نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 261207
در صورت شكست مذاكرات؛
حملات سایبری آمریکا تشدید می شود/ ترس واشنگتن از اقدام تلافی جویانه تهران
بخش خارجی الف، 5 اسفند 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۶
آژانس امنیت ملی آمریکا برای اولین بار اعتراف کرده که حملات آمریکا علیه زیرساخت‌های هسته‌ای ایران با آغاز چرخه‌ای از اقدامات تلافی‌جویانه از سوی تهران، رقابت رایانه‌ای بین ایران و آمریکا را کلید زده است.

به گزارش الف، درگيري ايران و آمريكا علاوه بر عرصه ميداني در خاورميانه كه به صورت نيابتي است، در مذاکرات هسته ای نیز مشغول چانه زنی سخت برای کسب امتیاز و وادار کردن طرف مقابل برای عقب نشینی هستند. همچنین بنا بر اسناد و گزارشات در طول ساليان اخير، عرصه درگیری جدیدی بین دو کشور شکل گرفته که در فضای سایبری است.

ديويد ايگناتيوس ۸ ژانويه در روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی با موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ و اهرم‌های فشار طرفین، نوشته بود «در حالی که مذاکرات میان ایالات متحده و ایران برای رسیدن به گشایشی احتمالی همچنان ادامه دارد، هر دو طرف سلاح‌های مخفی در اختیار دارد که می‌توانند در صورت شکست مذاکرات، از آن‌ها استفاده کنند.»

ايگناتيوس می‌افزاید: « هر دو کشور می‌دانند در صورت عدم حصول توافق تا ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن، چه خطراتی ممکن است پیش روی آن‌ها قرار گیرد. اهرم ایالات متحده، توانمندی ثابت‌شده این کشور برای استفاده از تسلیحات سایبری برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران است و اهرم ایران هم توان این کشور برای هدف قرار دادن ۲۱۹۰ نظامی آمریکایی در عراق است.»

نویسنده این مطلب در ادامه به کتاب «شمارش معکوس تا حمله روز صفر» نوشته کیم زتر» اشاره کرده که چندی قبل منتشر و در آن جزئیات حمله سایبری آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران تشریح شده است. واشنگتن‌پست در این رابطه نوشته است: «وی در این کتاب، با کالبدشکافی دقیق ویروس استاکس‌نت، نشان می‌دهد که اوباما آنچه سیاستی دوگانه خوانده می‌شود را دنبال کرده است: همزمان با تلاش برای تعامل با ایران، وی مجوز استفاده از سلاح رایانه‌ای برای خرابکاری در تأسیسات غنی‌سازی ایران در نطنز را صادر کرده است.»

گفتنی است بیش از دو سال از حمله سایبری استاکس نت گذشته است. استاکس‌نت بخشی از پروژه‌ای بزرگ‌تر با اسم رمز بازی‌های المپیک بود. طبق گفته های کیم زتر، استاکس‌نت تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز را هدف حمله قرار داده بود. البته در این بین برخی از رایانه‌ها و دستگاه‌ها در نیروگاه «بوشهر» نیز مورد حمله قرار گرفتند که آسیبی به آنها وارد نشد.

این کرم کامپیوتری ماموریت داشت تا با نفوذ در سیستم کنترل‌کننده سانتریفیوژهای نطنز، در کار آنها اخلال ایجاد کند. این ویروس به گونه‌ای طراحی شده که با ورود به تجهیزات هسته‌ای ایران، کنترل سانتریفیوژها را به دست آورده و اینگونه کار می‌کند که به‌صورت ناگهانی در وضعیت چرخش‌های دورانی سانتریفیوژ‌ها، اختلال پدید می‌آورد، به‌گونه‌ای که گاه سانتریفیوژ‌ها با سرعتی بیش از سرعت معمول و گاه با سرعتی بسیار کمتر از آن حرکت می‌کنند؛ موضوعی که مورد تایید سازمان اطلاعات و امنیت بین‌المللی هم قرار گرفته است. ژانویه ٢٠١١ روزنامه نیویورک‌تایمز در این مورد نوشته بود که «اسراییل استاکس‌نت را در مرکز اتمی دیمونا و بر روی سانتریفیوژهای مشابهی که ایران از آنها در تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز استفاده می‌کند، با موفقیت آزمایش کرده‌ بود.»

