توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 218260
کلید تعامل با ایران دیپلماسی است نه تحریم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۲۸
عضو سابق تیم مذاکره کننده ایران با اشاره به بی ثمر بودن رویکرد تحریم و فشار علیه ایران، نوشته است تنها راه تعامل با ایران استفاده از دیپلماسی است.

به گزارش فارس، «حسن موسویان» عضو سابق تیم ایران در مذاکرات هسته ای با انتشار یادداشتی در پایگاه «المانیتور» به انتقاد از رویکرد لابی اسرائیلی «آیپک» و اصرار این گروه برای افزایش تحریم های ایران پرداخته و دیپلماسی را تنها کلید تعامل با ایران دانسته است.

وی در با اشاره به ادعای «آیپک» مبنی بر اثرگذار بودن تحریم ها و تأثیر آن ها بر حضور ایران بر سر میز مذاکره، نوشته است: «بر خلاف ادعای مدیران آیپک، نگاهی بر تاریخ نشان می دهد که نتیجه سیاست های قهرآمیز در قبال ایران، نه تنها تهدیدات علیه منافع امنیتی را آنطور که ایالات متحده و اسرائیل می گویند کاهش نداده، بلکه موجب افزایش این تهدیدات هم شده است.»

موسویان در ادامه به تحریم های ایالات متحده در طول جنگ هشت ساله ایران و عراق و همچنین حمایت های دولت های غربی از «صدام حسین» دیکتاتور بغداد اشاره کرده و نوشته است تنها نتیجه این اقدامات دستیابی ایران به توانمندی پیشرفته نظامی و شکل گیری «بزرگترین و متنوع ترین ذخایر موشک های بالستیک خاورمیانه» بود.

وی به تلاش های آمریکا در سه دهه اخیر برای جلوگیری از بهره برداری صلح آمیز ایران از انرژی هسته ای اشاره کرده و نوشته است که همین امر موجب شد تا ایران هر خط قرمز و هر محدودیت اعمال شده از جانب آمریکا را با پیشرفتی در عرصه انرژی صلح آمیز هسته ای پاسخ دهد، به نحوی که «۱۶۴ سانتریفیوژی که ایران در ابتدا داشت، حالا به ۹ هزار سانتریفیوژ فعال و مجموعا ۱۹ هزار سانتریفیوژ رسیده است». وی افزایش سطح غنی سازی و همچنین ساخت مجموعه غنی سازی «فردو» در اعماق زمین را هم از دیگر نتایج اعمال و تشدید تحریم های ضدایرانی دانسته است.

این دیپلمات سابق ایرانی در ادامه به شرح نحوه شکل گیری بحران سوریه و به تبع آن قدرت گرفتن گروه های تروریستی تندرو در مجاورت مرزهای فلسطین اشغالی پرداخته و نوشته است: «تاریخ نشان می دهد که سیاست های قهرآمیز ایالات متحده در قبال ایران در طول ۳۵ سال گذشته هیچ گاه نتوانسته از هیچ بعدی موجب کاهش تهدید ادعایی از جانب ایران را خنثی کند. بر عکس، آن سیاست ها موجب شد تا ابعاد جدید به نگرانی های امنیتی اضافه شده و دغدغه های امنیتی پیشین ایالات متحده نیز افزایش یابد.»

او تصریح کرده است در مقابل هرگاه برخوردی مناسب و آشتی جویانه با ایران صورت گرفته، نتایج مناسبی به دست آمده است. توافق امحای تسلیحات شیمیایی سوریه و توافق هسته ای موقت ایران و ۱+۵ از جمله موارد موفقی است که موسویان آن ها را دستاور دیپلماسی و تغییر رویکرد در قبال ایران دانسته است.

وی در پایان با اشاره به بی نتیجه بودن سیاست تحریم و اعمال فشار علیه ایران به مقامات و کنگره آمریکا توصیه کرده است که به این بی ثمر بودن این رویکرد توجه کرده و سیاست های خود را در قبال ایران تغییر دهند. او تلاش «آیپک» برای وادار کردن کنگره به اعمال تحریم علیه ایران را هم نبردی از پیش باخته دانسته است، چراکه سنا که توسط دموکرات ها رهبری می شود، به اوباما فرصت می دهد تا همچنان دیپلماسی را بیازماید.