نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 319150
درباره قانون جدید محدودیت سفر به ایران؛
شیطنت آمریکایی علیه ایران پسابرجام
امیرعلی صفا؛ 1 دی 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۷
طرح محدودیت ورود مجدد به امریکا پس از سفر به ایران، که به تصویب مجلس سنا رسیده بود، در قالب امضای بودجه این کشور به تایید باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا رسید و اکنون به عنوان قانون رسمی ایالات متحده آمریکا محسوب می شود. بر اساس این قانون، شهروندان ۳۸ کشور (اغلب اروپایی) که به ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کنند (یا بر اساس یک برداشت اگر در پنج سال گذشته سفر کرده باشند) یا تابعیت دوگانه این کشورها را دارا باشند، ملزم هستند برای ورود یا ورود مجدد به خاک امریکا ویزا بگیرند.

در این خصوص چند نکته به ذهن میرسد:

۱) این قانون بسیار کلی و مبهم است و معلوم نیست منظور از ویزای مجدد، گذراندن کلیه مراحل صدور ویزاست یا روال کوتاه تری باید طی شود؟ اما تا همین جای کار علاوه بر مشکلاتی که برای اتباع این کشورها به وجود می آید، تجار و گردشگران را از سفر به این کشورها منصرف یا با ریسک بالا مواجه میکند و این با توجه به برنامه ریزی های اخیر دولت ایران برای استفاده از سرمایه های خارجی در دوران پسابرجام بسیار مشکل ساز خواهد بود. چرا که در تجارت بین الملل همواره بحث هزینه های غیرتجاری مطرح است که هرچه این هزینه ها بالاتر باشد ریسک سرمایه گذاری بالاتر رفته و تمائل به سرمایه گذاری پایین تر می آید.

۲) از سوی دیگر، روابط بین کشورها بر اساس اصل اقدام متقابل است. یعنی هرکشوری در رفتار با کشور دیگر، مطابق رفتار آن کشور با خود عمل می کند. همین امر احتمالا باعث خواهد شد ۳۸ کشوری که در این قانون به آنها اشاره شده و اکثرا کشورهای اروپایی هستند، دست به اقدام متقابل بزنند و عملا سفر به ایران، سوریه، سودان و عراق موجب اختلال در سفر به سایر کشورها شود. تصوُر چنین چیزی وضعیت بسیار دشواری را پیش رو ترسیم می کند.

۳) این قانون از دو جهتِ کاملا مجزا باید بررسی شود. اینکه فردی با علم و تشخیص خودش به یکی از این چهار کشور سفر کرده که حالا مشکل با مواجه خواهد شد. و دیگری کسانی که هرگز به این کشورها سفر نکرده اند و حتی متولد این کشورها هم نیستند و صرفا تابعیت این ۴ کشور را دارند. در مورد گروه اول هرچند قرار گرفتن نام ایران در میان این ۴ کشور با بند ۲۹ توافق نامه ی پر سروصدای برجام که بر مبنای حل و فصل مشکلات فی مابین و حرکت در مسیر تعامل بوده، کاملا معارض است؛ اما مساله از منظر حقوق داخلی ایالات متحده قانونی به نظر می رسد. چون افراد با اراده و تشخیص خود به این کشورها سفر کرده اند.

اما آنجایی که افراد به سبب عنصر غیرارادی زاده شدن از اتباع یکی از این کشورها، مورد تبعیض قانون قرار میگرند کاملا غیراخلاقی و به دور از همه‌ی ادعاهای سران ایالات متحده است. اینکه فردی صرفاً به خاطر نژادش متهم به تروریست بودن باشد با هیچکدام از مفاهیمی که سران ایالات متحده همواره از آن دم می زنند، قابل جمع نیست.

۴) نکته‌ی مهم این‌که این قانون به نظر میرسد با متمم پنجم و چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده هم در تضاد باشد. اصلاحیه پنجم بیان میکند که هیچ شخصی به سبب جرم نامعین مسئول شناخته نخواهد شد. ( + ) هرچند قانونِ مورد بحث صراحتا اتباع این چهار کشور را مجرم ندانسته اما همین که افراد را در مظان اتهام قرار داده و آنها را از بخشی از حقوق خود محروم کرده میتواند با این اصلاحیه در تعارض باشد.

