نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 328203
سپرده های قرض الحسنه جاری چیست و چرا باید بخشی از آن به مردم وام داده شود؟
رانت ۶۶ هزار میلیارد تومانی در اختیار بانک ها
بخش اقتصادی الف، 10 بهمن 94
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۸
مدتی است که در رسانه ها مطرح می شود که بانک ها منابعی در قالب سپرده های قرض الحسنه جاری در اختیار دارند که با نرخ صفر و به صورت قرض الحسنه از مردم دریافت کرده اند اما از این منابع جهت اعطای وام قرض الحسنه به مردم استفاده نکرده و همه آن را در جهت سوددهی خود مورد استفاده قرار می دهند.

سپرده های قرض الحسنه جاری سپرده هایی است که مردم در ازای افتتاح آن در بانک دسته چک دریافت کرده و سودی دریافت نمی کنند. بعضی کارشناسان از این منابع که حجم آن طبق آمار شهریور ۱۳۹۴ بانک مرکزی بیش از ۶۶ هزار میلیارد تومان است، در قالب رانتی که به بانک ها داده شده یاد می کنند و در شرایطی که جوانان برای دریافت وام ازدواج ۳ میلیون تومانی ازدواج ماه ها معطل می مانند، ساماندهی آن را ضروری می دانند.

در واقع سوال اینجاست که وقتی بانک ها بنای اعطای وام قرض الحسنه به مردم از این منابع که با نرخ صفر تجهیز کردند را ندارند، چرا باید مجوز جذب چنین سپرده هایی را داشته باشند؟ یا بهتر اینکه گفته شود وقتی بانک ها مجوز دریافت چنین سپرده هایی با نرخ صفر را دارند،‌ بایستی ملزم شوند که حداقل بخشی از آن را به صورت قرض الحسنه وام داده و خدماتی که روی این سپرده ها به مشتریان ارائه می کنند را گسترش دهند.

به صرفه بودن سپرده های قرض الحسنه جاری برای بانک ها و عدم نظارت بر آن به دلیل خلا قانونی، سبب شده است تا برخی از بانک ها اقدام به گشایش سپرده جاری بدون دسته چک نیز برای مشتریان خود بکنند تا بتوانند از مانده حساب جاری مشتریان در این حساب استفاده کنند. ایشان مشتریان خود را در ازای اعطای بعضی وام ها، مجبور به افتتاح حساب جاری بدون دسته چک می کنند که نه تنها دسته چک به آن تعلق نمی گیرد، بلکه از این طریق از افتتاح حساب پس انداز قرض الحسنه که بایستی طبق قانون بخشی از آن به صورت قرض الحسنه وام داده شود نیز شانه خالی کرده و از منابع این حساب در جهت کسب سود های بالا استفاده کنند. این درحالیست که در کشورهای دیگر، بانک ها خدمات متنوعی از جمله وام خرید کالا، کارت های خرید اعتباری و ... به واسطه این سپرده ها به مشتریان خود ارائه می کنند.

در شرایطی که بانک ها برای اعطای وام قرض الحسنه ازدواج که مبلغ آن تنها ۳ میلیون تومان است، جوانان را در صف طویل دریافت این وام اندک ماه ها معطل نگه می دارند، ساماندهی سپرده های جاری در نظام بانکی ضروری به نظر می رسد. صفی که در حال حاضر طبق آمار میرمحمدصادقی مدیرکل بانک مرکزی در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۹۴، بیش از ۴۳۰ هزار نفر در آن منتظر دریافت وام ازدواج هستند و اگر تنها ۱۵ هزار میلیارد تومان از ۶۶ هزار میلیارد تومان سپرده های قرض الحسنه جاری در جهت آن استفاده شود، نه تنها دیگر هیچ جوانی در انتظار دریافت وام ازدواج نخواهد بود، بلکه مبلغ این وام را نیز می توان تا سقف ۱۰ میلیون تومان برای هریک از زوجین افزایش داد. لازم به ذکر است که با وجود تورم های بالا، وام ازدواج از سال ۹۱ افزایشی نداشته و در حال حاضر تناسبی با هزینه های ازدواج جوانان ندارد.
عدم تخصیص سپرده های قرض الحسنه جاری به صورت وام قرض الحسنه، مسئله ای است که مدت ها از چشم سیاستگذاران و مردم مغفول مانده بود و سود حاصل از آن نسیب بانک ها می شد. حال که این مسئله تا حدی عیان شده است، ضروری است که از منافع این سپرده ها به نفع مردم نیز استفاده شود و حداقل بخشی از آن به صورت قرض الحسنه به نیازهای ضروری مردم طبق اصل ۴۳ قانون اساسی از جمله جوانان در شرف ازدواج وام داده شود. اما چگونه این اتفاق حاصل خواهد شد؟

هم اکنون کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مشغول اصلاح و ارائه طرح قانون بانکداری است. تغییری که ضروری است در این طرح قانونی صورت پذیرد، ملزم کردن بانک ها به این مسئله است که بخشی از سپرده های قرض الحسنه جاری خود را به صورت قرض الحسنه وام دهند. البته که چنین سیاستی توسط بانک مرکزی نیز قابلیت اعمال دارد اما تغییر پیشنهادی در قانون ضروری به نظر می رسد تا دیگر جای هیچ بهانه ای برای استفاده از این منابع جهت اعطای وام قرض الحسنه به مردم وجود نداشته باشد.
 
