نظر منتشر شده
۷۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 44521
درباره نمايش فيلم مه از شبكه يك سيما
تاریخ انتشار : شنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۵:۴۳
شب پنجشنبه سوم اردیبهشت حدود ساعت نه و نیم شب شبكه اول سیما فیلم سینمایی "مه" در ژانر دلهره آور، ساخته فرانك دارابونت بر اساس داستاني از استيفن كينگ محصول2007 را پخش کرد که در آن با كنايه، معتقدين به خدا و ماورائ الطبيعه، خرافاتي و بي عقل جلوه داده مي شوند و عملاً تلفيقي از پوچگرایی و اومانيسم تبليغ مي شود.



داستان فیلم: تعدادی از شهروندان آمریکایی در داخل فروشگاهی هستند که ناگهان مه غلیظی همه جا را فرا می گیرد و بعد از اتفاقات عجیبی همه در فروشگاه محبوس می شوند و حیوانات و حشرات غول پیکر آدمخواری سعی در نفوذ به داخل فروشگاه دارند. در این میان چند دستگی ایجاد می شود: عده ای با رهبری یک وکیل که به نظر می رسد نماد عقل و منطق است واقعیات را انکار می کنند و بی گدار از فروشگاه خارج می شوند و بلافاصله طعمه هیولاها می شوند. رهبری عده ای به عهده مردی هنر پیشه است که قهرمان اصلی داستان است و اصطلاحاً واقع بین است. عده ای دیگر نیز دور زنی جمع شده اند که مدعی است تمام بلایا از نافرمانی انسانها نشات می گیرد و انسانها مورد غضب خداوند واقع شده اند.



این زن با جار و جنجال عده ای را مطیع خود می کند. از طرفی تعدادی نظامی که در داخل فروشگاه هستند دست به خودکشی می زنند و آخرین نفر از آنان که به تازگی با دختر مورد علاقه اش قرار ازدواج گذاشته اعتراف می کند هیولا ها نتیجه اشتباه دانشمندان در بخش صنایع نظامی و جهش ژنتیکی ناخواسته در آزمایشگاههای آنها هستند. به این ترتیب زنی که به نظر می رسد نماد مذهب است او را به عنوان گناهکار معرفی می کند و می گوید هیولاها از خوردن او لذت خواهند برد. جمعیت هیجان زده شده او را بالای سر گرفته و از فروشگاه بیرون می اندازند... اما فریادهای اعتراض قهرمان داستان بجایی نمی رسد. زن دیوانه که مانند جادوگران صحبت می کند به آنها مژده می دهد که امشب دیگر خطری آنها را تهدید نمی کند زیرا با قربانی کردن گناهکار هیولاها ارامش یافته اند!



همانشب قهرمان داستان قرار خروج پنهانی از فروشگاه را با چند نفر همراهانش می گذارد اما صبح زود زن دیوانه و همراهانش که اکثریت هستند از کمین بیرون می آیند و به اتهام دزدی غذا به آنها حمله می کنند و زن از همراهانش می خواهد آنها را برای قربانی کردن دستگیر کنند و در انتها توصیه می کند "پسر کوچولوی" قهرمان داستان را دستگیر کند اما زن بوسیله یکی از همکاران او کشته می شود و گروه حدوداً ده نفری از فروشگاه خارج می شوند.



آنها با هیولاها درگیر می شوند و پنج نفر باقیمانده سوار اتومبیل می شوند تا بلکه از مه خارج شوند اما پس از مدتی بنزین تمام می شود و قهرمان داستان مجبور می شود به زندگی خود و چهار همراهش از جمله پسرش که از او قول گرفته بود نگذارد طعمه هیولاها شود پایان دهد. او چهار فشنگی را که دارد به آنها از جمله پسرش شلیک می کند اما فشنگی برای خودکشی باقی نمانده، بیرون از اتومبیل می آید و هیولاها را صدا می زند تا اورا بخورند.



انتظار می رود مسوولین صدا و سیما پاسخ دهند:



1. چه نکته مثبت و آموزنده ای در این فیلم سینمایی آمریکایی بود که آنها را مجبور به تهیه و پخش آن برای ملت عزیز نموده بود؟



2. چه توجیهی برای طعنه ها و کنایه های فیلم به دین و مذهب دارند.



3.با توجه به اینکه صحنه هایی از این فیلم احساسات انسان را جریحه دار می کند آیا هشداری برای کسانی که شرایط روحی مناسبی ندارند در جهت امتناع از تماشای فیلم داده شده بود؟



4. آیا برای پخش فیلمی که ظاهراً تخیلی و طبیعتاً کودک پسند و اما مخرب است به کودکان یا والدین برای جلوگیری از تماشای این فیلم هشدار داده شده بود تا کودکان صحنه کشته شدن فرزندی توسط پدرش را نبینند؟



5. القای یاس و نومیدی و پوچی در این فیلم چه هدفی را دنبال می کرد؟



6. آیا افزایش جرم و جنایت نتیجه اقدامات نسنجیده این چنینی نیست؟



7.آيا اثر تخريبي چنين فيلم هايي بر روح و روان و اعتقادات مردم و بخصوص جوانان از فيلم هاي سكسي و عاشقانه غربي - كه به درستي نمايش داده نمي شون- بيشتر نيست؟



 
 
محمدرضا
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۵:۵۱:۲۷
من اين فيلم رو ديدم. كاملا بي ارزش، بي هدف، بي محتوا، ضد مذهب ... (116142)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۰۶:۵۴
من هم وقتي ديدم تلويزيون مي خواهد از دارانونت فيلمي بگذارد، به اميد ديدن فيلمي شبيه مسيرسبز يا شائوشنگ، پنجشنبه شبم را آزادكردم نشستم پاي فيلم ولي حيف كه هم ناميد شدم و هم متعجب كه چرا چنين فيلم ضد مذهبي اي را سيما پخش كرد؟ (116145)
 
فاطمه
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۹:۱۰:۲۷
متاسفانه پایان فیلم هم در تلیویزیون و هم در این نقد سانسور شده. تمام این فیلم با پایانش کامل میشه زمانی که فردی از رحمت خدا ناامید میشه و با عذاب وجدان این داستان رو تموم میکنه در حالیکه مادری که با امید به خدا اول داستان از سوپرمارکت بیرون میزنه تا بچه هاشو پیدا کنه زنده میمونه (3414747) (alef-13)
 
E
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۰۹:۴۶
راست میگه دیگه! یا سانسور نکنید یا اصلا از این فیلم ها نذارن! (116147)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۰:۱۴:۲۷
پرداختن به یک جنبه این فیلم نمی تواند کار جالبی باشد این فیلم دارای مفاهیم زیادی است (116368)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۱۴:۴۳
زیرش نوشته بود زیر دوازده سال نبینن (116150)
 
بابک
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۲۴:۳۱
میشه یکی به من دلایل ضد مذهب بودن این فیلم رو توضیح بده (116152)
 
مصطفی
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۹:۳۴:۲۱
ترویج خودکشی! گرفتی یا نه؟! (116218)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۰:۱۷
آنجا که معتقدین به دین بدنبال قربانی دادن برای عنکبوتها بودند و خواستند یک پسربچه را قربانی کنند. (116447)
 