همچنین و مهمتر از آن، بخش اول اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی امریکاست. (+) به نظر می رسد این بخش صراحتا با قانون مزبور در تعارض باشد. بخش اول اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده بیان میکند که : "هیچ ایالتی قانونی را وضع یا اعمال نخواهد کرد که امتیازات یا مصونیت‌های اتباع ایالات متحده را کاهش دهد. هیچ ایالتی بدون طی مراحل قانونی مقتضی، فردی را از حق زندگی، آزادی، و یا مالکیت، و نیز، برخورداری از حمایت مساوی قانون محروم نمی‌کند. ". همانگونه که مشاهده میکنید قانون مورد بحث که به امضای رئیس جمهور ایالات متحده رسیده است به طور واضح اتباع امریکایی را به سبب دارا بودن تابعیت چهار کشور ایران، سودان، سوریه و عراق از برخورداری از حمایت مساوی قانون منع کرده و امتیازات این افراد را به سبب دارا بودن یک ویژگی غیرارادی کاهش می دهد.

۵) از سوی دیگر، یکی از اصول سازمان تجارت جهانی (WTO) اصل عدم تبعیض و دولت کامله الوداد یا most favored nation است. بر اساس این اصل کشورها ملزم هستند رفتار یکسانی در قبال همه کشورها داشته باشند و در تجارت میان آنها با امتیاز خاصی تبعیض قائل نشوند. به نظر می رسد با اعمال قانونِ صدور روادید مجدد میان بازرگانان به جهت امری غیرارادی تفکیک و تبعیض ایجاد شده است.

