توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 330986
متن و حواشی انتخابات مقدماتی آمریکا در نیوهمپشایر
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۲۲
متن و حواشی انتخابات مقدماتی آمریکا در «نیوهمپشایر»روز سه شنبه ۹ فوريه، دونالد ترامپ جمهوري خواه و برني سندرز دموكرات نامزدهاي پيروز دو حزب بزرگ آمريكا در انتخابات مقدماتي ايالت نيوهمپشاير لقب گرفتند.

به گزارش تابناك به نقل از «سی ان ان»، نكات جالب توجه اين انتخابات، قرارگيري جان کیسیک، فرماندار ايالت اوهايو در رتبه دوم انتخابات جمهوري خواهان بود كه در برابر رفتارهاي پوپوليستي ترامپ جاي تعجب داشت.

سي ان ان در خبر خود آورده است، پيروزي ترامپ، كسي كه يك تاجر و سوپر استار (مجري) تلويزيوني است در جناح جمهوري خواهان و همچنين پيروزي ساندرز كه همواره خود را يك سوسيال دموكرات مي داند نشان مي دهد كه مردم آمريكا تا حدود زيادي از سياستمداران خود و مجموعه اقدامات آنها خشمگين هستند و نسبت به آن اعتراض دارند.

به گزارش سی ان ان، نتايج نهايي انتخابات مقدماتی حزب جمهوری خواه در نیوهمپشایر گوياي آن است كه دونالد ترامپ با ۳۵ درصد اول، جان کیسیک فرماندار ایالت اوهایو۱۶ درصد، تد کروز۱۲ درصد و جب بوش ۱۱ درصد و ماركو ربيو۱۰ درصدد آرا را به خود اختصاص داده اند. اين گزارش مي افزايد، شمارش آرای حزب دموکرات نيز نشان می‌دهد، برنی ساندرز ۶۰ درصد آرا و هیلاری کلینتون تنها ۳۹ درصد آرا را از آن خود کرده اند.
 
متن و حواشی انتخابات مقدماتی آمریکا در «نیوهمپشایر»
 
خبرگزاري ها آورده اند، هيلاري كلينتون كه در هفته پيش در ايالت آيووا در جناح دموكرات به پيروزي دست يافته بود، اين بار در ايالت نيوهمپشاير شكست دردناكي را متحمل شد. از دست دادن آراي ايالات نيوهمپشاير براي كلينتون سنگين و غيرقابل پذيرش بوده است، چون اين ايالت مدت طولاني بود كه در نظرسنجي ها با كلينتون همراه بوده است.

ترامپ نيز كه در انتخابات هفته پيش رتبه دوم را به دست آورده بود، اين بار با پيروزي در ايالت نيوهمپشاير توانسته است وضعيت خود را در رقابت ها ترميم كند و به آينده اميدوارتر باشد. ترامپ پس از پيروزي  ديشب فرياد زد ما داريم به سمتي مي رويم كه دوباره آمريكاي بزرگ را احيا كنيم؛ او همچنين در حالي كه در شرايط عادي نبود، در سخنراني خود از مسائل خانوادگي خود نيز گفت.
 
متن و حواشی انتخابات مقدماتی آمریکا در «نیوهمپشایر»
 
برني ساندرز نيز كه از نتايج انتخابات خوشحال بود، به دست آمدن اين نتيجه را حاصل حضور و حمايت هاي عظيم مردم و عملكرد قاطع خود دانست.

سي ان ان توضيح مي دهد، نتايج برآمده از انتخابات نيوهمشاير براي دموكرات ها به نوعي گوياي آن است كه ساندرز خود را رقيب جدي در برابر كلينتوني قرار داده كه توانسته است روي آراي قومي در ايالت كاروليناي جنوي و ساير ايالت هاي جنوبي حساب ويژه باز كند.

ساندرز كه در جمع هواداران و خبرنگاران حاضر شده بود گفت: ما امشب پيامي را به سرتاسر آمريكا ارسال كرديم كه طنين آن از وال استريت تا واشنگتن و از ايالت مين تا كاليفرنيا قابل شنيدن است و «وقتی کنار هم می ایستیم، برنده می شویم. متشکرم نیوهمپشایر»!

ساندرز در سخنراني خود با حالت تمسخر گفته در اين مدت، رقبا به سوي من همه چيز پرت كردند به جز سينك آشپزخانه و من حدس مي زنم به زودي همان سينك ظرفشويي را هم به سمت من پرتاب کنند. هيلاري کلینتون در سخنانی پيروزي را به ساندرز تبریک گفت اما افزود که برای تک تک آرا در مرحله مقدماتی خواهد جنگید.

او كه در سخنراني خود تلاش مي كرد، وانمود كند كه پيام ساندرز در رابطه با نگراني هاي اقتصادي طبقه متوسط جامعه را دريافت كرده است، اضافه كرد: ما در حال پیمودن مسير رقابت انتخاباتي ايالتي هستيم و مبارزه طولاني در پيش داريم. كلينتون گفت، ما انتظار داريم در ادامه به راحتي پيروز نهايي باشيم.

كلينتون اضافه كرد مردم حق دارند عصباني و خشمگين باشند؛ اما آنها همچنين گرسنه هستند. كلينتون با ذكر اين موضوع كه انقلابي كه ساندرز از آن در رابطه اقتصاد و كار حرف مي زند، غير واقعي است و من مي دانم چگونه اين مشكلات را حل كنم، سعي بر بازيابي اقبال عمومي به خود شد.