گفتنی است در ژوئیه سال ۲۰۱۳ میلادی، ادوارد اسنودن اعلام کرد این بدافزار با همکاری مشترک آمریکا و اسرائیل سازماندهی شده است.

اخیراً نیز شرکت کاسپرسکای جزئیاتی از نحوه کاشت بدافزارهای جاسوسی و خرابکارانه توسط آمریکا در شبکه‌های رایانه‌ای کشورهای خارجی را فاش کرد. این شرکت روس برای تشریح فنون مورد استفاده دولت آمریکا برای جاسازی این بدافزارها به توضیح درباره ویروس استاکس‌نت پرداخته است. کاسپرسکای در گزارش توجیهی خود اعلام کرد که «بازی‌های المپیک» شباهت‌هایی به برنامه‌های گسترده‌تری داشت که با هدف گسترده‌تر آلوده کردن رایانه‌های کشورهای دیگری علاوه بر ایران طراحی شده بودند. این شرکت روسی موارد متعددی از این آلودگی‌ها را در رایانه‌های کشورهای پاکستان و روسیه ردیابی کرده بود. کاسپرسکای می‌گوید برخی از ویروس‌ها با چنان عمقی در سیستم‌های رایانه‌ها جاسازی می‌شوند که به جزئی از «ثابت‌افزارهای» آن رایانه‌ها تبدیل می‌شوند.

نگاهي به راهبرد امنيت ملي آمريكا
بر اساس سند جدید راهبرد امنیت ملی آمریکا كه به بیان راهبرد مورد نظر اوباما برای مقابله با تهدیدات در دو سال آخر ریاست جمهوری‌اش پرداخته، توجه به مقوله امنيت سايبري از اهميت ويژه اي برخوردار است. در سند مذكور از لزوم حفظ برتري آمريكا در فناوري هاي مربوط به فضاي مجازی صحبت شده و با ابراز نگراني از حملات سايبري، حركت به سمت همكاري هاي جهاني در حوزه امنيت سايبري را از اولويت هاي راهبردي و آتي آمريكا دانسته است.

می توان گفت براي آمريكا كه اقتصاد و امنيت آن وابستگي بيشتري به شبكه جهاني اينترنت دارد، اهمیت حفاظت از اطلاعات اهمیت دو چندان دارد. درواقع، سند مزبور گواه ديگري بر آسيب پذيري هاي سايبري آمريكاست. زيرا از حیث تعداد کاربران اینترنتی، حجم تعاملات و تبادلات اقتصادی و مالی از طریق فضای مجازی، تعداد شرکت های فعال در زمینه فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی و ... امنيت ملي آمريكا به مقوله امنیت سایبری گره خورده است و قدرت گيري رقباي اين كشور (چين، روسيه و ايران) در اين زمينه موجبات نگراني مقامات واشنگتن را فراهم ساخته است.

احتمال شدت يافتن جنگ سايبري بین ایران و آمریکا

این در حالی است طبق گزارش جديدی كه نيويورك تايمز دیروز منتشر كرده ایران و آمریکا استفاده از سلاح های سایبری علیه یکدیگر به منظور جاسوسی و خرابکاری را به طور فزاینده ای افزایش داده اند.

تازه ترین سند فاش شده آژانس امنیت ملی آمریکا حاکی از آن است که واشنگتن و لندن چگونه برای جلوگیری از آسیب احتمالی از ابزارهای خرابکارانه شبکه های رایانه ای ایران، با یکدیگر همکاری کرده اند. این سند که نخستین بار طی ماه جاری توسط وبسایت اینترسپت منتشر شده، توسط ادوارد اسنودن افشاگر برنامه‌های اطلاعاتی دولت آمریکا فاش شده است. همچنین برای نخستین بار، آژانس جاسوسی آمریکا به این مساله اذعان کرده که حملات سایبری به زیر ساخت‌های هسته‌ای ایران، برنامه دولت جورج دبلیو بوش، اقدامی تلافی جویانه بوده که علت اصلی آن تشدید رقابت رایانه‌ای بین آمریکا و ایران بوده است.

این سند همچنین نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها از طریق رهگیری صدا یا ارتباطات رایانه‌ای به این مساله پی برده‌اند که ۳ موج از حملات سایبری علیه بانک‌های آمریکایی که از اوت ۲۰۱۲ میلادی آغاز شده، از ایران انجام شده و این حملات به تلافی اقدامات غرب علیه بخش هسته‌ای ایران بوده است. این گزارش افزود: مقام‌های ارشد دولت ایران نیز نسبت به انجام این حملات آگاهی داشته‌اند. اهداف اصلی این حملات، وبسایت‌های بانک آمریکا و جی پی مورگان بوده است.

