتر افرادی هستن که پا باشندو عمل کنن . فکرمیکنن همین که یه چیزی رو تصویب کنن کافیه . (720909) (moderator1)
 
حیدری
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۱:۵۶:۳۶
کوتاه بیا دکتر ... اینجا ایرانه ... (720956) (moderator1)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۲:۳۶:۴۱
چطور از ژاپن در اقتصاد پیشی بگیریم؟
اگر منظور از پیشی همون مموشی یا گربه است .سفارش بدهید تجار براتون از ژاپن پیشی وارد کنند.ولی اگر منظور سبقت است , ژاپنی ها بخاطر چشمهای خطیشون فقط 50 % چیزها را میبینند که همون کار وتلاش و وجدان کاریست .و 50% دیگه که رشوه خواری رانت خواری و کم کاری و بدکاری و کار با منت وبدون تحصص و انتصاب اقوام ودوستان وحمله تیمی وزدن چوب حراج به کارخانه ها تحت نام خصوص سازیست را گذاشته اند برای بعضی از کشورهای دیگر. فقط لازم است 50% زاویه نگاهمان به زندگی تغییر کند همه چیز درست میشود.
یااینکه به جای اینکه تخم ژاپنی را در آجیل بریزیم در باغچه بریزیم تا رشد کند وژاپنی بدهد.شاید اونوقت اونها کارها را درست کنند.دوست من میگه مثل ژاپنی ها شدن خیلی سخته خدا کند اونها مثل ماشوند تا مشخص نشه ما فقط کارهامون خیلی افتضاحه. (720967) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۳۳:۳۶
شما دشمن ایرانی یا دوست ایران که اهداف ما رو مسخره می کنی؟ (721252) (moderator22)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۷:۲۲:۴۵
دقیقا، ما چرا باید از ژاپن پیشی‌ بگیریم در حالی‌ که پیشی‌‌های ما در دنیا معروف هستند؟ همه اسم Persian Cats را شنیده اند ولی‌ Japanese cats هیچوقت معروف نبوده اند. (721714) (moderator22)
 
siros
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۳:۲۸:۳۲
ostad jan lotfan be nazare avval tavajoh farmayid, kamelan moshkele ma onast yani SIYASIIIIII (720979) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۵:۵۴:۰۰
نه دوست من مشکل اصلی ما فرهنگ است که سیاست را می سازد بایداون درست بشودبعد سیاست درست میشود دوباره روی فرهنگ اثر می گذاردو همینطور این دو تا با چجند عامل دیگر جلو می روند تا کشوری ساخته شود. (721544) (moderator1)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۴:۲۱:۵۴
این نکته رو فراموش کردین بعد از پایان جنگ جهانی ژاپن وامپراطور ژاپن به یک فهم جدید از دنیا رسیدن که ما نرسیدیم اینکه اگر میخاین دنیا رو به تسخیر در بیارین و کاری کنین که دنیا نیاز مندتتون باشه قدرت و تسلیخات نظامی کمکی به شما نمیکنه جز این که هر روز بیشتر در لاک خودتون فرو میرین و خودتون هم متوجه نمیشین بلکه باید با پیشرفت تکنولوژی و صنعت دنیا رو نیاز مند خودتون بکنید طوری که اگر یک روز صنعت کشور تعطیل بشه اولین متضرر کشورهای دیگه دنیا باشن ژاپن این کا رو کرد و امروز در دنیا به واسطه تکنولوژی و صنعتش صاحب کرسی شده ولی متاسفانه تمام افتخار ما شده که هر روز برای غرب و دنیا خط ونشان بکشیم که ما اینیم و آن............ (720986) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۷:۱۵:۲۶
[...]

در نگاه خرد تر
- نهادینه شدن کار گروهی با فرهنگ سازی آن در مدیریت و کار.یکی از افت های بزرگ اقتصاد ما نداشتن فرهنگ کار گروهی یا همان team work است .
حتی در رشته های بازی های گروهی ورزشی این ناکامی ها هم دیده میشود.
- احترام به مصرف کننده با تولید کالا و ارائه از راه مرغوبیت و کیفیت ارزشمند (720991) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۴:۲۷:۴۱
در فرهنگ کار گروهی ژاپن مدیر و کارگر دست در دست هم برای تولید بهتر و بیشتر همدل هستند. این همدلی حتی در پوشش یک پارچه لباس کار آنها هم دیده میشود تا مانند یک تیم تفاوت چندانی با هم نداشته باشند. اما در فرهنگ کاری ایران مدیر و سرپرست با فیس و افاده های رفتاری سعی میکنند نشان دهند با دیگر کارکنان تفاوت دارند و برتر هستند. (721157) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۸:۳۸:۱۵
متاسفانه استاد محترم شهامت اشاره به وجود فساد در این کشور را ندارند.وقتی مغز راهها را بر خود بسته می بیند ولی یک حقه باز می تواند وام های کلان بگیردو فساد کند ایا معنایش بیش از فساد است؟
تا زمانی که رودربایستی و عافیت طلبی در مقالاتی از این دست وجود داشته باشد ما به هیچ جایی نمی رسیم.
این شعار زده گی در همین مطلب هم وجود دارد.اشاره به وجود مغز مردم در کنار دولتی که پاسخ هم حاضر نیست بدهد چه موردی است به جز شعار؟ (721006) (moderator1)
 
پیام
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۴:۰۳:۳۹
دوست عزیز اونی که تحلیل واقعی ارائه بده مثل من و شما باید بره تو بخش خصوصی کار بکنه نه اینکه در دانشگاه های دولتی؟خودتون که میدونید موارد گزینش رو و .... (721140) (moderator22)
 
آرمین شمس
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۰۵:۱۸
رهبر کشور هم به مبارزه با فقر و "فساد" و تبعیض تاکید زیاد کرده اند یعنی ایشان هم وجود فساد را قبول دارند چه برسد به بنده. برای رفع فساد هم از مغز و عقل باید استفاده کنیم. (721225) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۸:۵۶:۵۷
مطلب قابل توجه در مورد ژاپن این است که پس از خاتمه جنگ جامعه و مسولان از موضوع جنگ عبور و به دوران سازنده گی رسیدند.انها که بمباران اتمی شده بودند وارد بازار خود امریکا شدند و واقعا هم نفع بردند.در این میان شرکتهای ژاپنی توانستند محصولات خود را در امریکا بفروشند و پول انها را از کشورشان خارج نمایندبدین ترتیب ثروت وارد کشور شد.ولی ما در مرحله گسترش خصومت ها و تشنج هستیم و بیش از توجه به منافع اقتصادی و مشکلات عدیده ان به موارد دیگری فکر می کنیم تفاوت ها را مقایسه نمایید؟ایا فرق در استفاده از مغزهاست یا در نحوه نگرش به روابط بین المللی و تعامل با اقتصاد دنیاو سرانجام فرصت سوزی ؟ (721009) (moderator1)
 