مهسا
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۲۹:۲۳
من نمی دانم چرا بانک مرکزی و مجلس این همه مسائل را می بینند و کاری نمی کنند؟؟ این همه منابع قرض الحسنه دارند و اونوقت جوونا باید ماه تا سال در صف باشن که سه میلیون ناقابل وام ازدواج بگیرن ... آخه این انصافه؟؟

تو رو خدا برا این قضیه یه کاری بکنید ... جوونا دارن از دست میرن و بانکها روز به روز دارن فربه تر میشن (3508012) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۰۸:۵۱:۴۹
ببخشید که اینو میگم ولی خداوکیلی تا وقتی بانکهای ما رانتی باشن خودرو سازی ما رانتی باشه صادرات و واردات ما رانتی باشه خب قطعا دولتهای ما هم خواه نا خواه رانتی خواهند بود و به این رانت خواری ادامه خواهند دادفرقی هم نمبکنه کی رئیس جمهور باشه در این مورد هر کسی باشه مجبوره به اینا پول بده انگار (3509803) (alef-13)
 
خودم
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۱:۰۹:۱۹
می خواهم بدانم : ما بخاطر هزینه های گزاف برای نوسازی و رنگ آمیزی خانه ی خود مجبوریم حداقل 5 تا 10 سال صبر کنیم ولی چطور و با چه پولی ماشاالله بانک ها هر شش ماه ، تمام شعبات خود را از بیخ و بن تراشیده و با معماری ، دکوراسیون و تجهیزات بروز ، مجددا" می سازند ؟ (3510157) (alef-3)
 
بهلول
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۵:۰۹:۳۸
لطفا اماری از وامهای پرداختی به کارکنان بانکها از کارکنان جزء تا مدیران و معاونان و روسای بانکها و نرخ سود و تعداد اقساط انها برای تنویر افکار عمومی ارایه کنید. به طور متوسط هر کارمند بانک چندبار وام گرفته، که بیشتر انها وامهای قرض الحسنه بوده با باز پرداخت طولانی و یا وامهای با سود حداقل.
چرا این تبعیض آشکار و فساد در نظام بانکی رسیدگی نمی شود.
یکی از بزرگترین فسادهای بانکهای در دو دهه اخیر همین بوده است.
حالا از هدایا و زیر میزیهای و رانتهای دیگر بانکی که همه شب و روز با آن سر و کار داریم میگذریم چون آماری ثبت شده از آنها نیست و قابل اندازه گیری نیست. (3510964) (alef-11)
 
محمدجواد
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۵:۴۲:۵۲
سلام. من مطلع شدم از همین منابع به کارمندان بانک وام های 100 میلیونی با نرخ 4 درصد و یک واخ ضروری به مبلغ 100 برابر حقوق با کارمزد بسیار کم و طویل المدت می دهند. (3514095) (alef-13)
 
سیناد ش
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۲:۲۵
بانک تجارت الان سپرده جاری بدون دسته چک باز می کند برای وام های قرض الحسنه ... بعد پولی که بابتش سودی نمیده رو بر میداره با نرخ 30 درصد وام میده ... چه تجارتی بهتر از این؟ سود خالص سی درصدی، آفرین به بانک تجارت و همه بانک های دیگر که واقعا تجارت می کنند

اونوقت من وام ازدواج گرفتن و از سه روز قبلش واسه نود تومن پول زنگ میزنن خونمون که یادت نره پس بدی

آفرین به رئیس بانک مرکزی
آفرین به نماینده مجلس و کمیسیون اقتصادی که چه خوب این مسائل را حل کردند (3508024) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۰:۲۶:۱۳
سلام
اولا حسابهای مورد نظر شما حداقل 10 ماه است که دیگه باز نمی شه
دوما شما یک فقره تسهیلات با نرخ 30 درصد سالانه برای ما شاهد مثال بیاور بقیه پیشکش . حداکثر نرخ سود تسهیلات در حال حاضر24 درصد است حالا اگر دوستان هزینه های هم چون خرید سفته و تهیه فاکتور و ... را به حساب هزینه وام منظور می کنند ربطی به بانک ندارد
سوما اگر دوستان عزیزی که مثل شما در سالهای گذشته وام گرفتنذ سر موقع تسهیلات و اقساط خود را پرداخت می کردند الان لازم نبود بانکها برای وصول مطالباتشان شبانه روزی در شعب پیگیر باشند و زنگ بزنند و فحش بشنوند
چرا ماها عادت کردیک یک طرفه به قاضی برویم؟؟؟؟ (3511832) (alef-11)
 
سید مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۸:۵۱:۰۵
الان عموم بانکها بخشی از وام رو بلوکه میکنند که نرخ وام را به صورت غیرقانونی میتونه تا بیش از ۵۰ درصد بالا ببره (3514774) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۰۸:۴۱:۰۰
سلام

در همین الف در این مورد مطلب کار شده بود که بانکها وام با نرخ 24 میدن اما 30 درصدش رو بلوکه میکنن و محاسبات ریاضی نشون میده که چنین وامی نرخش 48 درصده!!!

واقعا این اقدامات بانک ها جای دفاع ندارد ... (3516026) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۲۱:۵۰:۱۷
بانک ذکر شده چند سالی بود که حساب های قرض الحسنه را به طور کل کنار گذاشته بود ویک حساب بنام جاری کارت ایجاد کرده بود وبرای ان جوایز ویژه وبرای پرسنل بانک نیز پاداش ویژه برای جذب هر چه بیشتر این منابع گذاشته بود وبا اینکار عملا تمام منابع قرض الحسنه را به سمت این حساب ها منحرف واز ان در جهت وام های با سود بالا استفاده می شد که با پیگیری های زیاد از طرف مراجع نظارتی قطع گردید منتهی بانک مذکور هیچگونه اطلاع رسانی نکرده وبسیاری از مشتریان هنوز پول خود را در ان حساب که دیگر قرعه کشی هم ندارد گذاشته اند واین یعنی پول یامفتی که بانک دارد از ان استفاده های فراوانی می برد (3515219) (alef-13)
 
