نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 346519
آرمان در گفتگو با الف مطرح کرد؛
سیل خوزستان و بی تدبیری مقامات ملی و استانی/ امکان جلوگیری از سیل وجود داشت
بخش اقتصادی الف، 31 فروردین 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۰۳
بهمن آرمان، اقتصاد دان در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد فضای حاکم در خوزستان گفت: البته هرچند موضوع مسئله سیلاب اخیر و خسارت های سنگین آن بسیار مهم است ولی این مقوله را می بایست در چارچوب فضای حاکم براستان خوزستان دید، زمانی سهم استان خوزستان در تولید ناخالص داخلی کشور ۱۷ درصد بود که در حال حاضر به کمتر از ۱۱ درصد کاهش یافته است، عدم پیگیری استانداران استان خوزستان در مورد پیگیری پروژهای زیر بنایی استان همواره یکی از مشکلات اساسی استان خوزستان بوده است، ادامه زندگی در ایران به درآمدهای نفت، گاز طبیعی و پتروشیمی این استان وابسته است. نان، روغن نباتی، شکر و حتی گوشتی که بر سر سفره مردم ایران است از درآمدهای ناشی از این استان است.

این اقتصاددان تصریح کرد: خوزستان بزرگترین تولید کننده گندم، شکر و صیفی جات است اگر سدهای برق ابی خوزستان که در زمان اوج مصرف به کار گرفته میشوند نبودند، برق بسیاری از مناطق کشور قطع میشد. خانه های بسیاری در زمستان گرم است زیرا پالایشگاه گاز بید بلند در شرق خوزستان است این استان تنها منطقه ای در ایران است که پتانسیل تبدیل شدن به یک کشور ثروتنمد را دارد. بنا بر این شرایط این منطقه برای ایران و بیگانگان اهمیت کلیدی و استراتژیک دارد. شاید یادآوری این واقعیت تاریخی بی مورد نباشد که رضاشاه علی‌رغم تمامی قدرت و قلدری که داشت تا سال ۱۳۱۳ نمی‌توانست بدون نظر مقامات شرکت نفت ایران و انگلیس استاندار خوزستان را تعیین کند.

وی ادامه داد: در طول سالهای پس از انقلاب هم استانداران خوزستان به عنوان نمایندگان دولت جز در مقاطعی کوتاه افراد با لیاقت و توانمندی نبوده‌اند و گویی عمدی در این کار وجود داشته است در حالیکه برای استخراج نفت تالاب هویزه را خشک کردند که نصیب مردم خوزستان تنها ریزگردها شدند. در سه سال آینده وزارت نفت میخواهد هفتصد هزار بشکه در روز از غرب کارون تولید نفت داشته باشد و به جای اینکه ارزش افزوده و اشتغال با ساخت پالایشگاه خوزستان در منطقه آزاد اروند و استفاده از تولیدات جانبی آن برای واحدهای پتروشیمی مخالفت می‌کند.

این اقتصاد دان افزود: استاندار خوزستان پیگیر این مسائل هستند و نمایندگان استان در مجلس نیز فشار زیادی می اورند، ولی نمایندگان استان خوزستان اصولا از چنین مسائلی سر در نمی اوردند به طوریکه هیچ نماینده خوزستان به چهره ملی تبدیل نشده است و باکی از این موضوع ندارند در حالیکه در سایر استان‌ها استانداران بسیار پیگیر این مسائل هستند و نمایندگان استان خوزستان هم که از چنین مسائلی سر در نمی آورند. در الگوی کشت طرح مقام معظم رهبری اختصاص شصت هزار هکتار به کشت چغندر قند پاییزه اختصاص پیدا کرده و قرار است که پنج کارخانه قند در شمال خوزستان ساخته شود.

