نظر منتشر شده
۷۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 255709
مهم‌ترین مطالب اقتصادی روزنامه‌ها
ایرادات ایران‌کد، قابل رفع بود/ پیش‌بینی دولتی‌ها: جهش قيمت مسكن در سال 95
بخش اقتصادی الف، 21 دی 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۷
* آرمان
- رکود دو سال اخیر ناشی از ندانم‌کاری در برنامه‌های اقتصادی ۱۰ سال گذشته است

اسدالله عسگراولادی درباره رکود اقتصادی به روزنامه آرمان گفته است: آقای دکتر احمدی‌نژاد در دولت نهم خوب عمل کرد. در دور دوم دچار تحریم شدیم که باید پیش‌بینی می‌کردیم. ما تحریم‌ها را دور زدیم. ما کشور ثروتمندی هستیم. ما بیش از ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی داریم. ما ۵۰۰ میلیارد تن ذخیره معدن داریم که ۵۰۰ میلیون تن آن درحال بهره‌برداری است. صنایع ما پس از انقلاب رشد بالایی کرده است. کارخانه‌های ما در منطقه سرآمد است. درست است برخی از ماشین‌ها باید عوض شود. یا اینکه تولید سیمان ما نزدیک ۳۰ میلیون تن است. تیم اقتصادی دولت پیش‌بینی لازم را برای بحران نکرد. به اعتقاد بنده رکود دو سال اخیر دولت بیشتر ناشی از ندانم‌کاری در برنامه‌های اقتصادی ۱۰ سال گذشته است. ما عوارضی را پرداخته‌ایم که می‌توانستیم نپردازیم. رکود فعلی کشور که به نوعی کم‌نظیر است فقط با یک راه امکان برگشت خواهد داشت. در رکود کسادی مطلق یا مزمن به وجود می‌آید و مردم قدرت خرید خود را از دست داده و درآمدهای کاذب نیز در جامعه ایجاد می‌شود. هم‌اکنون هیچ حقوق‌بگیری قدرت خرید مسکن ندارد باید پرسید چرا! این یک اشکال اقتصادی ساختاری بزرگ است. حال دولت یازدهم قول داده است که تا حدودی این رکود را برطرف کند. به اعتقاد بنده با سرمایه‌گذاری می‌توان رکود را شکست داد. مقام معظم رهبری تأکیدات زیادی بر تحقق اقتصاد مقاومتی دارند که برای اجرایی شدن این هدف باید نیازهای خود را در داخل کشور تأمین کرده و درصد وابستگی خود را به بیگانه کاهش دهیم. درحال حاضر نفت کشور در تحریم قرار دارد پس نباید به فکر اسراف منابع برای واردات باشیم و باید با سرمایه‌گذاری داخلی خودکفایی کشور را ایجاد کنیم.

* شرق
- کاهش ٤٠ درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی

این روزنامه حامی دولت از رکود در تولید مسکن گزارش داده است: کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در مسیر نزولی افتاده و این مسیر نزولی تا زمانی که اقتصاد از رکود خارج نشود، ادامه دارد. مرکز آمار ایران، روز گذشته گزارش مربوط به بهار ٩٣ را بر تارنمای خود منتشر کرد که این رکود را با آمار نگران‌کننده‌تری به تصویر می‌کشد. براساس این آمار در شهر تهران سه‌هزارو٥٠٠ پروانه ساختمانی توسط شهرداری تهران صادر شده که نسبت به فصل زمستان ٩٢ حدود ٩/٢درصد و در مقایسه با فصل مشابه سال قبل حدود ٥/٥٠درصد کاهش نشان می‌دهد... اطلاعات و آمار منتشرشده درخصوص پروانه‌های ساختمان در شهر تهران و کشور به روشنی نشان‌دهنده بازار راکد مسکن در ماه‌های اخیر است. اما آنچه که موجب تشدید این معضل اقتصادی می‌شود فقدان تحلیل‌های کارشناسی از سوی سازندگان و فعالان بازار مسکن است. بسیاری از تولید‌کنندگان و سازندگان مسکن در کشور سازندگان خرد هستند؛ بدین معنی که بسیاری از سازندگان و به تعبیری عرضه‌کنندگان مسکن در کشور با سرمایه‌ای خرد و محدود وارد این بازار می‌شوند. درنتیجه برخلاف انبوه‌سازان کلان و بدون تحلیلی بلندمدت، به محض مواجه‌شدن با رکود، احساس می‌کنند که بازدهی کم می‌شود و به‌سرعت پول و سرمایه خود را از این بازار خارج می‌کنند. به‌طور کلی در دوران رکود با کوچ سرمایه مواجه هستیم و همین موضوع منجر به کاهش تولید می‌شود. در نتیجه می‌توان کسری بودجه در بخش مسکن را یکی از دلایل عمده رکود در این بازار دانست. بخش عرضه مسکن همواره از مشکل عدم دسترسی به منابع مالی، تاخیر در تامین اعتبارات و اتکای صرف به شبکه بانکی کشور در رنج بوده است و اگر نتوان مشکل تامین مالی را مهم‌ترین مانع توسعه این بخش دانست به‌طور قطع یکی از مهم‌ترین عوامل در این خصوص است. البته باید توجه کرد که نمی‌توان بازار مسکن را ایزوله مورد تحلیل قرار داد. اقتصاد کلان کشور در حالتی رکودی است و به‌طور طبیعی بازار مسکن نیز تحت تاثیر همین شرایط قرار دارد.

* وطن امروز
- ادامه سقوط بورس

روزنامه وطن امروز درباره وضعیت بورس نوشته است: بازار سرمایه این روزها حال خوشی ندارد و خیلی از سهامداران درصددند بازار سودآور جدیدی را جایگزین آن کنند، چرا که فعالان بورس اکنون دیگر چون گذشته دل خوشی از این بازار پرنوسان ندارند و با بی‌اعتمادی به شاخص‌ها می‌نگرند. بی‌اعتمادی به بزرگ‌ترین بازارسودده کشور در حالی به اوج خود رسید که کارشناسان چندی پیش افق روشنی را برای این بازار ترسیم و پیش‌بینی می‌کردند و با این باور که قیمت‌ها به کف رسیده است، عقیده داشتند از این پس باید انتظار سودآوری را داشت اما وعده‌ها به‌درستی محقق نشد. از طرفی با سکانداری فطانت‌فرد برریاست سازمان بورس این امید برای سهامداران بازار سرمایه به‌وجود آمد که وی با برنامه‌های خود حداقل تحولی را در این بازار بی‌رمق به وجود آورد اما متاسفانه چنین نشد و جیوه دماسنج شاخص بورس طی این مدت نه تنها بالا نرفت بلکه پی‌درپی سیری نزولی را در نوردید و با آغاز فصل سرما این دماسنج گویا به‌دقت کار می‌کند و همچنان به سمت پایین درحرکت است. با این وجود شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز (شنبه) با افت ۷۶۱ واحدی و با ادامه روند کاهشی به رقم ۶۷ هزار و ۴۷۱ واحد رسید. به گزارش فارس، این در حالی است که برخی مسؤولان دولتی اعلام می‌کردند، شاخص بورس به کف خود رسیده و بیش از این افت نخواهد کرد اما طی هفته گذشته و هفته جاری عمدتاً روند نزولی داشته است.