هومن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۹:۰۷:۴۲
لطفا به اینجا برویید و بخوانید که پس از خاتمه جنگ در ژاپن چگونه بر روی مردم حساب باز شده؟و این چقدر شباهت و چقدر تفاوت داشته با نظریات نویسنده محترم:
http://forum.gigapars.com/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%88-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-65/%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%85-5377/ (721013) (moderator1)
 
هومن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۹:۱۴:۰۸
تقاضا دارم الف اجازه دهد این اعلامیه دولت ژاپن پس از جنگ در اینجا منتشر شود تا بدانیم که محورهای فکری انها چه بوده :
نزدیك به دو سال از پایان جنگ می گذرد، ولی ما هنوز از رنج و مشقاتی كه ناشی از شكست در جنگ است رهایی نیافته ایم. علی رغم این وضع امید را از دست نداده و با یكپارچگی ملی، گام به گام و از طریق تلاشی پیگیر به سوی كشوری مستقل و دارای دموكراسی در حال پیشرفت هستیم. برقراری روابط بین المللی عادی به روش های گوناگون در شرف پیشرفت است. ولی برای دستیابی به این اهداف حداقل شرط این است كه ما در این روند تنها به اتكای قدرت خویش باشیم و تا حداكثر توانایی در جهت تثبیت اوضاع اقتصادی كشور سیاست های متعددی را به اجرا درآوریم.
ولی این كار به هیچ وجه به سادگی انجام پذیر نیست. مگر اینكه به خاطر داشته باشیم كه در بلندمدت یگانه نجات دهنده ما چیزی جز ریاضت، كار طاقت فرسا، خون و عرق ما نیست. به همراه تلاش بیش از پیش در جهت عادلانه نمودن نظام توزیع و دور نمودن عوامل سودجو، تمام افرادی كه از جان و دل كار می كنند باید به طور یكپارچه بیش از پیش به یكدیگر نزدیك و ارتباط برقرار كرده تا قادر به تحمل فقر زندگی فعلی گردند. (721014) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۱۰:۰۸
البته به یاد داشته باشیم ژاپن قبل از جنگ هم صنعت استخوان داری داشته و اعلامیه های پس از جنگ نیز تا حدی تابع شرایط جنگ هستند. (721229) (moderator22)
 
محمد شيخ الاسلام
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۹:۱۴:۵۸
با سلام
نكته اي كه در مطلب بالا ارائه شده است تا حدودي صحيح است اما به نظر اينجانب موضوعات ديگري را نيز به آن اضافه نمود
بطور خلاصه مي توان نگاههاي متفاوتي به سرمايه به عنوان عاملي موثر بر رشد اقتصادي داشت بخشي از سرمايه يك كشور را منابع طبيعي آن مانند معادن ، ذخاير نفت وگاز در برخي از مقالات اقتصادي نام برده اند بخش ديگر كه در تعريف بانك مركزي به آن اشاره شده است شامل ساختمانها ، تاسيسات و ماشين آلاتي است كه در فرآيند توليد بكارمي روند و همان به نام سرمايه گذاري ياد مي شود و همواره از سوي مسئولين اعلام مي شود كه براي افزايش آن در حال كار وتلاش هستند
اما نكته اي بجا و صحيحي كه جناب آقاي دكتر شمس نگارنده محترم مطلب آورده اند در خصوص سرمايه انساني است كه نماد آن در تجربه ، تخصص و مهارت نيروي انساني است كه بايستي مورد توجه قرار گيرد و اما علاوه براين نوع ديگري از سرمايه به نام سرمايه اجتماعي مورد توجه محققان مي باشد كه از اينها مهمتر است و آن نشانگر ميزان اتحاد و همبستگي اجتماعي است با كاهش آن شاهد افزايش بي اعتمادي ، جرم وجنايت در جامعه خواهيم بود و با افزايش سرمايه اجتماعي تقويت بيشتر مشاركت مردم براي بهبود شرايط جامعه هستيم (721016) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۱۲:۲۶
با مقداری تامل در می یابیم که بقیه محورهای توسعه اقتصادی هم زیر مجموعه عقل محوری و مغز محوری هستند. (721231) (moderator22)
 
احمد
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۹:۳۵:۰۳
من نمی دانم چطوره که همه مشکلات رو می دانند راه حل هم ارائه میدهند ولی مسئولان مربوط نمیدانند (721020) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۱۱:۳۱
چون بقیه حرف می زنند و مسوولین باید عمل کنند که خیلی سخت تر از حرف زدن است. (721230) (moderator22)
 
هانیه
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۰:۵۴:۱۵
اقتصاد ما با یک پیامک بالا پایین می شود(نرخ ارز) . بعد می خواهیم از ژاپن پیشی بگیریم؟! (721038) (moderator1)
 
salam
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۱:۰۰:۴۹
عنوان مقاله عجيب دهن پر كن است و توجه زيادي جلب مي نمايد
در ادامه در مقدمه تفاوت اقتصاد نفت محور و مغز محور را مي بينيم.
نويسنده براي پشتيباني از ايده اش، از رد شدن يك طرح دانشگاهي مثال مي اورد!
در ادامه با كنايه هايي به آنچه اينجا و آنجا در سابقه خود دارد، در بخش نتيجه گيري مطلبي جداي از آنچه براي ان مقدمه چيني نموده است را نتيجه مي گيرد.
بهتر بود ايشان بحث خود را با آشفتگي كمتري سامان مي داد و آن را به حوزه اي مشخص مرتبط مي نمود اگرچه در آن صورت توجه كمتري جلب مي كرد!!