وی در گفتگو با الف ادامه داد: وزیر صنعت و معدن و تجارت به جای اینکه ستادی برای این طرح بزرگ ملی در وزارتخانه تشکیل دهد انجام چنین پروژه سنگینی که میتواند هزاران شغل در منطقه ایجاد کند را به سازمان صنایع خوزستان واگذار کرده است یعنی سازمانی که نه دارای توان کارشناسی کافی است و نه درک عمیقی از مسئله دارد، نتیجه اینکه نه استاندار و نه نمایند گان مجلس خوزستان پیگیر این موضوع نیستند. در صورتیکه این طرح یک طرح ملی است مانند طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی. اگر نیاز به قانون نداشته باشد حداقل نگاهی ملی و فرا استانی را می طلبد. مدیران استانی اصولا توان درک این گونه مسائل را که جنبه ملی دارند را ندارند.

آرمان به علت‌های مهاجرت استان خوزستان اشاره کرد و گفت: به علت ساخته نشدن راه‌آهن اصفهان به اهواز که مطالعات آن بیش از انقلاب انجام شده بود، سنگ آهن مورد نیاز فولاد خوزستان با کامیون به این استان حمل میشود. استان ارتباط ریلی با شرق و مرکز کشور ندارد در حالیکه استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، خراسان، اصفهان و فارس که اهمیت بسیار کمتری از خوزستان دارند یا دارای ازاد راه‌ها هستند یا در حال ساخت آن هستند در حالیکه مدیریت استان خوزستان علی رغم مصوبه هئیت دولت حتی نتوانسته ادامه آزاد راه اهواز و اندیشمک به طول کمی یعنی ۱۲۰ کیلومتر را عملیاتی کند و گویی این مسائل ارتباطی با آنان ندارد.

وی ادامه داد: به هرحال هیچ کس در این استان فلک زده به فکر مردم نیست و نتیجه اینکه میل به مهاجرت از خوزستان شدیدا در حال افزایش است و مدیریت از هم پاشیده شهرداری اهواز پایتخت اقتصادی ایران را همچنان به صورت ویرانه ای نگاه داشته که مایه شرمساری مهمانان خارجی که برای فعالیت های اقتصادی به این استان مسافرت میکنند، است. از این دست مسائل دررابطه با این استان استراتژیک بسیار زیاد بوده و بسیار مهم است که نهادها و وزارت کشور در این موضوع بسیار مهم که میتواند پیامدهای ناگوار امنیتی به دنبال داشته باشد از خود حرکتی نشان دهند.

این اقتصاددان همچنین در مورد سیل اخیر خوزستان اظهار داشت: سیل استان خوزستان به علت قرارگرفتن چهار رودخانه اصلی و جریان داشتن بیش از یک سوم آبهای جاری کشور در رودخانه‌های کارون، دز، کرخه و مارون است که در گذشته نیز امر رایجی بود که بیشترین و خسارت بارترین سیل در این استان در زمستان ۱۳۴۷ اتفاق افتاد.

وی تصریح کرد: سیل اخیری که در خوزستان آمد، خسارت‌های چندهزار میلیارد ریالی به دنبال داشت که امکان جلوگیری از آن بود. این سیل علیرغم بارندگی بسیار شدیدی که در حوزه‌های کارون و کرخه داشت اما هیچ اتفاقی در پایین دست آن سدها نیفتاد چراکه علاوه بر سد شهید عباسپور که بیش از انقلاب بر روی رودخانه کارون ساخته شد، ۴ سد دیگر به نام‌های مسجد سلیمان، کارون ۳ و کارون ۴ و سد بسیار بزرگ گتوند نیز بر روی این رودخانه ساخته شده است.

