نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239013
تاکید رئیس قضا در برخورد با فساد؛
آملی لاریجانی: فساد تحمیلی از مسوولان را تحمل نمی کنیم
بخش داخلی الف، 2 شهریور 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۳
رئیس قوه قضاییه گفت: دستگاه قضایی با فساد از سوی هر چهره و مسئولی برخورد کرده و اجازه نمی دهد اگر مسئولی مرتکب فساد شد، از دستگاه قضایی بگریزد.

آیت الله صادق آملی لاریجانی در مراسم تودیع مسئولان قضایی اظهارداشت: از مقام معظم رهبری به خاطر اینکه توفیق خدمت رسانی بیشتر برای مردم را برای بنده و همکارانم فراهم کردند تشکر می کنم و تلاش می کنیم پاسخی شایسته به اعتماد ایشان داشته باشیم.

وی افزود: ایشان در حکمی که صادر کردند و در جلسه اول تیر ماه امسال با مسئولان عالی قضایی روسای دادگستری ها و دادستان ها مطالبی را گوشزد کردند که سرلوحه کار دستگاه قضایی قرار می گیرد. رئیس دستگاه قضا ادامه داد: مقام معظم رهبری به مواردی اشاره کردند که در قانون اساسی و یا مقدمه ای از اهداف دستگاه قضایی به آنها اشاره شده و در حکمشان به تحقق اصول قانون اساسی تاکید کردند.

وی خاطر نشان کرد: ۶ مورد از مواردی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند مورد تاکید هستند. یکی از این موارد دسترسی آسان همگان به عدالت است. درباره عدالت و حقیقتش بحث های فراوانی وجود دارد و فیلسوفان زیادی در فلسفه سیاسی و حقوقی در ماهیت حق و عدالت بحث هایی داشته اند. تساوی در مقابل قانون، رفتار یکسان با آحاد مردم و مجازات هرکسی که مرتکب جرم شده در هر مقامی باعث می شود مردم حقیقت عدالت را دریابند.

آیت الله آملی لاریجانی تاکید کرد: مسیر عدالت دشوار است و این دشواری به خاطر مخالفت ها و هوای نفس هم در بعد جامعه و هم دستگاه قضایی است. بحثی که وجود دارد این است که آیا غایت قضاوت عدالت است یا فصل خصومت. مهم این است که بین این دو فرق چندانی هست یا نه. مقوله عدالت مهم و اساسی است همانطور که در قانون اساسی و شرع به آن اشاره شده است.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: باید تلاش کنیم دسترسی به عدالت آسان باشد. نباید مردم فکر کنند فاصله رسیدن به عدالت آنقدر است که نمی ارزد برای آن تلاش کنند. آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به موارد دیگر مورد تاکید مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: اصلاح قوانین تامین سلامت قوه قضاییه مبارزه با فساد ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از جرم از دیگر موارد مورد تاکید رهبری است. مبارزه با فساد موضوع مهمی است و این بند فراتر از فساد در قوه قضاییه است زیرا پیش از آن بحث سلامت قوه قضاییه مطرح شده و در این مورد تاکید بر مبارزه با فساد در سطح جامعه و دستگاه ها است.

وی افزود: مقام معظم رهبری در جلسه اول تیرماه به موضوع جانشین پروری اشاره کردند اینکه باید مدیران خوب و کارآمد تربیت کنیم موضوع مهمی است اما چنانکه باید تاکنون این کار انجام نشده است. این بدان معنا نیست که استعدادی وجود ندارد بلکه باید مکانیزمی برای شناسایی استعدادها وجود داشته باشد و امیدواریم با همفکری همه مسئولان بتوانیم طرح روشنی برای تربیت مدیر فراهم کنیم.

آیت الله آملی لاریجانی تاکید کرد: کمیته ای برای بررسی تاکیدات مقام معظم رهبری و راهکارهای اجرایی آن تشکیل شده است. موضوع دیگر در قوه قضاییه بحث برنامه محوری است تا بتوانیم راه روشنی برای قوه قضاییه در پنج سال آینده ترسیم کنیم.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: این اهداف به نظر من بر یک نکته تمرکز دارد و آن توسعه نیروی انسانی در قوه قضاییه است. همواره تاکید کردم به اندازه کافی نیروی انسانی کارآمد نداشتیم و این باعث می شود فشار زیادی بر قضات وارد شود. به نظر من کار قضایی کار فنی - اجتهادی است که اینها نیاز به فرصت دارد و شعبات باید از انباشت پرونده ها رها شوند.

