نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 139104
خانه سینما تعطلیل شدنی نیست
يادداشت مهمان: محمود گبرلو، 21 دي 90
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۱۶
"خانه سينما "يك نهاد صنفي است كه بر اساس اهداف و برنامه هاي نظام جمهوري اسلامي پايه ريزي شده و خوشبختانه در مقاطعي پناه گاه امني براي هنرمندان سينما بود بنابراين انحلال آن به راحتي امكان پذير نيست مگر‌ آنكه برنامه هاي نظام تغيير كرده باشد كه بعيد بنظر مي رسد.

در چند سال گذشته نوع عملكرد و فعاليت خانه سينما بخصوص در مسائل قانوني، مالي و تسهيلاتي دچار شك و شبهه شده بود بگونه اي كه هميشه موضوع اصلي بحث هاي چند دوره مديريت مختلف سينمايي و حتي خود سينماگران بود. متاسفانه در اين سالها برنامه هاي خانه سينما به بن بست رسيده بود و تنها به صدور بيانيه ها و برگزاري جشن ها و گاه جمع شدن و گپ زدن ختم مي شد. يعني خلاف آنچه كه در اساسنامه اوليه خانه سينما تعيين شده بود. بنابراين انتظار مي رفت كه روزي اين بحثها و گاه جدلها سر باز كند و منجر به تغييرات اساسي و زيربنايي در ساختار "خانه سينما" گردد.

با تحولات اجتماعي پس از انتخابات ۸۸ و با ورود دولت آقاي احمدي نژاد مبناي برنامه هاي دولت و شايد سياست هاي كلان نظام بر دگرگوني و بازنگري روش ها و سياستهاي گذشته بخصوص در عرصه فرهنگ و طبيعتاً سينما قرار گرفت؛ از سوي ديگر دولت در عرصه سينما فعاليت جدي را آغاز كرد. از جمله تشكيل شوراي عالي سينما و سازمان سينمايي كه نويدبخش تحول اساسي در سينماي ايران است.بنابراین اصلاح عملکرد خانه سینما میتوانست یکی از این امور باشد که شد.

بنابراين اگر قائل به تحولات اجتماعي باشيم و بپذيريم هدف نظام و دولت ، بازنگري استراتژي هاي فرهنگي است بجاي جار و جنجال به استقبال برویم و دست بدست هم داد تا براي بهتر شدن گام برداريم. ( البته اگر قائل به اين مبنا نباشيم اصلاً كنار هم و دور يك ميز نشستن و گفتگو كردن معنا و مفهومي ندارد.)

نظام جمهوري با نهادهاي صنفي و مردمي مشكلي ندارد و بلكه خواهان آن است و اگر تشكيلاتي قانونی تعطیل شد حتما موقتي است ؛ بايد تشكيلاتي مهيا گردد تا مطالبات صنفي را پاسخگو باشد . ادعاهای موجود نشان مي دهد اشكال اساسي خانه سینما عدم رعايت درست قوانين و مقررات ذكر شده در اساسنامه است كه با يك استراتژي درست قابل گفتگو و حل است و چه بهتر آنكه همين "خانه سينما" بماند اما با تغييرات اصولي و زيربنايي و قانوني!

در اين ميان حركت هايي مشاهده مي شود كه قابل انتقاد و اصلاح است؛ برخي عزيزان ،گرايشات سياسي و يا اظهار نظرات شخصي برخي اعضا را در محافل به خانه سينما ربط داده اند و همین مسئله را دلیل بر انحلال می دانند كه غيرعقلاني است. آن موضع گيري يك موضع شخصي است و خود شخص پاسخگو است . هر فردي كه عضو هر صنفي است مي تواند در همه مسائل سياسي، اجتماعي اظهارنظر كند و دليلي ندارد مسئولين صنف پاسخگو باشند مگر آنكه از قوانين عدول كرده باشد .

