نظر منتشر شده
۱۶۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299586
مدارا با دشمن، آری یا خیر؟
بخش تعاملی الف - حسین سوزنچی,16 مهرماه 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۵


ضمن تبریک عید غدیر بر تمامی مسلمانان و آزادگان عالم و محبان امیرالمومنین علیه السلام، و تسلیت به مناسبت فاجعه دردناک و شهادت گونه حاجیان در منا، دست دادن اتفاقی آقای ظریف با اوباما، و استناد برخی افراد برای توجیه این واقعه بر اساس حدیثی از حضرت علی علیه السلام، بهانه ای شد برای نگارش یادداشتی در تحلیل دینی مساله مدارا با دشمن و چگونگی استفاده فراجناحی و واقع بینانه از ادبیات دینی در خصوص مسائل اجتماعی.

بسم الله الرحمن الرحیم

از زمانی که مذاکرات رسمی دولتمردان ایران و آمریکا در موضوع هسته‌ای آغاز شد، سوالی در جامعه جدی شد که بالاخره با دشمن باید مدارا کرد یا نه؟ این سوال به فراخور اموری که در این ایام رخ داد فراز و فرود یافته اما از اهمیتش کاسته نشده است و اخیرا دست دادن اتفاقی آقای ظریف و آقای اوباما در راهروهای سازمان ملل، این بحث را وارد فاز جدیدی کرد. در ابتدا تذکر این نکته را لازم می‌دانم که منظور از فاز جدید، قضاوتی درباره خود این مصافحه نیست؛ یعنی اگر این حادثه، یک حادثه اتفاقی بوده باشد – چنانکه وزارت خارجه رسما اعلام کرد – به‌خودی خود، مشکلی ندارد: اگر دست دادن آقای ظریف با آقای کری در جلسات دو سال گذشته مشکلی نداشت، امروز هم اگر به طور ناخواسته، مسیر وی با مسیر تیم آمریکایی متقارن شد، دلیلی ندارد که انتظار داشته باشیم که ایشان با آقای کری دست ندهد؛ یا اینکه با آقای کری دست دهد اما با آقای اوباما که کنار اوست دست ندهد؛ و چنین واقعه‌ای، ربطی به مدارا کردن یا نکردن با دشمن ندارد.

پس تاکید می‌کنم موضوع مورد نظر این یادداشت، مذمت یا دفاع از این واقعه خاص نیست؛ بلکه آنچه انگیزه نوشتن این یادداشت شد این بود که این واقعه نیز اگرچه طبق معمول، بهانه‌ای برای حمله موافقان و مخالفان مدارا با آمریکا به همدیگر قرار گرفت، اما تا پیش از این، غالبا استدلالهای موافقان مدارا، مستند به ملاحظات دیپلماتیک بود، و استدلالهای مخالفان، مستند به متون و معارف دینی؛ اما در این واقعه برخی از موافقان مدارا، با استناد به حدیثی از امیرالمومنین (ع)، از استدلال مبتنی بر معارف دینی استفاده کردند؛ و ببینیم به دور از حب و بغض‌های شخصی و جناحی و با نگاهی واقع‌بینانه به آموزه‌های اسلامی و در جایی که آگاهانه – و نه اتفاقی- می‌خواهیم اقدام کنیم، بالاخره باید با دشمن مدارا کرد یا خیر؟

اما قبل از این، خوب است اشاره کنم که اینکه طرفین ماجرا برای پیشبرد مدعای خود، از استدلال مستند به معارف دینی استفاده می‌کنند، از جهتی جای خوشحالی دارد و از جهتی جای نگرانی. خوشحالی از این بابت که: استفاده از ادبیات دینی برای پیشبرد مقاصد خود در میان جناح‌های رقیب، موید و شاهد خوبی است بر اینکه دین همچنان در جامعه ما حضور جدی دارد و ادعای «تنزل جایگاه دین در جامعه ما» ادعای نادرست و ظاهربینانه‌ای است. چرا؟ چون هرگاه افراد دو جناح مخالف برای پشیبرد اهداف و مقاصد خود به ادبیات یکسانی تمسک ‌کنند، معلوم ‌می‌شود موضع کلی جامعه نسبت به قبول آن ادبیات، مثبت است. اگر در جامعه‌ای باورهای سکولاریستی (دنیامدارانه) غلبه داشته باشد، طرفین نزاع برای جلب نظر مردم، از ادبیات سکولار استفاده خواهند کرد؛ و اگر در جامعه‌ای از ادبیات دینی برای غلبه بر همدیگر استفاده گردد، معلوم می‌شود در این جامعه، دین، حضور فعالی در باورهای مردم دارد.

اما نگرانی از این بابت است که مبادا دین وسیله‌ای برای سوءاستفاده جناح‌های سیاسی گردد؛ و به جای کارکرد خود در رشد و ارتقای انسانها، ملعبه‌ دست غوغاسالاران شود. برای پرهیز از این آفت است که لازم است دائما سطح دینداری و تحلیل خود از معارف دینی را ارتقا دهیم تا در چنین شرایطی دریابیم کدام تحلیل «مومنانه» [=واقعا دینی] است و کدام تحلیل «منافقانه» [= نه واقعا دینی، بلکه مبتنی بر سوءاستفاده از دین].

همه می دانیم که مهمترین عاملی که بین تحلیل واقعا دینی و تحلیل منافقانه تمایز ایجاد می‌کند این است که هدف از تحلیل واقعا دینی، ارتقای ارزشهای متعالی دین در جامعه و به تعبیر دیگر، ارتقای معرفتی و اخلاقی و معنوی جامعه است؛ اما کسی که رویکرد منافقانه دارد، هدفش سوءاستفاده از ادبیات دین برای رسیدن به منظورهای شخصی و جناحی و سیاسی است. اما این مقدار اطلاعات، مشکل تمایز فوق را حل نمی‌کند؛ زیرا ما دستگاه نیت‌سنج نداریم که بفهمیم هدف یک تحلیل‌گر چه بوده؛ و در ظاهر هم هرکسی هدف خود را الهی، و هدف مخالفین خود را شخصی و جناحی معرفی می‌کند.

اما آیا عملا راهی وجود ندارد که بین دو گونه تحلیل منافقانه و مومنانه بتوان تمایز گذاشت و بتوان به نحوی واقع‌بینانه و فراجناحی، تحلیلی که دین را ابزاری برای سوءاستفاده خود قرار داده، از تحلیلی که هدفش ارتقای دینداری واقعی در جامعه است، بازشناخت؟

قرآن کریم این راه را معرفی کرده است، بدین صورت که یکی از اوصاف خارجی و محسوس منافقان را این می‌داند که: «یقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَکْفُرُ بِبَعْضٍ وَیُرِیدُونَ أَن یَتَّخِذُواْ بَیْنَ ذَلِکَ سَبِیلاً» (نساء/۱۵۰: می‌گویند به برخی از [آموزه‌های دین] ایمان می‌آوریم و برخی را قبول نمی‌کنیم و می‌خواهند بین این راهی بیابند). در واقع کسی که واقعا مومن است اگر به یک جمله دینی استناد می‌کند، این جمله را هماهنگ با سایر آموزه‌های دین، و مبتنی بر ارزشهایی که دین مطرح کرده است، معنی می‌کند؛ اما کسی که منافق است و درصدد سوءاستفاده از ادبیات دینی برآمده، اگر به جمله‌ای از جملات متون دینی استناد می‌کند، آن جمله را به دلخواه خود گزینش کرده و بر اساس خواسته‌های شخصی و جناحی و … تفسیر می‌کند. به تعبیر دیگر، برداشت واقعا صحیح ‌از گزاره‌های دینی، برداشتی است که در آن، ارزشهایی که دین اصل قرار داده، مبنای تحلیل قرار می‌گیرد، (و از همینجاست که می‌توان فهمید هدف گوینده در استفاده از ادبیات دینی، ارتقای ارزشهای دینی در جامعه است)؛ اما برداشت انحرافی و تحلیل منافقانه، در جایی رخ می‌دهد که گوینده، نظام ارزشی دیگری (یعنی خواسته‌ها و اغراض دیگری غیر از ارزشهایی که خود دین مطرح کرده) را مبنای برداشت خود از متون دینی قرار می‌دهد و این است که نشان می‌دهد گوینده در حقیقت، به دنبال خواسته‌ها [=ارزشها]ی شخصی، جناحی، و … خود است، نه ارتقای واقعی جامعه؛ و صرفاً برای اینکه به این خواسته‌ها برسد، از ادبیات دینی، استفاده [یا به تعبیر بهتر: سوءاستفاده] کرده است.

پس اگر بخواهیم درباره برداشت صحیح و واقعا دینی (نه سوءاستفاده از دین) درباره هر موضوعی (از جمله مدارا با دشمن) قضاوت واقع‌بینانه و فراجناحی داشته باشیم، باید ابتدا نگاهی به نظام ارزشی خود دین در قبال آن مساله بیندازیم و آنگاه ببینیم کدام برداشت، در راستای این نظام ارزشی است و کدام در این راستا نیست. در واقع، در عین حال که این سخن درست است که ما دستگاه نیت‌سنج نداریم و نمی توانیم درباره نیتهای افراد قضاوت کنیم و حق نداریم افراد را به خاطر گمان شخصی خود، متهم به نفاق و سوءنیت و … کنیم؛ اما لازمه این سخن این نیست که با صرف نظر از نیتهای درونی افراد، و صرفا با بررسی خود تحلیلها، نتوانیم تحلیلهای مومنانه را از تحلیلهای منافقانه بازشناسیم.

با این مقدمه اکنون می‌توان چگونگی رسیدن به پاسخ واقعا دینیِ مساله «مدارا با دشمن» (یا هر برداشت دینی دیگری) را دریافت: اگر مبنای ما برای مدارا یا عدم مدارا، از نظام ارزشی اسلامی تغذیه کرد، تحلیل ما واقعا دینی (مومنانه) خواهد بود و اگر به نظام ارزشی دیگری (مثلا قدرت‌طلبی جناحی یا ارزشهای سکولار [=دنیامدار]) تکیه داشت، تحلیل ما منافقانه خواهد بود.

