توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 404866
سخنان صریح وزیر خارجه عراق درباره نیروهای مردمی و دخالت بیگانگان
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۰۰
وزیر خارجه عراق گفت: هرگونه مداخله خارجی برای مبارزه با داعش باید طبق قانون اساسی عراق باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، ابراهیم جعفری، وزیر امور خارجه عراق نبرد برای آزادسازی موصل را نبردی دشوار توصیف کرد و افزود: این نبرد را نمی توان ظرف چند هفته به پایان رساند.
او همچنین بر حضور نیروی بسیج مردمی در نبرد آزادسازی موصل تاکید کرد و گفت کسی نمی تواند این نیرو را حذف کند.

وزیر امور خارجه عراق با اشاره به تلاش های آنکارا برای باقی نگه داشتن نیروهایش در پایگاه بعشیقه، هرگونه نقش آفرینی ترکیه را در نبرد موصل رد کرد و درباره امکان واکنش نظامی در برابر اقدامات این نیروها هشدار داد.
ابراهیم الجعفری در نخستین سئوال درباره نبرد آزادسازی موصل و دورنمای آن گفت: «به دشواری می توان تاریخی مشخص را برای پایان نبرد آزادسازی موصل مشخص کرد به ویژه که این یک جنگ متعارف نیست بلکه شامل جنگ و گریز و دفاع و عقب نشینی می شود.

هدف، یافتن پناهگاه کسانی است که پنهان شده اند و در خانه ها و پشت سپرهای انسانی سنگر گرفته اند. این افراد نزدیک به سه سال است که در منطقه حضور دارند و قطعا برای خود پناهگاه آماده کرده اند و به خوبی می توانند از مکانی به مکان دیگر و از یک سنگر به سنگر دیگر بروند.

از سوی دیگر دولت عراق و نیروهای مسلح این کشور تلاش دارند از آسیب رسیدن به ساکنان موصل جلوگیری کنند.

برای آن که در موصل نیز نتیجه ای شبیه به عملیات فلوجه بگیریم و مانع آسیب دیدن مردم شویم، لازم است نبرد را به آرامی پیش ببریم. با توجه به ماهیت نبرد موصل، احتمالا این نبرد چند ماه طول خواهد کشید».

وزیر امور خارجه عراق درباره طرف های شرکت کننده در عملیات آزادسازی موصل گفت: «نیروهای مسلح عراق با همه توان در عملیات آزادسازی موصل مشارکت خواهند کرد. بسیج مردمی و نیروهای پیشمرگ و نیروهای عشایر عراقی همگی شرکت خواهند داشت هرچند مانند نبرد آزادسازی فلوجه نقش های مختلفی ایفا خواهند کرد.
در نبرد فلوجه، عملیات در منطقه الکرمه و دیگر مناطق به بسیج مردمی واگذار شد و بقیه نیروهای عراقی و نیروهای مبارزه با تروریسم وارد شهر فلوجه شدند.

نیروهای مسلح عراق همگی ارتش عراق محسوب می شوند و زیر نظر فرمانده کل نیروهای مسلح یعنی نخست وزیر فعالیت می کنند.

هیچ طرف عراقی، مستثنی نشده است. ما هرگونه نیروی زمینی غیرعراقی را از ورود به عراق و حضور در نبرد موصل مستثنی کرده ایم. ما حتی پشتیبانی هوایی را هم بخاطر برخی ضروریات و به علت ماهیت جنگ با داعش قبول کردیم».

الجعفری درباره حضور کردها در نبرد موصل گفت: «مهم این است که موصل را از لوث وجود تروریست های داعش پاکسازی کنیم. دولت عراق با همه بخش های تشکیل دهنده ملت عراق با توجه به ویژگی های اختصاصی هر گروه، تعامل می کند.

کردها در دولت مرکزی و پارلمان عراق حضور دارند. موصل شهری عمدتا عربی است و در آن اقوام متعددی حضور دارند و دارای شورای استانی و دولت محلی است.

باقی ماندن نیروهای کرد در آنجا بستگی به نظر شورای استان و دولت محلی دارد و اگر تصمیم گرفته شود نیروهای کرد در آنجا باقی بمانند این کار باید بر اساس شروطی باشد که به حاکمیت عراق خدشه وارد نکند و از طرف دیگر موصل بتواند هویت خود را بدون مداخله مقامات سایر استان ها حفظ کند».

وزیر امور خارجه عراق درباره پافشاری ترکیه بر مشارکت نیروهایش در نبرد آزادسازی موصل گفت: «با مداخله نیروهای ترکیه و هر نیرویی از هر کشوری اعم از کشورهای همسایه عراق یا کشورهای دورتر مخالف هستیم. مبارزه با داعش مسئله ای است که به عراق مربوط می شود و نیروهای مسلح این کشور می توانند موصل را پاکسازی کنند همانطور که شهر فلوجه را پاکسازی کردند.

وقتی به کمک کسی نیاز داشته باشیم هر کمکی باید طبق قانون اساسی عراق صورت گیرد. اکنون ما به مداخله ترکیه نیازی نداریم. آنچه آنها می گویند برای ما هم نیست. ما آنچه را می خواهیم به اطلاعشان رساندیم. ما اجازه نمی دهیم نیروهای ترکیه در خاک عراق حضور داشته باشند. آنها به طور غیرقانونی در عراق هستند و دولت از این وضع راضی نیست».