* همشهری
- ایرادات ایران‌کد، قابل رفع بود

احمد غلامزاده، مديرعامل سابق مركز ملي شماره‌گذاري كالا درباره ایرادات دولت یازدهم به این طرح ایران کد، گفته است: ايرادات مطرح شده به نظام كدينگ كالا تكنيكي نبوده است گرچه ايراداتي مانند مشكلات برقرار كردن ارتباط بين يك قلم كالا با گروه كالايي وجود دارد اما اين ايرادات قابل رفع است. يكي از ايراداتي كه به ايران كد گرفته شده، ضرورت رجوع به يك مركز واحد براي شناسايي كالا و خدمات است كه اين ايراد با اجراي طرح به شكلي غيرمتمركز قابل رفع بود. در واقع اشكالات مطرح شده به ماهيت كار يا شيوه اجراي ايران كد نبوده بلكه عدم‌امكان پاسخگويي به انتظاراتي مانند مقابله با قاچاق كالا آن هم با تكيه صرف به اين طرح، عامل اصلي توقف اجراي آن بوده است. راه‌حل مبارزه با قاچاق كالا صرفا ايجاد كد رهگيري نيست بلكه بايد شبكه توزيع اصلاح شده و به سمت سالم‌سازي‌ حركت كنيم. ايران كد تنها يك پيش نياز براي مقابله با قاچاق است.

* خراسان
- کاهش صدور جوازهای صنعتی در سال جاری

روزنامه خراسان آماری از وضعیت رکودی صنایع کشور منتشر کرده است:‌ کاهش تعداد صدور جوازهاي صادر شده و افزايش صدور پروانه بهره برداري صنعتي ايجادي، دو نکته مهم گزارش وزارت صنعت در هشت ماهه نخست امسال است. آمارهاي وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان مي دهد که تعداد جوازهاي تاسيس صادره در هشت ماه نخست امسال نسبت به سال قبل، بيشتر از ۱۰ درصد کاهش داشته است. به گزارش خراسان، در هشت ماهه نخست سال در مجموع، ۱۰هزار و ۹۴۸ فقره جواز صادر شده است که پيش بيني مي شود در صورت عملياتي شدن، ۷۹ هزار ميليارد تومان سرمايه را درگير خود کند. اين رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶/۳ درصد افزايش را نشان مي دهد. علاوه بر اين، گزارش پيش بيني مي کند که اشتغال ۲۶۸ هزار نفري در ازاي اجراي اين طرح ها رخ دهد که متاسفانه کاهش ۵/۱۴ درصدي رامنعکس مي کند. اين آمار و ارقام، دو نکته را به ذهن مي رساند: اول اينکه سرمايه گذاران هم چنان منتظر اتفاق خاصي در آينده هستند و از اين رو سرمايه گذاري خود را به تاخير مي اندازند. نکته دوم هم حاکي از آن است که جوازهاي مذکور به سمت سرمايه حرکت کرده و از نيروي کار گريز پيدا کرده اند که اين نيز مسئله اي خطرناک است. از طرف ديگر آمارهاي «پروانه هاي بهره برداري ايجادي» حاکي از رشد ۲۲ درصدي تعداد اين پروانه هاست. در ۸ ماهه سال ۹۳، در مجموع ۱۹۳۵ پروانه بهره برداري صادر شده است که از اين تعداد بيشترين واحدهاي جديد به بهره برداري رسيده در رشته فعاليت محصولات کاني غير فلزي(۲۷۸) مي باشد. در همين رابطه ۴ هزار و ۷۷۳ ميليارد تومان سرمايه گذاري به وقوع پيوسته است که اشتغالي ۲۹ هزار نفري را به دنبال داشته است. البته گرچه، تعداد پروانه هاي بهره برداري ۲۲ درصد رشد را نشان مي دهد اما کاهشي ۱۰ درصدي در ميزان سرمايه گذاري و افت ۸/۴ درصدي در بحث اشتغال حاکي از روزهاي بد صنعت است. البته در ميان گروه هاي مختلف، گروه محصولات کاني غير فلزي بيشترين اشتغال را به خود اختصاص داده است.به گزارش اقتصاد نيوز، در حوزه معدني، تمام شاخص ها منفي بودند: صدور «گواهي کشف» با ۲/۱۲ درصدکاهش، صدور «پروانه اکتشاف» با ۲/۴۵ درصد افت و صدور «پروانه بهره برداري معدن» با نزولي ۷/۲۱ درصدي مواجه شد.

* دنیای اقتصاد
- تبعات جهانی سقوط نفت

دنیای اقتصاد، تحلیل محمد طبیبیان درباره کاهش قیمت نفت را منتشر کرده است. طبیبیان معتقد است که کاهش قیمت نفت در ماه‌های اخیر، پیامد‌های نامطلوبی برای کشورهای جهان در پی خواهد داشت. به گفته طبیبیان، با بررسی ۱۰ مورد افت شدید قیمت نفت در دهه‌های گذشته می‌توان دریافت که از این مجموع «۶ مورد به رکود فراگیر»، «دو مورد به فعالیت‌های تروریستی بین‌المللی» و «دو مورد به بحران‌های سیاسی» منجر شده است. این استاد سابق موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی پیش‌بینی کرد که با توجه به تداوم کاهش قیمت نفت، این موضوع علامت نوید‌بخشی برای اقتصاد جهان به نظر نمی‌رسد. او همچنین در خصوص آینده کشورهای عربی حوزه خلیج فارس پیش‌بینی کرد که اقتصاد این کشورها به دلیل کاهش هزینه‌های بودجه‌ای و افت خدمات رفاهی و کاهش اشتغال با مشکل روبه‌رو خواهد شد. طبیبیان برای مقابله اقتصاد کشور با وضعیت کنونی، به ارائه راهکارهایی پرداخت. به باور او، باید در گام نخست به اصلاحاتی در بودجه روی آورد. علاوه‌بر این، اجرای برنامه‌های اصلاح اقتصادی کشور باید در دستور کار قرار گیرد. این اقتصاددان معتقد است که بهره‌بردارى از ظرفيت ديپلماسى نيز اجتناب‌ناپذير بوده و اين امر نيز بدون همفكري و همكارى جريان‌هاي مختلف سياسى، اجتماعى و ادارى كشور عملى نخواهد بود. طبیبیان هزینه پیگیری جداگانه منافع و اهداف جناحی و اغماض مشکل اساسی را قابل ملاحظه می‌داند.