الفیان
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۴:۱۵
یه سلامی هم بکنیم به اون بانکی که پرپر شدن جوونا براش مهم نیست ... فقط مهم سود خودشه

یه سلامی هم بکنیم به نماینده مجلسی که فقط موقع رای جمع کردن یاد این مسائل جوونا میفته


سلام با غیرتا (3508028) (alef-11)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۹:۱۵
تازه بعضی از بانک ها به این هم بسنده نمی کنند وبرای منابعی که مستقیما قرض الحسنه است نیز نقشه می کشند وبا شگرد وترفند خاص ان منابع را نیز منحرف می کنند به طور مثال یکی از بانک های دولتی که الان چند سالیه خصوصی شده طی سه سال گذشته با کنار گذاشتن حساب های قرض الحسنه امد یک حسابی بنام جاری کارت ایجاد کرد وبرای ان قرعه کشی هفتگی با جوایز اغوا کننده گذاشت هم چنین برای کارکنان بانک نیز برای جذب هرچه بیشتر این منابع پاداش ویژه گذاشت ودر این مدت منابع بسیار بسیاری را جذب نمود واز ان در جهت وام های با سود بالا استفاده نمود از تمامی دستگاههای نظارتی ومراجع اعظام وکمسیون اصل 90 مجلس ویا هر سازمان ذیربطی که اطلاعات بیشتری در این زمینه جهت پیگیری وبرخورد با متخلفین نیاز است خواهشمند است با ایمیل تماس حاصل فرمایند سایت محترم الف خواهشمند است ضمن انتشار این کامنت در صورت صلاحدید ایمیل را هم منعکس فرماییدmostafa.kamali95@yahoo.com (3508050) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۴۲:۰۱
66 هزار تا پول مفت با نرخ صفر دارن اونموقع دارن 3 تاشو فقط وام ازدواج میدن؟؟

واقعا متاسفم .... کمیسیون اقتصادی .... (3508057) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۰:۳۶:۵۶
سلام
اولا پول مفت نیست از این مبلغ اعلامی 13درصد به عنوان سپرده قانونی نزد بانک مرکزی بلوکه است و چون این نوع سپرده ها از نوع جاری یعنی با قابلیت نقد شوندگی بالا می باشد حدود 15 درصد نیز به عنوان سپرده احتیاطی و نقدی است که بانکها نمی توانند آن را وام بدهند . از طرفی بانکها برای مدیریت این وجوه نیز چیزی حدود 4 درصد هزینه می کنند پس می بینیم که این مبالغ همچین مفت هم نیست اما بعد
در حال حاضر به علت سیاستهای ....دولت قبل و دسنورات مبنی بر پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ای همچون ( اشتغال زایی ، مشاغل خانگی، بنگاههای زود بازده، مقاوم سازی منازل روستایی، مسکن مهر، خودروهای فرسوده شخصی و ناوگان عمومی، سوخت، مدد جویان کمیته امداد و بهزیستی، ساخت حمام روستایی، نانوایها ، مسکن خانواده شهدا و ... ) که همگی 4 درصدی هستند یعنی همان قرض الحسنه که صد البته متاسفانه اکثر قریب به اتفاق این تسهیلات به علت نداشتن ضامن معتبر(طيِ دستور دولت و بانک مرکزی وقت) جز مطالبات معوقه و سوخت شده بانکها قرار دارند و همین مسئله باعث شده که بانکها حتی بیشتر از کل منابع در اختیار تسهیلات پرداخت نمایند و با بدهی نزد بانک مرکزی مواجه شده اند که این موضوع در واقع یعنی ورشکستگی نظام بانکی کشور که کسی .... آن را ندارد (3511852) (alef-11)
 
محمدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۰۸:۴۳:۱۶
سلام

جهت اطلاع جنابعالی عرض میکنم که کل وام های بانک ها به اون سرفصلهایی که گفتید کمتر از 10 هزار میلیارد تومان بوده ... به کل وام ازدواج تقریبا 6 هزار میلیارد تومن دادند

بعدش هم وقتی از اون منابع مفت دارن وام با نرخ بالا میدن، پس میتونن حداقل نصفشو هم قرض الحسنه بدهند

واقعا کسانی که از این شرایط نابسامان در نظام بانکی دفاع میکنن یا اطلاع ندارن یا اینکه منافع دارن (3516030) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۲۱:۵۵:۵۰
یکی از همین بانکها که خصوصی شده با ترفند وشگردی خاص با ایجاد یک حساب بنام جاری کارت باعث شده بود که تمامی منابع قرض الحسنه به سمت این حساب که تعهد وام قرض الحسنه ندارد منحرف شود که با پیگیری های لازم جلوی تخلف ان بانک گرفته شد وامیدواریم بانک مرکزی و سازمان تعزیرات حکومتی جرایم لازم را عملیاتی نماید (3515234) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۴۳:۱۲
دیگه واقعا کسی برای ثواب قرض الحسنه باز نمیکنه چون میدونه هم پولش میره تو وام کارمندها و مدیران بانکگه بعدا بخشیده میشه یعتی معوقات حساب ناشدنی یا پروسه بهره ای
و اصلا ثوابی در کار نیست

الان بازی بانکها این است که برای شانس قبولی یک در چند میلیون مردم را وسوسه میکنن برای جایزه ثبت نام کنن که باید این حربه پوچ ازشون گرفته بشه

بازی بعدیشون ایته برای سپرده روز شمار سود بسیار کم میدن که بشه تقریبا قرض الحسنه برای حساب جاری هم که سود صفر

