نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 291656
تسمه مالیات‌برارزش‌افزوده بر گرده مردم
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۲
در خبر آمده بود که ۵۰۳ نفر از مودیان مالیاتی مبالغی بیش از ۵۰ میلیون تومان پرداخت کرده اند. واقعا این مبلغ از سهم سود این مودیان پرداخت شده است یا این که این دسته از مردم شریف با لطایف الحیل مالیات را به سود خود اضافه می کنند و از مصرف کننده دریافت می کنند و به دولت می پردازند؟

ابتکار نوشت:

به رستوران رفتم تا برای بچه ها غذا بخرم ، قیمت غذا ها مشخص بود ، وقتی فیش را نگاه کردم دیدم مبلغی اضافه بر قیمت ها از من گرفته اند ، از صندوق دار علت را پرسیدم گفت: مالیات بر ارزش افزوده است. رفتم کفش برای بچه ها بخرم همین اتفاق افتاد و همین پاسخ را شنیدم. پوشاکی ها همین کار را کردند. برای خانم خواستم یک قطعه طلا بخرم همین کار را کردند؛ در املاک مسکن همین اتفاق افتاد. میوه فروشی همین کار را کرد. نانوایی، لبنیاتی، سوپری ، لوازم التحریری و هر جایی و هر کسی که تولید کننده و فروشنده بود ، وقتی کالای خود را به من مصرف کننده فروخت سهم مالیات ارزش افزوده را به مبلغ فروش اضافه کرد و از ما دریافت نمود. از خودم سوال کردم راستی چند سال پیش که برخی اصناف به این نوع مالیات اعتراض کردند و آن بزن و ببند ها در بازار اتفاق افتاد اگر قرار این بود که از مردم دریافت شود چه لزومی داشت که فروشندگان محترم آن همه تاوان بدهند و احیانا مورد ضرب و شتم قرار گیرند؟ اکنون هیچ زیانی به فروشندگان نرسیده است بلکه این مصرف کننده بی پناه است که باید این مبلغ را بپردازد و نمی داند به چه کسی اعتراض کند. اگر قرار بود از نفس کشیدن هم مالیاتی اخذ شود باز مالیات ارزش افزوده از مصرف کننده دریافت میشد.

سوال مطرح این است که وقتی قیمت مصرف کننده برای کالاها مشخص می شود آیا سهم مالیات ارزش افزوده محاسبه نشده است که دوباره فروشندگان کالا و خدمات به این کار اقدام می کنند؟ آیا هدف اولیه دولت از این سهم در عمل همین اتفاقی است که افتاده است یا زورش به فروشندگان و تولید کنندگان نرسیده و در عمل به انحراف کشیده شده و با این کار دارند از گرده مصرف کننده تسمه می کشند و صدای اینها هم به جایی نمی رسد.

در خبر آمده بود که ۵۰۳ نفر از مودیان مالیاتی مبالغی بیش از ۵۰ میلیون تومان پرداخت کرده اند. واقعا این مبلغ از سهم سود این مودیان پرداخت شده است یا این که این دسته از مردم شریف با لطایف الحیل مالیات را به سود خود اضافه می کنند و از مصرف کننده دریافت می کنند و به دولت می پردازند؟
مردم عادی که سر از این کارها در نمی آورند و دوغ و دوشاب را از هم تشخیص نمی دهند و اگر فروشندگان محترم آنان را اصطلاحا بدوشند تسلیم هستند و چاره‌ای ندارند. باید گوشت و لبنیات و برنج و خوراک و پوشاک و خدمات و... بخرند. این که آیا تمام مالیات را آنان می پردازند یا اینکه فروشنده هم از جیب مایه می‌گذارد در توان و حوصله و تشخیص آنان نیست.

آنچه مهم است این است که مایحتاج خود را باید تهیه کنند به هر قیمتی که باشد. حس می کنند که در این موضوع خاص به آنان ستم می‌شود و لی نمی دانند که چه بکنند و آیا اعتراضشان محلی از اعراب دارد یانه. یا اصلا ارزش این پیگیری را دارد یانه. به هرحال دیواری کوتاه تر از دیوار مصرف کننده نهایی نیست. اکنون هم که در راستای سیاست رهایی اقتصاد از بند ناف نفت و وابستگی به مالیات، دولت فشارهای خود را به اصناف ومودیان بیشتر کرده است و حالا که پول نفت بر سر سفره‌های مردم نیامد دولت تصمیم گرفته پول مالیات را از سفره آنان بردارد و روی سفره خود بگذارد، برخی از منتقدان محترم در مجلس دست به کار شده که وزیر را تحت فشار قرار دهند و با اعطای کارت زرد و سوال و استیضاح اصناف را نجات دهند.