* تعادل
- پیش‌بینی دولتی‌ها: جهش قيمت مسكن در سال ۱۳۹۵

روزنامه اصلاح‌طلب تعادل از پیش‌بینی موسسه پژوهشي وابسته به نهاد رياست جمهوري درباره گران شدن مسکن خبر داده است: موسسه عالي آموزش و پژوهش مديريت و برنامه‌ريزي به رياست مسعود نيلي، روز گذشته گزارشي از وضعيت مسكن ارايه كرد که در آن آمده است: براساس شواهد آماري موجود و تحليل‌هاي كارشناسي، به نظر مي‌رسد بخش مسكن در شرايط ويژه‌يي قرار دارد. با يك نگاه كوتاه‌مدت، به دليل مساله كاهش قدرت خريد مردم، مازاد ساخت و خانه‌هاي خالي، منجر به شكاف بين عرضه و تقاضا در اين بخش شده است و به دليل مازاد عرضه، امكان كاهش قيمت در بخش‌هايي از بازار وجود دارد. در نتيجه نمي‌توان چشم‌انداز مثبتي از جهت اثرگذاري تحولات آن بر بخش واقعي اقتصاد و خروج از ركود فعلي انتظار داشت. در نتيجه، اين بخش توان پيشران بودن جهت خروج از ركود را ندارد و بايد هدف سياست‌گذاران اقتصادي كاهش اثرات نامطلوب ركود و تخليه حباب‌هاي ايجاد شده در اين بخش باشد. اما با يك نگاه بلندمدت‌تر، اين بخش با مخاطره كاهش در سمت عرضه و افزايش در تقاضا قرار دارد. براساس اين تحليل، به دليل محدود شدن بعد تقاضاي سفته‌بازي مسكن و كاهش تمايل براي ورود به بازار مسكن و انجام ساخت و ساز جديد كه نمود بيروني آن، روند كاهشي پروانه‌هاي ساختماني صادر شده است، در يك افق زماني بلندمدت‌تر و در سال‌هاي ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، عرضه مسكن كاهش مي‌يابد و امكان وقوع جهش قيمتي در اين بخش وجود دارد. خروج از ركود طي سال‌هاي ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ و افزايش مجدد درآمد مردم، كه سبب بازگشت بخشي از قدرت خريد آنها براي ورود مجدد به بازار مسكن مي‌شود نيز مي‌توان سبب جهش قيمتي در بازار مسكن شود. حتي در صورت محدود بودن اين افزايش قدرت خريد و در نتيجه، عدم امكان خريد ملك، به دليل كمبود خانه عرضه شده و در نتيجه جهش قيمتي در بازار مسكن، به نظر مي‌رسد بازار اجاره مسكن مي‌تواند افزايش در نرخ اجاره‌ها را تجربه كند. اين افزايش‌ها چه از جهت قيمت ملك و چه از جهت نرخ اجاره، مي‌تواند تبعات رفاهي- اجتماعي براي بخشي از جامعه به دنبال داشته باشد.
 
حسين
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۰۹:۴۵:۰۹
نمي دونم چرا بعضيا حي برتبل گراني مسكن ميكوبن و حي جو سازي ميكنن . كي چه وقت از دلار بگيريد تا نان و گوجه و ماشين و ...........ميخواد گرون بشه قبلش اعلان ميكنن !!!! اما مسكني كه تواني براي بالا رفتن نداره مافياي مسكن ميخواد با جو سازي ببرش بالا . خيانت شاخ و دم نداره براي مافيابازيم حتما نبايد آدم كشت . (2599350) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۵:۵۰:۵۹
بالاخره دلالان بازار مسکن باید دو سال بعد جبران این رکود و زیان فعی رو بکنن . اونها نمیشینند و دست روی دست بگذارن و اجازه بدهند تورم از ارزش ملک و سرمایه شان کم کند پس قیمت ها را با همین اخبار و شایعات بالا میبرند تا جبران این مدت رکود را بکنند و به همان سود پیش بینی شده شان دست پیدا کنند . (2600713) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۷:۳۳:۱۵
بله دقیقا برای من هم سوال شده! دوسال پیش که مسکن 350% گرون شد بعضیا ککشونم نگزید الان با جو سازی میخوان همون حالت رو تکرار کنن. به اندازه کافی خونه داریم نیاز به ساختو ساز نداریم ان شاءالله با کاهش جمعیت همین خونه هام رو دست بساز بفروشامیمونه همینکه تو این مملکت یه چاردیواری عرضه ش از یه کارگر بیچاره برای پول در آوردن بیشتره باید خون گریه کرد. فکرمیکنم بعضیا بجای نفت میخوان ساختو ساز رو جایگزین کتن (2601156) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۲۰:۰۸:۵۲
علت اصلی این هست که مسکن در اقتصاد و تولید خیلی نقش دارد... البته غیر مستقیم.
بنابراین مهم هست که این بخش از رکود خارج بشه. (2601816) (alef-3)
 
آزادگان
۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۷:۴۷:۵۰
مسكن با اين لونه كفترهايي كه بساز بفروش ميسازه و جند برابر بهت ميفروشه (2602610) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۱ ۰۴:۰۶:۴۸
بااین نظر کاملا موافقم (3554404) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۰:۲۹:۵۳
تا دلار به 900 تومان خودش برنگردد و قیمت اجناس پایین نمی آید و قدرت خرید مردم بالا نمی رود اقتصاد به جریان نخواهد افتاد.

تمام اقتصاددانان دنیا هم جمع شوند تا دلار به قیمت واقعی 900 تومان خودش برنگردد اوضاع همین خواهد بود حتی اگر تحریم ها هم برداشته شود (2602372) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۲۲:۳۶:۳۰
لطفا انسانیت را فراموش نکنیم. (3544396) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۰۹ ۰۲:۵۰:۲۵
دوسته عزیز میدونید اگه بازار مسکن رونق بگیره چقد شغله مستقیم و غیر مستقیم رونق پیدا میکنه؟؟؟؟یکم مطالعه کنیم بعد نظر بدیم (3618630) (alef-3)
 
آزاد
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۲۳:۲۹:۴۵
متاسفانه کاملا مشخص است که لابی بساز بفروش در دولت و روزنامه ها بسیار فعال است. وقتی مسکن هر سال دوبرابر میشد هیچکی صداش درنیومد. خوب حالا اونا که خیلی سود نجومی کردن کوتاه بیان تا مردم قدرت خرید هم پیدا کنند.
متاسفانه اینها زمین ها را از مالکان اولیه بسیار گران خریدند که مقصر هم خودشون هستند (2602219) (alef-13)
 
پیروز
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۲۹:۴۶
مرسی درست میگی (3495230) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۰:۴۲:۰۴
در مورد بالا رفتن قیمت مسکن، این نظر دولتی ها نیست تنها مصاحبه با یک کارشناس است که ایشان هر سال پیشبینی کرده اند که قیمت مسکن بالا خواهد رفت. من هر بار از این کارشناس خاص مطلب خواندم تمایل شدید به بالا رفتن قیمت مسکن در مطالب او واضح بود. (2599493) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۱:۴۴:۵۱
پیشبینی این اقای کارشناس یکسویه است طبق اماری که داده اندبیش از650هزارواحدمسکونی درتهران خالی است ومشتری نداردوحدودهمین تعدادهم تا2سال بعدعرضه می شوددرحالیکه قدرت خریدبرای همه حقوق بگیران صفراست پس افزایش قیمت بی معنی است (2599682) (alef-13)
 
اصغر
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۲:۰۰:۰۵
اینگونه اظهار نظرها تنها از جانب ذینفعان در گران شدن مسکن است و بس!