در واقع بانک و پرسنل بانک نماد این هستند که در کشور بقیه کار بکنن اینها صفا کنند
چرا باید وضع مالی و رفاهی یک پرسنل بانکی وه راحت و اسوده زیر کولر و بخاری کار میکنهاز مهندسان پرستاران وکلا و معلمان دبیران اساتید کارگران تکنسینها و جوانان تحصیلکرده و لایق جویای کار اینقدر در حقوق مزایا خانه مغازه بهتر باشه

این یعتی مرگ صنعت تولید و اقتصاد کشور وقتی بهترین شغل کار و درامد در فعالیت مالی بانکی باشه
برین بخونین تاریخ را که رها کردن بانک و بانکدارها چه بلایی بر سر مردم و حکومتها اورد و باعث شورشها کشتارها سرنگونی حکومتها شد
خداوند تبارک بی دلیل در ان عصر جاهلیت اعراب اینقدر بر خطرناک بودن فعالیت مالی ربوی تاکید نکرده بود چرا که ربا خواران بهره خواران یعنی بقیه کار کنند برای یک عده خاص (3508064) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۴۷:۱۶
وقتی ان مسیول مومی بانک مرکزی با افتخار میگه باید از قدرت مالی بانکها برای سکوت منتقدین استفاده کنیم
همین میشه
باعث تاسفه ان افسار گسیختگی و مافیای بانکداری که حتی غرب هم در برابرش کم می اوزد را خطرش را جدی نگرفته ایم

کافیه همون مسیول بگه هیچ بانکی به فلان سایت منتقد اگهی نده و تمام مشتریان و وام گیرندگان ما هم تحریمش کنن میتونن راحت رسانه را از منتقدین بگیرند

بانک اژدهایی است که هنوز هم در همه جای دنیا مهار و کنترل نشود اولین جای ایجاد مافیای فساد و اتش افروزیست (3508085) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۵۱:۲۶
گاهی باید خدا زا شکر کرد هنوز یک مقداری سیستم کشور دولتیه و هنوز سیستمهای بازرسی و امنیتی مومنی داریم وگرنه این بانکها نشون میدن کافیه احساس کنن کسی بالای سرشان نیست ملت را به نابودی می کشانند و همه کشور و اقتصاد و صنعت میشن برده بانکدارها و پرسنلشون
کاش همون سیستم اقتصاد دولتی دهه شصت باقی میموند
این کشور ظرفیت اقتصاد ازاد و خصوصی سازی نداره فقط شده تاراج مردم
تفاوت حقوق مزایا و امنیت شغلی و حتی تولید و کیفیت و سوددهی این شرکتهای واگذار شده بخش خصوصی پایینتر اومده
نمونش دو پتروشیمی و پالایشگاه نفت اصفهان که بخش خصوصی نابودشون کردن (3508111) (alef-11)
 
خودم
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۱:۲۸:۰۵
ناشناس عزیز ، تحصیلات و سمت شما را نمی دانم ولی مهم این است که بارها توسط افراد مسؤل واقعی اعلام شد که به اسم خصوصی سازی " خصولتی سازی " شده است و مدیران دولتی به قیمت مفت و با سوء استفاده از منابع دولتی صاحب کارخانه های ارزشمند ولی به ظاهر " زیان ده " شده اند . (3510226) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۵:۱۸:۳۹
هنوز بعد از گذشت 3 سال کبفر خواست همان هایی که پتروشیمی اصفهان را نابود کردند به دادگاه نرفته است و مسولان بانکی که در این تبانی شرکت کرده اند مجازات نشده اند (3510992) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۰:۳۹:۲۲
سلام
اتفاقا همه مشکل سیستم بانکی ما همون دولتی بودنشان است که باعث شده دولتها بدون در نظر گرفتن قوانین بدیهی اقتصاد هر بلای دلشان می خواهد بر سر بانکها و اقتصاد این مملکت بیاورند. لطفا کمی مطالعات اقتصادی خود را بالا ببرید و بعد افاضه فضل بفرمائید (3511854) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۱۵:۳۸
من نمیدانم چرا دولت عرضه این را ندارد که جلو این خلافها را بگیرد در حالیکه بانکها برای این پولهایی که در حسابهای جاری اشخاص حقیقی و حقوقی است هیچگونه سودی نمیپردازد ولی برای به تاخیر افتادن همین شرکتها جریمه دریافت میکند مسیولین محترم اگر میخواهند که تولید رونق بگیرد وباعث ایجاد اشتغال ورفع معضل بیکاری وهزاران بزه منشعب از ان بشود بایستی فقط از بانکها بخواهند که به کارخانه ها وگارگاههای فعال در تولید تسهیلات با بهره کم بدهند (3508216) (alef-13)
 
سینا سبایی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۲۱:۲۲
سلام و تشکر از عزیزان الف که این مباحث مهم را منتشر میکنند

بانک ها مدت هاست که از این سپرده ها در جهت منافع خودشون استفاده میکنن و چندین بار هم تلاش شده اما قدرت مقابله باهاشون نبوده و قانون تغییر نکرده

قطعا اگر نمایندگان موفق بشند که در قانون بانک ها رو ملزم کنند از این منابع برای وام قرض الحسنه استفاده کنن خیلی خوب میشه و میشه باهاش همین وام ازدواجی که گفته شده رو افزایش داد (3508241) (alef-11)
 
برنا
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۲۳:۳۴
یعنی واقعا هر دم از این باغ بری می رسد ... دست مریزاد

این همه ما خودمونو میکشیم وام بگیریم و میگن ندارن ... حالا معلوم میشه که این همه منابع داشتن و فقط به فکر خودشون بودن