این کارشناس سدسازی ادامه داد: همچنین عده‌ای از کارشناسان بر این باور بودند که ساخت سد بر روی رودخانه کرخه که رودخانه وحشی نامیده میشود و دارای سیلاب‌های سنگینی است، نمی توانست ساخته شود ولی با اصرار رئیس‌جمهور دوره سازندگی از اهمیت این سد در بعد نظامی بدین معنا که با توجه به خاطره جنگ تحمیلی و پیشروی ارتش عراق در شمال خوزستان و قرار گرفتن آنها در نزدیک دزفول استفاده شد، با ساختن این سد عملا امکان عبور نیروه‌های نظامی وجود ندارد و هم با کنترل سیلاب‌های ویرانگر بزرگترین سد مخزنی ایران و برق ابی ساخته شد.

آرمان افزود: در طول سیل فروردین‌ماه سال جاری در پایین دست رودخانه‌های کارون و کرخه هیچ اتفاقی نیفتاد و سیلاب‌ها که می‌توانستند بسیار ویران کننده تر از سیل ناشی طغیان رودخانه دز باشند جلوگیری شد. بر پایه مطالعاتی که کارشناسان و مشاوران آمریکایی در دهه ۶۰ میلادی سده گذشته انجام دادند، ساخت سدهای دیگری نیز به منظور تولید برق و جلوگیری از سیلاب در نظر گرفته شده بود که یکی از آنها سد بختیاری در بالا دست سد فعلی دز که حدود ۵۰ سال پیش توسط شرکت‌های آمریکایی و ایتالیایی ساخته شد. در صورت ساخته شدن این سد با ارتفاع ۳۱۵ متر بلندترین سد جهان به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: میزان تولید برق آن ۳۰۰۰ هزار مگاوات برآورد شده است که صرفه جویی ارزی ناشی از اجرای آن با احتساب قیمت فعلی نفت چیزی حدود ۶۰۰ میلیون دلار در سال است. این سد دارای بزرگترین حجم ذخیره آب پس از سد کرخه در ایران و از نظر تولید برق یکی از بزرگترین سدهای برق‌ابی جهان است. در طول دوران سازندگی علی‌رغم اصرار رئیس جمهور وقت به علت پیچیدگی‌های فنی این سد عملیات اجرایی آن آغاز نشد و در دوران دولت‌های هفتم و هشتم هم به علت ضعف مدیریت آقای بیطرف وزیر وقت نیرو هیچ کاری انجام نشد.

آرمان به ضعف‌های دولت یازدهم در وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: در دولتهای نهم و دهم هم که دارای اندیشه ضد توسعه‌ای بودند، انتظار چنین کاری نمی‌رفت و کسی هم به آن دولت‌ها در این رابطه امیدی نبسته بود. با سر کار آمدن دولت یازدهم فردی را برای این وزارتخانه در نظر گرفتند که توانایی‌های او به هیچ وجه در حد وزارتخانه بزرگ و استراتژیکی مثل نیرو نبود. ایشان با مطرح کردن مسائل کودکانه و غیرعلمی ساخت سد در ایران را غیرضروری دانستند و حتی اخیرا در مصاحبه‌ای با روزنامه اعتماد علنا اعلام کردند که ما نه سد جدید می‌سازیم و نه نیروگاه جدید، طبیعی است که با ساخت سد بختیاری که میتوانست مانع سیلاب اخیر شود مخالفت کرد، پس از آنکه کارشناسان به دولت یازدهم گفتند ساخت این سد غیرقابل اجتناب است چراکه دریاچه سد دز فعلی با رسوبات پر شده است و باید سد بختیاری به هر صورت اجرا شود و وزیر نیرو که اصولا با سدسازی میانه ای ندارد با عنوان کردن اینکه جریان آب در رودخانه دز به علت خشکسالی پانزده ساله کاهش پیدا کرده است ارتفاع این سد و در نتیجه مخزن سد کاهش یابد که چنین امری منجر به کاهش ظرفیت تولید برق سد از ۳ هزار مگاوات به کمتر از هزار مگاوات میشود علاوه بر آن میزان ذخیره آب که برای پایین دست بسیار ضروری است شدیدا کاهش پیدا میکند.