چند هفته پیش رسانه ها تیتر زدند که مسکن سال آینده 40 درصد گران می شود!... ته توی قضیه رو که در می آوردی این حرف از قول رئیس انجمن انبوه سازان گفته شده بود!
خب معلومه همچین کسی به فکر منافع خودش و انجمنشه نه منافع مردم!!! (2599734) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۳:۵۹:۵۱
قيمت مسكن بفضل الهى اگر بانكهاى غير دولتى و مافياى مسكن بگذاند ميرود تا حدود بيست تا بيست و پنج درصد كاهش يابد ، تا به نقطه تعادل واقعى برسد ، و يك رونق معقول و بر مبناى عرضه و تقاضاى واقعى ايجاد گردد .. اگر الان دولت بخواهد وظايف قانونى اش را مبنى بر دريافت ماليات مضاعف و سنگين از واحد هاى مسكونى خالى بگيرد قيمتها بشدت باز سقوط ميكند بعضى از امارها حكايت از بيش ٤٠٠ هزار واحد مسكونى خالى در تهران و در هريك از شهرهاى بزرگ بين ٥٠ تا ١٥٠ هزار واحد مسكونى خالى است !! واقعا اگر دولت اعتدال و راستگويان هدفش خدمت به مردم ميباشد بايد حركتش بسمت كاهش قيمت مسكن و قيمتهاى اجاره باشد.
همينطور قيمتهاى سرقفلى ها و اجاره هاى مغازه ها و املاك تجارى بايد بشدت كاهش يابد وقتى اجاره بك مغازه ماهى سى مليون تومان شد اجاره كننده بهاى اجاره را روى كالاهايش كشيده و باعث گرانى و تورم ميگردد ..... كارشناسان اقتصادى دولت .... كارشناسان مالياتى ..... وزير اقتصاد و وزراى اقتصادى و بازرگانى از حالا بفكر اين مسايل باشيد و با سياستهاى اشتباه مردم را يعنى ٩٠ درصد مردم را در مضيقه و گرفتارى و گرانى و تورم قرار ندهيد تكيه تان بر اين نود درصد جامعه باشد و مصالح ملى و كشورو ملت را فداى ان ده درصد نكنيد . (2600135) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۶:۱۲:۲۵
حرفهای پوچ و بیهوده! چطور مسکن ارزان شود وقتی هزینه ساخت یک متر مربع فضای مسکونی (غیر مفید) در شهری چون مشهد بر اساس گزارش بانک مرکزی در سال 92 حدود 1 میلیون تومان بوده است؟ حالا به این عدد هزینه صدور پروانه، انشعابات، نظام مهندسی، طراحی و... را هم اضافه کنید. وقتی نهاده ها افزایش قیمت می یابند معلوم است که کالای نهایی هم گران می شود. و اما در مورد زمین... در همه شهرهای بزرگ دنیا اعم از فقیر و ثروتمند، زمینی که در موقعیت مناسب قرار داشته باشد و به مراکز مهم نزدیک باشد، قیمت بالایی دارد. مسئله بر سر اخذ مالیات متناسب با این کالا است که باید افزایش پیدا کند و خصوصاً مالیات بر نقل و انتقال، اگر بیش از تعداد متعارف در یک دوره زمانی مشخص باشد تا جلوی دلال بازی گرفته شود. به طور خلاصه نمی توان انتظار داشت که قیمت مسکن کاهشی بیش از این تجربه کند. چون زیرساختهای حمل و نقل ما ضعیف است، برای شهروندان موقعیت مکانی محل سکونت (فارغ از ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی) به منظور رفت و آمد آسان مهم است. (2600823) (alef-13)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۴:۴۹:۰۴
دوست عزیز اصلا به جای متری یک میلیون تو بگو 10 میلیون اصلا خونه متری 100 میلیون باید باشه خوبه؟کیه که بخره وقتی کالای شما طالب نداره وقتی بنگاه داران میگند در سال کسی نیست حتی بیاد ببینه واسه خرید دنبال یه میلیون دو میلیون میگردی آقا مردم ندارن میفهمی یعنی چی ؟ چه یه میلیون چه 100 میلیون ملک باید حداقل برگرده به سال78-80 تا یه عده قلیلی برن بخرن حالا میخوای قبول کن میخوای دور باطل بگرد اینقدر صبر کن تا همینی که الان شاید بتونی با 30 -40 درصد ارزون کردن زوری بفروشی چند سال دیگه نتونی بااین شرایطم بفروشی (3728705) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۴:۳۴:۱۷
الان 50 درصد مردم بی خانه توان خرید مسکن ندارند حالا جهش هم پیدا کنه 50 درصد می شه 80 درصد .دیگه پولدارها باید برای هم بسازند و بین هم معامله کنند. (2600283) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۴:۳۸:۳۱
در يك افق زماني بلندمدت‌تر و در سال‌هاي ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، عرضه مسكن كاهش مي‌يابد و امكان وقوع جهش قيمتي در اين بخش وجود دارد. خروج از ركود طي سال‌هاي ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ و افزايش مجدد درآمد مردم، كه سبب بازگشت بخشي از قدرت خريد آنها براي ورود مجدد به بازار مسكن مي‌شود نيز مي‌توان سبب جهش قيمتي در بازار مسكن شود.................................................
جيب من با شما فرق ميكنه آقاي بساز بفروش...........................
تو خرج زن و بچه موندم تو ميگي خونه بخرم (2600303) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۶:۴۳:۲۷
دلا لان و انبوه سازان و بنگاهداران که در دولت قبل نا مردانه قیمت مسکن را دو برابر کرده و ملت را به عزا نشانده اند بدانند تا قیمت ها حد اقل چهل در صد در عمل نه فیلم بازی و شعاری کاهش نیابد امکان رونق مسکن نه دو سال اینده که هفت سال یعنی عمر این دولت و تداوم ان در دور بعدی رکود تداوم خواهد داشت راه و تنها راه کاهش عملی قیمت هاست چون مردم نه پول دارند نه اعتقادی به این قیمت ها دارند (2600998) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۸:۰۶:۱۳
چه دروغ بزرگی
تا ده سال آینده گران نخواهد شد چنان گران شده که کسی توان اجاره هم ندارد چه به خرید (2601292) (alef-13)
 
فلاح
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۸:۳۶:۳۲
بی تردیدقیمت مسکن وخانه ارزان ترمی شود.آقایان کارشناس قدرت خریدمردم یک سوم شده وخط فقر3600000مردم توان ندارند.پس چطورمسکن افزایش می یابد؟! (2601429) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۱۹:۰۵:۱۶
اقتصاد زور بردار نیست اگر کمی قمیت مسکن بالا تر برود بهتر از کپر نشینی هست. کسانی که دولت را سرزنش می کنند آدم را یاد اون خانم سناتور نادان آمریکایی می اندازند که در ایالتش کمبود آب شد بعد تولید کننده ها قمیت هر بطری را از یک دلار به یک و نیم دلار افزایش دادند. این خانم نا آگاه از اقتصاد این کار را غیر قانونی دانست و در نتیجه تولید کننده ها مقدار عرضه آب را افزایش نداند که سبب صف های طولانی - بازار سیاه - و از همه بدتر تشنه ماندن عده زیادی شد. حالا این بهتر بود یا این که هرکسی می توانست براحتی با یک و نیم دلار آب آشامیدنی مورد نیاز خود را تهیه کند.
دوست عزیزی به با زحمت فراوان خرج خانواده عزیز خود را در می آوری و امید داری که خانه ای برای آسایش داشته باشی! باور کن من بساز و بفروش خیلی مقصر نیستم باید چرخه تولید در کشور فعال تر شود اقتصاد کل کشور بهتر شود و رفاه تو هموطن گرامی هم بالاتر رود. (2601569) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۴:۵۳:۰۲
ازدواج کم شده -طلاق زیاد شده - بیکاری زیاد شده -زاد و ولد کم شده- بیماری زیاد شده- درآمد نسبت به خرج کمتر شده- هزینه های جانبی زیادتر شده- حقوقارو چند ماه یه بار میدن بعد تو میگی تشنگی کدوم تشنگی یه بارم که شده سرتو از برف درآر ببین چه رویدادایی داره رخ میده بعد نظر بده (3728721) (alef-11)
 