حمید
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۲۷:۰۶
با سلام .
خدمت دوست عزیزی که نقد مذکور را نوشته اند باید عرض کنم که متاسفانه ظاهرا شما نسخه ای را که از صدا و سیما پخش شد را مد نظر داشته اید و آن را دیدید و نقد خود را بر پایه ی آن بنا نهاده اید .در حالی که دوستان صدا وسیما ظاهرا تمامی فیلم های دنیا را بعد از یک دور کارگردانی و تدوین توسط خودشان پخش می کنند البته منظور بنده حذف صحنه های نامناسب اخلاقی نیست بلکه صحنه های تعیین کننده و کلیدی فیلم می باشد که متاسفانه با عدم فهم فیلم توسط دوستان صداوسیما از داخل فیلم ها بدون هیچ گونه کارشناسی برداشته و حذف می گردد . شایان ذکر است در پایان این فیلم به صورت نمادین زمانی که مرد بعد از قتل تمام دوستان و خانواده ی خود از ماشین پیاده می شود و به سوی هیولا ها بر می گردد با صحنه ی تعجب آوری روبرو می شود و آن این است که صدایی از دور شنیده می شود و در میان مه کم کم ماشین های نظامی پدیدار شده که در حال پاک سازی تمامی منطقه هستند . در این صحنه در چهره ی مرد بهتی دیده می شود که از لحاظ هنری به تمامی لحظات فیلم می ارزد که البته با کارشناسی دقیق تحلیل گران صدا وسیما حذف شد . در این فیلم لایه های مختلفی دیده می شود و با خاطر هنرمندی کارگردان آن یعنی دارابون می باشد و به همین سادگی نمی توان آن را تحلیل کرد .
اما در باب پخش این نوع فیلم های بدین منوال ، همانا که این فیلم ها مانند سمی برای فرهنگ و جامعه ی ما می باشد . البته در تعطیلات عید امسال پر رنگ تر از تمامی عید های قبلی شاهد پخش فیلم های نامناسب با فرهنگ و روحیات مردمان بودیم که البته مورد استقبال تعدادی ازنمایندگان مجلس هم قرار گرفت !
و باز هم متاسفانه شاهد استمرار این فیلم ها بعد از عید در هستیم : در هفته ی گذشته فیلم مکس پین که ملقمه ای از خشونت بی محتوا و ابتزال بود توسط شبکه فرهیخته ی 4 پخش شد و این هفته هم فیلم مه ( که صد البته این فیلم بر خلاف مکس پین جای تامل و کارشناسی بسیار دارد ) .
در نهایت باید گفت که البته نباید تمامی فیلم ها و کارگردانان ( مانند دارابونت کارگردان فیلم مه و رهایی از شائوشنگ) را با یک چوب برانیم و صدا وسیما با نشان دادن صحیح همین فیلم و سانسور های به جا تا جایی که به محتوای فیلم صدمه نزند و بعد از آن یک کارشناسی مناسب توسط افراد کاردان می تواند به تشریح صحیح فیلم بپردازیم و باعث بالا رفتن سطح فهم سینمایی در مردم شود تا شاهد فروش ملیاردی فیلم های هجو در سینمایمان نباشیم .
یک دوستار سینما .
با تشکر. (116154)
 
عظیمی
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۸:۲۵:۴۰
شاید حق با شما باشد، ولی مبنای عملکرد آن است که نمایش داده میشود. فیلم آن زن و افراد دور و برش را نادان میشمارد، وکیل و اطرافیانش که ظاهراً کشته یا خورده میشوند. اطرافیان قهرمان فیلم هم یا کشته میشوند و یا خود میکشد و منتظر مرگ توسط هیولا میماند. و این یعنی پوچی. حال اگر اصل فیل جور دیگری تمام میشود باز حق با این منتقد است. چند درصد از کسانی که فیلم را از تلوزیون دیده اند امکان، حوصله و توان دیدن فیلم زبان اصلی را دارند؟! (116196)
 
حمید
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۱۸:۰۳:۲۵
عزیز برادر شما با فرمایشات خود عرایض بنده را تعیید کردید . این ضعف هایی که شما از فیلم بدان اشاره کردید همگی زائیده ی شاهکار هنری دوستان صدا و سیما می باشد که با سانسور هنرمندانه ی خود باعث خلق مفاهیمی در فیلم شده اند که در مخیله ی کارگردان نگون بخت آین فیلم هم نمی گنجید. حال شما کلاه خود را قاضی کن . این وسط مقصر کیست ؟
کارگردان یا سانسورچی های قیچی بدست صدا و سیما . (117084)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۷-۳۰ ۱۰:۵۹:۰۰
واقعا واستون متأسّفم با این نقدتون...خیلی‌ بد بود
آون صحنه‌ی آخر بلافاصله بده این که همراهنشو میکش مه‌ کنار میره و همه چی‌ تموم می‌شه،،و ماشینای نظامی می اد و نجات می دن همه رو،،این می‌خواد بگه اینا خیلی‌ تلاش کردن ولی‌ یک لحظه نه امید شدن ،،، با این که لحظات آخر بود و همین ناامیدی نابودشون کرد،،،،یعنی حتی در لحظات اخر و بدترین شرایط باز هم راهی هست...به خدا این رو بچه هم می فهمید

این وقت این فیلم تبلیغ پوچی؟شما اگر فرانک دربنت رو میشناختی و فیلماشو این رو نمیگفتی
و این فیلم ضدّ مذهب نیست....بلکه ضدّ خرافات و بلایی‌ که سر جامعه میاره...
خودتون هم میدونید که مذهب از اساس چیز خوبیه،،،،ولی‌ خیلی‌ از ادیان به مرور با خرافات قاطی‌ میشن،،،،
واقعاً واسه سایت الف واسه این نقد غیر کارشناسی متأسّفم

بعد کلا دارابونت تو اکثر فیلماش و این سریال اخرش امید و ایمان رو به تصویر می کشه که همیشه تمید هست و کسانی که نا امید میشن محکوم به فنا هستند...

فکر کنم کسی که به خود اجازه می ده و تو الف نقد می نویسد باید بیشتر درک از سینما داشته باشه (994436) (alef-4)
 
منوچهر
۱۳۹۲-۰۹-۱۰ ۱۷:۱۴:۱۳
با نظر شما بسيار موافقم و شما را تحسين مي كنم (1812201) (alef-13)
 
صبا
۱۳۹۳-۰۳-۱۶ ۰۱:۴۰:۳۸
واقعا فیلم جالب و عالی ای بود... من محو تمام صحنه هایی که به شکل فوق العاده کارگردانی شده بود، بودم... دقیقا با نظرتون موافقم که فیلم تماما بر امید و اراده و انگیزه تاکید داشت و فریاد و افسوس قهرمان آخر فیلم همین مفهومو میرسوند ... (2185290) (alef-13)
 
صبا
۱۳۹۳-۰۳-۱۶ ۰۱:۵۴:۱۲
فیلم عالی بود... متاسفانه من دوبله اما همراه با صحنه های حذف شده دیدم... من دیدی کاملا مخالف با نقد نویسنده دارم... زن داستان به ظاهر مذهبی اما یک فرد خرافاتیه جبرگرا بودکه فقط به وسیله ی اعتقادت ظاهریش افسار اون عده از مردمو که خودشون نمیتونستن تصمیم گیرنده باشن بدست گرفته بود... پایان فیلمم عالی بود و به شدت تاثیرگذاریشو بیشتر کرد... و اینکه با خوندن نظرات به این فکر کردم که مردم ما جنبه ی دیدن فیلم خوب با هر موضوعی رو ندارن همیشه باید واسه شون تصمیم گرفته شه و همیشه تک بعدی به مسائل نگاه میکنن ... متاسفانه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2185305) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۲۳:۰۷:۳۸
با تظر اقا حمید کاملا موافقم.به نظرم ایشون با دید استادانه ای که داشتند توانستند جواب هرکسی را که انتقادی بدون منطق داشت را به خوبی بدهند. (3122219) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۳۵:۴۲
ظاهرا صدا و سیما راه را گم کرده است.از این قبیل برنامه ها زیاد است باید بشینی و اشکال ها را ببینی. کاش صدا وسیما این ها را بفهمد.
سه شنبه شب هم تکرارش را نشان میدهد تا اگر کسی ندیده بی نصیب نشه. (116156)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۳۶:۵۴
اتفاقا فیلم می خواست بگوید که بشر امروز قربانی شرایط ویا هیولایی است که بدست خودش ساخته است. واز این خود خواهی ها اورا گریزی نیست.
درواقع آنچه مدرنیته به ارمغان آورده است شده بلای جان انسانها. اگر قهرمان فیلم نجات می یافت. نتیجه گیری شما درست بود. حتی اوهم نتوانست ازچنگ هیولا نجات یابد. درواقع بشر امروز قربانی هیولایی است که خود ساخته است. (116158)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۳۹:۱۸
اون زن مذهبي نبود و يك متحجر اوانجليكال بود. داستانش مثل فيلمش معركه بود. نقدي بر جامعه آمريكا. مشكل شما اينه كه فكر مي كنيد هر فيلمي كه پخش مي شه سريال صداوسيما هستش كه مثلا قراره تو جامعه جريان سازي كنه در حالي كه اين فيلم از سينما 1 براي مخاطب خاص پخش مي شه و فيلم ظهر جمعه شبكه 1 نيست كه كاملا فيلمهاي خنثي نشون مي ده. در وصف اين فيلم همين بس كه آقاي نگارنده فيلمو كامل ديده و اينقدر ذهنش درگير شده كه اين مقاله رو بنويسه و اين يعني يه فيلم فوق العاده! (116161)
 