آقايان اعضاء محترم هيات مديره بخصوص مدیر عامل آن با اينكه مي دانند تخلفات قانوني متعددي رخ داده و در جلسات خصوصي پاي ميز مذاكره مي نشيند و با آرامش مي پذيرند اما وقتي بيرون مي آيند با بيانيه ها و الفاظ تند حملات شديدي را نسبت به مسئولين آغاز كرده و قضيه را به يك بازي سياسي و رفتارهاي مغرضانه تبديل مي كنند که بی انصافی و شیطنت است.

برخي هنرمندان متعهد و دلسوز - كه با تمام وجود براي آثار درخشان شان احترام قائل هستم - بدون تحقيق و پرسش بيانيه اي مشابه بيانيه پس از انتخابات ۸۸ صادر مي كنند كه در اين شرايط خنثي ترين بيانيه محسوب مي شود . بسيار غلط و ناپسند است كه برخی فعاليتهای درست مسئولين سينمايي را ناديده گرفته و ريل گذاري آن را غلط فرض كنيم.

در بيان اشكال قانوني عملكرد خانه سينما كلمه " انحلال" بكار رفت كه به نظرم غلط و نادرست بود و باعث تحريك و عصبانيت برخي شد . كلمه" انحلال" در درون خود مفاهيم عميقی دارد ضمن آنكه اگر واقع بينانه نگاه كنيم " انحلال" نيست بلكه يك تغيير و تحول و يا يك " انتقال" مثلا از خانه سينما به اتحاديه امور صنفي سينما است. اين خود نشان مي دهد وزير محترم و يا معاونت محترم سينمايي با ادبيات رسانه اي سخن نگفته اند و ناخود آگاه آتش دشمن را افروختند.

برخی رسانه های بیگانه از این رفتار درون نظام سواستفاده کرده و اخبار تحریک آمیزی را پخش کردند و حتی وزیر محترم ارشاد را زشت ترین فرد هفته معرفی کردند! مبادا دردام آنان بیافتیم و همسو با آنان سخن برانیم . حتی اگر وزیر محترم حرکتی و یا کلمه ای را به اشتباه بیان کرد بی انصافی است با آنان همسو شویم چون آنان یک روز بر علیه ما و شما هم موضع خواهند گرفت .

برخی افراد که سالها پیش از مسئولین سینمایی کشور بودند و حالا به کارهایی غیر از سینما می پردازند شروع به بیانیه دادن و مقاله نوشتن کردند . به نظرم این قضیه به آنها ربطی ندارد و خودشان را همچنان قیم سینما ندادند. سینما و سینماگران ایرانی تغییرات زیادی نسبت به گذشته کردند که بعید است شما انها را بشناسید و جامعه هم خیلی تغییر کرده است پس بهتر است مداخله نکنید .

خوشبختانه کمیسیون فرهنگی مجلس از طرفین خواسته است کنار هم به گفتگو بنشینند و مسئله را حل کنند. اجازه بدهیم در ارامش و در فضایی مهربانانه تر طرفین دیدگاه خود را مطرح کنند و آنچه که صلاح بازنگری سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی و بالطبع خانه سینماست عمل شود .
 
کلمات کلیدی : خانه سینما
 
ایمان رمضانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۱ ۱۸:۲۵:۲۸
خب فعلا ظاهرا خانه سینما تعطیل شده طبق نظرات مختلف باید برای نتیجه قطعی منتظر موند (602017) (moderator19)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۱ ۲۱:۴۱:۴۴
فکر کنم همه اتفاق دارن که آنچه در سینما میگذره اندک تناسبی با انقلاب ما نداره، اما واقعا من برام سوال پیش اومده؟
چطوره که در این اوضاع بیریخت سینمایی عده ای میان مخوان وضع موجود رو حفظ کنن حتی از بیرون حمایتم میشن اونوقت کسایی مثل آقای سلحشور دفاع میکنن و اصناف میان در تایید این کار بیانیه میدن...

بابا کسی که نمیخواد در سینما ها رو تخته کنه که!

