نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 354881
معاون هنری ارشاد: درباره کنسرت‌ها تصمیم حاکمیتی گرفته شود
تاریخ انتشار : جمعه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۰
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در زمینه برگزاری کنسرت‌ها باید تصمیمی حاکمیتی گرفته شود و همه دستگاه‌ها آن را بپذیرند.

به گزارش ایسنا، علی مرادخانی در حاشیه جشنواره موسیقی مقامی پیران چنگی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: فعالیت‌های لازم برای رسیدن به نقاط مشترک درخصوص برگزاری برنامه‌هایی مانند کنسرت‌ها آغاز شده زیرا در شرایط فعلی هر مجموعه‌ای بر اساس برداشت و به دلیل اختیاراتی که دارد می‌تواند به صورت جداگانه تصمیم‌گیری کند در واقع باید یک تصمیم حاکمیتی درخصوص برگزاری این برنامه‌ها شکل گرفته شود و همه مجموعه‌ها آن را بپذیرند.

وی ادامه داد: در زمینه برگزاری کنسرت‌های موسیقی نباید شرایطی به گونه‌ای باشد که تصمیمات جدا و جزیره‌ای گرفته شود و در این زمینه باید نقاط غیرمشترک میان مسؤولان حل و فصل شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حوزه موسیقی مقامی اگر مشخص شود که این نوع از موسیقی عرصه‌ای زلال و پاک است قطعا شرایط برای رسیدن به نقطه مشترک بیش از گذشته فراهم خواهد شد.

وی در ادامه گفت: به زودی این مشکلات حل می‌شود، با توجه به اینکه برخی از مسؤولان خراسان رضوی نیز صحبت‌هایی انجام شده امیدواریم گفت‌وگوها نتیجه‌بخش باشد تا از این پس شاهد تعطیلی کنسرت‌های موسیقی نباشیم.

مرادخانی با بیان این مطلب که افرادی حاج‌قربان سلیمانی و حاج‌حسین یگانه‌ هنرمندانی هستند که مرز ندارند، عنوان کرد: هویت ما در گرو فرهنگ است و هر چه آن را صحیح‌تر معرفی کنیم جایگاهمان در دنیا بالاتر خواهد بود؛ در واقع سرگردانی و بی‌هویتی‌ها گاهی به دلیل عدم شناخت کافی از فرهنگمان است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ساز شمال خراسان را نسبت به جنوب آن متفاوت دانست و اظهار کرد: سازهای خطه شمالی دارای پیچیدگی و ظرایف بیشتری است که این امر برای پژوهشگران مطلب قابل توجه‌ای است.

وی افزود: یک کشور را با بزرگراه و ساختمان‌های بلند آن نمی‌شناسند بلکه افراد جامعه، دانشمندان و به ویژه هنرمندان معرف آن هستند.

مرادخانی با بیان این مطلب که هنر مفاخر و هنرمندان قدسی است در ادامه گفت: لازم است که یاد و آثار هنرمندان و مفاخرمان را زنده نگه داریم؛ در واقع این هنرمندان آنقدر ارزشمند هستند که باید هر سال برای معرفی‌شان به دنیا مراسم بزرگداشت داشته باشیم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: این هنرمندان را باید به عنوان روایتگران فرهنگی هنری خود بدانیم به علاوه باید بتوانیم آثار آن‌ها را ثبت و ضبط کنیم. در این راستا از ۹۶ ساعت موسیقی که از این هنرمندان ضبط شده چندین رساله مهم دکتری تنظیم شده است.

وی جهت آغاز به کار دبیرخانه جشنواره اعلام آمادگی کرد و در ادامه گفت: هنرمندان در زمینه موسیقی مقامی و بخشی توانستند کشور را به جایی برسانند که در دنیا به خود ببالیم. امیدواریم این جشنواره در سال‌های آینده نیز برگزار شود و طی آن شاهد تولید آثار خوبی برای آیندگان باشیم.

مرادخانی تصریح کرد: باید دبیرخانه دائمی جشنواره پیران چنگی در قوچان تاسیس شود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مقدمات لازم را برای ساخت مقبره مرحوم حاج‌قربان سلیمانی از استادان موسیقی مقامی، فراهم خواهد کرد.
 
کلمات کلیدی : کنسرت
 
محسن
United States
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۹:۱۸:۴۵
مگه قانون نداریم !!!؟؟ چرا کنسرتی که مجوز گرفته باید لغو شود؟؟ پس معلومه ما در کشور قانون نداریم این قانونی هم که داریم اسباب بازی
است.به نظرم آقای لاریجانی قدرت و احاطه لازم بر زیر مجموعه های خود را ندارد و همچنان قوه قضاییه بصورت کشور تو کشور اداره میشود و هر کسی هر کاری دوست دارد انجام میدهد (3715583) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۲۲:۲۳:۲۵
مشکل موسیقی نیست. خود آقایان هم اذعان دارند که مشکل موسیقی نیست.
دوستان عزیز ما اساساً با آن نوع نگاه به زندگی که انسان برود وقتش را در یک برنامه‌ی تفریحی (از هر نوع، موسیقی یا غیر موسیقی) بگذراند و از آن لذت ببرد مخالفند. با مردمی که یک چنین نگاهی دارند به زندگی مخالفند. با اینکه این مردم و این نگاه به رسمیت شناخته شود و جایی در کشور داشته باشد مخالفند.

این نگاه برآمده از خوانش خاصی است که این دوستان از دین دارند که براساس آن همه باید مومنانه زندگی کنند و زندگی مومنانه یک زندگی محزون است و اینکه دنیا و لذایذ آن پست هستند و انسان را از راه سعادت باز می‌دارند.
همین امروز یکی از آقایان عزیز صحبت از مردمی کرده بود که دوست دارند «جفتک بیاندازند و خوش‌گذرانی» کنند. به دولت اخطار داده بود که وظیفه شما خدمت به این مردم نیست!

یک جور بسط همان نگاه سنتی عارف مسلکی و زندگی درویشی است به کل جامعه. یعنی شخص نه فقط خودش زندگی درویشی را می‌پسندند بلکه مایل است دیگران را هم وادار کنند که درویش وار زندگی کنند و به دنیا و لذایذ آن پشت کنند و به جای دنیا فکرشان و دلشان متوجه عقبی باشد.

من فکر نمی‌کنم که این نگاه درستی است و برداشت درستی از آموزه‌های دینی است. و فکر هم نمی‌کنم که این مشکل با لابی کردن وزیر ارشاد با چند نفر در تهران یا در مشهد یا در قم حل شدنی باشد. ما نیاز به یک گفتگوی جدی و چالشی در سطح ملی داریم. این وظیفه صدا و سیما است. زمانی برنامه‌ای بود در شبکه 4 سیما به نام «گستره شریعت» که به چنین گفتگوهایی می‌پرداخت. نمی‌دانم چطور شد که صدا و سیما به این نتیجه رسید که رسانه‌ی ملی جای اینطور گفتگوها نیست و بهتر است «زرشک» پخش کند! (3715854) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.