با اين دهن هاي آشفته، اقتصادي آشفته تر ذور از انتظار نيست. (721040) (moderator1)
 
شمس
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۱۴:۴۴
از نظر نویسنده تفاوت ما با ژاپن در همین تفاوت اقتصاد نفت محور و مغز محور است که با مثالهایی هم به آفتهای عدم تحقق آن اشاره شده. دوباره یادداشت را بخوانید تا ارتباط قسمتها واضح تر شود. (721233) (moderator22)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۱:۱۷:۵۳
آقا وضع کار بیش از اندازه خرابه. با مدرک مهندسی و 14 سال خداییش سابقه نداشته اینقدر بیکار بمونم! یکماه دیگه سه سال میشه که بیکارم, بهر جا که فکرش رو بکنید مراجعه کردم. بحق پنج تن خدا لعنتتون کنه که اینقدر مردم رو توی مضیقه و مشکلات گذاشتید. (721050) (moderator1)
 
سعید محمدی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۳۳:۰۵
سال 83 پروژه پایان دوره کاردانی کامپیوترم را بعد از 2 ماه شب وروز بیداری با خوشحالی برای رائه بردم رییس دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی اون موقع که رشته ایشون الکترونیک بوده با یه نگاه خاص مدیریتی پرسید چقدر طول کشیده؟ گفتم 2 ماه.و بعدجواب داد:"نه خیلی کم بوده "!!! (721077) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۳۸:۱۹
به شرطی میتونین از ژاپن پیشی بگیرید که یا ژاپن کلا با خاک یکسان بشه یا منظور شما از پیشی همون گربه باشه!! (721080) (moderator1)
 
آرمین
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۱:۰۴:۴۱
مقصود ما همون گربه ای ست که وسعتش تنها روی نقشه دنیا قابل احساس است و خواب را به گرگها و شیاطین حرام کرده. از جمله شیطان بزرگ. (721380) (moderator22)
 
ایمان
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۴۵:۵۶
با این گروه اقتصادی و مدیریتی که در دولت داریم فکر نمی کنید طرح این سوال و وقت صرف کردن جهت پاسخ دادن به ان چیزی شبیه به طنز خواهد بود؟ (721085) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۵۳:۵۷
ژاپنی ها بر ژاپنی بودنشان تاکید دارند و بر منافع ملی نه به خیالات و اوهام!و نخست وزیر ژاپن به مجلس نمی رود که توضیح دهد چرا ژاپن گرایی کرده!
در ژاپن کار ارزش دارد نه مثل اینجا که نیروی کار را حمال و نوکر می پندارند. (721090) (moderator1)
 
باصفا
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۱۸:۲۳
سایت محترم الف امیدوارم این مطلب را منتشر کنید تا نظرات دوستان را بدانیم.داشتن نفت برای ما باعث عقب ماندگی بوده وهست نه از این بابت که باعث ایجاد اقتصاد ما متکی به نفت شده. نه. از این زاویه باید قضیه را ببینیم که اگر نفت نداشتیم شاید سرمان به کار ومشکلات و عقب ماندگیمان گرم میشد وبه فکر پیشرفت بودیم اگر نفت نداشتیم دنبال ماجراجویی نبودیم اگر نفت نداشتیم چین مثل مگسی دور شیرینی اینطور تمام صنایعمان را فلج نمیکرد.اگر نفت نداشتیم با خودمون میگفتیم این کره جنوبی سال 55 با ما هم سطح بود تحقیق کنیم چرا بدون نفت شد اینی که هست.اگر نفت نداشتیم اینقدر کار داشتیم برای کشورمون انجام بدیم که وقت نداشتیم دشمن تراشی کنیم و....... (721108) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۳۴:۳۸
من نتونستم هیچ اطلاعاتی در مورد نویسنده این مقاله پیدا کنم!!

اگه ممکنه راهنمایی کنند دوستان (721119) (moderator1)
 
پیام
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۵۰:۳۷
مشکل دیگر ما حذف تمامی رشته ها از گردونه اشتغال بجز معدودی از رشته های مهندسی و پزشکی است. واقعیت اینه که جز تعدادی از رشته های مهندسی و پزشکی واقعا بقیه رشته ها هیچ کاری ندارند و مثل من احتمالا به این نتیجه میرسند که خوب چه اهمیتی داره بهتره آدم کارشناسی ارشد جامعه شناسی داشته باشه و تو یک شرکت خصوصی یک کارمند ساده باشه تا یک دیپلم باشه همین شغل رو داشته باشه میدونید آخه تحصیلات خیلی مهم؟؟واقعیت اینه بیشتر ما حتی نفهمیدیم واسه چی داریم ادامه تحصیل میدیم؟که چی دکترا بگیریم؟که اخرش چی بشه؟ چرا واقعا دنبال علاقمون نرفتیم یعنی از اول نرفتیم همون کارمند درپیت بشیم و بعد در کنارش یک رشته مورد علاقه رو ادامه بدیم ؟نتیجه اینه که اکثرمون از کاری که انجام میدیم راضی نیستیم و در عین حال واسه کارمون مفید هم نیستیم (721129) (moderator22)
 
مریم
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۵۳:۵۹
مقاله سخیفی بود نویسنده فقط به دنبال نشون دادن توانمندیهای خودش بوده این مقاله رو یک سال دومی دانشگاه بهتر میتونست جمع و جور کنه. واقعا سطحی بود؟نه آمار درست و حسابی از ژاپن ارائه کردید نه ظرفیت های انسانی دو کشور رو با هم مقایسه کردید نه سابقه تاریخی رو که چه چیزی باعث شد که ژاپن مغز محور بشه و ما نفت محور احتمالا میدونید که ارثیه ژنتیکی ما نبوده مسلما
مقاله اینقدر اشکال داشت که واقعا از حصوله نقد و بررسیش خارج (721133) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۲۳:۴۱:۳۲
مقاله پژوهشی که نیست یادداشتی برای مطرح کردن یک ایده است. شایسته نیست توهین کنید. (721897) (moderator18)
 
سعید
Ukraine
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۵:۰۳:۳۵
با سیاستهای احمدی نژاد حتما هم از ژاپن پیشی می گیریم. 3000 میلیارد دلار اختلاس شد وزیر اقتصاد ککش هم نگزید. تو ژاپن هم همینه؟؟؟ (721185) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۸:۱۴:۲۳
فقط کسی که حکم رسمی هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف دارد میتواند خود را استاد آن دانشگاه بنامد. تا جایی که میدانم ایشان با مرکز زبان دانشگاه در حد ارایه یک درس همکاری داشته و نیز در ترم های پیشین یک درس در دانشکده کامپیوتر به صورت حق التدریسی داده اند. لذا نمیتوانند خود را استاد دانشگاه صنعتی شریف بنامند.