*****
به هر حال هدف از نگارش این مطلب، نشان دادن عدم اعتقاد دولتمردان ایالات متحده به مفاهیمی که همواره از آن دم میزنند نیست چرا که عیان بودن این مطلب مدت هاست در پیش روی همگان قرار دارد. همچنین مطلب به دنبال بررسی تخصصی قوانین ایالات متحده هم نیست؛ بلکه هدف یادآوری اهمیت سخنان رهبرِ دوراندیش انقلاب اسلامی است که همواره به عدم اعتماد به مستکبران و اتکاء بر توان داخلی تاکید دارند. هدف یادآوری کلام خمینی کبیر است که امریکا را شیطان بزرگ نامید و حالا به وضوح می شود دید که این شیطان از یک سو دست دوستی دراز میکند و از سوی دیگر با هر بهانه ای تلاش میکند بیشترین فشار و بالاترین حد از دشمنی را حتی نسبت به اتباع امریکایی که تابعیت ایرانی هم دارند اجرا کند. واقعیت این است که آرمان های انقلاب اسلامی با اهداف ایالات متحده تعارض جدی دارد و نه تنها هرگز نباید به امید امریکا بود بلکه باید خود را برای فشارهای سخت تر آماده کرد و واقعیت دشمن بودن ایالات متحده را پذیرفت.
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۰۴:۵۱
دوستانی که از مزیت سفر بدون ویزا به آمریکا و یا اروپا و ژاپن، برخردرند، می‌دانند که هیچ شهروند کشورهای اروپایی یا ژاپن و کره، حتی اگر برنامه فوری سفر به آمریکا را ناداشته باشند، حاضر نخواهند شد از این مزیت و امتیاز، که برای آنها مانند حق است، گذشت کنند تا مثلأ بیایند ایران برای چانه زنی‌ اقتصادی یا شرکت در سمینار و حتی هدایت یکی تیم‌ ورزشی و یا بازی دوستانه و حتی جدی.... برای اینکه دوستان بیشتر آنها را درک کنند، قیاس کنید رفتن به ترکیه بدون ویزا و رفتن به دبی با ویزا!!!...دبی هم ساده ویزا میدهد، ولی‌ ۱۵ روز نامه نگری، فرم پر کردن و..... از همه بدتر این برای شهروندان اروپایی و ژاپنی یعنی‌ اینکه باید مورد پرسش امنیتی قرار گیرند که چرا رفتند ایران، چه کسی‌ را ملاقات کردند، کجاها را بازدید کردند، چه مدت در ایران بودند و.... یعنی‌ عملاً تخلیه اطلات شرکت‌های اروپایی و ژاپنی توسط آمریکا!!!!...هرگز حاضر به سفر به ایران نخواهند شد و آنهایی که آمدند، حالا پشیمان چون در سفر بعدی به آمریکا ، احتمالا برای تفریح یا دیدن فرزند دانشجوی خود،باید چند صد یورو و روز معطل بشن و با کلی‌ سوال امنیتی!!!!! (3406495) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۲:۳۵:۴۸
جناب آقای ظریف این بدعهدی اوباما نه اولین است و نه آخرین. این همان هشدار قرآن است که فرمود: اینها به هیچ عهد و پیمانی وفادار نخواهند بود (انهم لا ایمان لهم). امیدوارم که این‌بار عبرت بگیرید. ضمنا از انتقاد اروپا به اوباما ذوق‌زده نشوید. آنها سر و ته یک کرباسند. (3406739) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۲:۳۶:۰۷
آیا حاصل پیاده‌روی وزیر خارجه کشورمان با همتای آمریکایی‌اش در ژنو و دست دادن او با فرد جنایتکاری مثل رئیس‌جمهور آمریکا باید تصویب و ابلاغ مصوبه ایجاد محدودیت برای کسانی باشد که به ایران سفر کرده‌اند؟ این بود آن دستاوردی که به سبب آن منتقدان را مورد بدترین توهین‌ها قرار می‌دادند؟ چه توضیحی برای مردمی که به آقایان اعتماد کردند دارند؟ (3406740) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۲:۳۶:۲۷
سخنان مشمئزکننده معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا مبنی بر لزوم تشدید تحریم ایران به خاطر حمایت ایران از مقاومت در منطقه و حقوق بشر ناقض اجرای برجام است چون رهبر معظم انقلاب در نامه به رئیس‌جمهور لغو کلیه تحریم‌ها در روز اجرای توافق و نکشاندن تحریم به مسائل غیرهسته‌ای چون حقوق بشر را از شروط اجرای برجام دانستند. آیا این حرکات عهدشکنانه سیاسیون و کنگره آمریکا و امضای آن توسط اوباما کافی نیست که مسئولان و دولتمردان ما اجرای برجام را متوقف کنند؟ (3406741) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۴۸:۰۳
ببینید کار ما به کجا رسیده که با تمدن چندهزارساله اینچنین از دبی به عنوان مقصد جذاب سفر ایرانیان یاد میکنیم و برای گرفتن ویزا در هربک از کشورهای دنیا چنین سخت گیریهایی را شاهدیم.
جالب تر اینکه برای شهروندان دیگر کشورها که تنها برای ورود به آمریکا به واسطه ورود به ایران باید ویزا بگیرند-کاری که سالهاست جمع کثیری از دانشجویان و افراد دیگر ایرانی با مراجعه به همان دبی و ترکیه و صرف هزینه زیاد به خود و کشور انجام میدهند- غصه میخوریم اما کسی سوال نمیکند چرا به جایی رسیده آیم که دیگر احترام پاسپورت ایرانی حتی مساله ای نیست و احترام پاسپورتهای اتباع دیگر هم به واسطه سفر به سرزمینمان زیر سوال برود!
در اینکه آمریکا و هرکشوری دیگر به منافع خود بیش از هرچیز حتی تعهداتش فکر میکند شکی نیست، در اینهم که دشمنیهای آشکار و پنهان زیادی در این سالها داشته و دارد باز شکی نیست، اما عملکرد ماا چه بوده که چنین قانونی با حداقل مخالف و تقریبا اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا تصویب میشود و کسی هم سوال نمیکند چه اتفاقی افتاده که روز به روز سفر به دبی که روزگاری نه چندان دور آرزوی دیدن ایران، برای ساکنینش دست نیافتنی مینمود به مقصد بسیاری از ایرانیان برای رفتن چندباره برای دریافت ویزای کشوری نظیر آمریکا تبدیل شده است که حال برای سفر سایر اتباع دیگر کشورها نیز به کشورشان نگرانند! (3406969) (alef-13)
 
کالا
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۴:۵۰:۰۶
حالا چرا دوباره توضیح دادی کل دعوا سر همینه دیگه (3407157) (alef-3)
 