وی ادامه داد: در این پنج سال مسیر خوبی برای جذب قاضی و آموزشهای قبل و بعد از خدمت فراهم شده و این مسیر را ادامه می دهیم تا به اندازه کافی قاضی و کارمند داشته باشیم. آیت الله آملی لاریجانی به برخورد قاطعانه با مفاسد اقتصادی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: این موضوع مورد تاکید رهبری و توقع مردم از دستگاه قضایی است با فساد باید در هرکجا و از سوی هر چهره و مسئولی رخ می دهد برخورد شود نباید به فساد فرد ضعیف رسیدگی کنیم و اگر فرد مسئولی دچار فساد شد، از دستگاه قضایی بگریزد. دستگاه قضایی، فساد از سوی هر مسئول و مدیری را تحمل نمی کند.
 
رسایی
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۰:۱۷:۵۶
اقای لاریجانی لطفا برخورد با فساد را از قوه قضاییه شروع کنید .که از اهم واجبات است (2337676) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۸:۵۰
مگر در قوه قضائیه هم فساد داریم؟؟؟؟ (2338560) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۰:۲۹:۵۸
فساد جایی هست که نشه بهش انتقاد کرد، حتی نشه در مورد نظر داد، جایی که قسمت کامنت رو در مورد هر خیری مرتبط بهش ببندن. فساد وقتی که مدیر به جای اینکه خودش رو کارمند مردم بدونه برای خودش و سیستمش تقدس قائل بشه، (2337696) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۰:۵۸:۵۷
سپاس از آیتالله لاریجانی که بدرستی بدترین فساد فساد مسئو لین و شنیع ترین فساد فساد مقامات عالیرتبه است.
من بعنوان مسلمان و هوادار نظام از حضرت آیت الله تقاضا دارم مسئله 3000 بورس غیر قانونی را که زلزله ای در بین اقشار دانشگاهی و فرهیختان بوجود آورده و اثرات تخریبی آن از نظر مادی و معنوی بیش از هر نوع فسادی است که در صورت عدم رسیدگی موج مهاجرت بدو برابر فعلی خواهد رسید در سر لوحه کار قرار بدهند.چرا که سرمایه های انسانی والا ترین سرمایه یک نظام ملت و مملکت است. (2337741) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۱:۰۴:۰۰
-علیرغم تاکیدات مقام رهبری

-علیرغم وجود قوانین مبارزه با فساد اداری مالی مصوب مجلس

-علیرغم فرمایشات مقام عالی قضا

دستگاههای نظارتی و مسئول رسیدگی به گزارشات کارکنان در مورد فساد مدیران، گاه آنقدر گزارشگر را خسته می کنند که از خیر گزارشش میگذرد.

این عمل آنان با 3 بند فوق تناقض دارد. لطفا جناب لاریجانی دستورات لازم را بصورت بخشنامه ابلاغ نمایند تا بلکه افاقه کند. (2337757) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۲:۵۰:۲۶
بوده ایم. شما چشم هایت را بسته ای.

پرونده اختلاس 3000 میلیاردی و اعدام مه آفرید را فراموش کرده ای؟

دستگیری بابک رنجانی و توقیف اموالش را فراموش کرده ای؟

محاکمه محمد هاشمی در رابطه با استات اویل که در حال انجام است را فراموش کرده ای؟

امید است در دوره دوم ریاست حضرت آیت الله آملی لاریجانی این امر با قوت و شدت بیشتر ادامه پیدا کند. (2337951) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۱:۴۰:۱۷
البته درست می فرمایند اجرای عدالت شرط مهم موفقیت اجتماعی یک سیستم حکومتی ست .البته واضح است که در نظام قضایی ما همانطور که می فرمایند فرایند دادرسی به شکلی ست که بسیاری از دعاوی حتی به محاکمه نمی رسد و سواستفاده کنندگان نیز حداکثر بهره را می برند و متخلفان حرفه ای بسیار مسلط اجرای عدالت را برای شاکی سخت می کنند تا به فیصله ای رضایت دهند.

علل تراکم پرونده های قضایی تا جایی که من برخورد کردم 3 محور عمده دارد:

1- مشتریان حرفه ای دستگاه قضا : اینها باید با ایجاد یک سیستم اماری مناسب که سوابق شاکیان و شرخران و متهمان حرفه ای را شناسایی کند که هم ضابطان و هم دادسرا به ان دسترسی فوری داشته باشند و سابقه مراجعه به دادگستری انها در اولین حضور برای پرسنل روشن شود تا انها برخورد اگاهانه تری با شاکی یا متهم بتوانند داشته باشند.برای اینگونه مراجعان باشد دادرسی بسیار پرهزینه باشد.