farhad
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۲۲:۲۳:۱۷
چرا وقتي قيمت مسكن خيلي راحت دو برابر ميشود كسي از مسكن صحبت نميكند - چرا وقتي قيمت ارز خيلي راحت سه برابر ميشود كسي از ركود صحبت نميكند - از اختلاسها و... ( معلوم است چون صداي مردم به گوش نميرسد) (2602014) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۲۳:۱۰:۲۰
می گویند زمان دولت احمدی نژاد شغلی ایاد نشد اگر 200 یا 300 زار بنگاه زود بازده هر کدام دو نفر اشتغال ایجاد کرده باشد و این همه کارخانه سیمان و نیروگاه و پالایشگاه واقعا اشتغال زایی خیلی زیاد بوده (2602161) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۲۳:۲۲:۲۰
همین الانش. با این قیمتها قدرت خرید وجود نداره صد متر اپارتمان جای معمولیه شهر متری پنج تا هفت میلیونه یعنی به جهش قیمت برا صد متر اپارتمان باید یک میلیارد پول شمرد ...!!! اون وقت نقش چهل و پنج میلیون وام مسکن چی میشه?? (2602195) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۷:۵۵:۴۱
انهایی شعار اقتصاد بدون نفت سر می دهند و از قطع بوده کشور از پول نفت استقبال می کنند فکر نمی کنند حقوق خودشان هم ممکن است قطع شود همه رگ را دوست دارند بشرطی که در خانه همسایه را بزند ناب حیدری اگر یک ماه شما حقوق نگیرید بازم ذوق زده کاهش قیمت نفت می شوی یا نه دیشب مملو از شادی بودی (2602626) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۸:۳۰:۴۳
چشم وزیر مسکن روشن!

ایشون که مشغول انتقاد از مدرک گرایی و سخنرانی درباره سازگار کردن زندگی مردم با تکنولوژی و افزایش اختیارات شورای شهر و ... است و عملاً بخش مسکن بی متولی است. (2602757) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۹:۰۰:۲۵
قیمت مسکن در تهران بسیار بیشتر از قیمت مسکن در شهرهای آمریکاست
نمونه های انرا در اطراف خودمان میبینیم ایرانیانی که در آمریکا به سر میبرند آپارتمان در شهرهای معروف آمریکا نظیر هوستون و یا بوستون و لس آنجلس حدود 600 دلار است که با دلار آزاد تقریبا متری 2 میلیون تومان میشود
اما در تهران قیمت مسکن حد اقل متری 4 تومان است
یا تبلیغات ماهواره هها را ببینید قیمت در دبی و یا ترکیه و یا کشورهای مجاور چقدر پایین است برای مثال آپارتمان 75 متری در ترکیه 180 میلیون یعنی حدود 2.4تومان آنهم نصف پیش پرداخت و نصف به صورت اقساط بلند مدت
ان وقت هی بر طبل گرانی مسکن و گرانتر شدنش میکوبند
ان شالله که خدا نسل و ریشه این عوامل گرانی را در این مملکت از بین ببرد (2602850) (alef-13)
 
محمدتقي
۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۹:۰۳:۴۷
وقتي روزي مي افتد دست قوزي معلوم ميشود مردم بايد اعذاب بكشن يك عده ادم بيسواد وعقده اي راس كارها قرار گرفتن وپدر مردم رادارن در مي اورن (2602858) (alef-13)
 
قشر ضعیف
۱۳۹۳-۱۱-۰۳ ۰۹:۲۹:۱۷
اگر انهایی که از گران شدن مسکن سود میکنند باحقوق کارگری فقط یک ماه زندگی کنن واجاره نشین باشنداز زندگی کردن پشیمان میشوند. (2626583) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۲۲:۴۰:۳۵
مشکل اینه که مسکن یه کالای سرمایه ای. و با تورم بالای که درکشور نفتی ما وجود داره بهترین سرمایه گزاری محسوب میشه .حالا وقتی یک واحد ساخته میشه. یک سرمایه گذار اونو میخره نه یک مستاجر .چون مستاجر که نمیتونه پول جمع کنه .وبه همین روال بعضی از اقایون برجها دارند وبیشتر مردم ... (2661033) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۵:۱۵:۳۲
آقا اصلا تقصیر منه بساز بفروشه (3070287) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۳ ۲۲:۰۰:۳۸
بابا ایشالا که گرون بشه (3162807) (alef-13)
 
علیرض
۱۳۹۴-۰۷-۰۱ ۱۹:۴۲:۵۸
مردم خودشون مسبب گرونی هستن. خودشون هجوم میبرن ب خرید خانه. فرصت خوبی برای دلالی بوجود میارن. ی مدت اگر مردم صبر کنن قیمت مسکن پایین میاد. این همه صبر کردید پول جمع کردید دو سال دیگه روش (3208345) (alef-11)
 
كارگر
۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۴:۳۳:۳۴
اولا" خط فقر براي يك خانواده 4 نفره كه دانشجو هم داره بيش از 4000000تومانه
ما هميشه عادت داريم تا چيزي كه مي خواد گرون شه بدوئيم دنبالش همين باعث ميشه يك سري سودجو از تفكورمون سواستفاده كنه بيايد يادبگيريم هرچيزكه داره گرون ميشه حتي اگر نياز مبرم داشتيم نخريم بعد ببيند با التماس وحتي شرايطي كه ما انتخاب ميكنيم حاضرند ملك واجناسشونو بفروشند لطفا" اين فرهنگ نخريدن اجناس درحال گرون شدنو بهم اطلاع رساني كنيد.ممنون همه آدماي با فرهنگ (3334493) (alef-11)
 
كارگر
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۳:۴۱:۱۹
دليل گروني مسكن دولت محترم هستش ؛دست دولت تو جيب مردم ؛وقتي نفت ارزان ميشه يا خزانه دولت خالي ؛دلار رو گران مي كنه ؛در نتيجه همه چيز از جمله مسكّن گرون شد و تو اين چند سال حقوق مردم صد تومن اضافه شد ؛ولي قيمت ها ده برابر خوب با اين روند مردم قدرت خريدشون اومده پايين ؛يعني قدرت خريد مسكّن رو ندارن ؛پس چه بخوايد چه نخوايد قيمت مسكّن كاهش پيدا مي كنه (3394541) (alef-3)
 
حسینعلی فیروزی
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۱:۳۸:۲۲
تا در یک مملکتی مالیات بر درآمد و نقل و انتقال مسکن بطور صحیح از مشاغل اخذ نشود و بودجه مملکت بر اساس مالیات اخذ شده از مردم نباشد اقتصاد مریض بهبود نخواهد یافت (3400686) (alef-3)
 