همه ی اهالی سینما باید در یک ساختار و چارچوب پایبندبه اصول در جهت ارتقای سینما تلاش کنن، اگه غلط میگم بگو غلط میگی.
البته تو هم که میخوای منفی تو بزنی بزن با شما نبودم. (602301) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۱۰-۲۴ ۰۰:۴۸:۴۴
به قول خانم بنی اعتماد خانه سینما منحصر به یک ساختمان نیست و تعطیل نمی شود (604475) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۰۰:۳۵:۲۲
آقای گبرلو بسیار از شما متشکریم توقع اینکه این کلمات را از شما بشنویم خیلی سخت بود ولی باورتان کردم برای کلماتی که گفتید از شما متشکرم و احترامتان بیشتر و بیشتر شد ای کاش همه دوستانتان نیز به این نتیجه می رسیدند که این خانه تعطیلی ندارد سالهای سال هر بار شما صحبت می کردید تنمان می لرزید ولی الان می بینم با انصاف هستید ای کاش این روحیه تعامل را سالهای پیش هم داشتید که کار به اینجا کشیده نمی شد (602545) (moderator19)
 
Czech Republic
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۰۴:۳۴:۰۳
قانون فصل الخطاب است که مشخص کرده خانه ی بدحجابان سینما تعطیل باید شود (602634) (moderator19)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۰۷:۱۷:۴۸
سلام ، با این که آقای گبرلو را نمی شناسم و نمی دانم چه مسئولیتی دارد و یا داشته است ، اما نکته جالبی در مطلب ایشان دیده می شود که مدتهاست در نوشته های مربوط به مسایل چالش برانگیز دیده نمی شود و آن هم ، آرامش ، متانت و دیدن هر دو طرف دعواست ، کاش این نوشته ها - موافق یا مخالف با نظرات ما - بیشتر شود و ما هم بیاموزیم که می شود طور دیگری در قضایا وارد شد .
شاد باشید و شادمان. (602670) (moderator19)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۰۷:۱۹:۱۲
این مقاله بیشتر مطابق واقع است تابقیه. (602672) (moderator19)
 
ali
United States
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۰۸:۳۹:۱۲
دوست عزیز چرا وقتی که مدیر عامل و سایر اعضاء هیات مدیره این تشکل صنفی اقدام به تخلف و عدول از اساسنامه می کردند این بیانیه ها و موضع گیری ها از سوی اهالی سینما بر نمی خواست ؟ (602727) (moderator19)
 
سعید
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۲۰:۱۳:۲۲
بر اساس اهداف و برنامه هاي نظام جمهوري اسلامي پايه ريزي شده ؟؟؟؟
کدام اهداف؟؟؟
اتفاقا باید پرسید کجای حرکت این خانه براساس اهداف و برنامه های نظام جمهوری اسلامی پایه ریزی شده؟؟؟
اصلا جهموری اسلامی به مذاق مسئولین آن خانه خوش افتاده؟؟؟ (603467) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۲۲:۳۰:۳۵
بخدا همون بهتر تعطیل بشه چنان فسادی فقط تو جشن این خانه ویرانه شکل گرفته بعدش این همون سینمایی است که قرار بود اندیشه های انقلاب ما رو ترویج کند؟؟ (603566) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۲۳:۱۹:۰۶
آقای گیرلو !!!! واقعا تو هم نخبه ای در این کشور هستی ...
راستی آقای توکلی آن دلائل مخالفت تو با ارشاد اسلامی !!! با این حرف ها گیرلو !! اصلا تطبیق ندارد ... (603607) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۰-۲۴ ۰۰:۵۲:۲۹
خانه سینما را نمی توان تعطیل کرد مگر می شود برای یک عده تصمیم گیری شود کم به ادمها توهین کنید (604477) (moderator19)
 
mahdi
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۴ ۰۰:۱۳:۱۳
اگر چیزی بنام خانه سینمای قانونی وجود داشته حق با شماست . ولی این خانه سینما ؛ آن خانه سینما قانونی سال 66 نیست . برخی اهالی این خانه بجای انطباق با نظام خودشان را با هالیود هماهنگ کرده بودند . ... (604441) (moderator19)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۱ ۱۷:۱۶:۲۰
فاميل آقاي عسگرپور در سازمان سينمائي حوزه هنري ادامه راه خانه سينما را ميرود نگران نباشيم. (635176) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.