نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267860
اولين ريزش سال در قيمت مسكن
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۰
بازار مسكن در شروع سال ۹۴ با اعمال شوك جديد به متعاملين، عملكرد فوق‌العاده بهتر از آنچه براي امسال پيش‌بيني مي‌شد را به ثبت رساند و باعث ريزش ۱۰ درصدي قيمت آپارتمان در تهران شد. اين ميزان افت ماهانه كه در يك‌سال اخير بي‌سابقه بوده، سطح كنوني قيمت مسكن در پايتخت را پس از ۱۱ ماه، بار ديگر به زير متري ۴ ميليون تومان آورد.

كارشناسان اقتصاد مسكن اواخر سال گذشته، چشم‌انداز «قيمت» در سال جديد را در دو سناريوي «خوش‌بينانه» و «بدبينانه» به ترتيب «كاهشي» و «بدون نوسان» تصوير كردند و درباره وضعيت آتي «معاملات» نيز تنها يك حالت «پايان ركود» را تخمين زدند.

هم‌اكنون كارنامه فروردين‌ بازار ملك، وقوع سناريوي اول، حداقل در اولين ماه سال۹۴ را تاييد مي‌كند هر چند علائمي از انتهاي ركود معاملاتي در آن ديده نمي‌شود. به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، امواج كاهش ماهانه قيمت مسكن كه سال گذشته در ۶ نوبت، از ارزش ريالي آپارتمان‌هاي شهر تهران كاست، در فروردين امسال با «قدرت بيشتر» باز هم تكرار شد طوري كه برآوردها از افت ۱۰ درصدي ميانگين قيمت كنوني واحدهاي مسكوني نسبت به آخرين ماه سال گذشته حكايت دارد. در حال حاضر متوسط قيمت مسكن در تهران از مترمربعي ۴ ميليون و ۲۳۰ هزار تومان در اسفند سال۹۳ به سطح ۳ ميليون و ۸۲۰ هزار تومان در فروردين۹۴ نزول كرده است. به اين ترتيب، قيمت مسكن در پايتخت پس‌از ۱۱ ماه، بار ديگر به سطح كمتر از متري ۴ ميليون تومان ريزش كرد و تقريبا با تراز قيمت فروردين۹۳، برابر شد.

سال گذشته همين موقع، ميانگين قيمت آپارتمان در اين كلان‌شهر با ۷ درصد كاهش ماهانه، به متري ۳ ميليون و ۸۹۰ هزار تومان رسيده بود؛ اما هم‌اكنون «ركورد تعديل قيمت» به‌رغم گذشت دست‌كم ۲۰ماه از طول عمر ركود مسكن، ۳ واحد درصد بيشتر از ميانه ركود (فروردين پارسال) است.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد: در بازار مسكن همواره با شروع سال جديد، دو متغير «قيمت» و «حجم معاملات» تحت‌تاثير روشن نبودن مسير براي خريدار و فروشنده، با كاهش نسبت به آخرين ماه سال قبل، همراه مي‌شود اما آنچه در شروع سال جاري براي قيمت مسكن رقم خورد، بيش‌از حد طبيعي و مورد انتظار بود. تحقيقات ميداني و آماري «دنياي‌اقتصاد» تصريح مي‌كند: ميزان كاهش قيمت مسكن و همچنين كاهش حجم خريد آپارتمان در فروردين امسال در تهران به مراتب شديدتر از آنچه در فروردين سال گذشته رخ داد، بوده است. در ۲۹روز اخير، فقط ۴ هزار و ۵۰ واحد مسكوني توسط بنگاه‌هاي املاك در تهران فروخته شد كه اين ميزان معامله خريد ۷۰ درصد نسبت به معاملات اسفند۹۳ و ۳۹ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۹۳ كاهش يافته است.

اين در حالي است كه فروردين پارسال ۶۶۰۰ آپارتمان در اين كلان‌شهر فروش رفت كه حداكثر ۵۳ درصد نسبت به معاملات اسفند۹۲ افت كرده بود. بنابراين مقايسه اين دو آمار از تشديد ركود معاملاتي در فروردين امسال حكايت دارد.