جوادی
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۴:۵۹:۱۶
اینکه یک کشور اونقدر قدرت سیاسی داره که میتونه با وضع یک قانون ساده که اگه رفتی ایران میتونی بیای آمریکا ولی باید ویزا بگیری ، آینده اقتصادی یک کشور رو مبهم کنه تقصیر ما و مسئولین ما نیست ، ولی اینکه کشور ما همچین قدرت سیاسی رو نداریم قطعا مقصرش ما و مسئولین کشورمون هستند (3407187) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۵:۱۶:۳۵
خوب آمریکا نیز از همین اهمیت کشور خود برای گردشگران و تجار استفاده کرده است ..... ما خیلی خوشباورانه پس از برجام قصد داشتیم بگوییم "همه به جز آمریکاییها" و آنها هم حالا گفتند "یا ما یا هیچکس" (3407213) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۰۵:۰۸
خیلی‌ خلاصه آمریکا به تندرو‌های ایران میگه:...اگر می‌خواهید برجام آثار اقتصادی خود را نشان دهد، باید در انتخابات پیش رو مجلس و خبرگان مانند انتخابات ۹۲ از تنگ نظری دست بردارید....ولی‌ اگر می‌خواهید راه خود را ادامه دهید، این گوی این تحریمها..... حالا ببینیم این سه ماه کدام را انتخاب می‌کنید!!!! (3406496) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۲۴:۲۹
یعنی میفرمایید که باید گوش به فرمان آمریکا باشیم که چه میگوید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خوب طبق فرمول شما چرا آمریکا با تندروهای سعودی همچین رفتاری ندارد ؟؟؟؟؟؟؟ خوب کاملا مشخص است کلید در نفت است. نفت را دو دستی بدهید به آمریکاییها تا چند صباحی خوش باشید ولی نفرین آیندگان را به جان بخرید. لعنت بر آمریکا و کاسه لیسان داخلیش. (3406849) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۴:۱۸:۱۲
واقعا چه توقعي داشتيم ؟؟؟
كه آمريكا اين همه زحمت بكشه و در نهايت وزير صنعت بياد بگه خريد كالاهاي آمريكايي ممنوع است و فقط از اروپا و چين بخرين ... و روسيه هم بتونه از طريق ايران تحريمهاي غرب رو دور بزنه .؟؟؟؟
ما ساده ايم و آمريكا رو هم ساده فرض ميكنيم ... (3407091) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۶:۲۸:۰۳
وای وای
آمریکا چقدر باری ما زحمت میکشه!! (3407356) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۳۹:۳۸
لازم نیست اینطوری بگه...خود کری در توضیحات به کنگره گفت که اگر توافق صورت نگیرد روحانی و ظریف جایگاهشان را در داخل از دست خواهند داد (3406915) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۱۰:۴۲
مدیران محافظه کار کارگزارانی...نتیجش میشه همین
مدیران ترسو و پشت میز نشین که حتی یک مقدار شجاعت هم ندارند (3406510) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۲۵:۵۵
شجاعت در چیست؟ حیف و میل دلار نفتی، زدن حرف های مفت؟نشستن خفت بار زیر پرچم خلیج ع ر ب ی ؟ اطمینان به مردم بابت ساختن انژی هسته ای توی زیر زمین و آشپزخانه توسط دختر 15 ساله و حفاظت از او در برابر ماموران اطلاعاتی امریکایی؟ ساختن جاده بجای پل روی دریاچه ارومیه، زدن هزاران چاه بی مجوز، نابودی ذخیره ارزی، آبی، آلودگی هوا، پارازیت، اب، مواد خوارکی، واردات داروهای تاریخ مصرف گذشته، خرج از امام زمان، سفر صدنفری خانوادگی به نیویورک هشت بار، سفر خانوادگی برای شرکت در کنفراس سازمان های مردم نهاد در حد رییس جمهور، عکس گرفتن با نیروهای خدمایت و امنیتی وقتی حتی یک رییس اداره به پیشواز رییس جمهور کشور نیامده..... (3406852) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۵:۰۵:۳۱
تحقیری که ملت در این دو سال توسط این عربها شدتو هیچ دوره ای نشد،هر روز وزیر خارجه ی عربستان داره تهدید میکنه اما هیچ عکس العملی نشان نمی دهیم،زانو زدن خفت بار ظریف پیش امیر کویت برای گرفتن ویزای وزیر بهداشت،اجازه ندادن به وزیر فرهنگ برای سفر به عربستان،بی اعتباری پاسپورت ایران در جهان به طوری که نماینده ایران رو 400 روز پشت در سازمان ملل نگه داشت... (3407198) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۶:۲۸:۳۵
چی میگی؟! (3407357) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۱۹:۲۶
نکته پنجم وارد نیست چون ایران جزو wto نیست پس قوانینش شامل ایران نمی شود.
در برجام هم هیچ جایش نیامده که ایالت متحده اجازه ندارد در مواردی غیر از هسته ای بر علیه ایران محدودیت هایی رو اعمال کند و این قابلیت را برای خود حفظ کرده است که ما را به بهانه های دیگری تحریم کند، همانطور که ما برای شرکتهای آمریکایی در ایران محدودیت قرار داده ایم و این مسئله را خلاف برجام نمی دانیم.
در حالی که این قانون بدون شک بسیار ناجوانمردانه هست چون اگر هدف آمریکا مقابله با ورود تروریست ها به آمریکا هست اسم کشور های پاکستان و عربستان باید پیشتاز بقیه نام ها باشد ولی پر واضح هست که این قانون متضاد با برجام نیست هر چند که عده ای بخواهند جهت مصرف داخلی اینطور وانمود کنند.
برجام مشکلات بسیاری دارد که یکی یکی این مشکلات با گذر زمان ظاهر خواهند شد ولی واقعیت این است که ما قادر نبودیم معامله ای با شرایطی بهتر از برجام انجام دهیم و همین برجام هم پیروزی بزرگی برای دیپلمات های ما بود. (3406536) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۲:۲۷:۰۳
منظور امریکاست که عضو سازمان تجارت جهانی هست و این قانون که گذاشته با اساسنامه ای که پذیرفته مغایرت داره. (3406696) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۱۶:۳۸
هنوز دوماه از زمانیکه فست فود با تابلوی KFC توی تهران رو بدون علت مشخص تعطیل کردند نمیگذره که البته تصمیم مشابه دولتمردان ما به ضرر مردم کشور خودمونه و از اون بدتر تصمیم دولتمردان آمریکایی هم به ضرر مردم ماست