واقعا کی میخاد این سیستم مریض بانکی رو درست کنه؟ (3508250) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۲۵:۰۴
بله می تونن قانون فقط برای مردم عادیه، پست بانک که یه بانک دولتی هم هس برای اینکه از قانون حساب های قرض الحسنه شانه خالی کند حدود 4 سال پیش همه ی حساب های قرض الحسنه مخصوصا حسابهای پرداخت یارانه ها رو یک شبه تبدیل کرد به حساب های جاری صرفا با کارت و حدود 15هزار تومن از مانده حساب ها رو برای خودش مسدود کرده و باید ته حساب بمونه (3508254) (alef-11)
 
سیگارودی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۴۱:۲۹
نه تنها از سپرده های جاری نمیدن، بلکه از همون پس اندازها هم نمیدن و عمده اش رو به کارکنان خودشون میدن ... (3508308) (alef-11)
 
مبهوت-نگاه
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۴۱:۳۸
اتفاقا این منابع صرف اعطای وامهای کلان قرض الحسنه میشه ولی نه به مشتری ها، بلکه بصورت درون-بانکی و .....به مدیران وکارمندان خود بانکها !!!! ؛ (3508310) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۰:۴۲:۵۰
سلام
میشه لطف کنید و یک آمار مستدل از میزان تسهیلات پرسنل بانکها ارائه بدهید؟ آخه این که هر کی (با هر دلیلی ) یک چیزی رو ارائه داد نمیشه همه قبول کنند (3511859) (alef-3)
 
سید مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۸:۵۳:۴۲
گزارش ساماندهی منابع و مصارف قرض الحسنه مرکز پژوهش هارو ببینید (3514780) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۰۸:۴۸:۰۵
طبق گزارش ۱۲۸۳۰ مرکز پژوهش های مجلس، مدت بازپرداخت تسهیلات قر‌ض‌الحسنه عادی حداکثر ۳۶ ماه است در حالی که این مدت برای بازپرداخت وام‌های کارکنان بانک‌ها ۱۸۰ تا ۲۰۰ ماه است. کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه عادی نیز در اکثر بانک‌ها برابر چهار درصد است در حالی‌که این نرخ برای وام‌های رفع نیازهای ضروری کارکنان بانک‌ها برابر یک درصد است و مبلغ این وام ها نیز حداقل شش برابر سایر وام های قرض الحسنه است. (3516042) (alef-13)
 
جوادیان
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۸:۰۴:۴۷
بنام خدا از زمان تصویب قانون عملیات بانکداری بدون ربا در سال 63 سر فصل این حساب در تمامی قراردادها وفرم های حسابداری بانک به عنوان قرض الحسنه جاری امده است وحساب دیگره هم داریم بنام پس انداز قرض الحسنه که در حقیقت بر طبق قانون هر دو این حساب ها یکی می باشد ولی از انجا که نظارتی صحیح وجود نداشته است بانک ها نه تنها از منابع حسابهای قرض الحسنه جاری سو استفاده کرده اند بلکه قسمت زیادی از منابع پس انداز قرض الحسنه را نیز در جهت وام های با سود بالا بکار گرفته اند واین نمونه غش در معامله واغشته کردن سود بانک ها به مال حرام می باشد وبه خاطر این موضوع و وجود عملیات زیاد صوری است که بسیاری از فقها گرفتن سود از بانک ها را دارای اشکال می دانند سایت محترم الف خواهشمند است جهت تنویر افکار عمومی وبه خود امدن مسولان نظارتی منتشر فرمایید (3508374) (alef-11)
 
ناصر
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۸:۱۲:۱۸
سیستم مال بانکها بسیار شفاف و روشنه ما مردم عادی چون از ریاضیات و امار درک درستی نداریم و بقول معروف حساب کتاب بلد نیستیم همیشه به این قشر ضعیف جامعه خرده گیری میکنیم الف جان شما مسائل سیاسی بیان کن ما هم قسطهای بانک با سودهای انچنانی پرداخت میکنیم یعنی بیخیال وام ازدواج و وام 25 میلیونی خودرو شو دمت گرم (3508405) (alef-11)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۸:۱۶:۳۶
با توجه به اینکه در چند سال گذشته نظارت بر بانک ها بسیار ضعیف شده ومدیران بانکی گستخانه دست به هر عملی می زنند تا جایی که بسیاری از بانک ها که در جذب منابع قرض الحسنه ید طولانی داشته اند امده اند وبا کنار گذاشتن قرض الحسنه این سنت الهی حساب هایی تحت عنوان جشنواره وباشگاه مشتریان را اندازی کرده ومنابعی را که قبلا در سر فصل قرض الحسنه جمع می شده را به این حساب ها که هیج تعهد پرداخت وام قرض الحسنه ندارد منحرف کرده اند و از پرتو این مبالغ بهره های بسیار سنگینی از مردم گرفته اند که بانک مرکزی وسایر دستگاههای نظارتی باید ضمن برخورد با طراحان و مجریان این طرح ها جرایم لازم وبرخورد اداری لازم را با انها بنمایند واین وجوه من غیر حق را از انها گرفته ودر جهت شکوفایی قرض الحسنه هزینه کنند (3508424) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۸:۳۴:۱۲
اگر بپذیریم که بانک یک بنگاه اقتصادی است که به دنبال حداکثر کردن سود است، پس اعمال محدودیت در عملیات بانکداری مفهومی ندارد (3508487) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۲:۱۱:۱۷
کدام کار اقتصادی رو انجام می ده !؟ (3509036) (alef-3)
 
سید مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۸:۵۶:۴۴
حتی اگر این فرض را داشته باشیم. کمال کم فهمی است که قانون گذار و حاکمبت رانتی به این بزرگی را در کنار رانت خلق پول به بخش خاصی از جامعه بدهد.
حتی با فرض شما باید مسیر فعالیت و رقابت سالم تعیین شود (3514790) (alef-13)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۹:۰۴:۵۳
الف عزيز
لطفا بخاطر عرق ملي و مقايسه بهره بانكي ها
دلايل اصلي ركود و تورم را حتي چشم نابينا ميتواند ببيند
جهان