نوید
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۳۹:۵۵
این فیلم از سینما یک پخش شد؟!
اخیرا هم سینما چهار فیلم مکس پین رو پخش کرد. من خیلی تعجب کردم. شاید مکس پین به چرتی مه (من ندیدمش) نباشه، ولی اصلا در سطح سینما 4 هم نیود. اصولا یه موقعی قرار بود این دو تا برنامه آثار مهم و بزرگ سینما رو پخش کنن و مورد بررسی قرار بدن، نه هر فیلم چرتی رو. چرا اینقدر افت کردن؟ (116162)
 
F.N.Z
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۲۱:۴۹:۲۱
من هم فیلم مکس پین رو دیدم و واقعا حالم داشت بد می شد. فیلم پر از صحنه های خشن و وحشتناک بود که من با وحود 26 سال سن نمی تونستم نگاه کنم، وای به حال اینکه یه بچه بخواد ببینه.مگه مجبورن از این فیلم ها نشون بدن؟ ما همش ادعا می کنیم که غرب پر از خشونته و تو فیلمهاشم این رو ترویج می کنه، خوب پس چرا ما باید همین فیلمها رو نشون بدیم؟ (117139)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۴۰:۵۵
کار فرهنگی بسیار عمیقی انجام شد ، ولی خوب بخاطر عمق زیاد ، سقوط کردند ! (116163)
 
علي
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۴۶:۰۰
1-اين فيلم در ايام نوروز88 از سيما به صورت كاملتري پخش شد. ولي صحنه آخر فيلم كه كل فيلم را تحت تاثير خود قرار ميدهد در پخش مجدد حذف شده است
2- صحنه آخر فيلم ( كه در عيد نمايش داده شد) :
مرد بعد از كشتن همراهان از ماشين پياده ميشود و جيغ (نعره) ميزند. در همان زمان مه كم كم ناپديد ميشود و ماشينهاي ارتشي در حال بازگشت از ماموريت پايان دادن به مه بازميگردند. سوار بر يكي از اين ماشينها زني كه در ابتداي فيلم عليرغم مخالفت حاضران در سوپر ماركت براي نجات جان فرزندانش از سوپر ماركت خارج شده بود ،ديده ميشود در حاليكه فرزندانش همراهش هستند(يعني او به موفقيت رسيده و جان فرزندانش را نجات داده است)
3- من دقايق ابتداي پخش مجدد ر انديدم و نميدانم كا آيا اين زن از فيلم سانسور شده يا نه؟ ولي به خاطر دارم كه مجري برنامه‌اي كه اين فيلم را در نوروز پخش كرد گفت(نقل به مضمون) \" حرف اين فيلم اين بود كه اين زن شجاعت( خروج از فروشگاه در آن فضاي مه آلود ) ، اميد(به زندگي و فرزندان) و ايمان(به موفقيت ) را با هم داشت و موفق شد جان خود و فرزندانش را نجات دهد ولي آنها كه در فروشگاه ماندند يا كشته شدند حداقل يكي از اين 3 فاكتور را نداشتند .
4- به نظر شما در تلويزيون ما، بيننده چه جايگاهي دارد كه صحنه‌اي كه به گفته مجري خودشان حرف كل فيلم است حذف ميشود و اين فيلم مجددا\" پخش ميشود؟ (116166)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۵۷:۱۰
فیلم بسیار زیبایی بود البته بدون سانسورش و البته اگر درست دیده شود.
در ضمن آن زن نماد مذهب نبود نماد مذهبیان خرافه پرست بود که در هر جامعه ای پیدا میشوند و همانطور که عقل در فلسفه اسلامی هم رسول باطنی انسان نامیده شده واقع بینی بهترین راه گریز از خرافات دینی است که هر جامعه ای را به سوی تباهی میبرد. (116169)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۵۸:۰۰
هنوز فصل تموم نشده پخش فیلمهای تکراری از صدا و سیما شروع شده
همین اول سال وقتی صدا و سیما به این شکل برنامه پخش می کنه آدم
فکر می کنه صدا و سیما ور شکست شده یا بحدی بی پوله که توانایی
خرید فیلمهای جدیدو نداره

همه فیلمها کم کم داره چینی ژاپنی کره ای می شه . مسلما این سیاست
بخاطر علاقه مردم نیست هدف فقط اینه که فیلمهای غربی مخصوصا آمریکایی
پخش نکنن . ولی مگر می شه از تماشای فیلمهای روز دنیا گذشت ؟

اگر هم فیلم غربی پخش بشه معمولا این فیلمها موضوعات تکراری دارنو خنثی هستن . یا فیلم در مورد بچه هاست یا رابطه بین انسان و حیوان ؛ یا یکی مریض
شده بقیه می خوان نجاتش بدن و گاهی فیلمهای مربوط به ورزش پخش می شه .


با این سیاستی که صدا سیما پیش گرفته اکثر
مردم شبکه های اونور آبی رو نگاه می کنن
ضمنا خرید و فروشو مخصوصا کرایه دی وی دی بشدت گسترش پیدا کرده .


مثلا وقتی از یکی از دوستان پرسیدم فلان برنامه تلوزیونو دیدی
جواب داد : ای بابا مگه تو هنوز تلویزیون ایرانو نگاه می کنی

یا وقتی از یکی دیگه از دوستان همین سئوالو می پرسم
جواب می ده : تلویزیون ایرانو ولش کن چیزی نداره

یا وقتی از فامیلو آشنا در مورد برنامه های صدا و سیما می پرسم
جواب می دن : ما که دیگه خیلی وقته تلویزیون ایرانو نمی بینیم

اگر اینجوری پیش بره دیگه برای صدا و سیما بیننده ای نمی مونه (116171)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۶:۵۸:۴۶
من فقط صحنه اخر فیلم را که 4 نفر را کشت و خودش باقی مانده بود با فریادهای مصنوعی را دیدم. وقتی علت راپرسیدم بسیار خوشحال شدم که توفیق ندیدن این فیلم را داشته ام.
از این فیلم که بگذرم به راستی چنان بداموزی های در برخی این فیلم ها و سریال های ایرانی وجود دارد که 100 فیلم با هدف تخریب ساخته شده اند وجود ندارد.
به قسمت اخیر سریال یوسف پیامبر با دقت نگاه کنید برنامه سازان این سریال با نبوت چه ها که نمی کنند. (116172)
 
کاوه
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۷:۰۴:۳۱
آخر فیلم نهایت حال گیری بود بماند

من فیلم اصلی رو ندیدم ولی فکر کنم اون زنه که وسطای فیلم کشتنش
همون که میگفتن دیوونس به نظر میومد مثلا نماینده دین هست که البته
صدا و سیما با سانسور اونو نماینده یک جریان دیگه جا زد.

آخه تو کدوم مرامی هست که آدم بچه و خانوادشو بکشه ما تو آموزه های
دینی داریم که باید تا آخرین لحظه تلاش کرد و تا آخرین لحظه به خدا امید داشت
ولی تو این فیلم خبری نبود.

عمو ضرغامی مجبوره این فیلم ها رو بزاره، همون سریال های قدیمی ایرانی
مثل سربداران - سلطان و شبان - هزار دستان رو بزارن بیشتر صفا میکنیم!

این فیلمها از سری فیلمهای اسلام هراسی هست ( شعار و توهم نیست)
این سری فیلمها خیلی زیاد شده که یه چیزی قرار بیاد آمریکا رو نابود کنه البته
یک چیزی فرازمینی و ماورائی

سرتون و درد اوردم شرمندم 1000 تا
در ضمن سال نو مبارک!؟ (116174)
 
OGGY
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۹:۱۲:۳۶
اسلام هراسی؟
شما اصلا فهمیدی اون زن یهودی بود
نکنه یهودی ستیز بود؟
بس کنید این توهمات رو... (116210)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۹-۰۸ ۰۲:۲۵:۵۳
اون زن اونجلیکال (مسیحی های یهود-فکر) بود آقای کارشناس!!! توی نسخه اصلی هم یهودیه.
اتفاقا در آخر فیلم نشون داده میشه که چون ایمان قلبی به موفقیت و خدا در اونها نبود به پوچی کشته شدند و مرد هم فریاد میزنه که به چه دلیلی اینها کشته شدند. اما زنی که اول فیلم ایمان داشت به نجات فرزندانش رفت و زنده موند...

