نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 497062
رابطه آتنا و بنیتا و دخترک 5 ساله با سیاست
محسن مهدیان/9 مرداد96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
این روزها اخبار ناخوش و زننده اجتماعی قلب جامعه را جریحه دار کرده است. حزن عمیق اخبار این روزها روی سینه ها سنگینی می کند. از "آتنا" تا "بنیتا" و آخرین خبر تلخ هم به کما رفتن و آزار جنسی دختربچه 5 ساله.

در این اخبار متوقف نمانید. این اخبار تاول چرکینی است که از یک بیماری دهشتناک در متن جامعه گواهی می دهد. چه بسا لازم است به این اخبار مسمومیت الکلی 100 نفر در یک شهرستان کوچک را هم اضافه کرد، حتا خبر دستگیری یک بنگاه دلالی در برگزاری پارتی های شبانه و صدها خبر دیگر.

 اگر این اخبار را یک حادثه و رخداد می بینید که هیچ؛ ولی اگر یک بیمار هولناک را در متن جامعه شناختید باید به تحلیل های دردناک تری رسید.

یک سوال؛ راه اصلاح چیست؟ از کجا شروع کنیم؟ گام اول در درمان، شناخت بیماری است. اما برای شناخت بیماری اگر در قتل و تجاوز متوقف شویم، عمق سرطان را درک نکریم. عمیق تر یعنی چی؟ یعنی سراغ آموزش رویم؟ سراغ اخلاق؟ مال حلال؟ همه اینها خوب است اما کافی نیست.

این روزها و با این التهاب تو در توی اجتماعی، یاد این سخن عارفانه و گهربار آیت الله جوادی آملی بیافتیم که "ظاهر مردم، باطن مسئولین است . اگر می خواهید مسئولین را بشناسید ظاهر مردم را نگاه کنید" تا انجا که توضیح می دهند وقتی باطن و روح انسان دچار بیماری می شود اثرش را در ظاهر بدن نشان می دهد: "در جریان رابطه روح و بدن، هر رازی که در روح پیدا باشد، بدن عکس العمل نشان می دهد؛ یعنی انسانی که ترسید، بالأخره چهره اش زرد می شود... این اصل را باید رویش خیلی تکیه کنیم".

رهبری انقلاب می فرمایند:" اگر من و امثال من اسیر هوى‌ و هوس و دنبال طمع و بنده و ذلیلِ ترس و طمع خود بودیم، نمى‌توانیم مردم را با فضایل بار بیاوریم."

درجای دیگری می فرمایند: واقعاً «النّاس على دین ملوکهم». ملوک در این‏جا به معنى پادشاهان نیست که بگوییم ما پادشاه نداریم؛ نه، ملوک شماها(مسئولین) هستید؛ النّاس على دین ماها ".

رهبرانقلاب مثال ولیدبن عبدالمالک را می زند که اهل جواهرات بود و وقتی خلیفه شد مردم کوچه و بازار از جواهر و اشیاقیمتی حرف می زدند. وقتی سلیمان عبدالمالک خلیفه شد، چون اهل ساختمان سازی بود همه مردم از ساخت و ساز می گفتند. وقتی عمربن عبدالعزیز حاکم شد چون اهل عبادت بود مردم کوچه و بازار گفت وگویشان درباره نماز و دعاهای روز بود.

گناهان ظاهری را با بیماری باطن بشناسید. ام الامراض بیماری نفس است و سرطان روح، ذلت نفس است. انسانی که نفسش ذلیل و خالی از عزت شود، به هرگناهی تن می دهد.  نفس و باطن جامعه مسئولین هستند. مسئولین اگر به هوی و هوس دچار شوند جامعه تباه می شود و متعفن.

اگر ظاهر جامعه را در چنین سطح مهیب و خوفناکی از فساد می بینیم، بگردیم و تامل کنیم که باطن این جامعه یعنی مسئولین ما گرفتار چه فسادی اند که چنین ظهوری در بدن داشته است.

کانال تحلیلی محسن مهدیان در تلگرام
http://telegram.me/mahdian_mohsen
 
کلمات کلیدی : فساد اجتماعی+ آتنا +بنیتا +فسادمسئولین
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۷:۰۹:۱۰
مشکل ما ریاکاری مسئولین است. خدا نکند پرده ها بیافتد.. هرچند یکی از راه های شناخت مسئولین همین وضعیت مملکت است. (4496142) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۵۴:۰۸
وقتی روزنامه خوندن رو یاد گرفتم ( قبل از انقلاب ) صفحه حوادث روزنامه رو میخوندم ! همیشه از این حوادث بوده وخواهد بود ! مردم باید حواسشان را بیشتر جمع کنند ! من با اینکه زن ودخترم داخل ماشین نشسته اند یه قفل پدالی دارم که اون رو میزنم ومیرم بقالی خرید میکنم ! سوییچ رو هم با خودم میبرم ! یا تاحالا که دخترم پانزده سالشه مادرش دو متر از او جدا نشده !! باید قبول کنیم که مردم بیخیالی هستیم ! هم خودمان را به درد سر میاندازیم و هم جامعه را ! (4496342) (alef-13)
 