2- عدم هماهنگی قوانین مربوط به حمایت های دولتی با امور قضایی : به مردم باید اموزش و اطلاع داده شود که دولت نمی تواند به متخلفان و محکومان کمک اقتصادی ارائه کند و با تصوریب قانون می توان قطع کمک ها را به عنوان یکی ا مجازات ها در نظر گرفت . این مورد می تواند بسیاری از بزهکاریهای خرد را که عمده وقت دادسرا و تراکم زندان ها را موجب شده است بشدت کاهش داد. و یا سازمان زندانها با شناسایی بزهکارانی که در شرایط عسر و حرج گرفتار شده و خلافی کرده اند را برای کمک های بیشتر به دولت معرفی و برای یکبار ضمانت ازادی وی را یارانه قرار دهد .

3- توجه ویژه قضات به قراردادهای رسمی و ضمنی و عرف روابط اجتماعی :

به هیچوجه نباید انچه بر اساس قرارداد و یا عرف مسلم است مشمول مرور زمان شود کسی تعهداتش را انجام نداده است می بایست بسرعت حکم صادر و برای اجرای احکام برود و اموال وی شناسایی و توقیف شود قوه قضائیه اگر بخش اجرای احکامش در امور اقتصادی از سرعت و قدرت کافی برخوردار باشد بعد از مدتی همه متخلفان پا پس می کشند و از مرور زمان نفعی را متصور نخواهند شد بلکه جرائمی بسیار بالاتر از سود احتمالی را به انها تحمیل خواهد کرد.

قوه قضائیه باید همه هزینه هایش را از محکومین مالی به نحوی تامین کند مطمئنم حجم بزرگی از پرونده ها کاهش خواهد یافت .مثلا چک تحویلی برای خرید کالا یا معامله ( نه تضمینی ) باید پرداخت گردد حتی با فروش خانه مسکونی وی .

سیستم قضایی و ضابطان دادگستری بشدت نیازمند مرکز امار دقیق و اجرای احکام قدرتمندی ست و روسای دادگستری باید روزانه بتوانند با سیستم رایانه ای روند هر پرونده را کنترل کنند و در اجرای احکام قاطع برخورد و امنیت مرور زمان را برای حرفه ای ها از بین ببرد.

در صورت کاهش ورودی می توان به اجرای عدالت و نه فقط فصل دعوی امیدوار بود انگاه فرصت است تا حق فصل دعوی را از شاکی گرفت تا قاضی نظر بدهد که ایا در این ترک دادخواهی عدالت اجرا شده است یا تهدید و فشار و ناامیدی باعث گذشت شاکی از حقش گردیده است. (2337822) (alef-13)
 
بابک
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۲:۱۵:۳۷
با سلام
جناب لاریجانی قاضی القضات !
حسب فرمایش شما می پرسم :
چرا سعید مرتضوی آزاد هست ؟
چرا به اتهامات آقای احمدی نژاد رسیدگی نمی شود؟
چرا گردن کلفت های پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی از جمله آقای جهرمی مدیرعامل وقت بانک صادرات هنوز حتی برایشان بعد از گذشت دوسال هیچ دادگاهی تشکیل نشده است !؟
مگر اینها چهره و مسئول دولتی و ملی نبودند ؟! (2337876) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۹:۱۲
حرفتون کاملا درسته،ای کاش کسی پاسخگو بود.... (2338718) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۲:۴۳:۰۸
جناب آقاي لاريجاني, سري هم به دادگاه هاي شهرستان ها بزنيد تا ببينيد که چگون بسادگي هرچه تمام تر جاي شاکي و متشاکي عوض مي شود
ببينيد چگونه مردم از صحبت کردن در مورد حقوقشان بيمناکند
ببينيد آيا مردم بدون لکنت زبان با قضات شما صحبت مي کنند؟ (2337934) (alef-13)
 