خوش بحالمون ؛ شدیم چوب دوسر طلا (3406832) (alef-3)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۱۸:۴۳
در حالی که خود دولت مردان ایرانی می گن این خلاف برجام است تو چطور می گی خلاف برجام نیست (3406834) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۶:۳۲:۰۴
دولت مردان ایران این حرف را می زنند تا فشاری که از داخل به آنها می آید را کمتر کنند. (3407363) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۷:۳۳:۲۹
شما توضیح بده با کجای برجام تعارض دارد. اگر ما با صدای خیلی بلندتر از متعارف اعلام میکنیم آمریکا دشمن است چرا توقع رفتاری غیر از این از آمریکایی ها دارید ؟ (3407499) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۵۴:۵۶
دقیقا کسانی که قانون محدودیت واردات از آمریکا را گذاشته اند، اگر سوال مشابه که این آیا تحریم محصولات آمریکایی تلقی نمیشود، از آنها پرسیده شود، آیا پاسخی دارند؟ هرچند این تحریم ما کجا و آنها کجا؟ تحریم ما حتی واکنش هم از سوی کسی نیاز نداشت و تحریم آنها که به نظر برخی تحریم هم تلقی نمیشود و صرفا قانون داخلی آنهاست تمام افراد با گرایشهای مختلف سیاسی و جناحی را درگیر کرده و هنوز تبعات آن ناشناخته است!
به راستی چرا؟ (3407014) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۵:۱۷:۳۱
جالبه دولتمردان ما بجای استناد به نامه ی رهبری درباره نقص برجام به نامه جان کری استناد می کنند و آنرا یک تضمین بین المللی می دانند،بابا اینا مگه تضمین حالیشون میشه. (3407215) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۶:۱۸:۲۴
این کشورها که نام بردید هرگز شعار مرگ بر آمریکا نداده اند تا آنها را دشمن بداند وتحریم کند ما آش نخورده ودهان سوخته ایم آدم کش وتروریست نیستیم اما شعار مرگ بر این وآن می دهیم خوب نتیجه اش میشود حالا که مرگ منو می خوای منم به کشورم راهت نمیدم جای گله نداره ! (3407334) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۲۰:۰۶
چقدر گفتیم این روز را
و خوش خیالان نشنیدند
شنیدم جان کری در نامه اش به ظریف گفته :« رییس جمهور امریکا اختیاراتی دارد و اجازه نخواهد داد »
ولی ظریف گویا نمی داند و بهتر است بگوییم نمیخواهد بداند رییس جمهور امریکا امضا کننده مصوبه کنگره است .
چرا سر خود را درون برف کرده ایم ؟! (3406539) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۲۱:۵۰
هیچ نگران نباشید.اقای ظریف وعراقچی یه لبخند میزنند مشکل حل میشه!امریکا دوست واقعی ماست اونا میخوان ما پیشرفت کنیم اونا میخوان ما توسعه پیدا کنیم.اگه هم تحریممون میکردن چون میخواستن برای صنعت بی ثمر وپرضرر هسته ای هزینه نکنیم.اوباما خیلی خوبه.دلسوز وعاشق ملت ماست اون به منافع ملی ما بیشتر از امریکا فکر میکنه!!!! (3406544) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۳۷:۱۲
یعنی فقط دارم به این فکر میکنم چی عاید ایران شد این وسط؟
کلا هسته ایی تعطیل....وضع مردمم که بدتر شده......تحریم جدید هم که اومد.....اینم از بهانه و توجیه های مسئولین محترم.....
اخه بر اساس کدوم منطق باید اینطور اعتماد کرد به آمریکایی ها؟ آقای ظریف میگه درسته تحریم جدید وضع شده اما آمریکایی ها جدی هستند.....خدایا فکر درستو بنداز توی ذهن مسئولان محترم دولت (3406588) (alef-13)
 