پس باید نظام ارزشی اسلامی را که پشتوانه سخن امیرالمومنین (ع) و مبنای تحلیل واقعا اسلامی است شناسایی ‌کنیم که با معلوم شدن آن، ناروا بودن سایر تحلیلها معلوم شود. حدیث امیرالمومنین علیه‌السلام که این روزها، عبارات پایانیِ آن مورد استفاده قرار گرفته، این است که: ٌ إِذَا لَقِیتُمْ إِخْوَانَکُمْ فَتَصَافَحُوا وَ أَظْهِرُوا لَهُمُ الْبَشَاشَهَ وَ الْبِشْرَ، تَتَفَرَّقُوا وَ مَا عَلَیْکُمْ مِنَ الْأَوْزَارِ قَدْ ذَهَبَ، إِذَا عَطَسَ أَحَدُکُمْ فَسَمِّتُوهُ قُولُوا یَرْحَمُکَ اللَّهُ وَ هُوَ یَقُولُ لَکُمْ یَغْفِرُ اللَّهُ لَکُمْ وَ یَرْحَمُکُمْ قَالَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى وَ إِذا حُیِّیتُمْ بِتَحِیَّهٍ فَحَیُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها أَوْ رُدُّوها، صَافِحْ عَدُوَّکَ وَ إِنْ کَرِهَ فَإِنَّهُ مِمَّا أَمَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ عِبَادَهُ یَقُولُ “ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَهٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیم‏”» (خصال صدوق ج۲ ص۶۳۳) «وقتی برادرانتان را دیدید با همدیگر مصافحه کنید و به هم روی خوش نشان دهید، که در این صورت وقتی از هم جدا می‌شوید، گناهانتان از بین رفته است، … و با دشمنت هم مصافحه کن اگر چه از آن خوشش نیاید؛ زیرا خداوند بندگانش را بدان امر کرده، می‌فرماید: “[بدى را] با نیکى دفع کن، ناگاه خواهى دید همان کس که میان تو و او دشمنى است، همانند دوستى صمیمى‌ خواهد بود.”(سوره فصلت، آیه ۳۴)»

جمله محل بحث، «توصیه به دست دادن با دشمن» است که با قرینه عبارات قبل و بعد، معلوم می‌شود این جمله درباره کدورتها و دشمنی‌های شخصی و جناحی و سلیقه‌ای است که در درون جامعه ایمانی پیش می‌آید: در عبارات قبل، تعبیر «برادرانتان» آمده، که اشاره‌ای دارد است به آیه «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَه» (حجرات/۱۰: فقط مومنان با همدیگر برادرند)؛ و در عبارات بعد، این اقدام مصداق عمل به آیه‌ای که ناظر به روابط شخصی مومنین است، معرفی شده است. پس این توصیه، در مورد دشمنی‌هایی است که در فضای روابط شخصی و گروهی میان خود مومنان پدید آمده است.

اکنون، بر اساس نظام ارزشی اسلام، آیا این توصیه را می‌توان در مورد دشمنان اسلام و جامعه اسلامی (یعنی در جایی که دیگر مساله، ربطی به کدورت شخصی ندارد؛ بلکه این دشمنی ناشی از اختلافات بنیادین دو طرز تفکر و اصطلاحا دو ایدئولوژی است) جاری دانست؟

موضع قرآن کریم در قبال دشمنان جامعه اسلامی این است که نه‌تنها افراد جامعه، بلکه خود پیامبر اکرم (ص) را هم بشدت از هرگونه مدارا و تسامح در قبال آنها برحذر می‌دارد و تاکید می‌کند که آنها ظاهر مدارامآب به خود می‌گیرند تا تو را به عدول از مواضعت بکشانند: «وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَیُدْهِنُون‏» (قلم/۹: آرزو دارند که تو سازشکاری کنی تا آنها همه چیز را ماست مالی کنند!) و پیش‌بینی می‌کند که آنها تا زمانی که از اهداف و ارزشهای اسلامی دست برنداری، از تو راضی نخواهند شد: «وَ لَنْ تَرْضى‏ عَنْکَ الْیَهُودُ وَ لاَ النَّصارى‏ حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم‏» (بقره/۱۲۰: یهود و نصاری هیچگاه از تو راضی نمی‌شوند مگر اینکه کاملا از روش و آیین آنها تبعیت کنی)؛ و نهایتا مهمترین علامت منافق بودن انسانها در جامعه دینی را این امر معرفی می‌کند که اینان عزتمندی را در برقراری روابط با قدرتمندان مادی بشر می‌دانند: «بَشِّرِ الْمُنافِقینَ بِأَنَّ لَهُمْ عَذاباً أَلیما؛ الَّذینَ یَتَّخِذُونَ الْکافِرینَ أَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنینَ أَیَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّهَ فَإِنَّ الْعِزَّهَ لِلَّهِ جَمیعا» (نساء/۱۳۸-۱۳۹: به منافقان بشارت بده که عذابی دردناک برایشان است، همان کسانی که به جای مومنان، پیمان دوستی با کافران می‌بندند؛ آیا عزت را نزد آنان جستجو می‌کنند؟! در حالی که همانا عزت سراسر نزد خداست.)

شاید پاسخ مختصر این مساله را که بالاخره اسلام مدارا با دشمن را قبول دارد یا خیر، در این دو آیه شریفه بتوان یافت که یکی در وصف جامعه نبوی است که می‌فرماید: «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ» (فتح/۲۹: محمد (ص) پیامبر خداست و کسانی که با اویند در برابر کافران سخت و محکم، د ر میان خودشان نرم و مهربان هستند) و دومی در وصف جامعه مهدوی است که می‌فرماید: ««فَسَوْفَ یَأْتِی اللّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّهٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّهٍ عَلَى الْکَافِرِینَ» (مائده/۵۴: بزودی خداوند مردمی را خواهد آورد که آنها را دوست دارد و آنها نیز خدا را دوست دارند؛ در مقابل مومنان نرم و رام و اهل مدارا، و در مقابل کافران با عزت و قدرت و صلابت هستند). یعنی اگر دشمن فرد یا جناحی از مومنان باشد که دشمنیِ پیش آمده، دشمنی شخصی و جناحی و … است، اسلام بشدت به مدارا با چنین دشمنی توصیه می‌کند؛ و اگر دشمن، دشمنی‌اش بر سر دین و آیین است و در واقع با اسلام و جامعه اسلامی دشمنی دارد، به هیچ عنوان کمترین مدارایی با وی شایسته نیست.

والسلام علیکم و علی من اتبع الهدی
۱۳۹۲/۰۴/۰۲ ۱۲:۳۱
 
 
کلمات کلیدی : حسین سوزنچی
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۰:۲۹:۲۱
ای بابا باز این حسین آقای سوزنچی اومد تفسیر به رأی کرد. آقا جون حضرت علی(ع) فرمودند با دشمنت مصافحه کن. تمام شد و رفت. این مصافحه هیچ مغایرتی با اشداء علی الکفار بودن ندارد. چون همه میدانیم باید در مقابل دشمن محکم بود. می توان با دشمن دست داد ولی نباید تسلیم شد. این رو هر بچه ای میفهمه یعنی چی؟ در آیه 60 سوره انفال هم می فرماید: "وَإِن جَنَحُواْ لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَهَا وَتَوَكَّلْ عَلَى اللّهِ" یعنی اگر کفار و دشمنان به سلم و صلح تمایل نشان دادند تو هم بدان تمایل نشان بده و بر خدا توکل کن. حتی در ادامه می گوید اگر ادعای صلح طلبی آنان دروغ بود و قصد خدعه داشتند باز هم تو وظیفه ات را انجام بده و بر خدا توکل کن که او تو را از کید و حیله آنان کفایت خواهد کرد: وَ إِنْ يُرِيدُوا أَنْ يَخْدَعُوكَ فَإِنَّ حَسْبَكَ اللَّهُ علامه طباطبایی در تفسیر این آیه در المیزان می نویسند: "جاى اين سؤال بود كه كسى بپرسد ممكن است تمايل دشمن به صلح و سازش از در خدعه و نيرنگ باشد و دشمن بخواهد بدين وسيله مؤمنين را گيج و گمراه كرده و در موقع مناسب در شرايطى كه در نظر دارند بر ايشان شبيخون بزنند. خداى سبحان در جواب فرموده: اينكه ما تو را امر به توكل كرديم براى همين بود كه بدانى اگر دشمن بخواهد به اين وسيله بتو نيرنگ بزند خدا نگهدار تو است" یعنی حتی اگر در صلح طلبی دشمن احتمال کلک و حقه هم باشد باز ما مکلفیم به او پاسخ مثبت بدهیم و بر خدا توکل کنیم. یعنی وقتی اوباما از باب "جنحوا للسلم" دستش را دراز می کند ما مکلفیم از باب "فاجنح لها" با او دست بدهیم و از جهت خدعه ای که ممکن است پشت این داستان باشد باید بر خدا توکل کنیم.
یا علی (3238831) (alef-11)
 
الف ر
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۴۳:۴۷
آفرین به این آدم عالم و با انصاف . کو گوش شنوا!!!/ (3239346) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۰۹:۴۹
بخشی صحبتهای مقامات امریکا بعد از برجام:
اوباما :
رژیم ایران هم در واقع یک دین‌سالاری بی‌رحم، ضدآمریکا و ضداسرائیل است ... ممکن است که آن‌ها تلاش کنند که حقه بزنند، اما به واسطه این توافق، ما به شکلی به مراتب موثرتر از وضعیت بدون توافق، قادر خواهیم بود که مچ آن‌ها را بگیریم
ما می‌توانیم اگر بخواهیم و انتخاب کنیم ارتش آنها را از بین ببریم
واشنگتن امیدوار است که مسائل باقی‌مانده با ایران از طریق دیپلماتیک حل شود، اما در صورت نیاز هم حاضر است از روش‌های نظامی بهره گیرد

جان کری:
گزینه نظامی هنوز از روی میز برداشته نشده است و می توانیم آن را در دست بگیریم