یک استاد دانشگاه شریف (721299) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۹:۴۰:۰۳
تا قانون در جامعه حکمفرما نشود و رئیس جمهور مملکت به راحتی آب خوردن قانون را زیر پا بگذارد، کشور ما همین است که هست (721344) (moderator22)
 
منم
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۹:۵۴:۳۶
جون مادرت از زاپن جلو نزن ادعا تبق تبق
ایرانی تا دست ار دزدی و دروغ دست بر نداره از خودشم نمیتونه جلو بزنه
زاپنی ها پولهایی تو زلزله پیدا کردن همه را تحویل دادن ولی اینجا پول علی دایی
را وسط تصادف زدن (721354) (moderator1)
 
مجید
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۰:۲۸:۱۷
من بلد هستم ولی بشرطی که شما هم نظرمو تایید کنید و هموطنان هم بهش عمل کنند و از حرفام دلخور نشند . اول از همه فرهنگ شهروندی یاد بگیریم . مثلا توی ماشین موز خوردیم از پنجره نندازیم توی خیابون . یا جلوی درب خانه کسی ماشینمون رو کیپ درب پارک نکنیم و یاد بگیریم اگه کسی منطقی تذکر داد به جای جبهه گرفتن با یه ببخشید و معذرت میخوام سعی در جبران اشتباهمان باشیم . برای چیزهای الکی دروغ نگیم . کم اجناسمون نگذاریم. به حقوق اولیه شهروندی احترام بزاریم . در حیطه وظایف خودمون عمل کنیم نه کمتر نه بیشتر . در مدارس به جای اهمیت دادن به ماژیک و خودکار و مداد و نمره و ... سعی در بهتر کردن کیفیت اموزش کنیم نمره ملاک سواد ما نباشه . به سلیقه ها و علایق دانش آموزان اهمیت بدیم و مستعد بودن رو به نمره بالا و پایین ربط ندهیم . بجای مقابله با دانش و علوم و فنون جدید راه حل پیدا کنیم . دانش اموزان رو از بدو کودکی از لحاظ روانشناسی تحت نظر داشته باشیم تا در کنار سلامت جسمی سلامت روحی داشته باشند . بهشون یاد ندیم در جامعه کسی زرنگ تر هست که همیشه دروغ بگوید و حرف راست نزند و احترام به قانون شرط اوله . نمره کیلویی هم اخرسال برای بچه هامون نخریم . اگه کودکی همیشه راست گفت با القاب هالو و ساده سرزنشش نکنیم . میدونم تاییدش نمی کنید چون منتظرید یکی یه معجونی پیدا کنه بده ما ایرانیا بخوریم بدون نیاز به این اصول و قوانین یه دفه تبدیل به ژاپن بشیم (721365) (moderator1)
 
صالح
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۰:۴۵:۰۵
وقتي ما براي انتخاب مسئولين ديدگاه مشتركي نداريم چه انتظاري ست كه براي تبديل شدن به كشوري مثل ژاپن و يا كره جنوبي ويا يك ايران پيشرفته مافوق اينها بحث كنيم تمام اين حرفها را آب در هاون كوبيدن ميدانم و در يك كلام خلاصه مي كنم بايد فكري واحد براي رسيدن به جامعه مترقي در كشور حاكم بوده باشد. تا فرصت پيشرفت با تلاش همه افراد جامعه از هر قشري مهيا باشد. (721371) (moderator1)
 
سعید
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۰:۵۶:۱۸
به نظرمن برای کشور ما توسعه ساختار سیاسی مهمترین گام برای پیشرفته. وقتی ساختار سیاسی درست باشه، خود بخود مدیران از میان بهترینها برای هر کار انتخاب می شوند. تازه وقتی آزادی احزاب و رسانه ها و آزادی بیان باشه، دائم کارهای مدیران مورد نقد قرار می گیره و اصلاح می شه و اگر مدیر نالایق و یا فاسدی هم وجود داشته باشه، معمولا نمی تونه مدت زیادی سر کار بمونه و زود برکنار می شه.
تازه در یک جامعه آزاد مغز همه مردم با کمک ابزارهای ارتباطی به هم پیوند می خورن و برای حل مسائل همفکری می کنن. یعنی حتی اگر بهترین افراد هم مدیر باشند باز همفکری گرفتن از دیگران باعث می شه بتونن تصمیمات بهتری بگیرن.
البته توسعه سیاسی و توسعه فرهنگی و اجتماعی به هم وابسته هستند و باید با هم پیش بروند. (721374) (moderator22)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۱:۳۹:۵۲
بعد از آنکه خواندیم که چطور وقتی برق شهر قطع شد مردم داخل سوپر مارکتها و فروشگاههای بزرگ به آرامی و در تاریکی همه چیزهایی را که در سبد خریدشان قرار داده بودند سر جایشان برگرداندند و به آرامی از فروشگاهها خارج شدند.

چیزی نگذشت که تمیزی و نظم کمپهای مردم سیلزده که توی ورزشگاههای شهر بنا شده بود توجه همه را جلب کرد ، بعد دیدیم که مسئولان شهر جلوی مردم سجده میکنند و معذرت میخواهند بخاطر اینکه سونامی شده و ما نتوانستیم بهتر از این از شما مراقبت کنیم.

چیزی نگذشت که عکس مدارس صحرایی شهر فوکوشیما منتشر شد ! با نهایت شرمندگی سالن ورزشی رو پارتیشن زده بودند و بصورت کلاسهای مجزا با حداکثر ۱۵ دانش آموز در آورده بودند . نکته اش هم اینکه همه کلاسها یه ال سی دی ۳۲ اینچی داشت. وزیر آموش و پرورششان هم توی رسانه ها ضمن کلی عذر خواهی قول داد که بزودی حداقل امکانات را برای دانش آموزان مهیا خواهد کرد. یعنی این چیزها را تازه زیر حداقل میدانند! محاسبه کنید حداکثر را.

چند روز قبل هم مطلع شدیم که پیرمردهای ژاپنی سپاه مهندسین پیر تشکیل داده اند و داوطلب اینکه بروند فوکوشیما و در مهار نیروگاه کمک کنند تا جوانترها در معرض تشعشعات نیروگاه و مرگ قرار نگیرند! چرا؟ چون نسبت به جوانها کمتر از عمرشان باقی مانده و اثرات ناگوار رادیواکتیو زمان کمتری در کشورشان باقی خواهد ماند و خودشان هم زمان کمتری رنج و دردش را تحمل خواهند کرد! همینقدر منطقی و بشر دوستانه.