با اين حال، كماكان كارشناسان اقتصاد مسكن به بهبود شرايط بازار در ماه‌هاي آتي خوش‌بين هستند و علت سقوط بازار در فروردين ماه را ناشي از شرايط خاص از جمله «بيم و اميد» تقاضاي مصرفي به نحوه تاثير تحولات سياسي و مذاكرات بين‌المللي، بر قيمت مسكن عنوان مي‌كنند. متقاضيان خريد منتظر تعديل بيشتر قيمت مسكن هستند و به همين خاطر از انبوه فايل‌هاي فروش در بنگاه‌ها استقبال نمي‌كنند.

حداكثر ميزان كاهش ماهانه قيمت مسكن در ماه‌هاي سال۹۳، در ماه فروردين رقم خورد كه ۷ درصد بود؛ بعد از آن حداكثر افت ماهانه از نرخ منفي ۵/ ۲ درصد تجاوز نكرد. به اين ترتيب نزول ابتداي امسال، يك ركورد در مقايسه با تغييرات قيمت سال گذشته، محسوب مي‌شود.
منبع: دنیای اقتصاد
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۰۲:۲۹
متاسفانه قیمتها خیلی بالاتر از سطح قدرت خرید است . ان شاالله که این فاصله کاهش بیابد تا همه صاحبخانه شوند (2837723) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۸:۳۵:۳۶
متاسفانه رکود حاصل باعث کاهش شدید ساخت و ساز شده که این باعث کاهش قیمت فعلی و افزایش شدید قیمت بدلیل کمبود آن در آینده خواهد شد و چون بدلیل افزایش قیمت دلار به 3.4 برابر مسکن حتی 2 برابر هم نشده در صورت ادامه قیمت دلار با قیمت فعلی شاهد افزایش یکباره خواهیم بود افزایشی حداقل 200 درصدی (2838994) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۰۷:۴۸
این یعنی تورم معکوس (2837732) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۴:۰۴:۰۱
تورم منفی مسکن. (2838360) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۲۹:۰۶
قيمتها بين بيست تا بيست و پنج درصد گران هستند . (2837778) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۳:۵۷:۴۷
شاید هم بیشتر
مردم نباید خرید کنن تا قیمتها واقعی بشه
چهل درصد گرونه (2838345) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۵:۵۱:۲۳
برادر عزیزم مردم ندارن که بخرن اگه داشتن واقعا حاضر بودن مستاجر باشند قیمت خونه 30 درصد بالاست و مردم توان خرید ندارند حالا 1000 تا اقتصاد دان خوشبین وبدبین بیان نظر بدن کو پول (2838596) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۸:۳۶:۱۵
نسبت به افزایش دلار حداقل باید 150 درصد گرانتر شوند (2838995) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۲۲:۳۸:۴۱
قيمت مسكن به دلار ارتباطى ندارد كارگر ريالى دستمزد ميگيرد عوارض و تراكم شهردارى ريالى است قيمت زمين بر اساس ريال است سيمان و اجر و گج از معادن ايران بدست ميايد و با ريال محاسبه ميشود ، تنها چيزى كه در ساختمان ممكن است مقدارى ارز برى داشته باشد اهن الات و اين حرفها ميباشد و اتفاقا موقعى كه دلار از هزار تومان به سه هزار و پانصد تومان رسيد قيمت آپارتمانها در بعضى جاها بيش از پنج برابر شد براى همين است كه اكثر كارشناسها معتقدند تا سى درصد قيمت مسكن حباب دارد و گران است . (2839442) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۱:۰۱:۲۴
قیمت آپارتمانها حتی دوبرابر هم نشده !

سیمان و گچ و آهن و لوازم بهداشتی و الکتریکی ساخت ایران بر پایه قیمت خارجی آن قیمت گذاری می شود حتی قیر !
تمام اقلام بر حسب دلار صورت می پذیرد جمعیت شهری هم بدلیل مهاجرات از روستاها و شهرهای کوچک به بزرگ در حال افزایش هستند ولی زمین را در شهرهای بزرگ نمی توان حتی با دلار وارد کرد و افزایش داد و کمبود زمین خود باعث افزایش بیشتر خواهد شد

مسکن بیش از 150 درصد حداقل جا دارد تا افزایش قیمت داشته باشد اگر قیمت دلار کاهش نیابد (2839705) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۶:۱۰:۲۷
همچنان تا رسيدن به قيمت معقول فاصله هست و براي خريد بايد هنوز كي تأمل كرد. (2838664) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.