سخنگوی کاخ سفید:
نکته کلیدی این است که گزینه نظامی تقویت هم می‌شود، چرا که طی این سال‌ها ما جزئیات بیشتری از برنامه هسته‌ای ایران جمع‌آوری خواهیم کرد
-------------
با این همه تهدیدات امریکایی ها این آقای عالم و با انصاف میگه :
"وقتی اوباما از باب "جنحوا للسلم" دستش را دراز می کند ما مکلفیم از باب "فاجنح لها" با او دست بدهیم "!!! (3247503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۸:۲۷:۰۸
ما که از این بدتراش بعد برجام به آمریکا گفتیم !!! چیزی که عوض داره گله نداره !!! (3248668) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۸:۳۷:۱۸
ببین عزیزم. شکی نیست که ما و آمریکا با دشمن هستیم. اگر ما دشمن آمریکا نبودیم که نمیگفتیم مرگ بر آمریکا. اگر دشمن آمریکا نبودیم که نمیگفتیم آمریکا شیطان بزرگ است و نمیگفتیم « ما آمریکا را زیر پا میگذاریم» و ... آمریکا هم دشمن ما است و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نکرده (البته شعارهای فوق را مقابله به مثل نکرده است) در چنین فضایی دو طرف هم ادعای صلح طلبی دارند و حتی نسبت به ملتهای هم ابراز احترام میکنند و عید نوروز یا کریسمس را به هم تبریک میگویند و در عین حال تهدید میکنند که چنانچه طرف مقابل قصد خدعه داشته باشد واکنش سخت، خشن و شدید نشان خواهند داد. در چنین فضایی دو طرف با هم ملاقات میکنند، با هم دست میدهند، در چشم هم لبخند میزنند اما به هم اعتماد نمیکنند، از مکر هم غافل نمیشوند و گزینه های روی میز را به رخ هم میکشند. در چنین شرایطی هر گاه دشمن «جنحوا للسلم» کرد شما باید بلافاصله «فاجنح لها» کنید. لبخند بزنید. دست بدهید ولی هوشیاریتان نسبت به عداوت طرف مقابل را از دست ندهید. خیلی پیچیده نیست عزیزم. (3248690) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۲۱:۲۲:۴۶
اولا شما خودت داری میگی امریکا با ما دشمن است. خود او هم این دشمنی را ابراز میکند. حالا شما "جنحوا للسلم" را از کجا دراوردی؟!
ثانیا این آیه 61 انفال است و قبل از این آیه آیه معروفی است که همه شنیده ایم: و اعدوا لهم ماستطعتم من قوه ... . پس اگر قرار است صلحی هم شود ، باید بر اساس قدرت باشد نه اینکه یک روز قبل از مذاکرات رییس جمهور بگوید خزانه خالی است(که نبود و وزیرش هم آن را تکذیب کرد) ، و بگوید آب خوردن مردم هم به مذاکرات بند است ... از این بدتر اینکه در قطعنامه ای که آقایون تایید کرده اند ، توان نظامی ما را محدود کرده ! چرا ؟! جان کری گفت ایرانی ها استدلال میکردند که طبق 1929 همین که ایران پای میز مذاکره بیاید باید تحریم تسلیحاتی لغو شود و استدلال درستی هم بود اما ما چه کردیم ؟! ما این کار را نکردیم ! نه تنها ایران پای میز مذاکره آمد بلکه توافق هم کرد اما باز هم تحریم تسلیحاتی را برنداشتیم! لاورف هم گفت ما و چین مخالف ادامه تحریم تسلیحاتی بودیم اما همکاران ایرانی ما با امریکایی ها توافق کردند !!!

ثالثا شما اگر ادامه کلام علامه را می آوردید توکل را اینگونه معنا نمیکردید که :"یعنی حتی اگر در صلح طلبی دشمن احتمال کلک و حقه هم باشد باز ما مکلفیم به او پاسخ مثبت بدهیم و بر خدا توکل کنیم. یعنی وقتی اوباما از باب "جنحوا للسلم" دستش را دراز می کند ما مکلفیم از باب "فاجنح لها" با او دست بدهیم و از جهت خدعه ای که ممکن است پشت این داستان باشد باید بر خدا توکل کنیم" !!!
اما کلام علامه :
"و ما در سابق كه پيرامون معناى توكل بحث میكرديم گفتيم معناى توكل اين نيست كه انسان به اعتماد به خداى تعالى اسباب ظاهرى را هيچكاره و لغو بداند، بلكه معنايش اين است كه اعتماد قطعى به اسباب نداشته باشد، و بداند آنچه از اسباب ظاهرى سببيتش براى انسان هويدا مى‏گردد نمونه‏اى بيش نيست، و چه بسا اسباب ديگرى است كه ما از آن آگاهى نداريم، و سبب تام و تمام كه هرگز از مسببش تخلف نمى‏پذيرد و حامل اراده خداى سبحان است آن تمامى و مجموع همه اين سببها است.
پس توكل عبارت است از اينكه انسان وثوق و اعتماد خود را متوجه خداى سبحان كند كه همه اسباب عالم بر محور مشيت او دور مى‏زند، و اين معنا منافات ندارد با اينكه شخص متوكل به اسبابى كه سببيت آنها برايش ظاهر گشته و در دسترس او هستند تمسك بجويد، و چيزى از آنها را وانگذارد تا در نتيجه دچار جهالت شود."
حال، وقتی دشمنی دشمن آشکار است و خودش هم ابراز میکند ، و حقه بازی طرف هم مشخص است دیگر چه جای صلح است ؟!

رابعا شما نوشته اید :"در چنین فضایی دو طرف با هم ملاقات میکنند، با هم دست میدهند، در چشم هم لبخند میزنند اما به هم اعتماد نمیکنند"! کلام صحیحی است که باید اینگونه باشد اما اینگونه نیست امریکا به ما اعتماد ندارد و بارها هم این موضوع را گفته اند که توافق بر مبنای اعتماد نیست بلکه بر مبنای راستی آزمایی است اما وزیر خارجه ما گفت اگر اوباما قول بدهد ما روی قولش حساب میکنیم!!! و به دلیل همین رویکرد بسیار غلط دولت (اعتماد به دشمن) است که هیچ مکانیزم راستی آزمایی برای تعهدات طرف مقابل در نظر گرفته نشده است و به همین خاطر یک سال بعد از توافق ژنو وقتی از ظریف می پرسند آیا طرف مقابل به تعهداتش عملکرده میگه : با تاخیر کما بیش! در مورد نقض جدی تعهد ، خبر ندارم... ! راست میگه نباید هم خبر داشته باشه چون مکانیزمی برای آن در نظر نگرفته ... (3248963) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۵:۴۸:۵۲
متاسفانه بعضی از هم وطنان ما که قطعا در اقلیت هم هستند گویی هیچ غیرتی در خصوص جنایتهای آمریکا و هیچ شناختی نسبت به ماهیت پلید او ندارند و البته این بی غیرتی را با توجیهات غیر خردمندانه و گاها خنده دار می پوشانند مثلا می گویند:
آقا! به نظرهای مثبت نگاه کن آن وقت می فهمید (!) که تعداد مخالفان با دوستی آمریکا در اقلیت هسیتند (!!) و بعد نتیجه مضحکی را می گیرند که پس ما بی شماریم (!!!)
برای ابطال ساده این ادعای باطل به این صفحه در سایت الف با نام "آن هایی که در منا کشته شدند،حقشان بود؟!" مراجعه کنید:
http://alef.ir/vdchiqni-23nwkd.tft2.html?297426
آنوقت ملاحظه می کنید که بیشترین تعداد مثبت ها، ذیل نظر کسانیست که به حجاج مظلوم هم وطن توهین کرده اند
از جمله یکی نوشته بود: " هنوزم میگم حقشون بود که مردن الف میخوای منتشر کن میخوای نکن. ولی حقشون بود. حقشون" که بروید ببینید که یکی از بیشترین مثبتها ذیل همین نظر ثبت شده است با اینکه مقاله با دلیل خلاف مروت بودن این نظرات را توضیح داده بود
خوب اگر تعداد مثبت های زیاد تر ذیل چنین نظرهایی ملاک بی شمار بودن است کافی است بروید در کوچه وخیابان ببینید که چند نفر را پیدا می کنید که دلشان از حادثه منا خون نباشد و بعد ببینید که چنین کسانی جرات می کنند در انظار عمومی بگویند حقشان بود؟
در فتنه 88 هم این افراد دلشان را به مثبتهای عالم مجازی خوش کرده بودند ... الان هم خیال می کنند مردم باهوش ایران از آمریکا ستیزی دست بر داشته اند چون ذیل نظرات آمریکا دوستی مثبت بیتشری قرار دارد... دل این افراد خوش است به خیالات و عالم مجازی... و اما زهی خیال باطل و همین محاسبه غلط به نفع انقلاب و اهداف استکبار ستیزیست. (3249269) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۶:۴۸:۱۲
دوستان لطفاً چارچوب بحث را حفظ کنیم. بحث سر این است که اگر در یک جایی از دنیا اوباما با ما مواجه شد و در یک حرکت مسالمت آمیز (جنحوا للسلم) دستش را به سمت ما دراز کرد ما باید چه رفتاری نشان دهیم. تایید دست دادن با اوباما به معنی تایید همه اعمال، رفتار و گفتار دولتمردان نیست. کما اینکه رد این حرکت هم رد همه اعمال و افکار آنان نیست. قبول این حرکت نفی کننده آمادگی و هوشیاری ما در تمام ابعاد (اعدوا لهم ما استطعتم) نیست. لطفاً از چارچوب بحث خارج نشویم. (3249283) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۴۴:۰۲
ازانجاييكه استناد به آيه قران كردي لازم ديدم با آيه قران پاسخ شما رابدهم در سوره مايده أمده است (ايه٥١)با يهود ونصاري دوستي نكنيد و... نويسنده محترم از صلح صحبت كرده وهمه ميدانيم خداوند متعال از جنگ بيزار است وايه مربوطه در خصوص پايان جنگ است وربطي با دوستي با امريكا نداره وهمانگونه مقام معظم رهبري فرمودند اين رفتارها وخواسته هاي بعضي از دولتمردان عوامل نفوذ دشمن را مهيا مي كند (3246538) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۱۶:۲۹
مشکل شما اینه که فرق بین صلح و دوستی رو نمیتونید از هم تشخیص بدید وگرنه این دو آیه به دو موضوع متفاوب اشاره دارند. (3246863) (alef-11)
 
شادمهر
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۰:۱۰:۲۲
برادر عزیز در آیه ی شریف مورد اشاره شما فرموده شده است که یهود و نصاری را تکیه گاه خود قرار ندهید و نه اینکه صلح و دوستی نکنید...تکیه گاه قرار دادن و صلح و دوستی خیلی با هم فرق دارند (3247335) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۸:۱۵:۱۵
صلح و دوستی بله. بده و بستون و معامله بر روی دست اوردهای خیر. به این بنده های خدا گفتن روابط حسنه ایجاد کنید و دشمنی نباشه. نه اینکه بروید ادرس بدین تو پستو خونه چند تا تاقار ماست هست شما بفرمایید نمونه برداری کنید. نه منه! !!! (3247815) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۰۷:۵۲
اولا: سوره مایده نداریم در قران، لابد مائده منظورتانه!
دوما: نگفته مصافحه نکن، گفته دوستی نکن!
سوما: دست دادن در طول تاریخ باعث هیچ نفوذی به هیچ کجایی نشده است. (3247596) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۱۴:۳۵
ناشناس عزیز ! شما همه ی تاریخ را مطالعه ای کرده اید واطلاع کافی دارید؟ عمرعاص چگونه ابوموسی اشعری را گول زد؟ مصافحه فقط دست دادن نیست، مصافحه به معنی نزدیکی وهمدلی است.آیا ما باید با دشمنی که با او کدورت شخصی داریم مصافحه کنیم وهمدل شویم یا دشمنانی که در صدد خشکاندن ریشه اسلام هستند؟ (3247855) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۲:۰۷:۱۰
پس چطورپیامبرص بامکه صلح کرد10سال (3249835) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۲۷:۱۷
منظورت نفوذ به داخله یا خارج (3247866) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۲۶:۳۹
حالا همه مفسر قران شدند وتفسیر به رای خویش (3247865) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۱۸:۴۰
این برای زمانی است که دوره جنگ بین دو طرف به پایان رسیده باشد الان این چنین است؟! مسائل بین ما حل شده؟!!! (3246608) (alef-3)
 
