نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 225550
اجرای طرح های تورم زا تا کجا ادامه می یابد؟
بخش تعاملی الف - حسین قلی زاده
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۱۰
چند سال پیش طرح هدفمندسازی یارانه ها آغاز شد تا با واقعی سازی قیمت ها هزینه هایی که دولت بابت یارانه انرژی پرداخت می کرد کم شده و بتواند این هزینه ها را در جاهای بهتری به مصرف برساند که بیشتر به نفع جامعه باشد.

اما این طرح با خود بار تورمی عجیبی به همراه داشت که سبب شد تا با کاهش شدید ارزش پول ملی در واقع قیمت ها نه تنها به نرخ های جهانی نزدیک نشوند بلکه دورتر هم شوند بطوریکه اگر در آغاز این طرح بنزین ۷۰۰ تومانی معادل نصف دلار بود امروز بنزین ۱۰۰۰ تومانی کمتر از یک سوم دلار است یعنی با اجرای این طرح نه تنها هزینه دولت کاهش پیدا نکرده است بلکه یارانه ای که دولت الان می پردازد بیش از یارانه ای است که در سال های ابتدای این طرح می پرداخت.

قابل پیش بینی است که اتفاقی که در دوره اول افتاد در دور دوم نیز خواهد افتاد یعنی با وقوع تورم و بالا رفتن قیمت دلار و افت ارزش پول ملی دوباره قیمت های تعیین شده فعلی از قیمت های جهانی دورتر خواهد شد.

این نشان می دهد که این طرح نه تنها به هدف خود نرسیده است بلکه به نتیجه کاملا عکس دست یافته است. یعنی نه تنها هزینه دولت ها از بابت یارانه کاهش پیدا نکرده است بلکه علاوه بر آن یک هزینه سنگین بر جامعه نیز در سال های اخیر وارد آمده است.

موافقین این طرح معتقدند که علت شکست در دور اول اجرای غلط دولت و وجود تحریم هاست و در دور دوم با اجرای صحیح می تواند تورمی بوجود نیاید.

اما سوال اینجا است اگر تحریم ها عامل تورم بودند مگر الان در شرایط تحریم نیستیم و اگر دولت در اجرای خود کوتاهی کرده است مگر تفکر تیم اقتصادی دولت فعلی با تفکر تیم اقتصاد دولت قبلی تفاوتی کرده است؟ مگر همان کسانی که اجرای این طرح را به احمدی نژاد مشاوره می دادند الان به روحانی مشاوره نمی دهند؟

آیا وقت آن نرسیده است که به جای اجرای طرح های تورم زا که از زمان دولت سازندگی در دستور کار دولت ها قرار داشته است روی به سیاست هایی بیاوریم که بتوانیم ارزش پول ملی خود را حفظ کنیم و از بار تورم بکاهیم؟

بهتر نیست به جای اینکه قیمت بنزین را به دلار برسانیم. بیاییم و قیمت دلار را به بنزین برسانیم؟
 
کلمات کلیدی : حسین قلی زاده
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۷:۱۵:۱۷
كاملا موافقم (2130599) (alef-10)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۰:۲۲:۱۰
بزرگترین پیمانکار، کارفرما دولت است. به همین دلیل و همچنین با توجه به اینکه اقتصاد کشور دولتی است. هر نوع افزایش قیمت منجر به افزایش هزینه میگردد و باز این دولت است که باید بار بالا رفتن هزینه ها را تحمل کند. 90% صنایع و شرکتهای خدماتی و تجاری هم در دست دولت یا در دست ارگانهای وابسته به دولت و یا در دست اقازاده هاست. هر نوع افزایش قیمت سبب بالا رفتن هزینه به اندازه بالا رفتن قیمت به اضافه بالا رفتن انتظار سود در شرکتها میشود و این دوباره کسر بودجه و افزایش به دنبال دارد. (2130914) (alef-10)
 
مظلومی
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۷:۳۸:۵۶
یارانه ها باعث بالا رفتن قیمت دلار نشد که وقتی دلار 1000 تومان بود وبنزین 700تومان و حالا دلارشده 3000 وبنزین1000 تومان بلکه عامل مهم تورم این بود که اکثر مسئولین خودشان تاجر وبازرگان هستندو ازآشفتگی بازار راضیند یه مدتی به اسم تحریم ها وبعدش به بهونه دیگه البته یه قشری ازمردم که کاسب کارند هم بدشون نمیاد!!!!!!
راحت باشین هدف قطع کردن یارانه هاست !!؟؟ (2130624) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۷:۴۳:۳۴
اشکال از نام طرح است. نام این طرح در واقع " طرح گران کردن خدمات و حامل های انرژی " است.
اگر از نام درست این طرح در مطبوعات و صدا و سیما استفاده شود، دیگر نمی توان ایرادی از آن گرفت. (2130632) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۸:۰۱:۰۳
تو تا فردا بگو!!!
جرآت داری اعتراض کن!!
تصمیمی که گرفتند کاری به ما ملت ندارن! آخه وزیری که سقف درآمدش معلوم نیست چه می دونه کارگر و کارمند چطور زندگی می کنه؟! (2130667) (alef-10)
 
کارمندن
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۸:۰۲:۰۸
باسلام چند مدت دیگر دلاررا میکنند 5000 تومان بعد هم میگویند بنزین ما از همه جا ارزانتر است وما یارانه می دهیم توی این مملکت دو تامدیر پیدا نمی شود »»بابا یک کشور راالگو ی خود قرار دهید وبان عمل کنید تامردم تکلیف خودرا بداننددو دو تا می شود چهار تا حقوق ومخارج را بایک نرخ بسنجید نه مخارج رادلاری ودرامد را ریالی اخه عدالت چی شد (2130668) (alef-10)
 
