نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265060
دریافت کارمزد از کارتخوان‌ها به سال ۹۴ موکول شد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۸
درحالی که طبق اعلام مسئولان بانک مرکزی پرونده دریافت کارمزد از کارتخوان های فروشگاهی در ماه های پایانی سال ۹۳ روی میز شورای پول و اعتبار قرار گرفته ولی بنا به صلاحدیدی شورا تا پایان سالی که گذشت وارد این پرونده نشد.

به گزارش تسنیم، یکی از پر سر و صداترین خبرهای بانکی طی سال ۹۳ "دریافت کارمزد از پذیرنده ها" بود، خبری که در مقاطعی از سالی که گذشت واکنش های تند و تیزی را از سوی فروشنده ها و اصناف به همراه داشت.

از آنجایی که اختلاف نظر اصلی در این موضوع مرجع پرداخت کارمزد بود هیئت دولت وارد عمل شد چراکه اصناف معتقدند اصل کارمزد درست است ولی بانک‌ها باید این کارمزد را بپردازند نه فروشنده‌ها. حتی در برخی موارد شاهد موضع گیریهای غیراصولی از فروشنده ها بودیم، آنجا که می گفتند اگر کارمزد عملی شود ما آنرا از مردم کم می کنیم.

همین موارد موجب شد تا بعد از ورود هیئت دولت به پرونده کارمزد فروشگاه‌ها مأموریتی جدید به بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار محول شود، برهمین اساس مقرر شد تا بعد از بررسی‌های کارشناسی بانک مرکزی، سیاست گذاران پولی و بانکی در شورا با در نظر گرفتن ابعاد مختلف درباره دریافت یا عدم دریافت از کارمزدها به جمع‌بندی واحدی برسند.

ارجاع پرونده کارمزدها به بانک مرکزی موجب وقفه‌ای چند ماه در اجرایی شدن این سیاست شد و در نهایت بانک مرکزی در جلساتی با مدیران عامل بانک ها خواست که در اجرای این سیاست با یکدیگر متهد شوند و دست از رقابت های غیراصولی در این حوزه بردارند.

البته این وقفه درحالی رخ داد که طبق اعلام مسئولان بانک مرکزی پرونده دریافت کارمزد از کارتخوان های فروشگاهی در ماه های پایانی سال ۹۳ روی میز شورای پول و اعتبار قرار گرفته ولی بنا به صلاحدیدی شورا تا پایان سالی که گذشت وارد این پرونده نشد.

این درحالی است که ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی در ارتباط با مساله کارمزدها، تأکید کرده است که "مساله کارمزد خدماتی که از بانکداری الکترونیک ارائه می‌شود، اجتناب‌‌ناپذیر است و اگر بخواهیم سیستم‌های ما به‌روز شود و استمرار پیدا کند، ناگزیر باید هزینه آن را استفاده‌کننده از این خدمات متقبل شود، لذا براساس بحثی که در دولت انجام شد این موضوع منتفی نشده و این کار عملیاتی خواهد شد. نظام بانکی، زیرساخت‌های الکترونیک و ابزارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری نیاز به استمرار دارد تا بتواند بموقع تأمین هزینه شود، بنابراین این اقدام ناچارا صورت می‌گیرد".

گفتنی است که اکبر کمیجانی قائم‌مقام بانک مرکزی در پاسخ به خبرنگار اقتصادی تسنیم تصریح کرده "موضوع کارمزد و دریافت آن یک سیاست حتمی و اجباری است".

کمیجانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر "آیا احتمال دارد بانک مرکزی این طرح را به‌طور کلی کنار بگذارد؟" افزود: کارمزد دریافت هزینه خدماتی است که صورت می‌گیرد و بانک مرکزی از این سیاست کوتاه نمی‌آید.

به گزارش تسنیم، هم اکنون هزینه تمام شده برای هر تراکنش فروشگاهی طبق اعلام بانک مرکزی ۲۰۰-۲۵۰ تومان است ولی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار قصد دارند در این طرح ۱۰۰-۱۵۰ تومان کارمزد از پذیرنده دریافت کنند.

با احتساب آمار یک‌ماهه تراکنش‌های پایانه‌های فروش و همچنین با توجه به قیمت تمام شده ۲۰۰-۲۵۰ تومانی این تراکنش‌ها باید گفت که هر ماه ۸۵ میلیارد و ۹۸۹ میلیون تومان برای این بخش هزینه می‌شود. همچنین یک حساب و کتاب سرانگشتی نشان می‌دهد که در طول ۱۲ ماه هزینه‌ای که برای تراکنش‌های فروشگاهی می‌شود چیزی حدود یک‌هزار میلیارد تومان است.

اما در صورت اجرایی شدن دریافت کارمزد از پذیرنده‌ها از آبان ماه با تصویب رقم ۱۰۰-۱۵۰ تومانی اگر آمار یک ماه را در ۱۲ ماه ضرب و حاصل را در کارمزد احتمالی ۱۰۰ تومان ضرب کنیم عددی که به دست می‌آید ۵۰۰ میلیارد تومان است، یعنی از این پس فروشگاه‌ها باید نیمی از هزینه تمام شده تراکنش‌های فروشگاهی را خودشان پرداخت کنند.