۱-بلاروس با ۳۰ درصد نرخ بهره بانکي داراي بالاترين نرخ بهره بانکي است
۲-نرخ بهره بانکي گينه بيسائو ۲۲ درصد است
۳-نرخ بهره بانکي ایران ۲۱ درصد است
۴-نرخ بهره بانکي سيارلئون ۲۰ درصد است
۵-نرخ بهره بانکي ارژانتين۱۵.۲۰ درصد است
۶-نرخ بهره بانکي ونزوئلا ۱۶.۴۳ درصد است
۷-نرخ بهره بانکي غنا ۱۵ درصد است
۸-نرخ بهره بانکي يمن ۱۵درصد است
۹- نرخ بهره بانکي۱۴.۷۹ درصد است
۱۰-نرخ بهره بانکي جیبوتی ۱۴ درصد است
۱۱-نرخ بهره بانکي زيمباوه ۱۳.۳۵ درصد است
۱۲-نرخ بهره بانکي ليبريا ۱۳.۴۲ درصد است
۱۳-نرخ بهره بانکي مغولستان ۱۳.۲۵ درصد است
۱۴- نرخ بهره بانکي گامبيا ۱۲ درصد است
۱۵- نرخ بهره بانکي اوگاندا ۱۲ درصد است
۱۶- نرخ بهره بانکي ازبکستان ۱۲ درصد است
۱۷-نرخ بهره بانکي صربستان ۱۱.۲۵ درصد است
۱۸-نرخ بهره بانکي سودان ۱۱.۲۵ درصد است
۱۹-نرخ بهره بانکي انگولا۱۰.۲۵ درصد است
۲۰-نرخ بهره بانکي جيبوتي ۱۰.۶۱ درصد است
۲۱-نرخ بهره بانکي لسوتو ۱۰.۴ درصد است
۲۲-نرخ بهره بانکي لبنان ۱۰ درصد است
۲۳-نرخ بهره بانکي ميانمار ۱۰ درصد است
۲۴-نرخ بهره بانکي انگولا ۱۰ درصد است
۲۵-نرخ بهره بانکي ارمنستان ۹. ۵ درصد است
۲۶-نرخ بهره بانکي بوستاوانا ۹.۵ درصد است
۲۷-نرخ بهره بانکي مصر ۹.۲۵ درصد است
۲۸-نرخ بهره بانکي ماداگاسکار ۹ درصد است
۲۹-نرخ بهره بانکي موريتاني ۹ درصد است
۳۰- نرخ بهره بانکي ماداگاسکار ۹ درصد است
۳۱-نرخ بهره بانکي پاکستان ۹ درصد است
۳۲- نرخ بهره بانکي اروگوئه ۹ درصد است
۳۳- نرخ بهره بانکي ويتنام ۹ درصد است
۳۴- نرخ بهره بانکي زامبيا۹ درصد است
۳۵- نرخ بهره بانک هند ۸درصد است
۳۶-نرخ بهره بانکي نپال ۸ درصد است
۳۷-نرخ بهره بانکي روسيه ۸ درصد است
۳۸-نرخ بهره بانکي بنگلادش ۷.۷۵ درصد است
۳۹- نرخ بهره بانکي بوسني وهرزگوين۷درصد است
۴۰-نرخ بهره بانکي برزيل ۷ درصد است
۴۱- نرخ بهره بانکي هائيتي ۷ درصد است
۴۲- نرخ بهره بانکي هندوراس۷ درصد است
۴۳- نرخ بهره بانکي رواندا۷ درصد است
۴۴- نرخ بهره بانکي سري لانکا۷ درصد است
۴۵- نرخ بهره بانکي اوکراين۷ درصد است
۴۶-نرخ بهره بانکي جامائيکا ۶.۲۵ درصد است
۴۷-نرخ بهره بانکي چين ۶ درصد است
۴۸- نرخ بهره بانکي بوتان۶ درصد است
۴۹- نرخ بهره بانکي کنگو ۶ درصد است
۵۰- نرخ بهره بانکي کراواسي۶ درصد است
۵۱-نرخ بهره بانکي انونزي ۵.۷۵ درصد است
۵۲-نرخ بهره بانکي قزاقستان ۵.۵ درصد است
۵۳-نرخ بهره بانکي ۵.۵ درصد است
۵۴-نرخ بهره بانکي افريقاي جنوبي ۵ درصد است
۵۵-نرخ بهره بانکي ترکيه ۵ درصد است
۵۶- نرخ بهره بانکي روماني۵ درصد است
۵۷-نرخ بهره بانکي اردن ۵ درصد است
۵۸-نرخ بهره بانکي مجارستان ۵ درصد است
۵۹-نرخ بهره بانکي گواتمالا۵ درصد است
۶۰-نرخ بهره بانکي گابن ۵ درصد است
۶۱-نرخ بهره بانکي اتيوپي ۵ درصد است
۶۲- نرخ بهره بانکي باهاماس ۴.۲۵ درصد است
۶۳-نرخ بهره بانکي الباني ۴ درصد است
۶۴- نرخ بهره بانکي الجزاير ۴ درصد است
۶۵- نرخ بهره بانکي بورکينافاسو ۴ درصد است
۶۶- نرخ بهره بانکي کلمبيا ۴ درصد است
۶۷- نرخ بهره بانکي ساحل عاج۴ درصد است
۶۸- نرخ بهره بانکي نيجر۴درصد است
۶۹- نرخ بهره بانکي لهستان۴درصد است
۷۰- نرخ بهره بانکي قطر۴درصد است
۷۱- نرخ بهره بانکي پرو۴درصد است
۷۲- نرخ بهره بانکي توگو۴درصد است
۷۳-نرخ بهره بانکي استراليا ۳ درصد است
۷۴- نرخ بهره بانکي پاناما۳ درصد است
۷۵- نرخ بهره بانکي مراکش ۳ درصد است
۷۶- نرخ بهره بانکي قرقيزستان۳ درصد است
۷۷- نرخ بهره بانکي فيليپين۳ درصد است
۷۸- نرخ بهره بانکي مالزي ۳ درصد است
۷۹- نرخ بهره بانکي مقدونيه۳ درصد است
۸۰- نرخ بهره بانکي ليبي ۳ درصد است
۸۱- نرخ بهره بانکي افغانستان ۲.۴۳درصد است
۸۲- نرخ بهره بانکي بحرين ۲.۲۵ درصد است
۸۳- نرخ بهره بانکي کوبا ۲.۲۵درصد است
۸۴- نرخ بهره بانکي کره جنوبي ۲درصد است
۸۵- نرخ بهره بانکي عربستان۲درصد است
۸۶- نرخ بهره بانکي ترينيداد وتوباگو۲درصد است
۸۷- نرخ بهره بانکي کامبوج ۱.۱۹درصد است
۸۸- نرخ بهره بانکي ليتواني ۱.۵درصد است
۸۹-نرخ بهره بانکي نروژ۱.۵ درصد است
۹۰-نرخ بهره بانکي عمان ۱ درصد است
۹۱- نرخ بهره بانکي امارات متحده عربي ۱درصد است
۹۲-نرخ بهره بانکي منطقه يورو ۷۵ صدم درصد است
۹۳- نرخ بهره بانکي اتريش ۷۵ صدم درصد است
۹۴- نرخ بهره بانکي المان ۷۵ صدم درصد است
۹۵- نرخ بهره بانکي بلژيک ۷۵ صدم درصد است
۹۶- نرخ بهره بانکي قبرس۷۵ صدم درصد است
۹۷- نرخ بهره بانکي استوني۷۵ صدم درصد
۹۸- نرخ بهره بانکي ايتاليا ۷۵ صدم درصد است
۹۹- نرخ بهره بانکي ايرلند۷۵ صدم درصد است
۱۰۰- نرخ بهره بانکي لوکزامبورگ۷۵ صدم درصد
۱۰۱- نرخ بهره بانکي مالت۷۵ صدم درصد است
۱۰۲- نرخ بهره بانکي هلند۷۵ صدم درصد است
۱۰۳- نرخ بهره بانکي پرتغال۷۵ صدم درصد
۱۰۴- نرخ بهره بانکي اسلواکي ۷۵ صدم درصد
۱۰۵- نرخ بهره بانکي اسلووني ۷۵ صدم درصد
۱۰۶- نرخ بهره بانکي فرانسه زير ۷۵
@ (3508579) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۰۷:۱۹:۳۳
از دوستان تا حالا کسی تونسته از این بانکها وام قرض احسنه دریافت کنه
اصلا مگه وام قرض الحسنه هم داریم

