توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 503957
کارت الکترونیک دانشجویی با ۴۰ نوع خدمت تا پایان سال دست دانشجویان می‌رسد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۵
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: صندوق رفاه با همکاری بخش خصوصی کارت الکترونیک دانشجویی با ۴۰ نوع خدمت تا پایان سال برای دانشجویان سراسر کشور صادر می‌کند.

ذوالفقار یزدان مهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفت‌وگو با دانشجو، در خصوص تعطیلی برخی از خوابگاه‌های دانشجویی به دلیل پایین بودن کیفیت خدمات رسانی گفت: هیچ خوابگاهی تعطیل نشده بلکه سیاستی که در مورد خوابگاه داشتیم این بود که خوابگاه‌ها رتبه بندی شوند که در این رتبه بندی دو هدف عادلانه سازی اجاره ب‌ها بود که خوابگاه‌های رتبه یک با خوابگاه‌های رتبه پنج یک اجاره ب‌ها را دریافت می‌کردند که با این رتبه بندی هر خوابگاهی به اندازه خدماتی که ارائه می‌دهد و نوع کیفیتش اجاره ب‌ها دریافت می‌کند. 

وی افزود: برای مثال خوابگاه سعادت آباد دانشگاه علامه که جزو خوابگاه‌های رتبه یک است با خوابگاه رتبه پنج اهواز یک اجاره بها را دریافت می‌کردند که این عادلانه نبود.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به فعال سازی بسیاری از خوابگاه هایی که سال‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گرفتند، گفت: در همین بحث رتبه بندی 64 خوابگاهی که تعطیل و یا وضعیت اورژانسی داشتند بازسازی و ارتقا پیدا کردند و به ظرفیت پذیرش دانشجو اضافه شدند مانند خوابگاه مهدی زاده اهواز که چند سالی بود از رده خارج شده بود امسال ظرفیت پذیرش 500 دانشجو را دارد. 

یزدان مهر اضافه کرد: امسال 460 خوابگاه رتبه سه و چهار را بازسازی آن را آغاز کردیم که رتبه آن‌ها ارتقا پیدا خواهد کرد که اعتبار این بازسازی از طرف صندوق رفاه و دانشگاه‌ها پرداخت می‌شود.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در بحث خوابگاه‌ها داشتیم کمبود ظرفیت خوابگاه بود که با دادن ودیعه کمک رهن این مشکلات به صورت مقطعی حل شده است مانند دانشگاه خوارزمی که سه میلیارد تومان به عنوان کمک رای از طرف صندوق به این دانشگاه پرداخت شد و مکانی را برای اسکان دانشجویان اجاره کردند.

یزدان مهر در خصوص حذف بعضی از خوابگاه‌ها گفت: بعضی از خوابگاه‌ها مانند خوابگاه استان البرز دانشگاه خوارزمی است که بیش از 70 سال قدمت دارد و دیگر قابل سکونت برای دانشجویان نیست و یا برخی از خوابگاه‌ها هستند مانند خوابگاه دانشگاه خواجه نصیر کاربری آن به تجاری تبدیل شده است که برای این خوابگاه‌ها ما سعی کردیم جایگزین داشته باشیم و یا این خوابگاه‌ها مجددا بازسازی شوند.

وی ادامه داد: 28 خوابگاه دیگر نیز توسط بنیاد 15 خرداد در حال ساخت است و همچنین خود دانشگاه‌ها از درآمد اختصاصی شان به ظرفیت خوابگاه‌ها اضافه کردند و از ظرفیت خیرین نیز برای جبران کمبود ظرفیت خوابگاه‌ها استفاده شده است و در طول این چهار سال حدود 700 هزار متر به فضای خوابگاه‌ها اضافه شده است. 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به ساخت 200 خوابگاه گفت: طبق برنامه ششم توسعه برنامه اصلی ما این است که با ساخت این 200 خوابگاه مشکلی کمبود ظرفیت اسکان دانشجویان را برطرف کنیم که تسهیلات ارزان قیمت از طرف صندوق رفاه به دانشگاه‌ها پرداخت می‌شود که 5 دانشگاه ساخت این خوابگاه‌ها را آغاز کردند.

یزدان مهر خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها نیز در کنار تسهیلات صندوق رفاه ودیعه مسکن هایی را به دانشجویان پرداخت می‌کنند که این ودیعه‌ها از سال گذشته تاکنون به دو برابر افزایش پیدا کرده که دانشگاهی مانند علم و صنعت 30 میلیون تومان به دانشجویان ودیعه مسکن می‌دهد.