سلمان شکیبا
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۲۵:۰۲
اگه حل بشه که دیگه اصلا بحث نداریم! در همان زمان که دشمنی ها باقی است و اختلافات اساسی، این مساله نمود دارد.
دوم اینکه عربستان یا انگلیس یا فرانسه کمتر با ما اختلاف یا دشمنی داشته اند؟ چرا دست دادن با آنها اینقدر شر و ... ندارد؟! چون این مساله بیشتر سیاسی شده تا واقعی (3246746) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۰۱:۱۱
همه اینها مزدوران یا نوچه های آمریکا هستند. مگر غیر از این است که اصل انقلاب در برابر آمریکا بود و مگر تسخیر سفارت او انقلاب دوم نامیده نشد؟

همین دیروز رهبری تاکید کردند که مذاکره با آمریکا با مذاکره با تمام کشورهای دیگر فرق دارد و افراد خردمند و عاقل معنای آن را خوب می فهمند. (3246835) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۷:۱۱:۳۸
پاسخ شما را رهبری در سخنان اخیرشان به شکل مبسوط داده اند. زحمت مطالعه دقیق با خود شماست. (3247147) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۰۰:۱۸
گزارش دیشب اردلان خیلی قشنگ بود دمش گرم خیلی حرفه ایه (3246831) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۵۱:۱۹
خوب حلش می کنیم اما باید برای حل کردن آن باید از یه جایی شروع کرد یانه ؟! (3247568) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۲۹:۲۳
الان یعنی آمریکایی ها به صلح و ترک دشمنی در عمل تمایل نشان دادند؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پس چرا ما تحریم (تحریم های اولیه آمریکا) هستیم؟!!
چرا دارایی های ما در آمریکا به نفع صهیونیست ها مصادره می شود؟!!
چرا ما رو هر روز تهدید نظامی می کنند؟!! (3246633) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۷:۳۸:۱۴
میدونی چند تا کشور در کره زمین است؟؟
چرا فقط وفقط با ما دشمن هستند؟؟؟
چرا فقط ما تحریم هستیم؟؟؟

جواب: حتما ما در دنیا استثنا هستیم!!!
و کشورهای دیگر مستثمر و زیر پرچم امریکا هستند. چرا؟؟ چون اندیشمند ندارند چون اهل فکر نیستند چون اهل مطالعه نیستند چون دانشگاه و استاد وتحلیلگر ندارند چون عقب مانده هستند!!!!!!!!!!
" آری فقط وفقط ما خوبیم ".
الف جان توهین به شخصی که نشده لطفا درج کن (3247179) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۰۳:۱۳
احسن دقیقا درست فرمودید دوست عزیز (3247587) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۵۹:۴۳
هنوز برجام اجرایی نشده تا تحریمها برداشته بشه . (3247579) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۲۹:۱۱
چون ما هر روز داریم تهدید میکنیم
انتظار داری وقتی تهدید کردیم اونا بگن افرین و کف بزنند برات و.....
بعد هم بگید دیدید وقتی مرگ بر ....گفتیم چطور ترسیدند!!!!!!!!!!!!!!!!
تفسیر به رای (3247871) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۵۴:۲۳
بله
واقعا هم آمریکا به سمت اسلام متمایل شده!
آیه رو درست بخونیم. (3247049) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۷:۱۰:۰۸
اون آدمهای سهل اندیشی که رهبری در سخنانشون فرمودند شماها هستید. از قرآن، زندگی اهل بیت و تاریخ کاملا سطحی و عوامانه برداشت میکنید و برداشتتون رو میارید در مناسبات امروز جهانی پیاده میکنید. شماها هستید که از عاشورای امام حسین علیه السلام هم درس مذاکره میگیرید و به قول رهبری نصیحت امام حسین به عمر سعد رو مذاکره میپندارید و فکر میکنید امام حسین یه چیزی داده و یه چیزی گرفته!!!
مسلمان! آیاتی که شما آوردید برای دشمنی هست که حداقل در گفتارش دست از دشمنی برداره ولو اینکه منافق باشه و در دل نیت دیگه ای داشته باشه. به همین خاطر خداوند میفرماید که به خدا توکل کنید. چون معلوم نیست نیت اون دشمن چیه. شما از کجای سخنان آمریکایی که بدون استثناء هر روز ایران رو به یک مدل تهدید میکنه و خط و نشان میکشه بوی پایان دشمنی و صلح میشنوید؟ فقط تهدیدهای مقاماتشون رو بعد از امضای برجام جمع کنیم مثنوی هفتاد من میشود بعد شما قشنگ خودتان را زده اید به کری و سرتان را کرده اید زیر برف و آیه قرآن می آورید که خدا هم فرموده با دشمن صلح کن؟ آخه شما از کجای آمریکا ادعای ولو دروغ صلح طلبی رو در میاری؟
آیا آمریکا در سوریه به دنبال صلح است یا به دنبال براندازی اسد که متحد ماست؟
آیا آمریکا در یمن به دنبال صلح است؟
آیا آمریکا بیشتر به ما تمایل دارد یا به عربستان که دستش به خون هزاران انسان بیگناه آلوده است؟
آیا خداوند درجایی از قرآن به پیامبر اجازه داده است که ذره ای از مواضع دین اسلام بخاطر صلح با دشمن کوتاه بیاید؟ (3247144) (alef-11)
 
مشکین نقاب
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۸:۰۷:۰۶
شما متن بالا رو کامل خوندی؟؟؟؟ (3247228) (alef-13)
 
مشکین نقاب
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۸:۱۲:۱۷
مولای متّقیان هنگامی که ابن عبّاس را به سوی خوارج گسیل داشت تا ضمن بحث، آنان را از جنگ برحذر دارد، به او فرمود:
لاتخاصمهم بالقرآن، فانّ القرآن حَمّال ذو وجوه؛
با آن‏ها با قرآن احتجاج یا استدلال نکن؛ زیرا قرآن به وجوه گوناگون قابل تفسیر است (نهج‏البلاغه: نامه 77).
الف لطفا انتشار بده تا جواب این شخصو بدم... (3247237) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۰:۴۰:۱۹
آیا مصافحه، نشانه ادب و احترام نیست؟اونوقت این چه جوری با "اشداء علی الکفار " می سازه؟
راستی یه موردتوسیره امیرالمومنین علی علیه السلام پیداکن که بادشمنان خداازاین سبک مداراهاکرده باشه (3247378) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۴۸:۲۶
اگر آمریکا و اسرائیل «لا اله الّا اللَّه» بگویند،ما قبول نداریم؛
چرا که آنها می‏ خواهند سرِ ما کلاه بگذارند.
آنها که صحبت از صلح می‏ کنند،
می‏ خواهند منطقه را به جنگ بکشند.

شما متوقعید ما در مقابل آمریکا و اسرائیل و دیگر ابرقدرتها، که می‏ خواهند
منطقه را ببلعند، بی ‏تفاوت باشیم؟!
نه، ما با هیچ کدام از ابرقدرتها و قدرتها سر سازش نداریم،
نه تحت سلطه امریکا می‏رویم و نه زیر بار شوروی.

ما این پیشرفت و تمدنی که دستمان پیش اجانب دراز باشد را نمی ‏خواهیم.
ما تمدنی را می‏ خواهیم که بر پایه شرافت و انسانیت استوار باشد و بر این پایه، صلح را حفظ نماید.

ابرقدرتها می‏ خواهند انسانیت انسانها را تحت سلطه قرار دهند و ما و شما و هر مسلمانی مکلف است در مقابل آنها بایستد و سازش نکند.


(صحیفه امام جلد ۱۵، صفحه ۳۳۹) (3247655) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۴۸:۴۷
سلام ما از بزرگانمون داریم با دوستان مروت با دشمنان مدارا (3249658) (alef-11)
 
محمد جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۸ ۱۶:۲۷:۱۴
سلام. شخصا مکلف هستم در آنچه می دانم و می فهمم اقدام و در آنچه شک دارم احتیاط کنم. با توکل به خدا به حرف شما مایل ترم دوست من. التماس دعا. یا علی مدد (4370654) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۴۸:۱۹
دشمن به کسی میگفتن که نبرد میکنه (3239386) (alef-11)
 
غلامی
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۳۰:۱۴
جدا چطور به این نتیجه رسیدی ؟حالا خوبه تحلیل کرده (3246328) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۴۴:۰۶
برادر که در بند خویش است.....نه برادر و نه خویش است. سعدی (3246539) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۰۸:۴۴
تحریم بانک مرکزی یک کشور=اعلام جنگ به آن کشور (3246717) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۲۱:۲۸
خب شما که قرار بود تنگه هرمز را ببندید بعد از تحریم بانک مرکزی،چرا نبستید؟ (3246877) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۱:۰۴:۴۱
تعریف دشمن خیلی هم سخت نیست. دشمن کسی است که خیر شما را نمی خواهد. موفقیت شما را نمی خواهد. آقایی شما را نمی خواهد. از بدبختی شما خوشحال می شود. از گرفتاری شما خوشحال می شود. حتی اگر الان اینجا زلزله بیاد و کلی کشته بشن و دولت کلی خسارت ببینه و نتونه قضیه رو جمع کنه ممکنه یه پیام تسلیت هم بده ولی تو دلش خوشحاله. دشمن سعی می کنه برا شما مشکل ایجاد کنه. حالا یا با تحریم یا با تهدید یا با تطمیع دیگران یا ... باور کن تعریف دشمن و تشخیص دشمن خیلی سخت نیست. در مقابل دشمن باید ایستادو باید مقاومت کرد. ولی این ایستادگی الزماً به این نیست که بگیم مرگ بر تو. به این نیست که باهاش بجنگیم. به داد و فریاد نیست. به این هم نیست که مدارا نکنیم. ولی یه چیز خیلی مهم باید، بایدو باز هم باید از دشمنی دشمن، از اعمال دشمن، از مکر دشمن غفلت نکنیم.
یا علی (3247407) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۱:۳۱:۵۷
پس چین و روسیه هم دشمنند (3247722) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۲۷:۴۵
مدتی است که چهره خندان آقای ظریف را در مصاحبه ها و دیدارها، خندان نمی بینیم. دلیل این امر چیست؟ (3246324) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۴۵:۴۸
اذیت و آزار توسط دلواپس های منفعت طلب (3246376) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۴۱:۱۱
حالا وقت آن رسیده که دنیا، به احترام وزیر خارجه فوقِ محبوب ایران، کلاه را از سر بردارد و یک صدا ظریف را صدا بزند. امروز پنجشنبه است. چند ساعتی تا اعلام نتایج جایزه صلح نوبل نماند. (3246531) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۴۰:۴۲
معنی دلواپس:

فرهنگ فارسی معین:

(دِ پَ) (ص مر.) (عا.) 1 - نگران ، آشفته . 2 - چشم به راه .