از روستای سار کاشان
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۴:۲۸:۳۸
خوب خودتو به خواب زده ای اگر روند احمدی نژادی ها و شما ادامه می یافت الان دلار ۹۰۰۰ تومانی را تجربه می کردیم. دو سال است جلوی وضع تحریمهای بین المللی گرفته شده و بعد از راست آزمایی لغو تحریمها کلید می خورد، خوب اگه اینها نبود چه بلایی سر مردم میامد (3407113) (alef-3)
 
شیدا
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۰۹:۲۲:۴۱
اگر تحریم دریایی و کشتیرانی میشدیم چه ؟ اگر اجازه معامله با دلار و یورو و ...کلا از ایران سلب میشد چه ؟ اگر همه کشورها از معامله با ایران منع میشدند چه ؟ ............... (3408757) (alef-3)
 
نوری
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۴۰:۵۶
نه دولت و نه حامیان توافق هیچوقت از اعتماد به آمریکا حرف نزدند. آمریکا قابل اعتماد نیست، همانطور که روسیه و چین و انگلیس و فرانسه و عربستان و ... قابل اعتماد نیستن و تصمیماتشون رو تنها بر اساس منافع ملی شون می گیرن نه دوستی و محبت! اصولا اعتماد بدون نظارت و دقت در دیپلماسی خارجی رفتاری غیر منطقی و خطرناک برای هر کشوریه! موضع ما اینه که برای رشد و توسعه کشور و رفاه مردم باید از در قدرت، تعامل و ایجاد رابطه با دنیا وارد شد و نه ترس و انزوا و شعار تو خالی و تهدید و مرگ بر همه!
به امید انتشار... (3406599) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۱:۴۱:۵۴
واقعيت اين است كه اين موضوع اصلا"‌عجيب نيست ، ما در دوران پسا تحريم ، از يك دشمن تحريم شده به دشمني فعال در عرصه بين الملل تبديل شده ايم .
در دنياي امروز همه كشورها در حال رقابت و درگيري با هم هستند ، حتي رابطه انگلستان و امريكا هم كه قاعدتا"‌بايد برادرانه باشد اگر با دقت زير نظر بگيريم مي بينيم كه گاهي با تنش هاي مختلف روبرو است .
درگيري پايان ناپذير اروپاييان با هم مثال ديگري است كه حتي با وجود تشكيل اتحاديه ، بازهم اسامي انگلستان ، آلمان و فرانسه با رقابت مترادف است .