زهرا
۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۲۳:۳۹:۱۱
الهی بمیرم برای پدرهایی که همیشه شرمنده زن و بچه هاشون هستن تا دیر وقت کار میکنن نه وقتی هم که به خونه ميرسن دیگه رمقی براشون نميمونه خدا ازشون نگذره هر کی باعث این بدبختی و گرونیه...ایرانی لیاقتش بالاتر از این زندگيه به قرآن.امام زمان ظهور کن..... (3420943) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۱۶:۱۳:۰۱
قیمت مسکن باز هم کاهش مییابد .نگاهی به اطراف خود کنید خانه های نوساز خالی و در حال ساخت بسیار است خریداری نیست وعرضه بر تقاضا پیشی گرفته است . از طرفی با بهبود فضای کسب وکار در بخش های دیگرقتصادی مطمئنا حداقل برای یکی دو سال دیگر رشدی درقیمت مسکن نخواهیم داشت تا اینکه یک بالانسی در قدرت خرید مردم با شرایط موجود بوجود آید. (3467784) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۷:۵۸:۰۴
ممکن هست در شهر های بزرگ که ترافیک مسکن هست ، مسکن کمی گران شود ولی در شهرک های کوچک که بعلت ارزان بودن زمین ساخت وساز زیادی انجام شده درصد افزایش خیلی کم هست . مانند فولاد شهر اصفهان که بیش از حد ساخت و ساز انجام پذیرفته است . (3472431) (alef-11)
 
ثابت
۱۳۹۴-۱۰-۳۰ ۰۲:۰۳:۲۱
دیدید که مسکن گران تر شده فقط کسانی که پول لازمند مجبورند ارزون تر بفروشند وگرنه من که با کلی خودکشی و جان کندن خانه خریدم حاضر نیستم ارزون بفروشم مگه از رو جسد من رد بشین نمیفروشم تا حالا هم هیچی ارزون نشده سال 92 که اوج گرانی بود تا حالا کلی قیمت ها بالا رفته البته الان یکم بهتره قیمت ها ثابته پایین نمیاد نه بالا نه پایین بلکه سرجاش وایساده اینقدر تحلیل الکی نفرستید مال من درستره ثابت میمونه تا جند سال دیگه یکدفعه میره بالا (3481698) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۱-۰۱ ۰۹:۲۷:۴۶
اصلا برای چی گران بشه بابا همین الان تو اصفهان تو محله های دور دارن اپارتمان میدند متری 3میلیون اخه کی میتونه با این وضع خونه بخره تازه حرف از گرانی میزنند پس بگید تحریم برداشته بشه یا نشه دست خودمونه که ارزان بکنیم یا نکنیم (3484408) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۲:۳۱:۲۳
به نظر من سود بانكي كم بشه همه مشكلات حل ميشه خيلي از مردم به فكر سود بانك هستند تا به فكر ساخت وساز مردم حق دارند سودي كه بأنك ميدهد ساخت وساز نمى دهد (3486668) (alef-11)
 
اکبر
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۱:۴۳:۵۱
با سلام نظر دوستان نشان نده حقیقت های هست که واقعا وجود دارد این بازار مسکن نه قیمتش پایین بیا هست و نه قدرت خرید واسه مردم هست چیزی که مسلم هست اینه که رکود طبقات پایین جامعه رو واقعا کمر می شکونه (3489339) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۲۳:۲۱:۱۱
من که یه کارگر ساده هستم اصلا به این چیزها فکر نمی کنم چون آزارم میده من که با این وضعیت فکر نمی کنم تا پایان عمر خانه دار بشم (3494143) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۸:۳۳
راستش تحلیلهای کارشناسان در مورد افزایش قیمت مسکن در سال 95 درست به نظر میرسه واسه همین من هم خودم رو به آب و آتش زدم تا اینکه توی همین دی ماه یه آپارتمان کوچولو تو نارمک خریدم.ببینید درسته که آپارتمانها همینطوری خالی موندن ولی همین باعث شده آپارتمان جدیدی ساخته نشه و‌ در عوض رشد جمعیت تهران متوقف نشده . بابرداشتن تحریمها نیز نقدینگی و اشتغال زیاد میشه و الی آخر (3495259) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۴:۵۶:۴۴
خدا کمکت کنه یه ذره بتونی فکر کنی خدا یا تمام مریضارو شفا بده (3728737) (alef-11)
 
کسری
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۱۷:۰۶
به نظر من سود بانکی و تولید باید از یک توازن منطقی برخوردار باشه. نه آنقدر سود بانکی بالا باشه که تولید تعطیل بشه و نه ارزش افزوده محصول(مثلا مسکن) بالا باشه که تورم ایجاد کنه و هر کسی هوس تولید به سرش بزنه.
بهتره دولت در صنایع بالادستی نفت سرمایه گذاری کنه و ایجاد اشتغال کنه وگرنه اگه بخواد با اعطاء وام بیشتر و رونق بازار مسکن بدنبال خروج از رکود و چرخش پول باشه سخت در اشتباهه.
سود حاصل از فروش ملک باید آنقدر باشد که با سود سپرده بانکی اختلاف زیادی نداشته باشد و فقط افراد متخصص که سررشته ای دارند و در تولید انبوه بتوانند سود اندکی ببرند وارد ساخت و ساز شوند تا افراد غیر متخصص که به امید تورم ساخت و ساز می کنند به خودی خود حذف شوند. (3506830) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۷:۰۱:۰۷
میشه بدونم چه کسانی به رفاه میرسن؟ قیمت خونه بالا بره و اجاره خونه ها بالا بره آخه کی به رفاه میرسه جز خونه دارها و پول دارها پس تکلیف مستاجرها چی میشه ؟ کارگری که با کلی قناعت پول جمع میکنه تا خونه بخره و لی قیمت خونه باز بالا میره و دیگه نمیتونه خونه بخره چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3514379) (alef-11)
 
صمد مهدی پور
۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۳:۴۸:۴۹
با سلام
همین الان این همه مسکن برای فروش هست، کسی قدرت خرید نداره حالا باز هم افزایش غیرمنطقی بدهند بازهم رو دستشون میمونه و این سیکل معیوب دائم در حال تکرار است، قیمت گذاری روی آپارتمان یا در کل هر گونه مسکنی از قیمت واقعی و منصفانه تبعیت نمی کند، فقط از منفعت طلبی و سود آوری بالا تبعیت می کند اگر بساز بفروشها به سود حلال وار 15 تا 20 درصد قانع بودند هم بندگان خدا صاحب خانه می شدند هم آنها زود به پول خود میرسیدند و مجددا پروژه جدیدی را آغاز می نمودند و اشتغال و کار برای قشر کثیری از مردم فراهم میشد. اما بساز بفروشها سود 45 و 50 درصد می خواهند. (3529231) (alef-13)
 
نادر
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۶:۱۹:۴۵
من نمیدونم جون اقتصاد نخوندم ولی احساس میکنم الان قیمت خونه بیشتر از توان منه بعدش هم همین آدمهای رانت بگیر ساخت و ساز با دولتی ها دارن یه کارایی میکنن. اول و آخر همه حرفها در هر صورت به نفع مردم نیست حتی اگه بگن میخوتم حمایت کنیم (3533746) (alef-11)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۱۴:۵۹:۰۵
گرونی و ارزونی دست فروشنده و خریداره
این به ما ثابت شده که هجوم به سمت هر چیزی باعث گرونی (3543696) (alef-11)
 
نيما
۱۳۹۴-۱۱-۲۶ ۰۳:۲۱:۵۳
هيجى ارزون نميشه برادران، دنبال وام با سود كم باشين،،، كسى خونه اشو ك ديروز مثلا خريده دويست ميليون، امروز كمتر نميفروشه. (3544552) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۴:۵۷:۴۱
مجبور شه میفروشه خوبم میفروشه یه سر به سایت دیوار بزن ببین چه خبره گلم (3728739) (alef-11)
 
