نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 347716
تحلیل پدیده ترامپ و دلایل اقبال جامعه آمریکا به او
بخش خارجی الف، 5 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۳۰
با اعلام نتایج انتخابات ایالت نیویورک، به احتمال زیاد رقابت نهایی بین دو کاندیدای اصلی یعنی ترامپ و هیلاری کلینتون از حزب دموکرات انجام خواهد شد.
با پیروزی در نیویورک شمار نمایندگان حزبی ترامپ به ۸۴۵ نماینده، کروز به ۵۵۹ نماینده و کیسیک به ۱۴۸ نماینده حزبی رسید. جمهوری خواهان برای کسب نامزدی نهایی باید به حد نصاب ۱۲۳۷ نماینده حزبی دست پیدا کنند.

ترامپ؛ میلیاردر نیویورکی و جنجالی که تاکنون هیچ پست دولتی نداشته و به نظر می رسد که برای مواضع سیاسی حزب جمهوری خواه هم هیچ اهمیتی قائل نیست. قبل از انتخابات مقدماتی آمریکا ترامپ بیشتر به واسطه انتشار کتابهایش در مورد اقتصاد و راه های پولدار شدن شناخته شده بود.

پیشی گرفتن ترامپ از دیگر کاندیداهای جمهوری خواه از همان ابتدا با واکنش های تندی از سوی سران و روسای حزب مواجه شد؛ به گونه ای که طرح مهار و به شکست کشانیدن وی طرفداران جدی در این حزب پیدا کرد. همچنین دو کاندیدای قبلی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری، یعنی جان مک کین و میت رامنی به انتقادات علنی از وی پرداختند.
این در حالی است که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ به حمایت از رامنی برخواسته بود. اما رامنی اظهارات و دیدگاه های ترامپ را تنفرآمیز و دور از شان آمریکایی ها دانسته است. از دیدگاه رامنی، ترامپ یک متقلب، زن ستیز و قلدر است که سیاست های اقتصادی او موجب رکود و سیاست خارجی او جهان را به خطر می اندازد.

جان مک کین، نامزد جمهوری خواهان در سال ۲۰۰۸ نیز دونالد ترامپ را فردی ناآگاه و خطرناک برای امنیت ملی آمریکا معرفی نموده است. مک کین چند وقت پیش با انتشار بیانیه ای از رای دهندگان جمهوری خواه خواست به سخنان رهبران و کارشناسان این حزب برای کنار گذاشتن ترامپ و رای ندادن به او عمل کنند. البته با پیروزی ترامپ در انتخابات نیویورک باید گفت که این سخنان تا کنون چندان خریداری نداشته است.
البته پیشتازی ترامپ موجب شده که یک سری گمانه زنی ها درباره احتمال این‌که فرد دیگری( تد کروز، پل رایان و ...) از سوی مجمع عمومی جمهوری‌خواهان به عنوان خروجی نهایی این حزب معرفی شود، بوجو آید که همین موضوع باعث اعتراض شدید ترامپ شده است. او عنوان کرده که اگر با نامزدی نهایی وی برای انتخابات ریاست جمهوری مخالفت شود، احتمال وقوع شورش در این کشور وجود دارد.

با این وجود ترامپ خود را برای عدم تائید از سوی حزب جمهوری‌خواه آماده کرده و اظهار داشته که در این صورت به طور مستقل وارد انتخابات خواهد شد. اقدامی‌ که ممکن است نتیجه‌ای شبیه انتخابات ۱۹۹۲ برای راس پرو داشته باشد. فردی که در سال ۱۹۹۲ به طور مستقل وارد انتخابات شد، اما نتوانست بیشتر از ۱۹ درصد آراء مردم را به خود اختصاص دهد.