خدیجه
Canada
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۲۰:۴۸:۰۷
شما هم اشتباه میکنید. اگه حادثه ای مثل سکته اتفاق بیفته و توی ماشین زندانی باشن چی؟ در ضمن گرمازدگی توی ماشین در بسته خیلی راحت باعث مرگ میشه. (4497675) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۷:۲۰:۳۲
مشکل از زمانی آغاز می شود که بین حرف و عمل مسئولین فاصله می افتد. مسئولی که در تریبون عمومی حرفی می زند و در خفا رفتاریدیگری می کند هیچ وقت نباید انتظار داشته باشد حرفش به مردم منتقل شود و نفوذ کند.
(4496149) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۷:۳۴:۴۱
مرغی که ما گرفتیم، آنها پرندند! غرب دهها سال زودتر به شهرهای چند میلیونی رسید، و در نتیجه به مشکلات این شهرهای جدید. یکی‌ از این مشکلات، همین مساله حفاظت از کودکان است. در شهری که چند میلیون نفر افراد غریبه در غیاس با روستا یا شهر‌های کوچک زندگی‌ میکنند، وجود چند صد نفر فرد مریض و جانی، غیر قابل اجتناب است، پس بهترین کار این است که مال خود را صفت به چسبیم تا دیگران را به هوس نیندازیم و چه مالی‌ مهمتر از کودکانمان. همین است که در غرب تا کودکان تا زیر ۱۰ سال ، هرگز نمیتونند در خانه یا بیرون، بدون حضور یک بزرگسال قبل اعتماد، تنها بمانند! اگر این قانون در ایران نیز اجرائی شود، میزان این چنین جرامی، به میزان بسیار زیادی کاهش خواهد یافت، ولی‌ به هر حال صفر نخواهد شد. (4496161) (alef-1)
 
حسنی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۸:۰۱:۳۱
این جمله آیت الله جوادی آملی را همان زمان هم که مطرح شدخیلی دوست داشتم .خیلی زیبا فرمودند. ظاهر مردم باطن مسئولین است. این را درباره دهها مساله دیگر هم می تواند تعمیم داد. (4496193) (alef-1)
 
جامعه شناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۸:۰۱:۳۸
1-شاید بشود این مسایل را از جنبه شخصی و فردی به مسأله ساختار و عاملیت/ فاعلیت انتقال داد. یعنی سازوکارهای نظام اجرایی، فرهنگی ،اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه است که چنین نتایج ناخوشایندی را پدید می آورد.
2- چرا باید پس از حدود چهار دهه، ساختار های مختلف جامعه به گونه ای شود که در بسیاری از موارد، رشد/ توسعه منفی اتفاق بیفتد؟
3- چرا هنوز به آن درجه از تفکیک اجتماعی نرسیده ایم که بسیاری از نقش ها(در موارد اجرایی) باید به اشخاص وابسته باشد؟
4- کلام (الناس علی دین ملوکهم) همین معنای چسبیدگی نقش ها با اشخاص (مسوولین اجرایی) را می رساند. دیگر روزگار این گونه نگرش ها متحول شده است. اگر ساختارها ماندگار(قانون‌مند، عقلانی، نظام‌مند و...) می شد، دیگر ملوک(مسوولین اجرایی) ضرورتی نداشت به طور خودبنیاد رفتار کرده، سلیقه، خواست و اراده خود را جایگزین نقش ها و سمت ها در جامعه سازند بلکه تلاش می شد خودشان را با مقیاس و تراز/ معیار قانون هماهنگ سازند نه به ساز، علاقه، سلیقه خود در جامعه تغییرات ساختاری ایجاد کرده، اراده خود را، سامان جدید دهند.
5- باید راه علاج یافت، این گونه احادیث هیج دلیل موجهی بر کژ روی های ساختاری نیست.
6- مشکل اصلی جای گزینی اراده، سلیقه فردی یا گروهی ملوک(مسؤولین) به جای تبعیت از قانون است. (4496194) (alef-1)
 