اين دشمني ها هميشگي است و ما بايد براي مقابله هوشمندانه با انها تلاش كنيم (3406602) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۲:۰۰:۰۸
شیطنت که چه عرض کنم حتی اگر امریکا به برجام لگد هم بزند اقایان توجیه می کنند....این اتفاقا تحرکاتی است که معنا دارد و امریکا در جایگاه قدرت برخورد می کند (3406637) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۲:۲۳:۴۹
اولا این اقدام از لحاظ قانونی و حقوقی تناقضی با برجام ندارد،.... ولی شاید شما انتظار رفتار دوستانه تری از آمریکا داشتید.... این در حالیست که ما همچنان آمریکا را دشمن می دانیم و نه مرگ بر آمریکا گفتنمان کم شده و نه قصد رابطه و مذاکره ای فرای مسئله هسته ای با این کشور داریم. پس نمی توان انتظار رفتار دوستانه داشت. (3406685) (alef-3)
 
محمدرضا پورامینی
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۲:۱۹:۱۸
لغو روادیدمغایر با (برجام) است که دررابطه های گردشگری و تجاری وغیره خلل ایجاد میکند ومغایر با اصول برنامه اقدام مشترک گروه 5+1 با ایران می با شد که داوطلب رفع موانع تجاری غیر عادلانه است واگر دولت امریکا سازو کار هائی برای اصلاح وترمیم ان داشته باشد تا زمانیکه بطور کلی منتفی نشودبار تبلیغاتی وروانی منفی ان پا بر جا می ماند لازم به یاد اوری است که از یک منظر عقب نشینی امریکا از اعمال ورفع تحریمها یکی از دستاوردهای مهم توافق هسته ای است که این نیز بدون پیشرفت قابل قبول هسته ای صلح امیز ایرا ن میسر نمی گشت بنا بر این اصولا دیگر نباید اجازه داد به هر بهانه ای هر گونه تحریم های غیر عادلانه ادامه داشته باشد (3406671) (alef-13)
 
بی نام
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۱۴:۴۰
سلام
وقتی دولت ایران تصمیم می گیرد پس از توافق(چندی پیش) ورود خیلی کالاهای امریکایی را تحریم و ممنوع می کند مسلما آنها هم بیکار نمی نشینند و برای ورود به امریکا پس از سفر به ایران محدو دیت ایجاد می کنند. جواب سلام علیک سلام است. (3406824) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۱۷:۵۱
یک کلام ختم کلام، آمریکا زورگو، نظام بله قربانگو مثل عربستان، ترکیه و ..... میخواهد. اکثر کشور های دنیا هم حاضر نیستند بخاطر روابط با ایران شیطان بزرگ را ناراحت کنند. از مسئولین محترم تقاضامندم برای حل این مسئله راه حل پیدا کنند. (3406833) (alef-13)
 
Sima
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۲۱:۵۴
یادمه احمدی نژاد میگفت کاغذ پاره هست مسخرش میکردند و میگفتند دیدید بدبختمان کرد کاغذ پاره حالا جناب ظریف میگن ارزشی ندارد صحبت کنگره و کاغذ پاره هست آخر نفهمیدیم کاغذ پاره هست یا نیست یا بحث سر توجیح هست؟ (3406843) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۳:۳۷:۴۷
کدخدا یک کاری کرد روستاشم نتونید برید ای غرب زده ها (3406901) (alef-13)
 