همچنین بر اساس سند، آمریکا نگران است که ایران با مطالعه و سپس تکرار تاکتیک های مبارزات و حملات سایبری که آمریکا انجام می داده، قادر به بهبود قابلیت های خود در این زمینه شده است. غربی‌ها معتقدند که ظرفیت این حوزه در ایران به قدری است که هر حمله سایبری علیه این کشور تاکتیک و استراتژی سایبری آنها را پیچیده‌تر می‌‌کند.

در این سند به صراحت ذکر شده که ایران مسئول حمله سایبری مخرب علیه شرکت آرامکوی عربستان در اوت ۲۰۱۲ میلادی بوده است؛ حمله ای که طی آن اطلاعات مربوط به هزاران رایانه از بین رفت. حمله ای که ظاهرا مسیر لازم برای حمله مشابه سال گذشته به شرکت سونی را هموار کرده است.

به طور کلی به نظر می رسد آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی مجموعه ای از عوامل را برای تضعیف و از بین بردن برنامه هسته ای صلح آمیز ایران تا کنون به کار گرفته اند. آنها اگر چه دائماً از گزینه نظامی دم می زنند اما بدون شک حمله نظامی نه‌تنها باعث نابودی برنامه هسته‌ای ایران نخواهد شد، بلکه مشکلات عدیده‌ ای از جمله آغاز یک جنگ تمام‌عیار برای آمریکایی ها و صهیونیست ها رقم خواهد زد که آنها از این امر گریزان هستند. لذا به فکر راه های دیگری از جمله افزایش دامنه تحریم ها، ترور دانشمندان هسته‌ای و همزمان استفاده از گزینه دیپلماسی توسط واشنگتن نیز بوده اند.

همچنین آنها برای به مختل کردن برنامه هسته ای ساخت بدافزارها استاکس‌نت را نیز در دستور کار قرار داده اند. راهی که می توانست آن ها را از آسیب ها ویرانگر رویارویی نظامی برهاند و همزمان روند برنامه هسته‌ای ایران را نیز به عقب بازگرداند. اتفاقی که بعید نیست در آینده نیز تکرار شود و ضرورت هوشیاری در این خصوص را طلب می کند. اما بر اساس همین گزارش هایی که روزنامه های غربی منتشر کرده اند توانایی ایران در این زمینه افزایش فوق العاده ای یافته است تا جایی که می تواند ضرباتی جدی به زیر ساخت های این کشور وارد نماید.
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۳:۴۸:۲۰
برای ایجاد یک نارضایتی مدنی در امریکا و کشورهای متخاصم بهترین گزینه فلج کردن سیستم بانکداری الکترونیک میباشد انهم نه به صورت گسترده زیرا فکر میکنم امکانش نباشد ولی به صورت نقطه ای میتواند موجب اختلال در رد و بدل شدن پول شود که انهم باعث بی اعتمادی مشنریان بانکها خواهد شد.در کل منظور این است که با اختلال در شبکه بانکی ضربه مهلکی خواهند دید.زیرا اقتصاد مهمترین چیز در زندگی انهاست. (2703532) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۹:۰۱:۴۰
خیلی‌ خوش خیالی (2704165) (alef-3)
 
hadi
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۲۳:۱۱:۱۶
عزيزم ميگي خيلي خوش خيالي برو بالارو قشنگ بخون ايران درسال2011 به بانكداريهاي امريكا حمله كرد ودرعربستان نيز هزارها كامپيوتررا موردحمله قرارداد واطلاعات انها راكاملا پاك كرد (2704570) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۵:۳۱:۳۹
دوست عزیز اولا که مقایسه توان سایبری دو کشور مقایسه مع الفارغ هست و اصلا معنی ندارد. ضمن اینکه هر دو حمله ایران ناموفق بوده. حمله به بانک های آمریکایی که کاملا ناموفق بودند و هیچ اتفاقی نیافتاد و حمله به شرکت آرامکو هم که باعث پاک شدن داده ها شد بلافاصله جلویش را گرفتند و ظرف یک ساعت تمامی داده های پاک شده را از روی حافظه های پشتیبان بازیافت کردند!