حالا هم که این خبر پایین در آمده که بزرگواری میفرمایید و میخوانید:


بازگرداندن میلیاردها ین پس از سونامی:

بگزارش خبرگزاری آلمان، مردم ژاپن، که در ماههای گذشته، بحران سیل ، سونامی و نشت مواد رادیواکتیو را پشت سر گذاشته‌اند، بیش از سه و نیم میلیارد ین ( بیش از ۴۵ میلیون دلار) پول را که در مناطق سیل زده یافته اند به دولت بازگردانده اند.

همچنین ۵۷۰۰ گاوصندوق پیدا شده پس از سیل که حاوی بیش از دو میلیارد ین بوده، به دولت داده شده است.

سخنگوی پلیس ژاپن اعلام کرد مردم و داوطلبان همچنان کیف پولهای پیدا شده را تحویل میدهند و تا کنون ۹۶ درصد مبالغ پیدا شده، به صاحبانشان بازگردانده شده است.

زلزله و سونامی در ژاپن که در ماه مارس رخ داد، دستکم ۲۰ هزار کشته و هزاران نفر بیخانمان برجا گذاشت.

اونوقت فکرشو بکنید خدا ما رو ببره بهشت، اینا رو ببره جهنم

و
نکته جالب اینجاست که بدونید در فرهنگ ژاپنی مفهمومی بنام "گناه" وجود نداره... و اصلا" مردم با این مفهموم هیچ آشنایی ندارن... تنها مفهوم بازدارنده در اونجا، "شرمندگی" است. واسه همینه که کسی که درست کارش و انجام نمیده و پیش مردم شرمنده میشه، حتی ممکنه که دست به خودکشی بزنه، چون دیگه چیزی برای از دست دادن نداره... "شرمندگی" مفهوم زمینی و "گناه" مفهوم آسمانی است. "شرمندگی" بین شخص و اطرافیانش اتفاق میفته، اطرافیانی که شخص همیشه اونها رو میبینه، ولی "گناه" بین شخص و خدایی هست .... و نتیجه این 2 باور رو ببینید! (721403) (moderator22)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۲:۰۹:۵۳
اقای معاون اول نه خودکشی کرد نه استعفا کرد نه بر کنار شد ونه محاکمه شد ونه محکوم بلکه داخل خط قرمز کابینه قرار داده شد-پس حتی فکرش را هم نکنید. (721416) (moderator22)
 
ع-ص
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۲:۲۶:۳۷
درست است که فکر منشای همه تحولات است اما تصمیمگیران هستند که باید محل شکوه این فکر ها باشند عامه مردم در سایه اند و در تصمیم گیریهای کلان اصلا" حضور ندارند واصلا"عامه در تصمیم گیرها مشارکت داده نمی شوند جلوه فکر مجلس است و کار گزار آن دولت هر چه قدر این مجامع ضعیف و فقیر باشند سقوط ملت ومردم بیشتر است واین چیزی است که اکنون در حال اتفاق است متفکرین تصمیم گیر ماامروز به جای تاکید برمراودات بین المللی دایما" بر جنگ و دشمنی داخلی و خارجی می گوبند نفت را فدای مطامع سیاسی به ثمن بخس به این و ان می فروشند (بگویید به حراج برده اند تا چند تا رای در سازمانهای بیناللملی به نفع ما اخذ شود )وازسوی دیگر حال که شکست هدفمندیهای یارانه ای به تدریج در حال ثبوت است برای تامین بودجه آن هم تورم و گرانیهای را برمردم تحمیل کردهاندوهم با حذف یکطرفه ریانه ها عملا"قدرت خرید فلان بازنشسته و بهمان کارمند را کاهش داده اند تا یارانه نقدی به 35 میلیون نفر بدهند و بهمین راحتی هم قانون را زیر پا بگذارند هم شکاف ملی ایجاد کنند و هم قدرت خرید 29میلیون نفر را بشکنند و هم تورم را بار مردم کنند اینجا دوست عزیز فکر در مقابل بی مهری رنگ می بازد مگر آنگه مجلس کارشناسانه در این امر قیام کند ووزرا نیز که بارای مستقیم مجلس انتخاب می شوند واقعا"متخصص و دانشور و فکور باشند تا به تواند به امور این کشور سرو سامان بدهد احساس می شود جناب توکلی و نادران ونجابت و باهنر و گروه مرکزی پژوهش های مجلس درتصمیم گیریهای کلان مجلس در اقلیت اند که تذکارهای علمی شان در همقطاران مجلسی ووزرای منتخب شان کمتر اثر بخش است و مجلس در و ضع قوانین کلان دچار رکود و سکون شده و وقت کشی می کند حال جناب استاد بفرمایید برای خروج ازاین بن بست ها چه باید کرد!؟ (721424) (moderator22)
 
دلسوز
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۲:۳۰:۲۵
اگر منظور نویسنده از مغز خرد است بنده حرف ایشان را قبول دارم . متاسفانه در ایران کمبود خردمند داریم و نه دانشمند. (721425) (moderator22)
 
قم
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۰:۴۲:۰۷
آقا فعلا به فكر پيشي گرفتن از ژاپن نباشيد وبه فكر بنده و امثال بنده باشيد. الان يك خواهش دارم وآن پيدا كردن يكي از مسولين طرح هدفمندي يارانه ها و مسول واريز يارانه ها كه چرا مابه التفاوت يارانه ي بنده واريز نشده است و اين در حالي است كه واقعا با توجه به تورم و گراني مشكلات زيادي دارم در ضمن ماشين پرايدي داشتم كه آن را ثبت كرده بودم ولي بعدا آن را فروختم و خريدار هنوز آن را به نام خودش ثبت نكرده است و همچنان به نام بنده است و البته با اخذ وام از بانك ملت ماشين ديگري به نام خانم خريده ام كه ماهي بيش از 180000 تومان قسطش را مي دهم به اضافه اقساط ديگر كه دارم و حقوق ماهي 600 هزارتومانو مشكلات ديگر. ايا كسي هست پاسخگوي علت عدم واريز يارانه باشد لطفا آدرسي ، تلفني و .... را اعلام كنيد شايد اشتباهي رخ داده باشد تا اصلاح كنند. (721485) (moderator1)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۷:۳۳:۱۵
جناب هدف از این نظرات غنی سازی بحث و تضارب آرا است. لطفا این نظر را ذیل خبر مربوط به یارانه‌ها بنویسید.
در ضمن در صورت عدم توانائی مالی‌ برای خرید، ترجیحا خرید نکنید که بعدا محتاج یارانه‌ای که هنوز تصویب نشده باشید. کّل بحران اقتصادی اروپا نتیجه وامهای بانکی‌ بود که افرادی که توانائی مالی‌ پرداخت آنها را نداشتند گرفتند.
در عوض سعی‌ کنید هنگام رای دادن عاقلانه تر رای دهید تا مسئول منتخب در راستای بهتر شدن اقتصاد کشور و ارتقأ سطح زندگی‌ شهروندان تلاش کند. (721718) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۰:۵۴:۴۷
بنظر من اول یک مشت مجکم بزنیم به دهان شرق و غرب. مشت بعد را بزنیم به دهان ملی گراها . (تا آنها بفهمند ما برای آب و خاک و دماوند انقلاب نکرده ایم). آنوقت از ژاپن پیشی خواهیم گرفت. یا حق. (721493) (moderator1)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۷:۳۸:۱۹
آقا مشت محکم بر دهان شمال و جنوب هم باید کوبیده شود. به قول شاعر
شریست پر ز دشمن و دشمن ز شش جهت بیکارم و زننده مشت به دهان هر ششم (721719) (moderator22)
 
