نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 323263
70درصد مکمل های ورزشی تقلبی و مخدر هستند
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۷
رئیس کمیته موارد خاص کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: ۷۰درصد مکمل های ورزشی تقلبی و مخدر هستند.

به گزارش مهر، حسین طلا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم ساماندهی مکمل‌های ورزشی برای استفاده جوانان و ورزشکاران گفت: در مورد میزان قاچاق داروهای مکمل آمار دقیقی ارائه نمی‌شود و ترس از ارائه آمار نشان می‌دهد که ضریب و حجم بسیار بالایی از داروهای پرورش اندام و مکمل های ورزشی از طریق قاچاق تامین می شود و حتی بعضا توزیع کنندگان اذعان دارند که خود این افراد مکمل ها را به طرز غیرقانونی بسته بندی و توزیع می کنند.

وی با اشاره به سود کلان ماهانه که به جیب دلالان بازار مکمل های دارویی می‌رود، اظهار داشت: طبق آماری که اعلام می شود ۷۰ درصد مکمل‌های ورزشی که عرضه می‌شود دارای مواد تقلبی، غیرمجاز و مخدر است.

طلا ادامه داد: متاسفانه بازار گسترده ای برای فروش این محصولات از طریق قاچاق در داخل کشور وجود دارد و عرضه مکمل‌های ورزشی تقلبی حتی در عطاری‌ها به راحتی ارائه می شود. عدم نظارت به گونه ای است که پاساژ ۵ طبقه در خیابان مروی بخش زیادی از محصولاتش از طریق قاچاق تامین می شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ارائه داروهای مکمل بدنسازی در سال ۹۱ ممنوع شده بود اما دوباره عرضه این داروها از طریق باشگاهها مشاهده می شود، گفت: متاسفانه آئین نامه مدونی در این خصوص وجود ندارد که همین مسئله منجر به بی سامانی و در هم ریختگی در این بخش شده است و مشخص نیست که این داروها باید از طریق مبادی وزارت بهداشت و درمان و داروخانه ها ارائه شود یا اینکه فروش به صورت مستقیم از طریق باشگاهها ایرادی ندارد و این مسئله نشانه ضعف نظام توزیع در کشور ما است.

به دلیل ضعف نظارت، آمار دقیقی از میزان قاچاق داروهای مکمل وجود ندارد

طلا افزود: معضلی که بر موضوع قاچاق داروهای بدنسازی افزوده شده است، توزیع پودرهای ورزشی در برخی باشگاهها با سود بالا است. در حقیقت برخی از باشگاهها که باید مروج سلامت برای ورزشکاران باشند مصرف داروهای غیراستاندارد و قاچاق را دامن می زنند، لذا اگر قرار است این کالا در باشگاهها نیز عرضه شود این کار باید با نظارت علمی و دقیق صورت گیرد.

وی با بیان اینکه ضعف نظارت در این مورد به قدری بالاست که آمار دقیقی از میزان قاچاق و سایر مسائل مربوط به مصرف داروهای مکمل وجود ندارد، تاکید کرد: هیچ نظارت دقیقی در خصوص واردات، تولید، توزیع و تجویز مکمل های بدنسازی و ورزشی صورت نمی گیرد و فقدان نظارت به فرصت طلبان اجازه می دهد اجناس غیرمجاز و تقلبی را عرضه و در نتیجه، خسارات جبران ناپذیری به جوانان وارد می کنند.

رئیس کمیته موارد خاص کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این خطر هیچ‌گاه جدی گرفته نشده تا عزمی جدی تر برای قانونمند کردن واردات و یا مصرف علمی آن پیدا شود، تصریح کرد: اینکه بگوییم مکمل ها را وارد، مصرف و یا توزیع نکنیم چرا که مضر هستند، مشکلی را رفع نمی کند و عملا در سال های گذشته دیدیم که مشکل برطرف نشد. آیا دستگاههای نظارتی و وزارتخانه های مرتبط، اینگونه به فکر سلامت مردم و جوانان ما هستند؟

تاریخ مکمل های ورزشی دست‌کاری می شود


وی ادامه داد: اشتباه دیگری که رایج شده بحث مکمل و داروهاست، در حال حاضر مکمل های ورزشی که نوعی مکمل غذایی محسوب می شود را در داروخانه ها عرضه می کنند و بنابراین، مکمل و داروهای استروئیدی را در یک گروه قرار می دهند که این اشتباه است، چون داروهای استروئیدی دوپینگ محسوب می شوند و مصرف آن ممنوع و مضر است، در حالی که مصرف مکمل های ورزشی نه ممنوع و نه مضر است.

طلا با اشاره به طریقه سودجویی دلال های بازار مکمل های ورزشی، توضیح داد: اکثر مکمل های ورزشی به صورت قاچاق وارد می شود. سودجویان، مکمل های تاریخ مصرف کم را به صورت مزایده ای خریداری و تاریخ جدیدی را روی آن درج و از راه قاچاق وارد کرده و در نهایت، به قیمت های گزاف به فروش می رسانند، این مسئله سلامت ورزشکاران را به خطر می اندازد، این مسئله نیاز به پیگیری جدی دارد.

منع عرضه مکمل های ورزشی توسط وزارت ورزش و اسپانسر شدن نمایندگی های فروش در مسابقات ورزشی

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از تناقض در دستورالعمل ها و بخشنامه های دستگاهها مرتبط، خاطرنشان کرد: برخی تناقضات نیز در دستورالعمل ها وجود دارد. مثلا از طرف وزارت ورزش و جوانان، عرضه و فروش مکمل های ورزشی در باشگاهها و اماکن ورزشی ممنوع اعلام می شود، اما از سوی دیگر در اکثر مسابقات ورزشی، در سطح شهرستان ها، استانها و حتی مسابقات کشوری، نمایندگی های فروش و عرضه مکمل های ورزشی به عنوان اسپانسر حضور پیدا می کنند و توسط مسئولین ورزشی این مکمل های ورزشی یه ورزشکاران هدیه داده می شود.
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۷:۰۷:۲۴
این هم باز از بی دانشی است!! خود من یکی از استفاده کنندگان پروتئین و BCAA هستم، هر چند ماه یکبار باید اینترنتی سفارش بدیم، دبی تحویل بگیریم بیاریم ایران، فقط برای اینکه مطمئن باشیم به خودمان صدمه نمی زنیم!! طراحان و سیاست گذاران سیستمی که نتیجه اش این شده است، نبودنشان از بودنشان بهتر است!!
این همه برند معتبر جهانی، مگر واردات آن چه اشکالی دارد، فکر کنید دارین چوب بستنی یا سنگ پا وارد می کنید ... (3455234) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۰۴:۳۱:۰۱
اولا کالایی که مشتری داره پس باید تامین بشه این رو علم تجارت میگه دوما چرا نباید برای این صنف هم اتحادیه و جواز کسب صادر بشه سوم اینکه همیشه پای مافیا در میان است اتفاقا گرانی مکمل های سالم و مفید باعث شده جوانان به داروهای غیر مجاز و تقلبی مصرف کنند بالاخره همه چیزمون باید به هم بیاد ضمن اینکه شرکتهای تولید دارو ی داخلی از بابت تولید بعضی هورمونها سود خوبی می برند مثلا هورمون رشد ساخت شرکت دارو سازی ثامن در ایران که بیشتر بدنسازان مصرف می کنند تا بیماران (3456273) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.