توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246467
۳۳ درصد مواد لبنی صنعتی نامطلوب است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۳۶
معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: محصولات لبنی سنتی در سطح کشور مورد آزمایش قرار گرفته اند که از حدود ۳۳ درصد از این مواد لبنی نامطلوب هستند.

به گزارش تسنیم، سید رضا غلامی امروز در همایش منطقه ای تب مالت که با حضور ۱۲ استان کشور در خرم آباد برگزار شد، اظهار کرد: قطع حلقه انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام ها در گرو همکاری و هماهنگی افراد و سازمان ها و نهادهای کشور و سلامت دام و موازین بهداشتی است.

وی افزود: هماهنگی بین بخشی و ارتقای سطح عملکرد کارشناسان بهداشت محیط از موثرترین عوامل در راستای پیشگیری از ابتلا و شیوع تب مالت است که در این زمینه همگرایی و هماهنگی دستگاه های مرتبط از جمله وزارت بهداشت، وزارت کشور، سازمان محیط زیست و شبکه دامپزشکی بسیار مهم و موثر است.

معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت تصریح کرد: مهم ترین راه های انتقال بیماری تب مالت از دام به انسان از راه تنفس، مواد خوراکی، خراش و آسیب های پوستی و مخاطی منتقل می شوند.

غلامی بیان کرد: نخستین اقدام در راستای پیشگیری از تب مالت، ایجاد هماهنگی میان کارشناسان بهداشت محیط و انجام اقدامات مشترک دستگاه های ذیربط است.

وی افزود: البته جای بسی خوشحالی است که انتقال این بیماری های مشترک بین انسان و دام، از طریق انتقال انسان به انسان کم و نادر است.

معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: دقت نظر در کنترل بهداشتی و نظارت مستمر در مورد تولید محصولات لبنی، از اهیمت ویژه ای برخوردار است که باید در این راستا با استفاده از تجهیزات و امکانات مناسب بهداشت محیطی، گند زدایی محیط به صورت مستمر انجام شود.

غلامی تصریح کرد: هدف اصلی این نشست نباید مطالب از قبل گفته شده باشد، البته تکرار باید باشد. وی خاطرنشان کرد: نتایج حاصل از بررسی کارشناسی محصولات صنعتی لبنی ۱۰ استان کشور، نشان می‌دهد که این محصولات در درجات مختلف از عدم مطلوبیت لازم برخوردار هستند.

معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت عنوان کرد: نتایج حاصله از نمونه‌برداری این محصولات لبنی که براساس آزمایشات علمی و بررسی‌های کارشناسی دانشگاه‎های علوم پزشکی ۱۰ استان کشور، بدست آمده، حاکی از آن است که بسیاری از محصولات لبنی سنتی دارای میزان آلودگی تا ۱۰۰ درصد و محصولات لبنی صنعتی نیز به طور کامل و ۱۰۰ درصد، بهداشتی و سالم نیستند.

غلامی افزود: در مجموع باید یادآور شد که محصولات لبنی سنتی آزمایش شده کشور۴۷.۶ درصد نامطلوب و محصولات لبنی صنعتی نیز ۳۳ درصد نامطلوب بوده اند. وی اظهار کرد: طبق این آزمایشات و بررسی های علمی بیش از ۴۷ درصد از بستنی های سنتی و ۱۰ درصد از بستی های صنعتی، غیربهداشتی و ناسالم تشیخص داده شده‌اند.