توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 178408
آخرین وضعیت کشتی از زبان علیرضا دبیر
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۱۷
قهرمان المپیک ۲۰۰۰ سیدنی معتقد است با انجام لابی‌های قدرتمند می‌توان جلوی تصمیم کمیته المپیک برای حذف کشتی را گرفت. 

به گزارش تسنیم، علیرضا دبیر در حاشیه جلسه کارگروه پیگیری حذف کشتی از المپیک گفت: متاسفانه من مستقیم در ورزش نیستم و مانند مادر و نامادری هستیم، وقتی چنین اتفاقاتی می‌افتد وظیفه ما این است که شرکت کنیم و نظراتمان را بگوییم.

وی افزود: هیات اجرایی کمیته المپیک چند سال گذشته نیز چنین تصمیمی گرفته و در نهایت اوزان کشتی را از ۱۰ به ۷ رسانده بود و کشتی بانوان را هم اضافه و تلاش کرد کشتی جذاب شود. قهرمان کشتی المپیک سیدنی درباره راهکارهایی که در این جلسه ارائه داد عنوان کرد: باید در دو بعد کار کنیم، اول باید از فضای رسانه‌ای داخل و خارج کشور و شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ای استفاده کنیم. دومین راهکار این است که لابی قدرتمندی انجام دهیم. نشست جنبش کشورهای غیرمتعهد را در ایران برگزار می‌کنیم اما از آن هیچ بهره‌برداری ورزشی نمی‌کنیم در حالی که به خوبی می‌توانیم از این نشست‌ها بهره‌برداری ورزشی داشته باشیم.

دبیر اضافه کرد: لابی سنگین با کشورهای اثرگذار بسیار مفید خواهد بود و بعضی از کشورها نیز به خاطر ارتباط خوبشان می‌توانند ۱۵ رای دیگر را هم جمع کنند بنابراین با این کار می‌توان جلوی تصمیم کمیته المپیک را گرفت. این تصمیم فعلا قطعیت پیدا نکرده و اگر بین کشورهای اثرگذار لابی خوبی انجام بگیرد می‌توان جلوی این تصمیم را گرفت.

پیشکسوت کشتی ایران با اشاره به کشورهای اثرگذار گفت: روسیه، فرانسه، آلمان، ژاپن، کره شمالی و جنوبی، ترکیه، آذربایجان و ازبکستان از کشورهایی هستند که به کشتی اهمیت زیادی می‌دهند و می‌توانند تاثیرگذار باشند. این لابی‌ها باید در چند سطح انجام بگیرد و کشورهای اثرگذار باید رای کشورهای دیگر را هم جذب کنند. همچنین فضای مجازی و رسانه‌ای به خاطر اینکه نظر مردم را بیان می‌کنند می‌توانند فشار تاثیرگذاری داشته باشند.

دبیر با بیان اینکه کشتی هویت رقابت‌های المپیک است گفت: هر شهر و کشوری برای خود هویتی دارد به عنوان مثال تهران را با برج میلاد و نگین آزادی می‌شناسیم و یا برای هویت‌بخشی به این شهر خانه برخی مشاهیر را به موزه تبدیل کرده‌ایم. کشتی هم هویت المپیک محسوب می‌شود و جزو رشته‌هایی است که از المپیک باستان به یادگار مانده است. با کار کردن روی این مسائل می‌توان جلوی این تصمیم را گرفت.

قهرمان کشتی جهان درباره سایر راهکارهایش برای جلوگیری از حذف کشتی از المپیک گفت: پیشنهاد کردم چهره‌هایی مانند اصغر فرهادی که در جهان شناخته شده هستند در این زمینه موضع‌گیری کنند. به نظر من اظهار نظر افراد فرهنگی - اجتماعی و ورزشی موثرتر است و نیازی نیست چهره‌های سیاسی کاری انجام دهند.

وی اظهار داشت: پیشنهاد آخر من هم این بود که کارگروه تخصصی تشکیل شود و همه تقسیم کار کنند. شاید لازم باشد برای صحبت با شیخ‌‌احمد کسی برود که ارتباطات نزدیکتری دارد و گاهی هم برای صحبت با بعضی دیگر ممکن است به حضور یک قهرمان نیاز باشد. با این تقسیم کار می‌توان به نتایج خوبی رسید.

دبیر درباره اینکه شاید به خاطر زیاد بودن مدال‌های این رشته در المپیک مسئولان قصد دارند در نهایت به کاهش اوزان کشتی بپردازند، گفت: فکر نمی‌کنم آنها بتوانند در مقابل لابی‌هایی که انجام می‌گیرد تصمیم خود را نهایی کنند. شاید هم قصدشان این باشد که فشار بیاورند تا اوزان کشتی را کاهش دهند چرا که حدود ۵۰ مدال در این رشته توزیع می‌شود اما فکر می‌کنم اوزان کشتی بیشتر از این ظرفیت کاهش را ندارد زیرا با زیاد شدن فاصله بین وزن‌ها برای کشتی‌گیران، مشکل است که وزن خود را عوض کنند.
 
کلمات کلیدی : ورزش کشتی