در ضمن همه جور فیلمی طرفدار داره، صدا و سیما مکس پین رو نشون نده مردم دی وی دی رومی خرن نگاه می کنن، این قسمتی از سلیقه جوانان شده، بهتره به جای شعار واقع بین باشیم. این هم یک ؤلنره و اگه آموزش خوب در کار باشه منجر به خشونت نمیشه (1807851) (alef-6)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۷:۱۱:۰۶
دائما مي گوييد اعتقادات ملت ما جوانان ما مثل اينكه فقط در مملكت ما اعتقادات هست همه بي اعتقاد هستند غير از ما، غافل از اينكه هيچ جاي دنيا مثل مملكت ما بي اعتقادي رايج نيست. با تورم 25 درصدي و بيكاري 30 درصدي و فساد 100 درصدي چه وقاحتي مي خواهد كه سنگ اعتقادات را به سينه بزنيد. البته بازار ريا و نفاق داغ داغ است اما كو اعتقاد واقعي! (116176)
 
جهانگیر
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۷:۱۳:۰۶
این فیلم مرثیه ای بود بر ارزش های از دست رفته در دنیای غرب (116178)
 
مسعود
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۷:۱۷:۵۲
نکته ی اول این که در زیر فیلم هشدار -12 داده شده بود . اما در مورد فرانک دارابونت ، او فیلم سازیست که به ساختن فیلم ها امید بخش شهره شده و از آثار پیشین او این موضوع کاملاً مشخص است ولی نکته ای که در مورد این فیلم وجود دارد این است که ظاهراً صحنه ی پایانی فیلم که حاکی از نجات یافتن قهرمان فیلم پس از کشتن همراهان بود به دلایل نا معلوم حذف شده است . در این صحنه نیرو های کمکی از راه رسده و وی را نجات می دهند . در صورت پایانی این چنینی باز هم فیلمساز نا امیدی و تصمیم عجولانه به کشتن دیگران را نکوهیده.در مورد نقش منفی آن زن نه به خاطر کنایه هایی که به دین داشت بلکه به خاطر تشویق به تسلیم شدن و نا امید شدن و در نهایت پس دادن تقاص چهره ی منفی داشت که معتقد بود این جزایی ست که نازل شده و همه ی ما را مجازات خواهد کرد (116179)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۷:۲۴:۱۹
همانوطر كه دوستمون گفته بود اين فيلم سانسور شده بود .با توجه به سانسوري كه شده بود موضوع فيلم كاملا\" عوض شده بود . واقعا\" گند زدند با اين پخش كردن با سانسور. (116185)
 
ایمان
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۷:۲۶:۳۴
من نیمدونم چرا ما عادت کردیم همه چیزو به مذهب ربط بدیم؟
اخه این فیلم چه ربطی به مذهب داشت؟ (116186)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۸:۵۰:۲۶
شما دنبال بهانه مي گرديد كه از نظر سياسي يك گيري به صدا و سيما بدهيد ، بيشتر بازي است تا دلسوزي . آن زن چه ربطي به مذهب دارد ؟ ولو اينكه داشته باشد ، مگر در جامعه خودمان خيلي ها از احساسات مذهبي مردم سوء استفاده نمي كنند ؟ هيچ كجاي فيلم خدشه اي به اصل مذهب وارد نشده است . دوم آنكه شما اگر مطلبي را درك نكرديد دليل نمي شود آن را انكار كنيد . نكات بسيار زيادي در فيلم وجود دارد كه شما دوست عزيز از درك آن عاجز بوده ايد . شما كه محور هستي نيستيد كه اگر پديده اي براي شما قابل درك نبود محكوم به نيستي باشد . يكي از پيامهاي فيلم بي رحمي و مخوف بودن سيستم سياسي نظامي حاكم بر آمريكاست ... در اين يك ذره جا نمي شود تحليل زيادي نوشت ولي توصيه ميكنم اگر در مورد چيزي اطلاعات نداريد مرحمت نموده افاضات نفرماييد و گل واژه تلاوط نكنيد . لطفا نظر را روي سايت بگذاريد . (116205)
 
محمد علي
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۸:۵۲:۵۵
اين فيلم را در تعطيلات عيد شبكه 4 پخش كرد و براي افراد بالاي 16 سال! جالبه كه حالا به شبكه ي يك كه پر مخاطب تر است آمده و براي بالاي 12 سال... (116207)
 
OGGY
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۹:۰۶:۵۲
زنی به ظاهر روان پریش در فروشگاه حضور دارد که یک یهودی دوآتشه و متعصب است؛ مومنی که مردم شهر دیوانه اش می پندارند و او سخت بر مرام خویش معتقد و مصر است. خدایی که مادر کارمودی می پرستد خدای سخت گیر و انتقام جوی یهودیان است؛ خدایی که در طول تاریخ همواره عصبانی بوده و با دیدن شادی و رفاه بندگانش از آنها طلب قربانی می کند. موضع فیلمساز نسبت به کارمودی و خدایی که او می پرستد و تبلیغ می کند، کاملا مشخص است. برطبق اصول کلاسیک فیلمنامه نویسی، شخصیت هایی که با قهرمان خوب داستان دشمن هستند از نظر نویسنده شر محسوب می شوند ولی وقتی \"الی\" کوتاه قد و دوست داشتنی به ناچار خانم کارمودی را می کشد، بلافاصله توسط هیالو به طرز دلخراشی از بین می رود (توهمی از نزول عذاب بر قاتل یک شخصیت الهی)، یک کلیشه شکنی آشکار توسط فیلمساز کلیشه گرای ما.
فیلم های زیادی تا به حال از نقش نظامیان و دانشمندان( با شاخص هایی چون پنتاگون و ناسا) در گسترش امراض ناشناخته و قتل عام مردم بی گناه به دلیل انجام آزمایشات علمی سخن گفته اند که احتیاجی به نام بردن از آنها نیست. حتی در ادبیات داستانی و بخصوص ژانر علمی تخیلی هم این قضیه به وفور مورد توجه بوده است. نکته مشترک تمام این آثار، نقد تمدن بشری و دستاوردهای آن است؛ این که انسان با فراخ کردن دایره صنعت و تکنولوژی، خطری بالقوه را برای خودش تدارک دیده که هرلحظه ممکن است به جانش بیفتد. این مؤلفه در \"مه\" هم هست؛ اینجا هم گروهی از دانشمندان و نظامیان تصمیم گرفته اند برای آشنایی بیشتر با دنیاهای دیگر نقبی بزنند و پنجره ای رو به آنها باز کنند که به قول خانم کارمودی آن پنجره تبدیل به دری شده که موجودات خطرناک فرازمینی ازطریق آن به انسان ها هجوم آورده اند. تا اینجای کار تکراری است ولی پایان شگفت انگیز و تکان دهنده فیلم نشان می دهد که اگر قرار باشد بشر از خطرات و تهدیدات دشمنانش نجات يابد، به واسطه همین صنعت، تکنولوژی و ارتش ها اين كار صورت مي گيرد و اتفاقا تمام تلخی فیلم دارابونت نیز دراین نکته نهفته است.
کارگردانی که در آثار قبلی خود از هیچ تمهیدی برای هجو و طعن و لعن مظاهر تمدن بشری همچون سیستم قضایی،نظام مذهب و کلیسا و حتی دنیای صنعت سینما فروگذار نکرده بود، حالا به این نتیجه رسیده که اگر هم راه نجاتی باشد، در دستان همین مظاهر تمدن جدید است. باید این واقعیت تلخ را پذیرفت که قدرت هرچقدر هم که پلید و ویرانگر باشد، در دنیای امروز، تنها پناهگاه آدمی است و با تمام نفرتی که می شود از نابودی انسانیت توسط تکنولوژی و میلیتاریسم داشت، باید قبول کرد که بدون آنها بشر کاملا عریان و بی پناه است. موسیقی تیتراژ پایانی فیلم پس از دقایقی قطع می شود و ما بقیه عنوان بندی را با صدای تانک ها، ماشین های نظامی و هلي کوپترهای ارتشی می بینیم و این یعنی تاکید فیلمساز بر نجات بخش بودن تکنولوژی. یادمان نرفته که دقایقی پیش، تمام کسانی که تحت تاثیر خانم کارمودی در فروشگاه مانده بودند و از همه مهم تر آن زنی که در ابتدای فیلم برای کمک به کودکانش بی هراس از خطر بزرگ پیش رو به سمت خانه اش رفته بود، توسط کامیون های ارتش نجات پیدا کرده بودند. مه داستان نجات یافتگان و فناشدگان است و می بینید که مرز بین این دو گروه در زمانه ما چقدر مه آلود و مبهم است. این هم دومین ضد کلیشه فیلم به ظاهر کلیشه ای \"مه\".
http://www.ghaedeyebazi.blogfa.com/post-441.aspx (116209)
 