عده ای بر این اعتقاد هستند درصورتی‌که ترامپ نامزد نهایی جمهوری‌خواهان شود باعث فروپاشی و ایجاد یک بلوک‌بندی آشکار و چنددستگی در درون حزب جمهوری‌خواه می‌شود و سبب می‌شود تا لاتین‌تبارها در اتحاد با دموکرات‌ها، پشت سر نامزدی هیلاری قرار گیرند.
تا کنون مواضع ترامپ در خصوص متوقف کردن برنامه‌های هسته‌ای ایران و پیگیری سیاست توافق و تحریم در قبال تهران ، کشیدن دیوار بین آمریکا و مکزیک، ممانعت از ورود مسلمانان به آمریکا، ضرورت بازگرداندن روش های شکنجه وحشتناک، محکوم نکردن نژادپرستی، فریب خواندن تغییرات آب و هوایی، دفاع از حکومت‌های دیکتاتوری، متوقف کردن سقط جنین، آزادی مالکیت اسلحه، انتقاد از پلیس آمریکا در رفتاری که با مردم دارد، انتقاد از سیاست ها و بیمه درمانی اوباما، مقابله با چین، وضع مالیات۲۰٪ بر تمام کالاهای وارداتی و ۳۵٪ بر واردات از مرز مکزیک و این که می خواهد از لحاظ اشتغال بهترین رئیس جمهوری باشد که خدا تا بحال آفریده و ... بیشترین واکنش‌ها را در پی داشته است.

گفتنی است مقابله با ترامپ زمانی از سوی حزب جمهوری خواه مشکل می شود که بدانیم وی برای ادامه کار در مسیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیازی به حمایت لابی‌های اقتصادی و شرکت های بزرگ ندارد زیرا وی یک میلیاردر است و در این راه مستقل به جلو پیش می‌رود. البته استقلال مالی، یکی از دلایل اصلی گرایش و اقبال مردم به وی نیز بوده است.
یکی دیگر از دلایل اقبال به ترامپ را می بایست در ساده صحبت کردن او با مردم دانست. به عنوان مثال به عقیده ترامپ اگر سیل مهاجرت از سوی مکزیک روان است، پس باید مرزها را دیوار کشید. مهاجران غیرقانونی را باید اخراج کرد. برای مبارزه با خشونت‌های ناشی از حمل سلاح باید سلاح به همراه داشت. برای متوقف کردن مشاغل از سرمایه‌گذاری در آسیا که نیروی کار ارزان است و نیز سیل واردات اجناس کم‌کیفیت، یک راه حل ساده در کار است: تعرفه‌های کالاهای وارداتی را افزایش دهید تا نسبت به کالاهای داخلی گران‌تر شوند. برای کاهش هزینه‌ها در صنایع دارویی که بیشترین مصرف‌کننده را دارد، دولت مناقصه‌های دارویی برگزار کند. اگر داعش در حال بهره‌برداری از نفت عراق است، پس نیروهای امریکایی را به عراق بفرستیم تا کنترل نفت عراق را به دست گیرند. برای مبارزه با رهبران داعش از ترور اعضای خانواده آنها استفاده کنیم. برای گرفتن اطلاعات از مظنونان می‌توان از غرق مصنوعی تا سرحد مرگ یا حتی شکنجه‌های بدتر نیز بهره برد. اگر احتمال برود که تعداد اندکی تروریست همراه با پناهندگان مسلمان وارد امریکا شوند، پس باید جلوی ورود مسلمانان به کشور را گرفت.
این در حالی است که مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل آمریکا در گفت گو با الف درباره دلیل اقبال جامعه آمریکا به ترامپ عنوان داشت: بخش مهمی از جامعه جمهوری خواه آمریکا که از وضعیت و عملکرد جمهوری خواهان سنتی در حزب ناراضی هستند و عملکرد نئوکانی مانند بوش برای آنها در عین داشتن جذابیت های فربه کننده قدرت آمریکایی مقبول بوده است اما بواسطه شکست هایی که بوش در افغانستان و عراق متحمل شده و پیروزی هایی که اوباما که در رقابت با جمهوری خواهان بدست آورده به طرف لجبازی با این عناصر مهم در حزب جمهوری خواه روی آورده اند.