وی ادامه داد: البته این تنها بهانه ای بود تا ایشان مخالفت خود را با فعالیت های سازندگی در دولت یازدهم نشان دهند و به طریقی با حرکت در جهت مخالف سیاست‌های دولت و اهداف سیاست اقتصاد مقاومتی چوب لای چرخ دولت بگذارند و به عبارتی دولت اقای روحانی را غیر کارا جلوه دهد.

این کارشناس مسائل سدسازی تاکید کرد: البته حتی با این وضع هیچ کار عملیاتی برای این سد نشده است، به همین خاطر سازمان آب و برق خوزستان پیشنهاد کرد حال که سد بختیاری ساخته نمی شود اجازه دهند ارتفاع سد دز فعلی افزایش پیدا کند. چنانکه در افق ۱۴۰۴ دریاچه سد فعلی دز کاملا پر خواهد شد.

آرمان در گفتگوی خود با الف به خسارت هایی که وزارت نیرو به اقتصاد کشور در این دوسال و نیم اخیر اشاره کرد و گفت: به هر حال خسارت هایی که به ساختارهای زیربنایی کشور وارد شده قابل کتمان نیست و اگر تشکیلاتی مسنجمی وجود داشت، وزیر نیرو حتما باید محاکمه می شد یا حداقل خود استعفا می داد.

رویکرد جناب چیت چیان با مقوله سدسازی به عدم ساخت سد بختیاری پایان نمی یابد، چرا که ایشان ساخت ۶ سد جدید بر روی رودخانه کارون را و بهانه هایی مثل کمبود آب و خشکسالی می آورد.؛ حتی ساخت سدهایی که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم داشته اند را نیز متوقف کرده است. حال اینکه هزینه های صورت گرفته در سالهای گذشته به کجا خواهند رفت نامشخص است.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: آقای وزیر نیرو که کمترین اطلاعی از کار خود ندارد و در زمان سیل اخیر خوزستان گفته است که با ذخیره سازی آب در سد کرخه نگرانی از کمبود آب برای چندسال وجود نخواهد داشت، خود معمای دیگری است .
 