من که هر چی دیدم و شنیدم وامهای با سود 20 درصد به بالا بوده


پس این پول هایی که به اسم قرض الحسنه از مردم میگیرن و تو حساباشون نگه میدارند چیه

فکر کنم اینجا منظور اینه که مردم وام قرض الحسنه به بانکها بدهند (3509585) (alef-3)
 
علي
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۰:۳۱:۰۹
سلام
كاش نويسنده محترم ميزان تسهيلات پرداختي بانكها رو هم ذكر ميكرد
صرف اينكه 66 هزار ميليارد منابع بدون سود نزد بانكهاست دليل بر اين نيست كه اين منابع در جايي استفاده نميشود . بيشتر اين منابع مربوط به شركتهايي است كه از بانكها تسهيلات گرفته اند و بايد بخشي از فعاليت خود و فروش خود را نزد بانكها به گردش در بياورند. (3510066) (alef-3)
 
سید مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۸:۵۸:۲۲
نکته شما درست است. بحث اینه که این پولی که رسوب میشه نفعش میره تو جیب بانک (3514798) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۱:۲۰:۱۳
با این حساب ، حتی اگر نفت بشکه ای 10 دلار ( فقط فرض کنیم ) فروخته شود یادر کل فروخته نشود هم اتفاق مهمی نمی افتد ! (3510206) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۱:۲۳:۱۳
معلوم است الف گروه کارشناسی عجیبی دارد این حرفها چیست ؟بانکها درهیچ کجای دنیا برای حسابهای جاری سودپرداخت نمیکنند مگر ایتکه اقتصادشان نیاز شدیدبه پول وآنهم پول خارجی داشته باشد وازآن گذشته وام قرض الحسنه دیگر چه صیغه ای است ؟بااسم اسلامی گذاشتن روی امری چرا میخواهید سوءاستفاده کنید؟قرض الحسنه درقران ذکرشده اما شرایط خاص خودرادارد که مهمتر از همه حفظ عزت مومن است مومن که برای هرچیزی دست جلوی دیگران دراز نمیکند .واصولا ارزش قرض الحسنه به پنهان بودن آن است ودرصورتیکه دریافت کننده توان باز پرداخت آنرانداشته باشد ضامن نیست چگونه بانک باپول دیگران میتواند قرض الحسنه اسلامی بدهد؟بانک بدون تضمین نمیتواند به کسی پولی بدهد این با کجای قرض الحسنه هم آهنگ است ؟میگویید برای ازدواج ببندیداین دکه را کسی وام بگیرد لوازم زندگی بخرد یا هزینه فیلمبرداری ولباس عروس وگل زدن ماشین عروس وآرایش عروس ودی جی وغیره بدهد؟خب همین ها دررسانه ها برای وام ازدواج سروصدا میکنند .وام بیماری هم مانندهمین است کسیکه پول ندارد وام بگیرد حق العلاج به آقای پزشک وبیمارستان بدهد ومدتها برای پرداخت اقساط آن درگیرباشد واگرهم ازبیماری مرد وراث بیچاره وضامنش بدهکارباشند؟خجالت بکشید بیمار بی پول باید رایگان درمان شود ونوازدواج بی پول هم هم باید اعیت اختصاررابکند وهم باید ازطریق دولت به اوکمک شود .اگر ارتش 20 میلیونی ونیروی مسلح مجهزبه پیشرفته ترین ابزارجنگی روسی وچینی وانرزی هسته ای وابسته ساز وووراکوچک کنی وبامردم همراه باشید کسی نیاز به وام قرض الحسنه نخواهد داشت . (3510214) (alef-13)
 