این کارشناس مسائل آمریکا در ادامه تصریح کرد: جمعیت کثیر جمهوری خواه در ایالت های گوناگون امروز ترامپ را به مثابه پوپولیستی می بینند که سخنگوی لجاجت های آنها در برابر قدرت حاکم شده است. فلذا بواسطه همین لجاجت ها با رهبران حزبی و پیروزی های بدست آمده اوباما است که تلاش می کنند به گونه ای از ترامپ حمایت کنند تا عقده های حقارت ناشی از شکست بوش را( با آن قدرت و عظمتی که بوش بر مبنای حمایت جمهوری خواهان پیدا کرده بود) تا حدودی ترمیم نمایند لذا نوعی عقده حقارت سرباز کرده توسط ترامپ اکنون خود را به نمایش می گذارد.

مطهرنیا در ادامه عنوان کرد: ترامپ به عنوان شخصی تاجر توانسته نکاتی را در برابر ساختار قدرت حزب جمهوری خواه مطرح کند و رفتارهای لجوجانه ای را برای آنها به نمایش بگذارد که موجب جذب مردم آمریکا شده است. البته این مردم جامعه آمریکا نیستند بلکه بخشی از جامعه جمهوری خواهان آمریکا هستند که معتقد به این می باشند که او می تواند با این لجاجت و دهن کجی در برابر رفتارهای خردورزانه هیلاری کلینتون بایستد. بنابراین باید گفت ترامپ نماینده نوعی لمپنیسم در جامعه کنونی آمریکا هست که تلاش دارد با شعارهای پوپولیستی مردم را به سمت خود جذب و وارد کاخ سفید شود.

به عقیده این کارشناس مسائل آمریکا پیروزی ترامپ موجب ایجاد فاجعه ای برای ایالات متحده و بسیاری از کشورهای جهان خواهد شد.

مطهرنیا درباره احتمال کنار گذاشتن ترامپ از سوی حزب جمهوری خواه نیز عنوان داشت که سیاست و منطق ایجاب می کند که شخصیتی مانند ترامپ که اساساً ادبیات سیاسی ایالات متحده را با پرسش های جدی مواجه کرده مورد توجه قرار گیرد و لذا باید حزب جمهوری خواه فکری برای این موضوع داشته باشد.
 
کلمات کلیدی : دونالد ترامپ، انتخابات آمریکا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۰۷:۵۹:۴۱
با تمام این تحلیلها رئیس جمهور آینده آمریکا کلینتون هست (3663903) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۰۸:۱۶:۳۱
ترامپ مظهر ادبیات سیاسی جموری خواهان است. هنوز لات بازی ها و ماجراجویی های بوش فراموش نشده. هم جمهوری خواهان و هم خانم کلینتون مثل ترامپ فکر می کنند ولی بلند صحبت نمی کنند. (3663922) (alef-3)
 
سعید تمر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۳:۴۱:۰۰
شما جمهوری خواهان را نمی شناسید!!
برعکس جمهوری خواهان سلسله مراتب سفت تری نسبت به دموکراتها دارند.
ترامپ واقعا چالش شده است. به گونه می شه گفت عوارض بوش ضعیف و اوبامای قوی است. (3664712) (alef-13)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۰۸:۲۱:۱۱
مگر ترامپ با اوباما و کلینتون فرقی می کنند؟؟!!! همه اینها مجری اهداف سرمایه داران بزرگ صهیونیستی هستند، یکی با پنبه سر می برد، یکی هم شمشیر را از رو میبندد، مگر عقب مانده هایی که فهم و درک و قدرت تحلیلی سیاسی ندارند باورشان بشود که بقیه اینها بویی از انسانیت برده اند و از ترامپ بهترند، نخیر، همه اینها سر و ته یک کرباس اند. مهره و ابزار صهیونیست ها. (3663936) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۰۸:۲۲:۱۵
دلائلی که ترامپ مطرح شد ، سه‌ دلیل اصلی‌ و ظاهری دارد و یک دلیل پشت پرده:

۱- مردم آمریکا از سخنان تکرای سیاستمداران آمریکایی‌ چه جمهوریخواه و چه دمکرات خسته شدند و امیدوار به تغییر مهمی‌ در نحوه برخورد با مردم هستند