کلمات کلیدی : سیلاب خوزستان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۷:۱۷:۴۲
سيل اخير مربوط به كارون نبود بلكه مربوط به رودخانه دز بود . ايشان چقدر پراكنده صحبت كردند . ايشان اقتصاد دان هستند يا متخصص سدسازي؟ (3654517) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۰:۲۸:۱۴
دلیل وقوع سیل دیر باز کردن دریچه سد دز بود بعد همه رو بهو باز کردن باعث سیل شد قطعا بی مدیریتی بوده شک نکنید. اگر شما از قبل اب رو باز کنی بذاری حدود 1000 متر در ثانیه خارج بشه بعد ناچار نمیشی 4 تا 5 هزار رو با هم باز کنی فهم این سخت نیست (3654922) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۰:۴۳
ایشان با عینک سیاست تحلیل کردند... (3655002) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۷:۲۶:۲۴
دولت تدبیر و امید ........
بی تدبیری ....... داریم مگه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3654522) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۱:۴۳
حل كردن اين مشكلات كار يه روز دو روز نيست خود مردم هم مقصرند! دولتي فرا تر از دولت تدبير و اميد هم لازم داره. هنوز اسيب ديده هاي زلزله هاي قبل رو كه يادمون نرفته! اگه دولت قبل واسه اونا كاري كرد اين دولت هم واسه سيل زده ها ميكنه!!! اينا همشون مثل همن! (3655004) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۰۳:۰۰
چند ماه قبل که قرار شد بخشی از اب خوزستان به مرکز ایران منتقل شود همین شماهایی که امروز سنگ مردم را بر سینه میزنید مخالف دولت شدید که اگر این اتفاق می افتاد امروز شاهد خسارت سیل نبودیم (3654573) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۰:۱۴:۵۲
اب خوزستان چیه؟ اونقدر در رسانه ها و اینترنت معکوس نمایی کردن شما هم باورت شده
خوزستان اب نداره تمام منبع اب کارون از چهارمحاله
ضمنا مطمین باش اینها یک لیتر هم از این منبع مشترک اب غیر خوزستانی نمیزارن کم بشه حاضرن سیل بیاد ولی اب نره یزد و کرمان ولی از اصفهان اب رفت (3654887) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۲۸:۴۸
زیر اون یکی مطلب مربوط به سیل اخیر خوزستان هم دوستان اومدن و اصرار دارن که آب متعلق به خوزستان نیست...
آقا قبول این آب متعلق به خوزستان نیست و آب استان چهارمحال و بختیاری هست, فرض هم میکنیم که اصلا مسیرش به سمت خوزستان نیست, عزیز من شما اقلیم و محیط زیست میدونی چیه؟ میدونی با خشک کردن کارون چه بلایی سر کل کشور میاد؟ فکر کردی فقط یه رودخونه خشک شده و از ریختن آب به خلیج جلوگیری شده؟ این کار آثار وحشتناک زیست محیطی و متعاقب اون اثار بسیار مخرب اجتماعی خواهد داشت... اونوقت شما هم چند سال دیگه مثل شهرداری تهران میاید بیلبورد میزنید میگید "لطفا جای خالی را پر نکنید" (3655197) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۰:۴۰:۵۹
اول اینکه انتقال آبی که مد نظر شماست به علت حجم ناچیز در مقایسه با سیلاب نمی تواند تاثیری در جلوگیری از سیل داشته باشد.
دوم هم اینکه انتقال آب بین حوزه ای مخاطرات بسیار زیادی دارد و باعث دستکاری و به هم ریختن اکوسیستم می شود. همین امروز به علت کاهش دبی آب کارون شاهد پیشروی آب دریا به داخل اروندرود هستیم و زمین های کشاورزی اطراف آبادان و خرمشهر در حال تبدیل شدن به شوره زار هستند. (3654949) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۳۴:۵۴
آب مال طبیعته که طبیعت مقدر کرده در این مسیر باشد. آب چهارمحال و خوزستان نداریم.آب ماله ایرانه که خداوند در این مسیر مقدر کرده (3655220) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۱۲:۳۹
سد بختياري به خاطر مردم خوزستان نيست بلكه براي انتقال آب دز مي باشد (3654597) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۱۴:۲۰
جناب کارشناس اقتصادی، یعنی واقعا شما نمیدانید انبوه پروژه های نیمه تمامی که از دولت سابق مانده چقدر بودجه میخواهد و با این وضعیت مالی دولت اتمام انها هم در 10 سال آینده امکان پذیر نیست. که توصیه شروع پروژه جدید را می دهید. الان بسیاری از شرکت هایی که در رابطه با وزارت نیرو کار می کنند مطالبات زیادی دارند که دولت امکان باز پرداخت آنها را ندارد. شرکت های مشانیر، مهاب قدس و مپنا از این جمله اند.
ضمنا ساخت هر سدی هم مزایایی دارد و هم معایبی، اما آیا حتی اگر پول کافی وجود داشت امکان ساخت سد بختیاری در طی 2 سال وجود داشت.
مضافا این سیل در 70 سال گذشته بی سابقه بوده، و بی انصافی است که گفته شود می شد بسادگی از زیانهای آن جلوگیری کرد. (3654600) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۲۷:۴۳
ناگفته نماند چرا باید سد دز به این زودی پر از رسوبات شده و باعث سیل شود؟ آیا تهیه ذغال و یا تغلیف دامها با شاخ و برگ بلوطها تکافوی هزینه ساخت سد جدید را م کند؟ تا کی می توان از جنگلها و مراتع با این ظرفیت بهره برداری کرد آیا به زودی تمام نخواهند شد؟ (3654638) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۸:۴۶:۳۴
وزارت نیرو بدنه و معاونانی دارد که اکثرا از شمال غرب ایران هستند و سالها است در ان پست مانده اند وزرا هم غالبا از همون منطقه هستند و اگر دقت کنید بودجه و امکانات این وزارتخانه هم در همون شمال غرب متمرکز شده به نحوی که فقط در یک ناحیه با احداث 60 سد باعث خشک شدن یک دریاچه عظیم شده اند. (3654687) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۰:۱۶:۱۴
دست بردارید از این کارها تا دیروز اصفهان بود حالا گیر دادید به آذربایجان
یک سوزن به خودتون بزنید یک جوالدوز
خسته نشدید این همه به بقیه به کل کشور حمله میکنید (3654890) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۸:۰۳
در اینکه درامد حاصل از فروش نفت صرف دو تا استان خاص میشه که شکی وجود نداره (3655016) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۲۱:۲۲:۵۱
الف وجدانا این را منتشر کن این کامنت جواب بالاست
لطفا برین سایت پژوهشهای مجلس و امار بودجه های استانی را ببینید حداقل ده ساله خوزستان رتبه اول بودجه ملیه یعنی حتی مالیات تبریز و اصفهان هم میاد خوزستان
بماند سهم اختصاصی از بودجه نفت دارین و عوارض از صنایع فراوان استان در سالهای قبلترش هم رتبه های بالای بودجه بودین
چرا یک مسیله کذب را اونقدر پخش میکنید که همه باور کنن و علیه استانهای دیگه جوسازی میکنید
اگر هم استانی از سهم بودجه شاکی باشه حداقل اون خوزستان نیست
شما باید بگین با این همه بودجه چکار کردین (3656402) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۰:۰۵:۲۱
بابا بی خیال یه بارون باریده ،طرف می گه 6 تا سد دیگه روی کارون بزنید؟!!!!چرا نمی گویی که چند سال پیش تو خوزستان فقط یک بار بارون زد؟ (3654868) (alef-11)
 