هم وطن
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۴:۵۴:۳۱
OGGY عزیز واقعاً از این نقد و تشریح شما در مورد این فیلم لذت بردم . بسیار زیبا و کامل بود دقیقاً مثل خود فیلم! (116510)
 
كيان
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۶:۱۳:۱۸
تحليلتان مختصر ولي جالبي بود.ابتدا از كارسايت الف درانتخاب اين مقاله متعجب شدم. (نقد يك فيلم توسط منتقدي كه حتي نسخه اصلي فيلم را نديده است! )اما بعد متوجه شدم كه اين انتخاب از دو جهت تحسين برانگيز است
1- انتقال ديدگاه بينندگاني مثل من كه در اكثريت هستيم ولي بيننده حرفه اي فيلمهاي روز دنيا نيستيم وهمان چيزي را ميبينيم كه برايمان پخش ميشود وچون خبر از محتواي اصلي فيلم نداريم .؛از بي سروته بودن خيلي از فيلمهاي خارجي (وگاه داخلي) متعجب ميشويم .به همين جهت نويسنده مقاله حق دارد چنين ديدگاهي نسبت به فيلم داشته باشد!
2- درج نظرات كساني كه بصورت حرفه اي فيلم مي بينند. بخصوص كساني كه اطلاعات خوبي درباره مباني اعتقادي گروه هاي مختلف مذهبي وغيرمذهبي؛ كارگردانها ومسائل روز دنيا دارند وميتوانند به درستي فيلمها را تحليل كنند. وبه اين ترتيب باعث آگاهي بيشتر بينندگان عادي از جريانات محتوايي سينما ميشوند.

** اميدوارم مسئولين سايت الف، ستون ثابتي را براي درج نظرات ونقدهاي كاربران درباره فيلمهاي مطرحي كه از سيما پخش ميشود درنظربگيرند. چون سينما از مهمترين وسايل نفوذ بر ذهن واعتقادات مردم وحتي گاه تزريق افكاراست وبه غير از آن؛ آيينه تفكرات جاري در دنياست. (116540)
 
سينا
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۱۹:۴۸:۲۲
به نظرم فيلم بسيار زيبا و هنري و با محتوايي بود ضمن اينكه بيان ميكرد انتظار يعني حركت و تسليم نشدن و توكل به خدا و همانطور كه دوست عزيزي در نظرات اشاره كرده بودند متاسفانه قسمت آخر و كليدي فيلم حذف شده بود.
بهتر است نگارنده محترم ابتدا فيلم را با ريزبيني مشاهده و سپس اظهار نظر نمايند اين به ثواب نزديكتر است.
توهم توطئه هميشه هم درست نيست دوست و منتقد عزيز. (116221)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۲۲:۵۳:۰۶
تا کی باید مشتری دست به نقد فیلم های کره ای و عاشقانه ایرانی باشیم
چرا نمی ذارید مردم با فیلم های روز جهان آشنا شن
بعد می گن چرا مردم می رن سراغ ماهواره! (116270)
 
مجيد
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۲۳:۱۶:۱۹
من فقط يك صحنه از آن را ديدم كه يك تكه از بدن يكي از افراد توسط آن هيولا كنده شد. و بلافاصله شبكه را عوض كردم. نفرت آنگيز بود ... (116277)
 
30nama
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۲۳:۳۸:۲۱
اینو فیلما رو نذاره چی بذاره؟ حتما اخراجی ها2 (116280)
 
مصطفي
۱۳۸۸-۰۲-۰۵ ۲۳:۵۸:۲۰
با سلام
احتراما من هم اين فيلم را ديده ام و اينجوري تمام نمي شود ولي هر فيلمي كه نبايد محتوا داشته باشد بلكه مي تواند فقط وقتي براي اوقاتا فراغت باشد . خسلي از فيلم هاي ايراني هم بدون محتوا .سطحي. گاهي بچه گانه و......... مي باشد حالا اين فيلم را هم مي توان فارغ از مسايل سياسي ديد و فقط ديد؟ (116284)
 
davood
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۰:۳۷:۳۲
شما ظاهر بین ها هر فیلمی که در ان کاراکتری مذهبی باشد و نقش منفی قصه هم باشد نتیجه می گیرید که پوچ گرایی و اومانیسم تبلیغ می شود. (116290)
 
یونس
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۰:۳۹:۵۲
ضد دینی خواندن این فیلم کوتاه بینی است زمانی که بینندگان نسخه اصلی این فیلم را ندیده اند. سابقه سینمایی فرانک دارابونت در مسیر سبز و بویژه در فیلم رستگاری در شائوشنگ بر امید استوار است. حذف پایان بندی هنرمندانه و شاهکار فیلم در واقع این فیلم را نیمه تمام و ناقص کرد. پایان بندی فیلم پیغام روشنی است که خودکشی را نفی می کند و اشاعه مفهوم \" امید به آینده \" است در حتی سخت ترین شرایط.
به دوستانی که کنایه فیلم به شخصیت روانی و دیوانه \"مادام کارمودی\" را به خودشان گرفته اند و از ضد دینی بودن فیلم شکایت کرده اند عرض می کنم که او بیانگر امکان سوء استفاده های انحرافی نوابغ و دیوانگان از شرایط بحرانی بشری برای رسیدن به قدرت و امثال آن است.
نظر دوستان را به جمله ای مهم در فیلم جلب میکنم:
\" ما متمدن هستیم؛ زمانیکه میتوانیم به پلیس زنگ بزنیم\"

با تشکر (116292)
 
تو
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۲:۰۴:۰۲
سانسور

گویا این دوستان تنها انتقال مفاهیم رو سوار بر شانه های برهنه زنان آمریکایی استنباط میکنن - نگاه حرام، حرام است. حتی اگر در مورد مهدویت باشه


بهتره به جای تعریف یا رد فیلمی که اونقدر مردم عادت کردن به فیلمهای سانسور نشده، طرح بدیم برای بهتر ساختن

دیگران برای ما چیزی که ما رو به سمت درست ببره نمیسازن، چون قرار نیست که بسازن

ما عادت کردیم اگر یوسف پیامبر بسازیم، چون کار از خودمون هست فقط به باد مسخره بگیریم و تنها نقاط ضعف رو ببینیم و باهاش جک بسازیم و تهمت و دروغ و مسخره کردن رو انجام بدیم (که تمام اینها از گناهان زبان است که پیامبر از اونها ما رو بر حذر داشتن) و اگه فیلم خارجی ببینیم فقط سعی کنیم توجیه کنیم که فلان مفهوم خوب هم داشت


شاید این جمعه بیاید ... (116305)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۴:۲۳:۴۹
فکرشو بکن فیلم به این آشغالی رو به خورد مردم میدهند و بعدش هم برای اینکه از یک سری از واقعیتهای موجود در جامعه فرار کنند میگن به خاطر ابتذال در فیلمهای سینمایی تولید داخل از پخششون معذوریم. (116311)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۸:۰۷:۲۲
من با آقا حمید موافقم
شما فیلم ببین نیستین
برای شما همون فیلمهای درپیت هندی و کره ای خوبه
من اصل فیلم و دیدم تا یه ساعت تو کف بودم
تازه اون زن مذهبی نبود از مذهب مردم سو استفاده کرد تا بلایی سر خودش نیاد
من خودم وقتی فیلمو دیدم آرزوی مرگ اون زنو داشتم
راستی آخر فیلم که صحنه بدی نداشت چرا پخش نکردید خدا عالمه؟
اگه راست میگید شما از این فیلما بسازید (116326)
 