۲- مردم آمریکا به دنبال کسی‌ هستند که به اندازه کافی‌ ثروتمند باشد و به اصطلاح سیر و جیب پر، شاید کمتر به فکر ثروت اندوزی و بیشتر به فکر خدمت به مردم آمریکا باشد چون بسیاری از مردم آمریکا و دنیا اعتقاد دارند سیاستمداران برای پر کردن جیب به سیاست روی می‌آو‌رند و همیشه به دنبال منفا شخصی‌ خود هستند، ترمپ این را به خوبی‌ میداند و بارها تکرار کرده که به کسی‌ بدهی نخواهد داشت و فقط منفا مردم را در نظر می‌گیرد

۳- اوباما نقش بزرگی در مطرح شدن ترمپ داشت، اوباما با سیاستهای زیرکانه در سیاست خارجی‌ ، هر چند توانست منفا آمریکا را تامین کند، ولی‌ از آنجا که نتوانست با سیاستهای خود، آن‌طور که مردم آمریکا دوست دارند، رقبای تاریخی آمریکا مانند روسا و چینی‌ها و به خصوص پوتین را به چالش به کشد، حالا مردم آمریکا به دنبال کسی‌ هستند که در برابر مثلأ پوتین بسیار قاطع و از موضع قدرت برخورد کند. در یک کلام مردم آمریکا اوباما را مانند یک مرّبی نتیجه گرا می‌دانند که فقط نتیجه برای او مهم است ولی‌ آنها دوست دارند یک مربی تهاجمی داشته باشند که بازی را به هیجان بکشد و از این طریق ملی‌ گرایی آمریکایی‌‌ها را ارضا کند.

این از دلائل ظاهری است، ولی‌ دلائل واقعی‌ ، مربوط به رویکرد اوباما در خاورمیانه و دوری او از سیاستهای اسرائیل است. محافل دوستدار اسرائیل میخاهند مساله خاورمیانه جدید را که اصل آن تضمین برتری استراتژیک اسرائیل برای ۱۰۰ سال آینده است ، هر چه زودتر نهایی‌ کنند و دموکراتها به رهبری اوباما کاملا با آنها همکاری نمی‌کردند، از طرف دیگر آنها می‌دانند که به دلیل بوش ، حزب جمهوریخواه با کاندیدای سنتی خود ، هیچ شانس برای پیروزی در انتخابات آینده نخواهد داشت، پس لازم است یک چهره جنجالی را ارائه دهند که ترمپ نتیجه آن است و هر چند ترمپ ظاهراً می‌کوشد یک چهره تهاجمی و جنجالی داشته باشد، ولی‌ موضع گیریهای او در مورد مسائل اصلی‌ آمریکا به خصوص در مورد سیاست خارجی‌، نشان میدهد که بسیار آگاهانه دارد عمل می‌کند و آنجور که دیگران فکر میکنند ، از مرحله پرت نیست بلکه بسیار مسلط دارد سیاست خود را جلو میبرد که نتیجه همان پشتیبانان پشت پرده او است...

