نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 212616
قیمت ناعادلانه پهنای‌باند اینترنت در ایران
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۷
یک کارشناس درباره وضعیت پهنای‌باند اینترنت در کشور گفت: درحال حاضر متاسفانه شرکت ارتباطات زیرساخت غیر از نقش انحصاری که بوجود آورده تفاوت بسیار زیادی را در زمینه قیمت‌ ایجاد کرده به این معنی که بعد از دریافت پهنای‌باند در مرز، آن را به چندین برابر قیمت به شرکت‌های خصوصی تحویل می‌دهد و این موضوع عادلانه نیست.

ایمان میری - عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌یی استان تهران - در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به ازای هر خط اس تی ام وان، شرکت ارتباطات زیرساخت چیزی در حدود ۲۰۰ دلار پرداخت می‌کند و همان اس تی ام وان را به قیمت ۳۷ میلیون تومان به شرکت‌های خصوصی می‌فروشد.

وی هم‌چنین در رابطه با میزان پهنای باندی که اخیرا افزایش پیدا کرده است گفت: از نظر آنچه که متولی تامین پهنای باند یعنی شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرده پهنای‌باند به اندازه کافی وجود دارد؛ این بر طبق آمار رسمی بوده که این شرکت اعلام کرده است. درحقیقت اگر درخواستی در زمینه پهنای باند در کشور باشد این شرکت پاسخگو خواهد بود اما دلیل اینکه شرکت‌های خصوصی این پهنای‌باند را از ارتباطات زیرساخت خریداری نمی‌کنند این است که شرکت‌ها پهنای باند خود را براساس میزان نیاز خود تهیه می‌کنند.

او درباره خصوصی‌سازی پهنای باند هم تاکید کرد: باید شرکت‌هایی خصوصی بتوانند خودشان پهنای‌باند را به کشور وارد کنند. در کنار این موضوع باید توجه داشت که در تمام نقاط دنیا بحث نظارت حاکمیت برروی سرویس‌ها مطرح است و این موضوع چندان هم غیرممکن نیست.

میری با ذکر مثالی افزود: برای مثال وقتی شرکتی هنوز آنقدر مشتری ندارد که از پهنای‌باند خود استفاده کند چرا باید پهنای‌باندی اضافی را بخرد؟! درحیقیت بحث عرضه و تقاضا مطرح است تا زمانی که تقاضا به حد مطلوب نرسد پهنای باند نیز خریداری نمی‌شود.

این کارشناس درباره ارایه ندادن پهنای باند به شرکت مخابرات اظهار کرد: در مورد تنبیهی که توسط وزارت ارتباطات برای شرکت مخابرات مطرح شده هم باید گفت که درصورت داشتن قرض و بدهی، شرکت ارتباطات زیرساخت پهنای باند را روی تمامی شرکت‌های بدهکار می‌بندد. حال این موضوع برای مخابرات کمی متفاوت بود و تنها از دادن پهنای باند به این شرکت تا زمان دادن بدهی خود جلوگیری شده است.

عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در پایان به بحث کم‌فروشی اشاره کرد و گفت: اینترنتی که بصورت حجمی به کاربران فروخته می‌شود قابل کم فروشی نیست. شاید در زمینه سرعت گاهی اوقات اختلالاتی بوجود آید اما در رابطه با حجم کاربر به همان میزان که خریداری می‌کند مصرف نیز دارد.
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۱ ۰۹:۱۰:۲۹
به نظر من نا عادلانه ترین چیزی که فعلا وجود دارد اینست که ایران کند ترین اینترنت جهان را دارد و از دولت الکترونیک!! و هوای پاک هم سخن می گوید!!! (1922769) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۱-۰۱ ۰۹:۵۶:۵۲
میشه نویسنده بگه کدام یک از قیمتهای زیر عادلانه ... که هیچ شاید کمی گرانتر هست
1-قیمت خودرو؟!!!
2-قیمت البسه؟!!!
3-قیمت مواد غذایی با توجه به اینکه تقریبا اکثرشان تولید داخل هست ؟!!!
4-قیمت مواد لبنی ؟!!!
5- قیمت آب و برق و گاز و مواد سوختی؟!!! با توجه به اینکه خودمان یکی از تولید کنندگان بزرگ آن هستیم
6- نرخ دستمزد کارگران و کارمندان؟!!!
7-و ...
این موارد ، مواردی عینی و قابل لمس بود که آحاد جامعه با ان سر و کار دارند حالا صحبت از پهنای باندی می کنی که تنها معیار آن در نزد عامه جامعه سرعت اینترنت هست و اصلا به چشم نمیاد و هر وقت هم که معترض میشی به گردن مشکلات سخت افزاری و یا مخابرات منطقه و یا ارتباط با سایر موارد غیر مرتبط می دهند (1922885) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۱ ۱۰:۱۱:۴۸
واقعا که کاسب حبیب خداست برای یک خط اس تی ام وان 700 هزار تومان می پردازند انوقت آن را می فروشند 37 میلیون تومان!!! (1922921) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۱ ۱۰:۲۵:۱۲
من ۶ گیگ از مخابرات حجم خریدم بعد از ۳ روز تموم شد در حالی که من کلا ۱۰۰ مگ استفاده کرده بودم وقتی اعتراض کردم هیچکس جوابگو نبود.حالا گرونیش بخوره تو سرمون (1922951) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۱ ۱۰:۵۷:۳۲
عزیزم میشه بگید چه کالا و خدماتی در ایران عادلانه توزیع میشه؟
اینترنت و خدمات مخابراتی؟
خودرو؟
خدمات پزشکی؟
خدمات اموزشی؟
چه چیزی؟ (1923031) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۱ ۱۷:۵۰:۱۶
این همان مصداق معامله شرعی است!!!!!!!! (1924063) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۱-۰۱ ۱۸:۱۶:۳۹
اقای محترم ایران با همه جای دنیافرق میکنه . از یه طرف میگن اینترنت اله وبله از اون طرف از درامدش بااین اوصاف که گفتین نمیتونن چشم پوشی کنن . (1924117) (alef-10)