فرهنگ لغت عمید:

نگران؛ آشفته؛ پریشان‌خیال؛ کسی که از تصور پیشامد بد نگران و ترسناک است؛ دل‌اندروای.

ملاحظه بفرمایید دلواپس لغت بدی نیست پدر ومادر دلواپس فرزند عزیزشان هستند و وطن دوستان دلواپس مام وطن گرامیشانند.

بنابراین از این که غزیزان در متون هموطنانشان را مورد تمجید قرار می دهند باید تشکر کرد. (3247022) (alef-11)
 
نمکدون
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۳۰:۱۱
بهتر بود معنی دلواپس منفعت طلب را استخراج میکردی! (3247538) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۲۹:۰۴
تازه فهمیده چه دست گلی به اب داده (3246632) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۲۵:۰۹
بزای اینکه الان تازه متوجه شده که دیپلماسی خنده در این دنیای وحشی جواب نمیده و باید در دنیای امروزی قاطع بود واقتدار است که جواب میدهد (3246888) (alef-11)
 
عامل
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۲۹:۱۰
متن منصفانه و واقع بینانه ای است ولی کو گوش شنوا (3246326) (alef-3)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۳۲:۰۹
از ان جا که ایران در بین ملت های منطقه به مقابله با مستکبرین شناخته شده و همین استکبار ستیزی " باعث نفوذ معنوی ایران در منطقه است و تامین کننده منافع ملی ما است " لذا هر گونه اقدامات به ظاهر کوچک " نظیر دست دادن " توسط امپراطوری رسانه ای غرب " بزرگ نمایی شده و به عنوان عقب نشینی ایران " تحلیل میشود و موجب کاهش نفوذ معنوی و اسیب به منافع ملی میشود . البته بی خیال هایی هستند که با یک تلفن عادی روحانی با اوباما هم تا مدت ها خوش اند و منافع ملی را هم کاری ندارند . (3246333) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۵۳:۵۰
میشه بگد ما کجا نفوذ داریم (3246563) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۴۲:۴۴
نفوذ معنوی ایران اسلامی همان چیزی است که استکبار را دیوانه کرده است. (3247027) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۲۵:۰۳
معنوی????????!!!!!! نخیر اقا هرجا به هر کشوری هرنوع کمکی انجام بشه بسته با نوع و اندازه کمک نفوذ خواهی داشت (3247525) (alef-11)
 
پرتو
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۰۷:۱۹
از معنویت نگو که خودمان داریم در کشور خودمان می بینیم. (3247594) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۱۴:۱۸
خوشت باشه عزیزم !!! (3247603) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۳۶:۳۱
امام علی(ع) ابتدا با معاویه و نهراونیها از در مذاکره وارد شد انهم بارها وبارها وسپس جنگ البته جنگ را هم میدانست که پیروز میشه وگرنهدر صورت ضعف لشکر مثل پیامبر صلح(حدیبیه) می کرد (3247880) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۲۳:۲۱
اهان نفوذو خوب اومدی ... نفوذمون کجا بود (3247520) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۳۷:۳۹
خدا قوت ظریف که نه از گزند دشمن در امانی نه نیش دوست ، قلب ما با توست مرد ... (3246352) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۴۳:۰۶
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است:«با دوستان مروت، با دشمنان مدارا» ؛
آیا اونها که با این دشمنان !!! مدارا نمیکنند آیا واقعا با دوستان !!! مروت دارند ؟!؟!؟!؟!؟
آیا جز اینه که در فرهنگ اونها ، تعریف "دوستان" و "دشمنان" از یک تفاوت 180 درجه ای با تعریف متعارف در فرهنگ و باور ما ها فاصله داره ؟!؟!؟!؟!؟ (3246370) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۵۵:۴۴
دوست ودشمن متضاد وبه قول جنابعالی تفاوت 180 باید داشته باشند. اما این که یک مفهوم روشن در فرهنگ وباور ها متفاوت باشد شاید منظورجنابعالی مثلا فرهنگ ایرانی وفرهنگ انگلیسی است والا در ایران اسلامی با توجه به گویش ها وفرهنگ بومی ومحلی متفاوت دشمن همیشه دشمن بوده وهست ودوست ،دوست وروی سر ما جا ی داشته ودارد. (3247051) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۲۶:۱۸
درسته جناب اریابان (3247530) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۵۶:۴۸
شما دست دادن را مساوي مدارا وتسليم شدن در برابر دشمن مدانيد؟در اين صورت دست دادن اقاي دکتر مرندي اصولگرابا صدام ملعون را چه تفسير ميکنيد؟انصاف هم خوب چيزي است. (3246412) (alef-11)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۰۱:۰۳
تا چند سال پیش دشمنان ما به آمریکا و اسرائیل محدود می شدند و شاید می شد بر اساس تحلیل نویسنده به این نتیجه رسید که باید با آن ها مقابله کرد، ولی حالا که متاسفانه عملا دنیای اسلام یا حداقل کشورهای قدرتمند اسلامی مثل عربستان و مصر و امارات و ترکیه همگی به صف دشمنان ما پیوسته اند و در دشمنی فعلا از اسرائیل و آمریکا هم پیشی گرفته اند، پیشنهاد شما چیست؟ سازش یا مقابله؟؟؟ (3246428) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۱۹:۱۸
جنگیدن با نصف دنیا نتیجه ای جز نابودی نداره ! ولی تندروها این رو متوجه نمی شوند (3246476) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۰۲:۳۴
نصف نه با 95 در صد دنیا مخالف هستیم (3246581) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۵۱:۰۱
آمریکای لاتین، آمریکای مرکزی، قاره آفریقا، چین، هند، پاکستان، روسیه، کشورهای اروپای شرقی، شرق و جنوب شرق آسیا فقط 5 درصد دنیا هستند؟؟؟ (3246813) (alef-11)
 
نکته سنج
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۵۳:۴۵
آقا رضا واقع بیت باش! فقط یک مثال میزنم. تمام حملات جنودان شیطان در شرق کشور از خاک پاکستان انجام میشه بدون اینکه این کشور کار عملی برای جلوگیری از این حملات را انجام دهد. آری برادر دوستان ما اغلب اینگونه اند! (3246940) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۱۱:۳۹
کی گفته پاکستان و هند و امریکایی مرکزی با ما هستند ؟؟؟ (3246972) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۱:۳۵:۰۶
کشورهای که نام بردید در مقیاس جهانی هیچ وزنی ندارند. توجه داشته باشید که مذاکرات هسته ای عملا در 10 سال گذشته هیچ نتیجه نداشت و تنها با ورود و مذاکره مستقیم با امریکا به نتیجه رسید (3247444) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۱:۴۰:۱۹
شما دوستیشان را ثابت کن ،بعد ما درصدش رو بهت می گیم! (3247458) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۱۷:۴۸
یعنی اینا همه با ما دوستند ویکیشون در دفاع از کشتگان منای ما نفسش از حلقومش در نیامد که مبادا سعودی دلگیر بشه ؟! (3247609) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۶:۰۲:۲۰
تندرو ، کند رو ، پیاده رو ،سواره زو همه در یک محل موعود بهم خواند رسید.
آنجا محل قضاوت است وقاضی یک نفر.
از دادن القاب بپرهیزید . (3247059) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۱۹:۲۱
عربستان قدرتمنده؟یا امارات یا مصر یا ترکیه؟ (3246611) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۰۲:۴۴
عربستان قدرتمنده اقتصادش قویه تسلیحات مدرن و به روز داره و با تمام دنیا هم رابطه خوبی داره (3246837) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۶:۰۶:۵۸
در دید ما رابطه با خدا باید قوی باشد، اگر ایراد دارد این باور ماست وباورمان برای تایید و رد به پیشگاه دخضرت حق عرضه خواهدشد. (3247074) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۲۲:۰۹
اما همان خدایی که شما از او دم میزنید مسلمان را منزوی نمی خواهد . (3247614) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۲۳:۰۳
همین که تونست قیمت نفت رو به 40 دلار برسونه و میلیاردها دلار به اقتصاد بعضی از کشورها ضرر بزنه یعنی قویه (3246883) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۷:۲۶:۴۴
نفت را از اقتصاد اون بگیرن عرضه هیچ کار تولیدی نداشته اند. حتی مهر و تسبیح اونو خارجی ها برایشون تولید میکنند. (3247167) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۲۲:۵۲
خوب اگه می تونی نفت رو از عربستان بگیر ! (3247615) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۰:۱۴:۵۷
دوست من! سعودی ها انباردار نفت برای آمریکا هستند. (3247946) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۲۱:۲۰
عربستان این قدر قوی هست که بسیاری آرای جهانی را به نفع خود تغییر دهد در قضیه منا چه کسی متعرض عربستان شد ؟! (3247613) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۴۲:۵۱
حالا قربونتم ! چرا كار به آنجا برسه كه به گفته شما كشور هاي مسلماني چون عربستان و مصر
و تر كيه و اما رات و غيره ها ، با ما كه يك كسور اسلامي هم هستيم ، دشمن شوند !! (3246664) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۵۹:۱۹
آیا دشمن آن است که آنچه در دل را دارد ظاهر می کند یا حیر عملکرد ورفتار است که ممیزه دوست ودشمن است؟
آیا عربستان ومصر وامارات تازه به جرگه ی دشمنان پیوسته اند یامجبور شده اند یا مجبورشان کرده اند دشمنی شان را ظاهر کنند؟ (3247057) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۱۶:۰۳
خوب این دستاورد ماست !!! (3247606) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۱۳:۰۸
بابا تمام كشورهاي دنيا پيشرفت كردن اما ما هنوز در خونه اولمون گير كرديم (3246458) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۱۳:۲۰
ایران 30 ساله یا درجا میزنه یا رو به عقب میره (3246976) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۲۳:۱۵
اگر این حرف ناشی از توقع جنابعالی به پیشرفت های بیشتر است هر فرد عاقل ووطن دوستی آن را تایید می کند.
ولی اگر علت پیشرفت نکردن را در اثر برقرار نشدن رابطه با استکبارجهانی وشیطان بزرگ می دانید.می توانیدصحت یا عدم صحت فرضیه تان را به کمک تجارب کشورهای همسایه ودسترس بیازمایید (3246997) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۷:۱۰:۴۷
علت پیشرفت همین شماهای تندرویی هستید که افراط و تفریط میکنید و هنوز درگیر یه دست دادن خالی هستید. (3247146) (alef-11)
 