محسن
Sweden
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۴:۳۹:۲۱
به نظر من اینطوری می‌توانیم از اقتصاد ژاپن پیشی بگیریم که هی خودمان را الکی با اقتصاد ژاپن مقایسه نکنیم! همین بلندپروازی‌ها است که کار ما را به اینجا رسانده است. مادامی که فکر می‌کنیم قابل مقایسه با ژاپن هستیم، همینطوری هی درجا می‌زنیم. (721531) (moderator1)
 
نازنین
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۴:۴۶:۲۴
به نظرم اول به تایلند و سنگاپور برسیم، بعداً اگر توانی باقی بود به ژاپن برسیمو بعداً اگر خداخواست پیشی هم بگیریم. البته پیشی ایرانی بهترین است در دنیا (721532) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۵:۰۵:۳۳
این نظر رو هم مثل بقیه نظرات من سانسور کن:
اصلا تیتر رو که دیدم از خنده مردم .تیتر قبلی خنده داری که دیدم که هنوز هم برام خنده داره این بود"صندوق ذخیره ارزی منفی و بدهکار است"
به عقیده بنده شما به ژاپن توهین کرده اید محال ممکنه که از ژاپن که عقبه فرهنگی بسیار قوی داره ایران بتونه پیشی بگیره
ما هنوز برای عبور از خط عابر پیاده مشکل داریم اونوقت می خواهید بروید از ژاپن پیشی بگیرید؟
شوخی سیزده بود؟
بعد به نظر شما ژاپنی ها هم در یک حالت ثابتی باقی می مانند که از انها جلو بزنیم؟
دنبال این مسائل نباشید این تیتر خنده دار شما مثل این است که مورچه خودش را با فیل مقایسه کند(تازه باز مورچه خوبه یه همتی تلاشی چیزی داره...)
پارسال سونامی شد فقط یک مورد سرقت من دیدم گزارش شده بود.اصلا قابل قیاس نیست
اصلا به نظر من به هیچ وجه تحت هیچ شرایطی به این موضوع حتی فکر هم نکنید محال ممکن است. حتی رسیدن به 30 درصد ژاپن هم غیر ممکنه
فکر اونها فرهنگ اونها درسته اونها به نظر من افتخار بشریت هستند من واقعا از صمیم قلب دوستشان دارم و مطمئنم که به پیشرفتشان ادامه خواهند داد.
ژاپن کشوریه که مهد کیفیت و اصالته .کارتون سندباد یادتونه اون یک شاهکار بود که 40 سال پیش ساختن دیگه سراغ شرکتهای ژاپنی که افتخار بشریت هستند نمی روم
شما بهتره به چیزهای دیگری فکر کنید. (721536) (moderator1)
 
تفکر ژاپنی
Turkey
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۸:۰۳:۳۳
بعد از آنکه ژاپن در جنگ جهانی اول مغلوب آمریکا و متفقین شد ژاپنیها به دو نتیجه مهم رسیدند:
1- امپراتور مقدس نیست و قدرتی ماورائی ندارد بلکه انسانی عادی است.
2- تا وقتی که ژاپنیها دشمنی به نام طبیعت (زلزله، سونامی و...) دارند، به هیچ وجه احتیاج به دشمن خارجی و دشمن تراشی ندارند. (721558) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۲:۱۸:۱۵
همه اینها رو گفتید ولی به نظر من مشکل در اصول و قوانین نیست. بزرگترین مشکل کنونی کشورهای در حال توسعه(عقب مانده) عدم اجرای قانون و عدم تمکین مسیولین به قانون است. شاید در یک نگاه بی ربط به نظر اید ولی کمی فکر کنید که ریشه فساد و اثرات ان از کجاست؟ (721612) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۲:۳۲:۳۷
شتر در خواب بيند پنبه دانه (721614) (moderator22)
 
خسروسلجوقی
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۷:۰۹:۴۷
فقط با باور اینکه هر کس از خودش شروع کند نه انتظار از دیگران داشته باشد از همه جای دنیا جلوتر خواهیم افتاد
کار، عشق به کار، هر کاری را با لذت انجام دادن (721704) (moderator22)
 
