نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 260316
رونمایی از اولین شاخص کمّی بومی اقتصاد مقاومتی
بخش اقتصادی الف، 27 بهمن 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۳۷
برنامه پایش از شاخص پایش مقاومتی رونمایی کرد که بر اساس این شاخص کمّی، اقتصاد از بهمن ۹۲ تا بهمن ۹۳ مقاومت بیشتری پیدا کرده است.

این شاخص که اولین شاخص کمّی بومی محاسبه شده در حوزه اقتصاد مقاومتی محسوب می شود، تلاش می کند با استفاده از داده های ماهانه در حوزه های مختلف، میزان مقاومت اقتصاد در مقابل تکانه های داخلی و خارجی را براساس شرایط اقتصاد ایران بسنجد و به طور ماهانه نیز اعلام کند.

"شاخص پایش مقاومتی" که در گام اول با ۸ مولفه و ۱۵ نماگر منتشر شده است، ثبات اقتصاد کلان، وابستگی بودجه به نفت، مصرفه بهینه بودجه عمومی، حمایت از صادرات غیرنفتی، تنوع صادراتی و وارداتی، اقتصاد دانش بنیان، امنیت کالاهای اساسی و ... را مورد سنجش و پایش قرار می دهد.

سهم درآمدهای مالیاتی محقق شده از منابع بودجه عمومی محقق شده، درصد عملکرد درآمدهای مالیاتی نسبت به مصوب، سهم بودجه عمرانی از منایع بین نسلی (نفت)، سهم بودجه عمرانی از مصارف بودجه عمومی محقق شده، درصد عملکرد بودجه عمرانی نسبت به مصوب، نسبت صادرات به کل تجارت (غیرنفتی)، نسبت شاخص ارزش بهای کالاهای صادراتی به کالاهای وارداتی، تعداد مقاصد صادراتی دارای حداقل ۱ درصد کل صادرات، تعداد مبادی وارداتی دارای حداقل ۱ درصد کل واردات، نسبت صادرات محصولات با فناوری بالا (دانش بنیان) از کل صادرات، سهم کالاهای اساسی و غیر اساسی از کل واردات، تورم مصرف کننده و تولید کننده، شاخص نوسانات نرخ ارز و ... از جمله اجزای مختلف شاخص پایش اقتصاد مقاومتی به شمار می روند.

این شاخص، مقاومت اقتصاد را در بازه ای از ۰ تا ۱ می سنجد که هرچه به ۱ نزدیکتر باشد، نشان دهنده مقاومت بیشتر است. شاخص پایش مقاومتی در بهمن ۹۲ و مصادف با ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی، حدود ۰.۴۰ بوده است که در بهمن ۹۳ به ۰.۴۵ رسیده است.


 

 
بنابر این شاخص، ثبات اقتصاد کلان، وابستگی بودجه به نفت، چگونگی مصرف بودجه عمومی، صادرات غیرنفتی و تنوع صادراتی در یک سال اخیر بهبود پیدا کرده و اقتصاد دانش بنیان، امنیت کالاهای اساسی و تنوع وارداتی از جمله اجزای این شاخص هستند که در سال گذشته با افت مواجه شده اند (فایل).

این برنامه همچنین در سوال نظر سنجی خود از مردم پرسید: به تلاشهای مسوولان اقتصادی برای مقاوم کردن اقتصاد ایران چه نمره ای می دهید؟ بینندگان می توانستند عدد یک تا بیست را به عنوان نمره به مسئولین انتخاب کنند که بیشترین تعداد شرکت کنندگان نمره یک را به مسئولین برای مقاوم کردن اقتصاد دادند. در نظرسنجی دیگری که از بین نمایندگان مجلس، کارشناسان و خبرگان اقتصادی شده بود نیز مسئولین نمره قابل قبولی از خبرگان اقتصادی نگرفتند.
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۹:۲۹:۴۵
اینا همش حرف تا زمانی که تحریم هستیم نه قدرت صادرات داریم نه اقتصاد درست و حسابی (2685918) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۲۱:۱۷:۴۳
کشور جز پسته و زعفران چه چیزی برای صادرات دارد ؟ تا زمانی که ازشرکت های تولبدی سهامی عام حمایت نشه به جای نخواهیم رسید ! (2686135) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۲۲:۱۱:۱۹
یک حرکت نسبتا حرفه ای
مردیم از بسکه شعارهای بیخود شنیدیم
خدا پشتیبان کسانی باشد که برای این مملکت فکر می کنند و کار می کنند (2686263) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۲۲:۵۳:۱۶
ادعا تا اسمون عمل صفر (2686372) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۸ ۰۸:۱۶:۳۶
این که شاخصی تعریف شده بسیار عالی است ، اما نتیجه گیری از این شاخص وقتی معتبر است که مقادیر اندازه گیری شده کاملا صحیح بوده و تحت تاثیر عواملی متغیر ،قابل تفسیر و یا ناقص نباشد . (2686846) (alef-3)
 
کریک کریمی
۱۳۹۳-۱۱-۲۹ ۱۳:۴۱:۴۵
تا وقتی از برخی صنایع مانند صنعت مونتاژ خودرو تا حد انحصاری کردن شدید آن ،حمایت می کنیم وبه جای خصوصی کردن واقعی آن، مرتب با قوانین محدود کننده واردات وافزایش تعرفه سال به سال وضعیت بدتر می شود وعملا خیلی از صنایع دیگر را بدون هرگونه حمایت رها کرده و بازار دلالی را در کشور رونق می دهیم مطمئنا اقتصاد مقاومتی هم به طریق اولی شکل نخواهد گرفت (2689873) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.