هما
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۸:۲۷:۵۰
سلام
من هم فیلم را دیدم
بر این فیلم میتوان بسیار نقد کرد
از نظر من پخش فیلم مشکلی ندارد
تو جامعه افرادی هستند که بدتر از آن پیر زن خرافاتی هستند
برای تلاشی که آنها کردند هم می توان ارزش قائل شد
ولی برای انتهای فیلم شاید نتوان نتیجه مثبت گرفت
از اینکه آن مه نتیجه و عکس العمل رفتار یک سری انسان طماع است شک نباید کرد
ولی فرار از این مه و یا دل سپردن به خرافات آن زن و ماندن در فروشگاه نیز چیزهایی است که آدم رو به فکر می اندازد
به هر حال چاقو برنده است ولی باید از آن خوب استفاده کرد
فیلم هم ممکن بد تمام شود و یا دارای عقاید برنده باشد ولی نباید به این دلیل آنرا ندید
رجوع کنید به آمار خودکشی در ایران در چند سال گذشته
این فیلم گوشه ای از نا امیدی و کوتاهی بینش در جوانان و یا نسل آینده است. (116327)
 
نيما رجب پور
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۸:۴۰:۴۵
واقعا پخش اين فيلم كه چيزي جز پوچي را تبليغ نكرد از شبكه ملي كشور چه توجيهي دارد

اين فيلم باعث شد تا حتي افراد بالاي 12 سال هم دچار اين شك شوند كه اگر اين اتفاق برايشان بي افتد ايا چاره اي جز خودكشي نخواهند يافت ! (116332)
 
مرد غارنشين
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۹:۱۶:۳۲
سلام
من هم با نظر دوستان موافقم فيلم چيزي براي گفتن نداشت ولي چند نكته را بايد بگم .
1- در مطلب الف و نظرات دوستان از صحنه هايي اسم برده شده بود كه قطعات بدن ، و صحنه هايي نشان داده شده بود كه روح انسان را جريحه دار ميكرد.
2- در فيلم هشدار داده نشده بود كودكان فيلم را نبينند چون صحنه هاي ترسناك و مرگ در آن بوده است .
در مورد دو نكته بالا بايد بگم كه آيا هيچ توجه كرده ايد كه هر روز در ميان برنامه ها و يا اخبار در همه كانالهاي تلويزيون و به دفعات صحنه هاي واقعي از كشته شدگان فلسطين و عراق اون هم واقعي نشان داده مي شود ؟ آيا اين صحنه ها كه واقعي و به يكباره نشان داده ميشوند خطرناك تر نيست براي كودكان ؟ يك فيلم را از اولش ميتونن پدر و مادر خانواده متوجه شن كه بچه ها بايد ببينند يا نبينند ولي نشان دادن صحنه هاي واقعي كشته شدگان آيا راهي براي جلوگيري از ديده شدن توسط كودكان براي پدر و مادر خانواده مي گذارد؟

اين فيلم بسيار بي محتوي و بد و زياد سانسور شده بود و واقعا فيلمي بود كه وقتي تموم شد افسوس خوردم وقتم رو براش گذاشتم ولي نميشه بهش ايراد گرفت چون به هرحال فيلم براي سرگرم كردن هستش و نميشه از همه فيلمها انتظار داشت به قول دوستان به ما نكات اخلاقي و ديني ياد بده .
با تشكر (116345)
 
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۹:۲۱:۴۳
این فیلم ضد خرافات است نه ضد مذهب. مسلمانان عقیده دارند که عذاب و پاداش اعمال در دنیایی دیگر است (و فقط موارد استثنایی با نفرین پیامبران بوده که سبب نزول عذاب شده است). حال که کسانی که دین را به خرافات کشانده اند معتقدند عذاب و پاداش به گونه ای معجزه آمیز در همین دنیاست و این فیلم انقادی است بر آنان. (116346)
 
فاني
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۰۹:۵۹:۰۲
برادر من اگر اعتراض شما به فيلمي است كه صدا و سيما نشون داده بهتون حق مي دم اما فيلم اصلي كه من ديدم با اين چيزي كه صدا و سيما نشون داد، فقط در بعضي لوكيشن ها مشترك بود. انتهاي فيلم نمي دونم به چه دليل مسخره اي سانسور شده بود و موزيك فيلم هم عوض شده بود. ديالوگها كه شخم خورده بودن و دوبلورهاي ما يه چيزهاي ديگه اي واسه خودشون مي گفتن. شما به صدا و سيما گير بدهيد لطفاً نه فيلم (116361)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۱:۲۸:۰۳
تمام جالبي فيلم به پايانش بود كه به صورت غير حرفه اي سانسور شده بود و اين قضيه رو يكي از دوستان خيلي قشنگ تعريف كرده بودند . (116404)
 
نوید
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۱:۳۹:۱۴
من این فیلم را دیدم. نسخه اصلی و سانسور شده سیما. این نقد کاملا درست است البته برای نسخه سانسور شده. ولی نسخه اصلی چیز دیگری است. بهتر است زود قضاوت نکنیم (116410)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۲:۱۳:۵۰
کلا کیفیت فیلمهای پنج شنبه شب شبکه یک کمتر از گذشته شده. فیلمهای جمعه ها هم که اصلا ارزش دیدن ندارند. نمیدونم شبکه یک در چه مسیری قدم میذاره و به دنبال چه هدفی است؟!
یادش بخیر گذشته ها کل هفته را به امید دیدن فیلم شب جمعه سر میکردیم. (116430)
 
میثاق
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۲:۱۴:۲۷
این فیلم توی تعطیلات عید نوروز هم از شبکه چهار ،برنامه سینما چهار ، پخش شد که البته اونجا قسمت انتهایی فیلم که اینجا سانسور شد پخش شد.
اما باز هم هرچه فکر کنیم مناسب ایام نوروز نبود.
اما چرا ما این چند سال صدا و سیمامون هرسال بدتر میشه ، چرا مردم رو از تلویزیون خودمون زده میکنیم؟ اصلاً چه لزومی داره این همه کانال داشته باشیم اما نتویم برنامه های ارزشمند و بدرد بخور ازون پخش کنیم؟
و در آخر اینکه چرا ما می ریم اون فیلم بده رو میاریم که به بینندمون بقبولونیم دنیا و فیلم و از نظر دیگران اینجوریه؟ واقعا ً برنامه عهای خوب وجود نداره یا ما نمیریم اونها رو بیاریم پخش کنیم؟ (116432)
 
كمال آذري ميانجي
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۲:۵۲:۳۷
بنام خدا
صدا وسيما كه بنا بر فرمايش امام بايد دانشگاه جامعه در جهت رشد و ارتقاي فرهنگي و اعتقادي باشد باشد ،متاسفانه از زمان آقاي لاريجاني و بخصوص آقاي ضرغامي تبديل به كانون صنفي بازيگران و فيلم سازان شده كه خود را سازنده جامعه و فرهنگ مردم ميپندارند . ودر هر موقعيتي در جهت اشاعه اين شغل ، تلاشي وافر و غير قابل رقابتي را مينمايند (چون ريش و قيچي دست خودشان است ،متاسفانه) . آيا مردم همه بايستي فيلم شناس و منقد آن باشند وآيا اين كار واجب شرعيست ، يا نه ، برنامه هاي صدا وسيما بايستي توسط عده اي متخصص و دانشمند واقعي جامعه شناس و علوم ديني و غيره(تمام علوم) .. در جهت بالا بردن و تعالي افراد جامعه ساخته شود( متاسفانه اين رسانه بسيارمهم و سرنوشت ساز ، از هم فاميلها ي غير متعهد وغير متخصص انباشته است) . فيلم هاي خارجي كه اكثرا\" مشكلا ت فراواني دارند و فيلمهاي ايراني نيز همان خازجي ها هستند (دزدي) فقط با مارك ايران ( ورژن ايراني)و محتواي يكسان و بي ارزش و بد آموز. (116450)
 
pedram
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۴:۴۶:۱۵
راستش با این حساب که زیرنویس +12 داره پس لابد میشه فیلم +18 هم نشون داد.! (116505)
 