محی الدین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۹:۴۱:۵۱
اولا از همه بزرگترین سرمایه در دنیای امروز و دیروز سرمایه انسانی است نه نفت و نه طلا و ...
اگر مردم ، روشنفکران ، روحانیون ، سیاسیون و دولت ما بجای سیاسی بازی ها به جای تخریبهای یکدیگر و نقدهایی که تاثیری ندارد بیشتر از بیش باهم متحد و یک پارچه شویم و با تفکر و ایده های عملی برای حمایت از تولید داخلی باکیفیت و قابل رقابت با کشورهای دیگر (حالا هر چیزی که بتوانیم تولید کنیم و قابل رقابت باشد و مورد مصرف داخل و خارج باشد حتی سوزن یا میخ و ...) و همانطور که امسال نامگذاری گردیده از تولید خود مصرف کنیم و به جای واردات محصولات بی ارزش مانند انواع لوازم آرایشی ، انواع پوشاک و کفش و ... محصولات بالا دستی که باعث ایجاد کارخانه های جدید و رشد تولید که از نظر اقتصادی با دستگا های جدید تولید به صرفه تر باشد را انجام دهیم هم منابع خود را درست هزینه کرده ایم هم با عث رشد اقتصادی شده ایم
حال باید این مسئله را در ذهن تمام مردم قراداده و مورد قبول واقع شود ولی چرا با این همه تبلیغات و درست بودن این مسئله مورد قبول واقع نمی شود
مسئله این است که مردم نسبت به دولت مردان و کسانی که در راس قدرت هستند اعتمادی از نظر اقتصادی ندارد زیرا در گذشته آن را تجربه نموده اند اگر هر دولتی بتواند اعتماد عمومی مردم را جلب نماید می تواند با تدابیر ساده ای اقتصاد کشور را نجات دهد اما چه کسانی باعث این امر می شوند انها افرادی هستند که بازار سرمایه را در اختیار دارند و وقتی می بینند در کوتاه مدت به ضرر انها تمام می شود به جای همکاری با دولت ها به تخریب دولت و جدایی دولت از رسانه ها و مردم و همچنین گرفتن انرژی از دولت و حتی در مواقعی جلوی دولت می ایستند و حتی کسانی که با دولت ها همراهی میکنند به دنبال سهم خواهی مادی زیاد و یا قدرت هستند که این امر باعث می گردد که هیچگاه اقتصادایران از کشوری مانند ژاپن پیشه نگیرد
اما ما نا امید نیستیم روزی خواهد رسید که هم دولت و هم مردم و هم روحانیون و سیاسیون با عزمی جدی در راه یک هدف قدم برداریم و اقتصاد ایران را شکوفا کنیم (721773) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۰۹:۱۱:۵۱
چطور از ژاپن در اقتصاد پیشی بگیریم؟
[جناب اقای دکتر آرمین شمس ارزو بر جوانان عیب نیست با اختلاس و باند بازی به ژاپن که نخواهیم رسید هیچ بلکه چند سال دیگر وضعمان بدتر از بنگلادش خواهد رسید چنانچه در فکر همه هستند به جزء خود ایرانیهای که در این کشور زندگی میکنند. (722030) (moderator18)
 
حسن مهدی دماوندی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۱:۱۴:۴۶
خدا وکیلی ایا کسانی که اظهار نظر کرده اند.ایامقاله را کامل خوانده اند؟ مقاله می گوید باید متخصص ان رشته بود.بعد اظهار نظر کرد (722116) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۵:۵۴:۰۹
توصیه بنده به نویسنده مقاله این است که کمی بیشتر فرهنگ و تاریخ ژاپن را مطالعه بفرمایند. (722430) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۲۲:۱۸:۳۷
امپراطور برای زاپنی ها خیلی مقدسه بعدازپایان جنگ جهانی زاپنی ها شروع به ساخت کاخ اپراطور کردند ولی بعلت اینکه کارخانه شیشه سازی در انجا نبود میخواستند برای کاخ از کشور دیگری شیشه وارد نمایند امپراطور پس از اگاه شدن اعلام نمود تا زمانیکه در کشور شیشه ساخته نشود کاخ من نیاز به شیشه ندارد ایا واقعا مردم ومسولین ایران واقعا مثل زاپن رفتار کردند ومیکنند (722859) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۴:۰۰:۳۵
چطور از ژاپن در اقتصاد پیشی بگیریم؟
یادم آمد که در جائی دیدم و یا خواندم که پس از جنگ جهانی دوم که اغلب شیشه های کاخ امپراتوری در ژاپن نیز شکسته بود به او میگویند که اجازه دهید برای سر و سامان دادن به کاخ شیشه وارد کنیم اما امپراتور ژاپن دستور میدهد فعلا از نوعی کاغذ مات روشن که در ژاپن قشر فقیر بجای شیشه استفاده میکردند استفاده شود تا کارخانه های شیشه ژاپن دوباره به مرحله تولید برسند. (723078) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۱۱:۰۶:۵۷
مشکلات مملکت ما بیشتر مدیریتی است چون منابع طبیعی، منابع مالی و منابع انسانی مناسبی داریم. برای ایجاد تحول مثبت نیاز به مدریت علمی و شایسته سالاری داریم. متاسفانه در بسیاری جاهای این مملکت، مهندسان، مدیریت می کنند و افراد شایسته بدلیل روابط ناصحیح از چرخه تصمیم گیری ها حذف شده اند. (723400) (moderator18)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۲۲:۱۴:۱۰
مشکل اقتصاد ما انتصاب مدیران و در کل زیر مجموعه ان غیر متخصص بوده و در هیچ شرایطی پاسخگو اقدامات خود نیستند دوما وجود فساد اداری و اقتصادی در کشور سوما عدم بهره گیری از متفکران جوان و عدم سرمایه گذاری درست وگرنهاگر به اگثر کشورها نگاه کنید این دانشمندان ایرانی هستند که همیشه پیش تاز اندوبه علت عدم نگاه درست دولت به انها از کشور خارج میشوند (724429) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۶ ۱۰:۵۸:۱۹
کمتر شعار دهیم
و به شعارهای داده شده عمل کنیم (724892) (moderator18)
 
محمد
Sweden
۱۳۹۱-۰۱-۱۶ ۱۳:۰۷:۵۶
بزرگترین مشکل ما بوده و هست که مسئولین در قبال هر کار اشتباهی که میکنند در جای خود باقی مانده و نه شهامت عذر خواهی از مرم را مثل مدیران سونی دارند و نه مثل نخست وزیر ژاپن پس از 30 ثانیه تعظیم به مردم استعفای خود را داد آنان نیز استعفا داده تا از میان این 75 میلیون نفر جدیدی شروع کند.
دائما" وزرای این 30 ساله از پستی به پست دیگر رفته و چرخه بسته است. (725096) (moderator18)
 