وی در مورد کاهش ظرفیت خوابگاه‌های متاهلی برای سال تحصیلی جدید گفت: بسیاری از دانشگاه‌ها ودیعه‌های مسکن را افزایش دادند و کمبود ظرفیت خوابگاه‌های متاهلی را از این طریق جبران می‌کنند که در حال حاضر ودیعه 15 میلیون تومانی در تهران به همه دانشجویان متاهل که درخواست خوابگاه دارند پرداخت می‌شود. 

وی در مورد مشکلات کمبود خوابگاه متاهلی دانشگاه شهید بهشتی گفت: مشکلات خوابگاه شهیدبهشتی به علت عدم تعامل با صندوق رفاه بود که با تغییر معاونت دانشجویی خوشبختانه این مشکل حل شده و طی بازدیدی که از خوابگاه‌های دانشگاه داشتیم حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای بازسازی خوابگاه‌های این دانشگاه اختصاص دادیم و برای حل مشکل خوابگاه متاهلی قرار شد هر تعداد دانشجویی که معرفی کنند وام ودیعه مسکن از طرف صندوق رفاه پرداخت شود. 


رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در مورد جزئیات رتبه بندی خوابگاه‌ها گفت: سال 94، 4 درصد خوابگاه رتبه یک داشتیم، 38 درصد 4 و 5 بودند همچنین 230 خوابگاه رتبه چهار و 230 خوابگاه رتبه پنج و 64 خوابگاه رتبه پنج بودند سال گذشته 64 خوابگاه از سطح پنج به سطح دو ارتقا پیدا کردند امسال 462 خوابگاه ارتقا پیدا خواهند کرد که در مجموع 528 خوابگاه ارتقا پیدا کردند.

وی در مورد سیاست پرداخت ودیعه مسکن به دانشجویان گفت: در برنامه پنجم با منع خوابگاه سازی روبرو بودیم و تن‌ها راه برطرف کردن کمبود ظرفیت‌ها پرداخت ودیعه مسکن بود، اما در برنامه ششم منع خوابگاه سازی برداشته شده است.

 
یزدان مهر با اشاره به مهم بودن بحث خوابگاه‌ها در دانشگاه اضافه کرد: در بسیاری از دانشگاه‌ها ما مواردی داشتیم که دانشجویان نخبه در دانشگاه‌های تهران و یا دانشگاه‌های استان‌ها پذیرفته شده بودند، اما به دلیل نبود خوابگاه ترجیح دادند در دانشگاه‌های آزاد یا دانشگاه‌های استان محل زندگی خودشان تحصیل کنند به همین دلیل است که داشتن خوابگاه برای یک دانشگاه به عنوان یک بحث کلیدی است و باید به آن توجه خاص شود. در بحث خوابگاه‌های متاهلی نیز باید کمک رهن مناسب پرداخت شود که دانشجویان بتوانند مسکن حداقلی برای خودشان تامین کنند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ادامه داد: سیاست این است که خوابگاه‌ها در حد ضرورت ساخته شوند الان خیلی از دانشگاه هایی هستند که خوابگاه دارند، اما دانشجو به اندازه کافی برای اسکان در این خوابگاه‌ها ندارند به همین دلیل در حد پیش بینی سند راهبردی دانشگاه‌ها خوابگاه سازی می‌کنیم.

وی با اشاره به ساماندهی خوابگاه‌های غیردولتی گفت: یکی از مشکلاتی که در خوابگاه‌های غیردولتی دانشگاه‌ها داشتیم این بود که غیر از دانشجویان کسبه، افراد عادی یا تبعه کشورهای دیگر در این خوابگاه‌ها ساکن می‌شدند که با ساماندهی این خوابگاه‌ها دستورالعمل تاسیس و اداره خوابگاه‌های غیردولتی ابلاغ شد و در همه استان‌ها شورای نظارت و ارزیابی این خوابگاه‌ها ایجاد شده و اگر قرار است خوابگاه جدید اضافه شود باید از این شورا مجوز بگیرند که مجوز این خوابگاه‌ها یک ساله است و با نظارت این شورا اگر خوابگاهی تخلفی بر خلاف آئین نامه داشته باشد مجوزش تمدید نخواهد شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به مشارکت خیرین در بحث خوابگاه سازی گفت: در سال‌های اخیر تلاش شده که مشارکت خیرین در خوابگاه سازی نهادینه شود و خوشبختانه این طرح ساختار خود را پیدا کرده و با تاسیس بنیاد حامیان آموزش عالی در وزارت علوم و جلب خیرین از طریق صندوق رفاه و برنامه ریزی‌ها و حمایت‌های صورت گرفته حدود 230 میلیارد تومان توانستیم از خیرین ظرفیت سازی کنیم.