در آخر بدان که نه تنها ما از امکانات فنی و تکنولوژیکی لازم برای انجام حمله های سنگینتر برخوردار نیستیم بلکه از یک بعد دیگر هم این کار برای ما خطر دارد چون اگر نمیدانی بدان که ما برای وصل شدن به شبکه های ماهواره ای و اینترنتی و کلا ارتباطی جهان وابسته کامل به غرب و آمریکا هستیم و بقدری این شبکه ها در زندگی روزمره ما بصورت نامحسوس حضور دارند که مرد آنرا فراموش کرده اند و به آن توجهی نمیکنند. اگر خرابکاری بزرگی توسط کشور ما در هرکجایی انجام شود آنها براحتی میتوانند دسترسی ما به همه چیز را قطع کنند! حتی پخش داخلی صدا و سیما هم تا حدود زیادی وابسته به اجاره کردن خطوط ماهواره ای خارجی دارد یا ارتباطات بانک ها (نگاهی به پشت بام بانکها و بسیاری از دارات بزرگ بیانداز تا متوجه بشی) و حتی دوربین های کنترل ترافیک نیروی انتظامی! همه اینها یا دست آمریکاست یا اروپا و سهامدارش باز آمریکاست! (2704750) (alef-13)
 
ن
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۶:۰۵:۳۵
ای هوش سرشار ایرانی , خودت را نشان بده .آمین (2703797) (alef-3)
 
والا
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۷:۲۴:۴۰
اکنون که حملات و جنگها به فضای مجازی کشیده شده است طبق منشور سازمان ملل دفاع مشروع ( self-defence ) حق ذاتی و قانونی هر کشوری می باشد و ایران نیز حق خود می داند که در برابر انواع تهدیدها و حملات سایبری طبق اصول مسلم حقوق بین الملل از خود دفاع نماید.

در این خصوص جوانان با استعداد کشورمان آمادگی بالایی جهت دفاع از منافع ملی و اسلامی کشورمان در جبهه فضای مجازی و سایبری را دارند و آماده اند پاسخ هر حمله سایبری را حتی شدیدتر از آن بدهند و امریکاییها نیز نیک به این توانایی ایرانیان آگاهی دارند و همواره از آن در هراسند. (2703978) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۷:۵۱:۴۲
ما هم که فقط تئوری بلدیم ببافیم ولی اونا کارشونو میکنن (2704031) (alef-13)
 
والا
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۲۳:۴۸:۴۷
هموطن عزیزم می دانی که استکبار با گرفتن روحیه خود باوری از ملل دیگر کشورها بوجود می آید و روز به روز آنها را خورد می کند . ملت ایران ثابت کرده که حتی در بدترین شرایط تحریمی در صحنه عمل گامهای قدرتمندی بردارد .

آیا پرتاب ماهواره عمل نیست ؟

آیا ساخت و تاسیس مراکز هسته ایی و ساخت سانتریفیوزهای پیشرفته عمل نیست ؟

آیا تولید صنعتی پهباد و .... عمل نیست ؟

و صد ها آیای دیگر .

مطمئن باشید دشمن از این آمادگی عملی ملت ایران می ترسد.

و این عمل ها نیز روزی تئوری بودند که جامه عمل به خود پوشیده اند .


پس یاد بگیریم که ما می توانیم.


انشاا.... (2704624) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۸:۴۴:۴۶
اين مذاكرات به حول قوه الهي و باحمايت رهبري به نتيجه مطلوب ميرسد و روسياهي به عده اي
كه براي شكست مذاكرات در دلشان قند اب ميكردند ميماند ! (2704133) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۲۰:۲۶:۰۵
واقعا این قدر ساده ای یا خودت رو میزنی به خواب افسوس از بی بصیرتی (2704331) (alef-3)
 
پدرام
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۸:۵۵:۳۵
دانشمندان ایرانی میتوانند در صورت لزوم آمرکا را از انجام هر گونه اقدام نابخردانه به سختی پشیمان کنند (2704155) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۲۱:۴۳:۴۲
طبق فرمایشات امام خمینی : آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. (2704431) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۰۹:۱۶
اونها غلط نمی کنند کار میکنند. (2705618) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۳:۰۵:۳۴
الف جان چرا میترسی و نظرات ما رو چاپ نمیکنی؟ واقعا مقایسه توانایی سایبری ایران و آمریکا و گفتن حقیقت جای سانسور داره؟ چه خط قرمزی رو رد میکنه که نباید چاپ بشه؟ (2707198) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.