خلاصه اینکه هر کاندیدایی در آمریکا انتخاب شود، هرگز ایران فرصت اوباما را برای چندین دوره دوباره تجربه نخواهد کرد.. کوبا و چین و ویتنام و برمه و حتی روسیه... این فرصت را درک کردند و از آن استفاده کردند، ولی‌ ما تمام کاری که کردیم، همه چیزی که آمریکا نیاز داشت براورد کردیم بدون اینکه حتی اوباما را مجبور کنیم به تهران بیاید و مثل کوبا و ویتنام و برمه.. این شانس را از سایر تندرو‌ها در آمریکا بگیریم که علیه کشور ما بتوانند مواضع سخت بگیرند... (3663941) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۰۸:۳۵:۵۸
انچه بنده میبینم اینه که هر رئیس جمهوری در امریکا سرکار میاد علیهش موضع میگیریم با این وضعیت به نظرم ترامپ بیاد بهتره که حداقل موضعمون هم درست باشه اگه میگیم طرف بده واقعا بد باشه
در کل هر دو نفر اینها به ضرر ایران هستن کلینتون دنبال تحریم و دگرفتاری میره و ترامپ هم دیگه قابل پیش بینی نیست و کلا اوضاع به هم میریزه (3663988) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۱:۴۱:۴۸
شما ترامپ رو تازه شناخته اید ولی برای مردم اروپا و امریکا فرد شناخته شده ایست در برنامه تخت گاز جرمی کلارکسون وقتی به امریکا رفت با اولین نفری که ملاقات کرد همین دونالد ترامپ بود به عنوان بزرگترین سرمایه دار امریکا (3664408) (alef-13)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۲:۰۰:۱۳
واقعیت اینه که سیاست های معقول و حساب شده، برای مردم عادی جذاب و هیجان انگیز نیست. و طبیعیه که مردمی که همیشه سیاست براشون امر خسته کننده ایه و ازش سر در نمیارن و متوجه اثرات مخرب بر مسند بودن این تیپ سیاستمداران نیستن، برن پشت سر کسی که حرفای هیجانی (ولو عیر معقول) میزنه. متاسفانه این یک واقعیته.
الف جان خواهشا سانسور نکن. (3664460) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۷:۵۳:۰۵
در کنار این چیزی که گفتید یعنی بحث پوپولیسم به نظر من یک دلیل موفقیت ترامپ مسائل جنجالیه که در مورد مسلمانها مطرح کرده چون یک عده از مردم آمریکا از مسائل تروریستی نگران هستند هر چند قبول دارن خیلی از مسلمانان تندرو نیستند. (3665321) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۲:۱۲:۵۳
دلیل اقبال ترامپ سقوط اخلاق در جامعه امریکا هست (3664504) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۷:۳۵:۰۲
دلیل اقبال مردم امریکاضدیت هرچه بیشتر با ایران است (3665276) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۷:۵۵:۱۳
علت بالا امدن ترامپ امریکای بزرگ ساختن این بالاترین شعار است (3665326) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۸:۱۱:۵۴
بله تا حد زیادی تحلیل درستی بود. لجبازی عامل مهمی است و اینکه بسیاری از سفیدپوستان مغرور حس کرده اند که به حاشیه رانده شده اند. ترامپ یک فاجعه است. ترامپ میدونه چطوری حرفهای هیجان انگیز بزنه چرا که توی کشتی کج برنامه اجرا میکرد و جلوی جمعیت عظیمی حرفهای حماسی میزد که جمعیت رو به هیجان وا میداشت در واقع ترامپ استاد کل کل کردنه و هروقت کاندیداها توی موضوع خاصی با اون یکی بدو نمیکردند و گیر به مسایل شخصی میداند ادنجا شکست می خوردند نمونش تد کروز بود. ولی هر وقت بحث مسائل سیاست خارجی و نقشه راه میشد سواد پایین ترامپ نمیان میشد. دکتر کارلسون هم به خاطر اینکه میدونست ترامپ میتونه توده های جمهوری خواهان و جمع کنه به نفع اون کشید کنار. داعش و بمب گذاریها توی اروپا خیلی به نفع ترامپ تمام شد همین طور خیل عظیم مکزیکی ها که جنوب امریکا رو کامل دارند تمام کارگاهها تمام کارهایی که نیاز به دستمزد پایین دارند توسط مکیزیکیها گرفته شده و این ها بخاطر ضعف مالی و بیچارگی های زیاد مواد مخدر کارتل ها رو جابجا میکنند همه اینها باعث شد خیلی ها از دیوار کشی خیالی ترامپ حمایت کنند. ترامپ همچنین یک ماکیاولیست بتمام معناست و مرتب سیاست خودشو با توجه به زمان تغییر میده و موضع واحدی ندارد در واقع ترامپ هیچ دوستی غیر از جیب خود ندارد. و رای اوردن ترامپ به ضرر اخلاقیات دنیا تمام میشود (3665354) (alef-13)
 
پیمان
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۸:۱۹:۰۶
ترامپ حقه باز نیست.چون حقیقت رو میگه رای های خاموش رو به همراه داره (3665377) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.