پیروز
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۶:۰۹:۲۰
در کشور ما تلوزیون نیز مانند خیلی چیزهای دیگر یکه تاز میدان وبدون رقیب است
بنابر این هرچیزی که بعضی آقایان خود تشخیص دهند ملت نیز باید بدون حق انتخاب ،آنرا مصرف کند مثل اتومبیل ،مسکن ، کارهای اداری ،....
ارباب بلامنازع همه چیز هستند بنابراین تا شرایط اینچنین است انتظاری دیگری نمی توان داشت آنها می برند می دوزند ما هم بدون انتخاب باید بپوشیم . (116537)
 
ali
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۶:۲۶:۱۷
صدا و سيما به جاي اينكه بياد شب تعطيل فيلم جذاب بذاره فيلمي گذاشته كه همه رو نصف شبي رواني ميكنه كاش مسيولان وزارت ارشاد به جاي خوردن و خوابيدن يكمي هم نظارت كنند (116545)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۲-۰۶ ۱۶:۳۶:۱۰
این فیلم بشدت سانسور شده بود .

بهترین و تاثیر گذارترین قسمت فیلم یعنی 1 دقیقه پایانی حذف شده بود.

به نظر من این نقد با این فیلم سانسور شده مطابقت داشت !

حتی موسیقی متن فیلم رو هم سانسور کرده بودند. (116549)
 
احسان
۱۳۸۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۳۲:۱۶
ازفیلم چهار چنگولی که بدتر نبود!
آیا در ؟آن فیلم به دین توهین نشد؟
خودتان کلاه خود را قاضی کنید؟ (116635)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۰۷ ۰۹:۳۵:۴۳
بسه ديگه تا كي ميخواهيد همه چيز را به دين و مذهب ربط بديد گندش رو ديگه در آورديد فكر مي كنيد خيلي طرفدار دين هستيد (116680)
 
منتقد!
۱۳۸۸-۰۲-۰۷ ۰۱:۵۵:۱۵
نکته جالب اینه که آخر فیلم که جریان فیلم رو عوض می کنه و اصل فیلم در اون قسمتش هست بدون هیچ دلیلی سانسور کردند!
واقعا که صداوسیما داره دوره خودش می چرخه! (116642)
 
fereidoon
۱۳۸۸-۰۲-۰۷ ۰۹:۱۹:۰۰
خيلي از مردم كه روح واقعي دين را درك نكرده اند كه متاسفانه جمعيتشان نيز زياد است وقتي در زندگي با مشكلي مواجه مي شوند كه به راحتي نمي توانند آن را حل كنند به يك سري خرافات روي مي آورند و اسمش را مي گذارند دين و ما ورائ طبيعت .اگر دنيا مي خواست براي حل مشكلاتش به ماورا طبيعه روي بياورد و از تلاش و تحقيق و تفحص فاصله بگيرد،امروز هنوز مردم معتقد بودنند كه زمين صاف است و هنوز براي درمان بيماريهايشان به ورد و جادو روي مي آوردنند.
مه مي خواهد بگويد انسان بايد در هنگام مشكلات ظاهرا سخت نيز از عقل و خردش كمك بگيرد و هيچگاه تلاش را با ورد جادو معاوضه نكند.اين چيزي است كه كودكان ما براي ساخت آينده به آن نياز دارند. (116673)
 
بنده خدا
۱۳۸۸-۰۲-۰۷ ۱۸:۴۳:۴۰
بنظر می آید که این فیلم به قصد و منظورا پخش شد.آنهم از شبکه ملی و آن هم در پنجشنبه شب که از ساعات و ایام بسیار پربیننده است.
آنچه اول بهنظر می آید سهل انگاری است.
ولی عزیزان نیت ناپاک یا جاهلی از شروع انتخاب و دوبله و پخش این فیلم در چنان شب و ساعتی در کار بوده است.
مخصوصا انتهای فیلم که اصلا انتظار چنین پایان وحشتناک و افسرده کننده ای نمی رفت.
اگر کمی تحقیق شود و سازندگان فیلم و کارگردان آن بررسی گردد نیت پشت این گونه فیلم ها شناخته می گردد.
اگر فیلم را بشکافیم:
در آن فیلم -فروشگاه مورد نظر مانند یک کشور با ملت (از طبقات مختلف)
نیروی ارتشی :ارتش آن کشور
مه بیرون فروشگاه :شاید نشانه تنها و بی یار بودن آن کشور و ملت آن .
و حیوانات و هیولاهای خطرناک :همان دشمن قدرتمند که این ملت را محاصره کرده.و....................



واقعا این فیلم بودار و اشتباهات اینگونه پرهزینه خواهد بود (116833)
 
حمید
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۱۲:۱۹:۱۵
دوست عزیز اول فیلم را به طور کامل ببین نه این نسخه ی تحریف شده که صدا وسیما پخش کرد بعد بگو چه چیزی بو میده .
کارگردان بوداره یا مسئولین صدا وسیما ؟
مطمئنا کارگردان این فیلم از ساخت آن منظوری داشته ولی فکر کنم این بویی که شما احساس می کنید از جای دیگری است ! (116985)
 
سینا-شیراز
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۰۱:۳۰:۲۸
انتقاد از کسی که این مطلبو نوشته! حتما شما فقط منتظر بودی تا فیلم شروع بشه نقدش کنی! اولا اینکه این فیلم در طول مدت پخش با علامت هشدار -12 اخطار میداد که زیر این گروه سنی نگاه نکنند! پس نیازی نیست نگران اون کودک باشید! دوم ایا شما مذهب رو با خرافات برابر میدونید! یا شاید از دیدگاه شما یکی باشند ! ایا عقل سالم نیست که مذهب صحیح رو انتخاب میکنه؟ و سوم در حالی که جامعه دچار شرایط سخت فرهنگی و اقتصادی و ....... به ضرر مردم است را نادیده گرفته و معتقدید پخش این فیلم یاس و نا امیدی را به دنبال دارد! چهارم ایا در تماشای این فیلم اجباری در کار بود که نگران ایجاد یاس و نا امیدی در جامعه هستید؟ شاید این مطلب بیش از اینکه یک اطلاع رسانی باشد یک خورد مطلب به خواننده است وامیدوارم که سایتی که اسمش و با ازادی بیان اجیر کردین این مطالبم رو بذاره تو نظرها! راستی کوچکترین مطلب ها رو هم گنده نکنید! توجه به مسایل بی ارزشا انسان رو از فکر کردن در مورد مسایل با ارزش وا میداره. (116902)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۰۳:۲۸:۳۶
دوستان عزیزی که راجع به فیلم مه بحث و نقد نوشتن و اکثرا هم انتقاد منفی داشتن والیته اکثرا از دین گریز و دین ستیز بودن فیلم دم زدن لطفا چند لحظه درنگ کنید
شمایی که دم از دین ستیز بودن این فیلم میزنید در همین دین عزیز اومده که تا در مورد چیزی کاملا اطمینان پیدا نکردید قضاوت نکنید و حتی به نظر من این یه نوع تهمت هم محسوب میشه
عزیزانی که فیلم رو ندیدن البته اصل فیلم رو نه این نسخه ی سانسور شده ی تحریف شده حتی از لحاظ معنایی که شبکه یک پخش کرد گناهشون سنگین تره
این فیلم اگر کامل و با ترجمه درست دیده بشه نه یک فیلم ضد دینی بلکه یک فیلم کاملا ارزشی و بشر دوستانه هست میتونید نقدهای بسیاری که راجع به اون نوشته شده بخونید اونم بوسیله ی منتقدهای معتبر و موجه
البته بر کسی پوشیده نیست که فیلم ضعفهایی هم داره اما نه در اون حوضه هایی که اکثر دوستان مطرح کردند
فیلمی که از شبکه یک پخش شد را از نظر من باید اسمش رو مه2 به کارگردانی و نویسندگی دست اندرکاران شبکه یک گذاشت
متن فیلم کاملا تحریف شده بود و هدف فیلم کاملا منحرف شده بود و حیرت آوره که انتهای فیلم که به اندازه کل فیلم وزن داشت ناباورانه حذف شده بود
پس دوستان عزیز منتقد شما پنجشنبه شب فیلم مه 2 را دیدید! نه فیلم مه ساخته فرانک دارابونت
این فیلم به شکلی نمادین قصد این را داشت که به بشر امروز نشان بده که هرکدام از ما میتونه به مثابه هیولایی باشه که انتظار بلعیدن دیگری رو میکشه
اگر قوانین و سازوکارهای تمدن رو یکجا از ما بگیرند مثل انسانهای اولیه به جان یکدیگر میافتیم واین موضوع کاملا در فیلم مشهوده و حتی اشاره میشه (در متن اصلی نه مه 2) که مذهب و سیاست اساسا بهمین دلیل بوجود میاد و نجات بخشه که آدم رو از این سرنوشت نجات بده
پس کمی به اطرافمون نگاه کنیم و و درک کنیم که درین دنیای مه آلود همه ما میتونیم هیولاهایی باشیم برای نسل بشر
فیلم حرفهای زیادی داره
از زن یهودی افراطی که خدارو درست درک نکرده و خود رو نماینده خدا میپنداره و حتی حکم مرگ انسانها رو صادر میکنه کسی که از دخالت بشر در امور مربوط به خدا انتقاد میکنه از سقط جنین و سلولهای بنیادین (اینها همه در مه 2 حذف شده )ولی خود رو ملاک تصمیم برای جان آدمها قرار میده
داستان اشتباه دانشمندان در ورود به ابعاد دیگر جهان و انتقاد از سیاستهای نظامی امریکا
و همچنین پایان زیبای فیلم که علاوه بر نقش ممتاز امید تا آخرین لحظه به زندگی و سرنوشت و تقدیر این رو به ما میفهمونه که همین بشر همین انسان با شکل شمایل دلچسبش هم میتونه به مثابه یک هیولا عمل کنه بطوری که آرام آرام خشونت انسانهای موجود در فیلم دلخراش تر از خشونت جانوران فیلم میشه تا جایی که انسان غیر معتقد حتی راضی به کشتن فرزند میشه
فیلم به زیبایی میگوید همین فناوری اگر در راه درست استفاده بشه میتونه نجات بخش دنیا و بشریت باشه جایی که در پایان از میان مه در لحظه ای که قهرمان داستان انتظار هیولاها رو میکشه ماشین های نظامی پدیدار میشن که برای نجات انسانها آمده اند همون ماشیهایی که میتونن بدست خود ما انسانها تبدیل به هیولاهایی بشن خون آشام برای کشن آدمها
راجع به فیلم حرف زیاده
فیلم اصلی رو ببنید و همیشه منصف باشید (116906)
 