یاس
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۴:۲۱:۱۸
شما که از همه افراطی اری با این نظرت که همه رو با یه چوپ میزنی و خودت رو معصوم میدونی (3248328) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۹:۴۵:۱۹
هیچکدام
منظورشان این است که ما هنوز درگیر مسائل سطحی هستیم، اینکه دست بدیم یا ندیم! در صورتیکه حتی ژاپن که توسط آمریکا بمباران شد، سیاستمدارانه تر به منافع ملی خود نگاه می کند. (3247307) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۱:۳۶:۱۷
توجه جنابعالی را هم به کشورهای مانند کره جنوبی دعوت می کنم (3247448) (alef-11)
 
ظریف
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۲۴:۱۶
آسایش دوگیتی تفسیر این دو حرف است، با دوستان مروت با دشمنان مدارا! (3246489) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۲۷:۱۳
تا استکبار رو چی تعریف کنیم! (3246492) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۵۶:۱۱
استكبار در قرآن براي فرعون و ... ذكر شده است
در تاريخ نماد استكبار يزيد و بني اميه است كه نماينده او ابن سعد بود... بني عباس ، جنگجويان صليبي اروپا ،مغولها ، شاهان ظالم ، استعمار اسپانيا و انگليس و اكنون ايالات صهيونيستي آمريكاست كه همه فجايع منطقه زير سر اوست و بقيه آلت دست او شيطانهاي كوچكند.
البته به قول رهبر انقلاب در مذاكره هسته اي تا حدود زيادي مذاكره كنندگان جلوي نفوذ آمريكا را گرفته اند ولي مسئولين همه چيز كشور را به توافق ربط مي‌دهند... (3246695) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۶:۰۹:۴۴
فرهنگ فارسی معین

(اِ تِ) [ ع . ] 1 - (مص م .) بزرگ د یدن کسی یا چیزی را . 2 - (مص ل .) تکبر کردن . 3 - خودنمایی ، گردنکشی کردن .
استکبار همان برتری خواهی و بزرگ بینی هست؛ و در آیات و روایات بسیار توبیخ شده هست. (3247078) (alef-11)
 
دلواپس
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۳۱:۴۵
برادر جان شما تكليف خود را هم نميدانيد؟ يا مذاكره كه دور يك ميز نشستن و گفتگو و دست دادن نيز شامل ميشود،يا عدم مذاكره و قطع ارتباط با دنيا و صحنه ديپلماسي، كه اينهمه توضيح و تفسير ندارد ؟ درود به آقاي ظريف (3246503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۱۲:۵۴
بله دود بر آقای ظریف ولی جنابعالی خلط مبحث می فرمایید.دور میز نشستیم ومذاکره کردیم ولی آیا قرار نبود فقط با امریکا در این مورد خاص مذاکره شود.ادامه کار وزمینه سازی های بعدی است که به بحث گذاشته شده است. (3246975) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۳۹:۱۰
حداقل خودت پیامتا مثات بده (3247881) (alef-11)
 
یاس
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۴:۲۲:۳۱
حرف حساب زدیو جواب نداره (3248332) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۳۲:۲۰
آری (3246504) (alef-11)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۱:۴۱:۵۱
سئوال اینه

اصلا چرا دشمن؟؟؟ چرا ما نباید با دنیا دوست باشیم؟؟؟ چرا نباید دشمنان فرضی و بالقوه را به دوستان بالفعل تبدیل کنیم؟؟؟
چرا در میان تمام کشورهای اسلامی و حتی کشورهای در حال توسعه فقط ما دشمن داریم؟؟؟ (3246534) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۰۹:۰۷
جواب خودتان را در ماهیت انقلاب جستجو فرمایید. (3246968) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۶:۱۶:۳۹
چرا نباید با همه دوست باشیم سئوال تنها حضرت عالی نیست؟
از هابیل وقابیل که دربرادر بودند شروع شد.
اگر درپی جواب وتحقیق در این مورد هستید منابع فراوانی موجود است والگوهای بزرگواری که به آن در عمل پاسخ گفتند.
بررسی بیشتر بفرمایید مثلا در مورد زیر:
بررسی حدیث «ان الحیاه عقیده و جهاد» (3247084) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۲۷:۲۲
جهاد که فقط جنگ نیست !! جهاد یعنی هرگونه تلاش وکوشش در راه تحقق عقیده . (3247622) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۰۰:۰۹
آقا اصلا صبح تا شب با همه دعوا کنید خوبه ؟ (3246575) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۵:۰۷:۳۸
دعوا نیست اختلاف در دیدگاه وعملکرد مردم ومسئولی است که باید میتنی بر چهار چوب و اصول پذیرفته شده مکتبش کار کند.
سئوال این است :
آیا می توان با وجود دست داراز کردن رئیس جمهور امریکا دست واپس کشید ودست در دست قاتلین شهدا و مظلونان ایران ودنیا نگذاشت؟یااصول دیپلماسی رایج لازم الاتباع است وباید پیروی شود.
آیا انقلاب ما دراین زمینه یعنی دیپلماسی هم حرف جدیدی دارد یا پیرو آن چیزی است که در دنیا رایج شده؟ (3246967) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۲۹:۰۵
این اصول را شما اینگونه تفسیر می کنی اما خیلی اسلام شناسان تفسیر متفاوت با شما دارند پس الزاما خطوط قرمز شما نمی تواند همان اصل اسلام باشد ! (3247627) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۰:۱۷:۵۱
بی زحمت دوتا از این مثلا اسلام شناسان رو نام ببر. (3247950) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۴۳:۲۲
متاسفانه برخی گمان می کنند سیاست یعنی فحاشی و عربده کشیدن
در صورتی که سیاست یعنی به وقت جنگ بجنگی و به وقت صلح صلح کنی،
حالا این زمان چه وقت است به توانای و میزان شهود یا همان قدرت تحلیل سیاستمدارن آن کشور بر می گردد،
انسان خام(کشورهای عقب افتاده سیاسی وکشورهایی که حکومتشان دیکتاتوری است ) جواب سیلی(درگیری های سیاسی و منازعات بین المللی) را با مشت(فحاشی و توهین و جنگ) می دهند
اما انسان سیاست مدار(کشورهای عاقل ) جواب سیلی را با انواع ابزارها مختلف و با توجه به فرد مقابلش( کشور مقابل همسایه باشد یا خیر، میزان تاثیر گذای اش کم باشد یا زیاد، منافع مشترک با او زیاد داشته باشد یا کم و...) طوری پاسخ می دهد که بهترین نتیجه حاصل شود.
ظریف دارد با این روش چند چیز را به کشورهای دنیا نشان می دهد.
1.سیاست ایران احساسی نیست و عقلانی است.
2.سیاست ایران بر اساس عدم مداخله در دیگر کشورهاست
3.سیاست ایران بر اساس حسن همجواریست
4.سیاست ایران بر اساس تشکیل یک امپراطوری شیعه نیست
5.سیاست ایران کمک به حل دیپلماتیک در درگیری و منازعات بین المللی است.
6. ایران مشکلات خود با کشورهای دیگر را از راه گفتگو و از راه سیاسی دنبال می کند و نه از راه جنگ و خون ریزی و ترور و ساخت بمب(بمب اتم).
7.ایران به دشمنانش هم احترام می گذارد اما در مقابلشان همچون کوه
می ایستد (3246667) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۵۹:۱۱
متاسفانه برخی گمان می کنند سیاست یعنی فحاشی و عربده کشیدن.
لطفابرداشت شخصی خوتان را به بقیه تسری ندهید
امریکا نماد استکبار است وایرا ن نماد استکبار ستیزی و خرد کننده شیطان بزرگ در نظر ملل دنیا.
این همه تلاش امریکا برای تخریب همین وجهه کار است. (3246950) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۰۱:۰۶
لطف فرموده مشخص کنید : روسیه چین انگلیس فرانسه آلمان ایتالیا نماد چه چیزی هستند ؟! اگر منتشر نمیشود مدیر محترم سایت الف هم میتواند پاسخ دهد. (3247494) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۴۴:۴۲
چین شوروی سابق کوبای الان.... با وجود اختلاف های پایه با امریکا ضمن پایبندی در اصول سیاسی اقتصادی با هم رابطه داشته اند.
البته اختلاف اساسی ایران و امریکا بر سر موضوع فلسطین و اسراییل بوده است . که هرکدام سیاست های بشدت مخالف هم داشته اند.
سیاست های نابودی و امنیت اسراییل از ایران و امریکا. (3246671) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۵۴:۳۸
ما اختلافات بنیادی داریم مثلا یکی از اصول مکتب ما دفاع از مظلوم است ولی آنها ضعیف کشند. (3246942) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۴۷:۲۳
بابا مردم دنیا بهمون می خندند! بس کنید!!

کار دیگه ای ندارید؟!!! (3246678) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۵۲:۲۷
ما برا ی خنده یا گریه دیکران کاری انجام نمی دهیم . (3246937) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۷:۴۶:۲۶
مطمئنی برای خودمون هم کاری انجام می دهی (3247798) (alef-11)
 
یاسان
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۴۹:۵۷
اقای ظریف درجواب مخالفان فقط میگوییم مادکترراتاپای جون دوست داریم.ظریف یک ایرانی باغیرت است. (3246684) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۶:۲۰:۲۶
کاش تنها از صفت غیرت خودتان یاد نمی کردید ایرانیان با فرهتگ اند نسبت به حفظ زبان خودشان تعصب دارند وآن را به بهترین صورت بکار می برند وبه آن افتخار می کنند. (3247092) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۱۰:۴۲
فرق نتانیاهو با اوباما چیه ؟! (3246720) (alef-11)
 
مجید 1
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۱۰:۴۸
متاسفانه ویا خوشبختانه ما شیعیان در دین خود موضوعی داریم بنام " تقیه " چه بسا سیاست ایران اسلامی در حال حاضر در برابر ایالات متحده بر اساس تقیه باشد چون حقیقتا در بعد نظامی واقتصادی از آن کشور ضعیف تر هستیم پس اگر دست دادن آقای ظریف با آقای اوباما خلاف باشد کل مذاکرات خلاف بوده است ودیگر جای بحث نیست واگر کل مذاکرات درست بوده است دست دادن ومصافحه وغذا خوردن با یکدیگر وپیاده قدم زدن هم صد درصد درست است (3246721) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۶:۳۰:۱۷
تقیه


ـــ ابراز عقیده یا انجام دادن کاری بر خلاف‌ نظر و اعتقاد قلبی را تقیّه گویند. در کتابهای مربوط به قواعد فقهی از تقیّه به عنوان یک قاعده نام برده شده و برخی فقها رساله‌ای مستقل تحت عنوان «التقیّه» تألیف کرده‌اند. علاوه بر آن از تقیّه در بابهایی نظیر طهارت، صوم و حج به مناسبت سخن رفته است.