پارسین
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۲۲:۴۷:۴۸
با سلام
قطعا مسکن در سال 95 گرون میشه
امروز بخرین که فردا دیره
کسی هم نمیتونه بخره به خودش نگاه نکنه دیگران که میتونن بخرن و قدرت خرید دارن هرچه سریعتر اقدام نمایند تا دیر نشده....... (3552821) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۲-۰۷ ۲۱:۵۴:۵۷
چاره فقط نخریدنه.سود اصلی نصیب بانک مسکن میشه.70 میلیون وام میده 165 میلیون پس میگیره.یعنی همه مردم برده بانک مسکن شدن.یه فامیل تو بانک مسکن دارم میگه اوراق مسکن رو دست بانک باد کرده چون مردم توان قسط سنگین ندارند.ولی متأسفانه بعضی ها ....خواهش میکنم به اقوام تون اطلاع بدید صبر کنند خونه نخرند تابانک ««« مجبور شه»»» سود وام رو پایین بیاره در نتیجه قیمت هم پایین خواهد آمد. (3568912) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۲۱:۱۸:۰۴
حرفهای زده شما را تحسین میکنم امیدوارم که همه ی مر دم این پیامها رابخونندووجدانشون بیدار بشه (3573902) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۱۴:۳۵:۴۸
اقا خبری از گرونی نیست ، من خودم دنبال خرید بودم و به هر دفتر املاک که مراجعه کردم . 20 تا فایل با مشخصات خوب و قیمت پایین تر از منطقه و حتی قسطی هم به من معرفی کردن . تا سال 96 هم خبری نیست..
بعضی از افراد سودجو قصد جو سازی دارن . اگه پول معطل دارید بزارید بانک سودشو بگیرید که از همه به صرفه تره.... از ما گفتن (3576369) (alef-3)
 
احمدی
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۱۵:۰۴:۳۵
من نمی دانم چرا این کارشناسان همه ش از جهش قیمت مسکن سخن میگویند بابا یکی نیست بداد این مردم بد بخت برسد یکبار هم من ندیدم کارشناسی بیاد از کاهش قیمت مسکن سخن بگوید همه اش نقل قول است از طرف انبوه سازان هر چقدر می خواهید افزایش بدید بلا خره این مردم پا برهنه هم خدایی دارد شما را به خدا قسم یک بار هم ار کاهش قیمت مسکن صحبت کنید حرف به دهن این بساز وبفرش نیندازید (3576487) (alef-11)
 
علی اکبر آزاد
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۹:۱۵:۰۳
سازندگان مسکن این موضوع را بدانند که با این جوسازی ها دیگر نمیتوانند قیمت مسکن را از حدود بالاتر ببرندزیرا مجددا با کاهش قدرت خرید مردم مواجه خواهند شد. یک مثل معروف هست که میگه علاج گرانی نخریدن می باشد. این جمله نیاز به اتحاد همه جامعه دارد و همه مردم عزیز ایران بدانند که قیمت مسکن درسال 95سیر نزولی دارد و اسیر این هجمه های رسانه ای نشوند. (3580423) (alef-11)
 
یاشار
۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۰۲:۰۴:۵۵
بله نخرید تا رکود ادامه داشته باشه تا همگی به نون شبتون محتاج بمونیم و از گشنگی تلف بشیم!
مگر نمیدونید که بالغ بر 500 شغل بطور مستقیم و غیر مستقیم با مسکن مرتبط هستند؟
به خیال واهی ارزان شدن مسکن بنشینید تا کشور قشنگ بطور کامل قفل بشه! (3586826) (alef-11)
 
سمیرا
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۲:۴۸:۰۲
من با نظر دوستان وافقم وقتی دلار رفت بالا و اجناس گران تر شد مردم بیچاره و سرپرست خانوار با حقوق وزارت کار چطوری می توانند پولی برای خرید خانه داشته باشند و این یارانه با مبلغ های هجومی آب برق گاز به کجای زندگی می رسه کارشناس های اقتصاد خواهش میکنم حقوق افراد را بالا ببرید (3586644) (alef-13)
 
سمیرا
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۲۲:۵۰:۳۴
تنها مردم ایران هستند که مجبورند باتوجه به شرایطشون تن به این سختی ها بدهند و شادی و تفریح در زندگی ما از بین رفته فقط کار می کنیم که بتونیم زنده بمونیم وگرنه زندگی نمی کنیم .. (3586646) (alef-13)
 
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۰۵ ۰۹:۲۷:۲۹
بابا من یه خونه ساختم حالا که میخوام بفروشم حساب کردم تو ساختش هیچ سودی نکردم کسیکه سود میکنه فقط دلال نامرده که با پول زیادی که داره ملک را مفت میخره و گرون میفروشه باعث گرونی فقط دلالها هستند وبس که بدون زحمت یه پول خوبی به جیب میزنن (3615186) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۰۶ ۲۰:۵۸:۴۰
اي کاش الان مي گفتندخانه گران مي شودان وقت مي ديدي خانه چه تورمي پيدامي کندولي الان که قيمت کف است خانه نمي خرنداينان چه مردمي اند. (3616596) (alef-11)
 
محمدحسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۰۹ ۱۳:۳۴:۰۱
همه برنامه های از قبیل مختل شدن بورس ، دلار ، (فقرمردم بیچاره که به حرمت شهیدان زنده اند ) همه و همه مشکلات از عدم مدیریتهای دولت می باشد که بایدجوابگو باشند که تاکنون نبوده اند و نخواهند بود. (3618900) (alef-11)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۳ ۱۳:۴۸:۰۰
از ماست که بر ماست (3623269) (alef-13)
 
اسد
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۰۰:۱۲:۵۷
تاسودسپرذه بانکی به زیر ده درصد نیایداقتصاد زنده نمیشه (3631416) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۰۱:۵۱:۱۸
سلام . گول تیترهای این بساز بندازها رو نخورید سعی کنید خونه نخرید و متحد باشید تا خونه ارزون بشه . اینها سعی میکنند با چهار تا تیتر و دوتا مصاحبه تو تلویزیون قیمت خونه رو گرون کنند و سود میلیاردی به جیب بزنند به فکر منو تو بدبخت نیستند (3658770) (alef-13)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۰ ۱۶:۱۶:۵۲
هر کی ساز خودش را میزنه جالبه، دوستان واقعا سود را دلال ها میبرند. که امروز رکود میخرند و موقعه گرانی میفروشند. همه چیز بی صدا داره گران میشه .خدمات شهرداری ،بیمه،نقشه و.... متاسفانه گرانی مسکن هم میایید .ولی من سازنده خوشحال نمیشوم زیرا برای بدهکاری ها واحدهای خود را زیر قیمت ساخت فروخته ام به دلالهایی که زحمتی برای انه کار نکشیده بودن. و هرگز دوباره سازه ای را شروع نمیکنم.ولی به تجربه میدانم که هر چه زمان رکود بیشتر باشد در زمان رونق جهش قیمت بیشتر خواهد بود. بهترین کار کاهش سود بانکی و ایجاد رونق تمام چیزهای حلال است و خواهش میکنم اینقدر در سود دیگران تنگ نظرانه نگاه نکنید . ۱۸ ماه سرمایه خوابیده ریسک اتفاق پیش بینی نشده گرانی و... بعد سود معقول را خودت حساب کنی فکر کن که برای برادرت حساب می کنی (3674126) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۳:۵۴:۵۲
به یاد داریم سال گذشته نیز برخی مسوولان بشارت می‌دادند که مسکن در سال 1394 از رکود خارج می‌شود اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه حجم معاملات نسبت به سال‌های 93 و 92 کمتر شد.
هم‌اکنون حدود 3.6 میلیون واحد مسکونی مازاد در کشور وجود دارد که اقتصاد طرف عرضه را به چالش کشانده است و خیلی بیشتر از تقاضا است.
بررسی‌ها از تسهیلات ارایه شده در بخش مسکن در سال 1393 حاکی از آن است که تقاضا برای ساخت مسکن 22 درصد بیش از تقاضای خرید است که با توجه به مازاد تولید، سیگنال امیدوارکننده‌ای برای اقتصاد مسکن محسوب نمی‌شود. (3699119) (alef-11)
 