موضوع دریافت کارمزد از کارتخوان‌ها درحالی در سال جاری در دستور کار بانک مرکزی و نظام بانکی قرار خواهد گرفت که ۱۶ بهمن سال ۹۰ بخشنامه ای از بانک مرکزی با امضای دبیر کل این بانک به دست بانکداران رسید که محتوای آن ضوابط جدید درباره خدمات الکترونیکی بود. این بخشنامه با هدف ساماندهی پایانه های فروش الکترونیکی در نظام بانکی کشور، نظارت دقیق و همه جانبه بر عملیات بانکی از طریق پایانه های فروش ابلاغ شده بود.

با این تفاسیر و با توجه به عزم جدی بانک مرکزی به اجرای این سیاست باید منتظر ماند و دید که سیاست‌گذار پولی و بانکی چه‌زمانی را برای اعمال کارمزد از پذیرنده‌ها در نظر خواهد گرفت؟ آیا سال ۹۴ گره این پرونده باز خواهد شد؟
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۳:۵۰:۱۶
بالاخره هر زمانی هم که اجرائی بشه ، تردیدی نیست که اول و آخرش ، دودش در این آشفته-بازار !!!!!! به چشم مصرف کننده و خریدار که پرداخت کنندۀ پوله ، میره ، نه فروشنده و نه بانک ؛
با این تورم شدید طبیعتا فروشنده پول خرد نداره و لابد بجای اینکه شکلات بده (چون دیگه آدامس هم از پول خرد گرونتر شده !!!) ، مبلغ را رند و گرد میکنه ؛
ولی...... بدیش اینجاست که تا حالا هیشکی ندیده که هیچ فروشنده ای ، رو به مشتری غش کنه !!!!!؛ (2774101) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۳:۵۴:۳۹
من که با مالیات مشکلی ندارم! اما برای تمامی اجناس مغازه دو نرخ می گذارم. با کارت خوان و مالیات و بدون کارتخوان و بدون مالیات.
و پیشنهاد می کنم مردم خرید با کارتخوان را تحریم کنند. (2774115) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۴:۱۴:۵۷
شرع و منطق را در همه ی تصمیمات باید جدی گرفت
---
اگر گرفتن کارمزد برای کارتخوانهای پولی از جانب بانکها توجیه همه جانبه ی شرعی - منطقی روشن و قانع کننده برای عموم نداشته باشد مردم آن را زور گیری به شمار خواهند آورد و دریافت مبالغی در این زمینه بنام کار مزد خالی از شبهه ی کسب مال حرام نخواهد بود؟؟؟!!! (2774147) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۴:۱۸:۵۳
کارمزد باید از ای تی ام دریامت شود نه از پوز!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 (2774159) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۴:۴۲:۵۵
پولو که تو کارت خوان می کشی دروز بعد میره تو حساب بعد پول مردم کککمش پنج روز تو اون شماره حساب میمونه این همه می خورین کافی نیست حالا گیردادین به کارمزد از کارتخونا

افسار مردم افتاده دست بانک ها هرکجا دوست دارن می کشن (2774207) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۴:۴۳:۲۹
هم کارمزد میخواهند وهم پول دیر به حساب میریزند وهم پول تو حساب به مردم وام میدهند سود برایخودشان برمیدارند آقایان خسته نشونداین
اینقدر کار میکنند. چند تا از این. مدیران بفرستید یونان. تا کشور یاد بگیر پول ............ (2774210) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۶:۴۰:۲۸
فکر کردی چطوری تمام مغازه های بزرگ هر شهری توی ایران یکی پس از دیگری تبدیل به بانک و موسسه اعتباری میشه سر چیه ؟ سر همین سود حداکثری که حتی بانکهای اروپایی و امریکایی خوابش رو هم نمی ببینن (2774379) (alef-3)
 