البته اصناف زبان دارند و پول و قدرت چانه زنی و تشکل و خلاصه ابزار فشار دارند ؛اما از نمایندگان محترم می پرسیم مردم عادی که هیچ کدام از این ها را ندارند و بسیاری از اصناف محترم خواه دولت از این فشار ها بکاهد یا نکاهد قیمت های خود را افزوده‌اند ؛ آیا به حال مصرف کننده بی پناه فکری کرده‌اید؟ البته از یاد نبریم که دریافت و پرداخت مالیات وظیفه دولت و همگان است و چاره ای جز این کار نیست. اما امید است که تصویب قوانین مربوط و راهکارها و اجرا به گونه ای باشد که این بار بر دوش مصرف کننده سنگین تر احساس نشود و همه در حمل این بار سهیم باشند.
 
Saeıd
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۴۱:۲۷
واقعا جاي تاسف هست هميشه تو سيستم اداري ما ميان يه سنگي ميندازن تو چاه بعد مردم برا در اوردنش هر روز بايد با همديگه در گير بشن
از همين تركيه كه خيلي بهش ايراد ميگيرند دولتمردا،ميشه روش دريافت ارزش افزوده رو ياد گرفت كه با اينكه 18%هست ولي كسي اصلا در اين مورد بحث نميكنه چون همه در چهار چوب قانون پرداخت ميكنند (3149523) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۰:۵۰:۱۷
در قانون ارزش افزوده این بود که زمانی که به 8% رسید مالیات مستقیم کارگران و کارمندان حذف خواهد شد ولی الان هم مالیات مستقیم از ما می گیرند و هم 9% مالیات ارزش افزوده!!!!!!!!!!!!! (3149555) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۱:۱۲:۵۶
اگر در فاکتور، مبلغ ارزش افزوده اضافه شده بود این حق شماست که از فروشنده درخواست کنید که گواهینامه دریافت ارزش افزوده توسط آن واحد صنفی را به شما نشان دهد. حتی کمی از خود جرات و جسارت به خرج داده و بگویید که کپی این گواهینامه را می خواهید. اتفاقی که پس از درخواست شما می افتد دو حالت دارد یا اینکه فروشنده هوچی گری در می آورد و می گوید "نمی فروشم" و یا با تندی می گوید "برو مهمان من باش" یا مثل بچه آدم و خیلی منطقی می گوید "بفرمایید این هم گواهینامه ارزش افزوده". اگر گواهینامه را به شما نشان داد این دیگر به حس پلیسی شما بستگی دارد که تا چه اندازه می توانید تشخیص دهید که آیا این گواهینامه قلابی است یا واقعی.

خلاصه اینکه مسوولین دارایی کشور اصلا به این موضوع فکر نکردند که چه بازار مکاره ای برای واحدهای صنفی متقلب و واحدهایی که تا به حال یک بار هم به اداره دارایی مراجعه نکردند و نمی کنند به راه انداخته اند. (3149607) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۲:۰۴:۲۴
بالخره یکی حرف دل مردم در این زمینه را زد. (3149708) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۳:۲۳:۵۶
بدلیل عدم اطلاع مردم از قانون سازمان مالیاتی حسابی داره مردم رو نقره داغ میکنه (3149893) (alef-3)
 
حميد
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۴:۳۹:۰۵
من حقوق بگير هستم اخر ماه كه حقوق ميگيرم ماليات ان كامل كسر ميشود حالا هر خريدي كه ميكنم 9 درصد از من ماليات گرفته ميشه براي من جاي سواله بلاخره من چقدر وچند بار بايد ماليات بدم دولت كه حقوق من را محاسبه كرده ماليات انرا اخذ كرده پس چرا بايد مجددا ماليات بگيره (3150128) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۵:۱۶:۴۰
خواهر من امریکا زندگی میکند و همسر من هم انجا تحصیل کرده میدانید امریکا مملکت مالیات است بقول خودشان تکس اما خوب انجا 8درصد مالیات میگیرند ما سال گذشته از هاکوپیان کت و شلوار خریدیم 10 درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداختیم از امریکا هم بیشتر مالیات میدهیم انگلیس و اروپا هم 8درصد است مالیات چرا اینجا خیلی از جاها 10 درصد مالیات میگیرند (3150226) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.