ابی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۲ ۱۶:۳۰:۳۰
همینطوریشم مردم قدرت خریدندارن چه برسه به اینکه بخادگرونترم باشه دولت تدبیروامیدلطفاتدبیرکن تاتورم بیادبائینتر (3753404) (alef-3)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۶:۵۲
متاسفانه بعضی بدون شناخت اقتصادی و بدون توجه به اصول اقتصاد حرف هایی میزنن که مرغ پخته خندش میگیره.
فکر نمی کنم کسی باشه که ندونه قدرت خرید ایرانی ها در حال حاضر در بدترین وضع خودش طی 50 سال اخیر قرار داره. در هیچ دوره ای, حتی در زمان جنگ ! اینقدر قدرت خرید بین مردم پایین نبوده.
طبق آمار بانک مرکزی متوسط حقوق هر ایرانی در بهترین حالت بین 2 تا 2.5 میلیون قرار داره, و به اذغان بانک مرکزی پس انداز متوسط هر ایرانی بیش از سالی 1 میلیون تومان نیست.
این تا اینجا مربوط به قدرت خرید بود. حالا بریم سراغ ملک و مسکن.
مسکن در دهه 80 ایران از اوایل سال 82 رشد قیمتی رو شروع کرد, اما تا سال 84 این رشد قیمتی متناسب و تا حدی منطقی بود. اما از سال 84 و با شروع دادن وام برای مشاغل زود بازده ( بخوانید بساز و بفروشی ), رشد قیمتی مسکن به 2 تا 3 برابر تورم هر ساله رسید. ساخت و ساز به طرز عجیبی رشد کرد و متناسب با اون قیمت ملک های کلنگی سر به فلک کشید. سرمایه ها به سمت خرید ملک هجوم برد, چون سرمایه دارها و خریداران می دیدند که خرید و ساخت ملک و آپارتمان سودی داره که هیچ فعالیت اقتصادی دیگه ای نداره. این وضع تا اواخر سال 89 و اوایل سال 90 ادامه داشت, اما از اواسط سال 90 بازار تحت تاثیر نبود قدرت خرید و گرانی قیمت ها وارد فاز رکود شد. با رسیدن به انتهای سال 90 و شروع داستان تحریم ها, دلار شروع به افزایش کرد.صاحبان املاک و سازندگان تحت تاثیر دلار شروع به بالا بردن قیمت ها کردند, تا جایی که از انتهای سال 90 تا اواسط سال 92 قیمت ملک تقریبا 3 برابر شد. در همین دوره هم به دلیل تاثیر تحریم ها, بازاری که از اواسط سال 90 داشت وارد فاز رکودی می شد, دوباره تحت تاثیر ورود سرمایه به طمع سود, رونق حبابی رو تجربه کرد, قیمت ها بالا کشید و صدور پروانه بالا رفت تا اواسط سال 92.
از اواسط سال 92 و با خوابیدن موج تحریم, کم کم ابعاد پنهان رشد بی رویه قیمت ها خودش رو نشون داد, چیزی که معروفه به رکود. قیمت ها ثابت مونده و در بعضی موارد کاهش رو تجربه کردند, حتی با وجود تورم مثبت در حد 20 – 21 درصدی که از طرف نقدینگی به اقتصاد تحمیل می شد. این دوره از اواسط سال 92 تا به الان که ابتدای سال 95 هستیم, ادامه پیدا کرده و ثبات قیمتی محدود به ملک هم نبوده. اکثر کالاها یا قیمتشون ثابت بوده و یا کمتر از نرخ تورم رشد داشتند.
حالا مشکل اینجاست :
1 – نبود قدرت خرید. با وجود رشد حدودا 370 درصدی کالاها و اقلام بین سال 90 تا 95 ( تورم موثر 95 حداقل 20 درصد خواهد بود ), حقوق پایه وزارت کاری, رشد 220 درصدی پیدا کرده. به همون نسبت باقی مشاغل هم بین 150 تا 220 درصد افزایش حقوق رو تجربه کردند, یعنی قدرت خرید مردم نسبت به 5 سال پیش, کمتر از دو سوم شده. ( منفی 150 درصد به نسبت رشد تورم ). این نبود قدرت خرید رو میشه به عینه در کم شدن جمعیت شهر تهران ظرف چند سال گذشته و زیاد شدن جمعیت شهر های اقماری تهران مثل کرج, اسلامشهر, شهریار, ری و … دید.
به دلیل نبود قدرت خرید, عملا وام به عنوان یه ابزار محرک کارآیی خودش رو از دست داده. از یک طرف به دلیل رشد سه برابر قیمت ها, مبلغ وام باید افزایش پیدا کنه. از یک طرف به دلیل وجود تورم حداقل 18 درصدی و غیرقابل پیشبینی بودن اقتصاد ایران, امکان دادن وام های دراز مدت با بهره کم نیست. حتی وام هایی هم که به تازگی ارائه میشه با مبالغ نزدیک به 100 و 150 میلیون تومان, به دلیل بالا بودن بازپرداخت اقساط عملا از دسترس عموم جامعه خارجه و محدود به حداکثر 15 تا 20 درصد ایرانی ها میشه که بیش از ماهی 4 تا 5 میلیون درآمد دارند که البته بسیاریشون از قبل صاحب مسکن هستند.
2 – ازدیاد ملک : در حال حاضر مسکن ساخته شده به نسبت ” متقاضیان بالقوه ” زیاد نیست. در واقع اگر تمامی این افرادی که بالقوه متقاضی مسکن هستند, قدرت خریدش رو هم داشتند, کمبود مسکن هم داشتیم. اما تعداد مسکن ساخته شده به نسبت ” متقاضیان بالفعل “, یا همون کسانی که هنوز قدرت خرید مسکن رو دارند و متقاضی خریدش هستند, بالاست. بنابراین با توجه به فرمول عرضه و تقاضا, تورم مثبت در بخش مسکن دور از ذهنه.
این مشکلات دست به دست هم داده, و باعث شده بخش مسکن و ساخت و ساز در رکود نسبتا عمیقی فرو بره, البته فراموش نکنید که رکود مختص به این بخش نیست و در بخش های دیگه به صورت شدیدتر و ضعیفتر هم وجود داره.
با توجه به نبود فاکتوری در آینده نزدیک که بتونه قدرت خرید رو به عامه ایرانی ها که متقاضی خرید مسکن هستند برگردونه, بعید می دونم این رکود در سال 95 و حتی سال 96 سبکتر بشه. با تداوم وضع فعلی از نظر تورمی, در بهترین حالت می تونیم امیدوار باشیم که از سال 97 خروج از رکود آغاز بشه و تا اواسط سال 98 کاملا از رکود خارج بشیم. (3831978) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.