عساکره
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۹:۲۱:۲۸
سزاوار نیست با ملت چنین کنید اگردر منطقه قدرت گرفتیم نتیجه صبر و استقامت ملت پس ملت را داشته باشید (2774587) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۴:۵۷:۴۷
خدمات الکترونیک ارزونی خودتون. از آب کره میگیرین. (2774232) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۵:۲۷:۵۴
آخرش میگن چون خریدار هم داره از این خدمات استفاده می کنه از خریدار هم کارمزد کسر بشه. حضرات بانکی اگه خیلی نگران هزینه ها هستن برن وام هایی رو که با رشوه و پارتی بازی دادن پس بگیرن. (2774273) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۵:۳۲:۴۱
واقعا این چه مملکتی هست که داریم ؟ همه میخواهند منافع شخصی خودشون رو تامین کنند و هیچکس ,هیچکس این باور را ندارد وقتی افراد در یک جامعه گرد هم می آیند باید هزینه ی این گرد هم آمدن را هم بدهند . اتفاقی که در ایران میافتد این است که همیشه ضعیفترین فرد باید هزینه ی هر چیزی را بپردازد. این همان زندگی غارنشینی است که به شکل مدرن آن درآمده تا قویتر ضعیفتر را شکار کند و برای خانواده خود به غارش ببرد !!! (2774282) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۵:۴۴:۵۱
من سه دستگاه کارتخوان دز مغازه دارم در صورت اجرایی شدن کارمزد هر سه دستگاه را جمع میکنم (2774302) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۶:۰۱:۵۴
اصولا بانکداری الکترونیک یعنی حذف کارمند، حذف ساختمان و تجهیزات!
طبیعی است که سود بانکداری الکترونیک کلان است و در جیب بانک.
گرفتن کارمزد از مردم، دزدی آشکار است. (2774322) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۶:۰۶:۴۰
کارمزد را باید کسی بدهد که از بانکداری الکترونیک سود کلان می‌برد!
بانک به دلیل حذف ساختمان فیزیکی، حذف گردش اسکناس، حذف عملیات بسیار پر حجم و پر هزینه‌ی حسابداری به دلیل انجام الکترونیکی، سرعت در تراکنش و افزایش مانده یا سپرده در بانک و ... ملزم و محکوم به پرداخت آن است. (2774327) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۶:۱۲:۴۸
پرداخت کارمزد از جیب مردم یا فروشنده، دقیقا مانند آن است که من یک جعبه بگذارم کنار خیابان تا کفش مردم را واکس بزنم! کفشی ۱۰۰ تومان!
بعد برای افزایش راحتی و سرعت، واکس برقی بخرم! مردم خودشان کفش را واکس بزنند! با این دستگاه قیمت واقعی واکس‌زدن ۲۰ تومان می‌شود! و من با افزایش تعداد واکس‌زدن‌ها، کاهش نیاز به نیروی بدنی و خستگی و ... سود بسیار بیشتری نسبت به قبل می‌برم! یعنی به ازای یک‌دستگاه ۴ برابر.
از سوی دیگر اجازه دارم در هر محل ۴ دستگاه نصب کنم، یعنی سودی بسیار بیشتر!
اما... این دل حریص و سنتی، از ب....ت مردم می‌خواهد سود ببرد!
اما به‌دلیل گران بودن دستگاه، نیاز به برق، نیاز به تعمیر و نگهداری! خدمات واکس کفش را بخواهم ۱۰۰۰تومان اعلام کنم! خب طبیعی است که ارزش کار یکی است، ولی من به دلیل خودخواهی خودم ظلم خواهم کرد! هم به خودم، هم به یک ملت! (2774335) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۷:۰۱:۲۱
تو همه چی با دنیا اختلاف داریم.. همه جای دنیا فروشنده این کارمزد را بابت استفاده از خدمات پوز میده. (2774401) (alef-13)
 
13
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۰۰:۵۱
مغازه ای محلی درمحیطی که افراد آن کم درآمد هستند دارم؛ روزانه شایدپنج شش نفر ازکارتخوان آنجا استفاده می کنند که هر کدام شاید1500ریال ویاحداکثر50000ریال خریدمینمایند.آیاشایسته است که ازاین رقم فروش من بانک کارمزددریافت کند ؛درصورتیکه من برای این کار دربانک حساب قرض الحسنه بازکرده ام.انصاف هم چیز خوبی است. (2774475) (alef-13)
 
فرشاد
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۰:۰۲:۳۹
همه ی کشورها مردم رو به استفاده نکردن از پول کاغذی تشویق میکنن تا درخت کمتری قطع شه توی ایران ... (2774643) (alef-13)
 
جابر
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۰:۱۶:۲۱
مگه آقایون بانک مرکزی نمی گویند چاپ هر قطعه اسکناس کلی هزینه داره و معضل اسکناسهای فرسوده داریم. آیا سودی که فقط از این مورد می برید کافی نیست . چرا بانک مرکزی هزینه ها رو سریع بلده محاسبه کنه ولی از محاسبه سودهای مستقیم و غیر مستقیمی که به جیب بانکها میره،طفره میره. تو را خدا دست از سر مردم بردارید (2774672) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۲۳:۱۶
اگه مردم عرضه داشته باشن از کارت استفاده نمیکنن.فروشنده ها هم همینطور. (2774762) (alef-3)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۲۵:۵۷
این وسط بانک مرکزی چرا هزینه چاپ و استهلاک اسکناس رو حساب نمیکنه؟؟یعنی واقعا نمیفهمن استفاده از پوز چقدر در هزینه چاپ اسکناس و همینطور در هزینه مراجعه مردم برای گرفتن و واریز وجه صرفه جویی میکنه؟ یا میفهمن و هودشون رو زدن به نفهمیدن؟ (2774767) (alef-3)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۵۲:۰۲
اقا این ارقامی که بانک مرکزی از هزینه تراکنشها میدهد دروغ است. خیلی کمتر است. دولت برای منبع درامد میخواهد این کار را انجام دهد (2775009) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.