ـــ تقیه به کتمان حق یا ترک عمل به احکام شرعی واقعی به دلیل ترس از مخالفان اطلاق می‌شود.


سئوال آیا این کار آقای دکتر

از باب ترس بوده ؟
ترس شخص ایشان به عنوان آقای ظریف یا نماینده ج اا (3247105) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۱۵:۴۴
دیپلماسی فقط دیپلماسی التماس (3246731) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۴۷:۳۸
التماس نکن (3246927) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۴۰:۳۳
جناب التماس خان
از خودت اسم نذار
سلام کردن و دست دادن یعنی التماس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3247883) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۲۸:۴۵
دولت تدببر می کنه امیدمیده یهویی امریکانمی دانم چه جوری با یک شاکلید رشته هارو پنبه میکنه. (3246756) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۳۵:۳۳
بعضی ها جهان بینی شان اینه ممکنه خاین به مملکت هم نباشند واونودوست داشته باشن ؛خودشون رودست کم بگیرند وفکرکنندبدون امریکا هیچ جوری نمی شه موفق شد..البته برای ابجاد این طرز تفکر کارشده. (3246768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۳۶:۵۲
رابطه با آمریکا آزادی سیاسی، آزادی بیان و شایسته سالاری به همراه نمی آورد .. پس همان بهتر که رابطه نداشته باشیم حداقل می دانیم که حقوق بشر قربانی روابط سیاسی نمی شود. (3246773) (alef-11)
 
فضول
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۵۹:۵۳
حقوق بشر اکنون قربانی عدم روابط سیاسی شده است! (3246952) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۳۸:۵۷
دست دادن نه نشانه دوستی است نه نشانه دشمنی.اصل عملکرد است.پوتین که در اوج اختلاف با غرب در موضوع اکراین و سوریه قرار دارد با اوباما و بقبه دست می دهد در عین حال ذره سوزنی از مواضعش عقب نشینی نمی کند.فرقش با ما در این است که پوتین دلواپس داخلی ندارد و ما دلواپس داریم. (3246779) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۰:۵۵:۳۲
مقایسه شما موضوعات نا همگن دارد و باطل است
---
نه پوتین را می توان با ظریف مقایسه کرد و نه قدرت روسیه را که یکی از ابر قدرتهای عضو دایم شورای امنیت و برخوردار از حق وتو در این شورا است می توان با قدرت فیزیکی ج.ا.ا هم تراز دانست که با کوتاه آمدن ایران و باز گذاشتن دروازه های خود به روی آمریکای مکار بتواند بی این که کلاه سرش برود حقوق مردم خود را از این قلدر به آسانی استیفا نماید.
با وجود منابع همکاری بین المللی بسیار ایران از گشودن دربهای خود به روی آمریکای زور گو که ده ها سال جنایت را در حق ده ها ملیون ایرانی روا داشته بی نیاز است. (3247399) (alef-11)
 
بي نام
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۲۹:۳۴
موافقم باشما (3247629) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۴۷:۴۰
ببخشید منظور از ما وملت جه کسانی هستند؟ لطف بفرمائید پاسخ مستدل ارائه بفرمائید. (3246803) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۵۰:۳۶
آفای ظریف بنده خدا شاداب نیست مگرجایزه صلح نوبل لبخندشو احیا کنه ماداخلی های بی سواد که قدر این نابغه را نمی دانبم . (3246812) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۳:۵۸:۳۵
من میخوام فرجام صورت بگیره ۱۰ ساله یه شرکت های مثل سایپا و ایران خودرو بهونه تحریم کردن زدن قیمت ها رو ۳ برابر کردن
ما قرار نیست که فقط با امریکا معامله کنیم ۱۹۰ کشور دیگه هست امریکا بازم تحریم کرد به درک کشور های اورپایی که تحریم هاشون بازه (3246829) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۴۷:۳۷
عالمانه با برنامه بگویید چگونه با دشن مدارا کنیم؟؟؟!!!
---
لطفا دانشمندان خرد ورز به ما بگویند با دشمنی ، که در هیچ حالت و موقعیت از دسیسه چینی و آسیب رسانی علیه نظام اسلامی دریغ نکرده و همواره با تهدید و وعید این نظام را به چالش طلبیده است چگونه و با چه برنامه ای بصورت علمی و منطقی می توان مدارا و سازش نمود که از این مدارا و سازش به اصول و ارزشهای خردگرای نظام اسلامی و مردم و کشور در هر زمینه ای آسیب سهمگینی نرسد؟؟؟!!!
کشوری که خود را به اصول و ارزشهای اسلامی- انسانی خرد گرای خویش پایبند می داند ونظام آن ادامه ی وجود خود را وام دار این اصول و ارزشهای بنیادین می شناسد و توان راهبردی فراتر و بیشتری از توان جلوگیری از آسیبهای دشمن و دفاع از خود در مقابل این آسیبها ندارد ، چگونه می تواند دشمن را ، که هیچ حسن نیت و احترام یا تمایل به حسن نیت و احترام نسبت به اصول و ارزشهای اسلامی- انسانی این نظام و به اجرای عادلانه ی حقوق و قوانین بین الملل از خود نشان نداده است ، با سازش و مدارا رام پذیرفتن اصول و ارزشهای اسلامی- انسانی راهبردی خود کند و او را از ادامه ی توطئه و دسیسه چینی و راه اندازی کشتار و ویرانگری باز دارد؟؟؟!!!
اگر طرفداران مدارا با آمریکا راه و روش و یا برنامه ای ، سوای تسلیم ، برای رام کردن دشمن بدون از دست دادن اصول و ارزشهای اصیل اسلامی- انسانی نظام دارند این راه و برنامه را با دلایل علمی- منطقی متین و استوار و رسا برای مردم بیان و تشریح نمایند. (3246926) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۶:۰۳:۴۰
با دشمن مدارا هرگز! (3247067) (alef-11)
 
دنیای امروز
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۷:۰۷:۰۸
امام (ره) به نماینده استکبار شرق دنیا یعنی شوروی در یک دیدار رسمی دست نداند. چه شد؟ شوروی از بین رفت و اثری از تفکرش بجز پوسته ای نیست. اما تفکر امام روز به روز داره گسترده تر میشه در یمن که امام لمس نکردند دارن داد امام رو میزنن.
همه اینه نتیجه توکل به خداست.

یا حق (3247143) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۸:۲۸:۰۰
آقای ظریف!!! راه چه کسانی را می روید؟؟؟!!!
---
از این که یک صد نفر یا اندکی بیشتر یا کمتر با نظر خود زیر موضوع فوق نسبت به دست دادن آقای ظریف به اوباما جانب داری کنند مایه ی شگفتی نیست ، بلکه آن چه که بهت آور است سکوت و بی توجهی آقای ظریف به سئوال و نگرانی ده ها میلیون از هم وطنان زجر دیده ای است ، که از او نسبت به دست دادن به اوباما توضیح منطقی متقاعد کننده ای را می خواهند.
این ده ها ملیون از مردم ولایت مدار و وفادار به نظام و میهن خود از آقای ظریف موضع صادقانه ای را می خواهند که با مواضع آشکار امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب در باره ی آمریکا هماهنگ باشد.
آقای ظریف !!! آیا درست است همه ی جمعیت این ده ها میلیون را ، که نسبت به نتیجه ی چشم پوشی از ده ها سال جنایات آمریکا علیه نظام مقدس خود نگران هستند ، افراطی نامید؟؟؟!!!
تحت چه عنوان و اصطلاح مقبولی در روابط بین الملل با دشمن کینه توزی که ده ها سال پیوسته علیه مردم ما جنایت و ستم می کرده با چشم پوشی از هزاران حق پایمال شده مردم خویش بدون دریافت هیچ عذر خواهی و غرامت می توان سازش و مدارا کرد؟؟؟!!!
ایا واقعا این گونه سازش و مدارا سر انجام به احقاق حقوق از دست رفته ی مردم ستم دیده ی ما منجر خواهد گردید؟؟؟!!! (3247255) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۱:۲۷:۵۵
مگه رئیس جمهور محبوب شما در مورد هزاران عمل نگران کننده ای که انجام داد به کسی توضیحی داد؟!! این که فقط یه عرف دیپلماتیک ساده ست. (3247432) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۲:۲۷:۰۵
گریز از عرف دیپلماتیک کار دشواری نیست
---
برای دیپلماتهای زیرک وطن دوست و معتقد به ارزشهای نظام خود اگر در محافل دیپاماتیک قصد کاری را نداشته باشند یا اگر بخواهند پیامی را در دفاع از ارزشها و آرمانها و منافع ملی به خصم برسانند بهانه جویی برای گریز حتی از پیچیده ترین عرفهای دیپلماتیک کار ساده ایست. (3248158) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۱:۴۶:۳۷
کی به این سرعت سرشماری کردی شما؟ والا بلا دست دادن نشانه عجز و ناتوانی نیست.نشانه دست کشیدن از آرمانها نیست وگرنه سالها قبل وقتی دکتر مرندی با صدام دست داد چرا اتفاقی نیفتاد؟ چرا ایران از اصولش دست نکشید؟ صدام کم جنایت در حق مردم کرده؟ داداش صادقانه بگم وقتمون انرژیمون صرف چیزای پوچ میکنیم.یا افراط داریم یا تفریط.جفتش سمه.آخه چرا انقد تندروی میکنین برادر من (3247727) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۲:۲۵:۴۲
لطفا بحث را با مثالها و قیاسهای ناهمگن و گمراه کننده برای توجیه دست دادن ضد ارزشی به انحراف نکشانید که مردم زیرک اند و می توانند درون مچها را کشف کنند.
بنی صدر هم گرفتار عوام فریبی های امثال شما شد و دیدیم که سرنوشت او به کجا خاتمه یافت. (3248154) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۹:۲۹:۰۴
آری ... با دوستان مروت با دشمنان مدارا (3247298) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۲:۰۹:۳۷
نه دوستان یکسانند و نه دشمنان
---
نداشتن منطق واقع گرا انسان علم گریز را به هزار و یک بلا گرفتار می کند و حتی خداوند نیز شاید بخاطر نادیده گرفتن عقل توسط این انسان به او کمک نکند.
ساده انگاری است اگر هریک از دوستی و دشمنی را که طیف وسیعی از مصداقها را در بر می گیرند در یک مصداق یا یک نوع منحصر ساخت و نسبت به مجموعه ی انواع و مصادیق دوستی و مجموعه ی انواع و مصادیق دشمنی با وجود اختلافهای بنیادین میان نوعی و نوعی دیگر حکم واحدی صادر کرد و گفت: « با دوستان مروت و با دشمنان مدارا » که اگر این دو حکم بر همه ی دوستان و دشمنان یکسان پیاده شوند یعنی مروت برای همه ی دوستان یکسان باشد و مدارا با همه ی دشمنان یکسان انجام گیرد بی تردید نظم زندگی به هم می خورد و شاید زیانهای جبران ناپذیری را نیز به انسان تحمیل نماید. (3248126) (alef-11)
 