امید
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۰:۲۴:۴۵
احسنت
درد از بی کفایتی مسولان استانی و .... (3654911) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۰:۴۶:۴۸
خیلی جالب است

توجیه سد سازی و انتقال آب فقط به خاطر توجیه انتقال آب مردم را نابود کردید،،،
انهم بارشهایی که پنجاه سال یکدفعه اتفاق می افتد،،،،،،،
وزارت نیرو یا جریانهایی در آن با عدم مدیریت سد دز در این چند ماه با رها کردن یکباره ۲۰۰ ملیون متر آب باعث خسارت مردم شدند و الان هم به جای همدردی و جبران خسارت داعیه انتقال آب و طرح های سازه ای شدند،،،،
به نظر سیلاب را عمدا بوجود ادوردند،،،،،
...
ایشان میزان آب ورودی به دز را 400ملیون متر اعلام کرد و میزان خروج آن را نیز 200ملیون متر!!!!!

وزیر نیرو در مصاحبه با گفتگوی ویژه خبری گفت در این مدت 400ملیون متر آب به سد دز وارد شده است که نیمی از آن خارج شده و نیمی دیگر از آن را ذخیره کرده ایم!!!!
وزیر نیرو در مصاحبه با صدا و سیما و گفتگوی ویژه خبری با اعلام این خبر... خود و وزارت نیرو را در مدیریت آب را نمایان کرده است،!!!!