منوچهر
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۵:۱۷
مردم تنها جايي كه با لكنت زبان صحبت مي كنند در برخی از سيستم قضائيه هستش!!!! (2338806) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۲۳:۳۵:۴۰
خواستم حرفی بزنم اما این کامنت ها جواب داده بشه 50 درصد مشکلات فعلی حله . (2338045) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۰:۴۲:۵۷
اقای لاریجانی جان هر کی دوست دارید اینقدر شعار ندید.مردم به خدا خسته شدند. (2338137) (alef-3)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۷:۳۶:۳۲
اقای لاریجانی از رضایتمندی مردم از دادگاهها و همچنین محاکمه مسئولان فاسد آمار تهیه کنید همه چیز مشخص میشود. (2338290) (alef-3)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۷:۳۷:۰۱
برای کوچکترین کاری که مراجعه میکنیم به قوه قضاییه برخی (نه همه) چنان می پیچوننمون که یادمان میرود که برای چی اومدیم دادگاه (2338291) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۰:۳۳
کاری کنید قاضی را که دیدید بیاد علی ابن ابیطالب بیفتیم نه شریح قاضی . دیانت و ایمان و سوابق جز برنامه باشد نه فقط علم قاضی !!!!!! (2338693) (alef-3)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۱:۲۹
1- آقای لاریجانی به چند نکته اشاره فرمودند:
- دسترسی آسان مردم به عدالت
- کوتاهی مسیر دادرسی
- سلامت قوه قضائیه
- مبارزه اساسی با فساد
- ایجاد امنیت اجتماعی
- پیشگیری از وقوع جرم
- تربیت مدیران لایق و کارآمد در دستگاه قضایی
2- مناسب بود آقای لاریجانی گزارشی ملموس از وضعیت موجود قوه نسبت به سال 88 را ارائه می کردند و دلایل ناکارآمدیهای امروز و راهکارهای برون رفت از وضعیت موجود را ارائه می دادند. چنانکه آقای شاهرودی در معرفه فرمودند ویرانه ای را تحویل گرفتند اما نگفتند پس از یک ده حاکمیت بر این قوه چه تحویل دادند و چرا اینگونه بود.
3-ارتقاء سلامت قوه نکته بسیار مهمی است اما مشروط بر اینکه ریاست قوه در انتخاب معاونت حفاظت و البته سایر مقامات قوه از دقت و نظارت لازم برخوردار باشند تا در حین رسیدگی به جرایم یک متهم و از زبان متهمین بر تخلفات احتمالی روسای قوه مطلع نشده باشند مناسب است ریاست محترم قوه که بالغ بر پنج سال ریاست بر قوه را تجربه فرمودند توضیح دهند شاخصهای یک قوه قضاییه سالم چیست؟
4- عدالت حداقلی به این معنا است که طرفین دعوا از حقوق حداقلی و قانونی مطلع و امکان طرح و پیگیری را داشته باشند علی الخصوص در امور قضایی و حقوقی که فهم دو وضوع مذکور حتی برای حقوقدانان و قضات نیز دشوار و پیچیده است شاید به همین دلیل در کشورهای دارای سیستم حقوقی قابل قبول حتی وکلا و قضات نیز قبل از مراجعه به محکمه به استخدام وکیل اقدام می کنند موضوعی که متأسفانه هرگز در سیستم قضایی کشورمان درک نشده و مورد اهتمام نیست باید باور کنیم که عدالت قضایی بدون حق همگانی و بدون تبیعض در برخورداری از وکیل ناممکن خواهد بود.
5- کاهش دادرسی ، تربیت نیروی مدیریتی و قضات کارآمد ، مبارزه با فساد درون سیستمی قوه ، بخشی از پیشگیری از وقوع جرم و تقویت احساس امنیت اجتماعی از جمله ضرورتهایی هستند که با امکان برخورداری عادلانه از وکیل در تمامی مراحل دادرسی و محاکمه قابلیت تأمین می یابند.
6- آقای لاریجانی حضور وکیل در تمامی مراحل انتظامی و قضایی از جمله دلایل جدی و زمینه ساز رعایت قوانین ، اخلاق و عدالت توسط ضابطین ، دادیاران ، بازپرسان و قضات در مراحل مختلف برخورد با متهم و حتی شاکی خواهد بود چرا که ضابطین و دست اندکاران طی مراحل مختلف ناچار به رعایت حداقلی و شلکی ضوابط می باشند.
7- آقای لاریجانی دسترس عام مردم به وکیل با توجه به آشنایی و تسلط وکلا به تمامی مراحل دادرسی و پرهیز از دوباره کاری و خطای مراجعه و ارائه درخواست از جمله مهمترین راهکارهای عملی کاهش حضور و برخورد قضات با مراجعین و ایستایی مراحل دادرسی است.
8- آقای لاریجانی وکلای کاربلد با حضور جدی و مستمر در تمامی مراحل دادرسی زمینه ساز انضباط و ارتقاء دانش تمامی ارکان انسانی مراحل کاری از اقدام ضابطین تا قضات خواهد بود بنابراین بخش بسیار مهمی از شیوه تربیت مدیران لایق ، کارآمد و برخوردار از دانش کافی عوامل انسانی از ضابط تا قاضی مرهون حضور وکیل مصون از تعرض عوامل در تمامی مراحل و در کنار موکل می باشد.
9- آقای لاریجانی مجددا تأکید می کنم در کشورهای توسعه یافته حتی قضات و وکلای زبردست برای پیگیری مسائل شخصی از وجود وکیل استفاده می کنند آقای لاریجانی مهمترین حلقه مفقوده سیکل ناکارآمدسازی سیستم قضایی ایران چیزی نیست جز دسترسی عام به وکلای که بدلیل عمل به وظیفه کورد تعرض قضایی نباشند. (2338787) (alef-13)