جان کیسیک هم گفته است، اتفاقي كه در نيوهمپشاير اتفاق افتاده، يك موفقيت بزرگ است كه به او اجازه مي دهد تا در ادامه مبارزات انتخاباتي خود را در سراسر كشور ادامه دهد. فرماندار اوهايو به ايالت هاي شمالي و غربي به ويژه ميشيگان و پنسيلوانيا اميد زيادي دارد؛ اگر او بتواند در رقابت ها بماند.

ماركو روبيو نيز كه در انتخابات نيوهمپشاير از عملكرد خود راضي نبود و رفتار و چهره اش نشان از نا اميدي او مي داد، گفته است، من به خوبي روزهاي قبل نبودم و اتفاقي كه افتاد ديگر هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

گفتني است، انتخابت رياست جمهوري آمريكا منحصر بفرد برگزار مي شود كه در آن كالج هاي انتخاباتي يا آراي الكتورال نقش ويژه اي دارند؛ در ادامه به توضيح سازوكار انتخابات رياست جمهوري آمريكا پرداخته خواهد شد.

بر اساس اصل ۲ قانون اساسي آمريكا، كالج هاي انتخاباتي اعضاي مشخصي دارند كه تعداد آنها در هر ايالت برابر با تعداد سناتورها و نمايندگاني است كه آن ايالت در كنگره دارد؛ در مجموع تعداد اين افراد بر اساس قانون اساسي آمريكا ۵۳۸ نفر خواهد بود؛ براي مثال، از آنجا كه ايالت كاليفرنيا دو نماینده در سنا و ۵۳ نماینده در مجلس نمایندگان دارد، لذا اين ايالت ۵۵ عضو براي كالج انتخاباتي خواهد داشت.

هدف از اجراي انتخابات در آمريكا بر اساس كالج هاي انتخاباتي را مي توان ايجاد تعادل بین دولت فدرال و حکومت ایالات، حفظ مشارکت عموم مردم در انتخابات، دادن حق حضور بیشتر به ایالات کم جمعیت، اجراي انتخابات مستقل از کنگره و بدون نفوذ آن، برخورداري رئیس جمهور از نهايت استقلال، مصون بودن از نفوذ گروه هاي سياسي و همچنين پرهيز از توده گرایی و پوپولیسم دانست.

اعضاي كالج هاي انتخاباتي به مانند روش انتخاب اعضاي مجالس قانون گذاري در هر ايالت انتخاب مي شوند و به همين دليل است كه انتخاب اين اعضا در برخي ايالات،مستقيم و در برخي ديگر از ايالت ها غير مستقيم است، چون انتخاب اعضاي مجالس ايالت هاي آمريكا نيز در برخي موارد با يكديگر تفاوت دارد. يكي از شروط مهم در انتخاب اعضاي كالج هاي تعيين شده اين است كه آنها نبايد از ميان سناتورها، نمايندگان مجلس، كارمندان دولت و نظاميان باشند.

اعضاي كالج هاي انتخاباتي نهايتاً در روز مشخصي كه كنگره تعيين مي كند گرد هم مي آيند و به فرد منتخب رأي مي دهند كه براي انتخاب رئيس جمهور نيز حداقل ۲۷۰ نفر از ۵۳۸ نفر بايد به فرد پيروز رأي بدهند.

نكته قابل ذكر آنكه هرچند اعضاي كالج هاي انتخاباتي در رأي دادن خود آزاد هستند، اين نمايندگان معمولاً در انتخاب نهايي خود با اكثريت همراهي مي كنند. دليل اين موضوع نيز آن است كه عمدتاً اعضاي كالج هاي انتخاباتي به وسيله حزبي انتخاب مي شوند كه در ايالت مد نظر بالاترين رأي را داشته و لذا احتمال آن كه اعضاي كالج بر خلاف حزب برآمده از آن رأي بدهند بسيار كم است.

در رابطه با ساز و كار انتخابات آمريكا، موضوع ديگري كه بايد به آن اشاره كرد، آن است كه رأي نهايي ايالت ها به جناح و يا حزب پيروز اختصاص خواهد يافت؛ به اين معنا كه هر نامزدی در هر ایالتی که موفق شود اکثریت آرا را از آن خود کند، در نهايت ۱۰۰ درصد آرای آن ایالت را خود اختصاص خواهد داد و آراي رقيب نيز در آن ايالت به سبد او ريخته خواهد شد.

اهميت اين موضوع از آن جهت است كه شاید يك نامزد انتخابات رياست جمهوري، رأي عددي بيشتري داشته باشد؛ اما به دليل پراكندگي آن رأي ها در ايالت هاي مختلف، نتواند حدنصاب ۲۷۰ رأي اعضاي كالج را به دست آورد.

مثلاً نامزدی در چندین ایالتی که رأی الکترال کمتری به نسبت جمعیت خود داشته است با رأی بالایی پیروز شده است؛ اما نامزد مقابل در چند ایالتی که رأی الکترال بیشتری بوده، برتری را از آن خود کرده است. بنابراین و در این صورت نامزدی که آرای الکترال بیشتری کسب کرده است، به رغم داشتن رأی عددی کمتر در مجموع ایالات به کاخ سفید راه خواهد یافت.
 
کلمات کلیدی : دونالد ترامپ، انتخابات آمریکا، سندرز
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.