وی یادآور شد: از بنیاد مستضعفان 20 میلیارد تومان ظرفیت سازی شده که در کنار وام‌های صندوق رفاه به دانشجویان مناطق محروم وام هایی را پرداخت می‌کند که با اقساط 60 ماهه و بعد از دو سال بازپرداخت آن توسط دانشجویان صورت می‌گیرد همچنین صندوق‌های خیریه که در دانشگاه‌ها ایجاد کردیم و همکاری با شهرداری تهران و ساخت 28 خوابگاه توسط بنیاد مستضعفان از دیگر ظرفیت سازی هایی است که در طی سال‌های اخیر صورت گرفته است. 

وام دکتری 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در خصوص وضعیت پرداخت وام دکتری گفت: سال 93، 3 میلیارد و 700 میلیون تومان به دانشجویان دکتری در سال وام پرداخت شده است و با تاکید وزیر علوم در سال 94، 20 میلیارد تومان و در سال 95، 60 میلیارد تومان پرداخت شده است که قبلا به دانشجویان دولتی روزانه و غیربورسیه پرداخت می‌شد و باید دانشجویان در آزمون جامع شرکت می‌کردند، اما آزمون جامع حذف شد و کلیه دانشجویان روزانه بورسیه و جایابی نشده می‌توانند از این وام برخوردار شوند. سال 96، 30 میلیارد سازمان برنامه و بودجه و 30 توسط صندوق رفاه برای پرداخت وام دکتری تامین شد که این مبالغ از طرف بانک توسعه تعاون به دانشجویان پرداخت می‌شود.

وی اظهار داشت: پرداخت وام‌های دکتری براساس نظرسنجی از دانشجویان تسهیل شده و همچنین بازپرداخت این وام‌ها نیز به جای 9 ماه به 2 سال رسیده است و هر دانشجوی دکتری می‌تواند 33 میلیون و 600 هزار تومان می‌تواند بگیرد و همچنین از وام ضروری که 3 میلیون تومان تعریف شده است هم می‌تواند استفاده کند.

یزدان مهر گفت: استقبال خوبی از وام دانشجویان دکتری شد و 15 هزار دانشجو در سه ماهه اول سال ثبت نام شدند و تاکنون 2500 نفر از این 15 هزار نفر نتوانستند وام را دریافت کنند که دلیل آن هم تکمیل نشدن پرونده این دانشجویان بود. 

وی یادآور شد: این وام سال‌های قبل هر سه ماه یک بار پرداخت می‌شد، اما امسال شش ماه را بانک به صورت یک جا به دانشجویان پرداخت کرد و شش ماه دوم سال نیز به همین ترتیب خواهد بود.

یزدان مهر در خصوص اعتراض دانشجویان دکتری برای قطع وام پژوهانه که سال‌های قبل از سوی معاونت علمی پرداخت می‌شد، گفت: بسیاری از دانشجویان دکتری به این مسئله معترض بودند با توجه به اینکه تمام وقت مجبور به تحصیل هستیم و حق کار کردن نداریم دولت باید مقرری مانند وام پژوهانه به آن‌ها اختصاص دهد که اعتراض شان به صندوق رفاه بود، اما چون این مسئله به سازمان‌های دیگری غیر از وزارت علوم مرتبط می‌شد ما نمی‌توانستیم آن را حل کنیم دانشجویان هم از طریق مجلس پیگیری کردند و قرار است اتفاقاتی برای آن‌ها بیفتد اگر هم مجلس قانونی را در این خصوص مصوب کند صندوق رفاه آماده همکاری و اجرای قانون است.

نسترن, [ 20. 08. 17، 14: 40]وی ادامه داد: در این خصوص جلسه‌ای با هیئت رئیسه مجلس داشتیم که نامه‌ای را از طرف مجلس با مسئولیت وکیلی یا عضو هیئت رئیسه مجلس به معاون علمی رئیس جمهور و معاون اول ارسال کنند و تدبیر بیندیشند که وام پژوهانه مجددا به دانشجویان پرداخت شود و دولت کمک هزینه تحصیل به این دانشجویان اختصاص دهد. 