ایشان در این مصاحبه از هدر رفتن آب به خلیج فارس انتقاد کرد و از طرح های انتقال آب دفاع کرد!!!
آقای وزیر آیا 200ملیون متر مکعب!!!! ارزش این همه خسارت را داشته تا شما این طرح های مخرب. انتقال آب را توجیه کنید!!!! (3654957) (alef-11)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۰۳:۱۵
مطالعات انجام شده جهت ساخت سد مربوط به دهه هاي ژيش بوده و الان با تغيير وضعيت اقليمي و بارندگي در صورت اصرار نيز نياز به مطالعه مجدد دارد، لايروبي درياچه سد جهت افزايش ظرفيت نگهداشت آب ف جلوگيري از تخريب جنگلها و بافت گياهي با هدف افزايش ظرفيت پذيرش خاک و به تبع آن تغذيه سفره هاي زير زميني و همچنين مديريت مناسب سد همگي راهکارهاي بدون هزينه اي بودند که ميتوانستند از اين تخريب به قول گسترده شما جلوگيري کنند، هرچند حجم و گستردگي سيلاب در قياس با نحوه انعکاس و حجمه همه جانبه برخي از اصحاب رسانه نشان دهنده آن است که اينهمه تبليغات با هدف انحراف افکار عمومي به منظور انتقال بيشتر آب به فلات مرکزي و خشک ايران، و انداختن بار مشکلات بر دوش مسئولين ضعيف و بي خبر استان است، خوزستان آب مازادي ندارد گواه اين مطلب تالاب خشک شده شادگان و هور العظيم، زمينهاي خشک شده ممانعت از کشت به دليل عدم تامين حق آبه کشاورزان کنار رودخانه به قول شما وحشي و خروشان ، شور شدن آب در مصب رودخانه اروند و به تبع آن خشک شدن نخيلات در خرمشهر و آبادان و اروند کنار و ... بيکاري مردم اين استان مشکل ريز گردها و ... است.
الف ميدونم منتشر نميکني (3654984) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۵:۵۱
استاد منبع ابی که کارون ازش اب در مرکز کشوره
پس انتقال اب داره از مرکز کشور به سرزمین خشک و پرتبخیر شما انجام میشه (3655062) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۲:۳۳:۳۸
ناشناس آمریکایی.کسی را که خوابه می توان بیدار کرد ولی کسی را که خودش را زده به خواب هرگز.آمریکایی عزیز،این را طبیعت مقدر کرده و نه من و شماکه این آب در مسیر طبیعیش جریان داشته باشد.نمی دانم این همه سالدستکاری در طبیعت بس نیست؟این همه خشکسالی و گرد و خاک و ... بس نیست.این همه سرطان و بیماریهای ریوی و ... بس نیست؟راستی در آمریکا هم از این بحث های کلاس اول دبستانی راه میاندازید یا حرفهایتان فقط اینجا خریدار دارد؟ (3655217) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۴:۰۲:۴۵
شما هنوز فرق انتقال طبیعی و غیر طبیعی رو نمیدونید, و هنوز نمیدونید که در اثر همین سدسازی ها و دستکاری طبیعت بود که سرزمین جلگه ای ما به یک سرزمین خشک تبدیل شد... پس لطفا حرف نزنید (3655428) (alef-11)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۱:۴۸:۳۹
سدسازی در ایران از هر نظر (اقنصادی - زیست محیطی - مدیریت منابع اب و ... ) کاملا غلط است. (3655086) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۳:۴۹:۰۲
از کشورهای دیگر خبر ندارید و فکر میکنید که فقط در ایران همه چیز نامنظمه . (3655381) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۲۰:۳۶:۵۲
اگر دو روز زودتر دریچه های سد را باز میکردن اینقدر با هم دعوا نداشتیم.
مدیر سد کوتاهی کرده. (3656327) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۴۴:۳۶
کشور دچار کم ابیه چرا باید اینهمه سدها را از سر منشا اب پر کنند که با یک بارون مجبور به باز کردن و اتلاف اب بشن
بعد هی همه جا بگن اب نداریم ابمون را بردن ولی از پرابی سیلاب بیاد
صداقت و عدالت حلال مشکلاته (3656921) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۱:۰۱:۰۳
سالیان ساله ما میشنویم بدلیل بی تدبیری فلان مسوول و بی تدبیریه فلان وزیر (3657206) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.