Sima
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۴:۱۰
به سلامتی ، دولت قصد دارد با رقابتی کردن جایگاه سوخت قیمت بنزین را به قیمت آزاد برساند . و چند جایگاه بنزین دولتی ارائه دهند و بعد از مدتی که آب ها از اسیاب افتاد همان جایگاه ها نیز به قیمت ازاد ارائه کنند. همان کاری که موقع یارانه انجام شد که یارانه گفتند به همه تعلق میگیرد و کم کم در حال حذف کردن همه اقشار هستند. (3407123) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۷:۴۲
دوستان چرا باور نمی کنید که تا زمانی که دشمنی و تهدیدات ما نسبت به غرب ادامه داشته باشد، دشمنی آنها هم با ما پایان نخواهد یافت! (3407134) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۲:۵۴:۱۵
میشه چند نمونه از تهدیدات ما به امریکا رو نام ببرید.ما توی مسایل داخلی انها دخالت میکنیم ما رفتیم اونسر دنیا همسایهاشون رو اشغال کردیم.ما ترروریستها رو مسلح میکنیم میفرستیم توی مناطق اونها.ما اونها رو هی تحریم میکنیم.ما توی کشور اونها کودتا کردیم...؟ (3413774) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۵:۲۰:۳۹
امریکائی ها سعی کنند توافقی منعقدنکنند وقراردادی را نبنددند واگر توافقی کردند بدان پایبند باشند ودبه در نیاورند براساس برجام کلیه نحریم ها منتفی میشود و دیگر از نظر حقوق بین المللی وجاهت ندارد هر جند تحت عناوین دیگری باشد سخت ترین تحریم ها ی تاریخ معاصر را تحت اتهامات هسته ای اعمال کردند وسپس طبق برجام متوقف میکنند بنا بر این هیچ گونه تحریم قابل توجه تحت هیچ عنوان ساختگی برای اعمال مجدد باقی نمی ماند (3407223) (alef-13)
 
مریم
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۶:۴۸:۲۴
به نظر من نه کارخانجات خودروسازی بازار ایران رو از دست میدهند ونه شرکتهای نفتی ونه فروش هواپیما مسافربری به ایران متوقف میشه نه امریکا این سرمایه دارها رو می ازاره بیشتر نمایش (3407392) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۹:۳۰:۴۲
با درود
بر اساس همین مقاله و با استناد به بند پنج آن ایران نیز اجازه نداشته تا کلیه شرکتها و سرمایه گزاران آمریکایی را از حق سرمایه گزاری در ایران محروم کند.
اگر واقعبینانه نگاه کنیم اولین تحریم پس از برجام و به تعبیری اولین شیطنت و تحریک طرف مقابل از طرف مسئولین ایران وضع و انجام شد که آن تحریم سرمایه گزاری و مشارکت اقتصادی کلیه آمریکاییها در ایران بود. (3407766) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۰۸:۴۸:۱۹
اگه پاسپورت اتباع این 38 کشور در ایران مهر ورود و خروج نخوره چه اتفاقی میافته (3408676) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۲:۳۲:۱۵
نرمش در برابر امریکا، به عزت ملت ایران آسیب می رساند، و هیچ گره ای از مشکلات اقتصادی مردم را باز نمی کند، تحریم های قبلی هنوز برداشته نشده تحریم جدید تصویب میشه و اوباما دستور اجرای آن را صادر می کند، قوز بالای قوز، این شد نتیجه برجام؟؟؟؟؟ جناب آقای عراقچی شما چرا از این دم خروس چشم پوشی میکنید و قسم دروغ -نامه کری - را قبول می کنید، واقعا درک سیاسی و حقوقی شما در این سطح است، امریکای شیطان و اروپایی های پلید مگر به فتوای مقام معظم رهبری در مورد حرمت تولید سلاح هسته که از طرف یک فقیه عادل صادق صادر شد اعتماد کردند که شما به نامه جان کری دروغگوی حقه باز، بازیگر و حیله گر و مزدور صهیونیست های جنایتکار اعتماد می کنید، این نامه چه ارزشی دارد، سرداران دیپلماسی ایران، نباید، نرمش های غافلانه از خود نشان دهند. (3409272) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۰۹:۵۰:۲۶
در عوض سرمایه گذاران امریکایی خودشون خیلی راحت رفت و آمد میکنن و ما هم یکجورایی مجبور میشیم بیشتر با شرکتهای امریکایی وارد معاملات تجاری بشیم. (3411053) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۷ ۰۶:۲۹:۲۱
شيطنت نيست تحريم هاى جديد است امريكا دارد به سر سلا متي اسرا ئيل منطفه را زير ورو ميكند دولتمردان مي گويند انشا الله بز است (3421097) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.