یزدان مهر خاطرنشان کرد: پرداخت وام دکتری به دانشجویان از سه میلیارد و 700 میلیون تومان سال 93 به 120 میلیارد تومان رسیده که رشد چشمگیری در این سال‌ها داشته است. 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در خصوص یارانه غذا برای سال تحصیلی جدید گفت: در راستای عادلانه سازی اجاره بهای خوابگاه‌ها برای سال تحصیلی جدید اجاره ب‌ها افزایشی نخواهد داشت، اما در بحث تغذیه هیئت امنا هنوز تصمیمی نگرفته است تا زمانی که تصمیم جدیدی گرفته نشود باید مانند سال قبل عمل شود اگر تصمیم جدید گرفته شود به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. 

وی در مورد پرداخت یارانه غذا گفت: بیشتر مبلغ یارانه غذا در بودجه دانشگاه‌ها لحاظ شده که به صورت مستقیم به آن‌ها پرداخت می‌شود و بودجه اندکی نیز به صندوق اختصاص داده شده که در صورت ضرورت و ایجاد مشکلات در دانشگاه‌ها از طریق صندوق کمک می‌شود.

یزدان مهر اضافه کرد: یارانه غذایی که صندوق رفاه به دانشگاه‌ها پرداخت می‌کند بیشتر دانشگاه هایی است که درآمدزایی ندارند و نمی‌توانند هزینه تغذیه دانشجویان را تامین کنند.

وی همچنین از ایجاد رستوران‌ها در کنار سلف سرویس دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: این رستوران‌ها در حال حاضر در دانشگاه‌ها در حال تاسیس است برای مثال در دانشگاه فردوسی مشهد رستورانی ساخته شده که 30 نوع وعده صبحانه به دانشجویان ارائه می‌دهد که قیمت غذای این رستوران‌ها 25 درصد نسبت به بیرون از دانشگاه کمتر است. 

یزدان مهر اضافه کرد: علاوه بر پایین بودن قیمت این رستوران‌ها باید مورد تایید وزارت بهداشت هم باشند همچنین یارانه‌ای به دانشجویان داده می‌شود که بتوانند از غذاهای این رستوران‌ها استفاده کنند که برخی از دانشگاه‌ها 5000 تومان به دانشجو یارانه استفاده از این رستوران‌ها را پرداخت می‌کند. 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به استقبال دانشجویان از این رستوران‌ها گفت: امسال در دانشگاه اصفهان 35 درصد دانشجویان از غذاهای این رستوران‌ها استفاده کردند و این سیاست خوشبختانه در دانشگاه‌ها جواب داده است.

وی در مورد کارت الکترونیک دانشجویان نیز گفت: این کارت‌ها به صورت پایلوت در چند دانشگاه اجرایی شده و در نشست روسای دانشگاه‌ها نیز رونمایی شد و امیدواریم به تولید انبوه برسد. صندوق رفاه به کمک بخش خصوصی این کارت را عرضه می‌کند که 40 نوع خدمات به دانشجو ارائه می‌دهد. «کارت شناسایی، تغذیه، کارت امتحان، مترو، اتوبوس و ...» و امیدواریم بتوانیم تا آخر امسال در تمام دانشگاه‌ها اجرایی کنیم در حال حاضر در دانشگاه خواجه نصیر و علمی کاربردی این طرح اجرایی شده است. 

یزدان مهر در خصوص رتبه بندی سلف سرویس‌ها نیز گفت: بانک اطلاعاتی این طرح نیز آماده شده است و به زودی نتیجه رتبه بندی سلف‌های غذاخوری دانشگاه‌ها نیز اعلام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: هر تصمیمی که در صندوق رفاه گرفته می‌شود باید با دبیران مناطق که حدود 10 نفر هستند و نماینده دانشجویان باید مشورت شود و در نهایت تصمیم گیری خواهد شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در مورد پوشش دهی وام‌های دانشجویی گفت: در حال حاضر پرداخت وام به غیر از وام شهریه به صددرصد رسیده و هیچ دانشجوی متقاضی نیست که نتوانسته باشد از وام‌های صندوق رفاه استفاده کند برای مثال وام عتبات را از 300 هزار تومان به یک میلیون و 500 هزار تومان برای متاهلین و یک میلیون تومان برای دانشجویان مجرد افزایش دادیم. وام ودیعه مسکن دو برابر شده و وام ضروری نیز 300 درصد افزایش پیدا کرده است هم تسهیلات وام افزایش یافته و هم از لحاظ رشد کمی و کیفی افزایش خوبی داشتیم.
 
کلمات کلیدی : صندوق رفاه دانشجویان + وزارت علوم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.