ح.گ.ک.م
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۱۱:۴۵:۳۴
به نظر من زنی که در فیلم همه را به یاس و ناامیدی دعوت می کرد نمی تواند نماینده دین و مذهب باشد که القای رفتار جنونآمیز وی توسط کارگردان فیلم, طعنه و کنایه ای به دین و مذهب باشد. (116973)
 
مجید
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۱۱:۴۷:۲۰
بنام خدا
سلام من هم این فیلم را دیدم اگر از اول اون بگذریم در انتها وقتی همگان انتظار دارند که قهرمانهای داستان بتوانند کاری انجام دهند که باعث نجات بقیه گردد شاهد خودکشی دسته جمعی هستیم پس بهتر بود که از اول در بین همان جمع رستوران می ماندند و منتظر سرنوشت خود می شدند

این یعنی این که اگر بین مشکلات کارد به استخوانتون رسید بروید خودکشی کنید! (116977)
 
مجید
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۱۱:۴۸:۱۰
بنام خدا
سلام من هم این فیلم را دیدم اگر از اول اون بگذریم در انتها وقتی همگان انتظار دارند که قهرمانهای داستان بتوانند کاری انجام دهند که باعث نجات بقیه گردد شاهد خودکشی دسته جمعی هستیم پس بهتر بود که از اول در بین همان جمع رستوران می ماندند و منتظر سرنوشت خود می شدند

این یعنی این که اگر بین مشکلات کارد به استخوانتون رسید بروید خودکشی کنید! (116979)
 
سروش
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۱۴:۴۹:۴۹
من این فیلم و بدون سانسور دیدم...اگر اشتباه نکنم جهش ژنتیکی در کار نبوده
و این موجودات از یه دریچه فضایی ساخت بشر به زمین Teleport شده بودن.

به هیچ وجه ضد دین نبود. فقط نشون می داد که یک آدم دیوانه چطور می تونه بقیه رو با استفاده از برداشت های شخصی از دین گمراه کنه. عقاید اون زن دیوانه با هیچ دینی سازگار نیست.

در صحنه آخر نشون میده که خودکشی راه درستی نیست. اگر قهرمان داستان بجای کشتن بقیه و قصد کشتن خودش فقط صبر می کرد به نتیجه بهتری می رسید
پس عملا\" داره خودکشی و نفی می کنه. (117017)
 
شهاب
۱۳۸۸-۰۲-۰۸ ۱۷:۱۱:۵۴
متاسفانه یا خوشبختانه من موفق به دیدن نمونه های! دوبله شده فیلم مه نشدم اما نسخه اصلی برایم خیلی جالب و اثر گذار بود. بعضی از چیزهائی که من دیدم صرفنظر از تائید یا انکار درست بودن عبارت بودند از:
1- تمدن بشری هنوز مانند نمای شیشه ای آن فروشگاه در برابر حوادث و خطرات احتمالی ضعیف است و انسان هائی که در ابتدا با یکدیگر بخوبی و گرمی رفتار می کنندپس از وقوع حوادث پیش رو بلافاصله از رفتارهای مورد تاکید در تمدن امروزی فاصله میگیرند و این یعنی ضعف ساختاری تمدن فعلی و نیاز به تقویت آن.
2- هر رفتاری در آن فروشگاه یا نشانه جامعه اثرات خود را علاوه بر صاحبان رفتار بر دیگران نیز خواهد داشت. به عبارت دیگر تاکید بر اینکه همه سوار بر یک کشتی هستیم.
3- الزاما آنهائی که بیشتر صحبت از شجاعت یا تقوا می کنند و یا حتی دیگران را بدلیل نداشتن این خصوصیات مسخره می کننددر بزنگاه های مهم زندگی چندان از این خصیصه ها سودی نبرده اند. اشاره به افرادی که در اول فیلم آن جوان را به کام مرگ می برند.
4- هر تصمیم درست تنها برای شما یک امتیاز خواهد داشت. زندگی مجموعه ای تصمیم هاست که باید برای بیشتر آنها درست و معقول فکر کنید. اشتباه و به ورطه افتادن در تمام لحظات در کمین است. اتفاقا در فیلم قهرمان در انتها دچار بزرگترین خسران شد و بدست خود فرزندش را کشت در حالیکه نیروهای کمکی با تانک در چند قدمی آنها بودند.
5- دوست داشتن الزاما به معنی بهترین راه حل را داشتن بناید تلقی کرد. علاقه به سرنوشت خود یا دیگران شرط لازم برای تصمیم گیری هاست نه شرط کافی.
6- این فیلم بنطرم کمک می کند تا مبانی نظری خود در مورد جهان پیرامونی را قدری تلطیف کنیم. اگر می خواهیم با مردم اطرافمان دید انسانی تری داشته باشیم باید اول سوال کنیم که در حوادثی که بالاخره چرخ گردون در پیش پایمان خواهد گذاشت چه تصمیمی خواهیم گرفت.
7- پس شاید مهمترین پیام این فیلم این باشد که با تصمیم هائی که می توانیم بگیریم چه می کنیم. انسان آزاد است و از این منظر این یک فیلم کاملا دینی است. (117068)
 
مينا
۱۳۸۸-۰۲-۰۹ ۱۸:۵۴:۱۴
سلام .بايد بگم 10 دقيقه آخر اين فيلم پخش نشده و همچنين طبق معمول بخاطر يك سري سانسور ها و عوض كردن ترجمه ها اين فيلم بي مفهوم به نظر رسيد ،پيشنهاد مي كنم اصل اين فيلمو با زير نويس حتما ببينيد (117368)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.