...
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۹:۳۴:۵۷
خدایا شر کسانی که تفسیر غلط از دینت می کنن از سر مسلمانان باز کن ... این قشر از دشمنان قسم خورده خطرناک ترند ... کلی گفتم منظورم شما نبود (3247301) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۹:۴۰:۰۱
وقتی صهیونیست ها سعودی ها اماراتی ها از انزوای ایران سود برده ومی برند
و تمام تلاش خود را میکنند که ایران در این انزوا بماند .
چرا عده ای انزوای ایران را یک افتخار میدانند. (3247305) (alef-11)
 
قلی
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۲۳:۴۴
دلار شد 3500 ... تبریک میگم به این اقتدار عظیم (3247523) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۲۴:۰۲
عاقلانه ست تو کوچه ای که زندگی می کنی دشمنانت کمتر باشن و فروتن باشی...
اینجوری هیچکس جرات نمیکنه بهت کوچکترین بی احترامی بکنه...
اگرم دیدی حق یه نفر داره خورده میشه بری و سعی کنی با گفتگو و زبانی خوش ن جنگ و خونریزی حق طرف رو بگیری...
اگرم کوتاه نیومد رهایش کنی ولی هیچگاه نباید نا امید شد...
زیرا خداوند وعده عذاب دنیا و اخرت رو به ظالما داده...
مشکل ما اینه که می خوایم دنیا را تغییر بدهیم نمیشه ادما رو عوض کرد ولی میشه باهاشون سازش کرد... (3247524) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۳۶:۲۴
ما به تنهای نمی توانیم برای دنیا تعیین تکلیف کنیم اگر هم از بعد کشورهای مسلمان قضیه ببینیم که باز دوباره به خاطر اینکه کشورهای مسلمان اکثرا حکومتهای شاهنشاهی و حکامهای فاسدی دارند باز ما نمی توانیم جبهه ای تشکیل بدهیم پس نتیجه میگیریم>>>آری! با دنیا امروز باید با سیاست و خرد کار کرد که منافع ایران در جهان حفظ بشه البته با نگاه دشمن نگاه کنیم کمی بدبینانه هست در دنیا امروز ،اقتصاد دوست دشمن مشخص میکنه (3247640) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۱:۵۷:۳۳
ظاهرا شما با تعهدات کشورهای عضو سازمان ملل مبنی بر حمایت از حق انسانی اکثریت مردم کشورها در تعیین آزادانه ی سرنوشت و استقلال و حاکمیت خود در مقابل خودکامگیها و زور گوییها و خشونتهای حاکمان ستم پیشه آگاه نیستید و بر این باورید که باید جهان را رها کرد تا توسط حاکمان جور با قانون جنگل اداره شود. (3248093) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۰:۱۴:۲۹
آقای آصفی سخنگوی سابق وزارت خارجه دیشب تو برنامه گفتگوی خبری می گفت باید با زبان نرم و دیپلماتیک با عربستان سخن گفت می گفت ما دیپلماتا زبون همو می فهمیم.یکی نیست بهش بگه آقای به اصطلاح دیپلمات اگه عزیزای خودت هم تو این فاجعه از بین رفته بودند بازم اینو می گفتی؟ (3247686) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۴:۳۹:۵۲
تا انجا که می فهمم خداوند متعال درقران کریم مومن، منافق و کافر وجامعه ایمانی را درچارچوب مرز های جغرافیایی، نژاد، قوم و قبیله و... تعریف نمی نماید. اینکه ما صرفا افراد مقیم دریک جامعه را مومن و برادر بدانیم و مثلا یک اروپایی، امریکایی، افریقایی وحتی عرب را درصف دشمن بدانیم و بعدا نتیجه بگیریم که مثلا نباید مدارا کرد جای بحث داشته باشد. علاوه براین موضوع اهل کتاب نیز درقران هم معنی کافران و منافقان به کارنرفته است و .... به نظرم باید خیلی مواظب باشیم تا کلام الله را درحدملاحظات سیاسی افراد وحتی دولت ها پایین نیاوریم.
ارزوی عاقبت به خیری همه مسلمین وجویندگان حقیقت دردنیا و اخرت (3247766) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۱:۴۷:۰۳
پاسخ به نظر شماره:( 3247766) (alef-11) در سایت الف در باره ی خبر:/مدارا با دشمن، آری یا خیر؟/ جمعه 17/07/1394
---
تقسیم بنی مرموز و خطرناک
---
تقسیم بندی گمراه کننده ی شما مشخص است به چه منابع بیگانه ای از دشمنان جهان اسلام استناد می کند زیرا تاکنون حد اقل در ایران خود ما کسی را نمی شناسیم که دوست و دشمن را با مرز بندیهای مرموز شما تعیین کرده باشد.
ریشه های این مرزبندیها نزد اسرائیل و آمریکا و غرب استعمار گر و در رسانه های گروهی این بلوک فتنه بر انگیز برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان و تسلط بر جهان اسلام آشکار دیده و تکثیر و ترویج می شوند.
تقسیم بندیهای معروف و منطقی و درست در باره ی دوست و دشمن فقط به مواضع نهادینه شده ی همیشگی افراد و گروه ها وابسته است و به نژاد و دین و مذهب آنان هیچ ربطی ندارد. (3248071) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۷:۳۴:۳۲
سوره مباركه بقره- ومن الناس من يعجبك قوله في الحياة الدنياويشهد الله علي ما في قلبه وهوالدالخصام (٢٠٤) واذاتولي سعي في الارض ليفسدفيها ويهلك الحرة والنسل والله لا يحب الفساد (٢٠٥) واذا قيل له اتق الله اخذته العزه بالاثم فحسبه جهنم ولبئس المعاد (٢٠٦) اي كاش همه دوستان وتحليل گران اين همه خدا راشاهد نياورند برتحليل هايشان، (3247792) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۳۳:۱۵
ما به جز با گینه نو - نیجریه - و چند تا کشور آفریقایی دوست هستیم و با بقیه کاملاً مخالیم همه اینها با ما دشمن هستند و حق هیچگونه ارتباط با آنها را نداریم چون ظالم هستند و هر کدام در برهه ای از زمان به ما زور گفته اند (3247876) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۴:۱۴:۱۰
دشمن داريم تا دشمن. ظالم داريم تا ظالم . شما رژيم صهيونيستي آمريكا را با بقيه دشمنها مثل آل سعود ،انگليس ، فرانسه ، كانادا و ...يكي مي‌كنيد؟ اين كشورها گرچه خيلي دشمن هستند ولي چون قدرت نفوذ به ايران را ندارند مي‌توان با آنها در نهايت اقتدار مذاكره كرد. ولي آمريكا همه رسانه‌ها ، همه جاسوسها ،و حتي همه اين دشمن هاي كوچك ودر كل همه امكانات را دراختيار دارد و بهترين راه جلوگيري از نفوذ است. (3249981) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۳:۳۳:۴۳
تا زمانی که سیاست انقلابی آنهم گزینشی با سیاست ورزی واقع نگر در اداره امور یک کشور هم سو و حاکم نشوند تا ابدالدهر همین آش و همین کاسه خواهد بود.

چرا که تمیز درست و نادرست هر تصمیمی دست خوش این دو جهت گیری میگردد. (3248265) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۴:۱۹:۵۹
هر کسی ب اندازه قدرتش حرف بزند... آن وقت دهان های زیادی در ایران بسته می شود! (3248326) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۵:۰۰:۳۴
آمریکامظهرتام استکباراست.دوستی،مصافحه،لبخند باشیطان بزرگ بسیارخطرناک است.سطحیاندیشی باعث می شود مثل قصه شنگول ومنگول درخانه را به روی روباه بازکنید.البته باروشنگری های رهبری دیگه ساده اندیشی معناندارد ازالان به بعد مشخص می شود که هرکس دم از نرمش با آمریکا بزند ماموریت دارد.مذاکره با آمریکا ممنوع است.مزدوران وماموران داخلی آمریکادیگرمجالی برای عرضه ندارند (3248394) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۲۱:۵۹:۵۴
"برنامه این هفته ثریا با گفتگویی صریح در خصوص مسائل هسته‌ای و برجام و با حضور سیروس ناصری، عضو سابق تیم مذاکرات هسته‌ای در دوران اصلاحات و دکتر بیژن پیروز رئیس مرکز مطالعات عالی بین الملل دانشگاه تهران به روی آنتن رفت.

سوال نظرسنجی این قسمت از برنامه ثریا به این شرح بود که آیا در صورت قطعی شدن توافق و بعد از اجرای تعهدات ایران، آمریکا و غرب به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها پایبند خواهند بود؟ ۱-بله ۲- خیر

در این نظرسنجی تلویزیونی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر شرکت کردند، بیش از ۷۹ درصد از مخاطبان گزینه خیر را انتخاب کردند و این موضوع بیانگر این بود که مردم، آمریکا و غرب را غیر قابل اعتماد می‌دانند و معتقدند که بعد از اجرای تعهدات ایران در برجام، آمریکا به تعهدات خود در لغو تحریم ها پایبند نخواهد بود."

خوشبختانه اکثریت مردم به دشمن اعتماد ندارند . بگذریم که یک عده ریختند در این سایت و توهم ما بیشماریم برشان داشته است . (3249015) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۸:۵۳:۱۲
برنامه ای که ذکر کردید چقدر بیننده دارد؟ چند نفر توی نظر سنجی شرکت کردن؟ چون من به شخصه ماهواره ندارم و فقط خبر و خنده وانه رو می بینم ولی تا حالا این برنامه رو ندیدم احتمالاً برنامه ی پرمخاطبی نیست. (3249434) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۷:۴۳:۴۷
از کی تا به حال سکولار یعنی مدارا جو؟
همین جوری بافتیا! (3249326) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۸:۲۳:۴۲
با سلام ، از خواندن نظرات دوستان متوجه شدم كه انگار دوستان يادشان رفته كه ما و آمريكا در اين مذاكره برابر نيستيم و اين مائيم كه داريم از بين مي رويم و قرار بوده نرمش قهرمانانه داشته باشيم ! (3249384) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۹:۰۶:۴۱
درود بر ظریف.تنها مرد حافظ منافع ملی و مردم طبقه پایین (3249455) (alef-11)
 
کارمند
۱۳۹۴-۰۸-۰۷ ۱۶:۱۹:۱۵
مدارا (3286953) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.