صمصام
۱۳۹۱-۰۱-۱۷ ۰۹:۰۵:۵۱
من قبل از اینکه نظرم رو بدم اول یک پیشنهاد بدم بهتر بود تیتر می زدید:چطور به یک درصد اقتصاد ژاپن برسیم !!!!!نه نه اصلا تصور بد نکنید پیشی گرفتن از افتصاد ژاپن محال نیست اما با برنامه دقیق واصولی 50سال طول میکشه اما با همین وضعی که داریم ممکنه بشه در سال 1404 به یک در صد ژاپن برسیم داستان ژاپن چیز دیگری است ...دوستان عزیز کشور ژاپن در سال 1945یعنی پایان جنگ جهانی دوم در حدود 88 درصد ویران و صنعت و درکل اقتصادی ورشکسته داشت اما در طول 60سال به چنان رشدی رسیده که سومین اقتصاد جهان شده ...اما یک نکته مهم ژاپن از حیث منابع معدنی بسیار فقیره ولی داشتن این پیشرفت رو مدیون یک چیزه :مدیریت صحیح و اصولی در کنار نیروی انسانی دلسوز ومتعهد به کار... اما تعهد در فرهنگ ژاپن با آن چیزی که ما ایرانیها میدانیم متفاوت هست..تعهد در فرهنگ ما یعنی انقلابی ایثارگر ولایتمدار و.... اما در آنجا فقط یک چیزه :made in japanیک کارمند،کارگر،مهندس،وزیر،وکیل...ژاپنی به کارش شدیدا" نعهد داره ...و اگه خطایی تخلفی داشته باشه خودش محترمانه استعفا ویا خود کشی میکنه چون به ژاپن تعهد داره مدیریت ژاپنی الان در بزرگترین دانشگاههای دنیا تدریس میشه که دوستان رشته مدیریت میدونن چیه:KAIZEN حالا اگه میخواهیم از اقتصاد ژاپن پیشی بگیریم پیشکش دوستان ...برسیم به یک درصد اقتصاد ژاپن ..... (726068) (moderator18)
 
نظر یک تحصیل کرده ژاپن:
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۸ ۱۰:۲۵:۳۷
نظر یک تحصیل کرده ژاپن:
بزرگترین دشمن تولید ملی امریکا انگلیس و اسرائیل نیستند بلکه قوانین فشل دست و پا گیر و مدیریت ناصواب خود ماست. بنده ژاپن تحصیل کردم. سال 90 که رکود اقتصاد دنیا و ژاپن پیش اومد امار جرم هم در ژاپن بالا رفت. اینو عرض کردم تا به رابطه عمیق اقتصاد فردی و جامعه با میزان جرم و جنایت تاکید کنم. اگه اقتصاد ما هم خوب بشه به خدا جامعه عالی خواهیم داشت. یه فارغ التحصیل لیسانس ژاپنی به نرخ ارز امروز داره حداقل ماهی 4 میلیون تومان حقوق میگیره که راحت 40 درصد اونو میتونه پس انداز کنه... اقتصاد مغر محور مدیریت مغز محور هم میخواد .... به امید روزی که مدیریت ها علمی بشه و ایران ما ژاپن اسلامی... (727431) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۸ ۱۱:۴۶:۰۶
دو نمونه از رفتار های مدیرتی و کاری که خودم در محیط کار در ژاپن بعنوان کارگر آنرا دیدم میاورم خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل:

1- روز نخست کار در حالیکه میان حدد 15 نفر کارگر ژاپنی تنها کارگرایرانی و البته خارجی آنجا بودم مدیر کارگاه همه کارگران در محل کار فراخوانده بود و بصورت دایره و ایستاده بود وقتی دید که من در جمع آنها نیستم از من نیز خواست به جمع انها بپیوندم. با همین کار من که خودرا بیگانه میپنداشتم احساس نمودم جزئ تیم کاری انها به شمار امده ام . چنین جلسات گروهی مدیر با کارگران حدودا هفته ای یکبار برگزار میشد .چنین گردهمائی ها دستکم هفته ای یکبار در محیط کارگاه و قبل از دست بکار شدن برگزار میشد و من نیز شاید برای انکه احساس هم تیم بودن با آنها داشته باشم در این جلسات حضور باید میداشتم. هرچند نه به زبان ژاپنی انها اشنا بودم و نه انها به زبان فارسی من. حالا کجا در ایران مدیران که هیچ حتی سرپرستان میانی چنین جلسات کاری با کارکنان دارند. اگر هم سالی ماهی یکبار فوقش با معاونان باشد.

2- پس از مدت حدود دو هفته که کار ورفتار مرا دیده بودند دو کارگر ایرانی دیگر استخدام کردند. یکی از اینها دو سه روز بعد به من گفت که ببینم سر کارگر اینجا کدامیک از این ژاپنی هاست . گفت میخوام به اصطلاح دمش را ببینم.!چون هرچه دقت کرده بود نفهمیده بود کدام یک از انهاست! ومن گفته بودم باور کن برای من هم هنوز مشخص نیست. در حالیکه وجود داشت اما انچنان مانند سایر کارگران کار و رفتار داشت به چشم نمی امد. در حالیکه در محیط کار ایران فردی لااقل یک دستش توی جیبش هست و دارد راست راست راه میرود در همان نگاه اول خودرا اشکار می نماید .


همدلی کار و مدیریت کارفرما در ژاپن این چنین است انچه که ما شعارش را میدهیم انان بدون شعار عمل میکنند. (727524) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۹ ۰۲:۳۸:۴۰
نویسنده مقاله چند در چند مورد اشتباهاتی داشته است:

1-از فرهنگ غنی و سرمایه انسانی ژاپن بی اطلاع بوده است.
2-فرض نویسنده این بوده که ژاپن در جای خود ثابت می ایستد تا ما به انها برسیم
3-از نظر ایشان تجمع منابع و تاریخ و تجربه در یک شب یا یک تا دو سال می تواند اتفاق بیفتد
4-فرهنگ ایران را در نقطه صفر فرض کرده در حالی که با این مشکلات فرهنگی زیادی که داریم حتی وضع فرهنگمان منفی هم هست چه برسه به صفر

4-از نظر ایشان فرهنگ سازی می تواند حداکثر ظرف 5 سال صورت گیرد

(728427) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۱:۳۲:۰۹
ژاپن کجا "می خواهد" ولی کم می آورد:

نخست وزیر سابق ژاپن نیز که ابتدای هفته جاری مهمان ایران بود و حضور و اظهاراتش در تهران نیز سر و صدای محافل نزدیک به امریکا را در دولت ژاپن و رسانه‌های غربی در آورد، سال 2009 با این وعده روی کار آمد که در ظرف شش ماه از زمان در دست گرفتن قدرت در ژاپن، پایگاه نظامی امریکا را از ایالت اوکیناوا خارج خواهد کرد اما با پایان یافتن این زمان و ناتوانی در اخراج نظامیان امریکایی به وعده‌اش عمل کرد و استعفا داد تا ژاپنی‌هایی که در اثر این وعده در نظرسنجی‌ها به‌شدت به او اظهار علاقه کرده بودند، در پایان مهلت در آرزوی خروج نظامیان امریکایی بمانند. (738051) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
چطور از ژاپن در اقتصاد پیشی بگیریم؟