الجعفری درباره احتمال واکنش نظامی برخی گروه های عراقی به حضور نظامیان ترکیه در عراق گفت: «این چیزی است که می خواهیم از آن پرهیز کنیم. وقتی نیروی بیگانه ای به طور غیرقانونی در کشور شما حضور داشته باشد و بخواهد حاکمیت آن کشور را نقض کند، خود را در معرض واکنش های ناخواسته قرار می دهد.

ما این را نمی خواهیم. ما می خواهیم نیروهای کشور همسایه همانطور که بدون اجازه وارد شدند، همانطور هم خارج شوند و عراق را به عراقی ها واگذار کنند.

آنها خودشان درباره سرنوشتشان تصمیم می گیرند. ما نیاز به مداخله هیچ کشوری  نداریم. این سیاست کلی ما است که هویت ملی خود را حفظ کنیم و اگر خواسته ای داشته باشیم در چارچوب قانونی آن مطرح می کنیم.

ما نیاز نداریم که کسی وارد عراق شود و در بعشیقه مستقر شود سپس بخواهد حضورش را توجیه کند. ما این موضوع را از دسامبر سال گذشته که این نیروها وارد عراق شدند اعلام کردیم. اما این که ممکن است یک گروه نظامی واکنش نشان دهد، مسئله ای است که ممکن است به طور غیر منتظره و بدون اطلاع و خواست و رضایت ما روی دهد. ولی ما این را نمی خواهیم، ما نمی خواهیم با هیچ کشور همسایه ای اعم از ترکیه و دیگر کشورها مشکل داشته باشیم. به همین علت از ابتدا به آنها گفتیم که حضور شما غیرقانونی و برخلاف خواست ما است و به اتحادیه عرب نیز اطلاع رسانی کردیم».

وزیر امور خارجه عراق درباره سخنانی که از حضور «نیروی قدس» ایران به فرماندهی قاسم سلیمانی در جبهه های جنگ در عراق بیان می شود گفت: «بین حضور مستشاران و حضور یگان های نظامی خارجی تفاوت وجود دارد. مستشاران آمریکایی و انگلیسی و کانادایی و دیگر کشورها هم در عراق حضور دارند و نقش مشورتی ایفا می کنند. ولی این که یگان های نظامی خارجی در هر اندازه ای در عراق حضور یابند و از مکانی به مکان دیگر بروند این غیرقابل قبول است».

ابراهیم الجعفری درباره نقش اتاق هماهنگی امنیتی که روسیه، ایران،‌ عراق و سوریه تشکیل داده اند و مقر آن در عراق است در عملیات موصل گفت: «این اتاق در زمینه تبادل اطلاعات نقش دارد.

جنگ با داعش در درجه نخست به اطلاعات و ردیابی افرادی که نفوذ می کنند و حرکت آنها و مسیر عبور آنها متکی است. بین ما هماهنگی اطلاعاتی با هدف استفاده از این اطلاعات درست وجود دارد.

رویارویی کنونی ما با داعش در موصل جدا از رویارویی با این گروه در سایر مناطق و حتی سوریه نیست. داعش دشمن مشترک ما و سوری ها است و همین مسئله ما را به یکدیگر نزدیک می کند».

الجعفری درباره حضور نظامی دائم روسیه در منطقه از طریق پایگاه هایش در سوریه گفت: «درهای منطقه زمانی که ناآرام شد، به روی همه بازیگران منطقه ای و بین المللی گشوده شد. یکی زودتر آمد و یکی دیرتر. تا آنجا که به ما مربوط می شود، ما با هر کشوری که با کمک آن خاک خود را از لوث وجود داعش پاک کنیم موافقیم.

ما عضو ائتلاف های نظامی نیستیم... به اندازه ای کمک دریافت می کنیم که نیاز داریم و از این حد فراتر نمی رویم. ما با ایجاد پایگاه موافق نیستیم و معتقدیم چنین کاری برای ما مشکل ایجاد می کند و برای آینده ما خطرناک است به همین علت با وجود پایگاه های آمریکایی در خاک عراق مخالفت کردیم».

وزیر امور خارجه عراق بخش بزرگی از مشکل سوریه را ناشی از شرایط منطقه ای و بین المللی دانست و تاکید کرد کلید حل بحران سوریه در دست خود سوری ها است.

او افزود:‌ «اقدام دولت سوریه به برداشتن گام های عملی برای جذب کسانی که قابل جذب هستند و آزاد کردن بیگناهان و باز کردن فضا برای مشارکت نیروهای سیاسی مختلف در حکومت و برگزاری انتخابات آزاد و سالم که هر شهروند سوری حق مشارکت در آن را داشته باشد و پذیرفتن آنچه که مردم انتخاب کنند، راه حل طبیعی مشکل سوریه است».

وزیر امور خارجه عراق درباره  توصیه  خود به اروپایی ها برای دست کشیدن از مداخله در تعیین سرنوشت حکومت سوریه و  متمرکز شدن بر اولویت مقابله با تروریسم گفت: «فکر می کنم آنها پس از گذشت بیش از پنج سال از آغاز بحران سوریه، اکنون گوش دادن به این توصیه را شروع کرده اند. آنها به درک این مسئله نزدیک شده اند و می گویند باید از ابتدا فضا را برای راه حل سیاسی آماده می کردند. فکر می کنم این نگرش توسعه خواهد یافت».
 
کلمات کلیدی : وزیر خارجه عراق ، نیروهای مردمی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.