نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 458057
دلایل مهم خالی شدن صندلی دانشگاه‌ها
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۰
معاون آموزشی وزارت علوم درباره مهم‌ترین عوامل خالی شدن صندلی‌های کلاس درس در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی توضیح داد.

مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به صندلی‌های خالی موجود در دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های من امسال و سال ۹۶ خارج شدن دانشگاه‌ها از ماموریت محول شده به آن‌ها است که متاسفانه این امر سبب افزایش صندلی‌های خالی در مراکز آموزش عالی سراسر کشور شده است.

 

وی ماموریت گرا نبودن واحدهای دانشگاهی را یکی از مهم‌ترین عوامل خالی شدن صندلی دانشگاه‌ها دانست و گفت: برخی از مراکز آموزش عالی ظرفیت‌های غیرضروری در خود ایجاد کرده و به این ترتیب به صندلی‌های خالی این مراکز دامن زده‌اند؛ مسئله‌ای که بیشتر در مراکز آموزش عالی وابسته به دستگاه‌های خاص یا دانشگاه‌های محلی به چشم می‌خورد.

 

به گفته معاون آموزشی وزارت علوم، ماموریت‌گرا نبودن برخی دانشگاه‌ها سبب می‌شود فراتر از برنامه‌های خود عمل کنند و ظرفیت‌های مازاد دانشجو را که در صندلی‌های خالی کلاس‌ها متبلور می‌شود، به وجود بیاورند.

 

وی تاکید کرد: استانداردسازی آموزشی می‌تواند در این راستا کمک بزرگی به ماموریت‌گرایی دانشگاه و سامان گرفتن صندلی‌های خالی در این مراکز کند. به عنوان مثال اگر ظرفیت رشته‌ای در مقطع دکتری پنج نفر باشد، افزایش ظرفیت این رشته تحصیلی به ۱۵ نفر سبب ایجاد صندلی خالی و ظرفیت تازه در دانشگاه‌ها می‌شود.

 

وی همچنین بخشی از صندلی‌های خالی موجود در دانشگاه‌ها را به کاهش جمعیت نسبت داد و گفت: رفع این مشکل، کار یک شب نیست.

 

شریعتی نیاسر متذکر شد: برنامه ماموریت‌گرا کردن دانشگاه‌های سراسری پیام نور، غیرانتفاعی و مراکز آموزش عالی وابسته به سازمان‌ها آغاز شده است به طوری که مجوز جذب دانشجو در این مراکز آموزش عالی، خارج از ماموریت اصلی‌شان از طرف وزارت علوم اعطا نمی‌شود.

 

شریعتی ادامه داد: دانشگاه تراز اول کشور برای اینکه همگام با مراکز علمی معتبر دنیا حرکت کند، در رشته‌های پرتقاضا و حتی اشباع می‌تواند دانشجو جذب کند تا بحث عبور از مرزهای دانش برایشان میسر شود.

 

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: بودجه مراکز دانشگاهی بر اساس برنامه ششم توسعه به مسئله ماموریت‌گرا بودن آن‌ها نگاه ویژه‌ای دارد.
 
کلمات کلیدی : دانشگاه ها+صندلی خالی دانشگاه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۲۲:۰۱
1- دلیل اصلی خالی ماندن صندلی دانشگاه ها این است که مسئولین وزارت علوم در دوره های مختلف رسما اعلام می کردند اینده شغلی فارغ التحصیلان ربطی به وزارت علوم ندارد.
2- ریشه اکثر تصمیماتی که در جهت منافع ملی نیست را باید در ایین نامه ارتقا جستجو کرد! (4226032) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۵:۳۷:۳۳
از دیگر از موارد، پی بردن جوانان به اینکه دانشگاههای کشور توانایی لازم برای
پرورش نیروی انسانی خلاق وکار آفرین را ندارند متاسفانه دانشگاههای کشور که باید محل
تولید علم برای جامعه باشند بیشتر تبدیل به کارخانه تولید مدرک شده اند بنظر
می رسد همه چیز در این کشور باید شبیه هم باشند وخرابی وضعف در همه سیتم ها باشند (4226046) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۱۶:۳۴:۳۰
دانشگاههای عزیز تر از قورباغه! با پول جوونای بدبخت و عاشق تحصیلات یک 20 سالی خوب کاسبی کردین وقتشه دیگه کرکره ها رو پایین بکشین و یا تغییر شغل بدینو بجاش ساندویچی بزنین. شایدم شرکت مجری مراسم ترحیم بزنین بهتر باشه. (4226111) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۲ ۲۲:۱۱:۴۷
وی همچنین بخشی از صندلی‌های خالی موجود در دانشگاه‌ها را به کاهش جمعیت نسبت داد و گفت: رفع این مشکل، کار یک شب نیست.

نه تنها کار یک شب نیست بلکه کار یک نفر هم نیست. (4226392) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۳ ۰۰:۵۴:۳۰
علت این امر وجود تعداد زیادی بنگاه مدرک دهی است که متاسفانه مجوز هم از وزارت علوم گرفته اند! حالا مسئولین وزارت علوم خودشان مدعی شده اند !!!
چرا و چه کسانی به دانشگاه پیام نور، آزاد؛ غیر انتفاعی!!! و علمی کاربردی مجوز دادند؟
حالا که دست همه مدرکی وجود دارد که بعضی از دانش آموختگان آنها، مبانی اولیه رشته هایشان را هم نمی دانند، کاسه چه کنم چه کنم دستشان گرفته اند؟
ایکاش می شد قوه قضائیه وارد عمل شود و به پرونده افرادی که این بلا را بر سر مدارک دانشگاهی آوردند و بی حساب کتاب مجوز تاسیس به اصطلاح دانشگاه را دادند، رسیدگی کند. (4226540) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.