حسن عرفانی
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۳:۳۵:۲۲
با سلام خدمت دوستان عزیز بنده محقق حقوق بانکی هستم و کوتاه عرض میکنم که بانک ها دارای حساب جاری با نرخ 0 درصد هستند که قرض الحسنه است اما نکته این است که سپرده گذاران اغلب مدت کوتاهی سپرده گذاری کرده و خود در اغلب موارد تقاضای تسهیلات مینمایند که خود سپرده گذاری موجب کمتر شدن نرخ تسهیلات خواهد شد.بهتر است ما به اقتصاد کلان توجه کنیم که بانک ها را مجبور به اعطای تسهیلات با نرخ بالا نموده.سیاست یک بام و دو هوا در خصوص بانک ها از ثبات اقتصاد خواهد کاست.ضمنا باید در نظر داشت هزینه تمام شده بالای پول علت عمده بالا بودن نرخ هاست.......چقدر خوب است با تامل سخن بگوییم... (3512215) (alef-11)
 
سید مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۹:۰۰:۴۶
فرمایش شما در حالی درست است که این منابع که با نرخ صفر در اختیار بانک قرارگرفتهموجب کاهش هزینه پول در بانک شود حال انکه در محاسبات حضرات بانکی هیچ التفاتی به این موضوع نمیشود (3514801) (alef-13)
 
بشیر محمدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۷:۳۹:۱۶
قریب به 66 هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه مردم در اختیار بانکها می باشد و برای اعلام گردش حساب جاری مشتریان نیز مطالبه هزینه پیامک دارند و بانک مرکزی هم به عنوان نهاد ناظر حمایت می کند . منابع قرض الحسنه را به کارکنان خود به صورت وام با سود یک درصد بلند مدت پرداخت می کنند . ایا این سوء استفاده نیست تنها چند درصد حداقل ان را حساب سازی نموده و به جوانان وام ازدواج می دهند (3512507) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۶:۴۲:۳۳
میزان اطلاعات شما از واقعیات اقتصادی مملکت از نظرتان پیداست. لطفا کمی سواد اقتصادیتان را ارتقا بدهید بعد به سیستم بانکی تهمت بزنید (3514329) (alef-11)
 
محمدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۰۸:۴۸:۴۷
آفرین به شما که این همه اطلاعات دارید ... واقعا از اطلاعاتی که دادید استفاده کردیم!! (3516043) (alef-13)
 
سعیدی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۸:۲۴:۱۸
حرف شما قبول

پس چرا بانک ها این منابع رو با نرخ های بالا وام میدهند؟

و دیگه اینکه چرا باید برای اینکه هزینه پولشون کاهش پیدا کنه هی منابع صفر در اختیارشون قرار بدیم؟

اصلا نظرتون چیه بانک مرکزی همه هزینه های بانک رو تقبل کنه که اینا نرخ پولشون بیاد پایین؟؟

نه برادر، بانک ها خودشون باید مشکلاتشون رو حل کن و هزینه هاشون رو بیارن پایین نه اینکه هی بهشون رانت داده بشه

این سپرده های جاری هم حداقل نصفش سهم مردمه و باید باهاش وام قرض الحسنه داده بشه (3512613) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۶:۳۶:۱۹
نرخ تسهیلات بالاست چون این 66 میلیارد فقط 7 درصد منابع بانکی است و قریب به 85 درصد منابع بانکها مربوط به سپرده های گرانقیمت با نرخ سود میانگین 19 درصدی می باشد
از طرفی قوانین اقتصاد کلان حکم می کند که بانکها برای جلوگیری از تورم و از هم گسیختگی مالی نقش تنظیم کنندگی در بازار را داشته باشند اگر نرخ سود پرداختی پایینتر از تورم باشد مزدم سرمایه های خود را از بانکها بیرون کشیده و به سمت سرمایه گذاری های پر سودتر اما مخرب همچون طلا ، ارز و مسکن می روند که زیان آن بیشتر از وضع موجود است
بنابراین بانکها مجبور هستند به سپرده های مردم سود بالا بدهند تا این سونامی عظیم نقدینگی بالا که به همت دولتها ایجاد شده است وارد بازار نشود و مردم از بلایای آن محفوظ بمانند
اما چه سود که مردم ما بدون اطلاعات علمی فقط فحش می دهند و تهمت بار پرسنل بانکها می کنند (3514293) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۶:۳۹:۰۳
اصلا احتیاج نیست بانک مرکزی هزینه های بانکها رو تقبل کنه این نهاد فقط لطف کنه و شمشیر دو لبه دولت رو از سر بانکها کم کنه بانکها خودشون سیستمشان را اصلاح می کنند. اصلا این قانون اقتصاد کلان است که متاسفانه در ایران ما به اندازه درس تصمیم کبرا هم برای آن احترام قائل نیستند (3514311) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.