توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 366869
بلاتکلیفی یک صنعت با بازار چند صد میلیارد دلاری!
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۹
در شرایطی که جامعه صنعتی کشور به دنبال تقویت صنایع‌ با ارزش افزوده بالا و بدون مضرات رایج مانند ایجاد آلودگی‌های محیطی هستند، صنعتی مانند چاپ که بازار چند ده میلیارد دلاری در منطقه و چند صد میلیارد دلاری در جهان به خود اختصاص داده است، به گفته دست‌اندرکارانش بلاتکلیف مانده و حتی متولی ندارد.

بابک عابدین در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که صنعت چاپ به نوعی سومین صنعت به‌شمار می‌رود، گفت: در حالی صنعت چاپ در کشور مظلوم واقع شده است که این صنعت در منطقه منا (شمال آفریقا و خاورمیانه) بازاری با بیش از ۴۴ میلیارد دلار و در جهان ۵۵۰ میلیارد دلار دارد که سهم ایران از بازار این منطقه حدود سه درصد است.

وی با اشاره به این‌که هیچ وزارتخانه‌ای به‌طور کامل این صنعت را نمی‌پذیرد، عنوان کرد: صنعت چاپ در یک بلاتکلیفی به سر می‌برد، چرا که نه وزارت صنعت، معدن و تجارت حاضر است آن را به عنوان یک صنعت بپذیرد و نه وزارت ارشاد آن را به عنوان یک فعالیت فرهنگی قبول می‌کند.

رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ تصریح کرد: صنعت چاپ به شدت به سمت فرسودگی پیش می‌رود، چرا که نمی‌توانیم از هیچ یک از تسهیلات صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت‌ از جمله وام احیاگر صنایع کوچک و متوسط استفاده کنیم و این در حالی است که تکنولوژی بالا و به روز صنعت چاپ به گونه‌ای است که ما برای خرید دستگاه‌ها بعضا باید تا ۱.۵ میلیون یورو هزینه بپردازیم که قدرت پرداخت آن بدون حمایت‌های داخلی امکان‌پذیر نیست.

عابدین در ادامه با بیان این‌که این بلاتکلیفی در تصدی‌گری این صنعت به بازار جهانی و داخلی آن ضرر زده است، ادامه داد: در کنار مشکلاتی که در خصوص تسهیلات صنعتی و فرهنگی داریم، تعرفه‌های بسیار بالای مواد اولیه نیز این صنعت را آزار می‌دهد و حتی مواد پلیمری که یکی از محصولات عمده صادراتی صنعت پتروشیمی کشور است نه با قیمت تمام شده داخلی که با قیمت صادراتی فقط کمی پایین‌تر از تعرفه‌های مواد اولیه خارجی در اختیار فعالین صنعت چاپ قرار می‌دهند.

وی با اشاره به این‌که به خاطر موضوع منابع طبیعی و تکنولوژی بالای این صنعت بخش قابل توجهی از مواد اولیه آن وارداتی است، اظهار کرد: از آنجاکه ما جنگل‌های انبوه نداریم معمولا در اقلامی مانند مواد اولیه مقوا یا آهار برخی مقواها ۷۰ تا ۸۰ درصد وارداتی است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ اضافه کرد: مشکلات ساختاری در تصدی‌گری صنعت چاپ و عدم حمایت و تخصیص تسهیلات به این صنعت باعث شده است نتوانیم در آن به مزیت قیمت تمام شده مناسب نسبت به کشورهای رقیب در منطقه برسیم و بازار مناسبی را به دست آوریم، چرا که می‌بینیم ترکیه ۳۷ درصد از سهم گردش مالی ۴۴ میلیارد دلاری صنعت چاپ در منطقه را به خود اختصاص داده، در حالی که سهم ایران سه درصد از این رقم یعنی حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار شامل گردش مالی داخلی و خارجی صنعت چاپ است.

وی در ادامه شرایط وزارت صنعت، معدن و تجارت را برای صنعتی دانستن حوزه چاپ را بسیار دشوار توصیف کرد که از جمله شرایط آن انتقال چاپخانه‌ها یا واحدهای صنعتی حوزه چاپ به شهرک‌های صنعتی است که این امر را دشوار و غیرممکن می‌داند.

صنعت چاپ گرچه به عنوان یک گزاره صنعتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت به شمار نمی‌رود، اما به عنوان یک واحد صنعتی صنفی می‌تواند بعد از افزوده شدن واحدهای صنفی به طرح تسهیلات احیاگر صنعت از وام‌های حمایتی واحدهای کوچک و متوسط این وزارتخانه استفاده کند.
 
کلمات کلیدی : صنعت، چاپ
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.