یاور
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۸:۳۸:۰۸
تا کجا ادامه دارد؟تا نابودی کامل نسل ضعیف ومتوسط ومتوسط به بالاو نزدیک های جدیدا ثروتمندان (2130708) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۸:۴۶:۵۹
با سلام واقعا حرف دل من را زدی ولی انوقت در شرایط تحریم می گویند با دلار زیر3000 تومان نمی توان صادرات غیر نفتی داشت .پس واقعا تحریم ها بی تاثیر نبوده هر کس رییس جمهور شود اوضاع همین است مگر شرایط درآمدی دولت تغییر کند وگر نه با گران کردن دلار و افزایش مالیات و خدمات و...باید مملکت اداره شود که این یعنی تورم و هرروز بد بخت شدن .موفق باشید (2130728) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۹:۰۹:۳۶
مسئولین کشور فقط و فقط روزمررگی می کندد و به هیچ وجه آینده نگر و محاسبه گر نیستند. (2130751) (alef-10)
 
بهرام
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۹:۵۲:۲۸
کاملا" موافقیم آقای نویسنده ، ممنون و متشکر (2130819) (alef-10)
 
نورپوری
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۰۹:۵۸:۴۹
میشه مسعولین 2 سال برن در مساجد عبادت کنن برای اخرتشون دعا کنن.
طی این دوسال کار مملکت به باسوادها واهلش بدن.
مردم راحت بشن. (2130845) (alef-10)
 
صفوی
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۰:۰۴:۴۶
دمت گرم این جمله اخیر که گفتی باید با اب طلا بنویسن بزارن بالای سر در مجلس (2130867) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۰:۳۹:۱۷
سلام :تاجائی که یک گونی پنجاه کیلوئی اسکناس 50 هزار تومانی بدهیم ویک دلار بگیرم .حالا راضی شدی " نگا پول افغانها را ، بالاتر از 50 تومان برابر یک افغان وترکیه که گدا بود در مقابل اقتصاد ایران اکنون به ایران طلا می فروشد ووووو........چین سیر می فروشد وسرنگ ودارو وکالاهایی که برای زاپاس بدرد نمی خورد./ (2130954) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۱:۰۸:۲۳
تا زمانی که آقا زاده ها ووزارها از کشور خارج جسن وارد می کنند ودست انداردلار پایین امدنی نیست (2131036) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۲:۰۸:۳۷
من فارغ التحصیل کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی هستم سواد و معلومات من در حد کتابهای دانشگاه پیام نور و آزاد رشته مدیت بازرگانی هستش وقتی صحبت از یارانه نقدی و عرضه مستمر و ماهیانه پول بین مردم و در بازار شد با هر واحد درسی خودم و با عقل خودم که می سنجیدم به تورم و در نهایت رکود مارپیچی منتهی میشد، حالا سوال من این هستش که سواد مسئولان اقتصادی دولت کمتر از یک دانشجوی کارشناسی پیام نوره؟!! متاسفم برای خودم و ملت. (2131228) (alef-10)
 
مدیر
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۲:۳۹:۵۸
نگاه مدیریت کشور یک نگاه سیستمی نیست خداوند عالم جهان را با نگاه سیتمی اداره میکند و هیچ مشکلی بوجود نمی اید مسولان خدایی عمل کنند همه مشکلات حل می شود . ولسلام . (2131291) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۲:۴۱:۲۳
چه دولت قبلی چه این دولت مو به مو سیاست های شکست خورده بانک جهانی و صندوق توسعه بین المللی را پیاده می کنند. این سیاست ها در تمام کشورهایی که اجرا شده اند شکست خورده اند و نتایجشان مشابه همین است که در ایران می بینیم. بهترین مدیرها هم با این سیاست ها راه به جایی نخواهند برد. (2131296) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۵:۱۸:۱۸
اجرای طرح های تورم زا تا کجا ادامه می یابد؟

تا اشباع و سرریز شدن جیب ثروتمندان و خالی شدن کامل جیب قشر متوسط و فقیر. (2131680) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۵:۴۹:۰۳
بهتر نیست به جای اینکه قیمت بنزین را به دلار برسانیم. بیاییم و قیمت دلار را به بنزین برسانیم؟ (2131761) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۲۰:۴۳:۴۲
عامل تورم رشد ندقدینگی است یکی این رو به دولت علی الخصوص وزیر اقتصاد بگه تو همین مدت دولت جدید 100 هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید وارد شد قبل از سال 84 کلا در تاریخ ایران این قدر پول نداشتیم (2132410) (alef-10)
 
میلاد
۱۳۹۳-۰۲-۲۵ ۱۰:۳۸:۰۶
به نکته بسیار مهمی اشاره شد.

متاسفانه سیستم اقتصادی ما اکنون در یک دور باطل قرار گرفته و هر چی قیمتها را به قیمت جهانی( بر حسب دلار) نزدیک کنیم دلار گرانتر شده و دوباره فاصله بسیار بیشتر می شود چون این واسطه ها و دلالها هستند که ازین جو استفاده میکنند

در حقیقت وقتی مجلس در دولت قبل به دو برابر کردن نرخ ارز رای موافق داد تا کسری بودجه از جیب مردم پرداخت گردد بزرگترین ضربه به اقتصاد زده شد، در صورتی که میتوانستند با اجرای طرحهای دیگر و با همکاری مردم مشکلات را راحتتر رفع کنند

امیدوارم دولت جدید بیشتر روی این قضیه تامل کند و سعی کند قیمت دلار را پایین بیاورد و فرهنگ مصرف را بهبود ببخشد (2146540) (alef-13)