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۸:۴۲:۰۸
اتفاقا خیلی هم خوبه. مردم باید نتیجه انتخابی که می کنند را ببینند. این مسئولین نتیجه انتخاب خود مردمند (4496246) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۶:۳۷:۰۴
عجب !! یعنی اگه یکی دیگه انتخاب میشد این مشکلات بوجود نمیامد؟ (4497266) (alef-3)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۸:۵۱:۵۹
احسنت
احسنت
احسنت (4496261) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۸:۵۲:۲۸
حالا که مردم از فسادهای هزاران میلیاردی حرف میزنند یعنی چی؟ (4496263) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۲۳:۳۹
هر جامعه ای که رها شود و پلیس و قانون مناسبی نداشته باشد عاقبتش همین خواهد بود. مردم به اخبار اختلاس های میلیاردی عادت کرده اند به اینکه هر اعتراض بحقشان با خشونت پاسخ بگیرد عادت کرده اند. به ناامنی عادت کرده اند. پلیس بجای خجالت کشیدن می اید کم کاری خودش را با انگشت اتهام به والدین دلسوخته جبران می کند قاتل اتنا دو نفر دیگر را هم کشته ولی چون زن بودند و کسی را نداشتند دنبال پرونده شان بدود قاتل ازاد گشت. قاتلان بنیتا با 130 شاکی ازاد بودند.... همه اینها یعنی چی؟ سپرده مردم را بالا می کشندمسوولی که باید پاسخگو باشد می گوید مردم طمع کردند (4496301) (alef-13)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۰:۱۸:۴۳
مسئول کیه چرا همه اش توپ رو میندازیم تو زمین مردم. (4496375) (alef-13)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۱:۳۲:۲۱
جرم با سیاست البته که ارتباط داردزیرا:
- بودجه اموزش و پرورش همیشه جزء کمترین هاست
- برنامه های اموزش و پرورش مثل سایر کشورها جذاب و نرمال نیست و دانش اموزان نمونه بیشتر توبیخ می شوند تا تشویق ؟!
-- مدرسه های استاندارد خیلی کم ساخته می شود و برعکس انواع و اقسام بانکها بصورت قصر مانند ؟!
ریشه ها همه کودکی است
ریشه ها در اموزش و پرروش نادرست است
وقت ان است که یک بانوی با تدبیر وزیر این وزارتخانه شود . (4496523) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۱:۵۹:۲۰
خانه از پای بست ویران است خواجه دربند نقش ایوان است

از قدیم گفته اند مردم در اخلاقیات بیشتر به امرای خود نگاه می کنند تا به والدین خود

هر چه مسئولین کشوری انجام بدهند که نباید و ندهند که باید می دادندو دادند چون باید می دادند نتیجه اش می شود موجی منفی یا مثبت در جامعه
و حقیقت جامعه ما این است که فساد در بدنه اجرائی کشور دارد بیداد می کند و روی اعصاب و رفتار و باور مردم خواهی ونخواهی تاثیر نا مطلبو می کذارد و بد ها بدتر و خوبها رابه بدی نزدیک تر می کند
مگر غیر از این می تواند باشد ؟
مردم فقط به پاکی و زهدو تقوی راس امورو چند زاهدوعابد درگوشه کنار نگاه نمی کنند بلکه به انانی نگاه می کنند که در زندگی روزمره شان با آنها مستقیم وغیر مستقیم در ارتباطند از پلیس راه گرفته تا معلم و مدیر مدرسه و نماینده مجلس و رئیس جمهور و وزیر و مدیرکل و غیره (4496574) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۰۲:۴۰
نگاهی به خیابان ها بکنید پر از برهنگی است ازادی علنی از در و دیوار داد می زند تو این وضعیت مریض ها هم دنبال طعمه های بی دفاع می گردند (4496887) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۷:۳۰:۱۹
مشکل جای دیگه است اقا.وگرنه ما اینجا تو کانادا تا دلتون بخواد برهنه میبینیم ولی اصلا از این خبرا نیست..کسی جرات نداره یک بچه رو در خیابان یا مدرسه حتی لمس کنه (4499124) (alef-3)
 
محمد
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۴:۲۲:۱۶
وقتي اسناد اموزشي تاييد شده در جوامع علمي مثل ٢٠٣٠بازيچه سياسي قرار مي گيره وضعيت بهتر از اين نخواهد شد (4496930) (alef-3)
 
سینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۵:۴۰:۳۸
من خیلی خوشحالم چون داریم به فرج نزدیک میشویم (4497132) (alef-3)
 
خدیجه
Canada
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۲۰:۴۹:۵۵
شما باید از امام زمان خجالت بکشی که این حرف را زدی. خوشحالی که به بچه ۵ ساله تجاوز شده؟ (4497677) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۷:۴۶:۵۵
به این گزارش، مرگ اقتصاد دان نخبه بعلت عدم امداد رسانی به موقع عوامل امداد ونجات در ارتفاعات علم کوه را نیز اضافه کنید! (4497421) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.